Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου 2012

Παναθηναϊκός… απ’ την ανάποδη!!

Παναθηναϊκός… απ’ την ανάποδη
Ο Παναθηναϊκός της Παρασκευής είχε ενθουσιάσει με την αμυντική του συμπεριφορά, όχι όμως και με την επίθεσή του απέναντι στον Ερυθρό Αστέρα. Κόντρα στην Μπαρτσελόνα συνέβη ακριβώς το αντίθετο και γνώρισε την ήττα στον τελικό του τουρνουά της Σόφιας με 85-80. Πολύ παραγωγικοί οι «πράσινοι», αλλά και με αρκετά κενά στα… μετόπισθεν. Κίτσεν, Σχορτσανίτης και Ματσιούλις από 15 πόντους, 14 είχε ο Άρμστρονγκ.

Το ματς…

Με σταθερούς στην πεντάδα σε σχέση με το χθεσινό φιλικό τους Κίτσεν, Μπράμος και Ματσιούλις, αλλά νέα πρόσωπα τους Τσαρτσαρή και Άρμστρονγκ στη ρακέτα αντί Πάνκο και Σχορτσανίτη (εκτός ο τραυματίας Διαμαντίδης και ο Ούκιτς που δεν έχει ενσωματωθεί) άρχισε το παιχνίδι ο Παναθηναϊκός. Πιθανώς επειδή και ο Τσάβι Πασκουάλ επέλεξε ψηλή πεντάδα για την Μπαρτσελόνα ξεκινώντας με Χουέρτας, Ινγκλς, Μάικλ, Λόρμπεκ και Τζαβάι. Χάρη στο καλό ξεκίνημα των Μπράμος και Άρμστρονγκ, οι «πράσινοι» προηγήθηκαν με 8-7, ενώ με γκολ-φάουλ του Σχορτσανίτη έφτασαν στο 15-13. Σε αντίθεση με το προηγούμενο τεστ, η ομάδα του Αργύρη Πεδουλάκη ρόλαρε καλύτερα στην επίθεση, αλλά είχε αδυναμίες στην άμυνα, με αποτέλεσμα να βρεθεί γρήγορα να κυνηγά στο σκορ (34-29). Πάνκο και Κίτσεν πρόσφεραν λύσεις στο σκοράρισμα, αλλά οι «μπλαουγκράνα» με ηγέτη τον Ινγκλς (10π. στο πρώτο μέρος) που κάλυψε ιδανικά το κενό του τραυματία Ναβάρο, αλλά και τον Γιασικεβίτσιους να μοιράζει ασίστ απέναντι στην παλιά του ομάδα έκλεισαν το ημίχρονο με 40-36.

Κίτσεν, Μπράμος, Ματσιούλις, Πάνκο και Σχορτσανίτης επελέγησαν ως πρώτη πεντάδα στο δεύτερο μέρος για το «τριφύλλι» απέναντι στους Σάδα, Αμπρίνες, Μάικλ, Λόρμπεκ και Τζαβάι. Παρά τις επιθετικές προσπάθειες του Ματσιούλις, οι Καταλανοί ξέφυγαν με 48-40, με τον σαφώς βελτιωμένο Άρμστρονγκ ο Παναθηναϊκός πλησίασε γρήγορα (53-49), αλλά ακολούθησε ένα κάκιστο πεντάλεπτο για τους Κυπελλούχους Ελλάδας και η «Μπάρτσα» ολοκλήρωσε την τρίτη περίοδο με τη διαφορά στη μέγιστη τιμή της, το +13 (65-52). Ο Παναθηναϊκός πλησίασε (68-61) στο ξεκίνημα της τέταρτης περιόδου, αλλά δίχως να είναι αποτελεσματικός στην άμυνα παρέμενε πίσω με διαφορά στα όρια της διψήφιας τιμής (76-66). Στο τελευταίο δίλεπτο οι «πράσινοι» κατάφεραν να μαζέψουν τη διαφορά, για να χάσουν τελικά με 85-80.

Δεκάλεπτα: 19-20, 36-40, 52-65, 80-85.

Παναθηναϊκός (Πεδουλάκης): Μπράμος 6, Άρμστρονγκ 14, Κίτσεν 15, Σχορτσανίτης 15, Τσαρτσαρής 4, Ματσιούλις 15, Πάνκο 9, Γιαννόπουλος 2



πηγή: sport-fm.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: