Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου 2012

«Να μην κάνουμε άλλα λάθη»

«Να μην κάνουμε άλλα λάθη»
Την επιθυμία η Ίντερ να αποφύγει τα λάθη που έκανε στην έναρξη του πρωταθλήματος εξέφρασε ο Αντρέα Στραματσιόνι, ενόψει της τρίτης αγωνιστικής στην οποία οι «νερατζούρι» θα φιλοξενηθούν στην έδρα της Τορίνο.

Ο Ιταλός τεχνικός τόνισε πως η διακοπή του πρταθλήματος έκανε καλό στην ομάδα του, αφού κατάφεραν να δουλέψουν τις αδυναμίες τους.

«Η Τορίνο είναι ένας αντίπαλος που σεβόμαστε. Βρίσκονται σε πολύ καλή φόρμα, ακόμη δεν έχουν χάσει και έχουν πολύ καλή ψυχολογία. Ξέρουμε ότι θα είναι ένας δύσκολος αντίπαλος, αλλά θέλουμε πολύ τη νίκη. Δεν πρέπει να κάνουμε τα ίδια λάθη που έχουμε κάνει στο παρελθόν και είμαι σίγουρος πως έχουμε μάθει από αυτά», ήταν τα λόγια του Ιταλού τεχνικού, για να συμπληρώσει στη συνέχεια:

«Η διακοπή ήταν πολύ σημαντική για να βελτιωθούμε ως σύνολο. Έχουμε δουλέψει σκληρά και είμαστε έτοιμοι για τα παιχνίδια που ακολουθούν».




πηγή: sport-fm.gr
 

Ο άνθρωπος που γέμισε τα «κανόνια»

Ο άνθρωπος που γέμισε τα «κανόνια»
«Σωτήριο έτος» 1996, ημέρα-ορόσημο η 16η Σεπτεμβρίου, αφού άλλαξε τη σύγχρονη ιστορία της Άρσεναλ, με τον Αρσέν Βενγκέρ να προσλαμβάνεται από τους Λονδρέζους.

Σήμερα, 16 χρόνια μετά, ο Αλσατός τεχνικός –πιο ώριμος από ποτέ- μπορεί να καυχιέται για τα κατορθώματά του.

Εν μέρει είναι τα 1665 γκολ που έχει πανηγυρίσει, κι αυτό γιατί ο Γάλλος προπονητής έχει δείξει πως είναι από τους λίγους στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο που μπορεί να το προσφέρει αυτό. Την πεμπτουσία του αθλήματος, αυτό που κάνει τον κόσμο να σηκωθεί από το κάθισμα και να σφίξει τη γροθιά, φωνάζοντας.
Ο Βενγκέρ άλλαξε τη σύγχρονη ιστορία του συλλόγου. Όχι μόνο αγωνιστικά, με τις φουρνιές παικτών που έβγαλε. Ούτε μόνο στον τομέα των διακρίσεων, με τις 7 κούπες. Ούτε καν με την ομάδα που θαύμασε όλο το Νησί στις αρχές της περασμένης δεκαετίας και κατέκτησε το πρωτάθλημα αήττητη. Ο Αλσατός τεχνικός συνέβαλε τα μέγιστα στην κατασκευή του νέου γηπέδου, με το «Emirates» να έχει απογειώσει κυριολεκτικά την Άρσεναλ. Οι 16 συνεχείς παρουσίες στο Τσάμπιονς Λιγκ, απλώς, βάζουν τη σφραγίδα κάτω από το «πτυχίο» του γκριζομάλλη Γάλλου.
Κι αν όλα τα παραπάνω έχουν μικρή σημασία για τους …ξεχασιάρηδες οπαδούς της Άρσεναλ, οι οποίοι βλέπουν την ομάδας τους να μην είναι ανταγωνιστική τα τελευταία χρόνια, όλα αποκτούν νόημα αν μελετήσει κανείς τα οικονομικά του συλλόγου. Net spending κάτω από ένα εκατομμύριο λίρες το χρόνο. Δηλαδή, το ταμείο της Άρσεναλ «έμπαινε μέσα» μόνο κατά 770 χιλ. λίρες/χρόνο για μεταγραφές.
Κι αν ούτε αυτό μπορεί να κάνει κάποιον να θαυμάσει τον Αλσατό τεχνικό, τότε αρκεί να θυμηθεί την περίπτωση του Τιερί Ανρί. Ο Βενγκέρ πήρε ένα εξτρέμ και τον μετέτρεψε σε επιθετικό, σε στράικερ παγκόσμιας κλάσης. Στα χέρια του πήρε ακατέργαστο πηλό και τον μετέτρεψε σε …κούπα. Και τι κούπα; Δισκοπότηρο ιερό, έναν από τους θρύλος του συλλόγου, σε όλα τα χρόνια ιστορίας του.
Το boring Arsenal δεν υπάρχει πια. Ίσως το μεγαλύτερο επίτευγμά του. Να ακούει από δεξιά και αριστερά: «Εάν δεν υποστήριζα αυτή την ομάδα, θα ήμουν Άρσεναλ. Για το ποδόσφαιρο που παίζει».

Χρόνια πολλά, Αρσέν Βενγκέρ.
 


πηγή: england365.gr

Ηρακλής: Κοντά σε Φερνάντεζ, Λόπεθ!!

Ο Ηρακλής σκοπεύει να ανακοινώσει πολύ σύντομα την απόκτηση των Ζουλιέν Φερνάντεζ, Ντάνι Λόπεθ.
Οι «κυανόλευκοι» γνωρίζουν ότι πρέπει να ενισχυθούν σημαντικά για να παρουσιαστούν ανταγωνιστικοί στο προσεχές πρωτάθλημα της Football League. Έτσι, οι πληροφορίες από τη Θεσσαλονίκη αναφέρουν ότι ο «Γηραιός» βρίσκεται μια ανάσα από την απόκτηση των Ζουλιέν Φερνάντεζ, Ντάνι Λόπεθ.
Ο Ισπανός Φερνάντεζ είναι 27χρονος μέσος και τα δύο τελευταία χρόνια είναι 30 συμμετοχές στην ισπανική Καρταχένα. Ο συμπατριώτης του Λόπεθ αγωνίζεται ως αριστερό μπακ, είναι 29 ετών και πέρυσι έπαιζε στην Αλαβές.



πηγή: onsports.gr
 

Πάτσης: «Απασφαλίστηκε χειροβομβίδα στη Football League»

Ο πρόεδρος της Νίκης Βόλου, Ανδρέας Πάτσης αναφέρθηκε στο θέμα της αναδιάρθρωσης και σε... κρατικοδίαιτους προέδρους.
Στον τηλεοπτικό σταθμό Sport TV φιλοξενήθηκε ο Πάτσης και τοποθετήθηκε στις τελευταίες εξελίξεις, λέγοντας: «Δεν φταίει ο Ιωαννίδης. Φταίνε αυτοί που θέλουν να λέγονται πρόεδροι, οι οποίοι είναι κρατικοδίαιτοι και δεν έχουν μαντήλι να κλάψουν. Όταν δεν έχεις ανάστημα είσαι όμηρος. Τα στημένα είναι εδώ, δεν έφυγαν. Πρόεδρος ΠΑΕ είπεο ότι όλο αυτό είναι παράνομο και εξευτελιστικό, αλλά δηλώνει ότι: «δεν έχω μία και γι' αυτό δεν μπορώ να είμαι αντίθετος». Έρχεται ένας Υπουργός που παρανομεί, ποντάροντας στην ανέχεια κάποιων ανθρώπων.
Υπάρχουν άλλοι όπως οι κ.κ. Καλογιάννης, Σφακιανάκης που είναι υπάλληλοι και πρέπει να προασπίσουν τον μισθό τους. Αν το πρωτάθλημα δεν ξεκινήσει, θα υποστώ τεράστια οικονομική ζημιά, αλλά εκείνοι θα πάρουν τα χρήματά τους.
Ο κύριος Καλογιάννης λέει ότι δέχεται απειλές και ότι δεν αντέχει. Και του λέω: «Γιατί φαγώθηκες άνθρωπε του Θεού να γίνεις πρόεδρος της Football League;». Με αυτό που έγινε απασφαλίστηκε χειροβομβίδα στη Football League. Κάθαρση δεν υπάρχει καμία απολύτως. Είμαστε μία σύναξη άφραγκων και κρατικοδίαιτων ανθρώπων.
Αυτοί που διοικούν ομάδες δεν στέκουν στα πόδια τους. Η κρατική επιχορήγηση είναι για ορισμένους ζήτημα προσωπικής επιβίωσης. Δεν προσδοκώ από το ποδόσφαιρο να βγάλω χρήματα και γι' αυτό δεν είμαι όμηρος κανενός. Αν ξεκινήσουν δικαστικές διαμάχες, το πρωτάθλημα δεν θα ξεκινήσει ποτέ...
Ακούστηκε, βέβαια, ότι η Πολιτεία έχει διασφαλίσει ότι το πρωτάθλημα θα ξεκινήσει κανονικά, το πώς δεν το γνωρίζω. Μήπως θα έπρεπε ένας Εισαγγελέας να ελέγξει όλους εμάς που διαχειριζόμαστε ξένα χρήματα; Ο Καλογιάννης δεν έχει μιλήσει για καμία δέσμευση για αύξηση επιχορήγησης».

Θα ακούει Ουτρέχτη και θα… τρέχει!!

Θα ακούει Ουτρέχτη και θα… τρέχει
Σπουδαία εντός έδρας νίκη με 1-0 κόντρα στην Αϊντχόφεν κατάφερε να πάρει η Ουτρέχτη στο πλαίσιο της πέμπτης αγωνιστικής του ολλανδικού πρωταθλήματος.

Οι γηπεδούχοι μπορεί να βρέθηκαν ακόμη και με δύο παίκτες λιγότερους, όμως με γκολ του Ντέιβ Μπέλθις κατάφεραν να ρίξουν «νοκ άουτ» το σύνολο του Ντικ Άντβοκατ, το οποίο πλέον φιγουράρει στη πέμπτη θέση της Eredivise.

Τώρα όσον αφορά στο ματς αυτοί που μπήκαν πιο δυνατά ήταν οι φιλοξενούμενοι, οι οποίοι δημιούργησαν τις πρώτες φάσεις μπροστά από την εστία των γηπεδούχων. Ωστόσο, καμία απ’ αυτές δεν κατάφερε να καταλήξει στα δίχτυα.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε όπως είχε τελειώσει το πρώτο. Δηλαδή με την Αϊντχόφεν να ελέγχει το ρυθμό του παιχνιδιού, χωρίς όμως να μπορεί να πετύχει κάποιο τέρμα. Τα πράγματα για την Ουτρέχτη έγιναν ακόμη πιο δύσκολα όταν στο 69’ ο Καλί αντίκρισε τη δεύτερη κίτρινη κάρτα με αποτέλεσμα να πάρει την άγουσα για τα αποδυτήρια.

Αυτό, όμως, δεν εμπόδισε τους γηπεδούχους να σημειώσουν το μοναδικό τέρμα της αναμέτρησης με τον Ντέιβ Μπέλθις στο 71’. Στο 80’ η Ουτρέχτη έμεινε με εννιά παίκτες, όταν στο 80’ ο Γκέρντ πήρε απευθείας κόκκινη κάρτα. Οι φιλοξενούμενοι συνέχιζαν να πιέζουν για το τέρμα της ισοφάρισης, αλλά κάτι τέτοιο δεν συνέβη ποτέ.

Στα άλλα ματς η Άλκμααρ νίκησε εύκολα με 4-0 στην έδρα της Ρόντα με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Άλτιντορ, ο οποίος σημείωσε τρία τέρματα.

Αναλυτικά, το πρόγραμμα της πέμπτης αγωνιστικής:

Σάββατο 15/9

Άγιαξ-Βάλβαϊκ 2-0
(Σόνε 52’, Λουκόκι 69’)

Χέρενφεν-Ντεν Χάαγκ 1-3
(Γκουβελέου 53’-Πόεπον 20’, Τούρνστρα 24’, Τσέρι 28’)

Φένλο-Ναϊμέγκεν 2-2
(Νουοφόρ 67’, 76’-Μπρόιερ 2’, Πλάτγιε 55’)

Βίλεμ-Τβέντε 2-6
(Χότσερ 70’, Λούμου 84’-Γκουτιέρεζ 39’, Καστένιος 42’, Σίλντερ 53’, 78’, Γιάνσεν 80’, Χάαστρουπ 87’ αυτ.)

Φέγενορντ-Τσβόλε 2-0
(Μπρούρσε 46’ αυτ, Ίμερς 73’ πεν.)

Κυριακή 16/9

Χέρακλες-Μπρέντα 2-1
(71’ Όβερτομ, 93’ Έβερτον-14’ Σαλκ)

Άλκμααρ-Ρόντα 4-0
(12’,40’, 65’Άλτιντορ, 29’ Φάλκενμπουργκ )
Ουτρέχτη-Αϊντχόφεν 1-0
(71’ Μπέλθις)
Γκρόνινγκεν-Φίτεσε 17:30

Η επόμενη (6η) αγωνιστική:

Παρασκευή 21/9

Ρόντα-Ουτρέχτη (21:00)

Σάββατο 22/9

Τσβόλε-Γκρόνιγκεν (19:45)
Φίτεσε-Χέρακλες (20:45)
Βάλβαϊκ-Φένλο
Ναϊμέγκεν-Βίλεμ (21:45)

Κύριακη 22/9

Ντεν Χάαγκ-Άγιαξ (13:30)
Μπρέντα-Άλκμααρ (15:30)
Τβέντε-Χέρενφεν
Αϊντχόφεν-Φέγενορντ (17:30)



πηγή: sport-fm.gr
 

Ούτε φέτος…!!

Ούτε φέτος…
Η αρνητική παράδοση που συνοδεύει τη Ξάνθη όταν ταξιδεύει στο Νησί των Φαιάκων επαναλήφθηκε και σήμερα (16/9)!

Οι Ακρίτες δεν κατάφεραν να κάμψουν την αντίσταση της Κέρκυρας και το τελικό 1-1, απλώς διεύρυνε το σερί των αποτυχημένων προσπαθειών τους στις κόντρες με το συγκρότημα του Άκη Μάντζιου!

Από το 2004-05, όταν η Κέρκυρα ανέβηκε για πρώτη φορά στην Α’ Εθνική, οι δύο ομάδες έχουν αναμετρηθεί πέντε φορές (μαζί με τη φετινή) στο «ΕΑΚ Κέρκυρας». Ο απολογισμός της Ξάνθης; Τρεις ισοπαλίες και δύο ήττες! Καμία νίκη!

Για του λόγου το αληθές, δείτε όλες τις αναμετρήσεις των δύο ομάδων από το 2004-05:

21/11/04 Κέρκυρα- Ξάνθη 3-0
18/02/07 Κέρκυρα- Ξάνθη 0-0
13/11/10 Κέρκυρα- Ξάνθη 1-1
11/03/12 Κέρκυρα- Ξάνθη 2-0
16/09/12 Κέρκυρα- Ξάνθη 1-1.



πηγή: sport-fm.gr
 

Είσαι ωραίος ρε Γιορέντε (video)

Είσαι ωραίος ρε Γιορέντε (video)
Τα προβλήματα που έχει φέτος με την αγαπημένη του Μπιλμπάο είναι πολλά.

Μένει, φεύγει, ο Θεός ο ίδιος ξέρει.

Τουλάχιστον η αξία του παραμένει αδιαμφισβήτητη. Και το απέδειξε στο 3-3 με την Εσπανιόλ.

Στην πρώτη του συμμετοχή φέτος στη Primera Division με τη φανέλα των Βάσκων, στην πρώτη του επαφή με τη μπάλα, καθώς είχε μπει αλλαγή στο 70’, πέτυχε το πρώτο του τέρμα στο πρωτάθλημα, μόλις δευτερόλεπτα αργότερα.







πηγή: sport-fm.gr