Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2012

Θίγουν υπολήψεις και καριέρες!!

Άρχισαν οι διάφορες διαρροές στο Διαδίκτυο σχετικά με την περιβόητη λίστα της Λαγκάρντ. Με τους επιφανείς Ελληνες πολίτες που έβγαλαν τα λεφτά τους σε τράπεζες στην Ελβετία. Γράφει ο Κώστας Καίσαρης.
Θίγουν υπολήψεις και καριέρες
Μην τυχόν, σου λέει, γίνει καμιά στραβή και γυρίσουμε στη δραχμή κι όσοι έχουνε τα λεφτά σε ελληνικές τράπεζες πάθουνε αυτό που είχανε πάθει και οι Αργεντινοί.
Επειδή όμως πρόκειται για προσωπικά δεδομένα και πολύ ευαίσθητα μάλιστα οι ιστοσελίδες το πάνε γύρω γύρω προσπαθώντας να περιγράψουν και να «φωτογραφίσουν» τους αναφερόμενους στη λίστα χωρίς να αναφέρουν ονόματα. Οπως π.χ. «κόρη πασίγνωστου καλλιτέχνη, η μητέρα της οποίας είχε πολιτική εμπλοκή με την κυβέρνηση Παπανδρέου». Τόσο δύσκολο δηλαδή όσο σαν να λέμε για «γνωστό παλαίμαχο γκολκίπερ με γκρίζα μαλλιά που είχε μεταπηδήσει από τον Παναθηναϊκό στο Ολυμπιακό και πρόσφατα ανέλαβε πόστο στο προπονητικό τιμ».
Ποιος μπορεί να είναι; Ποιος μπορεί να είναι λοιπόν ο πασίγνωστος καλλιτέχνης; Ο Φλωρινιώτης; Παιδιά έχει και σε επίπεδο πολύτεκνου μάλιστα. Τη μητέρα των παιδιών, όμως, δεν την έχει δει ποτέ κανένας. Γνωστή είναι η Αλίκη, η σύζυγος Πασχάλη. Η πολιτική της εμπλοκή όμως είχε να κάνει με τη Νέα Δημοκρατία και το ΛΑΟΣ. Οχι με την κυβέρνηση Γ. Παπανδρέου. Αρα ούτε για τον Πασχάλη πρόκειται. Πασίγνωστοι τραγουδιστές είναι αρκετοί. Είναι ο Ρουβάς. Είναι ο Μιχάλης Χατζηγιάννης. Είναι ο Αντώνης Ρέμος. Δεν κολλάνε όμως τα υπόλοιπα.
Ο Χατζηγιάννης φέρ' ειπείν ούτε καν έχει έλθει εις γάμου κοινωνίαν. Ο δεσμός του με τη Ζέτα Μακρυπούλια βρίσκεται ακόμα στο στάδιο του φωτορομάντσου. Πόσω μάλλον δεν έχουν θυγατέρα. Μεγάλος εραστής αλλά αιώνιος εργένης ο Αντώνης Ρέμος, άρα κι αυτός αποκλείεται. Πατέρας και μάλιστα στοργικός όπως αποδεικνύεται από το σχετικό διαφημιστικό σποτ είναι ο Σάκης Ρουβάς. Δεν προκύπτουν όμως τα υπόλοιπα συμφραζόμενα. Ας μην παίζουμε την κολοκυθιά όμως. Ενας είναι ο πασίγνωστος τραγουδιστής που η σύζυγός του είχε εμπλοκή με την κυβέρνηση Παπανδρέου. Ο Γιώργος Νταλάρας.
Γιατί όμως θα πρέπει σώνει και καλά να υιοθετήσουμε τους λασπολόγους και τους συκοφάντες; Που χωρίς κανένα απολύτως στοιχείο θίγουν υπολήψεις και καριέρες; Οπως και τα πολλά άλλα που κυκλοφορούν στο Διαδίκτυο για το πόθεν έσχες της οικογενείας Νταλάρα. Αλλοι αναφέρουν 15 ακίνητα και 15 πάρκινγκ. Αλλοι για 27 ακίνητα. Σχετικά με τα μετρητά άλλοι αναφέρουν για ένα εκατομμύριο ευρώ στην Ελβετία κι άλλοι μαζί με μετοχές και ομόλογα 1,8 εκατομμύριο σε τράπεζες του εξωτερικού. Αρα ο καθένας γράφει ό,τι θέλει ανεύθυνα και χωρίς κανένα στοιχείο. Και για να τελειώνουμε: Από πού κι ως πού να βρει αυτά τα λεφτά ο Νταλάρας;
Σε όλους είναι γνωστό ότι εδώ και πολλά χρόνια τραγουδάει δωρεάν. Αφιλοκερδώς. Δωρεάν τραγούδησε τις προάλλες στο ΟΑΚΑ για τους Ποντίους. Δωρεάν τραγούδαγε στις συναυλίες στις γειτονιές της Αθήνας που διέκοψαν οι μισαλλόδοξοι. Δωρεάν τραγούδαγε για την Κύπρο. Δωρεάν για το 2004 και στο Ζάππειο όταν πήραμε τους Αγώνες και στην τελετή έναρξης. Δωρεάν τραγούδαγε στα φεστιβάλ της ΚΝΕ, δωρεάν σε συναυλίες συμπαράστασης. Τη νύχτα την εγκατέλειψε από μικρός, από πού κι ως πού λοιπόν αυτή η δήθεν τεράστια περιουσία; Από τα πνευματικά δικαιώματα; Με τα cd που πουλάνε οι μαύροι όλοι οι καλλιτέχνες, γνωστοί κι άγνωστοι, έχουνε καταστραφεί. Αυτά.
Οι δήθεν μάχες με την τρόικα είναι αβαβά 100%
ΝΑ τα λέμε όλα. Η μάχη των στελέχων της κυβέρνησης με την τρόικα είναι σκληρή και αδυσώπητη. Μέχρις εσχάτων. Θερμοπύλες φυλάει το πολιτικό προσωπικό της χώρας. Βρούτσης εναντίον Τόμσεν σ' ένα ανεπανάληπτο μπρα ντε φερ. Κι από κοντά ο τίμιος αγωνιστής Φώτης Κουβέλης με το επιτελείο του. Με την Αριστερά της ευθύνης. Ψαριανός και σία. Υπέρ βωμών και εστιών. Εχει γεμίσει ο τόπος από κόκκινες γραμμές. Ολοι βάζουνε τα στήθια τους μπροστά για να φράξουν τον δρόμο των τροϊκανών. Για να υπερασπιστούν τα ιερά και τα όσια των εργασιακών δικαιωμάτων. Τέτοιο παραμύθι ούτε στους αγώνες κατς στη Λεωφόρο τη δεκαετία του '60.
Πολύ πριν εμφανιστεί ο ανεπανάληπτος και αδικοχαμένος Απόστολος Σουγκλάκος. Καρπόζηλος-Λαμπράκης. Ο αιμοβόρος Βούλγαρος Ζιγκουλίνοφ που έτρωγε πέντε κιλά κρέας την ημέρα. Ο Μασκοφόρος (από τα Σεπόλια) ο Κοριέγκο και τούμπα Ασημάκη. Το ίδιο ακριβώς θέατρο παίζεται με τις δήθεν σκληρές διαπραγματεύσεις. Τότε μάλιστα πέφτανε και τίποτα αληθινές σφαλιάρες. Ρίχνανε κάποιες πραγματικές μπουνιές. Ανοιγε καμιά μύτη να τρέξουνε τα αίματα. Τώρα οι δήθεν μάχες με την τρόικα και οι υπάλληλοι που λιποθυμάνε από την υπερένταση και το άγχος είναι αβαβά 100%. Παραμύθι φούρναρης. Οτι δήθεν αυτοί πιέζουνε κι ότι δήθεν οι άλλοι αντιστέκονται. Οταν όλα είναι συμφωνημένα μέχρι κεραίας.
Οταν ζητάς ελεημοσύνη, έστω και με τη μορφή δανεικών, κάνεις επετεία
ΚΑΙ για του λόγου το αληθές υπάρχει η πρόσφατη τοποθέτηση του Στουρνάρα στη Βουλή: «Πρέπει να υλοποιηθούν με επείγουσες διαδικασίες οι δεσμεύσεις της Ελλάδας έναντι των δανειστών προκειμένου η τρόικα να αποδεσμεύσει τη δόση. Η Ισπανία έκανε αίτημα για να ενταχθεί στον μηχανισμό στήριξης. Αυτό σημαίνει ότι τα κεφάλαια που διεκδικούμε εμείς τα διεκδικούν κι άλλοι. Χρειαζόμαστε γρήγορα τη δόση, αντιθέτως θα πεθάνουμε από ασφυξία». Τα πράγματα είναι τόσο απλά όσο και το «ένα κι ένα κάνουν δύο».
Οταν λέει ο υπουργός Οικονομικών φόρα παρτίδα ότι αν δεν πάρουμε τη δόση τετέλεσται, βάζει τελεία και παύλα. Τελειώνει κάθε συζήτηση. Οι διαπραγματεύσεις είναι για τα δελτία των οκτώ και να βγάζουνε το μεροκάματο οι ρεπόρτερ με τα μαρκούτσια στο χέρι. Ουδεμία δυνατότητα διαπραγμάτευσης έχει αυτός που κινδυνεύει από ασφυξία. Το αντίθετο μάλιστα. Στο παρακαλετό είναι για να του δώσουνε το οξυγόνο, δηλαδή τα λεφτά, μπας και αναπνεύσει. Ο ζητιάνος δεν μπορεί να βάλει όρους. Οταν ζητάς ελεημοσύνη, έστω και με τη μορφή δανεικών, κάνεις επετεία. Δεν απαιτείς.
ΕΡΩΤΗΣΗ: Μόνο ο τσαμπουκάς αρέσει από τα παιδιά της Χρυσής Αυγής στον Πέτρο Γαϊτάνο ή και τίποτις άλλο;
Με μία 24ωρη ούτε το μνημόνιο φεύγει ούτε η τρόικα.
-Observer
Πηγή: Goal

Δεν υπάρχουν σχόλια: