Τρίτη 27 Νοεμβρίου 2012

Προπόνηση σε βαρύ κλίμα!

Στο Νέο Ρύσιο βρέθηκαν σήμερα οι παίκτες του Άρη, όπου και πραγματοποιήθηκε προπόνηση. Το κλίμα ωστόσο ήταν βαρύ, μετά την χθεσινή ήττα από τον Πανθρακικό.

Άπαντες πια ξέρουν πως το τεχνικό δίδυμο Πασιαλής-Μπουγιουκλής δεν θα συνεχίσει και πως η ομάδα είναι σε αναζήτηση προπονητή. Παρ' όλα αυτά η σημερινή προπόνηση έγινε κανονοκά υπο την καθοδήγηδη των δύο κόουτς.

Στο καθαρά αγωνιστικό, οι Παπαζαχαρίας και Παπαστεργιανός έκαναν θεραπεία σήμερα καθώς νιώθουν ενοχλήσεις στη γάμπα και το γόνατο αντίστοιχα, με την κατάστασή τους να μην εμπνέει ανησυχία.


πηγή: metrosport.gr
 


Πασσαλής: «Και ο Μουρίνιο να έρθει στον Άρη θα τον διώξουνε»

Ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του Άρη, Πέτρος Πασσαλής, φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «Στη Σέντρα» του «Αθλητικού Metropolis», όπου αναφέρθηκε στην επιλογή της διοίκησης για αλλαγή προπονητή, στη χαμηλή βαθμολογική θέση του Άρη αλλά και το ενδεχόμενο πρόσληψης νέου προπονητή.
Αναλυτικά η συνέντευξη:

Για την αλλαγή προπονητή:
«Έχουμε μια καθαρά λάθος διοικητική απόφαση. Είναι συνεχεία άλλων λαθών που έχουνε γίνει. Δε μπορεί οι προπονητές να χρησιμοποιούνται σαν εξιλαστήρια θύματα , το ίδιο έγινε με Κατσαβάκη το ίδιο και τώρα. Το πρόβλημα είναι διοικητικό και όχι προπονητικό. Ο Κατσαβάκης όταν έφυγε δήλωσε πως δεν καλύφτηκε από τη διοίκηση. Με την πρώτη ήττα του προπονητικού διδύμου έγινε θέμα για αποχώρηση. Όταν πήραν καλά αποτελέσματα με Παναθηναϊκό- Ολυμπιακό ήταν καλοί; Τις κακές διοικητικές του επιλογές πληρώνει ο Άρης. Και ο Μουρίνιο να έρθει δεν θα παει καλά ο Άρης γιατί υπάρχει πρόβλημα στη διοίκηση.»

Για το αν θα κινδυνέψει ο Άρης:
«Ήδη βρίσκεται στην επικίνδυνη ζώνη, είναι προτελευταίος μαζί με την Ξάνθη. Έχει ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι με τον Ατρόμητο το Σάββατο. Πριν από 2 βδομάδες είχα πει πως ο Άρης δεν θα κινδυνέψει γιατί πίστεψα πως τα πράγματα θα έχουν μια φυσιολογική εξέλιξη. Πίστευα πως ή θα στηριχθούν οι προπονητές από τη διοίκηση ή θα τους αλλάξουνε. Δεν πάρθηκε μια απόφαση εδώ και ένα μήνα. Χάθηκε ένας μήνας τζάμπα. Πέρασαν πέντε παιχνίδια, αποθεώθηκαν οι άνθρωποι πως άλλαξαν την εικόνα της ομάδας κλπ. και μετά τους αντιμετωπίζουν λες και αυτοί είναι οι υπαίτιοι. Βρίσκουν ένα εξιλαστήριο θύμα και τους «ρίχνουν στην πυρά». Αν συνεχίσει έτσι η διοίκηση δεν ξέρω πιο θα είναι το αποτέλεσμα, αλλά δεν γίνεται να συνεχίσει αυτή η κατάσταση. Πόσους προπονητές να αλλάξει ο Άρης σε μια περίοδο; Ο προπονητής που θα έρθει από ότι λετε δε θα είναι γνωστής του ελληνικού πρωταθλήματος. Πόσο χρόνο θα χρειάζεται για να προσαρμοστεί και να εγκλιματιστεί στο ελληνικό πρωτάθλημα;»

Για το αν θα πρέπει να έρθει Έλληνας ή ξένος προπονητής:
«Όσον αφορά τη διχογνωμία για την έλευση προπονητή, το πρώτο που πρέπει να κάνουνε είναι να αποφασίσουν ποιον προπονητή θα φέρουνε και να τον στηρίξουνε. Όποιον και να φέρουνε, αν δεν είναι κοινή η απόφαση της στήριξης δεν θα υπάρχει αποτέλεσμα. Καλύτερο για μένα θα ήταν να έρθει ένας προπονητής που να γνωρίζει το ελληνικό πρωτάθλημα, τις ιδιαιτερότητες του Άρη και τον στόχο της ομάδας έτσι ώστε να σώσει τη χρονιά. Η απόφαση που θα παρθεί θα βαρύνει αυτούς που θα την πάρουνε. Το βασικότερο είναι να στηριχτεί από τη διοίκηση ο νέος προπονητής.»

Για τον Γιάννη Αναστασίου:
«Δεν μπορώ να πω αν είναι καλή ή κακή επιλογή γιατί δεν έχω δει δείγμα δουλείας του. Δούλεψε σαν βοηθός του Τεν Κάτε και μετά πήγε στην δεύτερη ομάδα του Άγιαξ, δε γνωρίζω τον τρόπο παιχνιδιού του.»

Για το τι πρέπει να γίνει την επόμενη μέρα:
«Πρέπει να στηρίξουμε τους ποδοσφαιριστές. Αυτοί θα τραβήξουν το βάρος. Πρέπει να στηρίζονται από τους προπονητές τους, όχι με τα λόγια αλλά με πράξεις. Έχασε ο Άρης από τα Γιάννενα στην έδρα του και έγιναν συζητήσεις με τους παίκτες για το αν πρέπει να μείνουν οι προπονητές ή όχι. Θέλουνε στήριξη για να βγάλουνε τη χρονιά αγωνιστικά. Δεν είναι κακοί ποδοσφαιριστές.»





πηγή: metrosport.gr
 

Δερμιτζάκης: «Η δική μας εικόνα επηρέασε το παιχνίδι»

Ο προπονητής του Πανθρακικού, Παύλος Δερμιτζάκης, φιλοξενήθηκε στο «Αθλητικό Metropolis» και την εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» και μίλησε για το χθεσινό παιχνίδι με τον Άρη, τον Παπαδόπουλο και το σχηματισμό της ομάδας.

Για το χθεσινό παιχνίδι:

«Σίγουρα περιμέναμε ότι θα είναι ένα δύσκολο παιχνίδι γιατί ο Άρης παρά τα προβλήματα δεν παύει να είναι μια μεγάλη ομάδα με βαριά φανέλα και έπρεπε να είμαστε συγκεντρωμένοι. Δουλέψαμε πολύ για το παιχνίδι. Η αποβολή ίσως να βοήθησε για το τελικό σκορ».

Για το αν περίμενε μια τόσο εύκολη νίκη κόντρα στον Άρη:

«Κανένας προπονητής δεν μπορεί να ξέρει ή να είναι σίγουρος ότι θα κερδίσει. Ο Άρης δεν είναι σε καλή κατάσταση, αλλά είναι Άρης. Επηρέασε πολύ η δική μας εικόνα γιατί θέλαμε πολύ τη νίκη, όχι μόνο για την εμφάνιση αλλά για να αναρριχηθούμε στο βαθμολογικό πινάκα κόντρα σε μια ομάδα που έχει τους ίδιους στόχους με εμάς. Η ομάδα έχει παίκτες που μπορεί να παίξει καλό ποδόσφαιρο. Είμαστε καλοί επιθετικά και αμυντικά που μπορούμε με οποιαδήποτε ομάδα να πάρουμε αποτέλεσμα».

Για το σχηματισμό της ομάδας:

«Πάντα υπάρχει βασικός σχηματισμός , ανάλογα με τον αντίπαλο και το αποτέλεσμα διαμορφώνουμε το σχηματισμό μας. Εγώ επιβράβευσα την προσπάθεια κάποιων παιδιών αλλά και όσοι μένουν έξω μένουν έξω βάση τακτικής. Ο πάγκος άλλωστε είναι αυτός που μπορεί να αλλάξει τη ροη του παιχνιδιού όταν χρειαστεί. Όλα τα παιδιά που χρειάστηκαν τα έχουν πάει καλά και είμαι ευχάριστος».

Για το ότι η ομάδα έχει γίνει πιο ουσιαστική με την έλευσή του:

«Το υλικό της ομάδας είναι πραγματικά καλό. Το μόνο που έκανα εγώ είναι ότι έδωσα κάποιους ρόλους τακτικής και τα παιδιά το εφάρμοσαν. Κερδίσαμε κάποιους ποδοσφαιριστές που δεν είχαν χρόνο συμμετοχής και έχουν δείξει καλό πρόσωπο».

Για τον Παπαδόπουλο:

«Γενικά θεωρώ ότι η Κομοτηνή είναι ένα μέρος που μπορεί να δουλέψει κάποιος ευχάριστα. Ο Παπαδόπουλος δείχνει πολύ καλό πρόσωπο, είναι πολύ καλός ποδοσφαιριστής και άριστος επαγγελματίας. Είναι ο φάρος για πολλούς ποδοσφαιριστές. Όλοι οι ποδοσφαιριστές στην ομάδα παίρνουν απ' αυτόν και βελτιώνονται».

Για την ΑΕΚ και τον Άρη που βρίσκονται χαμηλά στο βαθμολογικό πίνακα:

«Είναι λυπηρό ομάδες όπως η ΑΕΚ και ο Άρης να βρίσκονται χαμηλά στη βαθμολογία και να κινδυνεύουν, γι' αυτό όμως είναι μεγάλες ομάδες για να βρουν το πρόβλημα και να το λύσουν. Έχει πολύ δρόμο ακόμα το πρωτάθλημα. Εμείς θα προσπαθήσουμε να διατηρηθούμε και να σωθούμε».

Για το μεγαλομέτοχο της ομάδας:

«Είναι το σημαντικότερο να έχει δίπλα σου τέτοιους ανθρώπους, γι' αυτό και τον ευχαρίστησα. Υπάρχει υγεία, ήρεμα στα αποδυτήρια και δεν υπάρχουν κλονισμοί. Είναι ένας σοβαρός άνθρωπος όπως και όλο το συμβούλιο της ομάδας και περνάει και στον κόσμο αυτό».
πηγή: metrosport.gr

Στα άκρα με ΕΠΟ και διαιτησία!!

Ότι ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε την σεζόν με διαμαρτυρίες είναι γνωστό. Ότι το παράκανε με ανακοινώσεις, τιτιβίσματα και δηλώσεις, το έχουμε επισημάνει αρκετές φορές. Όταν έχει και δίκαιο, όπως στο παιχνίδι με τον Πλατανιά Χανίων, τότε γίνεται ο κακός χαμός. Κι οι «πράσινοι» φαίνεται ότι θα συνεχίσουν πιο σκληρό αγώνα κατά της ΕΠΟ, των κέντρων αποφάσεων αλλά και της διαιτησίας. Όπως προέκυψε από την σύσκεψη που έλαβε χθες χώρα στα γραφεία της ΠΑΕ, είναι άπαντες αποφασισμένοι να φθάσουν στα άκρα. Αποφασίστηκε να ξεκινήσει η αντεπίθεση σε όλα τα επίπεδα, προς ΕΠΟ, ΚΕΔ και Super League μέσα στα όρια που επιτρέπει ο νόμος, με τεκμηριωμένες απόψεις και επιχειρήματα.

«Δεν ήταν πέναλτι»

Ο Πέτρος Κανακούδης συνηθίζει να μιλάει με την γλώσσα της αλήθειας και να λέει τα πράγματα όπως τα βλέπει και τα αισθάνεται. Στις χθεσινές του δηλώσεις, ο αμυντικός του Πλατανιά Χανίων, δεν ξέφυγε από τον συγκεκριμένο κανόνα, ομολογώντας ότι πραγματικά δεν υπήρχε πέναλτι, στην φάση που η Κρητική ομάδα το κέρδισε με υπόδειξη του διαιτητή Αρετόπουλου.


πηγή: metrosport.gr

Νέα ΑΜΚ για τον Παναθηναϊκό!!

Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός κάλεσε κάλεσε Γενική Συνέλευση των μετόχων στις 20 Δεκεμβρίου, με σημαντικότερο από τα θέματα πιυ θα συζητήθούν να είναι η Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου.

Τα εννέα κεφάλαια που θα συζητηθούν, όπως ανακοίνωσε η «πράσινη» ΠΑΕ είναι τα ακόλουθα:

1) Έγκριση Ετησίων Οικονομικών Καταστάσεων της εταιρικής χρήσης της εταιρείας, από 1 Ιουλίου 2011 μέχρι 30 Ιουνίου 2012, μετά από ακρόαση των επ? αυτών Εκθέσεων του Διοικητικού Συμβουλίου και των Ελεγκτών.
2) Απαλλαγή των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου, των Ελεγκτών και των Λογιστών από πάσης ευθύνης για την παραπάνω χρήση.
3) Εκλογή ενός τακτικού και ενός αναπληρωματικού Ορκωτού Ελεγκτή - Λογιστή για τη χρήση από 1 Ιουλίου 2012 μέχρι 30 Ιουνίου του έτους 2013.
4) Έγκριση αντικατάστασης Μελών ΔΣ.
5) Έγκριση αμοιβής Μελών Δ.Σ.
6) Έγκριση συμβάσεων συναφθεισών από 01.07.2011 έως 30-06-2012.
7) Αύξηση του Μετοχικού Κεφαλαίου μέχρι του ποσού των 15.000.000,00? και τροποποίηση του άρθρου 7 του Καταστατικού.
8) Τροποποίηση των άρθρων 23,25,29 και 29Α του Καταστατικού της εταιρείας με σκοπό την εύρυθμη και αποτελεσματικότερη λειτουργία της εταιρείας.
9) Διάφορες εγκρίσεις - ανακοινώσεις.

Σε περίπτωση μη επίτευξης απαρτίας σύμφωνα με το νόμο και το καταστατικό οι κ.κ. Μέτοχοι καλούνται σε πρώτη Επαναληπτική Γενική Συνέλευση, που θα λάβει χώρα στις 03 Ιανουαρίου 2013, ημέρα Πέμπτη, και ώρα 11.00 π.μ. στην έδρα της εταιρείας και στα γραφεία της επί της Λεωφόρου Κηφισίας 168 & Σοφοκλέους για συζήτηση και λήψη απόφασης επί των ιδίων ως άνω θεμάτων ημερήσιας διάταξης χωρίς δημοσίευση νεότερης πρόσκλησης.

Οι κ.κ. μέτοχοι που επιθυμούν να μετάσχουν στην Τακτική Γενική Συνέλευση της 20-12-2012 ή στην επαναληπτική συνεδρίαση αυτής στις 03-01-2013 οφείλουν να καταθέσουν τις μετοχές τους στο Ταμείο της Εταιρείας ή στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων ή σε οποιαδήποτε Τράπεζα στην Ελλάδα και να υποβάλουν τα αποδεικτικά έγγραφα κατάθεσης καθώς και τα τυχόν έγγραφα νομιμοποίησης αντιπροσώπων στα γραφεία της Εταιρίας πέντε (5) τουλάχιστον μέρες πριν από την ημερομηνία συνεδρίασης της Τακτικής Γενικής Συνέλευσης.

Σνάουτσνερ: «Είμαι επαγγελματίας, θέλω να κερδίσει η ομάδα μου»

Συνέτευξη στο επίσημο site του ΠΑΟΚ παραχώρησε ο Μίροσλαβ Σνάουτσνερ, ο οποίος μίλησε για το παιχνίδι της Βέροιας με τον "δικέφαλο", θυμήθηκε την εποχή του αγωνιζόταν με την φανέλα του ΠΑΟΚ, ενώ αποκάλυψε πως ο γιος του θα είναι με τους "ασπρόμαυρους" στο παιχνίδι της Κυριακής.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:

Μίρο, είσαι ένας ποδοσφαιριστής, που αγωνίστηκε πέντε γεμάτα χρόνια στον ΠΑΟΚ και τώρα θα τον αντιμετωπίσεις πρώτη φορά ως αντίπαλο. Ποιές είναι οι πρώτες σου σκέψεις;

"Σίγουρα δεν θα είναι το ευκολότερο πράγμα για μένα, μετά από πέντε χρόνια στον ΠΑΟΚ να βρεθώ αντιμέτωπος σε πολλούς φίλους που έχω ακόμη εκεί... Δεν είναι απλά ότι πέρασα πέντε χρόνια στην ομάδα, ήταν και τα καλύτερα χρόνια της καριέρας μου. Θα χαρώ πολύ που θα δω τόσους φίλους και για 90 λεπτά, αν αγωνιστώ, θα είμαστε αντίπαλοι και θα προσπαθήσω να τους κερδίσω. Μετά θα είμαστε και πάλι φίλοι, θα έχουμε να πούμε πολλά".

Ποιόν ανυπομονείς να έχεις στο γήπεδο ως αντίπαλο;

"Αν αποφασίσει ο προπονητής μου να αγωνιστώ, λογικά θα είμαι στην αριστερή πλευρά κι εκεί πολύ πιθανόν να συναντηθούμε με τον Σαλπιγγίδη. Θα έχει πολύ ενδιαφέρον η μονομαχία μας, την είχαμε πολλές φορές και πέρυσι στις προπονήσεις. Πρέπει να ξεκαθαρίσω ότι σέβομαι τους αντιπάλους μου, είμαι επαγγελματίας ποδοσφαιριστής όμως και θέλω να κερδίσει η ομάδα μου. Θα κάνω ό,τι περνάει από το χέρι μου".

Ο γιος σου όμως είναι ακόμη ποδοσφαιριστής στις Ακαδημίες του ΠΑΟΚ, έτσι δεν είναι;

"Φυσικά και μάλιστα παίζει πολύ καλά. Τον έχουν προωθήσει σε γκρουπ με μεγαλύτερα από εκείνον παιδιά. Τον παρακολουθώ πολύ συχνά στις προπονήσεις, όποτε μπορώ είμαι εκεί. Γίνεται καλή δουλειά στις Ακαδημίες κι ο Μαξ είναι σε πολύ καλό επίπεδο. Γιατί να μην είναι μια μέρα κι αυτός στην πρώτη ομάδα του ΠΑΟΚ;".

Την Κυριακή λοιπόν με ποιόν θα είναι ο Μαξ;

"Μου το είπε ήδη...Με τον ΠΑΟΚ"!

Η Βέροια είναι μια ιστορική ομάδα της Μακεδονίας, πως βιώνεις την παρουσία σου εκεί;

"Βαθμολογικά δεν είμαστε καλά και το ξέρετε όλοι. Έτσι φτάσαμε στο σημείο να αλλάξουμε Τρίτη φορά προπονητή. Ο κ. Καλαϊτζίδης φαίνεται σοβαρός άνθρωπος και προπονητής και νομίζω ότι αρχίζουμε να βλέπουμε περισσότερα «πράσινα φώτα» μπροστά μας για να φύγουμε από τη δύσκολη θέση που βρεθήκαμε. Πρέπει να πάμε πολύ καλύτερα και το σημαντικότερο τώρα για εμάς είναι να αρχίσουμε να παίρνουμε βαθμούς".

Η Βέροια είναι ένα μείγμα έμπειρων ποδοσφαιριστών και νεαρών. Μπορείς να εξηγήσεις γιατί ενώ ξεκίνησε με προσδοκίες, μέχρι σήμερα δεν έχει καλή συγκομιδή βαθμών;

"Αν ξέραμε την εξήγηση, σίγουρα δεν θα φτάναμε σ' αυτό το σημείο. Το σίγουρο είναι ότι πρέπει άμεσα να ξεκινήσουμε να μαζεύουμε βαθμούς. Όντως στη Βέροια υπάρχουν άξιοι ποδοσφαιριστές, πολύ καλό ρόστερ και ένας πρόεδρος που μας στηρίζει. Πρέπει λοιπόν να βγάλουμε όλα μας τα ποιοτικά στοιχεία στο γήπεδο και να πάρουμε βαθμούς!".

Είσαι ένας ποδοσφαιριστής που δεν σημειώνει γκολ...Για την ακρίβεια, κανένα γκολ! Αντίθετα ο ΠΑΟΚ έχει μια παράδοση να σκοράρουν εναντίον του οι ποδοσφαιριστές που φεύγουν από την ομάδα. Φαντάζεσαι να σκοράρεις το πρώτο σου γκολ στην Ελλάδα εναντίον του ΠΑΟΚ;

"Καταρχήν έχω βάλει γκολ με τη φανέλα του ΠΑΟΚ, αλλά ήταν αυτογκόλ, στα Γιάννενα! Όχι, δεν φαντάζομαι να σκοράρω, εμένα η δουλειά μου είναι άλλη. Θα είναι για παράδειγμα να μην αφήσω τον Σάλπι να βάλει γκολ κι αυτή η δουλειά είναι πολύ σημαντική και πολύ δύσκολη... Γι' αυτό καλό θα ήταν να περιμένει και λίγη...κλωτσιά"!!! (γέλια).

Δεν θα έπαιρνες ποτέ τη μπάλα δηλαδή να εκτελέσεις πέναλτι εναντίον του ΠΑΟΚ, όπως έκανε πριν 2 αγωνιστικές ο Βιτόλο.

"Όχι ποτέ. Αν ήμουν εγώ ο εκτελεστής των πέναλτι στην ομάδα μου, ίσως να το έκανα. Αλλά εφόσον εγώ δεν εκτελώ ποτέ, δεν θα το έκανα εναντίον του ΠΑΟΚ. Θέλω να τον κερδίσω, κάνοντας απλά τη δουλειά που ξέρω να κάνω στο γήπεδο".

Φαντάζομαι ότι ο κόσμος του ΠΑΟΚ ο οποίος σε εκτίμησε για την προσπάθεια και το ήθος σου στα γήπεδα, ανυπομονεί να σε δει...

"Να είναι σίγουροι ότι κι εγώ ανυπομονώ. Τους ευχαριστώ για όσα έχουν προσφέρει σε μένα και την οικογένειά μου, την ζεστή τους αντιμετώπιση απέναντί μας. Θα είναι δύσκολο να είμαι 90 λεπτά αντίπαλος, αλλά κι εκείνοι ξέρουν ότι όπως έκανα πάντα, έτσι και τώρα θα προσπαθήσω να δώσω το 100% για να κερδίσει η ομάδα μου".



πηγή: metrosport.gr