Τρίτη 27 Νοεμβρίου 2012

Φυτανίδης: «Έμεινα εκτός ενδεκάδας χωρίς να το αξίζω»

«Έμεινα εκτός ενδεκάδας χωρίς να το αξίζω. Έχει γίνει αρκετός ντόρος για το θέμα του συμβολαίου μου, αλλά θα δίνω τον καλύτερό μου εαυτό για όσο φοράω τη φανέλα του Ατρομήτου», ανέφερε ο 28χρονος αμυντικός. «Δεν έχουμε αποδώσει στο 100% που μπορούμε», πρόσθεσε.

Αναλυτικά, ο Σωκράτης Φυτανίδης μίλησε στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6 για:

-τη νίκη επί της Skoda Ξάνθης με δικό του γκολ: «Το τελευταίο διάστημα για λόγους που δεν είχαν να κάνουν με την απόδοσή μου ήμουν εκτός ενδεκάδας, αλλά δεν είχα σταματήσει να δουλεύω κι επέστρεψα δυνατός. Είναι σημαντικό να κερδίζει η ομάδα, παρότι δεν παίξαμε καλό ποδόσφαιρο και δεν ήμασταν αυτοί που θέλαμε. Δημιουργήσαμε κάποιες φάσεις, κυρίως από ατομικές ενέργειες, κι αυτό που μας προβληματίζει είναι ότι στα τελευταία ματς δεν παίζουμε καλό ποδόσφαιρο. Πρέπει να δουλέψουμε για να το αλλάξουμε αυτό, γιατί δεν είμαστε ικανοποιημένοι πρώτοι από όλους εμείς».

-τους λόγους του παραγκωνισμού του: «Έχει γίνει αρκετός ντόρος τον τελευταίο καιρό και για τον συγκεκριμένο λόγο έχω μείνει εκτός ενδεκάδας χωρίς να το αξίζω. Εγώ δεν έχω να σκεφτώ τίποτε άλλο από το να δίνω τον καλύτερό μου εαυτό. Είμαι ένας παίκτης που έχει βοηθήσει πολύ τον Ατρόμητο κι αυτό θα συνεχίσω να κάνω. Το συμβόλαιό μου λήγει το καλοκαίρι και όλα τα θέματα είναι προς συζήτηση. Έχουν γίνει κάποιες συζητήσεις και αυτό το θέμα χειρίζεται ο μάνατζέρ μου. Είμαι χαρούμενος στον Ατρόμητο, η ομάδα μού έχει προσφέρει πολλά κι εγώ έχω προσφέρει σε αυτή, έχω δεθεί με την ομάδα και ο κόσμος με αγαπά και μου το δείχνει. Όσο θα φορά αυτή τη φανέλα θα δίνω τον καλύτερό μου εαυτό. Πάνω από όλους είναι η ομάδα και το πιο σημαντικό είναι να κερδίζει».

-τη χρησιμοποίησή του στη θέση του αμυντικού χαφ: «Όσο καιρό είμαι στον Ατρόμητο παίζω στόπερ. Μου ζητήθηκε να παίξω εκεί και δεν μπορούσα να πω όχι σε ένα τόσο κομβικό παιχνίδι για την ομάδα».

-τις αιτίες της μέτριας εικόνας του Ατρομήτου: «Κάποιες φορές είναι δύσκολο να βρεις το γιατί. Το σημαντικό είναι να κερδίζει η ομάδα, είτε παίζει καλά είτε όχι. Έχουμε χρόνο μπροστά μας για να προετοιμαστούμε, μιλάμε πολύ μεταξύ μας και με τον προπονητή μας και αυτό λύνεται μόνο μέσα από τη σκληρή δουλειά. Τα λόγια είναι περιττά πολλές φορές. Οι πράξεις μετράνε και ο αγωνιστικός χώρος είναι ο καθρέφτης. Στο ρόστερ υπάρχουν πολλοί καλοί ποδοσφαιριστές που μπορούν να δώσουν το κάτι παραπάνω, αλλά αρκετοί από μας δεν έχουν δώσει το 100% που μπορούν σε όλα τα παιχνίδια. Αυτό που μας λείπει είναι η συνέχεια. Δεν είναι εύκολο στο ποδόσφαιρο να έχεις συνεχή ανοδική πορεία».

-το προσεχές ματς με τον Άρη: «Είδα το ματς με τον Πανθρακικό, είδα αρκετά προβλήματα στην ομάδα του Άρη, αλλά σημασία έχει πώς θα παραταχθούμε εμείς. Ο Άρης δεν παύει να έχει δυναμική στην έδρα του με την παρουσία του κόσμου και θα έχουν πεισμώσει για να δώσουν απαντήσεις. Στόχος μας είναι η πεντάδα και αυτό δεν έρχεται μόνο κερδίζοντας στην έδρα σου, αλλά και με μεγάλα διπλά. Είναι σημαντικό για μας να πάρουμε τη νίκη, να συνεχίσει η ομάδα να βρίσκεται στην πρώτη πεντάδα και να αυξάνει τη διαφορά από τις ομάδες που είναι πίσω της».

Δεν υπάρχουν σχόλια: