Παρασκευή 2 Ιανουαρίου 2015

Ομάδα λαϊκή ή εφοπλιστική ο Ολυμπιακός!!

Η "Ολυμπιακή Συμμαχία", ο Παναθηναϊκός για λύπηση, ο Μελισσανίδης και η ...αγάπη του Σαββίδη για τον ΠΑΟΚ. Τα λόγια σταράτα από τον θρυλικό Αποδυτηριάκια στον SportDog. Ο Ολυμπιακός είναι η δημοφιλέστερη ελληνική ομάδα. Αυτό δεν το λέω προς τιμήν του. Λέω ότι έχει τους περισσότερους οπαδούς επειδή αυτή είναι η αλήθεια και επειδή θέλω να κάνω σοβαρή κουβέντα. Πρώτα το ερώτημα. Ο Ολυμπιακός είναι λαϊκή ομάδα ή, εφοπλιστική; Εδώ είμαστε.
Ο Μαρινάκης και μπράβο στο παλληκάρι που βάζει τα εκατομμύρια του σκασμού στον Ολυμπιακό. Η λαοφιλέστερη ομάδα, λοιπόν, δεν στηρίζεται στον λαό της αλλά στον επιχειρηματία της. Στον μεγαλομέτοχό της.
Φόρα παρτίδα το ΄πε ο εκπρόσωπος του Μαρινάκη. Αν δεν ήταν αυτός, ο Ολυμπιακός θα είχε πρόβλημα. Οι αντίπαλοί μας θα ευχόντουσαν να έπαιζε και σ΄ εμάς μια "Ολυμπιακή Συμμαχία" και να μην είμασταν δυνατοί. Δηλαδή;
Δεν μπορεί να σηκώσει κεφάλι κοτζάμ Παναθηναϊκός, η Νο2 δημοφιλέστερη ομάδα της χώρας, διότι δεν υπάρχει κανένας εφοπλιστής ή, μεγαλομέτοχος βάζελος να αναλάβει την ομάδα, που έχει γίνει "λαϊκής βάσης". Και πράγματι έτσι είναι.
Και ο Παναθηναϊκός δεν είναι λαϊκή ομάδα. Της πλάκας ιστορία είναι η "Παναθηναϊκή Συμμαχία", να τον λυπάσαι τον Παναθηναϊκό που δεν έχει έναν Μαρινάκη.
Το ίδιο και η ΑΕΚ. Άλλη μεγάλου λαϊκού μεγέθους ομάδα που όμως δεν είναι λαϊκή, με την έννοια ότι απ΄ ευθείας δεν στηρίζεται στον λαό της. Κάποιος, όχι ο λαός της τη διαχειρίζεται οικονονικά, διοικητικά, αγωνιστικά. Έπρεπε να επανέλθει ο Μελισσανίδης, ένας πανίσχυρος επιχειρηματίας του εξωτερικού, για να μπει η ΑΕΚ στο δρόμο της επιστροφής, να ξαναβρει τη θέση της.
Το ίδιο και ο ΠΑΟΚ. Κι αυτός, και ο ΠΑΟΚ, όπως όλες οι ομάδες έχουν ανάγκη τον προστάτη τους. Άρα, δεν πρόκειται για λαϊκές ομάδες. Το ότι ο κόσμος αγαπάει αυτές τις ομάδες, ότι είναι δεμένος συναισθηματικά μαζύ τους, δεν θα τις πεις και "λαϊκές".
Άσε το παραμύθι που πουλάνε στον κόσμο. Όλοι οι μεγαλομέτοχοι, όλα τα αφεντικά των ομάδων. Ότι πάνω απ΄ όλα η ομάδα. Ό, τι κάνουμε, το κάνουμε για τον κόσμο της ομάδας.
Δεν φταίνε οι πρόεδροι των ομάδων που παραμυθιάζουν. Όχι, βέβαια. Δεν αντέχει ο κόσμος την αλήθεια. Να βγει π.χ. ο Μαρινάκης και να πει: Γουστάρω, ρε, μεθάω να ΄μαι πρόεδρος στον Ολυμπιακό. Με φτιάχνει να με ξέρει όλη η Ελλάδα, να παίρνω το πρωτάθλημα με τον Ολυμπιακό, αυτό δεν πληρώνεται με τίποτα.
Τι θες να σου πει ο Σαββίδης; Όχι, βέβαια, γιατί πραγματικά αγόρασε το πακέτο μετοχών στον ΠΑΟΚ. Θα σου πει ότι ...αγαπάει την ομάδα, την ομάδα του λαού, τη λαϊκιά ομάδα που όμως χρειάζεται τον νταβά της, όπως όλες, άλλωστε.

ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ για την κόντρα Μίτσελ - Αφελάι, αποκαλύπτει ο apodytiriakias.gr  

Καμμία έκπληξη για το «επεισόδιο» Μίτσελ και Αφελάϊ στον Ολυμπιακό. Στην πραγματικότητα δεν υπάρχει κανένα επεισόδιο. Πού σημαίνει ότι αν πράγματι υπήρχε αντιδεοντολογική συμπεριφορά από πλευράς ποδοσφαιριστή προς τον προπονητή του, ο Μίτσελ θα το είχε καταπιεί αμάσητο, στην περίπτωση βέβαια που υπολόγιζε τον «Ολλανδό».
Ο Ολυμπιακός, σήμερα, είναι της πρακτικής «θιάσου». Τι κάνουν τα θέατρα κάθε χρόνο; Ανάλογα με τις ανάγκες του έργου που θα ανεβάσουν ο θιασάρχης Μαρινάκης κάνει συμβόλαια με ηθοποιούς. Όταν κατέβει η παράσταση, κάποιοι ηθοποιοί θα φύγουν, κάποιοι άλλοι θα έρθουν στο θίασο για το επόμενο έργο.
Ο Αφελάϊ, όπως οι περισσότεροι παίκτες του Ολυμπιακού δεν έρχονται για να μείνουν. Υπογράφουν στην ομάδα για να φύγουν έτσι ή, αλλοιώς μετά από έξι μήνες ή, δυο χρόνια, το πολύ.
Δεν υπάρχει, λοιπόν, κανένα «επεισόδιο» Μίτσελ – Αφελάϊ. Απλά ο προπονητής έγραψε το όνομα του στη λίστα εκείνων του «Απολυτηρίου». Σ’ αυτούς που είναι να πάρουν απολυτήριο.

*Πηγή: sportdog.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: