Παρασκευή 18 Ιανουαρίου 2013

Συμφωνία κυβέρνησης-Σαββίδη για τα χρέη!!

Τη λύση του προβλήματος των χρεών της ΠΑΕ ΠΑΟΚ δρομολόγησε ο Ιβάν Σαββίδης, στην συνάντηση που είχε με τον υπουργό Οικονομικών, κ. Στουρνάρα, όπως αποκλειστικά μετέδωσε η εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» στο «Αθλητικό Μετρόπολις»

Ο υπουργός Οικονομικών παρουσίασε στο μεγαλομέτοχο της ΠΑΕ ΠΑΟΚ το σχέδιο της κυβέρνησης, το οποίο δεν θα αφορά, φυσικά, μόνο στον ΠΑΟΚ αλλά σε όλες τις εταιρείες αθλητικού θεάματος, καθώς και στις εμπορικές ανώνυμες εταιρείες.

Σύμφωνα με αυτό το σχέδιο, λοιπόν, όποια εταιρεία θα αποφασίζει να πληρώσει άμεσα το αρχικό της χρέος, θα απαλλάσσεται από τους τόκους, τα πρόστιμα και τις πάσης φύσεως προσαυξήσεις.

Πρόκειται για την ιδέα που προωθείται εδώ και καιρό από τον υφυπουργό Αθλητισμού, Γιάννη Ιωαννίδη, ο οποίος επέμενε ότι πρέπει να βρεθεί ένας τρόπος για να πάρει η Πολιτεία αυτό που μπορούν να δώσουν οι εταιρείες αθλητικού θεάματος, γιατί διαφορετικά κινδυνεύει να μην πάρει τίποτε.

Η κυβέρνηση το είδε θετικά, ο κ. Στουρνάρας είπε στον κ. Σαββίδη ότι αν πάρει την έγκριση της Τρόικας θα νομοθετήσει σχετικά και ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ κατέστησε σαφές ότι σε αυτή την περίπτωση θα αξιοποιήσει τη δυνατότητα για να απαλλαχθεί η ομάδα του από τα χρέη της (περί τα 20.000.000 ευρώ, εφόσον πληρώσει cash τα 10.000.000 ευρώ)


πηγή: metrosport.gr
 


Λόρενς:«Παραμένουμε ενωμένοι»

Στο συνδρομητικό κανάλι μίλσε ο Λόρενς και ανάμεσα στα άλλα έκανε και την αυτοκριτική τουη παραδεχόμενος πώς δεν έχει βοηθήσει όσο θα έπρεπε την ομάδα αλλά συνεχίζει την δουλειά για να βελτιωθεί. Αναφέρθηκε και στην προσπάθεια της ομάδας, στο αυριανό ματς με τον Αστέρα. Αναλυτικά τα όσα είπε:

«Νιώθω καλά, είμαι τριάντα ενός χρονών πλέον, έχω παίξει πολλούς αγώνες κι έχω ξαναβρεθεί σε τέτοια κατάσταση, όταν δηλαδή τα πράγματα δεν πήγαιναν καλά για μένα. Ξέρω να το διαχειρίζομαι, να ζω μ' αυτό δουλεύοντας σκληρά κι αν παίξω στον επόμενο αγώνα θα προσπαθήσω εκ νέου και ξανά και ξανά, ποτέ δεν καταθέτω τα όπλα και πάντα δικαιώνομαι» και συνέχισε για το αν έχει να κάνει με τη θέση που αγωνίζεται:

«Δεν ξέρω ... όσο παίζω δε με νοιάζει η θέση. Είναι γνωστό πως μου αρέσει ν' αγωνίζομαι είτε δίπλα είτε πίσω από τον επιθετικό. Είμαι χαρούμενος που αγωνίζομαι και δεν έχει να κάνει με τη θέση, περισσότερο εγώ βρέθηκα σε κακή κατάσταση και θα προσπαθήσω να βελτιωθώ, να επιστρέψω βοηθώντας την ομάδα ανάλογα», κατέληξε ο 31χρονος Ιρλανδός ποδοσφαιριστής του «Δικεφάλου».

Για την κατάσταση της ομάδας:

«Προφανώς η ήττα στον αγώνα του Κυπέλλου μας προκάλεσε απογοήτευση. Είχαμε τον εντός έδρας αγώνα στη συνέχεια κι εκεί η κατάσταση ήταν ανάλογη με πολλούς αντιπάλους πίσω από την μπάλα να μας περιμένουν στην άμυνα, δεν μπορέσαμε να τη διασπάσουμε με συνέπεια να περιοριστούμε στην ισοπαλία. Υπάρχει μια μικρή απογοήτευση από τις δυο πρόσφατες αναμετρήσεις όμως παραμένουμε ενωμένοι, συνεχίζουμε με τον επόμενο αγώνα, θα πάμε στην Τρίπολη όπου ελπίζουμε να πάρουμε ένα καλό αποτέλεσμα».

Για το αν το πρόβλημα είναι στο σκοράρισμα:

«Οχι, δε νομίζω πως υπάρχει πρόβλημα. Ηταν δυο αναμετρήσεις που 'ψάξαμε' το γκολ, στον πρώτο είχαμε και δοκάρια κανά δυο φορές ενώ ο εντός έδρας αγώνας μας στεναχώρησε επειδή δεν μπορέσαμε να τους 'ανοίξουμε' στην άμυνα. Δε νομίζω πως υπάρχει λόγος ιδιαίτερης ανησυχίας, είμαι σίγουρος πως στον επόμενο αγώνα θα σκοράρουμε ή καλύτερα ... ελπίζω».

Για το ότι ο Αστέρας έχει τους ίδιους στόχους με τον ΠΑΟΚ:

« Φαίνεται πως από τα Χριστούγεννα και μετά κάθε αγώνας είναι και πιο ενδιαφέρων από αυτόν που είχε προηγηθεί. Αυτή ήταν η χροιά του αγώνα στο Κύπελλο, αντίστοιχα του αγώνα για το πρωτάθλημα με τον Ατρόμητο και τώρα ο πιο σημαντικός φαντάζει πως είναι με τον Αστέρα στην Τρίπολη. Αρα πρέπει να παραμείνουμε ενωμένοι, να συνεχίσουμε να παίζουμε ποδόσφαιρο κι ελπίζω όλα να εξελιχθούν ομαλά αυτό το Σαββατοκύριακο».

Για το πώς περιμένει να αντιδράσει η ομάδα:

«Ναι, ξέρετε η αντίδραση των ποδοσφαιριστών ήταν πάντα καλή άσχετα αν προέκυπτε αρνητικό αποτέλεσμα. Υπήρχε πάντα μια αντίδραση ... μαχητική από όλους, υπήρχε συνοχή σ' αυτήν τη διάθεση, ο προπονητής μας καθοδηγούσε όλους μαζί και πάντα επιστρέφαμε στα θετικά αποτελέσματα. Ελπίζω το ίδιο να συμβεί και τώρα. Απλά πρέπει να παίξουμε λίγο καλύτερα, είναι τόσο απλό όσο ακούγεται.

Πρώτος απ' όλους εγώ που δεν ήμουν και στα καλύτερά μου στους τελευταίους τρεις αγώνες. Αν επιλεγώ για να ξεκινήσω τον αγώνα θα προσπαθήσω κι ελπίζω ν' αποδώσω καλά, η ομάδα να παίξει καλά .... Ξέρετε ορισμένες φορές δεν έχει να κάνει με τον προπονητή, η ευθύνη βαραίνει τους ποδοσφαιριστές. Στα τελευταία δυο παιχνίδια βρεθήκαμε λίγο πιο κάτω από το επίπεδο που μπορούμε και πρέπει να βρισκόμαστε. Αυτό θ' αλλάξει στον επόμενο αγώνα».

Στην Καλλιθέα ο Φουτσίνι!!

Η αλήθεια είναι πώς είχαμε χάσει τα ίχνη του. Όμως ο Αρμάντο Φουτσίνι επέστρεψε! Σύμφωνα με το ρεπορτάζ. δοκιμάζεται στην Καλλιθέα από τον Γιάννη Παπακώστα και αν πείσει τον Έλληνα τεχνικό θα αποκτηθεί!

Μια είδηση που αφορά και τον ΠΑΟΚ αφού υπάρχει η ρεβάνς την προσεχή Πέμπτη. Όπως και να έχει αναμένεται με τεράστιο ενδιαφέρον να δούμε αν πράγματι ο 36χρονος έχει τις δυνάμεις να συνεχίσει το ποδόσφαιρο και αν θα τον δούμε να επιστρέφει στην Τούμπα όχι για ματς παλαιμάχων αλλά για τον αγώνα κυπέλλου της προσεχούς Πέμπτης!


πηγή: metrosport.gr
 

Αλεξανδρίδης: «Είμαστε σε επαφή με αξιόλογους παίκτες»

Το μέλος της Κοινωνίας Μελών Άρη, Παναγιώτης Αλεξανδρίδης, φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» του «Αθλητικού Metropolis» και μίλησε για τα δύο νέα μεταγραφικά αποκτήματα του Άρη αλλά και για κάποιους παίκτες που είναι σε επαφή η ομάδα και μάλιστα είναι περιζήτητοι.


Για το αν υπάρχει κάτι καινούργιο από την ΕΠΟ και την Αθήνα στο θέμα των δόσεων:

«Όχι ακόμα, είναι ένα μεγάλο θέμα που το χειρίζονται άλλοι, δεν είναι όμως μόνο οι δόσεις είναι πολλά πράγματα. Ο σύλλογος δεν μπορεί να πληρώσει τόσα χρήματα σε δόσεις όταν τα χρέη που έχει είναι πολύ μεγάλα».

Γι΄ αυτό που άλλαξε στην ομάδα και μπόρεσε να κάνει τελικά μεταγραφές:

«Ήταν ήδη προγραμματισμένα, δεν ήταν ούτε η φορολογική ούτε η ασφαλιστική ενημερότητα το πρόβλημα για τις μεταγραφές. Το θέμα ήταν ότι δεν είχαμε τα δελτία των παικτών ώστε να κατέβουμε στην Αθήνα. Πιστεύω ότι σήμερα το βράδυ θα βρίσκεται στο αεροδρόμιο ο Ζαραδούκας και θα μας βοηθήσει πολύ, είναι πανέτοιμος όπως και ο Διαμαντάκος που κάνει ήδη προπονήσεις με την ομάδα. Με πολύ αγωνία και τρέξιμο κάναμε κάποιες κινήσεις να φέρουμε παίκτες έτοιμους να βοηθήσουν την ομάδα.

Έχουμε επαφή και με άλλους παίκτες. Μη ξεχνάτε ότι μπορούμε να πάρουμε μικρούς σε ηλικία παίκτες, ελεύθερους που δεν υπάρχουν και ξένους δε γίνεται να πάρουμε. Είμαστε πολύ περιορισμένοι και πρέπει αυτούς που θα επιλέξουμε να είναι καλοί και έτοιμοι να βοηθήσουν την ομάδα».

Για το ότι η ΑΕΚ κατάφερε να πάρει κάποιους παίκτες:

«Τους παίκτες δεν τους πήρε η ΑΕΚ αλλά ιδιώτες και τους έφεραν στην ΑΕΚ. Εμείς πρέπει να βρούμε χρήματα ώστε να τους φέρουμε και δεν είναι εύκολο αυτό».

Για το αν θα πληρώσουν τους δανεικούς που ήρθαν στην ομάδα:

«Όχι αυτούς που πήραμε, αλλά αυτούς που θέλουμε να πάρουμε πρέπει να τους πληρώσουμε. Δεν έχουμε την πολυτέλεια να δίνουμε πολλά χρήματα. Κάνουμε προσεκτικές και σωστές κινήσεις.

Πήραμε τους παίκτες ενώ δεν είναι εύκολο να πάρεις από τον Ολυμπιακό παίκτη. Δε σταματάμε όμως εκεί, θα πάρουμε αξιόλογους παίκτες που θα βοηθήσουν σήμερα αλλά και θα έχουν προοπτική για αύριο. Τέτοιους παίκτες ψάχνουμε και θα χαρεί πολύ ο κόσμος όταν ακούσει τα ονόματα».

Για το ότι σε κάποιους δεν αρέσει να εξαρτάτε η ομάδα από παίκτες του Ολυμπιακού:

«Ο κόσμος μπορεί να πει ότι θέλει. Οι άμεσες κινήσεις που μπορέσαμε να κάνουμε ήταν αυτές. Θα έχει συμφέρον ο σύλλογος με αυτές τις κινήσεις αλλά δε μένουμε μόνο εκεί θα κάνουμε κι άλλες».

Για τα τελευταία νέα της ομάδας:

«Ο Διαμαντάκος κάνει ήδη προπονήσεις με την ομάδα και από αύριο θα κάνει και ο Ζαραδούκας. Τα παιδιά στην ομάδα είναι χαρούμενα γιατί θα βοηθηθούν. Το ηθικό είναι καλό και λένε ότι θα παίξουν και θα πάρουν το επιθυμητό αποτέλεσμα».

Για το αν είναι κατάμεστο το γήπεδο την Κυριακή:

«Πιστεύω ναι, αλλά και όσοι δεν έχουν σκοπό να έρθουν πρέπει να έρθουν για το καλό του συλλόγου αλλά και για να δουν τους καινούργιους παίκτες. Πρέπει να έρθουν όλοι».

Για τον έλεγχο διαφάνειας που γίνεται στην ομάδα:

«Έχουν ένα χώρο που δουλεύουν και ότι μας ζητούν τους το δίνουμε. Κάνουν τη δουλειά τους και όταν έρθει η ώρα θα δούμε που έχουν καταλήξει».

Τέλος, για τους παίκτες τους παίκτες που θέλει να αποκτήσει η ομάδα:

«Τους παίκτες που έχουμε βάλει στο στόχαστρο είναι αξιόλογοι και περιζήτητοι σήμερα. Θα καταφέρουμε να κάνουμε την έκπληξη. Δε θα κάνει καλό να πούμε τα ονόματα. Στο παρελθόν που αναφέραμε τους παίκτες αλλά και οι ίδιοι οι παίκτες όπως Μητρόπουλος που έλεγε ότι θα έρθει στον Άρη τελικά κατέληξε στην ΑΕΚ. Θα κινηθούμε σιγανά όπως έγινε με τον Ζαραδούκα».


πηγή: metrosport.gr
 


Η ανακοίνωση τοποθέτησης της ΠΑΕ Ηρακλής για την παραίτηση Χατζάρα!!

Η ΠΑΕ Ηρακλής εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρεται στην παραίτηση του Γιώργου Χατζάρα, την οποία έκανε δεκτή.
Αναλυτικά η ανακοίνωση:

"Το ΔΣ της ΠΑΕ ΗΡΑΚΛΗΣ βρίσκεται στη δυσάρεστη θέση να αποδεχθεί την παραίτηση του προπονητή κΧατζάρα Γιώργου, ο οποίος για μία ακόμη φορά επέδειξε ύψιστο επαγγελματισμό και απέδειξε έμπρακτα το σεβασμό του προς τον ΗΡΑΚΛΗ, γεγονός που πιστεύουμε θα αναγνωρισθεί από τον κόσμο της ομάδας.

Ο Πρόεδρος Θεόδωρος Παπαδόπουλος και οι συνεργάτες του διαβεβαιώνουμε προς κάθε κατεύθυνση ότι θα συνεχίσουμε ΑΤΑΛΑΝΤΕΥΤΑ και ΑΓΟΓΓΥΣΤΑ το σκληρό αγώνα για το μοναδικό στόχο που χαράχθηκε πριν από μόλις ένα χρόνο και ελάχιστοι είχαν πιστέψει: Ο ΗΡΑΚΛΗΣ ΞΑΝΑ ΣΤΗ Super League το συντομότερο δυνατό!

Υπηρετούμε πρώτοι εμείς το στόχο αυτό με προσήλωση και αποφασιστικότητα, τονίζοντας ότι βάζουμε ΤΕΛΟΣ στην εσωστρέφεια και τις εσωτερικές έριδες. Η ενότητα του ΗΡΑΚΛΗ είναι το μοναδικό μυστικό της επιτυχίας και το πραγματικό ρόπαλο του Ημίθεου! Αυτό αποδείχθηκε το καλοκαίρι του 2012 (έπειτα από πολλά-πολλά χρόνια)!

Ώρα να αφήσουμε για λίγο το internet και το Facebook! Έχουμε αγώνα την Κυριακή! Στις Σέρρες… στις 18.30 μ.μ.…"


Χουάντερσον : «Είμαι σίγουρος ότι θα ανέβουμε στη Σούπερ Λιγκ»

Ο τερματοφύλακας του Ηρακλή, Ντα Σίλβα Χουάντερσον φιλοξενήθηκε στο «Αθλητικό Metropolis» και την εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» και μίλησε για την ανανέωση του συμβολαίου του, την σιγουριά του ότι ο Ηρακλής θα ανέβει στη Σούπερ Λιγκ, αλλά και για το θέμα του προπονητή.

Για το πως αποδέχτηκε την πρόταση για την επέκταση του συμβολαίου του:

«Χάρηκα πάρα πολύ για την ανανέωση, ήταν αυτό που ήθελα, δούλεψα σκληρά στην Ελλάδα. Ευχαριστώ το Θεό για τη δύναμη που μου έδωσε να προπονούμαι, τους φιλάθλους της ομάδας , τους συμπαίκτες μου και τη διοίκηση. Περνάω πολύ ωραία στη Θεσσαλονίκη, όλα είναι πολύ καλά και θέλω πολύ να κατακτήσω με τον Ηρακλή την πρώτη θέση και ν΄ ανέβουμε στην Σούπερ Λιγκ.»

Για το αν ο Ηρακλής βρίσκεται σε καλό δρόμο ώστε να ανέβει κατηγορία:

«Είμαι 100% σίγουρος ότι θα τα καταφέρουμε. Όλοι στην ομάδα δουλεύουμε πολύ σκληρά. Οι ομάδες όταν παίζουν με εμάς κλείνονται πίσω και περιμένουν να χτυπήσουν στην αντεπίθεση . Είναι δύσκολο αλλά δουλεύουμε πάνω σε αυτό και θα το λύσουμε. Θέλω να πω σε όλους ότι θα ανέβουμε σίγουρα στην Σούπερ Λιγκ και θα πάρουμε την πρώτη θέση. Δεν υπάρχει περίπτωση να μείνουμε στην Football League. »

Για τις πολλές ισοπαλίες και που οφείλετε αυτό:


«Ο Ηρακλής έχει πολύ καλή ομάδα και θα το ξεπεράσει αυτό. Οι ομάδες που έρχονται στην έδρα μας παίζουν αμυντικά. Έχουμε καλούς και έμπειρους παίκτες και θα μπορέσουμε να το λύσουμε. Το επόμενο παιχνίδι με τον Πανσερραϊκό αλλά υπάρχει θέληση και θα τα καταφέρουμε. Λείπει το γκολ αλλά και η τύχη από την ομάδα, με σκληρή δουλειά όμως αυτό θα βελτιωθεί.»


Για το θέμα του προπονητή και αν τους επηρεάζει αυτό:


«Στην ομάδα έχει μείνει ο βοηθός προπονητής που είναι από την αρχή της χρονιάς και δουλεύει σωστά. Δεν ξέρω αν θα μείνει μόνιμα, αλλά το κλίμα είναι πολύ καλό στην ομάδα. Έχει κάνει πάντως πολύ καλή δουλειά από την αρχή και οι παίκτες του έχουν μεγάλη εμπιστοσύνη. Θέλουμε να κερδίσουμε τον Πανσερραϊκό.»


Για το Πρωτάθλημα της Football League:


«Είναι αρκετά δύσκολο πρωτάθλημα. Πρέπει να δουλεύεις πολύ σκληρά και να έχεις έμπειρους παίκτες στην ομάδα για να πετύχεις τους στόχους. Κάποιες ομάδες όταν παίζουν με εμάς δε δίνουν το 100% αλλά το 1.000% και θέλουν να πάρουν τον βαθμό.»



πηγή: metrosport.gr
 

Αναστασόπουλος: «Θα με ενδιέφερε πολύ η επιστροφή μου στον ΠΑΟΚ»

Ο τερματοφύλακας της Κέρκυρας, Νίκος Αναστασόπουλος, μίλησε στην εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» του «Αθλητικού Metropolis» για την εικόνα της ομάδας του αλλά και για την ενδεχόμενη επιστροφή του στον ΠΑΟΚ.


Για το αν περίμενε την εικόνα αυτή από την ομάδας του:

«Ξέραμε ότι θα ήταν δύσκολα, είχαμε κάνει ένα καλό σερί στο ξεκίνημα. Εγώ πίστεψα στις δυνατότητες της ομάδα αλλά δεν συνεχίστηκε και στη συνέχεια και μας προβλημάτισε πολύ η εικόνα».


Για το ότι πολλοί θεωρούν ήδη υποβιβασμένη την Κέρκυρα:

«Είναι υπερβολικό. Έχει ακόμα 13 παιχνίδια για το τέλος του Πρωταθλήματος και μπορούμε να κερδίσουμε παιχνίδια. Για εμάς πλέον είναι όλα τα παιχνίδια τελικοί και πρέπει να καταφέρουμε να πάρουμε βαθμούς. Αν καταφέρουμε να πάρουμε δύο συνεχείς θετικά αποτελέσματα, θα πάρουμε ψυχολογία και θα μας δώσει ώθηση για τη συνέχεια».


Για το παιχνίδι με τη Ξάνθη και αν το θεωρεί δύσκολο:

«Όλα είναι δύσκολα, η Ξάνθη άρχισε να παίζει καλύτερα με τον καινούργιο προπονητή. Για εμάς όπως είπα είναι όλα τα παιχνίδια τελικοί. Δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα, θα δώσουμε ότι καλύτερο μπορούμε για να κερδίσουμε».


Για το ότι ακούγετε το όνομά του για τον ΠΑΟΚ:

«Θέλω καταρχήν να ευχηθώ περαστικά στον Χακόμπο. Όσον αφορά τον ΠΑΟΚ και μένα δεν ξέρω κάτι, το χειρίζεται ο μάνατζερ μου αλλά δεν έχω κάποια ενημέρωση. Είναι μεγάλη τιμή για μένα, ήμουν στον ΠΑΟΚ και ξέρω πως λειτουργεί. Έχει στο πλευρό του τον καλύτερο κόσμο. Εγώ εδώ είμαι και όποτε θέλει μπορεί να με ζητήσει. Θα με ενδιέφερε πολύ η επιστροφή μου στον ΠΑΟΚ».


πηγή: metrosport.gr