Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2012

Δέχθηκε ο «Ζιο»

Δέχθηκε ο «Ζιο»
Αυτό που ήθελε ο Βαγγέλης Μαρινάκης, πλέον είναι γεγονός! Ο Ζιοβάνι επιστρέφει στην οικογένεια του Ολυμπιακού έχοντας –πλέον- και ρόλο στα ζητήματα της ομάδας… Ο Βραζιλιάνος αποδέχθηκε την πρόταση που του έκανε ο πρόεδρος της ΠΑΕ στη συνάντηση που είχαν χθες οι δύο άνδρες να αναλάβει ρόλο σκάουτερ αλλά και -γενικότερα- εκπροσώπου της ομάδας στη Βραζιλία.

Φυσικά και πρόκειται για μια είδηση που θα χαροποιήσει ακόμη περισσότερο τους οπαδούς του Ολυμπιακού, οι οποίοι θα έχουν έναν ακόμη λόγο για να βρεθούν αύριο στο Καραϊσκάκη να χειροκροτήσουν τον Βραζιλιάνο τον οποίο θα τιμήσει η ΠΑΕ.

Ωστόσο, η αποδοχή τη πρότασης του Βαγγέλη Μαρινάκη έχει μεγάλη σημασία για την ομάδα. Οι ερυθρόλευκοι πλέον, θα έχουν έναν άνθρωπο που γνωρίζει την ομάδα, το ελληνικό πρωτάθλημα και φυσικά τη Βραζιλιά, μια από τις μεγαλύτερες αγορές ταλέντων.

Την ίδια στιγμή ο Ολυμπιακός, θα εκπροσωπείται από μια μεγάλη φυσιογνωμία του παγκόσμιο ποδοσφαίρου στη χώρα η οποία θα έχει στραμμένα επάνω της τα βλέμματα όλου του ποδοσφαιρικού κόσμου λόγω του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2014.

πηγή: sportfm.gr

Πάει για Δευτέρα το ΟΦΗ-Παναθηναϊκός!

Η Α.Δ. Ηρακλείου ήταν αμετακίνητη, αποτέλεσμα δεν βρέθηκε και όλα δείχνουν ότι το ματς του ΟΦΗ με τον Παναθηναϊκό θα γίνει την Δευτέρα 29 Οκτωβρίου
Πάει για Δευτέρα το ΟΦΗ-Παναθηναϊκός
Η σύσκεψη για τα μέτρα ασφαλείας του αγώνα έγινε, εκτάκτως, το πρωί της Παρασκευής όπου βρέθηκαν εκπρόσωποι του ΟΦΗ, του Παναθηναϊκού, της Αστυνομίας και της Σούπερ Λιγκ.
Οι εκπρόσωποι της Αστυνομίας επανέλαβαν ότι δεν μπορούν να αναλάβουν την διεξαγωγή του αγώνα ζητώντας την μετάθεση του παιχνιδιού για άλλη ημέρα.
Από την στιγμή που το Σάββατο 27 Οκτωβρίου δεν εξυπηρετεί τον ΠΑΟ (λόγω του αγώνα με την Λάτσιο), όλα δείχνουν ότι το ματς θα πάει την Δευτέρα 29 Οκτωβρίου, αν και τον τελευταίο λόγο έχει η Σούπερ Λιγκ που θα αποφασίσει μέσα στις επόμενες ημέρες. Παρά την αντίδραση του ΟΦΗ και το γεγονός ότι δεν επιθυμεί να γίνει το παιχνίδι την Δευτέρα – κάτι που το τόνισε και το πρωί – όλα θα κριθούν από την απόφαση (και) της ΓΓΑ.
Πηγή: gentikoule.gr

"Ο Άρης έχει πιάσει πάτο"

Ο Νίκος Πασιαλής μίλησε στο Novasports για την πρώτη αποστολή του Άρη που έχει μπροστά του, κόντρα στον Παναθηναϊκό, για την κατάσταση που βρήκε, μπαίνοντας στα αποδυτήρια και αναλύει τις σκέψεις του.
"Ο Άρης έχει πιάσει πάτο"
Διαβάστε την πρώτη του συνέντευξη στη NOVA:
-Αναλαμβάνετε τον Αρη σε μια πολύ δύσκολη στιγμή για την ομάδα, ερχόμενος από την Κ20. Οι πρώτες εντυπώσεις από τα αποδυτήρια των μεγάλων;
«Σίγουρα είναι δύσκολη η περίοδος στην οποία κλήθηκα να προσφέρω τις υπηρεσίες μου στην πρώτη ομάδα, αλλά δεν έχω αλλάξει χώρο. Ημουνα μέσα στα πράγματα του Αρη, απλώς αυτή τη στιγμή, έχω αναλάβει ολοκληρωτικά το κομμάτι της πρώτης ομάδας. Γνωρίζω την κατάσταση που επικρατεί, γνωρίζω τους παίκτες, τα πάντα γύρω από τον Αρη. Είμαι από τη φύση μου αισιόδοξο άτομο και θεωρώ πως από τη στιγμή που ο Αρης έχει πιάσει πάτο, νομίζω πως από εδώ και πέρα, θα έχει ανοδική πορεία η ομάδα».
-Μετά τη λύση της συνεργασίας με τον Μάκη Κατσαβάκη, σας φώναξε η διοίκηση και σας είπε: ΄΄Νίκο, αναλαμβάνεις΄΄. Εκεί τι σκεφτήκατε;
«Να σας πω την αλήθεια, δεν το σκέφτηκα καθόλου! Ξέρω τι αντιμετωπίζω, ξέρω τι κατάσταση υπάρχει. Πιστεύω στα νέα παιδιά, όπως πιστεύω πως και οι παλιοί παίκτες μπορούν να δώσουν περισσότερα πράγματα. Το μέλλον είναι περισσότερο αισιόδοξο, απ΄ ότι ήταν μέχρι στιγμής».
-Ο Πασσιαλής, δεν είναι καινούριος στον πάγκο της πρώτης ομάδας του Αρη. Εχει ξανακαθίσει σ΄ αυτή τη θέση..
« Περιστασιακά, πράγματι έχω καθίσει. Δύο φορές με την Κέρκυρα, μία με τον Κίκε Ερνάντεθ και μία με τον Σάκη Τσιώλη. Εχω πολλά χρόνια στα γήπεδα, επομένως δεν έχω φοβίες, δεν έχω άγχος. Είμαι αισιόδοξος και κοιτάω το μέλλον.».
-Η πρώτη σας εντύπωση από την αγωνιστική κατάσταση της ομάδας, ποια είναι;
« Τώρα αν πω ότι ήταν καλή η αγωνιστική κατάσταση και γενικά το κλίμα στην ομάδα, θα πω ψέματα! Υπήρχε ένα βαρύ κλίμα στα αποδυτήρια, με πεσμένη ψυχολογία των παικτών, χωρίς μεγάλη διάθεση και το βάρος έπεσε εκεί. Να φτιάξουμε, δηλαδή, τη διάθεση των παικτών, να τονώσουμε το ηθικό τους, ώστε να μπορέσουν τα παιδιά να δώσουν περισσότερα, απ΄ όσα έχουν δώσει μέχρι σήμερα. Πιστεύω στις δυνατότητες των παιδιών και περιμένουμε να τις βγάλουν στο γήπεδο, στα επόμενα παιχνίδια».
-Ξεκινάτε, λοιπόν, με δύσκολη αποστολή. Ενάντια στον Παναθηναϊκό, στο ΟΑΚΑ.
« Γνωρίζουμε ποιος είναι ο Παναθηναϊκός και αμέσως μετά ακολουθεί ο Ολυμπιακός. Είναι, δηλαδή, τα δύο δυσκολότερα παιχνίδια του πρωταθλήματος. Γνωρίζουμε τις δυσκολίες που υπάρχουν στο ΟΑΚΑ, ξέρουμε με ποια ομάδα παίζουμε και θα προετοιμαστούμε όσο καλύτερα μπορούμε, για να παλέψουμε για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα».
-Το ότι ο Παναθηναϊκός δείχνει να ξυπνάει αγωνιστικά, είναι μία επιπλέον ατυχία για τον Αρη;
« Οπωσδήποτε, όταν η αντίπαλη ομάδα είναι σε καλή κατάσταση, δεν είναι ότι καλύτερο για σένα. Ο Παναθηναϊκός είναι Παναθηναϊκός και σε όποια κατάσταση κι αν βρίσκεται, έχει το υλικό, έχει τους παίκτες, έχει τη δύναμη της φανέλας και πάντα ένα παιχνίδι εναντίον του, είναι δύσκολο».
-Αγωνιστικά πως το περιμένετε;
« Περισσότερο θα ρίξω βάρος στη δική μας ομάδα, να ετοιμάσουμε τα παιδιά, να παλέψουν το ματς το οποίο θα είναι δύσκολο για εμάς. Αν τα παιδιά παίξουν σύμφωνα με τις δυνατότητές τους και κάτι παραπάνω, γιατί έχουν το κίνητρο, λόγω του αντιπάλου, μπορούμε να πάρουμε και αποτέλεσμα».
-Από τον Παναθηναϊκό ξεχωρίζετε κάποιους παίκτες;
«Υπάρχουν πολλοί καλοί παίκτες στον Παναθηναϊκό. Διαβάζω ότι έχουν μερικούς τραυματίες, αν και νομίζω ότι ο Παναθηναϊκός δεν έχει πρόβλημα, ακόμα κι όταν έχει ελλείψεις. Εχει το βάθος του πάγκου και τους παίκτες για να τους αναπληρώσουν. Ιδιαίτερη προσοχή, δεν μπορώ να πω ότι θα δώσουμε σε κάποιον συγκεκριμένο ποδοσφαιριστή, καθώς από τη μέση και μπροστά είναι πολύ δυνατός».
-Το δύσκολο πρόγραμμα που έχει μπροστά του ο Αρης, σας προβληματίζει;
« Τα δύο παιχνίδια με Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό, σίγουρα τα αντιμετωπίζεις με περισσότερη σκέψη και μεγαλύτερη εγκράτεια. Όμως μετά τον Ολυμπιακό, το πρόγραμμα γίνεται πολύ βατό για τον Αρη. Παίζουμε με πολλές μικρές ομάδες και στο Χαριλάου και έξω. Εκεί μπορούμε να πάρουμε αποτελέσματα και μέσα και έξω».

«Ο ΠΑΟΚ χρειάζεται να βγάζει παίκτες από τα 'σπλάχνα' του»

Ο Δημήτρης Πέλκας εξομολογήθηκε στο «novasports» τις σκέψεις του για την ομάδα, την επικείμενη αντίπαλο, τον εαυτό του και την ποδοσφαιρική γενιά του που αποκτά κραταιό ρόλο στη δημιουργία του νέου ΠΑΟΚ.
«Ο ΠΑΟΚ χρειάζεται να βγάζει παίκτες από τα 'σπλάχνα' του»
«Είμαστε σε μια πολύ καλή κατάσταση. Το κλίμα είναι πολύ καλό όπως ξέραμε κι από πριν. Τώρα επέστρεψαν κι οι διεθνείς και θα γίνει από σήμερα μια τελική προπόνηση για να δούμε πως θ' αντιμετωπίσουμε την ΑΕΚ. Πιστεύω θα πάρουμε τη νίκη κι αυτό που ζητάμε όλοι και είμαστε όλοι συγκεντρωμένοι κι έτοιμοι για το παιχνίδι».
- Κρίνοντας κι από τα παιχνίδια τα οποία έχουν προηγηθεί και ξέροντας ότι αν ανεξαρτήτως προσώπων μια ομάδα σαν την ΑΕΚ πάντα είναι ένα ισχυρό κίνητρο για το κάτι παραπάνω για τον καθέναν από εσάς - και το αντίστροφο φυσικά ισχύει για τους παίκτες της ΑΕΚ - τι πιστεύεις ότι θα είναι ή πρέπει να είναι τα βασικά σας στοιχεία για να μπορέσετε να πάρετε αυτό που θέλετε, σ' έναν τέτοιο αγώνα;
«Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι, πειθαρχημένοι σε ότι μας ζητήσει ο προπονητής μας. Να είμαστε όλοι . να δώσουμε το 100% των δυνατοτήτων μας, να φτάσουμε στο όριό του ο κάθε παίκτης και πιστεύω αν συμβεί αυτό θα έρθει και το επιθυμητό αποτέλεσμα που θέλουμε να έχουμε, η νίκη δηλαδή».
- Η κατάσταση στην οποία βρίσκεται η ΑΕΚ κι η δεινή θέση της στη βαθμολογία είναι κάτι το οποίο επηρεάζει τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζετε μια τέτοια ομάδα;
«Κάθε αγώνα τον βλέπουμε ξεχωριστά. Σίγουρα η ΑΕΚ φέτος είναι μια εντελώς διαφορετική ομάδα σε σχέση με τα τελευταία χρόνια. Ξέρουμε ότι είναι σε δύσκολη οικονομική κατάσταση και ποδοσφαιρικά ακόμη δεν έχει βρει τον χαρακτήρα που είχε τα προηγούμενα χρόνια. Εμείς φυσικά βλέπουμε το κάθε ματς ξεχωριστά, είμαστε όσο πιο συγκεντρωμένοι γίνεται και πιστεύω πως θα δούμε κι αυτόν τον αγώνα όπως πρέπει να τον δούμε για να πάρουμε στο τέλος τη νίκη».
- Οι τέσσερις πρώτοι μήνες αυτής της σεζόν είναι εντελώς διαφορετικοί σε σχέση μμ' αυτούς που είχες ζήσει τα προηγούμενα χρόνια. Πλέον ανήκεις ψυχή τε σώματι στην πρώτη ομάδα, παίρνεις χρόνο συμμετοχής. Πως τους βιώνεις, πως τους έχεις αισθανθεί, πως έχει αλλάξει η ζωή σου γενικότερα σ' αυτήν την πραγματικότητα;
«Σίγουρα έχει γίνει μια νέα αρχή για μένα. Το βλέπω διαφορετικά τώρα, πλέον τώρα αρχίζω να μπαίνω στον ποδοσφαιρικό χάρτη, τώρα αρχίζει η δουλειά. Ο προπονητής μου μ' εμπιστεύεται και γι' αυτό είμαι πολύ χαρούμενος, πιστεύω να πάρω κι άλλες ευκαιρίες στο μέλλον. Προσπαθώ στην προπόνηση να είμαι όσο πιο καλός κι όσο πιο συγκεντρωμένος γίνεται για ν' αποδείξω στον προπονητή μου πως μπορώ να παίξω, μπορώ να διεκδικήσω μια θέση στην ενδεκάδα. Πιστεύω όσο περνάει ο καιρός θα βλέπουμε μια καλύτερη ομάδα, θα βελτιωνόμαστε και ατομικά και ομαδικά, σα σύνολο και με τον καιρό θα δείτε κι έναν πολύ καλύτερο ΠΑΟΚ απ' ότι τώρα, γιατί κι η φιλοσοφία του προπονητή είναι διαφορετική και φυσικά την έχουμε καταλάβει και συνεχίζουμε να την εμπεδώνουμε όλοι οι ποδοσφαιριστές και είναι πολύ καλό αυτό για το μέλλον του ΠΑΟΚ».
- Εσύ, ο Κάτσε, ο Παναγιωτούδης, ο Σταφυλίδης από πέρυσι . αποδεικνύετε ότι υπάρχουν παιδιά τα οποία έρχονται από πίσω και μπορούν προσφέρουν. Πιστεύεις ότι η ομάδα στηριζόμενη σε παιδιά σαν και σένα, σαν αυτά τα οποία προαναφέραμε, έχει τη δυνατότητα να βαδίσει ακόμη ψηλότερα;
«Δε χρειάζονται βιασύνες πάνω σ' αυτό το κομμάτι. Χρειάζεται να μπαίνουν σιγά - σιγά οι παίκτες. Ο προπονητής ξέρει πολύ καλύτερα φυσικά το πώς θα το κάνει . να μας βάλει όλους τους μικρούς επειδή του αρέσει να δουλεύει με νεαρούς παίκτες. Ο ΠΑΟΚ το χρειάζεται αυτό, δηλαδή να βγάλει ποδοσφαιριστές από τα 'σπλάχνα' του. Πιστεύω πως σιγά - σιγά θ' αρχίσουν να μπαίνουν κι άλλοι ποδοσφαιριστές νεαροί επειδή υπάρχει ταλέντο και στα τμήματα υποδομής και ακόμη στην πρώτη ομάδα σε παιδιά που ακόμη δεν έχουν παίξει και προσπαθούν να διεκδικήσουν θέση σ' αυτήν και στην κάθε αποστολή. Οσο περνάει ο καιρός και τα χρόνια πιστεύω ότι η ομάδα μ' αυτούς τους νέους ποδοσφαιριστές και φυσικά με τη βοήθεια όλων των παλαιότερων θα μπορέσει να διεκδικήσει κάτι παραπάνω από το πρωτάθλημα και σιγά - σιγά θα μπορούμε να είμαστε κι εμείς οι . πολύ δυνατοί στο πρωτάθλημα», κατέθεσε την άποψή του ο διεθνής, νεαρός μεσοεπιθετικός.

Ζιγκερίδης: «Υπάρχει παραδιοίκηση στον ΠΑΟΚ»

Ο εκπρόσωπος του ερασιτέχνη ΠΑΟΚ στην ΠΑΕ, Δημήτρης Ζιγκερίδης, φιλοξενήθηκε στο «Αθλητικό Metropolis» και στην εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» και μίλησε για το φιλικό που θα γίνει για τα παιδιά με ΑΜΕΑ, για την παραίτηση του Σαράτση και το ότι κατά κάποιο βαθμό υπάρχει παραδιοίκηση στον ΠΑΟΚ.

Αρχικά αναφέρθηκε στο φιλικό παιχνίδι που θα γίνει για την ηθική επιβράβευση του αθλητή Παραολυμπιακών αγώνων Ανδρέα Κατσαρού και του φίλου του ΠΑΟΚ Γιάννη Μήλιου:

«Είναι μια ιδική εκδήλωση για τους ΑΜΕΑ, αυτά τα παιδιά που είναι πραγματικά ένα παράδειγμα για εμάς που επιβάλουν τις δυνάμεις τους. Έχουμε έναν Παραολυμπιονίκη τον Ανδρέα Κατσαρού και ένα πιστό φίλο του ΠΑΟΚ τον Γιάννη Μήλιο και με αυτή τη βράβευση αφιερώνουμε σε όλα τα παιδιά που έχουν προβλήματα αλλά έχουν ιδικές δυνατότητες και τους αφιερώνουμε την ημέρα αυτή. Αυτά τα παιδιά θα πρέπει να βραβευτούν από σημαντικούς ανθρώπους και να τιμηθούν όπως τους αρμόζει».

Για την παραίτηση του Στέφανου Σαράτση:

«Το μαθαίνω από εσάς δεν τον γνώριζα. Πραγματικά στενοχωριέμαι γιατί δέχτηκε μια συνεχιζόμενη επίθεση. Ο Στέφανος αδικήθηκε σε πολλά θέματα. Δεν ξέρω ποιος ήταν ο στόχος. Ήταν μια συντονισμένη επίθεση στο πρόσωπό του, η οποία δεν είχε αποδέχτη τον ίδιο, αλλά πιο ψηλά από αυτόν. Ίσος ήθελαν να βρεθούν κάποιες κηλίδες και να χτυπηθούν τελικά τα υπόλοιπα μέλη που συγκροτούσαν την διοίκηση Βρύζα».

Για τη συμφωνία τού Στέφανου Σαράτση με την UMBRO ανέφερε:

«Άλλα ειπώθηκαν προφορικά κι άλλα παρουσιάστηκαν (με πιο ασύμφορη για τον ΠΑΟΚ συμφωνία) μετά στο συμφωνητικό από την εταιρία. Από τον Μάιο, Ιούνιο δεν είχε εμπλοκή ο Σαράτσης λόγω της πρόσληψης εμπορικού διευθυντή, ο οποίος μάλιστα κάποια στιγμή αργότερα έφερε συμφωνητικό με πιο ακριβή τιμή φανέλας, που έφτανε στα 25 ευρώ εάν συνυπολογιζόταν και το ΦΠΑ. Ένα συμφωνητικό που γνώριζαν οι κ. κ. Μαυροφρύδης και Μαυρομάτης. Αυτό φυσικά απορρίφθηκε από το Δ.Σ της ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Τελικά και με την οικονομική δύναμη του Ιβαν Σαββιδη κατάφερε η ΠΑΕ να ρίξει την τιμή στα 12,5 ευρώ. Προ Σαββίδη όμως δεν είχαμε την οικονομική δύναμη για να διαπραγματευτούμε καλύτερα, γι? αυτό και αρχικά η συμφωνία του Σαράτση με την UMBRO ήταν στα 18 ευρώ».

Για το αν απαξιώθηκε το νυν Δ.Σ. της ΠΑΕ ΠΑΟΚ από τον Ιβάν Σαββίδη και τους άμεσους συνεργάτες του:

«Πήγαμε στον πρόεδρο, στον Ζήση Βρύζα για να τα αναφέρουμε όλα αυτά. Ήταν πολύ προβληματισμένος, αλλά δεν το έδειχνε. Μας είπε ότι θα το δούμε, ότι δεν περίμενε τέτοιες εξελίξεις και θεωρούσε ότι θα υπήρχε μια άλλη πιο αγαστή συνεργασία».

Για τον Άλκη Μαυροφρύδη:

«Δεν ξέρω τι ρόλο είχε παλαιότερα και τι ρόλο έχει τώρα. Ο ρόλος του κ. Μαυροφρύδη γνώριζα ότι σύμβουλος της διοίκησης, ότι τον είχε φέρει ο Ζαγοράκης, εκείνη τη στιγμή για όλο αυτό το διάστημα φαινόταν ότι ήταν αναγκαίος, αυτό έκριναν κάποιοι ότι είναι αναγκαίος. Αν θέλετε τη δική μου άποψη πιστεύω ότι ήθελε να έχει κάποιο ρόλο και όταν ένας άνθρωπος θέλει να έχει ρόλο δεν ξέρω τι διαμηνύει για τους υπολοίπους, δηλαδή όταν εγώ θέλω να έχω ένα ρόλο ίσος απαξιώνω τη δουλειά των υπόλοιπων».

Σε ερώτηση που του έγινε για το αν υπάρχει παραδιοίκηση στην Τούμπα:

«Κατά κάποιο βαθμό είναι εύστοχος ο τίτλος αυτός, γιατί όταν εμείς που είχαμε μια παρουσία προσπαθήσαμε να βοηθήσουμε την ΠΑΕ, δεν ήμασταν εκεί για να τη διαλύσουμε. Εμείς θέλαμε την μετάβαση σε έναν μεγαλομέτοχο του επιπέδου του Σαββίδη, αυτός ήταν ο πόθος μας και εγώ το είχα εκφράσει αυτό όπως και τα υπόλοιπα μέλη. Κάποιοι από τη στιγμή που ήρθε ο Σαββίδης ή οι συνεργάτες του δεν είχαμε καμία επαφή, εκτός από μια φορά που ήρθε στο συμβούλιο η κ. Γκοντσάρεβα και μας την παρουσίασε ο κ. Βρύζας. Ούτε είπαμε κάτι, ούτε μας ρώτησε κάτι να δει τι έχει γίνει όλο αυτό το διάστημα. Εγώ περίμενα από τους συνεργάτες του Ιβάν Σαββίδη ή τον ίδιο να μας ακούσει γιατί ήμαστε άνθρωποι που κάποιοι είναι και παραπάνω από δύο χρόνια στην ΠΑΕ, εγώ ήμουν κοντά στους δέκα μήνες και όλοι προσπαθήσαμε και βοηθήσαμε για να έρθουν καλύτερες μέρες στην ομάδα. Εμείς σαν μέλη του Δ.Σ. πιστεύω ότι υπήρχε μια απαξιωτική στάση απέναντί μας οι οποία δεν ταιριάζει σε ανθρώπους οι οποίοι ανιδιοτελώς συμμετείχαν και βοήθησαν την ΠΑΕ ΠΑΟΚ σε μια δύσκολη ιστορία».



πηγή: metrosport.gr
 


Γράντας: «Ο Άρης δεν σώζεται ούτε με το άρθρο 99»

Σε μια από τις σπάνιες του συνεντεύξεις, ο Λάμπρος Γράντας, «έλυσε» τη σιωπή του στο «Αθλητικό Metropolis» και την εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο». Μίλησε για την οικονομική κατάσταση που επικρατεί στον σύλλογο χαρακτηρίζοντας την τραγική και μη αντιμετωπίσιμη, επισημαίνοντας πως ούτε η υπαγωγή στο άρθρο 99 μπορεί να προσφέρει τη λύση που θέλει ο Άρης.

«Αυτά που συμβαίνουν τώρα στον Άρη, είναι η φυσική συνέπεια όλης της κατάστασης που υπάρχει εδώ και χρόνια στην ομάδα. Εδώ και χρόνια τόνιζα ότι όπως πηγαίνουν τα πράγματα, ο Άρης οδηγείται με μαθηματική ακρίβεια στην καταστροφή. Το κακό είναι πως οι σοβαροί άνθρωποι δεν ξεσηκώθηκαν νωρίτερα, ούτως ώστε να μην αφήσουν την ομάδα να φτάσει στο χάλι που βρίσκεται τώρα» τόνισε αρχικά, για να προσθέσει στη συνέχεια: «Πλέον δεν είναι μόνο θέμα χρημάτων. Αυτό ήταν και το νόημα όσων είπα στους Αρειανούς, που επιτρέψανε να φτάσει η ομάδα να χρωστάει 30 εκατομμύρια. Δεν υπάρχει άνθρωπος στη Θεσσαλονίκη που να μπορεί να σώσει το πράγμα. Αν μαζευτούν κάποιοι αξιόλογοι άνθρωποι, τότε ο Γράντας θα είναι κοντά τους για να βοηθήσει. Αλλά στον Άρη κάνουμε αστείες συζητήσεις. Εδώ το 1993 όταν είχα αναλάβει, ξοφλήσαμε με τα χρέη, καθαρίσαμε κι εκεί που πήγαμε να σηκωθούμε, με έδιωξαν από την ομάδα».

Στη συνέχεια κλήθηκε να σχολιάσει τις δηλώσεις που παρέθεσε το πρωί στο «Αθλητικό Metropolis» ο Γιάννης Κόντης : «Σωστά τα λέει ο Κόντης. Ένα τίποτα, ένας εργάτης, που ήρθε στον Άρη και εξαπάτησε τους πάντες. Έφερε το Νεϊζίνιο και κάτι τέτοιους απίθανους. Ένας άνθρωπος που δεν είχε να φάει, έγινε άνθρωπος στον Άρη. Εγώ δεν τα λέω τώρα αφού τα έλεγα από τότε γι? αυτόν τον ελεεινό και τρισάθλιο άνθρωπο που τον φέρανε κάποιοι και τον κράτησαν στην ομάδα. Είναι αστεία πράγματα να συζητάμε για τον Κόντη. Γελοίοι είναι αυτοί που τον έκαναν και διευθυντή στην ομάδα, θέλουν πραγματικά κρέμασμα όσοι τον έφεραν στον Άρη».

Όταν του τέθηκε επί τάπητος η οικονομική κατάσταση του συλλόγου και το αν μπορεί να προκύψει η οποιαδήποτε αλλαγή, εμφανίστηκε απαισιόδοξος, λέγοντας: «Έχω πει ουκ ολίγες φορές, ότι είτε πρέπει να μαζευτούν λεφτά είτε να την αφήσουμε την ιστορία. Ειλικρινά δεν ξέρω πως μπορεί να ελπίζει ο Άρης, δεν θέλω να απογοητεύσω τον κόσμο αλλά έπρεπε να έχει ενεργοποιηθεί πιο νωρίς. Αν χρωστούσε λιγότερα, θα μπορούσαν να βρεθούν άνθρωποι να βοηθήσουν. Ας είμαστε ρεαλιστές… Αυτοί που άφησαν τον Άρη σε αυτή την κατάσταση, θέλουν κρέμασμα. Κάθε φορά που έχουν ζόρι στην ομάδα, θυμούνται τον Γράντα. Όταν δεν έχουν ζόρι, δεν τον καλούν ούτε στο γήπεδο».

Στον επίλογο του χαρακτήρισε ζοφερό το μέλλον της ομάδας, επισημαίνοντας: «Το θέμα στον Άρη είναι σύνθετο και όχι απλό. Με πονάει ο Άρης, αλλά δεν μπορώ να βοηθήσω. Ούτε το άρθρο 99 μπορεί να σώσει τον Άρη έτσι όπως έχουν διαμορφωθεί πλέον τα πράγματα. Όταν είχαν μαζευτεί οι παλαίμαχοι, τους είπα ότι αν μαζευτούν εκατομμύρια, κάτι μπορεί να γίνει. Αλλά με μερικές χιλιάδες ευρώ; Δεν γίνεται τίποτα… Όποιος θέλει να μπει και να χάσει τόσα χρήματα σε μια ομάδα, ή είναι βλάκας ή υστερόβουλος. Σίγουρα υπάρχουν άνθρωποι που θέλουν να δώσουν αλλά να δώσουν ανθρώπινα, όχι 20 και 30 εκατομμύρια ευρώ. Στον Άρη, εκατό χρόνια ασχολούνται οι ίδιοι και οι ίδιοι. Είναι δυνατόν για παράδειγμα να μαλώνει ο Σκόρδας, που έβαλε τον Άρη στο άρθρο 44 και μετά τον ξαναπτώχευσε; Αστεία πράγματα…».


πηγή: metrosport.gr
 


Ελεύθερος ο Σάτο!!

Ελεύθερος ο Σάτο
Στην Τουρκία αναμένεται να επιστρέψει ο Ρομέιν Σάτο, καθώς αφέθηκε ελεύθερος από τις σλοβενικές Αρχές, οι οποίες υποστήριζαν πως ο Κεντροαφρικανός φόργουορντ είχε στην κατοχή του πλαστό διαβατήριο.

Μάλιστα, ο πρώην παίκτης του Παναθηναϊκού πλήρωσε 1.500 ευρώ ως εγγύηση για να βγει από το κρατητήριο και φυσικά δεν πρόκειται να αγωνιστεί στην αναμέτρηση της Φενερμπαχτσέ/Ούλκερ κόντρα στην Ολίμπια Λιουμπλιάνας.

Ο Ρομέιν Σάτο έμεινε στο σλοβενικό κρατητήριο για περίπου 13 ώρες και σύμφωνα με τον τουρκικό Τύπο βρίσκεται σε πολύ άσχημη ψυχολογική κατάσταση, ενώ λέγεται πως δεν κοιμήθηκε όλο το βράδυ.

Τελικά, η περιπέτεια του Κεντροαφρικανού φόργουορντ έληξε το μεσημέρι της Παρασκευής (19/10), με τις Αρχές της Σλοβενίας να τον στέλνουν στην Τουρκία, με αστυνομική συνοδεία. Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε η Φενέρ, ο Σάτο αναμένεται στην Κωνσταντινούπολη στις 18:00.



πηγή: sport-fm.gr
 

Γουέιν Ρούνεϊ δεκαετίας...! (vid)

Γουέιν Ρούνεϊ δεκαετίας... (vid)
Ήταν 19 Οκτωβρίου του 2002, όταν ο Γουέιν Ρούνεϊ σημείωσε το πρώτο του τέρμα στην Πρέμιερ Λιγκ. Στο 90ο λεπτό του αγώνα με την Άρσεναλ, νίκησε τον Ντέιβιντ Σίμαν με εξαιρετικό σουτ διαμορφώνοντας το τελικό 2-1 για την Έβερτον και από εκείνο το σημείο κι έπειτα, άρχισε να γράφεται η ιστορία…

Ο Άγγλος έγινε ο νεότερος σκόρερ στην ιστορία του αγγλικού πρωταθλήματος, σε ηλικία μόλις 16 ετών και 360 ημερών, βάζοντας παράλληλα τέλος στα 30 σερί αήττητα παιχνίδια των "κανονιέρηδων".

«Είναι το μεγαλύτερο ταλέντο που έχω δει από τότε που ήρθα στην Αγγλία. Δεχθήκαμε ένα καταπληκτικό γκολ από έναν τεράστιο παίκτη», ήταν τα λόγια του Αρσέν Βενγκέρ μετά το τέλος της αναμέτρησης τα οποία έμελλε να αποδειχθούν άκρως προφητικά.

«Το πρώτο μου γκολ κόντρα στην Άρσεναλ... ήταν απίθανο το συναίσθημα του να σκοράρω για λογαριασμό της ομάδας που μεγάλωσα και υποστήριζα. Ήταν επίσης και ένα φοβερό γκολ, επομένως, το συναίσθημα ήταν απίστευτο», δήλωσε πρόσφατα ο Ρούνεϊ για το πρώτο του γκολ στην Πρέμιερ Λιγκ.

Όσον αφορά την κλήση του στην εθνική ομάδα της Αγγλίας ο τότε ομοσπονδιακός τεχνικός του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος, Σβεν Γκόραν Έρικσον, τόνισε: «Ο Ντέιβιντ Μόγιες δεν ήταν σίγουρος για το αν έπρεπε να κληθεί τόσο νωρίς στην Εθνική. Ωστόσο τα κατάφερε και τα υπόλοιπα τα γνωρίζετε».

Πράγματι ο Ρούνεϊ συμμετείχε στον Euro 2004, σημειώνοντας 4 τέρματα, τα οποία τον έφεραν στην δεύτερη θέση της λίστας των σκόρερ, με τον Έρικσον τότε να τον παρομοιάζει με τον Πελέ.

Η μετακίνησή του σε έναν μεγαλύτερο σύλλογο δεν άργησε να έρθει. Στις 28 Σεπτεμβρίου 2004 έκανε εντυπωσιακό ντεμπούτο, με τη φανέλα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, σε έναν αγώνα του Τσάμπιονς Λιγκ εναντίον της Φενερμπαχτσέ πετυχαίνοντας 3 γκολ. Τα επόμενα χρόνια όχι μόνο εξελίχθηκε σε έναν απο τους καλύτερους επιθετικούς στην Ευρώπη αλλά κατάφερε να κατακτήσει 4 πρωταθλήματα στην Πρέμιερ Λιγκ, το Τσάμπιονς Λιγκ το 2007 και 2 Λιγκ καπ Αγγλίας.

Αυτό, πάντως, που δέκα χρόνια μετά εξακολουθεί να προβληματίζει τον Ρούνεϊ είναι η συνεισφορά του στην εθνική ομάδα. «Ξέρω ότι δεν έχω δώσει το 100% με την φανέλα της εθνικής και αυτό είναι κάτι που υπόσχομαι να διορθώσω». Και να φανταστεί κάποιος ότι ο Ρούνεϊ έχει ήδη προλάβει να φτάσει στην πέμπτη θέση των σκόρερ.






πηγή: sport-fm.gr