Παρασκευή 2 Ιανουαρίου 2015

Μιλοβάνοβιτς: «Όσες μεταγραφές χρειαστεί…»

«Δεν θα αφήσουμε μια εξαιρετική ευκαιρία να πάει χαμένη. Στόχος μας είναι να κάνουμε καλύτερη», δηλώνει ο Μπράνκο Μιλοβάνοβιτς. Τι αποκαλύπτει για Γιόχανσον, φορ, το υπάρχον ρόστερ και τις ακαδημίες.

Μιλοβάνοβιτς: «Όσες μεταγραφές χρειαστεί…»
Ο Μπράνκο Μιλοβάνοβιτς πιστώνεται μέχρι τώρα την απόκτηση δύο παικτών που δεν δίστασαν παρά το καλό τους όνομα στην αγορά να παίξουν στη Football League. Και σε συνέντευξή του στη Live Sport, ο τεχνικός διευθυντής της ΑΕΚ δηλώνει ξεκάθαρα πως θα κάνει ό,τι περνά από το χέρι του για να φέρει τους καλύτερους δυνατόν παίκτες, με στόχο να πρωταγωνιστήσει η «Ένωση» στη μεγάλη κατηγορία.

Ο Σέρβος άλλοτε άσος της «Ένωσης» μιλά για τη μεταγραφή του Γιόχανσον και τη «σφήνα» άλλης ελληνικής ομάδας, το ενδεχόμενο απόκτησης επιθετικού, το υπάρχον ρόστερ, τους παίκτες που… έρχονται από τις ακαδημίες, αλλά και τις δυσκολίες στη δουλειά.

Αναλυτικά, ο Μπράνκο Μιλοβάνοβιτς μίλησε για:

-τις εντυπώσεις του από τη μέχρι τώρα θητεία του στην ΑΕΚ: «Είμαι ενθουσιασμένος. Νιώθω πολύ τυχερός που μου δόθηκε η ευκαιρία να δουλέψω στην ΑΕΚ, που είναι από τις μεγαλύτερες ομάδες στην Ελλάδα. Στόχος μου είναι να μείνω και να δουλέψω εδώ για πολλά χρόνια. Μακάρι να πετύχουμε πολλά πράγματα όλοι μαζί, να κερδίσουμε τίτλους και να δούμε την ΑΕΚ ξανά εκεί που της αξίζει».

-το πώς αξιολογεί το υπάρχον ρόστερ: «Δεν γνώριζα τους περισσότερους παίκτες της ΑΕΚ. Δεν είναι δικό μου δημιούργημα το ρόστερ αυτό. Όμως είπα από την πρώτη στιγμή πως όσοι είναι στην ομάδα έχουν μια τεράστια ευκαιρία: έχουν ένα χρόνο μπροστά τους για να δείξουν ότι αξίζουν να ανήκουν στην ΑΕΚ της Super League. Αν κερδίσουν αυτό το δικαίωμα, θα έχουν κάποια χρόνια μπροστά τους για να παίξουν στη μεγάλη ΑΕΚ. Υπάρχουν στην ομάδα κάποιοι εξαιρετικοί ποδοσφαιριστές με λαμπρό μέλλον. Όμως η δουλειά μας είναι να βελτιωνόμαστε κι αν κάποια στιγμή βρεις κάτι καλύτερο και μπορείς να το αποκτήσεις, είναι χρέος απέναντι στην ιστορία της ΑΕΚ να το αποκτήσεις. Ο δικός μου στόχος για την ΑΕΚ της Super League είναι να έχει ο προπονητής δύο ισάξιους παίκτες για κάθε θέση».

-την απόκτηση του Γιόχανσον: «Είχαμε προσπαθήσει να τον πάρουμε στη Λας Πάλμας, αλλά δεν τα είχαμε βρει με τη Γκέτεμποργκ. Από τη στιγμή που έμεινε ελεύθερος, θεώρησα μεγάλη ευκαιρία να τον αποκτήσουμε. Το καλοκαίρι ήταν σε επαφές με την Καϊζερσλάουτερν, ενώ είχε πρόταση από τη Μακάμπι και την Κίνα. Ο ατζέντης του μου είπε πως το φθινόπωρο υπήρχε πρόταση από άλλη μεγάλη ελληνική ομάδα να τον αποκτήσει. Μαζί του συμφωνήσαμε στις αρχές Δεκέμβρη».

-τις επόμενες μεταγραφικές κινήσεις: «Θα ακολουθήσουν κι άλλες μεταγραφές. Όσες χρειαστεί, αλλά δεν θα κάνουμε μεταγραφές απλά για να τις κάνουμε. Ψάχνουμε καλούς παίκτες, καλύτερους από αυτούς που έχουμε. Δεν θα αφήσουμε μια εξαιρετική ευκαιρία να πάει χαμένη. Στόχος μας είναι να κάνουμε καλύτερη την ΑΕΚ κι ας έχουμε στο τέλος δύο… Μπαρμπόσα. Να ξέρετε πάντως πως από όλα τα ονόματα που έχουν γραφτεί στον Τύπο, μόνο ένα ‘παίζει’ να έρθει στην ΑΕΚ».

-το ενδεχόμενο απόκτησης επιθετικού: «Το καλοκαίρι υπήρχαν 2-3 παίκτες με τους οποίους υπήρχε συμφωνία. Όμως τα βάλαμε κάτω με τους κ.κ. Μπάγεβιτς και Δέλλα και αποφασίσαμε πως τη δεδομένη στιγμή δεν χρειαζόμασταν επιπλέον ενίσχυση στην επίθεση. Όλος ο κόσμος λέει ακόμη και τώρα πως η ΑΕΚ χρειάζεται επιθετικό. Για τη Football League η ΑΕΚ δεν χρειάζεται επιθετικό. Έχει τρεις, τον Ντακόλ, τον Μπρέσεβιτς και τον Αραβίδη. Αν θα πάρουμε επιθετικό, θα είναι μόνο εν όψει Super League. Για την ΑΕΚ που θα στοχεύει ψηλά».

-τις δυσκολίες στη δουλειά του: «Το δίκτυο σκάουτινγκ μας δεν είναι επιπέδου ΑΕΚ, όμως αυτή η ομάδα δημιουργήθηκε από το μηδέν και δεν μπορείς από τη μια μέρα στην άλλη να αποκτήσεις το δίκτυο των μεγάλων ομάδων. Προς το παρόν δεν έχουμε πρόβλημα, γιατί μπορώ να χρησιμοποιήσω τις επαφές που έχω από την εποχή που ήμουν τεχνικός διευθυντής στη Λας Πάλμας. Για το μέλλον, πάντως, σίγουρα θα κάνουμε κινήσεις ενίσχυσης. Οι ελληνικές ομάδες δύσκολα μπορούν να ανταγωνιστούν τις αγγλικές ή τις ισπανικές στο παζάρι. Μπορούν όμως και πρέπει να τις… προλάβουν. Στόχος μας είναι να γίνουμε γρήγοροι κι εύστοχοι στις επιλογές μας».

-τις ακαδημίες της ΑΕΚ: «Πιστεύω πως αυτή τη στιγμή υπάρχουν δύο παίκτες στην Κ20 που αν συνεχίσουν να δουλεύουν, η ΑΕΚ θα τους πουλήσει σε λίγα χρόνια μίνιμουμ 5 εκατ. ευρώ. Χρειάζεται, ωστόσο, υπομονή και επιμονή». *Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: