Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2012

Κόντης: «Δεν έφαγα ούτε ένα ευρώ, να ανοίξουν οι λογαριασμοί του Σκόρδα»

Έλεγχος σε όλους όσοι διοίκησαν στον Άρη ζήτησε να γίνει ο πρώην τεχνικός διευθυντής του συλλόγου Γιάννης Κόντης, μέσα από συνέντευξή του στην εκπομπή "Στη Σέντρα" του "Αθλητικού Metropolis".

Τόνισε πως δεν έχει "φάει" ούτε ένα ευρώ όσο ήταν στην διοίκηση και ζήτησε από τον εισαγγελέα να πραγματοποιήσει τον έλεγχο που πρέπει.

Αναλυτικά η συνέντευξη:

Για την επόμενη επαγγελματική του κίνηση:

«Μελετάω την επόμενη κίνηση, δε θέλω να είναι κάτι που θα με απασχολήσει για χρόνια, στο τέλος να μου αφήσει άσχημη γεύση στο στόμα και να σκέφτομαι πως έχασα άδικα τον καιρό μου. Θα έχει σχέση με το ποδόσφαιρο, δεν πρόκειται να το εγκαταλείψω για πέντε βλάκες. Δε θέλω να δημοσιοποιήσω ακόμα κάτι.

Υπήρξε μια προσπάθεια με μία ομαδα αλλα δεν καρποφόρησε γιατί αυτά που ήθελα δεν ήταν αυτά που μου προσέφεραν. Δε θέλω να πω ποια ομάδα είναι».

Για τον Άρη :

«Εγώ στον Άρη χωρίς να ειμαι διοικητικό στέλεχος, χωρίς να έχω ευθύνες, είμαι ο μόνος που βγήκα μπροστά και είπα πως έχω βρει χρήματα. Τότε κάποιοι το τρενάρισαν, μου έδειξαν πως δεν ήθελαν να γίνει η συμφωνία. Όσες φορές και να προσπαθήσεις υπάρχουν άνθρωποι που δεν θέλουν να αφήσουν να μεγαλώσει αυτό το ήδη μεγάλο μέγεθος που λέγεται Άρης.

Κάποιοι ζούνε από αυτό, μέσω εφημερίδων και ραδιοφώνων, έχουν επιχειρηματικά σχέδια και δε θέλουν να αλλάξει δρόμο η ομάδα. Και 22 εκατομμύρια να είχα δε θα με θέλανε στον Άρη».

Για τις μεταγραφές :

«Ο πρόεδρος ήθελε να έχει το πάνω χέρι. Έγω είχα έναν άνθρωπο, τον Φερέρ που έκανε τις μεταγραφές.
Με τον Σάκη Τσιώλη δεν ασχολήθηκα μεταγραφικά, μόνο τον Ούμπιντες έφερα. Στην πορεία αυτοί έκαναν τις μεταγραφές λόγω εγωισμού. Και μετά τα άσχημα αποτελέσματα τα φόρτωσαν στον Τσιώλη.»

Για το αν "έφαγε" λεφτά απο τον Άρη :

«Eγώ δεν έφαγα ούτε ένα ευρώ. Έχω προσκομίσει έγγραφα στον εισαγγελέα ο οποίος πρέπει να κάνει έρευνα. Ζητώ να ανοίξουν οι λογαριασμοί του Σκόρδα και του Αθανασιάδη και όποιου διοίκησε και έκανε διαχείρηση χρημάτων. Εγώ δε διαχειριζόμουν χρήματα παρόλα αυτά μου άνοιξαν τον λογαριασμό.

Θα πρέπει να τους ψάξει όλους ο εισαγγελέας. Έχω κάποιες υπόνοιες όμως δεν μπορώ να τις πω δημόσια. Εγώ δε ρίχνω λάσπη. Θα κάνει έλεγχο ο εισαγγελέας και θα πάω μέχρι τέλους με τον καθένα που προσωπικά θέλει να με βλάψει. Όποιος με κατηγορεί δε θα τον αφήσω σε χλωρό κλαρί.»

Για τα λεφτά που θα έφερναν επενδυτές από το εξωτερικό :

«Η διαδικασία είχε να κάνει ως εξής: Έπρεπε να μεταβιβάσουν τις μετοχές σε μένα ή σε άλλον άνθρωπο της διοίκησης και μετά θα γινόταν η δανειακή σύμβαση. Θα έμπαιναν στον Άρη τα λεφτα αν δε γινόντουσαν αυτά που εκανε ο Σκόρδας, που έδιωχνε το Δ.Σ. της Λέσχης.

Τώρα έχουν αφήσει την ομάδα να πέσει χαμηλά. Όταν εκδικάσθηκαν οι προσφυγές άφησαν τα ποσά να μεγαλώσουν. Οι προσφυγές είχαν αποσυρθεί και τις επανέφεραν οι ποδοσφαιριστές όταν δε ίσχυσε το πλάνο μου.

Με τις ομάδες που δεν αδειοδοτήθηκαν είχαμε συμφωνήσει να έχουμε κοινό τρόπο δράσης. Να μην συμμετάσχουμε στο καινούργιο πρωτάθλημα άμα δεν γίνει άρση της απαγόρευσης των μεταγραφών. Μόλις έφυγα όλοι έσπασαν. Έδρασαν αυτόνομα, ο καθένας είχε άλλη πρόταση, άλλος έλεγε για 3 μεταγραφές άλλος για 4 άλλος για 7».

Για την τωρινή διοίκηση της ΠΑΕ :

«Να τους στηρίξουν όλοι αυτούς που τελούν για να μπούν στη διοίκηση. Αν καταθέσουν πρόταση ο Σκόρδας και ο Ματθαίου για να βγουν διοίκηση. Θα φέρουν χρήματα? Ας έφευγαν όλοι και θα έφερνα χρήματα. Δεν εννοώ Ζαμπέτα- Λαμπριάκο. Λέω για αυτούς που έκαναν συνελεύσεις σε ξενοδοχεία και έκαναν διαφήμιση.

Δε γίνεται να πηγαίνουμε σε ψηφίσματα να έρχονται οι 500 του Σκόρδα και να κάνουν ό,τι θέλουν.
Υπό άλλες συνθήκες θα υπήρχαν λύσεις. Υπήρχαν άτομα που ήθελαν να βάλουν χρήματα αλλά είδαν αυτά που έγιναν και έφυγαν.Το παραμύθι της Λέσχης είναι για να κοροϊδεύουν τον κόσμο.»

Για τον ΠΑΟΚ και τις εξελίξεις στα διοικητικά :

«Δε θέλω να ασχοληθώ με αντίπαλη του Άρη ομάδα. Πιστεύω πως τον παίρνουν σοβαρά τον Σαββίδη στην Αθήνα. Δεν είναι τυχαίος είναι και πολιτικός εκτός από επιχειρηματίας. Αυτό λέει πολλά.»

Για την επόμενη μέρα στον Άρη :

«Εάν δε σταματήσουν τα καραγκιοζιλίκια ο Σκόρδας και το περιβάλλον του δε γίνεται τίποτα. Είπε θα προτείνει δική του διοίκηση αλλά δε βοηθάει την κατάσταση, δεν κάνει τίποτα.

Έγινε πλειοψηφία γιατί είχε στη Λέσχη 500 άτομα, αυτά που μείνανε. Ο Σκόρδας έχει μοναδική ενασχόληση εφημερίδα και ραδιόφωνο. Πρέπει να δώσει εξηγήσεις πώς συντηρεί εφημερίδα και ραδιόφωνα.

Η ιστορία θα γράψει, προς το παρόν κάνει κακό στην ομάδα πρέπει να υπάρξει σύμπνοια. Για μένα όποτε τους συνέφερε ήμουν υπάλληλος και όποτε όχι ήμουν παντοκράτορας και έλεγχα τα πάντα».



πηγή: metrosport.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: