Τρίτη 17 Απριλίου 2012

Νο 10: Ο Πορτογάλος κι ο Ιάπωνας!!

Νο 10: Ο Πορτογάλος κι ο Ιάπωνας!
• Μεταγραφές δεν υπάρχουν αυτή την στιγμή στον Ολυμπιακό. Λογικά, λόγω της εκκρεμότητας στο θέμα προπονητή.
Γράφει ο Κ. Νικολακόπουλος
• Εκεί που υπάρχει αυτή τη στιγμή κινητικότητα και δη έντονη από πλευράς Ολυμπιακού είναι στο σκάουτινγκ. Να έχουν δει δηλαδή οι ερυθρόλευκοι διάφορους στόχους που έχουν εντοπιστεί και να είναι έτοιμοι αύριο μεθαύριο, όταν διοίκηση και προπονητής κάτσουν κάτω για τον προγραμματισμό της νέας χρονιάς.

• Κι αυτό που εδώ και πολύ καιρό, βέβαια, είναι γνωστό αφορά τον πρώτο μεταγραφικό στόχο των πρωταθλητών, δηλαδή την απόκτηση ενός πλέϊ μέϊκερ, ενός αντιΙμπαγάσα.

• Κι επειδή έψαχνε ο Ολυμπιακός από το χειμώνα του 2011 τον αντιΙμπαγάσα και κατέληξε στο Γέστε, αυτή τη φορά το έχουν βάλει στόχο στο ερυθρόλευκο στρατόπεδο να γίνει πραγματικά μία καλή κίνηση.

• Φαίνεται δε πως δύο από τα πρώτα δεκάρια που συζητιούνται στον Ολυμπιακό είναι ονόματα που αποτελούν στην ουσία μία αναθέρμανση ενδιαφέροντος από το Γενάρη. Μιλάμε για τον Πορτογάλο Πάουλο Μασάδο της γαλλικής Τουλούζ και τον Ιάπωνα Τακάσι Ινούϊ της γερμανικής Μπόχουμ.

• Οι περιπτώσεις είναι διαφορετικές. Ο μεν Μασάδο είναι παίκτης που παρακολουθεί δύο χρόνια στον Ολυμπιακό κι ήταν στη λίστα από το καλοκαίρι που είχε αναλάβει ο Λίνεν. Αλλά τότε είχε επιλεγεί ο Ιμπαγάσα.

• Ο Πορτογάλος είναι αρκετά έμπειρος μέσος στα 26 χρόνια του κι έχει ήδη στα πόδια του τρία χρόνια σε μικρές πορτογαλικές ομάδες, έχοντας ξεκινήσει από την Πόρτο κι άλλα τέσσερα σε γαλλικές, ένα στη Σεντ Ετιέν και τρία στην Τουλούζ, με την οποία φέτος σε σύνολο 30 αγωνιστικών έχει 21 συμμετοχές (17 βασικός) και τρία γκολ. Έχασε κάποια στιγμή τη θέση του στην ενδεκάδα το χειμώνα, όταν ζήτησε να φύγει, αλλά όπως όλοι θυμόμαστε η μεταγραφή του δεν έγινε, λόγω του οικονομικού, καθώς ο Ολυμπιακός δεν τα έβρισκε με την Τουλούζ, που ζητούσε πάνω από τρία εκ. Ευρώ. Το συμβόλαιο του διεθνή (4 φορές) Πορτογάλου χαφ λήγει το 2015 και η Τουλούζ που μάχεται να βγει στο Τσάμπιονς Λιγκ, δύσκολα θα ρίξει θεαματικά τις απαιτήσεις της. Όμως, ο Μασάδο ενδιαφέρεται να παίξει στον Ολυμπιακό κι αυτό μπορεί να σημαίνει πολλά.

• Ο Ιάπωνας είναι ένα πιο νέο παιδί, 23 στα 24, που πήγε στη Γερμανία το περασμένο καλοκαίρι κι εντυπωσιάζει με την Β΄ κατηγορίας Μπόχουμ, με συνέπεια να έχει κινήσει το ενδιαφέρον όχι μόνο ομάδων της Μπουντεσλίγκα (μνημονεύεται εσχάτως και το όνομα της Νυρεμβέργης), αλλά και της Γαλατασαράϊ! Οι Τούρκοι είδαν τον Ινούϊ το χειμώνα με την Μπόχουμ, που έκανε προετοιμασία στην Τουρκία και εντυπωσιάστηκαν. Έκτοτε, τον παρακολουθούν σχεδόν κάθε Σαββατοκύριακο στη Γερμανία κι οι εφημερίδες στην Κωνσταντινούπολη γράφουν ότι ετοιμάζει πρόταση για να τον αγοράσει το καλοκαίρι.

πηγή: sportfm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: