Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου 2012

Τους το 'χα πει ότι θα εκτεθούνε…!!

Ο Νίκος Αλέφαντος σχολιάζει το νέο κάζο του Παναθηναϊκού. "100% μαζί Μήτρογλου-Τζιμπούρ", η άποψη του "Αλέ" για τον Ολυμπιακό.
Τους το 'χα πει ότι θα εκτεθούνε…
• Τους το είχα πει στον Παναθηναϊκό, να μην ασχολούνται με τη διαιτησία και δικαιολογίες γιατί με την ομάδα που έχουν, θα εκτεθούνε… Τους είχα πει να μαζευτούν 4-5 πλούσιοι Παναθηναϊκοί να αφήσουν τα λόγια και να βάλουν από 500 χιλιάρικα ο καθένας να πάρουν μια σεντερφοράρα γιατί οι επιθετικοί που έχουν, είναι της πλάκας. Για την Καλλιθέα είναι οι επιθετικοί αυτοί τους έλεγα, καθώς και ότι το πρωτάθλημα το έχει πάρει ο Ολυμπιακός από τον… Αύγουστο.
Στον Παναθηναϊκό δεν έχει λειτουργήσει τίποτα. Και έχει ευθύνες κι ο Φερέιρα. Τους παίκτες αυτούς εσύ τους έφερες, τον Τοτσέ, τον Φορναρόλι κ.λ.π..  Δεν είναι μόνο η επίθεση το πρόβλημα. Στο κέντρο του γηπέδου δεν υπήρχε τίποτα. Ο Βιτόλο όταν ήταν στα φόρτε του ήταν παίκτης μέτριων δυνατοτήτων, τώρα είναι μιζέρια, και με τον Ζέκα στον άξονα, ανύπαρκτοι. Θα ζοριστεί ο Παναθηναϊκός για τη δεύτερη θέση στον ανταγωνισμό με τον ΠΑΟΚ, τον Αστέρα Τρίπολης, τον Ατρόμητο.
• Ο δε Παράσχος, είδατε με τις δηλώσεις του τις προκλητικές για τη διαιτησία, τι έπαθε. Κεφάλι δεν έχει σηκώσει. Αντί να δει τα τραγικά του λάθη στο Καραϊσκάκη που κατέβηκε με κάτι χώρους τεράστιους και ήταν ορθάνοικτος, έλεγε ότι είναι μαζόχας που ασχολείται τόσα χρόνια με το ελληνικό ποδόσφαιρο. Ούτε τη Βέροια δεν νίκησε που έμεινε με 8 παίκτες.
• Και είναι τραγελαφικό, στο τέλος κέρδισε ένα φάουλ η Λιβαδειά και είχαν κάνει τείχος 5 παίκτες της Βέροιας. Αν βάλεις και τον τερματοφύλακα της Βέροιας, είχαν μείνει μόνο 2 παίκτες της Βέροιας να φυλάνε όλους τους άλλους! Αφού είχε μείνει με 8 όλους και όλους. Αντί λοιπόν να κάνει πάσα στο φάουλ η Λιβαδειά, το χτύπησε απ’ ευθείας! Μόνο και μόνο από αυτό, ο προπονητής είναι για να πηγαίνει σπίτι του.
•  Πάμε στον Ολυμπιακό τώρα. Μεγάλο μπέρδεμα. Δεν υπάρχει αξιόπιστη άμυνα, τα δύο σέντερ μπακ είναι χωρίς συνεννόηση κάθε φορά, αν έχουμε τέτοια προβλήματα με τη Βέροια και τα Γιάννενα, τι θα γίνει στο Τσάμπιονς Λιγκ; Η Σάλκε νίκησε έξω τώρα και η Άρσεναλ έβαλε 6 γκολ.
• Ο Παπάζογλου να μην ξαναπαίξει δεξί μπακ, είναι κρίμα. Δεν έχει τέχνη, δεν έχει ταχύτητα, δεν επιτρέπεται να παίζει με τέτοια ακραία μπακ ο Ολυμπιακός. Το παιδί είναι μόνο για σέντερ μπακ.
• Ο Κάρολ στο τέλος μας γλίτωσε. Λέγαμε σφύρα το να ησυχάσουμε. Στα χαφ δεν κόβει κανένας. Ο 36χρονος Ιμπαγάσα τους καθαρίζει τους Γκρέκο και Μασάντο.
• Ευτυχώς ο Ζαρντίμ είδε γρήγορα αυτό που έκανε μπαμ, ότι έπρεπε δηλαδή να βγάλει τον Γκρέκο και να βάλει τον Μήτρογλου. Την έκανε νωρίς την αλλαγή και μπράβο του.
• Δεν μπορεί ο Ολυμπιακός να παίζει χωρίς να πατάνε περιοχή οι μπροστινοί του και να απειλεί μόνο ο Τζιμπούρ, τα έχω πει αυτά ότι πολλοί κοντοί μαζεύτηκαν μπροστά και ότι ο Μασάντο δεν απειλεί. Μόλις μπήκε ο Μήτρογλου απέκτησε παρτενέρ ο Τζιμπούρ και έγιναν μπελάς για τους αντίπαλους αμυντικούς. Είναι σε φόρμα ο Τζιμπούρ.
• 100% πρέπει να παίζουνε μαζί ο Τζιμπούρ και ο Μήτρογλου. Αλλά να τους μάθει ο προπονητής πώς πρέπει να κινούνται, μην είναι στατικοί, να αλλάζουν χώρους, να συνδυάζονται, μπορούν να το κάνουν γιατί ξέρουν και οι δύο μπάλα, και είναι και οι δύο γκολτζήδες. Γίνονται δύο οι μπελάδες για τους αμυντικούς, δεν πάνε να πέφτουν πάνω σε έναν μόνο, γιατί φοβούνται και τον άλλο.
• Πρέπει να πούμε ένα μπράβο στον Μήτρογλου, το παιδί δείχνει και καλό χαρακτήρα. Πέρασε ταλαιπωρίες, τον έστελναν στον Πανιώνιο, τον έστελναν στον Ατρόμητο, τον έβαζαν στον πάγκο φέτος, αλλά μπαίνει αλλαγή με την Εθνική, πάρε το το γκολάκι, μπαίνει αλλαγή με τον ΠΑΣ Γιάννενα, πάρε το γκολάκι. Και πήγε και αγκάλιασε τον Τζιμπούρ, τον έδειξε με το χέρι του για την πάσα, μου άρεσε αυτό.
• Με ρωτάει ο Σινάνογλου πώς θα έπαιζα εγώ με τη Σάλκε. Θα κατέβαινα στην αρχή 11άδα με Τζιμπούρ και Μήτρογλου, ναι. Πρέπει να είναι επικίνδυνος ο Ολυμπιακός, να αξιοποιήσει και την έδρα, τον κόσμο, καθώς και το κόμπλεξ που έχουν οι γερμανικές ομάδες στην Ευρώπη οι οποίες γίνονται «πελάτισσες»- εκτός της Μπάγερν.
• Ο Ολυμπιακός δεν είναι σε καλή κατάσταση, δεν μου αρέσει η ομάδα μέχρι τώρα, ανησυχώ. Αλλά μπορεί να νικήσει τη Σάλκε. Περιμένω καλύτερο Ολυμπιακό την Τρίτη με την επιστροφή του Τοροσίδη, του Μανιάτη και το μεγαλύτερο κίνητρο που έχουν όλοι οι παίκτες παίζοντας σε αυτή τη διοργάνωση.
• Θα έβαζα λοιπόν Τζιμπούρ, Μήτρογλου και Αμπντούν ή Φουστέρ αναλόγως το πώς είναι στις προπονήσεις, θα έβαζα σίγουρα Ιμπαγάσα, σίγουρα Μανιάτη, και από εκεί και πέρα έναν καλό αμυντικό χαφ. Ας δει τις προπονήσεις. Όμως δεν έχουμε τον αμυντικό χαφ που θέλω, το φώναζα όλο το καλοκαίρι να πάρουν χάφαρο 6άρι, και να πάρουνε σεντερμπακάρα. Βλέπουμε λοιπόν ότι παρ’ ότι ακόμα δεν έχουμε παίξει δύσκολα ματς, εκεί πονάμε.
• Να πω και δύο λόγια για τον ΠΑΣ Γιάννενα. Ήταν πολύ καλός. Γερή ομάδα, δεμένη ομάδα,  σκυλίσια, φαίνεται δουλεμένη. Και βγαίνουν στο γκολ ανά πάσα στιγμή. Πήγε η ψυχή μου στην κούλουρη, απ’ όπου θες μπαίνανε…

πηγή: katimagiko.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: