Τετάρτη 30 Μαρτίου 2011

Πάνε χάλια και κατηγορούν τις… μαζορέτες!!

Οι οπαδοί της Κρίσταλ Πάλας βρήκαν την αιτία για την κακή φετινή πορεία της ομάδας. Φταίνε οι μαζορέτες!
Πάνε χάλια και κατηγορούν τις… μαζορέτες!
Εδώ και τρεις μήνες η αγγλική ομάδα έχει προσλάβει cheerleaders κατά τα αμερικανικά πρότυπα, τις επονομαζόμενες «Crystal Girls», αλλά έκτοτε η αγωνιστική πορεία έχει πάρει την κατιούσα!
Για την ακρίβεια από τον Δεκέμβριο και μετά η Κρίσταλ Πάλας έχει μόλις 3 νίκες στα 18 τελευταία ματς, με αποτέλεσμα να κινδυνεύει άμεσα με υποβιβασμό από την Championship.
Έτσι, οι οπαδοί της ομάδας έριξαν το φταίξιμο στις… μαζορέτες. «Τους βγάζουν όλους εκτός πνεύματος αγώνα. Βλέπεις τους παίκτες να τις κοιτάζουν, ενώ θα έπρεπε να είναι συγκεντρωμένοι στο ματς. Οσο πιο σύντομα φύγουν, τόσο καλύτερα», σχολιάζουν οι φίλοι της Πάλας στα οπαδικά φόρουμ!

Κατάκοπη η Ίντερ στο ντέρμπι!

Το ντέρμπι του Μιλάνου είναι προ των πυλών και εν πολλοίς θα κρίνει τον φετινό τίτλο του πρωταθλητή. Η Μίλαν μπορεί να μην έχει τον τιμωρημένο Ιμπραΐμοβιτς στη σύνθεση της, αλλά η Ίντερ θα έχει τα «αστέρια» της κουρασμένα...

Συνολικά 1.465 λεπτά αγωνίστηκαν οι διεθνείς παίκτες της Ιντερ στη διάρκεια της διακοπής του πρωταθλήματος λόγω των εθνικών ομάδων. Αυτοί που συμμετείχαν στα χθεσινά παιχνίδια αγωνίστηκαν για 315 λεπτά, ενώ τα υπόλοιπα 1.150 αφορούν συμμετοχές διεθνών την περασμένη εβδομάδα.

Την Τρίτη, από τους βασικούς μόνο ο Γουέσλι Σνάιντερ αγωνίστηκε σε ολόκληρο το 90λεπτο, ενώ οι υπόλοιποι που χρησιμοποιήθηκαν ήταν αναπληρωματικοί. Όλα αυτά ενόψει του μεγάλου ντέρμπι που ακολουθεί το Σάββατο με τη Μίλαν, που θα κρίνει εν πολλοίς τον τίτλο στο καμπιονάτο.

Οι «νερατζούρι» που συμμετείχαν και μη στα χθεσινά παιχνίδια:

-Ο Εστεμπάν Καμπιάσο και ο Χαβιέ Ζανέτι δεν χρησιμοποιήθηκαν στο φιλικό της Αργεντινής με την Κόστα Ρίκα.

-Ο Τιάγκο Μότα και ο Τζιαμπάολο Πατσίνι δεν έπαιξαν με την Ιταλία στο φιλικό με την Ουκρανία.

-Ο Γουέσλι Σνάιντερ έπαιξε με την φανέλα της Ολλανδίας και στα 90 λεπτά του προκριματικού αγώνα του EURO με την Ουγγαρία.

-Ο Ζοέλ Ομπι ήταν βασικός και στα 90 λεπτά του φιλικού της Νιγηρίας με την Κένυα.

-Ο Κενυάτης ΜακΝτόναλντ Μαρίγκα βασικός και στα 90 λεπτά του φιλικού με τη Νιγηρία.

-Ο Γιούτο Ναγκατόμο χρησιμοποιήθηκε για 45 λεπτά στο φιλικό παιχνίδι της Ιαπωνίας εναντίον της ομάδας επιλέκτων του πρωταθλήματος της χώρας του Ανατέλλοντος Ηλίου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ανακοινώνει τεχνικό η Ουκρανία!!

Μέσα στον επόμενο μήνα αναμένεται να γίνει γνωστός ο προπονητής της Εθνικής Ουκρανίας, ο οποίος θα βρίσκεται στο τιμόνι της ομάδας και στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του 2012.

«Θα ανακοινώσουμε το όνομα του προπονητή μας στις 21 Απριλίου», είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ουκρανικής ομοσπονδίας, Γκριγκόρι Σούρκις.

Υποψήφιοι για τη θέση του τεχνικού της ουκρανικής εθνικής ομάδας είναι πάλι ο Όλεγκ Μπλαχίν, ο Γιούρι Καλιτβιντσεφ και ο προπονητής της εθνικής ομάδας των νέων, Πάβελ Γιακοβένκο. Πάντως τα ουκρανικά ΜΜΕ δεν αποκλείουν ο Σούρκις να κάνει την έκπληξη και να προσλάβει τον Μαρστέλο Λίπι, ο οποίος οδήγησε την Ιταλία στην κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου το 2006.

Ρομπίνιο: «Θα βάλω γκολ στην Ίντερ»!!

Αποφασισμένος να συμπληρώσει το κενό του Ιμπραΐμοβιτς είναι ο Βραζιλιάνος επιθετικός της Μίλαν, Ρομπίνιο, δηλώνοντας πως θα σκοράρει απέναντι στην Ίντερ, στο σαββατιάτικο ντέρμπι.
Ο πρώην άσος της Μάντσεστερ Σίτι φάνηκε έτοιμος για το μεγάλο παιχνίδι που ίσως κρίνει τον πρωταθλητή στην Ιταλία. Ο Ρομπίνιο δήλωσε στα ιταλικά μέσα: «Πιστεύω θα είναι ωραίο που θα αγωνιστώ κόντρα στον Ζούλιο Σέζαρ και πιστεύω θα του βάλω γκολ. Πάντως, ότι και να γίνει, θεωρώ πως θα είναι ένα σπουδαίο παιχνίδι και νομίζω πως έχουμε την ικανότητα να νικήσουμε και να πάρουμε το Σκουντέτο».

Τους οδήγησε σε παραίτηση ο Κρόιφ

Την απόφαση να παραιτηθεί έλαβε το ΔΣ του Άγιαξ αντιδρώντας στις προτάσεις που έκανε ο Γιόχαν Κρόιφ για την ανασυγκρότηση του συλλόγου με στόχο την επιστροφή του στην ελίτ της Ευρώπης.

Ο πρόεδρος Ούρι Κόρονελ και τα δύο άλλα μέλη της διοίκησης αποφάσισαν να παραμείνουν στις θέσεις τους απλώς μέχρι να βρεθούν αντικαταστάτες δηλώνοντας με εμφανή δυσαρέσκεια πως «… ο Κρόιφ είναι πιο σημαντικός για τον Άγιαξ από εμάς».

Ο «Αίαντας» δεν έχει καταφέρει να κερδίσει τον τίτλο στην Ολλανδία από το 2004, ενώ φέτος και μετά από 28 αγωνιστικές βρίσκεται στην τρίτη θέση με 55 βαθμούς, έξι λιγότερους από την πρωτοπόρο Αϊντχόφεν και πέντε από τη δεύτερη Τβέντε.

Γιούρκας-Ρόζα vs Μπράβο 1-0

Ποιος είπε πως μόνο οι άντρες «καθαρίζουν» για τη συνοδό τους όταν δέχονται μια πρόκληση; Η Ρόζα Αντζουλάτου με τη σειρά της «καθάρισε» για λογαριασμό του Γιούρκα Σεϊταρίδη, όταν ο τελευταίος δέχθηκε προκλήσεις από τον Ραούλ Μπράβο.

Ο ποδοσφαιριστής του Παναθηναϊκού εθεάθη προ ημερών να διασκεδάζει στο νυχτερινό κέντρο που τραγουδάει ο Ρέμος μαζί με την… εκρηκτική Ρόζα, όταν από διπλανό τραπέζι ο αριστερός οπισθοφύλακας του Ολυμπιακού, Ραούλ Μπράβο έβρισε και κοιτούσε προκλητικά τον Έλληνα διεθνή με… θέμα την κατάκτηση του πρωταθλήματος από τους «ερυθρόλευκους».

Το θέμα έβγαλε στην επιφάνεια το gossip-tv.gr , το οποίο αναφέρει πως η εντυπωσιακή  Ρόζα Αντζουλάτου πήρε την κατάσταση στα χέρια της και απάντησε στον Ισπανό, κάνοντας το να σωπάσει.

Κερδισμένος από το σκηνικό δεν βγήκε άλλος από τον Σεϊταρίδη, ο οποίος και δεν χρειάστηκε να μπλέξει σε καυγάδες, αλλά και συνέχισε να απολαμβάνει την παρέα της πανέμορφης συνοδού του.

Άξιο αναφοράς είναι πως η Ρόζα είναι δικηγόρος και παράλληλα εξωτερική συνεργάτιδα του Θεοχάρη Φιλλιπόπουλου καθώς αναλαμβάνει παραγωγές για ένθετα στα περιοδικά με αντικείμενο το Ιατρικό ρεπορτάζ.

Το … φλέρτ καταλήγει σε …γάμο;

Έτοιμος να μεταπηδήσει στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ φαίνεται να είναι ο Γουέσλι Σνάιντερ. Ο Ολλανδός επιτελικός μέσος είχε φθάσει και την περασμένη σεζόν μια ανάσα από τους «κόκκινους διαβόλους», αλλά τελικά αρνήθηκε.

Πηγές από το περιβάλλον του παίκτη αναφέρουν ότι ο ποδοσφαιριστής της Ίντερ, παρόλο που ανανέωσε το συμβόλαιό του με τους πρωταθλητές Ευρώπης, σκέφτεται σοβαρά το ενδεχόμενο να «μετακομίσει» στο Νησί για λογαριασμό της ομάδας του Φέργκιουσον.

Ο Σκωτσέζος τεχνικός έχει  για διακαή πόθο το Σνάιντερ, καθώς μετά το περσινό «ναυάγιο» της μεταγραφής του επέλεξε να μην πάρει άλλο παίκτη στη θέση του, δείχνοντας ότι επιθυμούσε μόνο αυτόν για το συγκεκριμένο «κομμάτι» της ενδεκάδας.

Ένα τάκλιν, δύο θύματα (video)!!

Για διπλό μπλοκ στο βόλεϊ έχουμε ακούσει, για διπλή ντρίμπλα στο μπάσκετ επίσης, αλλά διπλό τάκλιν πρώτη φορά βλέπουμε. Για την ακρίβεια, ο Μάρτιν Κάσερες εφάρμοσε στη φιλική αναμέτρηση της Ουρουγουάης με την Ιρλανδία τη ρήση «με ένα σμπάρο, δυο τρυγόνια», όταν με ένα τάκλιν ξάπλωσε δύο επιτιθέμενους της αντίπαλης ομάδας.

Ο διαιτητής δεν τον τιμώρησε με κίτρινη κάρτα, αλλά καταλόγισε… μονό πέναλτι, με το οποίο διαμορφώθηκε το τελικό 3-2 υπέρ της Ουρουγουάης.

Δείτε στο 1:51 του βίντεο το διπλό τάκλιν:

Ζήσης: «Έχουμε προβάδισμα, αλλά…»!

Προσγειωμένος σε ότι αφορά τις πιθανότητες πρόκρισης της Σιένα στο Final Four της Βαρκελώνης, δήλωσε ο Νίκος Ζήσης στο www.sport-fm.gr. Ο διεθνής γκαρντ, τόνισε πως η ομάδα του έχει ένα προβάδισμα λόγω έδρας, αλλά όλα μπορεί να συμβούν και έδειξε απεριόριστο σεβασμό στον Ολυμπιακό, τον Ντούσαν Ίβκοβιτς και τους παίκτες του. «Θα πρέπει να παίξουμε ακόμα καλύτερα αν θέλουμε να πετύχουμε», πρόσθεσε και ανέλυσε τεχνικά τις αναμετρήσεις των δύο ομάδων. «Ξέρουμε ότι οι Παπαλουκάς και Σπανούλης είναι οι άξονες της δημιουργίας του αντιπάλου και για αυτό εστιάζουμε στην εξουδετέρωσή τους» το σχόλιο για τα πολλά λάθη στα οποία έχει αναγκάσει η περιφερειακή γραμμή της Σιένα τους αντίστοιχους γκαρντ των «ερυθρόλευκων».

Τελικά η διαφορά του πρώτου αγώνα σας έκανε καλό…

«Το πρώτο παιχνίδι ήταν ένας πραγματικός εφιάλτης για εμάς. Ο Ολυμπιακός έπαιξε καταπληκτικά και εμείς δεν είχαμε απάντηση στο οτιδήποτε έκανε στο γήπεδο. Και στην άμυνα και στην επίθεση μας νίκησε κατά κράτος. Στο ημίχρονο έζησα μία κατάσταση που τόσα χρόνια που παίζω μπάσκετ δεν την έχω βιώσει ποτέ. Προσπαθήσαμε να αλλάξουμε περισσότερο το ψυχολογικό κομμάτι παρά το μπασκετικό. Θέλαμε να αλλάξουμε τις…φάτσες μας και να βρούμε τον τρόπο που ξέραμε να παίζουμε σε ότι αφορά την καρδιά και την θέληση. Αυτό μας βγήκε στο δεύτερο παιχνίδι. Αντιδράσαμε και είναι μεγάλο επίτευγμα γιατί είμαστε μία καινούργια ομάδα».

Πού θεωρείς ότι κρίθηκε ο τρίτος αγώνας;

«Ήταν ένα ματς που και οι δύο ομάδες είχαν την ίδια απόδοση στο πρώτο ημίχρονο. Καταφέραμε στην συνέχεια να κάνουμε ένα καλό σερί με έναν καταπληκτικό Γιάριτς ο οποίος ουσιαστικά κέρδισε το παιχνίδι για εμάς, αλλά και πάλι είχαμε καλά σημεία και στην άμυνα και στην επίθεση».

Ποιο θα είναι το σημείο «κλειδί» για το τέταρτο ματς;

«Περιμένουμε ένα διαφορετικό παιχνίδι. Ο Ολυμπιακός έχει έναν πολύ μεγάλο προπονητή που τα έχει ζήσει όλα και έχει ξαναέρθει σε αυτή την κατάσταση. Το ίδιο και κάποιοι παίκτες του. Θα τα δώσουν όλα και το ξέρουμε πολύ καλά, οπότε θα πρέπει να παίξουμε ακόμα καλύτερα, αν θέλουμε να πάρουμε και την τρίτη νίκη που θα μας οδηγήσει στο Final Four».

Θεωρείς ότι ο προπονητή σας έχει μερίδιο στην αλλαγή της ψυχολογίας σας;

«Σίγουρα ο προπονητής πάντα έχει άμεσο αντίκτυπο στην ψυχολογία του παίκτη και μίας ομάδας. Ο δικός του τρόπος ήταν αποφασιστικός στο μεσοδιάστημα των δύο αγώνων».

Πως καταφέρατε να περιορίστε τα γκαρντ του Ολυμπιακού και να τα αναγκάστε σε τόσα πολλά λάθη;


«Είναι γενικά η φιλοσοφία της άμυνας της ομάδας από την αρχή της χρονιάς που οδηγεί τα αντίπαλα γκαρντ σε λάθη και ασκεί έξτρα πίεση. Ακόμα και σε παιχνίδια με την Μπαρτσελόνα, την Ρεάλ και την Φενερμπαχτσέ κάναμε το ίδιο. Έχουμε μάθει να παίζουμε με αυτό τον τρόπο. Ξέρουμε ότι ο Βασίλης (Σπανούλης) και ο Θοδωρής (Παπαλουκάς) είναι οι άξονες του Ολυμπιακού και από τα χέρια τους περνάει η δημιουργία και η ανάπτυξη της ομάδας από την στιγμή που λείπει ουσιαστικά ο Τεόντοσιτς λόγω τραυματισμού. Οπότε είναι λογικό να εστιάζουμε πάνω τους».
Νιώθεις ότι είστε με το ένα πόδι στο Final Four;

«Σε καμία περίπτωση. Είναι μία σειρά αγώνων και όλα μπορεί να συμβούν. Έχουμε ένα προβάδισμα γιατί παίζουμε στην έδρα μας και μας δίνεται η ευκαιρία να τελειώσουμε τους προημιτελικούς μπροστά στους οπαδούς μας, αλλά στο μπάσκετ έχουν γίνει πάρα πολλά. Οπότε το αποτέλεσμα των αγώνων και η πρόκριση είναι ακόμα ορθάνοικτη. Εμείς δεν πρέπει να πετάμε στα σύννεφα. Θα πρέπει να κοιτάξουμε το παιχνίδι και τι μπορούμε να κάνουμε καλύτερα τεχνικά. Να παίξουμε με την ίδια ενέργεια και να είμαστε προσεκτικοί, γιατί δύο –τρία σουτ ή ένα ριμπάουντ μπορεί να αλλάξει όλο το παιχνίδι και τη σειρά».
Ένας Έλληνας, είναι κοντά στο να αποκλείσει μία ελληνική ομάδα…

«Είναι μία σειρά προημιτελικών στην Ευρωλίγκα. Καλό θα είναι να μην επικεντρωνόμαστε σε αυτό. Τυγχάνει να είμαι ένας έλληνας που αγωνίζομαι σε ομάδα του εξωτερικού και να παίζω απέναντι στον Ολυμπιακό. Τίποτε περισσότερο και τίποτα λιγότερο»

«Δεν χτύπησε ο κ. Βελής τον Αλέξη Κούγια»!!

Σε διάψευση των όσων ισχυρίστηκε ο πρόεδρος της Παναχαϊκής, Αλέξης Κούγιας και σύμφωνα με τα οποία δέχτηκε επίθεση από τον πρόεδρο του Απόλλωνα, κ. Βελή, προχώρησε ο αντιπρόεδρος των «κυανόλευκων», Στράτος Χατζηπαναγιώτου, ο οποίος μίλησε στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6.

«Είχαμε επισκέψεις στο γήπεδο μας και υπήρξε δυσάρεστη εξέλιξη. Σήμερα παίζαμε με την Κόρινθο και στο γήπεδο ήρθε ο Κούγιας. Όταν πηγαίνουμε στο γήπεδο οφείλουμε να ενημερώσουμε. Δεν μας ενημέρωσε κανένας. Ήρθε στο πρώτο δεκάλεπτο ήταν χαλαρός, καλοντυμένος. Επέλεξε να κάτσει στην κεντρική εξέδρα και όχι στα επίσημα. Εκεί βρίσκονται φίλοι της ομάδας, οικογενειάρχες και όχι οργανωμένοι. Εκεί δημιουργήθηκε ένταση με αφορμή κάποιες παλαιότερες δηλώσεις του κ. Κούγια που έλεγε τον Απόλλωνα βρώμικη ομάδα», είπε αρχικά και συνέχισε.

«Αμέσως στο σημείο έφτασε ο κ. Βελής και του είπε να μεταβεί στα επίσημα καθώς το κλίμα είναι βαρύ. Εκείνος τον έβρισε άσχημα και αυτό το είδε ο κόσμος. Ουδέποτε όμως ο κ. Βελής ή κάποιος άλλος άνθρωπος από την ομάδα τον χτύπησε. Μάλιστα ο κ. Αγγελετόπουλος τον βοήθησε να φύγει από το γήπεδο και εκείνος του έκανε μήνυση. Με αυτό το συμβάν απόρησε και ο προπονητής της Παναχαϊκής, Ηλίας Φυντάνης, λέγοντας του πως ο κ. Αγγελετόπουλος τους βοήθησε. Παράλληλα έκανε μήνυση και στον ποδοσφαιριστή Συρίγο, ο οποίος καθόταν δύο θύρες πιο δίπλα».

«Με τον συγκεκριμένο ποδοσφαιριστή υπάρχουν προηγούμενα. Παλαιότερα και ενώ είχαμε ένα παιχνίδι στον Πύργο, βρεθήκαμε στην Πάτρα, μια μέρα νωρίτερα, για να δούμε την Παναχαϊκή. Ενώ η αποστολή έφτασε στο γήπεδο χωρίς κανένα πρόβλημα, ο κόσμος της ομάδας έβριζε τον Συρίγο. Ο κ. Κούγιας του πέταξε καφέ και του επιτέθηκε φραστικά, λόγω του ότι ο παίκτης μας είχε αγωνιστεί και στην Παναχαϊκή».

«Επαναλαμβάνω πως ποτέ δεν χτυπήθηκε από τον κ. Βελή ο Κούγιας. Σαφώς υπήρξαν φραστικές επιθέσεις από φιλάθλους και πετάχτηκαν και κάποιοι καφέδες, όμως κανένας από την διοίκηση δεν τον χτύπησε. Εγώ όταν τον είδα δεν είχε ούτε γρατζουνιά».

Νωρίτερα, στην πρώτη αθλητική συχνότητα της χώρας είχαν μιλήσει τόσο ο Αλέξης Κούγιας, όσο και ο Ηλίας Φυντάνης, δίνοντας τη δική τους εκδοχή για τα γεγονότα.

Ο ισχυρός άνδρας της Παναχαϊκής, μαζί με τον προπονητή, Ηλία Φυντάνη, παραβρέθηκαν στις κερκίδες του γηπέδου της Ριζούπολης ώστε να παρακολουθήσουν την αναμέτρηση του Απόλλωνα με την Κόρινθο και δέχθηκαν επίθεση. Ο Αλέξης Κούγιας, τόνισε: «Ξέρουμε ποιοι είναι αυτοί που μας χτύπησαν. Τον κ. Βελλή που είναι πρόεδρος, τον Συρίγο που είναι ένα εξαίρετο παιδί γενικώς και τον ξέρουν όλοι και τον Βενεδίκη. Θα σας πως μόνο ότι εμείς φιλοξενήσαμε με τον καλύτερο τρόπο όποια ομάδα ήρθε στην Πάτρα, με εξαίρεση τον ΠΑΟ Ρουφ που είχαμε κάποια προβλήματα. Όλοι μας δίνουν συγχαρητήρια. Το ίδιο θα κάνουμε και τώρα, στο μεταξύ μας παιχνίδι την Τετάρτη. Να έρθουν και αυτοί που μας χτύπησαν, θα τους παραχωρήσουμε και το πέταλο στους οπαδούς του Απόλλωνα να έρθουν. Δεν θέλω να συνεχιστεί αυτό και να γίνει αντικείμενο εκμεταλλεύσεως.


Τον κ. Βελή δεν τον ήξερα και δεν περίμενα να με χτυπήσει από πίσω. Αυτό με πείραξε. Όταν έχεις κάτι το λες στον άλλο ευθέως. Είχα πει ότι ο Απόλλωνας στον πρώτο γύροι μας κέρδισε με βρόμικο τρόπο. Δεν πειράζει αφού μας αρέσει το ποδόσφαιρο, υφιστάμεθα και αυτά. Όποιος πρόεδρος έχει έρθει στην Πάτρα, τον φιλοξενώ προσωπικά και δεν έχει δημιουργηθεί τίποτα. Ανεξάρτητα με το τι έγινε, καλώ την διοίκηση του Απόλλωνα και τον πρόεδρο να έρθει και να δει το παιχνίδι. Εγώ δεν έχω πάθει τίποτα αλλά ο κύριος Φυντάνης προσπαθώντας να με σώσει χτυπήθηκε πολύ άσχημα
».

Από την μεριά του, ο προπονητής της Παναχαϊκής, Ηλίας Φυντάνης, τόνισε:

«Παίζουμε την Τετάρτη τον αγώνα με τον Απόλλωνα και πήγαμε να δούμε το ματς. Μάλιστα, είχαμε ειδοποιήσει. Όταν καθίσαμε ήρθε ο πρόεδρος, ο Βελής από πίσω και χτύπησε τον πρόεδρο με γροθιά. Μετά ήρθε ένας παλαίμαχος και χτύπησε στο πρόσωπο τον κ. Κούγια. Εκεί προσπάθησα να προστατεύσω τον κ. Κούγια και με χτύπησαν, μας πήγανε λιντσάροντας έξω από το γήπεδο. Είμαστε πολιτισμένη ομάδα, δεν είχαμε αντεγκλήσεις με τον Απόλλωνα, ήμασταν ήρεμοι και το έχουμε αποδείξει. Δεν είχαμε ποτέ κάποια κόντρα, τώρα θα τους δείξουμε ότι είμαστε πολιτισμένοι».
Πηγή: sport-fm.gr

«Έδεσε» τον Λούκας η Λίβερπουλ!

Την υπογραφή του σε νέο συμβόλαιο συνεργασίας με τη Λίβερπουλ, έβαλε το απόγευμα της Τετάρτης, ο Λούκας Λέιβα! Ο διεθνής μέσος των «κόκκινων» είναι από τους παίκτες που ο σύλλογος του Μέρσεϊσαϊντ δεν ήθελε να «χάσει» και φρόντισε να τον «δέσει» στο Άνφιλντ!

Η χρονική διάρκεια του συμφωνητικού των δύο πλευρών δεν έγινε γνωστή, αλλά αυτό είναι το λιγότερο για τον Λούκας, ο οποίος ήθελε να μείνει στην ομάδα και η πρόταση για επέκταση συμβολαίου, ήρθε με τη μορφή της πιο θετικής εξέλιξης της καριέρας του. «Είμαστε απόλυτα ευχαριστημένοι για την υπογραφή νέου συμβολαίου με τον Λούκας. Το πρώτο πράγμα που έκανα μόλις ανέλαβα πόστο στη Λίβερπουλ, ήταν να τσεκάρω το συμβόλαιό του και να ξεκινήσουμε διαπραγματεύσεις για την ανανέωσή του, καθώς θα ήταν μεγάλο λάθος αν αποχωρούσε από τον σύλλογο» απεφάνθη ο διευθυντής ποδοσφαίρου των «κόκκινων», Νταμιέν Κομολί.
Πηγή: www.england365.gr

«Είναι θέμα της κάθε ομοσπονδίας»

Σίγουρα, δε θα έμενε αναπάντητη η δήλωση του Ικερ Κασίγιας για τα χάλια του γηπέδου του Κάουνας, στον αγώνα της Τρίτης ανάμεσα στη Λιθουανία και την Ισπανία για τα προκριματικά του EURO 2012. Έτσι, η UEFA, απαντώντας στις κατηγορίες του αρχηγού της παγκόσμιας πρωταθλήτριας, ξεκαθάρισε πως είναι θέμα της εκάστοτε ομοσπονδίας αν θα διεξαχθεί μια αναμέτρηση, αλλιώς θα αλλάξει ημερομηνία, πάντα με την έγκριση της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση:

«Αν η εθνική ομοσπονδία της χώρας που φιλοξενεί τον αγώνα αποφασίσει ότι το γήπεδο δεν είναι στη σωστή κατάσταση, για παράδειγμα εξαιτίας των καιρικών συνθηκών, θα πρέπει να ειδοποιήσει την ομοσπονδία της αντιπάλου ομάδας και τοn διαιτητή πριν την αναχώρησή τους για τον αγώνα, καθώς και την UEFA. Στην περίπτωση αυτή, το ματς θα πρέπει να διεξαχθεί σε μία άλλη ημερομηνία που θα συμφωνηθεί μεταξύ των δύο εθνικών ομοσπονδιών, ενώ θα έχει την έγκριση και της UEFA. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, στον αγώνα το βράδυ της Τρίτης, ο διαιτητής αποφάσισε μετά την εξέταση του γηπέδου, ότι μπορούσε να διεξαχθεί το παιχνίδι».

«Ψάχνει» τρεις παίκτες η Γιουνάιτεντ!!

Ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον βρίσκεται στην Νέα Υόρκη, για την παρουσίαση της καλοκαιρινής περιοδείας της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, και αποκαλύπτει το μεταγραφικό σχεδιασμό της ομάδας του.

Τρεις νέες μεταγραφικές προσθήκες θέλει να κάνει ο Σκοτσέζος τεχνικός, με σκοπό την ενδυνάμωση του ρόστερ της ομάδας του, με πρώτη προτεραιότητα τη θέση του τερματοφύλακα.

«Έχουμε κάποιες περιπτώσεις στο μυαλό μας και νομίζω ότι με 3 παίκτες θα είμαστε πλήρεις. Το καλό είναι ότι πάντα η οικογένεια Γκλέιζερ στηρίζει τις επιλογές μας, αφού έχουμε αποδείξει ότι κάνουμε σωστές επιλογές, όπως του Τσικαρίτο, του Ρονάλντο και του Ρούνεϊ», δήλωσε ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον, ο οποίος συναντήθηκε και με τον Τιερί Ανρί στο περιθώριο της εκδήλωσης.

Ο τεχνικός της Γιουνάιτεντ μίλησε πιο συγκεκριμένα για τις περιπτώσεις που τον απασχολούν: «Ο Γουέλμπεκ είναι καλή εξαιρετική περίπτωση και το ίδιο και ο Μάμε Ντιούφ της Μπλάκμπερν. Άρα πρέπει να δούμε πως μπορούν να είναι στην ομάδα μας».

Ανοιχτός για Λίβερπουλ ο Ακουιλάνι!!

Το ενδεχόμενο να επιστρέψει στη Λίβερπουλ στο τέλος της σεζόν βλέπει πλέον πιθανό ο Αλμπέρτο Ακουιλάνι και δεν φαίνεται να τον στενοχωρεί η ιδέα.

Ο μέσος της Λίβερπουλ αγωνίζεται δανεικός στη Γιουβέντους με τον ιταλικό σύλλογο να έχει οψιόν αγοράς. Αν όμως δεν την ενεργοποιήσει τότε ο 26χρονος άσος επιστρέφει στο «Άνφιλντ».

«Είμαι στη Γιουβέντους τώρα, όμως δεν ξέρω τι θα γίνει στο μέλλον. Είμαι με δανεισμό και αν δεν με αγοράσουν τότε θα επιστρέψω στην Αγγλία, στο καλύτερο πρωτάθλημα του κόσμου. Θα δούμε», δήλωσε ο Ακουιλάνι.

Στη Λίβερπουλ την πρώτη χρονιά δεν απέδωσε τα αναμενόμενα, αφού δεν έδειξε εκείνα τα στοιχεία τα οποία τον ανέδειξαν στη Ρόμα. Όταν μάλιστα ρωτήθηκε αν η ενδεχόμενη αλλαγή ιδιοκτησίας στη Ρόμα θα μπορούσε να τον φέρει πίσω, τόνισε χαρακτηριστικά:

«Είναι δύσκολη ερώτηση. Δεν είναι ότι δεν θα ήθελα, όμως είναι πολύ δύσκολο να γίνει κάτι τέτοιο. Σαν οπαδός είμαι περίεργος να δω αν θα προχωρήσουν σε αγορές παικτών και αναγεννήσουν την ομάδα».

Αυξάνονται τα χρέη των ομάδων, αλλά τα μέτρα… έρχονται!!

Αύξηση των χρεών των συλλόγων της Ευρώπης μέχρι και κατά 50% εκτιμά η UEFA πως θα εντοπιστεί από το σχετικό έλεγχο για το 2010. Ήδη για το 2009 τα συνολικά χρέη ήταν 1,2 δισεκατομμύρια ευρώ, κάτι που οδήγησε την ευρωπαϊκή ομοσπονδία να επισπεύσει τις διαδικασίες για την επιβολή μέτρων που θα αποκαταστήσουν την οικονομική τάξη. Ο επικεφαλής του προγράμματος για το licensing της UEFA, Αντρέα Τραβέρσο, θεωρεί πως τα αποτελέσματα θα αρχίσουν να φαίνονται από την επόμενη χρονιά.

Από την 1η Ιουνίου οι σύλλογοι που θα έχουν οφειλές προς άλλες ομάδες, παίκτες, εφορία και ασφαλιστικά ταμεία, ενώ από τη σεζόν 2013/14, θα απαγορεύεται στις ομάδες να ξοδεύουν περισσότερα χρήματα από αυτά που κερδίζουν. «Οι νέοι κανονισμοί θα λειτουργήσουν σαν μια μορφή salary cap, καθώς οι ομάδες θα υποχρεωθούν να μειώσουν τα έξοδά τους», δήλωσε ο Αντρέα Τραβέρσο.

Ματέους: «Δεν πήρα χρήματα για να παίξω στην Τσετσενία»!!

Ο πρώην διεθνής Γερμανός ποδοσφαιριστής και νυν ομοσπονδιακός εκλέκτορας της εθνικής Βουλγαρίας, Λόταρ Ματέους, αρνήθηκε ότι έλαβε χρήματα προκειμένου να αγωνιστεί στην Τσετσενία, μαζί με άλλους παλιούς «αστέρες» του ποδοσφαίρου, σε μία συνάντηση που διοργανώθηκε για προπαγανδιστικούς λόγους από τον πρόεδρο Ραμσάρ Καντίροφ.

«Δεν γνωρίζω τίποτα για όλα αυτά. Το μόνο που ξέρω είναι ότι πήγα εκεί για να λάβω μέρος σε μία φιλανθρωπική εκδήλωση», δήλωσε ο Ματέους, οι ισχυρισμοί του οποίου όμως τέθηκαν εν αμφιβόλω μετά από ένα δημοσίευμα που είδε το φως της δημοσιότητας στην άλλη άκρη του πλανήτη.

Όπως αναφέρει λοιπόν η βραζιλιάνικη εφημερίδα «Estado de Sao Paulo», στην πραγματικότητα κάθε ένας από τους ποδοσφαιριστές που συμμετείχε στον αγώνα, που διεξήχθη πριν από τρεις εβδομάδες, έλαβε για τη συμμετοχή του ποσό περίπου 215.000 ευρώ.

Ο πρώην διεθνής Βραζιλιάνος Ράι, που επίσης έλαβε μέρος στον αγώνα, παραδέχθηκε ότι πήρε χρήματα, αλλά δεν καθόρισε το ποσό. Σύμφωνα με τον Καντίροφ, υποστηρικτή του αγώνα στο Γκρόζνι, οι πρώην παίκτες όπως ο Ρομάριο, ο Ντούνγκα και ο Έλμπερ έλαβαν μέρος στη συνάντηση μόνο από αγάπη για το λαό της Τσετσενίας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μαύρα σύννεφα σκεπάζουν τον ιταλικό (ποδοσφαιρικό)ουρανό!!

Ιδιαίτερα δυσοίωνο προβλέπεται το μέλλον του ιταλικού πρωταθλήματος, σύμφωνα με τον παράγοντα της Μίλαν, Ουμπέρτο Γκαντίνι.

Η κακή παρουσία των ομάδων της Serie A στη Ευρώπη που είναι πιθανό να στοιχίσει την 4η προνομιούχο θέση στο Τσάμπιονς Λίγκ της περιόδου 2012-13 αλλά και τα «άδεια» γήπεδα ,ρίχνουν το επίπεδο του πρωταθλήματος, κατά την άποψη του Ιταλού.

«Υπάρχει πρόβλημα με το ιταλικό ποδόσφαιρο. Ίσως η Serie Α να γίνει πρωτάθλημα δεύτερης κλάσης. Οι  φίλαθλοι προτιμούν να βλέπουν τα μάτς από το σπίτι και παρόλο που υπάρχει άνοδος στα τηλεοπτικά δικαιώματα, έχει πέσει πολύ ο μέσος όρος των εισητηρίων»,τόνισε ο Γκαντίνι.

Όσον αφορά την απόδοση των συλλόγων στα ευρωπαϊκά παιχνίδια, δήλωσε: «Δεν πηγαίνουμε καλά στο Γιουρόπα Λιγκ, ενώ στο Τσάμπιονς Λίγκ συνεχίζει μόνο η Ίντερ. Ίσως γι αυτό να φταίει ότι δεν έχουν βάθος στο ρόστερ», ανέφερε ο παράγοντας της Μίλαν.

Προκρίθηκαν στο final 4 Ούνιξ Καζάν και Καχασόλ!!

Ούνιξ Καζάν και Καχασόλ εξασφάλισαν την πρόκριση στο final 4 του Eurocup. Η ρωσική ομάδα επιβλήθηκε και στη δεύτερη προημιτελική αναμέτρηση της Καζέρτα με 79-77 (90-84 το πρώτο παιχνίδι) με τον Ματσέι Λάμπε να σημειώνει 31 πόντους και τον Μάρκο Πόποβιτς να προσθέτει άλλους 17. Ο Τζουμέιν Τζόουνς με 23 πόντους ήταν ο κορυφαίος της ιταλικής ομάδας.

Στο Κίεβο η Μπουντιβέλνικ επικράτησε της Καχασόλ με 80-77 ωστόσο δεν κατάφερε να καλύψει τη διαφορά της ήττας στον πρώτο αγώνα (49-67). Κορυφαίος των νικητών ο Ντένις Ικόβλεφ με 12 πόντους, ενώ από τους φιλοξενούμενους ξεχώρισε ο Ουρτασούν με 15 πόντους.

Ο Μοντόγια περιμένει τον Ραϊκόνεν!!

Με ιδιαίτερα θετικά σχόλια αναφέρθηκε ο Χουάν Πάμπλο Μοντόγια στην επικείμενη μετακόμιση του άλλοτε συναδέλφου του στις πίστες της Formula 1, Κίμι Ραϊκόνεν.

Ο Κολομβιανός οδηγός που πλέον αγωνίζεται στο πρωτάθλημα NASCAR, αναφέρθηκε στις φήμες που επικρατούν γύρω από τη μεταπήδηση του Φιλανδού στην ίδια κατηγορία του μηχανοκίνητου αθλητισμού, αφήνοντας πίσω του τις εμπειρίες που έχει αποκομίσει από την παρουσία του στα WRC, αγωνιζόμενος με τα χρώματα της ICE 1 Racing.

«Ο κόσμος μιλάει αρκετά και έχω ακούσει την ιστορία παλιότερα, αλλά αν σίγουρα έρχεται εδώ, τότε αυτό θα είναι καλό για τον ίδιο και το σπορ. Θα είναι ευπρόσδεκτος εδώ», υποστήριξε ο Μοντόγια για τον πρώην… συνοδηγό της McLaren.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί, πως ο μάνατζερ του «Iceman», Νικ Ρόμπερτσον, προέβη σε επιβεβαίωση της επικείμενης μετακόμισης του πελάτη του στο πρωτάθλημα των Ηνωμένων Πολιτειών, για το προσεχές καλοκαίρι.

Καθυστερούν τα έργα στο γήπεδο της Βαρσοβίας!!

Οι εργασίες για την κατασκευή του εθνικού σταδίου της Βαρσοβίας, όπου και θα φιλοξενηθεί ο εναρκτήριος αγώνας του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, στις 8 Ιουνίου 2012, βαίνουν με καθυστέρηση, όπως αναφέρει δημοσίευμα της πολωνικής εφημερίδας «Puls Biznesu».

Το σχετικό ρεπορτάζ τοποθετεί την παράδοση της εγκατάστασης στο τέλος του έτους, που σημαίνει ότι, αν επαληθευτεί αυτό το σενάριο, τότε το γήπεδο θα είναι διαθέσιμο περίπου έξι μήνες αργότερα από την προθεσμία που έχει ορίσει η UEFA και η οποία εκπνέει τον προσεχή Ιούνιο.

Οι ενδείξεις, πάντως, όπως αναφέρει η εφημερίδα επικαλούμενη τις πληροφορίες που έχει συγκεντρώσει, δεν είναι διόλου ενθαρρυντικές. Συγκεκριμένα, οι καθυστερήσεις εντοπίζονται στην εφαρμογή των ηλεκτρικών εγκαταστάσεων και του δικτύου αποχέτευσης, έργα που ήδη θα έπρεπε να έχουν ολοκληρωθεί από τον περασμένο Φεβρουάριο.

Η εφημερίδα «κρούει τον κώδωνα του κινδύνου» στην οργανωτική επιτροπή, λίγο περισσότερο από ένα χρόνο πριν τη διεξαγωγή της τελικής φάσης, που θα πραγματοποιηθεί σε Πολωνία και Ουκρανία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μέχρι το 2012 στο Καμπ Νου ο Πίντο!!

Κάτοικος Καμπ Νου τουλάχιστον μέχρι το 2012 θα παραμείνει ο Χοσέ Μανουέλ Πίντο, ο οποίος ανανέωσε το συμβόλαιό του με την Μπαρτσελόνα για άλλον έναν χρόνο.

«Κι εγώ και η οικογένειά μου είμαστε ευτυχισμένοι στη Βαρκελώνη. Όταν είσαι καλά, δεν προγραμματίζεις κάτι άλλο.

Με χαροποιεί ιδιαίτερα ότι με εκτιμούν και μου αρέσει να συνεισφέρω στην ομάδα τόσο εντός όσο και εκτός αγωνιστικού χώρου όταν ο προπονητής μου με βάζει να αγωνιστώ», δήλωσε ο τερματοφύλακας.

Χάνει το ντέρμπι ο Κιελίνι!!

Χωρίς τον Τζόρτζιο Κιελίνι θα παραταχθεί στο ντέρμπι κόντρα στη Ρόμα η Γιουβέντους, καθώς ο διεθνής κεντρικός αμυντικός υποφέρει από μυϊκό τραυματισμό που αποκόμισε κατά τις προπονήσεις της εθνικής Ιταλίας.

Ο Κιελίνι είναι βασικός και αναντικατάστατος τα τελευταία χρόνια στη «γηραιά κυρία» και αποτελεί έναν από τους σταθερότερους κεντρικούς αμυντικούς της «Σκουάντρα Ατζούρα» και η απουσία του θα είναι μεγάλο πλήγμα για τον τεχνικό, Λουίτζι ντελ Νέρι.

«Ο Τζόρτζιο Κιελίνι θα επισκεφθεί ειδικούς γιατρούς για να αντιμετωπίσει το μυϊκό του πρόβλημα», ήταν η λακωνική ανακοίνωση της ιταλικής ομάδας.

Η Μπάγερν θέλει τον Άλεξ!!

Η έντονη κινητικότητα στα μεταγραφικά της Μπάγερν Μονάχου συνεχίζεται, καθώς μετά τον Κοεντράο, οι Γερμανοί φέρεται να θέλουν στο Μόναχο και τον Άλεξ της Τσέλσι.
Το κενό που άφησε πίσω του ο Λούσιο φαίνεται πως δεν έχει καλυφθεί, καθώς έχουν περάσει δύο χρόνια και η Μπάγερν δεν έχει βρει άξιο αντικαταστάτη του Βραζιλιάνου στόπερ. Για το λόγο αυτό, οι περσινοί φιναλίστ του Τσάμπιονς Λίγκ, στρέφονται σε μια άλλη βραζιλιάνικη λύση, αυτή του κεντρικού αμυντικού της ομάδας του Λονδίνου, Άλεξ. Η παρουσία του έτερου συμπατριώτη του Άλεξ, Νταβίντ Λουίζ, έχει μετακινήσει τον πρώτο στον πάγκο και με ένα ποσό περίπου δέκα εκατομμυρίων λιρών η Τσέλσι αναμένεται να πουλήσει τον αμυντικό της στη Μπάγερν.

Στο σημείο μηδέν ο Ηρακλής…

Εξαιρετικά δύσκολη είναι η κατάσταση στην ΠΑΕ Ηρακλής όσον αφορά το θέμα της εξασφάλισης της αδειδότησης, καθώς λίγες μόνο ώρες πριν την εκπνοή της διορίας για την κατάθεση του φακέλου οι περισσότερες υποθέσεις παικτών (που έπρεπε να κλείσουν ή έστω να έρθουν σε συμβιβασμό) παραμένουν ανοιχτές και άλυτες!
Στο σημείο μηδέν ο Ηρακλής…
Πιο συγκεκριμένα από το πρωί της Τετάρτης (30/03), στα γραφεία της ΠΑΕ βρίσκεται ο εκπρόσωπος των Μάρα, Γιάκομπ, Ντάνι, Παπαστεριανού, Μπαντή και Κυριαζή, Δημήτρης Καρύδας, ο οποίος προσπάθησε να έρθει σε μία πρώτη συμβιβαστική λύση με τους ανθρώπους του Ηρακλή, χωρίς όμως αποτέλεσμα.
Τόσο οι παίκτες αυτοί όσο και ο εκπρόσωπός τους αρνήθηκαν να υπογράψουν το έγγραφο με αποτέλεσμα η υπόθεσή τους να παραμείνει ανοιχτή, μη μπορώντας να κάνουν άλλη υπομονή. Οι έξι ποδοσφαιριστές απαίτησαν μέρος των χρημάτων που τους οφείλονται και μάλιστα άμεσα, γεγονός που σφίγγει ακόμα περισσότερο τον κλοιό γύρο από τους διοικούντες τον Ηρακλή.
Την ίδια στιγμή στα γραφεία ήταν και ο δικηγόρος των Τουμά, Μπόσνιακ, Κωφίδη, Ντιέ, Παπαζαχαρία, που πλέον δεν ανήκουν στην οικογένεια του Ηρακλή, για τους οποίους επίσης οι συζητήσεις κατέληξαν σε ναυάγιο. Την υπόθεση των πέντε αυτών πρώην στελεχών της ομάδας έχει αναλάβει ο συγκεκριμένος δικηγόρος, ο οποίος βρέθηκε από νωρίς στα γραφεία της ΠΑΕ στη Μίκρα, μη μπορώντας ωστόσο να έρθει σε κάποια συμφωνία με τους διοικούντες. Τόσο ο μάνατζέρ τους όσο και ο νομικός εκπρόσωπος τους, δεν υπέγραψαν το έγγραφο, ζητώντας να καταβληθεί άμεσα στους παίκτες ένα μέρος των οφειλομένων τους.
Κάποια στιγμή μάλιστα, οι τόνοι μεταξύ του Γιάννη Τάκη και του Δημήτρη Καρύδα, ανέβηκαν αρκετά, αλλά με την παρέμβαση των ψυχραιμότερων επανήλθε η ηρεμία. Το επεισόδιο αυτό ήρθε να επιβεβαιώσει με τον χειρότερο τρόπο το κλίμα και τον εκνευρισμό που επικρατεί στο στρατόπεδο του Ηρακλή, αφού λίγες μόνο ώρες πριν την εκπνοή της πρώτης διορίας για την κατάθεση του φακέλου, υπάρχουν πολλές υποθέσεις ανοιχτές.
Τα έντεκα ονόματα των παικτών που αναφέρθηκαν είναι κάποια μόνο από αυτά με τα οποία ο Ηρακλής θα πρέπει να έρθει άμεσα σε κάποιον συμβιβασμό, αν θέλει να αποφύγει τις περσινές περιπέτειες και να λάβει την αδειοδότησή του. Μέχρι στιγμής πάντως τα πράγματα μόνο αισιόδοξα δεν είναι για τους Κυανόλευκους, αφού σε μικρό χρονικό διάστημα απαιτούνται αρκετές χιλιάδες ευρώ.
Πηγή: contra.gr

Άλλοι τα τρώνε και ζορίζονται κι άλλοι ...δροσίζονται!!

Σκληρή κριτική άσκησε ο Τύπος του Μεξικό στον Γκιγιέρμο Οτσόα για το γκολ που δέχτηκε στο φιλικό 1-1 με τη Βενεζουέλα. "Χαρούμενος", δήλωσε ο πορτιέρο που θέλει ο Ολυμπιακός!
Άλλοι τα τρώνε και ζορίζονται κι άλλοι ...δροσίζονται!
Οι Μεξικανοί προηγήθηκαν στο 58` με τον Αλντο Ντε Νίγκρις, που είχε περάσει αλλαγή, αλλά στο 73` έγινε η επίμαχη φάση. Ο Τόμας Ρινκόν εκτέλεσε φάουλ από τα δεξιά ο Οτσόα βγήκε στο…πουθενά και ο Βισκαρόντο με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το τελικό 1-1.
Ο Οτσόα, πάντως, δεν έδειξε να παραδέχεται την κριτική που του ασκήθηκε, όπως φάνηκε στις δηλώσεις του… Σε ερώτηση αν έφταιγε στη φάση του γκολ, απάντησε κατηγορηματικά «Όχι!».
Στη συνέχεια μάλιστα o φερόμενος ως μεταγραφικός στόχος του Ολυμπιακού δήλωσε πως... «είμαι πολύ χαρούμενος σήμερα και πολύ ήρεμος για την εμφάνιση μου»!
Απολαύστε την ...έξοδο του Οτσόα στο 2ο γκολ του βίντεο...



Αντίπαλοι ζητάνε αυτόγραφο από τον Μέσι! (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο Λιονέλ Μέσι είναι ο κορυφαίος ποδοσφαιριστής του πλανήτη, όμως είναι κάπως υπερβολικό οι αντίπαλοι να του ζητάνε αυτόγραφο…
Αντίπαλοι ζητάνε αυτόγραφο από τον Μέσι! (ΒΙΝΤΕΟ)
Και όμως, οι παίκτες της Κόστα Ρίκα που αντιμετώπισαν την Αργεντινή στο πρόσφατο φιλικό παιχνίδι, δεν δίστασαν να το κάνουν.

Ο Μέσι ήταν τραυματίας και σε όλη την διάρκεια του ματς έμεινε στον πάγκο. Μετά το τέλος του όμως, τον περίμενε μία έκπληξη.

Ο Αργεντινός άσος δεν βιάστηκε να πάει στα αποδυτήρια και οι παίκτες της Κόστα Ρίκα βρήκαν την ευκαιρία να τον πλησιάσουν για ένα αυτόγραφο. Μάλιστα, δεν ήταν λίγοι. Ουρά έκαναν…

Δείτε και το βίντεο:



Ερευνά τουρκική «επίθεση» σε Μάχο η UEFA

Στο μικροσκόπιο της UEFA έχει μπει η επίθεση που δέχτηκε ο Γιούργκεν Μάχο στη χθεσινοβραδινή αναμέτρηση της Τουρκίας με την Αυστρία στην Κωνσταντινούπολη για τα προκριματικά του Euro 2012 (2-0).

Στα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης και λίγο πριν εκτελέσει ένα ελεύθερο, ο τερματοφύλακας του Πανιωνίου δέχτηκε μία μίνι-βροχή από αντικείμενα, που ως επί το πλείστον ήταν οι πλαστικές λαβές από τα σημαιάκια που είχαν μοιραστεί στον κόσμο. Ο Μάχο έπεσε στο χορτάρι ελαφρώς τραυματισμένος, αλλά παρέμεινε στη θέση του μέχρι την ολοκλήρωση του αγώνα.

Ταπούτος: «Νίκη για τετράδα»

Ο Χρήστος Ταπούτος είναι αμφίβολος για τον αγώνα του Σαββάτου με το Μαρούσι, λόγω τραυματισμού, όμως εξέφρασε την πεποίθηση ότι με νίκη ο Άρης θα εξασφαλίσει την είσοδο στην τετράδα. Ο Έλληνας φόργουορντ με δηλώσεις που έκανε στον «ΑΡΗΣ FM» είπε ότι: «θα προσπαθήσω να είμαι έτοιμος, αλλά είναι πιο σοβαρά τα πράγματα από τις προηγούμενες φορές... Θέλω πάνω από όλα να προσφέρω, αλλά πρέπει να προσέξω για να μην έχουμε χειρότερα. Είχα πάθει τράβηγμα στο δικέφαλο, δεν ήταν τίποτα ιδιαίτερο, αλλά στο παιχνίδι με τον Ηρακλή λόγω της έντασης και της θέλησης το τράβηγμα έγινε θλάση».

Αναφορικά με τον αγώνα του Σαββάτου ο Ταπούτος υπογράμμισε ότι «αν κερδίσουμε το λιγότερο που μπορούμε να πετύχουμε είναι να μπούμε στην τετράδα, άρα είναι ιδιαίτερα κομβικό το παιχνίδι.

Το Μαρούσι έχει και καλούς και έμπειρους παίκτες, προπονητή που είναι μαθημένος στα δύσκολα, προετοιμάζει ψυχολογικά τους παίκτες του πολύ καλά. Ολα τα παιχνίδια τα έχει παλέψει εκτός από Παναθηναϊκό, Ολυμπιακό και με μας στο Αλεξάνδρειο. Πρέπει να ξεκινήσουμε από την άμυνα, να περιορίσουμε τα ατού του Αμαρουσίου, να ελέγξουμε τον ρυθμό και να βγάλουμε εκτός παιχνιδιού τον Μπάγκαριτς, που είναι το Α και το Ω του Αμαρουσίου. Η ομάδα στην επίθεση έχει ταλέντο, μπορεί ανά πάσα στιγμή ο οποιοσδήποτε να μπει μέσα και να σκοράρει. Αν είμαστε προσηλωμένοι στην άμυνα, το παιχνίδι στην επίθεση θα μας βγει πιο εύκολα».

Όσον αφορά τους υπόλοιπους τραυματίες καλά είναι τα νέα για τον Νίκο Χατζηβρέττα, ανεβάζει ρυθμούς ο Έντιν Μπάβτσιτς ενώ ακολουθεί ατομικό πρόγραμμα ο Μπρένταν Γουίντερς ο οποίος λογικά θα είναι παρών στον αγώνα με το Μαρούσι.

Πανέτοιμος για το ντέρμπι ο Μιλίτο


diego milito
Μια ακόμη πολύτιμη λύση για την στελέχωση της επιθετικής του γραμμής εν όψει του σαββατιάτικου ντέρμπι κορυφής με την συμπολίτισσα Μίλαν, θα έχει στη διάθεση του ο προπονητής της Ίντερ Λεονάρντο.
Ο λόγος για τον Ντιέγκο Μιλίτο, ο οποίος μέχρι πρότινος ταλαιπωρείτο από μυϊκό τραυματισμό και δεν συμμετείχε στις υποχρεώσεις της Ίντερ για περίπου ένα μήνα, αλλά μετά από τις θεραπείες που ακολούθησε, δήλωσε έτοιμος να δώσει το «παρών» στο σπουδαίο ντέρμπι. Θεωρείται πάντως σχεδόν σίγουρο πως ο Αργεντινός επιθετικός δεν θα βρεθεί στην αρχική ενδεκάδα, αλλά θα συμπεριληφθεί στην αποστολή, σε μια προσπάθεια να δώσει λύσεις από τον πάγκο αν… κάτι δεν πάει καλά.

Έφαγε ξύλο ο Κούγιας!

Επίθεση στον Αλέξη Κούγια και στον προπονητή της Παναχαϊκής, Ηλία Φυντάνη, έγινε πριν λίγο στο γήπεδο της Ριζούπολης στο ματς Απόλλων-Κόρινθος.

Έφαγε ξύλο ο Κούγιας!
Σοβαρό επεισόδιο συνέβη το μεσημέρι της Τετάρτης στον αγώνα Απόλλων-Κόρινθος κατά την είσοδο του Αλέξη Κούγια στις κερκίδες των επισήμων.
Περίπου στο 15ο λεπτό του αγώνα, ο γνωστός δικηγόρος μαζί με τον προπονητή της Παναχαϊκής, Ηλία Φυντάνη, έκαναν την εμφάνιση τους στα επίσημα.
Μόλις έγινε αντιληπτός από τους φιλάθλους, άρχισαν οι έντονες αποδοκιμασίες προς το πρόσωπο του. Μάλιστα κάποιοι κινήθηκαν προς το μέρος του και άρχισε έντονη λογομαχία. Γρήγορα όμως η κατάσταση ξέφυγε και οι οπαδοί χτύπησαν με γροθιές τόσο τον Αλέξη Κούγια όσο και τον Ηλία Φυντάνη!

«Θέλω να είμαι εδώ και στα 100 χρόνια»

Ο Άρης πριν από λίγα χρόνια γιόρτασε τα 97 του χρόνια και ο Σάκης Τσιώλης με δηλώσεις του ευχήθηκε να είναι παρών στην ομάδα, όταν γιορτάσει και τα 100 χρόνια...
«Θέλω να είμαι εδώ και στα 100 χρόνια»
Ο Άρης αυτές τις ημέρες γιορτάζει και ήσασταν παρών στη λαμπρή εκδήλωση της περασμένης Παρασκευής.
«Πράγματι, πρόκειται για μια πολύ σημαντική στιγμή για τον σύλλογο. Ο Άρης είναι μεγάλη ομάδα και αυτό το δείχνει και η μακρόχρονη ιστορία που έχει. Προσωπικά είναι τιμή που τη συγκεκριμένη χρονική συγκυρία δουλεύω στον Αρη και εύχομαι στην ομάδα και στους φιλάθλους της ότι καλύτερο στα επόμενα χρόνια!»
-Θα είστε παρών στη συμπλήρωση των 100 ετών; «Θα το ήθελα πάρα πολύ. Αν είμαι στα 100 χρόνια εδώ, θα σημαίνει πως η συνεργασία μου με την ομάδα θα είναι επιτυχημένη. Μακάρι να συμβεί κάτι τέτοιο, αλλά ως εκείνη τη στιγμή απέχουμε ακόμη 3 χρόνια».
-Θα μπει ο Άρης στα play offs; «Κάνουμε τεράστια προσπάθεια και εγώ και οι ποδοσφαιριστές και οι συνεργάτες μου, ώστε να καταφέρουμε να οδηγήσουμε τον Αρη στα play offs του πρωταθλήματος. Ο Άρης δικαιούται και αξίζει να είναι στα play offs, όμως δεν εξαρτάται μόνο από τον ίδιο. Πρέπει ασφαλώς να κάνει το καθήκον του κερδίζοντας τους αντιπάλους στις τρεις τελευταίες αγωνιστικές και από εκεί και μετά να ευνοηθεί από τα αποτελέσματα των άλλων ομάδων. Δικό μας χρέος, λοιπόν, είναι να δώσουμε συνέχεια στα θετικά αποτελέσματα των δύο προηγούμενων αγωνιστικών και μετά θα δούμε τι πετύχαμε».
-Στη Θεσσαλονίκη προσαρμοστήκατε; «Σιγά- σιγά μπαίνω στο κλίμα της πόλης. Είναι μια πόλη πολύ ζεστή που μου αρέσει και ειδικά τώρα που αφήνω το ξενοδοχείο και μπαίνω στο σπίτι που βρήκα, νομίζω πως θα την αισθανθώ και θα τη ζήσω ακόμη περισσότερο».

Ψάχνουν τι γίνεται με την Πολωνία…

Τα αυξανόμενα κρούσματα χουλιγκανισμού που σημειώνονται στην Πολωνία ανησυχούν την UEFA, ενόψει της τελικής φάσης του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος της επόμενης χρονιάς.

Ψάχνουν τι γίνεται με την Πολωνία…
Ο Μάρτιν Κάλεν, διευθυντής της διοργάνωσης από πλευράς ευρωπαϊκής συνομοσπονδίας, επισήμανε σε συνέδριο στο Μάντσεστερ ότι είναι η πρώτη φορά στα πέντε τουρνουά που έχει αναλάβει, που αντιμετωπίζει τόσο σοβαρά προβλήματα.

Τελευταίο κρούσμα βίας στη μία από τις «οικοδέσποινες» του EURO είναι τα επεισόδια που σημειώθηκαν την περασμένη εβδομάδα στο φιλικό της εθνικής με τη Λιθουανία στο Κάουνας, όπου περίπου 60 άτομα συνελήφθησαν από τη λιθουανική αστυνομία.

Ο Κάλεν υπογράμμισε ότι επεισόδια σημειώνονται σχεδόν κάθε εβδομάδα στα ματς του πολωνικού πρωταθλήματος, αλλά αναγνώρισε πως η κυβέρνηση της χώρας είναι αποφασισμένη να υιοθετήσει νέα αυστηρότερη νομοθεσία.
 

Η Ρεάλ… έκοψε την Σακίρα λόγω Πικέ!

Η πιο… μισητή τραγουδίστρια στην Μαδρίτη πρέπει να είναι η Σακίρα μετά την σχέση της με τον Γκεράρδ Πικέ, ο οποίος αγωνίζεται στη Μπαρτσελόνα.

Η Ρεάλ… έκοψε την Σακίρα λόγω Πικέ!
Όπως αναφέρουν τα ισπανικά ΜΜΕ, από τη στιγμή που η διάσημη τραγουδίστρια γνωστοποίησε τη σχέση της με τον κεντρικό αμυντικό των «μπλαουγκράνα», η διοίκηση της «Βασίλισσας» αποφάσισε να μην ξανακουστεί στο "Σαντιάγκο Μπερναμπέου" το τραγούδι της "Waka-Waka", το οποίο η Σακίρα είχε τραγουδήσει στις τελετές έναρξης και λήξης του Μουντιάλ της Νότιας Αφρικής!

Μέχρι πριν από λίγες ημέρες βέβαια το τραγούδι έπαιζε συνέχει πριν από την έναρξη των αγώνων και στα ημίχρονα, ωστόσο στην… μετά Πικέ εποχή, η Σακίρα θεωρείται μάλλον ως «εχθρός» για τους Μαδριλένους.

Ανανέωσε ο Βάλλας

Το συμβόλαιό του με τη Skoda Ξάνθη ανανέωσε ο Σπύρος Βάλλας, όπου έχει επιστρέψει από τη σεζόν 2007-08 και θα μείνει στην ακριτική ομάδα, αν όλα πάνε καλά, έως το 2014.

"Η Π.Α.Ε. SKODA ΞΑΝΘΗ Α.Ο. ανανέωσε το συμβόλαιο του αρχηγού της ομάδας Σπύρου Βάλλα για τα επόμενα 3 χρόνια", αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση για τον 30χρονο άσσο, ο οποίος ξεκίνησε την καριέρα του στην Ακριτική ομάδα, έκανε ένα... διάλειμμα σε Ολυμπιακό και ΑΕΛ και επέστρεψε σπίτι του.

Στα αγωνιστικά, η προετοιμασία της ομάδας συνεχίστηκε με εντατικούς ρυθμούς ενόψει του αγώνα με τον Ολυμπιακό Βόλου. Οι Τζόρνταν Στιούαρτ και ο Μάουρο Πόι ακολούθησαν ατομικό πρόγραμμα.

«Ξεπερασμένος ο Ντούντα, βαριόταν ο Μπουρούσης»

Με ιδιαίτερα απαξιωτικά σχόλια αναφέρθηκε η Gazzetta dello Sport στον Ντούσαν Ίβκοβιτς και στους παίκτες του Ολυμπιακού μετά τη δεύτερη νίκη της Σιένα επί των «ερυθρολεύκων», χαρακτηρίζοντας, μεταξύ άλλων, τον Σέρβο προπονητή «ξεπερασμένο».

«Πρόκειται για έναν ξεπερασμένο προπονητή που για ακόμα ένα παιχνίδι κοιμήθηκε στον πάγκο και έκανε ακόμα πιο εύκολο το έργο του αντίπαλου προπονητή.

Χρησιμοποίησε τον Παπανικολάου από την αρχή και επειδή έπαιζε καλά και έβαλε δυο τρίποντα τον αντικατέστησε για όλο το υπόλοιπο του ημιχρόνου. Μάλλον για να μην ανησυχήσει περαιτέρω τον Πιανιτζιάνι», αναφέρει χαρακτηριστικά ο δημοσιογράφος.

Η πρόκληση των Ιταλών συνεχίζεται, με τον δημοσιογράφο να αναφέρεται συγκεκριμένα και στον Γιάννη Μπουρούση, λέγοντας ότι «βαριόταν μάλλον να παίξει, καθώς στην επίθεση ήταν ανύπαρκτος, ενώ δεν είχε καθόλου επιστροφές στην άμυνα».


Όλες αυτές οι ιταλικές προκλήσεις, βέβαια, σίγουρα πεισμώνουν τον «Ντούντα» και τους παίκτες του που γνωρίζουν τις δυνατότητές τους και ξέρουν ότι μπορούν να κάνουν το «break» στη Σιένα στέλνοντας την πρόκριση σε 5ο ματς μέσα στο «καμίνι» του ΣΕΦ.

Νίκη κορυφής για Αναγέννηση Επανωμής

Με γκολ του Δερμιτζόγλου στο 32ο λεπτό από εκτέλεση πέναλτι, η Αναγέννηση Επανωμής επικράτησε 1-0 του Αετού Σκύδρας και παρέμεινε στην κορυφή του συνεχίζει να οδηγεί τη βαθμολογική κούρσα στον 2ο όμιλο της Γ` Εθνικής κατηγορίας. 

Η Αναγέννηση με την ολοκλήρωση της 29ης ημέρας έφτασε τους 50 βαθμούς, τέσσερις περισσότερους από την Καλλονή η οποία επικράτησε 4-3 εκτός έδρας της Κοζάνης. 

Στην τρίτη θέση παρέμεινε η Αναγέννηση Γιαννιτσών, με τη νίκη 1-0 επί του Μέγα Αλέξανδρου Ηράκλειας, ενώ η έκπληξη της αγωνιστικής έγινε στην Άμφισσα όπου ο τέταρτος της βαθμολογίας, Φωκικός, ηττήθηκε 3-1 από τη Δόξα Κρανούλας.

Τα αποτελέσματα της 29ης αγωνιστικής:

Αναγέννηση Επανωμής-Αετός Σκύδρας      1-0    

   
Φωκικός-Δόξα Κρανούλας                 1-3

   
Κοζάνη-Καλλονή                         3-4

   
Νίκη Βόλου-Ζάκυνθος                    3-1

   
Αναγ. Γιαννιτσών-Μέγ. Αλέξ. Ηράκλειας  1-0

   
Τύρναβος-Εθνικός Φιλιππιάδας           1-0 

   
Οδυσσέας Αναγ. Σερρών-Μακεδονικός      1-0

   
Πόντιοι Κατερίνης-Εορδαϊκός            2-0

   
Ρεπό: Ναυπακτιακός Αστέρας

13 προπονητές συνιστούν… Γιουνάιτεντ !

Μεγάλο φαβορί για την κατάκτηση του εφετινού τίτλου στην Αγγλία έχρισαν τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ  δεκατρείς από τους είκοσι προπονητές της Πρέμιερ Λίγκ.

Σε έρευνα που πραγματοποίησε ο σπόνσορας της Πρέμιερ Λίγκ, Barclays, σε δεκαπέντε από τους είκοσι προπονητές της πρώτης κατηγορίας, το 80% απάντησε ότι η ομάδα του Φέργκιουσον θα κατακτήσει το τρόπαιο.

Επίσης,  η μεγάλη πλειοψηφία (60%) θεωρεί πως έχει ανέβει το επίπεδο στο Νησί την τρέχουσα σεζόν, ενώ η ικανότητα του προπονητή κρίνει , κατά την άποψή τους , τον τίτλο τις περισσότερες φορές.

Την τιμητική τους  στο γκάλοπ είχαν και οι σερ Άλεξ Φέργκιουσον και Ράιαν Γκίγκς, οι οποίοι και ανακηρύχθηκαν καλύτερος μάνατζερ και κορυφαίος ποδοσφαιριστής όλων των εποχών, αντίστοιχα.

Σολτάνι: «Τέτοια προβλήματα υπάρχουν σε όλη την Ευρώπη»

Το δικό του… μήνυμα προς τους υπόλοιπους ξένους παίκτες εν όψει… αδειοδότησης του Ηρακλή, έστειλε μέσω του «Τρίτου Ημιχρόνου» του «Αθλητικού Metropolis», ο Γαλλοαλγερινός μεσοεπιθετικός Καρίμ Σολτάνι, που παράλληλα έθεσε ως στόχο την κατάκτηση όσο περισσότερων βαθμών στις τρεις τελευταίες αγωνιστικές του πρωταθλήματος.
Για τα οικονομικά προβλήματα: «Είναι γνωστό και σίγουρο πως υπάρχουν προβλήματα στην ομάδα, αλλά ο Ηρακλής δεν είναι η μοναδική ομάδα που αντιμετωπίζει τέτοια προβλήματα. Οι καταστάσεις είναι δύσκολες παντού, από όσο γνωρίζω τέτοια προβλήματα υπάρχουν σε ομάδες σε όλη την Ευρώπη».
Για το παιχνίδι με τον Εργοτέλη: «Είμαστε δύο ομάδες που έχουμε τους ίδιους βαθμούς στο πρωτάθλημα και ασφαλώς θα προσπαθήσουμε αμφότεροι να πάρουμε τους τρεις βαθμούς. Εμείς από την πλευρά μας θα κάνουμε το παν για να πάρουμε το τρίποντο που θα εξασφαλίσει την άνετη παραμονή μας στη βαθμολογία, αλλά αν φυσικά δεν μπορέσουμε, θα αρκεστούμε στον ένα βαθμό».
Για την προσωπική του απόδοση: «Θα μπορούσα να έχω προσφέρει πολλά περισσότερα, κάτι το οποίο έδειξα νομίζω στο ξεκίνημα της φετινής σεζόν. Αλλά έτσι είναι το ποδόσφαιρο. Στις τρεις τελευταίες αγωνιστικές του πρωταθλήματος, θα δώσω πραγματικά ότι έχω για να βοηθήσω την ομάδα μου να εξασφαλίσει όσο δυνατόν πιο γρήγορα την επίτευξη του στόχου της».
Για τα δημοσιεύματα που τον φέρνουν στο «στόχαστρο» ομάδων του εξωτερικού: «Δεν είναι δική μου δουλειά να ασχολούμαι και να μιλάω για αυτά τα πράγματα, γιατί αυτή είναι η δουλειά του μάνατζερ μου. Εγώ από την πλευρά μου οφείλω να είμαι συγκεντρωμένος στη δουλειά μου και να δίνω τα πάντα στον αγωνιστικό χώρο».
Για το συμβόλαιο του και τη διάθεση του να παραμείνει στον Ηρακλή: «Το συμβόλαιο μου με τον Ηρακλή ολοκληρώνεται το προσεχές καλοκαίρι, αλλά οι συζητήσεις για την ανανέωση θα ξεκινήσουν αμέσως μετά το τέλος του πρωταθλήματος. Είναι γνωστό πως είμαι απόλυτα ευχαριστημένος από τον Ηρακλή, αλλά και από τη ζωή στη Θεσσαλονίκη, όπως φυσικά είναι και η οικογένεια μου. Αλλά στο ποδόσφαιρο ποτέ δεν μπορείς να μιλήσεις με σιγουριά για ορισμένα πράγματα».
Για το τι έφταιξε και ο Ηρακλής ακόμη δεν έχει εξασφαλίσει μαθηματικά την παραμονή: «Η σημαντικότερη αιτία φυσικά δεν είναι άλλη από την απώλεια αρκετών βαθμών που είχαμε στην έδρα μας. Αλλά έτσι είναι το ποδόσφαιρο. Για παράδειγμα απέναντι στον Πανιώνιο ήμασταν πολύ καλοί, αλλά σταθήκαμε άτυχοι και δεν πήραμε τη νίκη, ίσως γιατί πιστεύαμε ότι θα κερδίσουμε εύκολα. Στα επόμενα τρία παιχνίδια όμως, θα κάνουμε το παν για να εξασφαλίσουμε την άνετη παραμονή μας».
Τέλος, στέλνοντας ένα μήνυμα στον κόσμο: «Είμαστε απόλυτα ικανοποιημένοι από τη βοήθεια και την ώθηση που μας προσφέρει ο κόσμος μας σε κάθε εντός, αλλά και εκτός έδρας παιχνίδι. Γι’ αυτό κι εμείς θα δώσουμε το 100% των δυνατοτήτων μας στα επόμενα παιχνίδια, προκειμένου να διασφαλίσο

Εξετάζει και τον Βέλιμιρ Ράντμαν ο Άρης

Δεδομένη θα πρέπει να θεωρείται η πρόθεση των ιθυνόντων του Άρη να ενισχύσουν την ομάδα στη θέση κάτω από τα γκολπόστ, προσπαθώντας να δημιουργήσουν μια εξαιρετική τριπλέτα τερματοφυλάκων. Έτσι, μετά τον Σήφη Δασκαλάκη, ο οποίος τελεί υπό στενό «μαρκάρισμα» από τους «κίτρινους», ένας ακόμη τερματοφύλακας, που άφησε εξαιρετικές εντυπώσεις στο φετινό πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκας, παρακολουθείται στενά από τον Άρη.
Πρόκειται φυσικά για τον Βέλιμιρ Ράντμαν, ο οποίος τα πήγε εξαιρετικά φέτος με τη φανέλα του Πανσερραϊκού, συμβάλλοντας τα μέγιστα στην προσπάθεια των Σερραίων να διεκδικήσουν την παραμονή τους στην κατηγορία, ενώ σίγουρα ήταν ο κορυφαίος παίκτης των «λιονταριών» στον πρώτο γύρο του πρωταθλήματος. Το μόνο σίγουρο είναι πως παρότι το βλέμμα είναι στραμμένο στην εκ νέου έξοδο στην Ευρώπη, οι «κίτρινοι» κινούνται και για την ενίσχυση του ρόστερ τους για τη νέα χρονιά, «ποντάροντας» σε ποδοσφαιριστές που έχουν γνώση του πρωταθλήματος.
Το θετικό της υπόθεσης και αυτό που μπορεί να… ανοίξει τον δρόμο στον Άρη για να πλησιάσει τον Βέλιμιρ Ράντμαν είναι το γεγονός πως το συμβόλαιό του Κροάτη με τον Πανσερραϊκό λήγει το καλοκαίρι. Την δεδομένη χρονική στιγμή στην ΠΑΕ Άρης κάνουν λόγο πως αυτό που ενδιαφέρει τουλάχιστον για τρεις ακόμη εβδομάδες είναι το αγωνιστικό και δη η προσπάθεια που γίνεται για να βγει η ομάδα στην Ευρώπη, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν… παρακολουθούν κάποιους από τους στόχους τους.
Παράλληλα βέβαια, παρακολουθούνται από τον Σάκη Τσιώλη και όχι μόνο, ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού Βόλου, οι οποίοι – υπό προϋποθέσεις – θα μπορούσαν να συνεχίσουν από το καλοκαίρι την καριέρα τους στη Θεσσαλονίκη με δεδομένο το… αβέβαιο μέλλον των «ερυθρολεύκων» μετά την πρόθεση του Αχιλλέα Μπέου να αποχωρήσει από το «τιμόνι» τους.

Βιτόλο: «Να μπούμε δυνατά στα play-off»

Ο Ισπανός αμυντικός μέσος του ΠΑΟΚ, Βίκτορ Βιτόλο, φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» του «Αθλητικού Metropolis» και αναφέρθηκε στο στόχο της εξόδου του «Δικεφάλου» στο Champions League, αλλά και στις προσωπικές του φιλοδοξίες και σκέψεις με τη φανέλα της ομάδας.
Για το πώς βλέπει τις τελευταίες αγωνιστικές: «Το μοναδικό πράγμα που έχουμε στο μυαλό μας είναι η κατάκτηση των θετικών αποτελεσμάτων, που θα σιγουρέψουν την παρουσία μας στα play-off για αυτές τις τελευταίες αγωνιστικές. Έχουμε τρία δύσκολα παιχνίδια, απέναντι στη Λάρισα, απέναντι στην Κέρκυρα που έχει κι αυτή τους δικούς της στόχους, αλλά και κόντρα στον Ηρακλή που είναι και τοπικό ντέρμπι. Το θέμα είναι να τα αντιμετωπίσουμε σωστά εμείς και να μπορέσουμε να μπούμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στα play-off».
Για το τέρμα που σημείωσε απέναντι στον Ολυμπιακό και την αφιέρωση στον γιατρό κ. Ράλλη: «Προσωπικά ένιωθα πάρα πολύ μεγάλη πίεση, γιατί ήταν μια πολύ δύσκολη στιγμή για μένα. Είχα μείνει αρκετά πίσω, εκτός ομάδας για μεγάλο χρονικό διάστημα και ο πανηγυρισμός αυτός, αλλά και η αφιέρωση ήταν ένα ξέσπασμα. Ο κ. Ράλλης ήταν ο μοναδικός άνθρωπος που στάθηκε κάθε στιγμή δίπλα, μου προσέφερε αμέριστη συμπαράσταση κι εκείνη τη στιγμή ήθελα να γιορτάσω το γκολ μαζί του».
Για το πώς πέρασαν οι στιγμές του τραυματισμού του: «Ήταν πραγματικά πολύ δύσκολες στιγμές. Δεν είναι καθόλου εύκολο για έναν ποδοσφαιριστή να μένει στο ξενοδοχείο και να μπαινοβγαίνει σε ένα χειρουργείο κάθε μέρα. Αυτό που πρέπει να έχεις σαφέστατα είναι η δύναμη να μπορείς να ξεπερνάς τέτοιες καταστάσεις. Αν το έχεις αυτό, τότε όλες οι άσχημες στιγμές, αποτελούν πολύ μακρινές αναμνήσεις».
Για το πώς νιώθει πλέον: «Φάνηκε και στο παιχνίδι απέναντι στον Ολυμπιακό πως αισθάνομαι πολύ καλύτερα. Έχω πολύ μεγάλη όρεξη να τελειώσω εξαιρετικά το πρωτάθλημα και ετοιμάζομαι να έχω μια ακόμη πολύ καλή σεζόν με τη φανέλα του ΠΑΟΚ στην Ελλάδα».
Για το αν και κατά πόσον συνδέεται η αποχή των ποδοσφαιριστών με τον αποκλεισμό από τη συνέχεια του Κυπέλλου: «Σίγουρα αυτή είναι η γνώμη κάποιων ανθρώπων και οφείλω να τη σεβαστώ, αλλά είναι πολύ μακριά από την πραγματικότητα. Υπερασπιζόμαστε με κάθε τρόπο που μπορούμε τη φανέλα του ΠΑΟΚ και δεν είναι σωστό για κάποιον να πιστεύει κάτι τέτοιο».
Για το αν μπορεί ο ΠΑΟΚ να διεκδικήσει την πρώτη θέση στα play-off: «Ακριβώς αυτός είναι ο στόχος για τον οποίο οφείλουμε και θα παλέψουμε. Είναι υποχρέωση μας να προσπαθήσουμε με όλες μας τις δυνάμεις να βγάλουμε την ομάδα στο Champions League. Οφείλουμε από την πλευρά μας να βάλουμε την ομάδα με τις καλύτερες δυνατές προϋποθέσεις στα play-off και από εκεί και πέρα θα δείξουμε τι μπορούμε».
Για το αν είναι ευτυχισμένος στην Ελλάδα: «Φυσικά και είμαι ευτυχισμένος, αλλά είμαι κυρίως ευτυχισμένος στον ΠΑΟΚ. Μ’ αρέσει που ανήκω στην οικογένεια του ΠΑΟΚ κι αυτό είναι το σημαντικότερο για μένα».
Κλείνοντας, το μήνυμα στον κόσμο του ΠΑΟΚ, μετά και τα όσα συνέβησαν στον ημιτελικό απέναντι στην ΑΕΚ: «Ήταν σίγουρα η πρώτη φορά που έζησα κάτι τέτοιο, αλλά πεποίθηση μου είναι πως ήταν ελάχιστοι αυτοί που μπήκαν. Το 95% των ανθρώπων που αποτελούν την οικογένεια του ΠΑΟΚ με τίποτα δεν θα επικροτούσαν μια τέτοια συμπεριφορά».

Διαψεύδει τα δημοσιεύματα επιστροφής ο Βρύζας

Ανακοίνωση-απάντηση σε δημοσίευμα που τον φέρνει να επιστρέφει στα διοικητικά του ΠΑΟΚ, εξέδωσε πριν λίγο ο Ζήσης Βρύζας.
Σε αυτήν αναφέρει χαρακτηριστικά:
«Το τελευταίο διάστημα εισπράττω ένα κλίμα επιστροφής στον ΠΑΟΚ από τους αγνούς φιλάθλους της ομάδας. Δηλώνω ευγνώμων για τη γενικότερη εκτίμηση στο πρόσωπό μου. Με έκπληξη διαβάζω κάποια δημοσιεύματα τα οποία δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα. Ειδικότερα είδα σε σημερινό πρωτοσέλιδο εφημερίδας ότι επιστρέφω στον ΠΑΟΚ. Ουδέποτε έγινε επαφή με τον πρόεδρο του ΠΑΟΚ για το θέμα αυτό ούτε και εξέλιπαν οι λόγοι της αποχώρησής μου. Δεσμεύομαι ηθικά αλλά και με συμβόλαιο με την Εθνική ομάδα. Διαπιστώνω ότι η εν λόγω εφημερίδα κινείται στα πλαίσια της φαντασίας και μικροπρέπειας με μοναδικό της στόχο τις πωλήσεις και τη διαστρέβλωση της αλήθειας παρά το γεγονός ότι ήταν ενημερωμένη.
Με εκτίμηση Ζήσης Βρύζας».

"Τέρμα το παραμύθι"

Ο Στράτος Σεφτελης γράφει στο "Εθνοσπόρ" ότι η οικονομική ασφυξία του ελληνικού ποδοσφαίρου είναι προ των πυλών...
"Τέρμα το παραμύθι"
Τα λεφτά δεν υπάρχουν πλέον στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Οπως δεν υπάρχουν γενικά στην Ελλάδα. Αυτή η αφθονία χρημάτων, που σημάδεψε την ευδαιμονία των προηγούμενων ετών, έλαβε τέλος. Τα χρήματα, που ένα σημαντικό μέρος από αυτά προέρχονταν από άνομες δραστηριότητες ή ήταν δανεικά, τελείωσαν. Το ποδόσφαιρο, ειδικότερα, συντηρείται πλέον από δύο βασικές πηγές: Την τηλεόραση και τον ΟΠΑΠ.
Και οι δύο αυτές πηγές δεν είναι στα καλύτερά τους, για διαφορετικούς λόγους η καθεμία. Η ανέχεια του κόσμου σίγουρα επηρεάζει τις πωλήσεις της ψηφιακής τηλεόρασης, η οποία λογικά θα προσπαθήσει να επαναδιαπραγματευτεί τα ποσά των συμβολαίων. Ο ΟΠΑΠ δεν μπορεί να χρηματοδοτεί άλλο ένα προϊόν που είναι βυθισμένο στην αναξιοπιστία. Αρα; Η οικονομική ασφυξία είναι προ των πυλών.
Αυτή είναι μια ορατή πραγματικότητα πλέον. Ερχόταν εδώ και δύο χρόνια, αλλά ουδείς έλαβε τα μέτρα του. Και τώρα που ήρθε θα τρέχουν πίσω από τις εξελίξεις, που προμηνύονται ραγδαίες και επώδυνες. Είναι και η αδειοδότηση. Αμα χρωστάς δεν παίζεις. Απλά πράγματα. Και σε δύο χρόνια μπαίνει και η ΟΥΕΦΑ στην εφαρμογή του «οικονομικού ιπποτικού παιχνιδιού». Και στην ΟΥΕΦΑ δεν παίρνουν ούτε από συλλαλητήρια ούτε από καταλήψεις Γραφείων...
Οι ομάδες, λοιπόν, πρέπει να σταματήσουν να παραμυθιάζουν τον κόσμο. Και να τους πουν ωμά την αλήθεια: Οτι λεφτά τέρμα! Θα παίζουμε με ταλέντα που θα βγάζουμε εμείς. Ελληνόπουλα. Και στην Ευρώπη δεν θα βάζουμε φανέλα με μακρύ μανίκι... Καλοκαίρι θα παίζουμε.

«Έκανα πληρωμένο σεξ και με τον Ρονάλντο!»

H Καρίμα «Ρούμπι» Ελ Μαχρούγκ έχει αποκαλύψει πως είχε σεξουαλικές επαφές επί πληρωμή και με τον κορυφαίο ποδοσφαιριστή της Ρεάλ Μαδρίτης, Κριστιάνο Ρονάλντο.
«Έκανα πληρωμένο σεξ και με τον Ρονάλντο!»
Ως μάρτυρες υπεράσπισης του Ιταλού πρωθυπουργού, Σίλβιο Μπερλουσκόνι, ίσως κληθούν να καταθέσουν ο Κριστιάνο Ρονάλντο και ο Αμερικανός ηθοποιός, Τζορτζ Κλούνεϊ, σχετικά με την κατάχρηση εξουσίας του «καβαλιέρε» και την εξώθηση της, τότε, ανήλικης «Ρούμπι» στην πορνεία.
Ήδη η Ρούμπι, η οποία μόλις ενηλικιώθηκε, έχει καταθέσει στην εισαγγελία του Μιλάνου ότι στα οργιώδη πάρτι του Ιταλού πρωθυπουργού είχε γνωρίσει τον άσο της μπάλας Ρονάλντο, ο οποίος μάλιστα την πλήρωσε για σεξ.
Η Ρούμπι υποστηρίζει ότι στα έξαλλα πάρτι του «Καβαλιέρε» έχουν παρευρεθεί μεταξύ άλλων ο Κλούνεϊ με την Ιταλίδα σύντροφο του, Ελιζαμπέτα Κανάλις. Τόσο ο Κλούνεϊ και η Κανάλις, όμως, όσο και ο ποδοσφαιριστής, αρνούνται τους ισχυρισμούς και δηλώνουν ότι ουδέποτε έχουν περάσει την πόρτα του σπιτιού του Μπερλουσκόνι.
Οι δικηγόροι του Ιταλού πρωθυπουργού έχουν καταθέσει στην εισαγγελία του Μιλάνου μία λίστα 78 μαρτύρων, που προτίθενται να καλέσουν για να υπερασπιστούν τον Ιταλό πρωθυπουργό κατά την δίκη του που αρχίσει στις 6 Απριλίου. Μεταξύ των μαρτύρων συμπεριλαμβάνονται οι δύο αστέρες, υπουργοί, αλλά και η ίδια η Ρούμπι.
Οι κατήγοροι πάλι έχουν καταθέσει μία λίστα 132 μαρτύρων, που επίσης συμπεριλαμβάνουν τη Ρούμπι και 32 άλλες γυναίκες που πιστεύουν ότι πήγαιναν στα διαβότητα «μπούνγκα μπούνγκα» πάρτι, το 2010, στην βίλα του Μπερλουσκόνι κοντά στο Μιλάνο.
Ο 74χρονος Καβαλιέρε δικάζεται παράλληλα και για το γεγονός ότι «πίεσε» τις αστυνομικές αρχές να απελευθερώσουν την Ρούμπι πέρσι, όταν είχε κατηγορηθεί για κλοπή. Είχε πει μάλιστα στους αστυνομικούς ότι έπρεπε να την αφήσουν ελεύθερη διότι ήταν ανιψιά του πρώην Αιγύπτιου προέδρου, Χόσνι Μουμπάρακ.
Οι αστυνομικοί που εμπλέκονται στην υπόθεση, θα κληθούν να καταθέσουν ως μάρτυρες κατηγορίας, όπως και η Νικόλ Μινέτι, πολιτικός και γνωστή συνδαιτυμόνας των πάρτι του Καβαλιέρε, ο καλλιτεχνικός ατζέντης Λελέ Μόρε και ο τηλεπαρουσιαστής Εμίλιο Φέντε.
Οι τρεις τους ενδέχεται να δικαστούν ξεχωριστά για μαστροπεία με αποδέκτη τον Ιταλό πρωθυπουργό. Η υπεράσπιση που ισχυρίζεται ότι τα δείπνα του Μπερλουσκόνι ήταν ήσυχες, κομψές βραδιές, θα καλέσει την Μάρα Καρφάνια, πρώην μοντέλο για γυμνόστηθες φωτογραφίσεις και νυν υπουργό Ίσων Ευκαιριών.

«Βρομιά και απάτη στο ποδόσφαιρο»

Ο Γιάννης Ξυλάς εξηγεί τους λόγους της παραίτησής του από τον πολυμετοχικό Παναθηναϊκό, τονίζοντας πίστεψε σε ένα όραμα, αλλά η παράγκα ζει και βασιλεύει αφού η βρομιά και η απάτη υπάρχουν στο ποδόσφαιρο.

«Ποιος όμως θα διαλύσει την παράγκα όταν εμείς τρωγόμαστε μεταξύ μας» συμπληρώνει ο πρώην μέτοχος των «πράσινων» που θεωρεί… κατάντια αυτά που συμβαίνουν στο διοικητικά του «τριφυλλιού».

Η αναλυτική επιστολή της παραίτησης του, που δημοσιεύτηκε στο site του leoforos.gr:
«Σήμερα βρίσκομαι εδώ μετά από πρόσκληση του Δημήτρη Γόντικα για την οποία σας ευχαριστώ, και την οποία αποδέχτηκα λόγω της κρισιμότητας του Συμβουλίου αυτού αλλά και διότι μου δίνεται η ευκαιρία να ξεκαθαρίσω τη δική μου θέση και στάση.

Ο χώρος του Ελληνικού ποδοσφαίρου δυστυχώς δεν με εκφράζει καθόλου. Η πλειοψηφία των ανθρώπων που επενδύουν στο Ελληνικό ποδόσφαιρο δεν το κάνει από αγάπη για το άθλημα. Διαπίστωσα αυτό που φοβόμουν πριν ασχοληθώ ενεργά, ότι δηλαδή υπάρχει πολλή βρομιά και απάτη.

Πριν τρία χρόνια, ανταποκρίθηκα στο κάλεσμα του Γιάννη Βαρδινογιάννη που αποφάσισε να ανοίξει την ΠΑΕ σε μία κίνηση ενότητας, αλλά και στο κάλεσμα των Βγενόπουλου-Γιαννακόπουλου μετά την κοινή συνέντευξη που έδωσαν στην ίδρυση της ΠΕΚ, διότι πίστεψα σε ένα όραμα.

Η ομάδα των ανθρώπων που αποφασίσαμε τότε να συνδράμουμε, ο καθένας στο μέτρο των δυνατοτήτων του, πιστεύω κάναμε μία μεγάλη θυσία γιατί βάλαμε χρήματα που ξέραμε εξαρχής ότι δεν θα ξαναδούμε και κάποιοι από εμάς τουλάχιστον, εκτεθήκαμε σε ανεπιθύμητη προβολή. Υπήρχε όμως το όραμα που ήταν διπλό: αφενός να ξαναενωθεί ο ΠΑΟ που ήταν για χρόνια διχασμένος από τις κόντρες των δύο μεγάλων Παναθηναϊκών οικογενειών, και αφετέρου να καθαρίσει το ποδόσφαιρο από τη λαίλαπα της παράγκας Ολυμπιακού-Γκαγκάτση.

Δυστυχώς σήμερα, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες που έγιναν (με τα όποια λάθη τους), και παρότι στο ενδιάμεσο γίνανε βήματα στη σωστή κατεύθυνση με επιστέγασμα τις αγωνιστικές επιτυχίες σε Ελλάδα και Ευρώπη αλλά και την -προσωρινή- διάλυση του συστήματος Γκαγκάτση, βρισκόμαστε πάλι στο σημείο μηδέν.

Ο ΠΑΟ παραμένει διχασμένος και η παράγκα σήμερα πάλι ζει και βασιλεύει, με άλλο προσωπείο.
Αλλά ποιος θα διαλύσει τη νέα παράγκα όταν εμείς τρωγόμαστε μεταξύ μας; Πώς, όταν οι δύο Παναθηναϊκές (υποτίθεται) εφημερίδες που συντηρούνται από τόσο επιφανείς Παναθηναϊκούς, είτε κάνουν πόλεμο η μία στην άλλη είτε συμμαχούν πρόσκαιρα για να πολεμούν τους υπόλοιπους μετόχους;

Αυτή λοιπόν η κατάσταση, η κατάντια τολμώ να πω, με απογοήτευσε πλήρως, δυστυχώς μετάνιωσα για τη (σύντομη) εμπλοκή μου και γι’ αυτό αποχώρησα τον περασμένο Μάιο από το ΔΣ της ΠΑΕ παρ' όλο που τη θέση αυτή στο ΔΣ τη θεωρούσα αρχικά ιδιαίτερα τιμητική.

Δεν θέλω επίσης να έχω σχέση με ένα χώρο στον οποίο υπάρχει η διάχυτη εντύπωση πως αντί να πρωταγωνιστούν οι αθλητές, πρωταγωνιστούν οι απατεώνες πρόεδροι μικρότερων ομάδων που πουλάνε παιχνίδια για το στοίχημα και εκδούλευση στις μεγάλες ομάδες, που πρωταγωνιστούν οι στημένες διαιτησίες και οι δημοσιογράφοι που κάνουν το άσπρο-μαύρο για ιδιοτελείς σκοπούς.

Ασφαλώς και υπάρχουν εξαιρέσεις ανθρώπων σε όλα τα παραπάνω και θεωρώ τον εαυτό μου τυχερό που γνώρισα κάποιους από αυτούς. Δυστυχώς όμως έχω την εντύπωση πια πως οι σωστοί και τίμιοι είναι η μικρή μειοψηφία. Και το κυριότερο: αισθάνομαι πλέον ότι δεν υπάρχει ελπίδα να αλλάξει κάτι σύντομα.

Δυστυχώς κύριοι, σε αυτό το αδιέξοδο έχουμε ΕΜΕΙΣ την κύρια ευθύνη, ο Παναθηναϊκός, διότι δεν κρατήσαμε ένα αρραγές μέτωπο ώστε να φοβηθεί ο αντίπαλος, να φοβηθούν τα λεγόμενα "λαμόγια" και οι απατεώνες και να διαλυθούν. Αντ’ αυτού, φροντίσαμε να διαλυθούμε εμείς, μας έφαγαν οι εγωισμοί και τα μικροσυμφέροντα, δεν βάλαμε τον Παναθηναϊκό της καρδιάς μας πάνω απ’ όλα.

Πραγματικά λυπάμαι αν ακούγεται υπεροπτικό αυτό που θα πω διότι από χαρακτήρα μόνον υπερόπτης δεν είμαι, αλλά δεν ανήκω εγώ σε αυτόν το χώρο».

Γκώνιας: «Περίμενα να πάει ο Ηρακλής ψηλότερα»

Στο «Αθλητικό Metropolis» και την εκπομπή «Revolution» μίλησε ο Τάκης Γκώνιας ο οποίος έκανε λόγο για την Εθνική Ελλάδας του Φερνάντο Σάντος, αλλά και τον Ηρακλή, μιας και έχει φορέσει την φανέλα του συλλόγου.
Για την Εθνική ο Τάκης Γκώνιας δήλωσε: «Η Εθνική είναι μία καινούργια ομάδα και θα πρέπει να έχουμε λίγη υπομονή. Δεν μπορεί σε τόσο μικρό διάστημα να τα αλλάξει όλα ο προπονητής. Αυτό που με χαροποιεί πάντως είναι πως ο Φερνάντο Σάντος θέλει να τα αλλάξει. Θα με στεναχωρούσε αν δεν έβλεπα ότι προσπαθεί να αλλάξει κάτι. Είναι στον σωστό δρόμο.
«Μπορεί εγώ να μην είμαι σύμφωνος με την φιλοσοφία του Φερνάντο Σάντος, δεν μπορώ όμως να παραβλέψω ότι γίνεται δουλειά με ορθολογικές και σωστές κινήσεις. Βλέπουμε μία οργάνωση στην ομάδα, μία συνοχή, δεν βλέπεις αυτό το μαζικό με έντεκα παίκτες πίσω από την σέντρα. Το πιο εύκολο είναι στο ποδόσφαιρο η αμυντική λειτουργία, το πιο δύσκολο είναι η οργάνωση και το επιθετικό κομμάτι. Οι Έλληνες μπορούν να παίξουν θεαματικό ποδόσφαιρο, εάν όμως το διδαχθούν σωστά».
Αναφορά ο Τάκης Γκώνιας έκανε και για τον κορυφαίο ίσως αυτή την στιγμή ποδοσφαιριστή τον Λιονέλ Μέσι: «Όπως είδαμε και στο πρόσφατο Μουντιάλ ο Μέσι δεν πέτυχε ούτε ένα γκολ. Αυτό λέει κάτι. Είναι άλλος παίκτης με την Εθνική Αργεντινής και άλλος με την Μπαρτσελόνα. Σίγουρα είναι ένας από τους καλύτερους παίκτες του κόσμου, μαζί με τον Κριστιάνο Ρονάλντο είναι οι δύο κορυφαίοι, αν δεν έχεις κατάλληλους συμπαίκτες δεν μπορείς να δείξεις το ταλέντο σου».
Για το ελληνικό ποδόσφαιρο τόνισε: «Στο ελληνικό ποδόσφαιρο οι μόνοι πρωταγωνιστές δεν είναι οι ποδοσφαιριστές. Πρωταγωνιστές είναι οι διαιτητές, οι παράγοντες, οι οπαδοί και δυστυχώς όχι αυτοί που πρέπει να είναι, δηλαδή οι ποδοσφαιριστές».
Για τον Ηρακλή στον οποίο αγωνίστηκς κιόλας είπε: «Δεν περίμενα να φτάσει σε αυτό το σημείο να παλεύει για την σωτηρία. Τα λάθη όμως όταν είναι επαναλαμβόμενα σε φέρνουν σε αυτή την κατάσταση. Επί εποχή Μυτιληναίου περίμενα να πάει πιο ψηλά και θα μπορούσε με τον Μυτιληναίο στην προεδρία να κάνει πολλά πράγματα ο Ηρακλής. Αν δεν έχεις όμως το κατάλληλο τιμ μόνο πρόεδρος δεν φτάνει. Το πιο σημαντικό όμως είναι για να έχεις διάρκεια θα πρέπει να δουλέψεις σωστά στις υποδομές».

Αγωνία για Φαν Πέρσι

Με αγωνία περιμένουν στην Άρσεναλ την επιστροφή του Ρόμπιν φαν Πέρσι στην Αγγλία προκειμένου να εκτιμηθεί η σοβαρότητα του τραυματισμού του.

Ο Ολλανδός διεθνής αποχώρησε τραυματίας πριν από την ολοκλήρωση του πρώτου ημιχρόνου στη νίκη των «οράνιε» με 5-3 επί της Ουγγαρίας για τα προκριματικά του Euro 2012 κι ενώ νωρίτερα είχε ανοίξει το σκορ.

Όπως δήλωσε ο Μπερτ φαν Μάρβαϊκ, ο άσος των «Κανονιέρηδων» δέχτηκε γονατιά στον μηρό.

Ο αγγλικός σύλλογος ανακοίνωσε ότι την Τετάρτη που ο παίκτης θα επιστρέψει στο Λονδίνο θα υποβληθεί σε εξετάσεις για να διαπιστωθεί αν θα είναι σε θέση να αγωνιστεί απέναντι στη Μπλάκμπερν το Σάββατο.

Κασίγιας κατά ΟΥΕΦΑ

«Μύδρους» εναντίον της ΟΥΕΦΑ εξαπέλυσε ο τερματοφύλακας και αρχηγός της εθνικής Ισπανίας, Ίκερ Κασίγιας, με αφορμή την τραγική κατάσταση του αγωνιστικού χώρου του γηπέδου που φιλοξένησε το χτεσινό παιχνίδι της Λιθουανίας με την ομάδα του για τα προκριματικά του EURO 2012.

Παρά την νίκη τους με 3-1 επί των γηπεδούχων, οι Ισπανοί εξέφρασαν πολλά παράπονα για την κατάσταση του τερέν του «Στεπόνας Ντάριους και Στάσις Γκιρένας» που βρίσκεται στο Κάουνας.

 «Πήραμε τρεις βαθμούς σε ένα γήπεδο που ήταν αδύνατο να παιχτεί ποδόσφαιρο. Εμείς παίζουμε όπου μας πουν, αλλά τέτοια γήπεδα δεν βοηθούν το άθλημα», δήλωσε ο Κασίγιας και πρόσθεσε: «Η ΟΥΕΦΑ πρέπει κάτι να κάνει με γήπεδα σαν και αυτό. Πρέπει να κάνουν περισσότερα και να μην κάθονται μόνο πίσω από ένα γραφείο και να μας λένε τι χρώμα φανέλες και κάλτσες πρέπει να φοράμε».

Ραούλ: «Μένω στην Σάλκε»

Βέβαιος ότι θα παραμείνει στην Σάλκε εμφανίστηκε ο Ραούλ σε συνέντευξή του στην «Bild».

«Θα μείνω στην Σάλκε μέχρι το 2012, αλλά αυτό προϋποθέτει να με θέλει και η ομάδα. Δεν σημαίνει ότι επειδή έφυγε ο Μάγκατ θα φύγω και εγώ», τόνισε αρχικά ο πρώην άσος της Ρεάλ και συνέχισε, 

«Δεν υπέγραψα συμβόλαιο με τον Μάγκατ αλλά με την Σάλκε», ενώ ο αντικαταστάτης του Μάγκατ στον πάγκο της γερμανικής ομάδας, Ραλφ Ράνγκνικ, δήλωσε,

«Ο Ραούλ είναι ένας εξαιρετικός παίκτης, αλλά πρέπει να υποστηρίζεται και από τους υπόλοιπους στο γήπεδο».

Καβάνι: «Θέλω να νικήσει η Ίντερ»

Ο Έντισον Καβάνι ελπίζει σε νίκη της Ίντερ στο ντέρμπι με την Μίλαν για να έχει ελπίδες η Νάπολι να κατακτήσει τον τίτλο όπως δήλωσε στην «Gazzetta dello Sport».

Ο επιθετικός της Νάπολι δήλωσε ότι μία νίκη της Ίντερ θα κράταγε την ομάδα του κοντά στην κορυφή και θα έχει πιθανότητες για τον τίτλο.

Ωστόσο έχρισε της δύο ομάδες του Μιλάνου φαβορί για τον τίτλο τονίζοντας,

«Η Ίντερ και η Μίλαν είναι οι ισχυρότερες ομάδες του πρωταθλήματος. Το πρωτάθλημα είναι ένα όνειρο. Στόχος είναι η τετράδα και η είσοδος στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ».

«Πρέπει να κερδίσουμε την Λάτσιο η οποία παλεύει και αυτή για την τετράδα. Θα είναι δύσκολο», κατέληξε ο πρώτος σκόρερ της Νάπολι και του ιταλικού πρωταθλήματος.

Ποιος είναι ο δημοφιλέστερος σύλλογος στην Ελλάδα;

Η sports-data.net διενεργεί το πρώτο επίσημο διαδικτυακό galop για την καταμέτρηση των οπαδών (χρηστών του διαδικτύου) των μεγαλύτερων ομάδων της Ελλάδας. Ψήφισε κι εσύ!
Ποιος είναι ο δημοφιλέστερος σύλλογος στην Ελλάδα;
Η δημοσκόπηση γίνεται μέσω της ιστοσελίδας κοινωνικής δικτύωσης facebook και θα διαρκέσει ως το τέλος του 2011.

Σκοπός της είναι να αναδείξει την δημοφιλέστερη ομάδα στην Ελλάδα αλλά και την δυναμική του κάθε συλλόγου ξεχωριστά.

Μέχρι τώρα προηγείται ο Παναθηναϊκός με μικρή διαφορά από τον Ολυμπιακό και ακολουθούν ΠΑΟΚ, Αρης, ΑΕΚ και Ηρακλής.

Οι 15 ομάδες που συμμετέχουν στην ψηφοφορία είναι: ΑΕΚ, ΑΕΛ, ΑΡΗΣ, ΗΡΑΚΛΗΣ, ΚΑΒΑΛΑ, ΞΑΝΘΗ, ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ, ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ, ΟΦΗ, ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ, ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ, ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ, ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ, ΠΑΟΚ ΚΑΙ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ.

Μπείτε να ψηφίσετε εδώ.