Τρίτη 27 Νοεμβρίου 2012

Σαμαράς: «9,3 δισ. ευρώ θα πάνε στην πραγματική οικονομία»

Σαμαράς: «9,3 δισ. ευρώ θα πάνε στην πραγματική οικονομία»
«Μια πολύ γκρίζα περίοδο έκλεισε χτες, μια περίοδος διάχυτης αναξιοπιστίας διεθνώς. Μια περίοδος που μας πήγαινε πίσω και που μας απειλούσε άμεσα» είπε ο πρωθυπουργός σε δήλωσή του το απόγευμα της Τρίτης αναφορικά με τη συμφωνία που επιτεύχθηκε στο χθεσινό Eurogroup για την Ελλάδα.

«Η Ελλάδα κατάφερε να μετατρέψει ένα πρόγραμμα ατελείωτης λιτότητας σε ένα πρόγραμμα που οδηγεί σε ανάπτυξη. Καταφέραμε και το ελληνικό χρέος να ξαναγίνει βιώσιμο και να διασφαλίσει την παραμονή μας στο ευρώ» είπε ο Αντώνης Σαμαράς.

Όπως τόνισε ο πρωθυπουργός, η συμφωνία που επιτεύχθηκε εξασφαλίζει την άμεση εκταμίευση κεφαλαίων γύρω στα 34,5 δισ. και μονό το 10% από αυτά θα πάει για την πληρωμή τόκων και χρεολυσίων, τονίζοντας ότι 9,3 δισ. θα πάνε στην πραγματική οικονομία.

Ο πρωθυπουργός είπε επίσης ότι έπειτα από τη χθεσινή συμφωνία, τα επιτόκια που θα πληρώνει η Ελλάδα πλέον θα είναι από τα χαμηλότερα στην Ευρώπη

«Τα κέρδη που έβγαλαν οι ξένες τράπεζες από την ελληνικά ομόλογα θα επιστρέψουν στην Ελλάδα για την αποπληρωμή του χρέους» πρόσθεσε ο Αντ. Σαμαράς τονίζοντας ότι επιβραβεύονται οι θυσίες του ελληνικού λαού και ανοίγει ο δρόμο για την ανάπτυξη

«Ανοίγει ο δρόμος για την αναγέννηση της χώρας και το πετύχαμε όλοι μαζί.

Εξασφαλίσαμε ότι δεν θα υπάρξουν άλλα οδυνηρά μέτρα» σημείωσε και πρόσθεσε: «Εμείς οι Έλληνες είμαστε για τα δύσκολα και στα δύσκολα βγάζουμε τον καλύτερο εαυτό μας».

«Οι Έλληνες ενωμένοι είναι ακατανίκητοι» κατέληξε ο πρωθυπουργός.

Πηγή: Protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: