Τρίτη 17 Απριλίου 2012

Τσεχ: «Απλός… άνθρωπος ο Μέσι»!

Τσεχ: «Απλός… άνθρωπος ο Μέσι»
Το ρόλο του φαβορί, όχι μόνο για πρόκριση στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ, αλλά και την κατάκτηση του τροπαίου απέδωσε στην Μπαρτσελόνα, ο τερματοφύλακας της Τσέλσι, Πετρ Τσεχ. Παράλληλα, εκθείασε τον Λιονέλ Μέσι, τονίζοντας όμως, ότι αν οι «μπλε» είναι 100% συγκεντρωμένοι στην αντιμετώπιση του, πιθανώς τα καταφέρουν.

«Φυσικά είναι το μεγαλύτερο φαβορί για κατάκτηση και του φετινού Τσάμπιονς Λιγκ, ωστόσο όλα μπορούν να συμβούν στο ποδόσφαιρο σε αυτό το επίπεδο. Έχουμε δύο παιχνίδια στα οποία καλούμαστε να ανατρέψουμε τα εις βάρος μας προγνωστικά», τόνισε αρχικά ο 29χρονος Τσέχος στην επίσημη ιστοσελίδα των Λονδρέζων.

«Η Μπαρτσελόνα είναι μια εξαιρετική ομάδα και ο Μέσι είναι ο καλύτερος από όλους. Στην κατάσταση που βρίσκεται αυτή τη στιγμή αποτελεί φοβερή απειλή. Έχει εκπληκτική τεχνική με την μπάλα στα πόδια αλλά το πιο σημαντικό είναι πως ξέρει να αντιδρά όταν χρειάζεται στο παιχνίδι. Ωστόσο είναι απλά άνθρωπος και αν τον αντιμετωπίσουμε με το 100% των δυνατοτήτων μας, θα τα καταφέρουμε», σχολίασε στο τέλος για τον «Λίο».

Γκουαρντιόλα: «Δεν τίθεται θέμα εκδίκησης»

Γκουαρντιόλα: «Δεν τίθεται θέμα εκδίκησης»
Η τελευταία φορά που είχαν συναντηθεί οι δύο ομάδες στο Τσάμπιονς Λιγκ, η οποία είχε συνοδευτεί με την πρόκριση της Μπαρτσελόνα αλλά με πολλές και έντονες διαμαρτυρίες των παικτών της Τσέλσι, αποτέλεσε το σημείο αναφορά στη συνέντευξη Τύπου του Πεπ Γκουαρντιόλα.

Ο προπονητής των Καταλανών δεν θέλησε να συνδέσει τα δύο παιχνίδια εκφράζοντας την άποψη ότι στην Τσέλσι δεν βλέπουν το αυριανό παιχνίδι ως ευκαιρία για εκδίκηση.

«Δεν θα παίξουμε σκεφτόμενοι μια εκδίκηση της Τσέλσι, αλλά για να νικήσουμε και να περάσουμε στον τελικό», ήταν η απάντηση του Γκουαρντιόλα για να κλείσει το ζήτημα… «Ό,τι έγινε, έγινε».

«Η Τσέλσι πέρασε μια δεκαετία στην κορυφή τόσο στην Αγγλία, όσο και στην Ευρώπη με ποδοσφαιριστές που αξίζουν σεβασμού και θαυμασμού», ανέφερε ο Γκουαρντιόλα αρχίζοντας την αναφορά στην αντίπαλη ομάδα.

«Κάθε χρονιά είναι καλύτερη και πιο δύσκολο να αντιμετωπίζεις την Τσέλσι. Είμαι σίγουρος ότι θα είναι τα δυσκολότερα παιχνίδια μας», υποστήριξε.

Σχετικά με το ντέρμπι με την Ρεάλ Μαδρίτης ο Πεπ Γκουαρντιόλα σχολίασε… «Οι γυναίκες λένε ότι οι άνδρες δεν μπορούν να σκεφθούν δύο πράγματα ταυτόχρονα. Ε, κι εμείς θα μπορούσαμε να σκεφτούμε το ντέρμπι εφόσον αύριο παίζαμε ένα φιλικό. Όμως όχι δεν είναι φιλικό, είναι ένας ημιτελικός του Τσάμπιονς Λιγκ απέναντι σε μια από τις καλύτερες ομάδες της Ευρώπης στα τελευταία οκτώ χρόνια», κατέληξε.

Διεκδικεί και το Euro 2020 η Τουρκία!!

Διεκδικεί και το Euro 2020 η Τουρκία
Υποψηφιότητα να διοργανώσει το Euro 2020 κατέθεσε στην ευρωπαϊκή ποδοσφαιρική ομοσπονδία η Τουρκία, παρά το γεγονός ότι διεκδικεί και τους Ολυμπιακούς Αγώνες της ίδιας χρονιάς!

Προοπτική βέβαια που δεν βρίσκει «ζεστούς» τους ιθύνοντες της UEFA καθώς θα δημιουργούταν πρόβλημα με τις εγκαταστάσεις και τις μετακινήσεις των συμμετεχόντων αν πραγματοποιούνταν δύο τόσο σημαντικά γεγονότα και μάλιστα σε σύντομο χρονικό διάστημα στην Κωνσταντινούπολη.

Ο πρόεδρος της τουρκικής ομοσπονδίας, Γιλντιρίμ Ντεμιρορέν, τόνισε: «Η Τουρκία έχει ήδη εγγυηθεί ότι αν Κωνσταντινούπολη επιλεγεί ως η διοργανώτρια πόλη για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2020 -το Σεπτέμβριο του 2013-, καμία άλλη σημαντική εθνική ή διεθνής εκδήλωση δεν θα πραγματοποιηθεί στην πόλη ή κοντά σε αυτήν».

Για να συμπληρώσει ότι επεξεργάζονται εναλλακτικές λύσεις, δηλαδή η δημιουργία νέων εγκαταστάσεων σε άλλες πόλεις της χώρας. Η απόφαση αναμένεται να ληφθεί το 2013 ή το αργότερο στις αρχές του 2014.

πηγή: sportfm.gr

Αμφίβολος ο Λουίζ ενόψει Μπαρτσελόνα!!

Αμφίβολος ο Λουίζ ενόψει Μπαρτσελόνα
Απών από την σημερινή προπόνηση της Τσέλσι ήταν ο Νταβίντ Λουίζ και είναι εξαιρετικά αμφίβολος για τον αυριανό(18/4) πρώτο αγώνα των «μπλε» κόντρα στην Μπαρτσελόνα, στο «Στάμφορντ Μπριζ», για τα ημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ.

Ο Βραζιλιάνος αμυντικός αποχώρησε τραυματίας στο δεύτερο ημίχρονο της αναμέτρησης απέναντι στην Τότεναμ για τα ημιτελικά του κυπέλλου Αγγλίας. Ακόμα όμως δεν έχει ξεπεράσει τον τραυματισμό του, μειώνοντας τις πιθανότητες να ενισχύσει την ομάδα του στην προσπάθεια για θετικό αποτέλεσμα.

Αν τελικά δεν προλάβει να συμπεριληφθεί στην αποστολή των Λονδρέζων, τη θέση του στο κέντρο της άμυνας, δίπλα στον αρχηγό Τζον Τέρι, αναμένεται να πάρει ο Γκάρι Κέιχιλ.


πηγή: sport-fm.gr

Τα πέντε όπλα της Τσέλσι κόντρα στην Μπαρτσελόνα!!

Τα πέντε όπλα της Τσέλσι κόντρα στην Μπαρτσελόνα!
Η ώρα της αναμέτρησης της Τσέλσι με την Μπαρτσελόνα πλησιάζει. Το βράδυ της Τετάρτης οι «μπλε» θα μπουν στον αγωνιστικό χώρο του Στάμφορντ Μπριτζ, με τον πιο δύσκολο στόχο του ποδοσφαιρικού κόσμου τα τελευταία χρόνια. Να κάνουν βήμα πρόκρισης κόντρα στην Μπαρτσελόνα.

Στην Αγγλία αναγνωρίζουν όλοι την δυσκολία της αποστολής, αλλά υπάρχουν και κάποιοι που είναι πιο αισιόδοξοι.

Η Guardian για παράδειγμα, που στην ηλεκτρονική της έκδοση, παρουσιάζει πέντε λόγους για τους οποίους η παρέα του Ντρογκμπά και του Λάμπαρντ μπορεί να είναι αισιόδοξη για την έκβαση της αναμέτρησης!

Ο Τόρες συνήθως βάζει γκολ στην Μπαρτσελόνα

Μπορεί η παρουσία του στην Τσέλσι και η αστοχία του να έχουν γίνει ανέκδοτο, αλλά υπήρχε μία εποχή που ο Φερνάντο Τόρες ήταν ο επιθετικός φόβητρό για την άμυνα της Μπάρτσα! Έχει πετύχει επτά γκολ σε δέκα παιχνίδια κόντρα στους Καταλανούς, αλλά η τελευταία φορά που το είχε κατάφερε απέχει από το σήμερα, επτά ολόκληρα χρόνια. Ήταν Σεπτέμβριος του 2005.

Ο Μέσι δεν έχει βάλει γκολ στην Τσέλσι

Μπορεί σε μέσο όρο να έχει πετύχει σχεδόν ένα γκολ για κάθε ένα ματς που έχει αγωνιστεί. Μπορεί φέτος να έχει πετύχει 63 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις, αλλά ο Λιονέλ Μέσι δεν έχει σκοράρει ποτέ κόντρα στην Τσέλσι. Και την έχει αντιμετωπίσει έξι φορές, με τις τελευταίες πέντε οι άγγλοι να παραμένουν αήττητοι. Λέτε να αγχωθεί και να μην τη βάζει με τίποτα;

Η Μπαρτσελόνα δεν είναι αήττητη

Έχει χάσει δύο φορές φέτος και τις δύο εκτός έδρας. Η πρώτη ήττα, κόντρα στη Χετάφε με σκορ 1-0. Βέβαια σε εκείνο το ματς η Μπαρτσελόνα είχε 20 τελικές προσπάθειες και 73% κατοχή μπάλας οπότε μάλλον η εικόνα δεν αντικατοπτρίζεται στο σκορ. Η δεύτερη ήττα ήρθε από τη Οσασούνα (3-2) με απόντες όμως τους Μέσι, Τσάβι και Ινιέστα.

Βέβαια τα αντίστοιχα ματς στο Κάμπ Νου ήταν δραματικά για τους φιλοξενούμενους. 4-0 έχασε η Χετάφε και 8-0 η Οσασούνα.

Η Τσέλσι είναι επτά αγώνες αήττητη

Η αγωνιστική εικόνα της Τσέλσι με τον Ρομπέρτο Ντι Ματέο στον πάγκο έχει αλλάξει προς το καλύτερο. Η διάθεση της ομάδας φαίνεται ότι είναι καλύτερη και αυτό βγαίνει στο γήπεδο. Άλλο ένα ψυχολογικό συν το 5-1 κόντρα στην Τότεναμ που της έδωσε το εισιτήριο για τον τελικό του κυπέλλου.

Τύχη

Αν όλα τα παραπάνω αποτύχουν, η Guardian εναποθέτει τις ελπίδες της Τσέλσι στην τύχη. Και αν αποτύχει και αυτή τους καλέι να αρχίσουν τις προσευχές.

Το τι θα γίνει τελικά στο γήπεδο θα το δούμε το βράδυ της Τετάρτης.


πηγή: sport-fm.gr

Προετοιμασία για «κλάσικο»

Προετοιμασία για «κλάσικο»
Πρόβα τζενεράλε ενόψει του ντέρμπι με τη Ρεάλ Μαδρίτης χαρακτήρισε την αναμέτρηση της Μπαρτσελόνα κόντρα στην Τσέλσι για τα ημιτελικά του Champions League, ο Αντόνι Θουμπιθαρέτα. «Πολύ καλή προετοιμασία για το «κλάσικο» το παιχνίδι στο Λονδίνο», ήταν τα λόγια του.

Ο διευθυντής ποδοσφαίρου των «μπλαουγκράνα», πιστεύει ότι η ομάδα του μπορεί να πάρει την πρόκριση απέναντι στους «μπλε» για τον μεγάλο τελικό του Μονάχου. Ωστόσο δεν παρέλειψε να χαρακτηρίσει την εβδομάδα που διανύουμε ως εξαιρετικά δύσκολη, με την Μπαρτσελόνα να παίζει ουσιαστικά την φετινή χρονιά.

Παράλληλα ο Θουμπιθαρέτα εξέφρασε την πεποίθησή του ότι και η Ρεάλ Μαδρίτης θα καταφέρει να ξεπεράσει το εμπόδιο της Μπάγερν Μονάχου και ο φετινός τελικός της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης θα είναι ισπανική υπόθεση.

«Τα ημιτελικά του Champions League έρχονται στο μέσο ενός μεγάλου ντέρμπι. Ωστόσο θα μας δώσουν την δυνατότητα να παίξουμε ένα ακόμα «κλάσικο» στον τελικό», τόνισε ο παλιός τερματοφύλακας της Μπαρτσελόνα.


πηγή: sport-fm.gr

Απέσυραν την πρόταση οι Blue Knights!!

Απέσυραν την πρόταση οι Blue Knights!
Απρόσμενη εξέλιξη στο θέμα αγοραπωλησίας της Ρέιντζερς! Οι Blue Knights που είχαν καταθέσει την προσφορά τους και εμφανίζονταν με τη μορφή του επικρατέστερου φαβορί για την απόκτηση του πλειοψηφικού πακέτου του συλλόγου, απέσυραν την πρόταση!

«Είναι πραγματικά απογοητευτικό αυτό που συνέβη. Ειδικά από τη στιγμή που αυτό έγινε περίπου μια εβδομάδα αφότου ειδοποιήσαμε τον επικεφαλής του επιχειρηματικού γκρουπ για το γεγονός πως η προσφορά τους ήταν η καλύτερη από τις τέσσερις που είχαν κατατεθεί» υποστήριξε ο εκ των διαχειριστών της ομάδας, Ντέιβιντ Γουάιτχαους.

Ο άλλοτε πρώην τεχνικός διευθυντής των «διαμαρτυρόμενων», Πολ Μάρεϊ, ήταν αυτός που ηγούταν την προσπάθειας των Blue Knights που στην πλειοψηφία τους, αποτελούνταν από φίλους του συλλόγου.

«Οι συζητήσεις τις τελευταίες μέρες είχαν ενταθεί, αλλά δεν είχε υπάρξει ακόμη συμφωνία. Είχαμε λάβει σοβαρά υπόψη μας την πρόταση που είχαν καταθέσει, γιατί εξετάζοντας το σύνολό τους, αυτή των Blue Knights ήταν η πιο συμφέρουσα. Φυσικά, από τη στιγμή που το γκρουπ αποτελούταν από αρκετούς οπαδούς του συλλόγου, είναι ένας λόγος παραπάνω για να τους εμπιστευθείς» πρόσθεσε ο Γουάιτχαους, χωρίς όμως να γνωστοποιήσει τους λόγους της απόσυρσης.

πηγή: england365.gr

Αυξάνονται οι μνηστήρες για Αζάρ!!

Αυξάνονται οι μνηστήρες για Αζάρ
Όπως όλα δείχνουν ο Εντέν Αζάρ θα είναι το «καυτό» όνομα του καλοκαιριού, όσον αφορά σε ποια ομάδα θα καταλήξει. Ήδη μήνες πριν από την μεταγραφική περίοδο ερίζουν αρκετοί μνηστήρες, αφού όσο περνάει ο καιρός φαίνεται ότι θα πληθαίνουν τα δημοσιεύματα και οι δηλώσεις γύρω από το όνομα του άσου της Λιλ.

Πριν από λίγο καιρό ο σερ Άλεξ Φέργκιουσον είχε βρεθεί στην Γαλλία για να βολιδοσκοπήσει τον παίκτη από κοντά. Ωστόσο από την Premier League δεν ενδιαφέρεται μόνο η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, αλλά και η Τότεναμ, όπως φαίνεται από δηλώσεις που έκανε ο Ασού Εκοτό, με τις οποίες ουσιαστικά προσπαθεί να «πείσει» τον Βέλγο επιθετικό να επιλέξει την Λονδρέζικη ομάδα.

«Μπορεί να πετύχει στην Τότεναμ. Είναι ένας πολύ ταλαντούχος παίκτης που μπορεί να προσφέρει στην ομάδα», ανέφερε ο αριστερός μπακ των «πετεινών» , ενώ πρόσθεσε ότι με τους πολλούς Γάλλους που υπάρχουν στην ομάδα δεν θα έχει και πρόβλημα προσαρμογής.

Άποψη όμως για το μέλλον του Αζάρ έχει και ο πρώην συμπαίκτης του στην Λίλ και νυν παίκτης της Νιουκάστλ, Γιοχάν Καμπαγιέ, ο οποίος θεωρεί ως καλύτερη επιλογή για τον 21χρονο επιθετικό την Άρσεναλ.

«Ο Εντέν μπορεί να τα πάει πολύ καλά στην Αγγλία. Θεωρώ ότι η ομάδα που του ταιριάζει περισσότερο είναι η Άρσεναλ. Εκεί μπορεί να εξελιχθεί πολύ καλύτερα», ήταν τα λόγια του Καμπαγιέ.


πηγή: sport-fm.gr

Επίσημα παρελθόν ο Τσαλδάρης!!

Επίσημα παρελθόν ο Τσαλδάρης
Ο Δημήτρης Τσαλδάρης ανήκει από τη Δευτέρα στη Βενέτσια και ο Άρης ανακοίνωσε τη λύση της συνεργασίας των δυο πλευρών την Τρίτη, με την «κιτρινόμαυρη» ΚΑΕ να εύχεται καλή τύχη στη συνέχεια της καριέρας του διεθνούς φόργουορντ.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση:

«Η ΑΡΗΣ ΚΑΕ ανακοινώνει τη λύση της συνεργασίας της με τον Δημήτρη Τσαλδάρη, τον ευχαριστεί για τις υπηρεσίες που προσέφερε στην ομάδα και του εύχεται καλή επιτυχία στον επόμενο σταθμό της καριέρας του».

Χάνει το Final 4 ο Κρστιτς;

Χάνει το Final 4 ο Κρστιτς;
Εκτός αγωνιστικής δράσης για ένα με δύο μήνες θα μείνει σύμφωνα με το sport exprees ο Νέναντ Κρσιτς λόγω του κατάγματος που υπέστη στο μικρό δάχτυλο του δεξιού του ποδιού. Παρόλο που ο πρόεδρος της ΤΣΣΚΑ Μόσχας, Αντρέι Βατούτιν, ανέφερε πως το διάστημα απουσίας του Σέρβου σέντερ θα γνωστοποιούταν τις προσεχείς ημέρες, το ρωσικό Μέσο επικαλείται ιατρικές πηγές και τονίζει ότι ο παίκτης δεν αναμένεται να επιστρέψει συντομότερα από τα μέσα Μαΐου.

Αυτό πρακτικά σημαίνει πως δεν θα βρίσκεται στη διάθεση του Γιόνας Καζλάουσκας για το Final 4.

Πιο συγκεκριμένα αναφέρεται ότι ο διεθνής με την εθνική Σερβίας θα χρειαστεί ξεκούραση για 4-6 εβδομάδες ενώ για να βρεθεί στο 100% θα απαιτηθούν περίπου δύο μήνες. Εφόσον, λοιπόν, ο Κρστιτς δεν «εκβιάσει» την επιστροφή του στα παρκέ δεν θα δώσει το «παρών» στην Κωνσταντινούπολη κόντρα στον Παναθηναϊκό (11 Μαΐου), ενώ πιθανόν να χάσει και τα play offs του ρωσικού πρωταθλήματος (22 Μαΐου).


πηγή: sport-fm.gr