Τρίτη 17 Απριλίου 2012

FC: Τα μουσειακά κομμάτια του ελληνικού ποδοσφαίρου!!

FC: Τα μουσειακά κομμάτια του ελληνικού ποδοσφαίρου
Οι «Τσελσιότες», που είναι πονηροί και ταυτοχρόνως τρέντι, αποφάσισαν να προσθέσουν στα εκθέματα του μουσείου του συλλόγου το γκρίζο παλτό που συνήθιζε να φοράει ο Ζοσέ Μουρίνιο όταν ήταν προπονητής της ομάδας. Για να ενισχύσουν το hype της υπόθεσης μάλιστα, το έβαλαν σε γυάλινη προθήκη, κότσαραν πάνω του και μια ατάκα του Τζον Τέρι που μιλάει για το «μεγαλείο» του Πορτογάλου και τρίβουν τα χέρια τους περιμένοντας τους πελάτες που θα πληρώσουν για να το δουν από κοντά.

Γράφει ο Γιάννης Τσαούσης για το Fight Club.
Αν αυτοί μπορούν να βγάζουν από τη μύγα ξύγκι, γιατί όχι κι εμείς; Σάματις δεν έχουμε ποδοσφαιρικά memorabilia ικανά να προσελκύσουν ορδές ποδοσφαιρόφιλων; Φυσικά και έχουμε, τόσα όσα να δανείσουμε και στους ξένους, να δουν κι αυτή λίγη ποδοσφαιρική χαρά στα σκέλια τους. Το μόνο που χρειάζεται είναι να συμπράξουν οι ενδιαφερόμενοι και να βρεθεί ο χώρος και ο τρόπος της συλλογής και της οργάνωσης των εκθεμάτων. Από εκεί και πέρα η παγκόσμια επιτυχία είναι δεδομένη. Γιατί ποιος δεν θα ήθελε να επισκεφθεί μια έκθεση και να θαυμάσει κομμάτια ποδοσφαιρικής ιστορίας όπως:

Τη φόρμα με το εθνόσημο που αποθεώθηκε στο Γουέμπλεϊ
Πρόκειται ασφαλώς για τη φόρμα του τότε ομοσπονδιακού τεχνικού, Χρήστου Αρχοντίδη, ο οποίος στις 30 Μαρτίου 1983 -με το σφύριγμα της λήξης που βρήκε Αγγλία και Ελλάδα ισόπαλες με 0-0- μπήκε στον αγωνιστικό χώρο για να πανηγυρίσει το «έπος» και οι εικόνες του έκαναν το γύρο του κόσμου.

Ένα φθαρμένο δοκάρι
Ελάχιστος φόρος τιμής στον Τζίμη Πατίκα, που το «τίμησε» όσο λίγοι.

Την ιατρική γνωμάτευση για τον Τρύφωνα
Για πρώτη φορά βγαίνει σε κοινή θέα το απόρρητο ιατρικό έγγραφο που αποδεικνύει ότι ένας αναπάντεχος (και μη αντιμετωπίσιμος) μυϊκός σπασμός ήταν αυτός που υποχρέωσε τον βοηθό διαιτητή στο περίφημο ΟΣΦΠ-ΠΑΟ να σηκώσει το χέρι που κρατούσε το σημαιάκι, υποδεικνύοντας οφσάιντ τον Κατσουράνη.

Ένα πλαστικό κάθισμα
Όχι όποιο κι όποιο όμως, αλλά το περίφημο εκείνο που «πήρε ο αέρας» στο παιχνίδι Ηρακλής-Χαλκηδόνα, με αποτέλεσμα να προσγειωθεί στον σβέρκο του Πιέρ Εμπέντε.

Ποδοσφαιρικό παπούτσι με τα αρχικά S.T.
Δάκρυα ανεβαίνουν στα μάτια, καθώς πρόκειται για το υπόδημα με το οποίο ο σπουδαίος Μαγιάρος αρχι-σκόρερ Σάντορ Τόργκελε πέτυχε το μοναδικό του εν Ελλάδι γκολ, στις 21 Ιανουαρίου 2007 με αντίπαλο τον Ολυμπιακό.

Μια πάσα, μια ιστορία
Ένα πρωτοποριακό καλλιτεχνικό δρώμενο, που αναμένεται να συζητηθεί και να αποτελέσει το blueprint για παρόμοια μελλοντικά τολμήματα: Σε ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα του μουσείου θα υπάρχει μια τεράστια οθόνη, που θα είναι χωρισμένη στα δύο: Στο αριστερό μέρος θα προβάλλεται σε super-slow motion η μακρινή μπαλιά/ασιστ του Βασίλη Τσιάρτα προς τον Άγγελο Χαριστέα (από την οποία ο τελευταίος έκανε το 1-1 με την Ισπανία στο Euro 2004), ενώ στο δεξιό μέρος θα απεικονίζεται ο Τσιάρτας να σηκώνει μια κανάτα και να αδειάζει το περιεχόμενό της σ’ ένα ποτήρι. Την ίδια ώρα από τα ηχεία θα ακούγεται το περίφημο απόσπασμα από τη συνέντευξη του «El mago» στη ΝΕΤ: «...ήταν μια πάσα για ‘μένα όπως για κάποιον θα... θα βάλεις ένα ποτήρι να πιει ένα νερό. Τόσο εύκολη...». Θρίαμβος!


πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: