Παρασκευή 2 Ιανουαρίου 2015

«Χαρές στον κόσμο του Παναθηναϊκού και το 2015»

Να γεμίσει χαμόγελα τον κόσμο του θέλει και το 2015 ο Παναθηναϊκός, όπως δήλωσε ο ΝτεΜάρκους Νέλσον στο sport-fm.gr. Ο Αμερικανός μιλά για την επιστροφή του, τη συνεργασία με Διαμαντίδη και όχι μόνο.

«Χαρές στον κόσμο του Παναθηναϊκού και το 2015»
Ο ΝτεΜάρκους Νέλσον απέφυγε τα μεγάλα λόγια και τις βαρύγδουπες υποσχέσεις στους φίλους του Παναθηναϊκού για το 2015. Αφήνει να «μιλά» για τον ίδιο η απόδοσή του και να δημιουργεί προσδοκίες για ακόμη καλύτερες εμφανίσεις. Ο Αμερικανός γκαρντ που ήταν το καλύτερο δώρο εορτών για την ομάδα του μιλά στο www.sport-fm.gr για την επιστροφή του στη δράση, τη μεγάλη νίκη επί της Μακάμπι, τη συνύπαρξη με τον Διαμαντίδη, την ατμόσφαιρα στο ΟΑΚΑ, αλλά και το νέος έτος και τι περιμένει από αυτό προσωπικά και για την ομάδα του.

Αναλυτικά η συνέντευξη στον Χρήστο Ρομπόλη

-Ήσουν από τους καθοριστικούς παίκτες στη νίκη επί της Μακάμπι με την οποία ολοκληρώθηκε το 2014. Πώς έζησες το ματς; «Το πιο σημαντικό για μας ήταν να νικήσουμε. Αυτό μετρούσε μόνο. Είναι απαραίτητο να ξεκινάς το Top 16 με το δεξί, ειδικά όταν παίζεις στην έδρα σου. Δεν λέω πως έχουμε πετύχει κάτι από τώρα! Μην ξεχνάμε πως έχουμε πάρα πολύ δρόμο μπροστά μας και οι ομάδες που θα ξεχωρίσουν σε αυτή τη φάση θα είναι αυτές που θα έχουν συνέπεια και σταθερότητα σε καλά επίπεδα απόδοσης, που θα αντέξουν στο χρόνο και δεν θα είναι καλές απλώς σε λίγα παιχνίδια».

Σας ξάφνιασε η πολύ καλή απόδοση της Μακάμπι, ειδικά στο πρώτο ημίχρονο; «Η Μακάμπι είναι καλή ομάδα, από τις καλύτερες στο ανοιχτό γήπεδο, αλλά και στην άμυνα. Μην ξεχνάμε πως είναι η πρωταθλήτρια Ευρώπης… Έπαιξε μια ασυνήθιστη άμυνα, με πολλές αλλαγές, με ψηλούς να βγαίνουν πάνω στους κοντούς και κοντούς πάνω στους ψηλούς, με αποτέλεσμα να μας δυσκολέψει για μεγάλο διάστημα του αγώνα. Για να το αντιμετωπίσεις αυτό χρειάζεται υπομονή, να καθίσεις να δεις τι ακριβώς προσπαθούν να κάνουν και να εκμεταλλευτείς τις ευκαιρίες που θα σου παρουσιαστούν».

-Σίγουρα όμως πέρα από την τακτική έπαιξαν ρόλο και τα ψυχικά αποθέματα που βγάλατε στο παρκέ, γιατί βρεθήκαμε πολλές φορές πίσω με μεγάλες διαφορές και μέχρι την τέταρτη περίοδο όποτε πλησιάζατε, η Μακάμπι έβρισκε τρόπο να ξεφεύγει και πάλι… «Όντως πολλές φορές πλησιάσαμε στο σκορ ή και ισοφαρίσαμε, αλλά μέχρι το φινάλε οι αντίπαλοί μας είχαν τις λύσεις για να διατηρούν το προβάδισμα. Είναι σημαντικό για μας, πως πέρα από τα όσα βελτιώσαμε στην πορεία του παιχνιδιού στην εικόνα μας, συνεχίσαμε να παλεύουμε και δεν τα παρατήσαμε στιγμή. Ο κόουτς Ιβάνοβιτς φρόντισε να μας έχει σε εγρήγορση κι εμείς προσπαθήσαμε να δώσουμε τις μάχες μας ο ένας για τον άλλο κι όλοι για το καλό της ομάδας. Κάποια στιγμή, μετά τις τόσες φορές που πλησιάσαμε στο σκορ, καταφέραμε να ολοκληρώσουμε την ανατροπή και να κλείσουμε τη χρονιά με μια πραγματικά μεγάλη νίκη».

-Ο κόσμος πόσο βοήθησε σε αυτή τη νίκη; «Το κοινό ήταν φανταστικό. Μας έδωσαν απίστευτη ενέργεια, ακόμη κι όταν ήμασταν πίσω και με διψήφιες διαφορές. Μας βοήθησαν πάρα πολύ και τους ευχαριστούμε που ήρθαν τόσο πολλοί, γιατί ξέρω πως ο καιρός δεν ήταν πολύ καλός, το παιχνίδι ήταν σχετικά αργά και πολύς κόσμος είχε άλλες επιλογές λόγω των γιορτών».

-Πώς κρίνεις τη δική σου απόδοση; Επέστρεψες μετά από μεγάλη αποχή και στο μόλις τρίτο σου επίσημο ματς βοήθησες σημαντικά να έρθει αυτή η νίκη… «Από την πλευρά μου αυτό στο οποίο είχα εστιάσει ήταν να δώσω πολλή ενέργεια στην ομάδα, να έχω δυναμική φυσική παρουσία στο παρκέ, να κάνω τις μικρές δουλειές που είναι απαραίτητες σε κάθε ματς, να παίξω καλή άμυνα, αλλά και να είμαι επιθετικός όποτε μου δινόταν η ευκαιρία. Ευτύχησα να πετύχω κάποια εύκολα καλάθια στην αρχή κι αυτά με έκαναν να αισθανθώ πιο άνετα. Οι συμπαίκτες μου με εμπιστεύονταν και ήταν μια πολύ καλή ομαδική προσπάθεια».

-Είδαμε να συνεργάζεσαι άριστα με τον Διαμαντίδη παίζοντας δίπλα του κι όχι αντ’ αυτού… «Από τη στιγμή που υπέγραψα ήξερα πως στα σχέδια της τεχνικής ηγεσίας ήταν να παίζω σε αρκετά μεγάλα διαστήματα του παιχνιδιού στην ίδια πεντάδα με τον Δημήτρη. Είναι ένας παίκτης που δεν χρειάζεται σωστά. Παίζει το μπάσκετ όπως θα έπρεπε να παίζεται. Τόσο αυτός όσο κι εγώ προσπαθούμε να παίζουμε για την ομάδα, αλλά ο τρόπος που αγωνιζόμαστε διαφέρει. Αυτό είναι καλό, γιατί ο ένας συμπληρώνει τον άλλο και δυναμώνει η ομάδα μας. Εκείνος είναι ο αρχηγός μας, ο ηγέτης μας κι εγώ θέλω να απορροφήσω όση περισσότερη πίεση γίνεται από τις πλάτες του. Εκείνος θα είναι ο παίκτης που θα έχει την μπάλα στις κρίσιμες στιγμές κι εγώ θέλω να είμαι δίπλα του και να τον βοηθώ».

-Πότε πιστεύεις πως θα φτάσεις στο 100% έχοντας επιστρέψει μετά από τόσο μεγάλη αποχή; «Θα χρειαστεί να πάρω κάποια ακόμη παιχνίδια στα πόδια μου. Απέναντι στη Μακάμπι ένιωσα πολύ καλά, το σώμα μου ένιωσε όπως πριν τον τραυματισμό, αλλά ήταν ακόμη μόλις το τρίτο μου ματς με τον Παναθηναϊκό. Θα χρειαστώ λίγο χρόνο για να βρω ρυθμό κι όσο περισσότερο ρυθμό βρίσκω, τόση περισσότερη αυτοπεποίθηση θα έχω για να βοηθώ την ομάδα. Τα περισσότερα παιδιά στην ομάδα έχουν μήνες ή και χρόνια προπονήσεων και παιχνιδιών μαζί, ενώ εγώ ουσιαστικά είμαι πολύ λίγο καιρό δίπλα τους».

-Τι θες να φέρει το 2015 για σένα και τον Παναθηναϊκό; «Πρώτα απ’ όλα να έχω υγεία, εγώ και όλος ο κόσμος. Ειδικά μετά την περιπέτεια που πέρασα στις αρχές της σεζόν, ξέρω πλέον καλύτερα πόση σημασία έχει η υγεία. Όσο για την ομάδα, είναι προφανές… Θέλουμε να εξελισσόμαστε συνέχεια, μέρα με τη μέρα, για να πετύχουμε τους στόχους μας. Ο Παναθηναϊκός διεκδικεί πάντα όλους τους τίτλους στην Ελλάδα και παράλληλα έχει μεγάλες βλέψεις στην Ευρωλίγκα. Δεν μπορώ να υποσχεθώ τίποτα, παρά μόνο πως εγώ και οι συμπαίκτες μου θα κάνουμε ό,τι περνά από το χέρι μας για να δώσουμε χαρές στους φίλους του Παναθηναϊκού και το 2015».
*Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: