Παρασκευή 2 Ιανουαρίου 2015

«Υπερήφανος που αγωνίζομαι στην ΑΕΚ»

Ο Καρλ Ίνγκλις εξήγησε στην SportDay γιατί παρέμεινε στην ΑΕΚ, πως του αρέσει να αγωνίζεται στο γήπεδο, ενώ αναφέρθηκε και στον κόσμο της ομάδας που κατακλύζει το ΟΑΚΑ.

«Υπερήφανος που αγωνίζομαι στην ΑΕΚ»

Σε δηλώσεις του στην SportDay ο 33χρονος «μπόμπερ» παραδέχεται πως του αρέσει ο ηγετικός ρόλος που έχει στην ΑΕΚ: «Μου αρέσει αρκετά να καθοδηγώ την εκάστοτε ομάδα μου στο επιθετικό κομμάτι, αλλά και να κάνω και άλλες δουλειές. Είτε να πασάρω, είτε να κάνω άμυνα, είτε να μαζέψω ριμπάουντ. Στην ΑΕΚ αυτό προσπαθώ να κάνω κάθε φορά. Σε κάθε ματς και σε κάθε προπόνηση και γενικότερα δεν αγχώνομαι».

Οι εξαιρετικές εμφανίσεις του στην Ελλάδα του 33χρονου άσου, ο οποίος φορτώνει τα αντίπαλα καλάθια με 20,3 πόντους ανά παιχνίδι, δεν πέρασαν απαρατήρητες από άλλους ευρωπαϊκούς συλλόγους, ωστόσο ύστερα από αρκετή περίσκεψη αποφάσισε να παραμείνει στην «Ένωση» και μετά τις 28 Δεκεμβρίου χάρη στις ενέργειες της διοίκησης που του έκανε αύξηση αποδοχών.

«Ήμουν στον Καναδά με την οικογένειά μου την οποία και περιμένω αυτές τις μέρες για εγκατάσταση. Ένιωθα άγχος, γιατί δεν ήταν εύκολες οι διαπραγματεύσεις, ενώ υπήρχαν και προτάσεις από άλλες ομάδες (σ.σ.: από Ισραήλ και από Τουρκία). Σκεφτόμουν τι θα κάνω, αλλά στο τέλος της ημέρας είπα ότι θα ακούσω την καρδιά μου και αυτή μου είπε: «Μείνε!». Διότι από την πρώτη στιγμή η ΑΕΚ μου φέρθηκε άψογα, ο κύριος Αγγελόπουλος με εντυπωσίασε με τις πράξεις του και γενικότερα μου άρεσε πολύ το πλάνο που έχει η ομάδα. Οπότε αυτό και μόνο με γέμισε με χαρά και νιώθω υπερήφανος που είμαι μέλος αυτού του συλλόγου».

Επίσης, ο Καρλ Ίνγκλις απέδωσε τα εύσημα στον προπονητή του για τον τρόπο που τον χρησιμοποιεί μέσα στο γήπεδο: «Ο κύριος Σάκοτα με απελευθέρωσε με τη φιλοσοφία που έχει τόσα χρόνια. Με βοήθησε, ώστε να βγάλω στο παρκέ τις ικανότητές μου και με τη σκληρή ομαδική δουλειά να βελτιωνόμαστε ατομικά και ως σύνολο».

«Μου δίνει ενέργεια ο κόσμος»

Φυσικά δεν θα μπορούσε να παραλείψει ο Καναδός σούτινγκ γκαρντ να πλέξει το εγκώμιο των οπαδών των «κιτρινόμαυρων» που συρρέουν στο ΟΑΚΑ για να ενισχύσουν την νέα προσπάθεια για την καθιέρωση στα υψηλά στρώματα της βαθμολογίας. Σε πολλούς μάλιστα ο Ίνγκλις θυμίζει τον σπουδαίο Τούρκο σκόρερ, τον Ιμπραΐμ Κουτλουάι που δόξασε την κιτρινόμαυρη φανέλα τη σεζόν 2000-2001.

«Έχουμε πλέον τον δικό μας κώδικα επικοινωνίας με τους φίλους της ομάδας. Μου δίνουν ενέργεια και προσπαθώ να ανταποδώσω. Το ΟΑΚΑ είναι το σπίτι μας και ο κόσμος έχει βοηθήσει πολύ με τον ενθουσιασμό που καταθέτει και μας μεταδίδει. Επί του προσωπικού, το μπάσκετ είναι το πάθος μου από μικρό παιδί και εκφράζω τα συναισθήματά μου εύκολα. Εύχομαι σε κάθε εντός έδρας παιχνίδι να συνεχίζει να υπάρχει γιορτή από τον κόσμο ώστε να τους κάνουμε ευτυχισμένους και στα υπόλοιπα ματς ώστε να φτάσουμε ψηλά την ομάδα και κυρίως να προσφέρουμε ωραία αγωνιστική εικόνα στο παρκέ».

«Απίστευτος ο Μπονσού»

Επίσης δεν θα μπορούσε να αφήσει ασχολίαστο το εκπληκτικό ξεκίνημα στην ομάδα του Ποπς Μενσά-Μπονσού, ο οποίος παρότι είχε κάνει μόλις μια προπόνηση με τους καινούριους συμπαίκτες του, έβαλε 23 πόντους και μάζεψε 15 ριμπάουντ. «Τον γνωρίζω ως παίκτη, οπότε δεν μου έκανε έκπληξη. Πάντως ήταν απίστευτος. Με μία προπόνηση έβγαλε πολλή ενέργεια στην επίθεση και στην άμυνα, αλλά και στα ριμπάουντ. Εύχομαι να επιστρέψουν και οι τραυματίες μας ώστε να μην παίζει και 40 λεπτά».

«Νίκες, νίκες, νίκες»

Μεγάλη ικανοποίηση σκόρπισε στον Καρλ Ίνγκλις η επιβλητική νίκη της ΑΕΚ απέναντι στο Ρέθυμνο με 85-77: «Είμαι πολύ χαρούμενος από τον τρόπο παιχνιδιού μας. Φυσικά μπορούμε και καλύτερα ως σύνολο. Σημασία έχει ότι μετά από δύο ήττες, επιστρέψαμε στις επιτυχίες. Μπήκαμε όπως έπρεπε και βοήθησαν όλοι στην ομάδα ώστε να κερδίσουμε το Ρέθυμνο που δείχνει ότι αμυντικά είναι αρκετά δυνατό».

Το σημαντικότερο για το μεγάλο σκόρερ είναι να συνεχίσει η «Ένωση» στα θετικά αποτελέσματα, ώστε να καλύψει το χαμένο έδαφος: «Νίκες, νίκες, νίκες. Είναι το σημαντικότερο. Κάναμε μια κοιλιά και έχουμε μείνει πίσω και πρέπει να επιστρέψουμε με συνεχόμενες επιτυχίες. Η βαθμολογική μας θέση δεν είναι αυτή που μας αρμόζει. Έχω εμπιστοσύνη στις δυνατότητες των συμπαικτών μου».*Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: