Παρασκευή 18 Ιανουαρίου 2013

«Σύστημα… έκτακτης ανάγκης»

Η αυτοθυσία και η αυταπάρνηση των παικτών έδωσε την πρόκριση στη Ρόμα, σύμφωνα με τον Ντανιέλε Ντε Ρόσι. Η ομάδα του Ζέμαν επιβλήθηκε με 1-0 στην παράταση της Φιορεντίνα για το Κύπελλο Ιταλίας.

«Σύστημα… έκτακτης ανάγκης»
Ο τελευταίος, χρονικά, προημιτελικός του Κυπέλλου Ιταλίας, πρόσφερε δυνατές συγκινήσεις. Αν και η κανονική του διάρκεια τελείωσε χωρίς γκολ, υπήρξαν φάσεις, δοκάρια, χαμένες ευκαιρίες και, τελικά, ένα γκολ. Αυτό του Ματία Ντέστρο, στην παράταση, το οποίο χάρισε στη Ρόμα την πρόκριση στους «4», αφήνοντας τη Φιορεντίνα με το… παράπονο. Μια πρόκριση που επιτεύχθηκε χάρη στην αυταπάρνηση των παικτών του Ζντένεκ Ζέμαν, όπως τόνισε σε συνέντευξή του ο Ντανιέλε Ντε Ρόσι.

«Είχαμε ανάγκη από μια μεγάλη νίκη και την πετύχαμε χάρη στην αυταπάρνηση και την αυτοθυσία όλων των παικτών. Με την πρόκριση αυτή πλησιάζουμε στην Ευρώπη, κάτι που αποτελεί έναν από τους στόχους μας. Το παιχνίδι ήταν δύσκολο, αφού απέναντί μας είχαμε μια δυνατή ομάδα, η οποία μας υποχρέωσε σε κάποια λάθη. Παρά τις δυσκολίες, δείξαμε ωριμότητα και καταφέραμε να προσαρμοστούμε στις ανάγκες του παιχνιδιού», είπε ο Ντε Ρόσι.

Ο Ζέμαν αιφνιδίασε τους πάντες παίζοντας με 3 στην άμυνα. «Παίξαμε το 3-4-3 για πρώτη φορά, αλλά ήταν σαν να το είχαμε δοκιμάσει και στο παρελθόν. Οι απουσίες μας υποχρέωσαν να αλλάξουμε τρόπο παιχνιδιού και νομίζω πως τα πήγαμε καλά. Ωστόσο, δεν νομίζω πως θα ξανακάνουμε κάτι ανάλογο. Ήταν ένα σύστημα… έκτακτης ανάγκης. Το πείραμα μπορεί να πέτυχε, δεν νομίζω, ωστόσο, πως θα επαναληφθεί», σχολίασε ο μέσος της Ρόμα.

Η περίοδος που πέρασε ήταν δύσκολη για τον Ντε Ρόσι, όμως αυτός την έζησε με ηρεμία, όπως υπογραμμίζει. «Πέρασα μια παράξενη περίοδο. Ακούγονταν πολλά για επικείμενη μεταγραφή μου, για προσωπικά προβλήματα, για ρήξη στις σχέσεις μου με την ομάδα. Ο καθένας έλεγε ό,τι ήθελε. Τίποτε δεν ήταν αλήθεια, τίποτε δεν ίσχυε. Η περίοδος αυτή ήταν πολύ δύσκολη. Ήμουν ήρεμος, όμως. Σε αυτό με βοήθησαν οι συμπαίκτες μου. Μου έδειχναν πως με αγαπούν, πως με εκτιμούν, πως πιστεύουν σε μένα. Τους ευχαριστώ για τη στήριξη», τόνισε ο Ντανιέλε Ντε Ρόσι.


πηγή: sport-fm.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: