Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2012

Σουτάρω και… μαθαίνω!!

Σουτάρω και… μαθαίνω
Ο νέος Παναθηναϊκός του Αργύρη Πεδουλάκη έχει ακόμα πολλά να μάθει…

Ωστόσο, ακόμα και αν κατά διαστήματα συμπεριφέρθηκε «ανώριμα» απέναντι στην Καντού μέσα στο ΟΑΚΑ, «πατώντας» πάνω στα εύστοχα σουτ τριών πόντων που πέτυχε στο τέλος πήρε τη νίκη με σκορ 78-76 για την 2η αγωνιστική της Ευρωλίγκας.

Κορυφαίοι Σχορτσανίτης, Διαμαντίδης, Πάνκο για τους «πράσινους» που έβγαλαν στο παρκέ πολλά προβλήματα, ειδικά στην περιφερειακή άμυνα.

Οι «πράσινοι» βρήκαν απέναντί τους μία πολύ καλά διαβασμένη Καντού που τους δημιούργησε προβλήματα με τις εξαιρετικές της επιστροφές στην άμυνα και τα πολλά μακρινά σουτ που πέτυχε στην επίθεση. Ο Σχορτσανίτης ήταν σημείο αναφοράς για την ομάδα του Πεδουλάκη στην επίθεση αλλά οι 19 πόντοι του δεν θα ήταν αρκετοί αν στο τέλος δεν είχαν έρθει τα μεγάλα σουτ από Διαμαντίδη, Πάνκο και Ματσιούλις που έδωσαν εντέλει τη νίκη στην ελληνική ομάδα.

Όπως και να έχει φάνηκε ξεκάθαρα ότι η «νέα» ομάδα του Παναθηναϊκού έχει μπροστά της μακρύ και δύσκολο δρόμο για να… μάθει να «καθαρίζει» τέτοια ματς που στο παρελθόν είχε «ψωμοτύρι».

Την Δευτέρα το επόμενο ματς για το «τριφύλλι» που υποδέχεται στο ΟΑΚΑ τον Ολυμπιακό στο μεγάλο ντέρμπι της Α1.

Η… προβληματική «πράσινη» περιφέρεια

Με καλή κυκλοφορία της μπάλας ο Παναθηναϊκός έβρισκε σχετικά εύκολα το ελεύθερο σουτ στα πρώτα λεπτά του αγώνα και πήρε με αυτόν τον τρόπο πόντους και προβάδισμα. Από την άλλη, η Καντού αφού εγκατέλειψε την λογική να «τροφοδοτήσει» τον Γκουζίν, άρχισε να σουτάρει και έτσι πέρασε μπροστά με σκορ 12-11, στα μισά της περιόδου. Ο Πεδουλάκης έριξε στο παρκέ στον Σχορτσανίτη ο οποίος όμως δεν έδειχνε να είναι σε καλή κατάσταση. Αυτό σε συνδυασμό με την κακή περιφερειακή άμυνα του «τριφυλλιού» έδινε την ευκαιρία στην Καντού να μένει «κολλητά» στο σκορ. Το πρώτο δεκάλεπτο έκλεισε με σκορ 23-17 με εντυπωσιακό κάρφωμα του Τσαρτσαρή ενώ στο παρκέ στο τελευταίο λεπτό πέρασε και ο Λάσμε.

Στον ρυθμό της Καντού
Ο Παναθηναϊκός με εντολή Πεδουλάκη έψαξε πολύ τα ποσταρίσματα είτε με Τσαρτσαρή είτε με Διαμαντίδη είτε αργότερα με τον Σχορτσανίτη, που πήγαιναν κοντά στο καλάθι για να φθείρουν και τους ψηλούς της Καντού. Η κακή περιφερειακή άμυνα των γηπεδούχων όμως συνεχίστηκε με αποτέλεσμα οι Ιταλοί να σκοράρουν χωρίς… ιδρώτα με σουτ από μακρινή ή μέση απόσταση.

Κάπως έτσι το 30-29 ήρθε πολύ λογικά με τον τεχνικό των «πράσινων» να ψάχνει λύσεις. Μαρκοϊσβίλι και Ματσαρίνο αποτελούσαν βασικό πρόβλημα και το προσπέρασμα στο 33-31 ήρθε στα μισά της περιόδου με την Καντού να έχει πάει το ματς όπως ακριβώς το ήθελε σε άμυνα και επίθεση. Ο Τρινκιέρι είχε σχέδιο αντιμετώπισης του «Sofo» που προσπάθησε να πάρει προσπάθειες στο τέλος της περιόδου. Το εφάρμοσε, πέτυχε και έτσι το ημίχρονο έκλεισε με σκορ 44-43 για τους «πράσινους» που είχαν πολλά προβλήματα να λύσουν.

Όταν… νευρίασαν τον «Sofo»

Από το ξεκίνημα του δεκαλέπτου, ο Πεδουλάκης έδωσε εντολή να περάσει η μπάλα στην ρακέτα και τον Σχορτσανίτη. Ο σέντερ του Παναθηναϊκού πέτυχε πόντους (13 μέχρι αυτό το σημείο) και έφθειρε πολύ τους αντίπαλους ψηλούς (Λέουνεν και Γκουζίν έφτασαν τα τέσσερα φάουλ) με αποτέλεσμα η ομάδα του να φτάσει ξανά στο +7 (55-48) κάνοντας ένα επιμέρους 10-3. Η αστοχία της Καντού αλλά και οι κακές επιλογές των «πράσινων» «κόλλησαν» το σκορ σε αυτό το σημείο. Ωστόσο, η διαφορά ήταν ότι πλέον η ελληνική ομάδα έδειχνε να ελέγχει τον ρυθμό του αγώνα.
Ο Πεδουλάκης «ψήλωσε» την πεντάδα του όταν οι αντίπαλοι ψηλοί έμειναν στον πάγκο με φάουλ. Ο «Sofo» έκανε τα δικά του και το τέλος της περιόδου βρήκε τον Παναθηναϊκό μπροστά με σκορ 61-55.

«Καθάρισαν» τα μεγάλα σουτ
Ο Τρινκιέρι έριξε στο παρκέ Γκουζίν και Λέουνεν παρά τα τέσσερα φάουλ για να «χτυπήσει» μέχρι τέλους το ματς. Και… έπιασε. Η Καντού αθόρυβα στα πρώτα λεπτά έφτασε στο 61-61 και το παιχνίδι ξεκίνησε από την αρχή. Οι Ιταλοί ήταν πολύ διαβασμένοι σε άμυνα και επίθεση και αποφασισμένοι να μείνουν ζωντανοί μέχρι το φινάλε. Οι βολές του Αραντόρι έδωσαν προβάδισμα μετά από πολύ ώρα στους Ιταλούς και το παιχνίδι των «πράσινων» πλέον ήταν μονόδρομος… Η μπάλα στον Σχορτσανίτη! Ο διεθνής σέντερ ήταν σημείο αναφοράς στην επίθεση, ανοίγοντας και χώρους για ελεύθερα σουτ όπως εκείνο του Διαμαντίδη που έκανε το σκορ 66-63 και στην συνέχεια του Πάνκο που διαμόρφωσε το 69-66.

Οι Ιταλοί όμως έβρισκαν λύσεις και έμεναν κολλημένη στον αντίπαλό τους. Ο Άντι Πάνκο έδωσε πολύτιμες λύσεις στα τελευταία δύο λεπτά με προσωπικούς πόντους. Ένα ακόμα τρίποντο του Ματσιούλις έκανε το 76-68 και εκεί το ματς τελείωσε. Η Καντού προσπάθησε να γυρίσει αλλά δεν κατάφερε παρά να μειώσει στο τελικό 78-76.

Τα δεκάλεπτα: 23-17, 44-43, 61-55, 78-76

Παναθηναϊκός (Πεδουλάκης): Μπράμος 4, Πάνκο 11 (2 τρ, 5 ριμπ), Ματσιούλις 5 (1τρ), Άρμστρονγκ 2, Ούκιτς 11, Λάσμε, Τσαρτσαρής 8 (6 ριμπ), Διαμαντίδης 12 (2 τρ, 7 ασ), Κίτσεν 6, Ξανθόπουλος, Γιαννόπουλος, Σχορτσανίτης 19 (9/11 βολές)

Καντού (Τρινκιέρι): Σκέκιτς 1, Σμιθ 4, Μαρκοϊσβίλι 17, Λέουνεν 3, Ματσαρίνο 6 (2 τρ), Μπρούκς 9, Τάιους 10 (6 ριμπ), Τάμπου 7 (1 τρ), Αραντόρι 17 (2 τρ), Γκουζίν 2



πηγή: sport-fm.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: