Ενεχυροδανειστήρια, εξώσεις και... χρεοκοπία! Ο Ball Boy, Πολύδωρος Παπαδόπουλος γράφει το «κραχ» της Ουνιβερσιτατέα και τους ρομαντικούς με την πλαστική σακούλα!

Η κρίση χτυπά αλύπητα την Ευρώπη και το ποδόσφαιρο είναι από τα μεγάλα θύματα. Ποιος θα το φανταζόταν πως στο κλείσιμο του 2012 παίκτες ομάδας μεγάλης κατηγορίας να πωλούν κοσμήματα, αντικείμενα από το σπίτι τους μόνο και μόνο για να ζήσουν τις οικογένειες τους.
Στη Ρουμανία, ακόμα ένας σύλλογος κινδυνεύει με αφανισμό, και οι σκέψεις της Ομοσπονδίας για δραματική μείωση των συλλόγων στη 1η κατηγορία ολοένα και αυξάνονται. Τι να τις κάνεις τις 18 ομάδες, όταν αρκετές δεν έχουν να πληρώσουν το ενοίκιο των παικτών του!
Μια από τις ιστορικότερες ομάδες της χώρας, η Ουνιβερσιτατέα Κλουζ είναι κοντά στη διάλυση, χρωστά σε όλη τη... Ρουμανία και πριν λίγες ημέρες είχαμε το μεγάλο σοκ! Ο 22χρονος Άλεξ είδε τα πράγματα του στον δρόμο, ο ιδιοκτήτης του σπιτιού του έκανε έξωση, μιας και η ομάδα δεν είχε πληρώσει τα ενοίκια! Τι κάνεις λοιπόν όταν είσαι νέος παίκτης και δεν έχεις χρήματα στην άκρη;;; Οι ειδήσεις που βγήκαν στην επιφάνεια τις επόμενες ημέρες σόκαραν περισσότερο τον αθλητικό κόσμο της χώρας, μιας και οι παίκτες αναγκάστηκαν να πουλήσουν κοσμήματα για να ζήσουν! Οι ξένοι παίκτες ζητούν χρήματα από την οικογένειά τους για να τα βγάλουν πέρα και το όνειρο για καριέρα που θα τους δώσει ασφάλεια... σβήνει!
Η κατάσταση δραματική, ο ισχυρός άνδρας της ομάδας αδυνατεί να βρει λύση, οι χορηγοί την έχουν κάνει με ελαφρά πηδηματάκια και οι Ρουμάνοι κάνουν λόγο πως δύσκολα η Ουνιβερσιτατέα θα αντέξει μέχρι τέλους. Ωστόσο, κανείς δεν μπορεί να βάλει τίτλους τέλους όσο υπάρχουν ρομαντικοί και φυσικά δεν είναι άλλοι από τους οπαδούς. Σε μια πόλη που η ανεργία καλπάζει, μια μικρή μερίδα οπαδών προσπαθεί να δώσει το φιλί της ζωής.
Τι και αν η ομάδα έχασε από τη μισητή αντίπαλο, Κλουζ, το χειροκρότημα ήταν ζεστό, περισσότεροι από 8000 βρέθηκαν δίπλα της και πλήρωσαν το εισιτήριο για να στηρίξουν! Μετά το τέλος του ματς μια αντιπροσωπεία οπαδών συνάντησε τους παίκτες και τους έδωσε μια πλαστική σακούλα και μια υπόσχεση. Η σακούλα είχε 1500 ευρώ, οι οπαδοί τους εξήγησαν πως το ποσό είναι πολύ πολύ μικρό σε σχέση με αυτά που τους οφείλονται, ωστόσο υποσχέθηκαν πως θα είναι δίπλα για να τους στηρίξουν και στις γιορτές που έρχονται!

Η αγάπη και η επιθυμία των οπαδών να κρατήσουν ζωντανό το όνειρό τους... Μια μικρή χειρονομία που δίνει μεγάλη ασφάλεια σε ένα αβέβαιο μέλλον! «Σ' αγαπώ μάνα, αλλά την Ουνιβερσιτατέα περισσότερο. Σε παρακαλώ δώσε μας το ένα τέταρτο της μικρής σου σύνταξης για να στηρίξουμε την ομάδα, δεν θα γίνουμε φτωχότεροι απ΄ ότι είμαστε μέχρι τώρα...» ήταν το σύνθημα των οπαδών που ζουν και αναπνέουν για την ομάδα τους. 




πηγή: gazzetta.gr