Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2012

Ο «πόλεμος» των κόσμων!!

Ο «πόλεμος» των κόσμων
Βόρειοι με Νότιους.

Σύγκρουση δύο κόσμων διαφορετικών.

Με λίγα λόγια Γιουβέντους εναντίον Νάπολι, για την 8η αγωνιστική της Serie A.

Με τους δυο τους να είναι αήττητοι και να μοιράζονται την κορυφή, με το σύντομο παρελθόν να λέει ντέρμπι… μίσους.

Κάτι η περσινή ήττα των «μπιανκονέρι» στον τελικό του Κυπέλλου, κάτι οι διαμαρτυρίες των Ναπολιτάνων για την διαιτησία στο Σούπερ Καπ όλα συνηγορούν ότι στο Τορίνο θα γίνει… μάχη.

Ντέρμπι, όμως και στη Ρώμη με Λάτσιο και Μίλαν να τίθενται αντιμέτωπες.

Γιουβέντους και Νάπολι αναμετρώνται στο Τορίνο με μία ολόκληρη χώρα να κινείται τις δύο τελευταίες εβδομάδες γύρω από αυτό το μεγάλο ντέρμπι. Η μέχρι στιγμής πορεία τους στο πρωτάθλημα είναι σχεδόν πανομοιότυπη, καθώς είναι αήττητοι και έχουν συγκεντρώσει από 19 βαθμούς και βλέπουν αυτό το παιχνίδι ως ευκαιρία για να ξεφύγουν από την…παρέα του άλλου.

Οι σχέσεις τεταμένες με αρκετούς από τους «παρτενοπέι» να δηλώνουν ότι η διαιτησία είναι πάντα υπέρ της Γιουβέντους. Από την άλλη οι πρωταθλητές θέλουν να δείξουν ότι και φέτος είναι το ακλόνητο φαβορί για τον τίτλο. Προβλήματα και για τους δύο, με τον Μπουφόν και τον Βούτσινιτς να θεωρούνται αμφίβολοι από πλευράς «μπιανκονέρι», ενώ για τους Ναπολιτάνους η συμμετοχή του Καβάνι θα κριθεί την τελευταία στιγμή. Η συνέχεια… στο γήπεδο.

Ντέρμπι, όμως και στη Ρώμη με την Λάτσιο να αντιμετωπίζει τη Μίλαν, με τους γηπεδούχους να θέλουν να συνεχίσουν τις πολύ καλές εμφανίσεις και να… σκαρφαλώσουν ακόμα πιο ψηλά στην βαθμολογία. Στον αντίποδα οι «ροσονέρι» θέλουν να επανέλθουν στον δρόμο των επιτυχιών, μετά και την ήττα από την Ίντερ, με την αποστολή τους να είναι αρκετά δύσκολη, καθώς δεν μπορεί να υπολογίζει και στις υπηρεσίες των Ρομπίνιο, Αμπιάτι και Αμπροζίνι, με τον Πάτο, όμως, να επιστρέφει σε αγωνιστικούς ρυθμούς.

Η Ίντερ βρίσκεται σε τροχιά αγωνιστικής ανόδου και θέλει να το επιβεβαιώσει και στην αναμέτρηση με την Κατάνια. Δύσκολες… εξόδους για Φιορεντίνα και Ρόμα, με Κιέβο και Τζένοα αντίστοιχα.


Το πρόγραμμα της 8ης αγωνιστικής

Σάββατο 20/10

Γιουβέντους-Νάπολι (19:00)
Λάτσιο-Μίλαν (21:45)

Κυριακή 21/10

Κάλιαρι-Μπολόνια (13:30)
Αταλάντα-Σιένα (16:00)
Κιέβο-Φιορεντίνα
Ίντερ-Κατάνια
Παλέρμο-Τορίνο
Πάρμα-Σαμπντόρια
Ουντινέζε-Πεσκάρα
Τζένοα-Ρόμα (21:45)

Η επόμενη (9η) αγωνιστική

Σάββατο 27/10

Σιένα-Παλέρμο (19:00)
Μίλαν-Τζένοα (21:45)

Κυριακή 28/10

Κατάνια-Γιουβέντους (13:30)
Μπολόνια-Ίντερ (16:00)
Φιορεντίνα-Λάτσιο
Πεσκάρα-Αταλάντα
Σαμπντόρια-Κάλιαρι
Τορίνο-Πάρμα
Νάπολι-Κιέβο (21:45)
Ρόμα-Ουντινέζε



πηγή: sport-fm.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: