Παρασκευή, 18 Ιανουαρίου 2013

Χατζάρας: «Πώς να δουλέψεις όταν κινδυνεύει η ζωή σου»;

Οι φόβοι ακόμα και για τη ζωή του -λόγω των έντονων αντιδράσεων των οπαδών του Ηρακλή- ήταν εκείνοι που οδήγησαν τον Γιώργο Χατζάρα στην παραίτηση, σύμφωνα με όσα είπε στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6.

Χατζάρας: «Πώς να δουλέψεις όταν κινδυνεύει η ζωή σου»;
Παρενοχλήσεις από οπαδούς και απειλητικά τηλεφωνήματα κατονόμασε ως τους λόγους που παραιτήθηκε σχεδόν αμέσως μετά την πρόσληψή του από τον Ηρακλή ο Γιώργος Χατζάρας.

Ο Έλληνας προπονητής χαρακτήρισε αξεπέραστο εμπόδιο για να πας σε μια ομάδα της Θεσσαλονίκης το να έχεις περάσει προηγουμένως από άλλη (σ.σ. τον Άρη) και ξεκαθάρισε πως «δεν μπορεί να δουλέψει ένας άνθρωπος όταν κινδυνεύει η ζωή του».


Αναλυτικά όσα είπε ο Χατζάρας στην εκπομπή «Εκ της διευθύνσεως» και τον Γιώργο Χελάκη

Για το λόγο που οι οπαδοί του Ηρακλή έχουν πρόβλημα μαζί του: «Η πρόσληψη ενός προπονητή γίνεται για να βοηθήσει μια ομάδα που έχει προβλήματα. Το κλίμα όμως ήταν άσχημο για μένα στον Ηρακλή. Κι αυτό διότι είναι κάπως ιδιόμορφη η κατάσταση στη Θεσσαλονίκη. Αν έχεις περάσει από μια ομάδα, είναι πολύ δύσκολο να πας σε άλλη».

Για το πώς οδηγήθηκε στην απόφαση να παραιτηθεί: «Είχα ένα προσωπικό πρόβλημα, μια παρενόχληση από αυτοκίνητα οπαδών, αλλά και κάποια απειλητικά τηλεφωνήματα. Θεώρησα καλύτερο, λοιπόν για τον σύλλογο και για μένα να παραιτηθώ. Έτσι, σηκώθηκα κι έφυγα. Η κοινωνία μας δυστυχώς έχει γίνει πολύ extreme. Και αναπόφευκτα στους οργανωμένους έχουν παρεισφρήσει επίσης εξτρεμιστικά στοιχεία. Όπως καταλαβαίνετε λοιπόν, δεν μπορεί να δουλέψει ένας άνθρωπος όταν κινδυνεύει η ζωή του».

Για το πρωτάθλημα της Football League: «Αν και οι οικονομικές συνθήκες είναι πολύ δύσκολες, είναι πιο ανταγωνιστικό φέτος το πρωτάθλημα. Υπάρχουν 8-9 ομάδες που μπορούν να διεκδικήσουν την άνοδο. Μιλάμε για σωματεία με ιστορία και κόσμο, γι’ αυτό είναι και πιο ενδιαφέρον το πρωτάθλημα. Όταν υπάρχει ανταγωνισμός θα υπάρχει και ενδιαφέρον. Η Σούπερ Λίγκα, ας πούμε, δεν είναι ανταγωνιστική. Έχει ξεχωρίσει ο Ολυμπιακός κι από ‘κει και πέρα υπάρχουν πολλές ομάδες με προβλήματα και κάποιες ιστορικές που βολοδέρνουν».

Για το αν επηρεάζεται η απόδοση του Ολυμπιακού από το χαμηλό επίπεδο της Σούπερ Λίγκας: «Ο Ολυμπιακός κάνει προπόνηση στην Ελλάδα για τις υποχρεώσεις του στην Ευρώπη. Όταν δεν υπάρχει ερέθισμα στους παίκτες, λοιπόν, όταν δεν έχουν την πίεση είναι δύσκολο να μένουν σε εγρήγορση. Όταν δεν έχεις ανταγωνιστικό πρωτάθλημα, δεν μπορείς κι εσύ να βελτιώνεσαι».novaspor fm

Δεν υπάρχουν σχόλια: