Παρασκευή 2 Ιανουαρίου 2015

Την «γκρέμισε» από την κορυφή!

Στην κορυφή του σκωτσέζικου πρωταθλήματος βρίσκεται η Αμπερντίν μετά το 2-0 επί της Σεντ Τζόνστον, «γκρεμίζοντας» τη Σέλτικ, έχοντας όμως και ένα ματς παραπάνω.

Την «γκρέμισε» από την κορυφή
«Βροχή» από γκολ στην 19η αγωνιστική της σκωτσέζικης Premier, καθώς στα πέντε από τα έξι παιχνίδια που έγιναν (αναβλήθηκε το Πάρτικ-Σέλτικ λόγω... κυριολεκτικής βροχής) σημειώθηκαν 22 τέρματα!

Αναμφισβήτητα το πιο σημαντικό παιχνίδι της ημέρας ήταν εκείνο της Αμπερντίν απέναντι στη Σεντ Τζόνστον, στο οποίο μπορεί να μη σημειώθηκαν πολλά γκολ, αλλά το τελικό 2-0 ήταν η αιτία για να αλλάξει κάτοικο η κορυφή της βαθμολογίας.

Χτυπώντας στην αρχή (6’ Γκουντγουΐλι) και στο τέλος του αγώνα (στις καθυστερήσεις Σμιθ), οι γηπεδούχοι πήραν μια πολύτιμη νίκη που τους επιτρέπει να ξεπεράσουν τη Σέλτικ, έστω και με ένα ματς παραπάνω, ενώ εκεί… κοντά είναι πια και η Νταντί Γιουνάιτεντ.

Η διαφορά δυναμικότητας μεταξύ των δύο ομάδων του Νταντί είναι δεδομένη. Αποτυπώνεται στο βαθμολογικό πίνακα του σκωτσέζικου πρωταθλήματος και το ίδιο έγινε και στο μεταξύ τους παιχνίδι που άνοιξε την αυλαία της 19ης αγωνιστικής.

Σαρωτική η Γιουνάιτεντ, δεν έδειξε οίκτο κόντρα στη συμπολίτισσά της και νίκησε με το εντυπωσιακό 6-2.

Οι φιλοξενούμενοι μπόρεσαν να κρατήσουν το σκορ (και τα προσχήματα) στα πρώτα 25 λεπτά, όσο το ματς ήταν στο 1-1, όμως μέχρι τη λήξη του ημιχρόνου η Γιουνάιτεντ έχοντας ως πρωταγωνιστή τον ΜακΚέι Στίβεν που σημείωσε δύο τέρματα, είχε ήδη «αέρα» τριών γκολ.

Ίδιο σκηνικό και στο δεύτερο μέρος, με τους φιλοξενούμενους να παραδίνονται στις ορέξεις των αντιπάλων τους, πριν μειώσουν απλά στο τελικό 6-2 στις καθυστερήσεις του αγώνα.

Η 19η αγωνιστική:

Πέμπτη 1/1

Νταντί Γιουν. - Νταντί 6-2
(1’ Άρμστρονγκ, 27’, 42’ ΜακΚέι Στίβεν, 31’ Έρσκιν, 64’ Φόγιουτ, 83’ Τέλφερ – 24’ Στιούαρτ, 90’ Τάνκουλιτς)

Ρος Κάουντι - Ινβερνές 1-3
(60’ Ίρβαϊν – 27’, 58’ Ντοράν, 73’ ΜακΚέι)

Σεντ Μιρέν - Κιλμάρνοκ 1-2
(90’+5’ πεν. Γουάιλντ - 54’ πεν. Ερεμένκο, 85’ πεν. Σλέιτερ)

Χάμιλτον - Μάδεργουελ 5-0
(8’ Ίμρι, 29’ Κρόφορντ, 64’ Αντουάν-Κουριέ, 69’ Αντρέου, 87’ Ρέντμοντ)

Αμπερντίν - Σεντ Τζόνστον 2-0
(6’ Γκουντγουΐλι, 90’+3’ Σμιθ)

Πάρτικ - Σέλτικ (αναβλήθηκε)

Η επόμενη αγωνιστική (20ή)

Κυριακή, 4/1 (17.00)

Νταντί-Ρος Κάουντι
Ινβερνές-Σεντ Μίρεν
Πάρτικ-Νταντί Γιουνάιτεντ
Σεντ Τζόνστον-Χάμιλτον
Μάδεργουελ-Αμπερντίν

Δευτέρα, 5/1 (22.00)

Κιλμάρνοκ-Σέλτικ*Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: