Τρίτη 27 Νοεμβρίου 2012

«Θέλει να χτίσει τον ΠΑΟΚ με σταθερά βήματα»

«Θέλει να χτίσει τον ΠΑΟΚ με σταθερά βήματα»
Τα σχέδια του Ιβάν Σαββίδη να δημιουργήσει σταδιακά έναν ισχυρό ΠΑΟΚ, χωρίς κινήσεις εντυπωσιασμού αλλά με προσεκτικές κινήσεις, ανέλυσε μέσω του NovaΣΠΟΡ FM 94,6 ο ανταποκριτής του Mega στη Ρωσία και συνεργάτης του Ιβάν Σαββίδη, Θανάσης Αυγερινός. «Τρίμηνη η σύμβαση του Τσιστιακόφ», αποκάλυψε. Τι είπε για μεταγραφές, ασφάλεια, πιθανούς «συμπαίκτες» του νέου μεγαλομετόχου και τα προβλήματα διοίκησης που προκαλούν απόσταση και γλώσσα.

Αναλυτικά, ο Θανάσης Αυγερινός μίλησε στην εκπομπή «Εκ της διευθύνσεως» και τον Γιώργο Χελάκη για:

-την απόφαση του Ιβάν Σαββίδη να δώσει πριμ μετά την ισοπαλία με τον Ολυμπιακό: «Ο Σαββίδης είναι θερμός άνθρωπος του Καυκάσου, συναισθηματικός τύπος και αυτό το πριμ δεν ήταν τόσο προϊόν ενός κάποιου υπολογισμού, αλλά μάλλον μιας συναισθηματικής φόρτισης της στιγμής. Και ο Σαββίδης συνειδητοποιεί πως ο ΠΑΟΚ είναι πιο χαμηλά αγωνιστικά από ό,τι ο Ολυμπιακός και η ισοπαλία είναι αυτή τη στιγμή ένα θετικό αποτέλεσμα. Αυτό νομίζω πως ήθελε να υπογραμμίσει και να δείξει παράλληλα στους παίκτες πως είναι κοντά τους. Μπορεί να ξένισε πολλούς και όντως τα σχόλια ήταν πολλά στη Θεσσαλονίκη, αλλά νομίζω πως περνά ένα μήνυμα πως θα κάνει και κάποιες ασυνήθιστες κινήσεις. Αισθάνθηκε ότι πρέπει να το κάνει, ότι πρέπει να πει ένα ευχαριστώ για την προσπάθεια και το έπραξε».

-τα μεταγραφικά σχέδια του Ιβάν Σαββίδη για τον ΠΑΟΚ: «Ο Ιβάν Σαββίδης και το επιτελείο του παίρνουν τα μηνύματα και εισπράττουν το κλίμα. Είναι σαφές ότι έχουν κάποιες σκέψεις στο μυαλό τους. Δυστυχώς δεν μπορώ να πω κάτι περισσότερο. Διάφορες προτάσεις έχουν υπάρξει και γίνονται κάποιες σκέψεις. Είναι ξεκάθαρη η τοποθέτηση του νέου μεγαλομετόχου ότι δεν θα άλλαζαν ριζικά τα πράγματα με κάποιες σπουδαίες μεταγραφές το Γενάρη. Η έμφαση που δίνει είναι στο χτίσιμο μιας ομάδας με σταδιακά βήματα, χωρίς να υπάρξουν μεγάλες διακυμάνσεις. Δεν θα κάνει κινήσεις εντυπωσιασμού και προσέλκυσης νέων αστέρων. Η κίνηση να φέρει τον Τσιστιακόφ, έναν επαγγελματία οργάνωσης ομάδων, αυτό κρύβει. Σίγουρα κάποιες μεταγραφές θα γίνουν το Γενάρη, αλλά μην περιμένει ο κόσμος να είναι κάτι εξωφρενικό».

-τις προθέσεις του Ιβάν Σαββίδη για την ασφάλεια: «Δεν ξέρω αν έχει κάποιες νέες σκέψεις για την ασφάλεια. Έχει ξεκαθαρίσει ότι θέλει να βάλει την ομάδα του ΠΑΟΚ σε μία λογική άρνησης της βίας. Αυτές οι υποθέσεις έχουν φέρει στην ομάδα μόνο πρόστιμα και τιμωρίες. Θέλει να αντιπαρατεθεί στο σύστημα που σκηνοθετεί καταστάσεις σε βάρος του ΠΑΟΚ και να κάνει την ομάδα ένα μαζικό σωματείο, ως προς την επιστροφή της οικογένειας στο γήπεδο. Υπήρξαν αρκετές άδειες θέσεις ακόμη και στο ματς με τον Ολυμπιακό, πράγμα που σημαίνει ότι υπάρχουν περιθώρια για βελτίωση».

-τη στάση των φιλάθλων: «Η λογική του τσάμπα έχει τελειώσει και δεν διανοείται ότι όταν αγαπάς την ομάδα σου δεν διαθέτεις το ελάχιστο του εισιτηρίου για να την παρακολουθήσεις».

-την παρουσία κι άλλων ομογενών επιχειρηματιών την Κυριακή στην Τούμπα: «Το ένα δεν αποκλείει το άλλο. Πόντιοι ομογενείς όλοι τους με επιχειρήσεις ασχολούνται. Νομίζω πως ήταν μια συμβολική, αλλά και ουσιαστική κίνηση από την πλευρά του Ιβάν Σαββίδη. Θέλει να μετατρέψει τον ΠΑΟΚ σε μια ομάδα που θα είναι κοντά στην ομογένεια ζητώντας ταυτόχρονα από την ομογένεια και ειδικά με τους Πόντιους να στηρίξουν τον ΠΑΟΚ στα μελλοντικά του βήματα. Πάντως αυτό δεν σημαίνει ότι αυτό το πράγμα ξεκίνησε την Κυριακή. Ήθελε να φιλοξενήσει φίλους του με τους οποίους συμπορεύεται στο ποντιακό κίνημα».

-το ρόλο του Τσιστιακόφ: «Ο Τσιστιακόφ έχει αναλάβει έναν ειδικό ρόλο, που είναι προσχεδιασμένος ως προσωρινός, δηλαδή έχει αναλάβει το έργο να παρακολουθήσει τα πράγματα και να εισηγηθεί ένα σχέδιο ανάπτυξης. Η σύμβασή του είναι τρίμηνης διάρκειας και θα επανεξεταστεί μετά από αυτό το διάστημα. Είναι ανάδοχος ενός συγκεκριμένου έργου, είναι σύμβουλος της διοίκησης και δεν θα είναι τίποτα παραπάνω».

-τα προβλήματα της απόστασης και της γλώσσας στη διοίκηση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ: «Η απόσταση είναι ένα φυσιολογικό φαινόμενο σε αυτή τη μεταβατική περίοδο που ζούμε. Θα πρέπει μία ομάδα ανθρώπων που μιλά ρωσικά να συνεννοηθεί με μία ομάδα που μιλάει ελληνικά και να συνεργαστούν για να προχωρήσει το καράβι του ΠΑΟΚ. Το πρόβλημα δεν θα είναι να επικοινωνήσουν π.χ. για μια μεταγραφή, αλλά για το αν πρέπει να γίνει και ποιος θα την πληρώσει».

Δεν υπάρχουν σχόλια: