Τρίτη 17 Απριλίου 2012

Τα "mind games" και η αλαζονεία που ξεχειλίζει...!!

Η αλαζονεία περισσεύει σε Ρεάλ και Μπαρτσελόνα πριν από τους ημιτελικούς με Μπάγερν και Τσέλσι, με τον Μουρίνιο και τον Αλβες να προκαλούν και τους διαιτητές να κρίνουν πολλά. Γράφει ο Λευτέρης Αμπατζής.
Τα "mind games" και η αλαζονεία που ξεχειλίζει...
Πόσοι πραγματικά νομίζετε ότι το ζευγάρι του φετινού τελικού του Τσάμπιονς Λιγκ μπορεί να είναι μεταξύ Τσέλσι-Μπάγερν; Εχω την αίσθηση ότι δεν χρειάζεται καν να γίνει γκάλοπ. Κανείς…
Πόσοι επίσης θεωρείτε ότι μία εκ των Μπαρτσελόνα και Ρεάλ μπορεί να καθίσει σπίτι της αντί να βρίσκεται στο Μόναχο στις 19 Μαΐου; Ούτε εδώ θα μας βοηθούσε κάποια δημοσκόπηση. Μετρημένοι στα δάχτυλα…
Κι όμως, διαβάζοντας προσεχτικά τα ρεπορτάζ των τελευταίων ημερών από τις δύο ισπανικές ομάδες, αυτό που ξεχειλίζει εν όψει των δύο σπουδαίων ημιτελικών είναι η αλαζονεία, η οποία βγαίνει αβίαστα (και) λόγω του clasico που διεξάγεται το Σάββατο στο «Καμπ Νόου» για το πρωτάθλημα. Ακούγεται αστείο αλλά είναι πραγματικότητα ότι και οι δύο σκέφτονται περισσότερο το παιχνίδι που ακολουθεί παρά τις αναμετρήσεις στο «Στάμφορντ Μπριτζ» και στο «Αλιάντς Αρένα».
Και εντάξει, από τη μια υπάρχει ο πανούργος Ζοσέ Μουρίνιο, που ηδονίζεται να προκαλεί όπου και αν βρίσκεται. Ο δαιμόνιος Πορτογάλος είχε το θράσος στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου (16/04) να τα βάλει με τρία πρώην «ιερά τέρατα» της Μπάγερν.
«Ακούς και διαβάζεις δηλώσεις από ανθρώπους όπως ο Μπεκενμπάουερ, ο Χίτσφελντ και ο Ρουμενίγκε ότι η Ρεάλ δεν είναι καλή ομάδα και ότι η Μπάγερν είναι φαβορί. Ακουσα ακόμη πως έχουμε και κάποιο κόμπλεξ» είπε και πρόσθεσε με μεγαλύτερο σαρκασμό: «Πράγματι, συμφωνώ, δεν είμαστε το φαβορί…»
Σε παλαιότερες εποχές ο γερμανικός εγωισμός θα λειτουργούσε ενστικτωδώς και πραγματικά ο Μουρίνιο μπορεί να μην είχε τύχη. Ποιος όμως μπορεί να προεξοφλήσει ότι η Μπάγερν δεν θα καταθέσει στο γήπεδο το βαρύ μέταλλο και τη φανέλα που τη χαρακτηρίζει ως την πιο γνήσια γερμανική εκπρόσωπο στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις; Ο κύριος εξαιρετικός παίζει με τη φωτιά…
Στον άλλο ημιτελικό το ρόλο του Μουρίνιο από την πλευρά της Μπαρτσελόνα τον πήρε ο Ντάνι Αλβες. Διόλου τυχαίοι ότι οι δυο τους παραλίγο να συνεργαστούν το 2007 στην Τσέλσι, όμως ο Βραζιλιάνος δεξιός μπακ προτίμησε να φύγει από τη Σεβίλλη και να συνεχίσει την καριέρα του στην Μπάρτσα.
Ο Αλβες μάλιστα θέλησε να προκαλέσει -με συνέντευξή του στον «Guardian»- ανοίγοντας μια παλιά πληγή από εκείνο τον αξέχαστο ημιτελικό του 2009, όπου η ομάδα του είχε πάρει την πρόκριση στο φινάλε με το γκολ του Ανδρές Ινιέστα. Ηταν το ματς που η Μπάρτσα έμεινε με 10 παίκτες στο 66' λόγω αποβολής του Αμπιντάλ, με την Τσέλσι να διαμαρτύρεται για τέσσερα πέναλτι (δικαίως τουλάχιστον για τα δύο από αυτά) στον διαιτητή Τομ Οβρεμπο.
Τι ακριβώς είπε ο Αλβες; «Η Τσέλσι δεν έφτασε στον τελικό του 2009 διότι φοβήθηκε. Βρέθηκαν με παίκτη παραπάνω στη διάρκεια του ματς, κέρδιζαν 1-0 από νωρίς, έπαιζαν στο γήπεδό τους και αντί να βγουν στην επίθεση, προτίμησαν να καθίσουν πίσω. Όταν δεν έχεις αυτό το στοιχείο στο παιχνίδι σου, όπως το έχει η Μπάρτσα, κλείνεσαι στην άμυνά σου και στο τέλος γνωρίζεις τον αποκλεισμό. Παίζεις επιθετικά, είσαι νικητής. Κάθεσαι πίσω, είσαι ηττημένος. Η Τσέλσι δεν είχε το κουράγιο και το πλήρωσε…»
Φαντάζομαι πως ένιωσαν ο Ντιντιέ Ντρογκμπά και ο Φρανκ Λάμπαρντ διαβάζοντας τη συνέντευξη. Ο πρώτος παραλίγο να… καταπιεί τον Οβρεμπο αμέσως μετά τη λήξη, ενώ έλεγε μπροστά στις κάμερες ότι επρόκειτο για ληστεία. Ο δεύτερος έπνιξε το θυμό του, όπως κάθε politically correct Βρετανός, στα αποδυτήρια και παριστάνοντας τον διπλωμάτη στις δηλώσεις του.
Αμφότεροι στον ημιτελικό του κυπέλλου Αγγλίας με την Τότεναμ την Κυριακή του Πάσχα, όπου η Τσέλσι πήρε την πρόκριση με το εντυπωσιακό 5-1, έκαναν την ιδανικότερη πρόβα για το παιχνίδι με την Μπάρτσα. Αυτή άλλωστε είναι και η τελευταία τους ευκαιρία για το Τσάμπιονς Λιγκ ύστερα από μια συνολική προσπάθεια τουλάχιστον οκτώ χρόνων. Στα 30φεύγα… θα πουλήσουν ακριβά το τομάρι τους για το τρόπαιο.
Βέβαια, επειδή σε όλο αυτό το πανηγύρι έχει το ρόλο της και η UEFA, υπάρχει και ο παράγοντας διαιτησία. Στο ένα παιχνίδι στο Λονδίνο ο Γερμανός Μπριχ θα είναι εύκολο να μοιράσει τα «κουκιά» όπως θέλει λόγω ιδιοσυγκρασίας. Στο άλλο ο Αγγλος Γουέμπ μπορεί να το κάνει -το έχει αποδείξει άλλωστε- ξεδιάντροπα. Οσο και αν κατηγορηθούμε ως καχύποπτοι, το βέβαιο είναι πως ο τελικός Μπαρτσελόνα-Ρεάλ πουλάει περισσότερο…
Πηγή: sentragoal.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: