Τρίτη 27 Νοεμβρίου 2012

Τι σου κάνει ένα γκολ…!!

Τι σου κάνει ένα γκολ…
Πολλές ήταν οι ζημιές που προκάλεσε το γκολ του Στέφανου Αθανασιάδη στη χθεσινή ισοπαλία (1-1) που απέσπασε ο ΠΑΟΚ από τον Ολυμπιακό μέσα στην Τούμπα.

Με το τέρμα που πέτυχε ο διεθνής επιθετικός ισοφάρισε λίγα λεπτά πριν από τη λήξη της αναμέτρησης τους Πειραιώτες, στους οποίους στέρησε δύο ρεκόρ.

Από τη σεζόν 2002/03 δεν είχαν φέρει ξανά «διπλό» στη Θεσσαλονίκη οι πρωταθλητές Ελλάδας.

Το sport-fm.gr σάς αναλύει -με τη βοήθεια της γλώσσας των αριθμών- την εικόνα της 12ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας.

Τα σημαντικότερα στατιστικά στοιχεία της 12ης αγωνιστικής

  Τελικά ο Ολυμπιακός δεν κατάφερε να σπάσει την ισοφαρίσει το ρεκόρ επίδοσης μέχρι τη 12η αγωνιστική. Ένα επίτευγμα που έχουν σημειώσει ο Ολυμπιακός του Μάρτον Μπούκοβι (1966-67) και ο Παναθηναϊκός του Χουάν Ρότσα (1994-95), με έντεκα νίκες και μία ισοπαλία.

  Μάλιστα, οι «πράσινοι» εκείνη τη σεζόν είχαν και στον ίδιο αριθμό αγώνων στο πρωτάθλημα το ρεκόρ μεγαλύτερης διαφοράς από τον δεύτερο. Στη 12η αγωνιστική εκείνης της χρονιάς βρισκόταν στο +8 από τον ΟΦΗ, όσο έχει σήμερα ο Ολυμπιακός από τον ΠΑΟΚ. Μόνο που αν κρατούσε το υπέρ της 1-0 χθες, οι Πειραιώτες θα πήγαιναν στο +11.

  Η σεζόν 2002/03 ήταν η τελευταία σεζόν που ο Ολυμπιακός δεν κατάφερε να κερδίσει κανένα από τα παιχνίδια που έδωσε στη Θεσσαλονίκη. Τότε οι Πειραιώτες είχαν τρεις ισοπαλίες: 1-1 με ΠΑΟΚ, 2-2 με Ηρακλή και 0-0 με Άρη.

  Σε ό,τι αφορά τον ΠΑΟΚ, η ομάδα του Γιώργου Δώνη διατήρησε το φετινό αήττητο σερί μέσα στην έδρα της, αλλά απέτυχε να ισοφαρίσει το ρεκόρ της σεζόν 1988/89, όταν για τελευταία φορά είχε ξεκινήσει με έξι νίκες μέσα στην Τούμπα.

  Η χθεσινή ισοπαλία ήταν η εκατοστή για τον «Δικέφαλο του Βορρά» μέσα στην έδρα του στα χρόνια του επαγγελματικού πρωταθλήματος.

  Στην ιστορία θα μείνει το καταπληκτικό γκολ που πέτυχε ο Φερνάντο Ουσέρο στη χθεσινή αναμέτρηση με τον Πανιώνιο, αφού ήταν το υπ' αριθμόν 100 για τον Αστέρα Τρίπολης στους εντός έδρας αγώνες του στην Α' Εθνική. Για τον Ισπανό χαφ ήταν το τέταρτο με τη φανέλα της αρκαδικής ομάδας.

  Δύο γκολ έχει πετύχει στη σύντομη καριέρα του ο Δημήτρης Κολοβός και τα δύο ήταν απέναντι στον Αστέρα Τρίπολης. Το πρώτο το είχε σημειώσει στις 7 Ιανουαρίου, στη νίκη του Πανιωνίου με 2-0 επί των Αρκάδων στη Νέα Σμύρνη.

  Την πρώτη του νίκη μέσα στην έδρα της ΑΕΚ κατάφερε να σημειώσει ο Λεβαδειακός μετά από έντεκα ήττες. Ωστόσο, αυτό δεν είναι κάτι πρωτόγνωρο για τον Γιώργο Παράσχο, ο οποίος τη σεζόν 2003/04 ως προπονητής της Χαλκηδόνας, είχε νικήσει την «Ενωση» με 2-1 στο γήπεδο του Πανιωνίου, το οποίο χρησιμοποιούσε τότε ως έδρα.

  Πικρή «κατοστάρα» για τον Νίκο Κατσικοκέρη. Ο 24χρονος επιθετικός έφτασε τις 100 συμμετοχές στα επαγγελματικά πρωταθλήματα στην προχθεσινή ήττα της ΑΕΚ από τον Λεβαδειακό. Ο νεαρός φορ μετράει 31 στην Α' και 69 συμμετοχές στη Γ' Εθνική.

  Εκτός από τις έξι φετινές νίκες, ο Αστέρας είχε επικρατήσει στο περσινό τελευταίο ματς στην Τρίπολη ξανά του Πανιωνίου, και έτσι το σερί νικών είναι επτά και βελτιώνει την καλύτερή του επίδοση στην Α' Εθνική από τότε που ανέλαβε ο Σάκης Τσιώλης.

  Η τρίτη νεοφώτιστη ομάδα στην Α’ Εθνική (από το 2000 και μετά) που κατάφερε να νικήσει τον Παναθηναϊκό έγινε ο Πλατανιάς, στην παρθενική τους μάλιστα αναμέτρηση. Πριν από τους Κρητικούς είχαν προηγηθεί η Κέρκυρα (2-0 το 2004-05) και ο Αστέρας Τρίπολης (1-0 το 2007-08). Ισοπαλία 0-0 είχε φέρει ο Παναθηναϊκός με τον Ακράτητο (2001-02) και τη Χαλκηδόνα (2003-04) και νίκησε μόνο τους Καλλιθέα, Εργοτέλη, Θρασύβουλο και Πανθρακικό.

  Ακόμα κι αν δεν υπήρχε η ποινή των -2 βαθμών, η φετινή συγκομιδή του Παναθηναϊκού θα ήταν η χειρότερη για τις πρώτες 12 αγωνιστικές από το 1992-93, οπότε καθιερώθηκε το βαθμολογικό σύστημα 3-1-0. Είναι χαρακτηριστικό ότι έχει χάσει ήδη 18 βαθμούς, ενώ πέρυσι είχε χάσει 21 σε όλη τη σεζόν.

  Εκατό αγώνες όλων των διοργανώσεων στους πάγκους ελληνικών ομάδων συμπλήρωσε το Σάββατο ο Εβαλντ Λίνεν. Ο Γερμανός τεχνικός έχει στο παλμαρέ του 88 αναμετρήσεις με τον Πανιώνιο, 4 με τον Ολυμπιακό (όλες στο Γιουρόπα Λιγκ) και 6 με την ΑΕΚ, με τα αποτελέσματά του να είναι απολύτως μοιρασμένα: 40 νίκες, 20 ισοπαλίες και 40 ήττες!



πηγή: sport-fm.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: