Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2012

"Εγώ στου Ρέντη νιώθω σαν στο σπίτι μου"!

Ο Αντώνης Νικοπολίδης μίλησε για την επιστροφή του στον Ολυμπιακό, ως βοηθός του Λεονάρντο Ζαρντίμ, στο περιθώριο της παρουσίασης του βιβλίου του "Ο αγώνας της ζωής μου".
"Εγώ στου Ρέντη νιώθω σαν στο σπίτι μου"!
Ο πρώην τερματοφύλακας του Ολυμπιακού παρουσίασε μαζί με τον δημοσιογράφο, Χρίστο Χαραλαμπόπουλο το βιβλίο του με τίτλο "Ο αγώνας της ζωής μου" και δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην επιστροφή του στην ομάδα του Πειραιά ως βοηθός του Λεονάρντο Ζαρντίμ, τονίζοντας ότι επέστρεψε στο σπίτι του.
Αρχικά το λόγο πήρε ο Χρίστος Χαραλαμπόπουλος, ο οποίος ανέφερε: "Εμείς, οι άνθρωποι των μίντια κοιτάζουμε το είναι. Αυτό το βιβλίο είναι σαν τα ντοκιμαντέρ των Αμερικανών. Είναι η ταινία της αγωνιστικής δράσης του Αντώνη Νικοπολίδη. Είναι ένα σενάριο που έγραψε το μισό εκείνος και το μισό η ζωή του. Σας διαβεβαιώ ότι αυτό είναι το πρώτο μέρος που αφορά το αγωνιστικό κομμάτι. Θα υπάρχει και το δεύτερο μέρος που έχει να κάνει με την προπονητική του καριέρα.
Ο Αντώνης το αγαπάει αυτό που κάνει. Ασχολείται με την τακτική και με άλλα πράγματα που έχουν να κάνουν με το ποδόσφαιρο. Επίσης έχει μειονεκτήματα και πλεονέκτημα διότι η μισή καριέρα του έγινε πριν το διαδίκτυο και η άλλη μισή μετά. Αν δεν υπήρχε το διαδίκτυο θα άφηνε μεγαλύτερο χώρο στο μύθο. Τώρα τα έχουμε δει όλα από τον Αντώνη. Ένας σοφός είπε μια μέρα ότι η κάμερα είναι ένα μάτι, όχι επειδή το βλέπεις εσύ αλλά επειδή σε βλέπει εκείνο.
Στο βιβλίο αυτό βρίσκεται ότι δεν έχει δείξει η κάμερα. Το κλειδί στην αφήγηση σχετικά με τον Αντώνη είναι ότι είχε διαλέξει τον δρόμο του και τον έφτιαχνε στην πορεία. Κοιτούσε μόνο πίσω όταν ήταν να παρκάρει. Δεν ξεκίνησε από την Άρτα ξέροντας ότι θα πάρει το Ευρωπαϊκό το 2004. Σημασία έχει η ματιά σου να είναι πάντα μπροστά. Να είναι ματιά στην ανοιχτή θάλασσα, να είναι ένα ταξίδι.
Η ιστορία αυτή ήταν ένα πείραμα σε προσωπικό επίπεδο. Οι συζητήσεις μας με τον Αντώνη ήταν σαν ψυχαναλύσεις. Εκεί μαθαίνεις να σέβεσαι πολλά πράγματα και κώδικες και συμπεριφορές. Ο Αντώνης ακόμα και στον ύπνο του βλέπει ποδόσφαιρο".

Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο Αντώνης Νικοπολίδης: "Δεν θέλω να πω τα ίδια πράγματα. Θέλω να ευχαριστήσω τον Χρήστο για την εκπληκτική απόδοση που έκανε σε ότι του διηγήθηκα. Για ένα διάστημα 2 μηνών καθόταν με υπομονή για 2 -2,5 ώρες την ημέρα και με άκουγε. Με έκανε να νιώσω άνετα και του είπα όλα μέσα από την καρδιά μου και την ψυχή μου. Είπα την αλήθεια όπως την έζησα εγώ. Αν αξίζω και αν έχω να κάνω σημαντικά πράγματα τότε ο κόσμος πρέπει να τα διαβάσει. Μακάρι να είμαστε καλά και υγιείς για να γράψουμε και το δεύτερο βιβλίο".

Για το αν περίμενε αυτή την επιτυχία: "Ήθελα να είναι ένα βιβλίο ζεστό και φρέσκο. Ένα βιβλίο μέσα από την καρδιά μου. Ο δεύτερος σκοπός έχει να κάνει με έναν φίλο μου που ήταν 12 χρόνια καθηλωμένος στο κρεβάτι και σήμερα σηκώνεται. Το βιβλίο αυτό του έδωσε δύναμη και μάλιστα μου έστειλε και φωτογραφία του που δείχνει την βελτίωση της κατάστασής της υγείας του. Αισθάνθηκα συγκίνηση και εγώ και η οικογένειά μου. Έτσι είχαμε νιώσει όταν φέραμε στον κόσμο τα παιδιά μας. Πήρε δύναμη από το βιβλίο και όταν βλέπεις έναν άνθρωπο να κάνει βήματα προόδου τότε το μόνο που νιώθεις είναι συγκίνηση".

Για Ολυμπιακό και το νέο κεφάλαιο που ανοίγει στην καριέρα του: "Είμαι σε φάση που δεν μπορώ να σκεφτώ τίποτα. Οι δημοσιογράφοι ψάχνετε συνωμοσίες πίσω από κάποια πράγματα. Αυτή τη στιγμή έγινε κάτι απλό. Ο κ. Μαρινάκης αποφάσισε να ενισχυθεί το τεχνικό τιμ με έναν Έλληνα προπονητή που γνωρίζει καλά την ομάδα και το ελληνικό πρωτάθλημα, ως ένα επιπλέον όπλο στα χέρια του Ζαρντίμ. Ο κ. Ζαρντίμ δεν είχε κανένα πρόβλημα στο να πάω στην ομάδα και έτσι αποφάσισα στο ξεκίνημα της νέας καριέρας μου να πάω στον Ολυμπιακό.

Σίγουρα η χρονική στιγμή που έγινε αυτή η κίνηση με προβληματίζει. Θα ήταν καλύτερα να έχει γίνει το καλοκαίρι για να έχουμε περισσότερο χρόνο να δουλέψουμε. Αλλά και τώρα θα προσπαθήσω να τον βοηθήσω την ομάδα και να βοηθηθώ και εγώ μέσα από αυτήν".


Για το αν περίμενε αυτή την πρόταση: "Όντως αιφνιδιάστηκα διότι περίμενα να συμβεί κάτι με την εθνική Ελπίδων. Δεν προχώρησε όμως αυτό και ήρθε η πρόταση από τον κ. Μαρινάκη. Ο Ολυμπιακός είναι μια ομάδα με μεγάλη πίεση και αυτό θα μου κάνει καλό".

Για τις διαφορές ανάμεσα στην καριέρα του ποδοσφαιριστή και του προπονητή: "Η διαφορά που  υπάρχει είναι ότι από παίκτης έγινα βοηθός προπονητή, αλλά ουσιαστικά στον Ολυμπιακό ήμουν στον Ολυμπιακό επέστρεψα. Ήταν σαν να γυρίζω στο σπίτι μου".

Για το όνειρό του: "Να δουλέψω και να βοηθήσω τον Ολυμπιακό και τον Λεονάρντο Ζαρντίμ".

Για το αν θεωρεί ότι πήρε ρίσκο με αυτή την απόφαση: "Δεν νομίζω ότι πήρα ρίσκο. Στο ποδόσφαιρο διαλέγεις τα βήματά σου για το που θες να φτάσεις. Ανήκω στον Ολυμπιακό αλλά την κύρια ευθύνη την έχει ο κ. Ζαρντίμ που είναι και ο προπονητής της ομάδας".

Για την αξιοποίηση των τερματοφυλάκων του Ολυμπιακού τη φετινή σεζόν: "Έχω πει ξανά στην άποψή μου για τους τερματοφύλακες. Πρέπει να υπάρχει ο βασικός για Τσάμπιοςν Λιγκ και το  πρωτάθλημα και από εκεί και πέρα ο αναπληρωματικός για Κύπελλο και κάποια άλλα ματς. Για το ποιος θα είναι βασικός είναι θέμα του προπονητή".

Για τη συνέχεια του Ολυμπιακού: "Προασπθούμε να βοηθήσουμε τον Ολυμπιακό να έχει καλύτερη συνέχεια. Έχουμε την ποιότητα για να παίξουμε καλά και σε Ελλάδα και Ευρώπη. Το δύσκολο είναι έχεις διάρκεια στην απόδοσή σου".

Για τις σχέσεις που θα έχει πλέον με πρώην συμπαίκτες του, όπως για παράδειγμα τον Αβραάμ: "Όλα είναι θέμα σεβασμού. Ο Αβραάμ είναι παίκτης της ομάδας ομάδας και εγώ προπονητής. Είμαστε πολύ καλοί φίλοι".

Τέλος για το ποια αυτοβιογραφία θα ήθελαν να γράψουν, ο Χρίστος Χαραλαμπόπουλος είπε: "Του Γκαρίντσα και από τον ελληνικό χώρο του Γιώργου Δεληκάρη".

Από την πλευρά του ο Αντώνης Νικοπολίδης τόνισε: "Πιστεύω ότι υπάρχουν πολλοί αθλητές, όπως ο Θοδωρής Ζαγοράκης τόσο για την συνεισφορά του ως ποδοσφαιριστής, αλλά και ως παράγοντας, ο Ντέμης Νικολαΐδης, ο Γιώργος Καραγκούνης που έχει γυρίσει σχεδόν όλη την Ευρώπη και τώρα αγωνίζεται σε μια σπουδαία ομάδα. Πολλά παιδιά από το 2004 που έχουν να πουν πολλά πράγματα".

Δεν υπάρχουν σχόλια: