Τετάρτη 30 Μαρτίου 2011

Γκώνιας: «Περίμενα να πάει ο Ηρακλής ψηλότερα»

Στο «Αθλητικό Metropolis» και την εκπομπή «Revolution» μίλησε ο Τάκης Γκώνιας ο οποίος έκανε λόγο για την Εθνική Ελλάδας του Φερνάντο Σάντος, αλλά και τον Ηρακλή, μιας και έχει φορέσει την φανέλα του συλλόγου.
Για την Εθνική ο Τάκης Γκώνιας δήλωσε: «Η Εθνική είναι μία καινούργια ομάδα και θα πρέπει να έχουμε λίγη υπομονή. Δεν μπορεί σε τόσο μικρό διάστημα να τα αλλάξει όλα ο προπονητής. Αυτό που με χαροποιεί πάντως είναι πως ο Φερνάντο Σάντος θέλει να τα αλλάξει. Θα με στεναχωρούσε αν δεν έβλεπα ότι προσπαθεί να αλλάξει κάτι. Είναι στον σωστό δρόμο.
«Μπορεί εγώ να μην είμαι σύμφωνος με την φιλοσοφία του Φερνάντο Σάντος, δεν μπορώ όμως να παραβλέψω ότι γίνεται δουλειά με ορθολογικές και σωστές κινήσεις. Βλέπουμε μία οργάνωση στην ομάδα, μία συνοχή, δεν βλέπεις αυτό το μαζικό με έντεκα παίκτες πίσω από την σέντρα. Το πιο εύκολο είναι στο ποδόσφαιρο η αμυντική λειτουργία, το πιο δύσκολο είναι η οργάνωση και το επιθετικό κομμάτι. Οι Έλληνες μπορούν να παίξουν θεαματικό ποδόσφαιρο, εάν όμως το διδαχθούν σωστά».
Αναφορά ο Τάκης Γκώνιας έκανε και για τον κορυφαίο ίσως αυτή την στιγμή ποδοσφαιριστή τον Λιονέλ Μέσι: «Όπως είδαμε και στο πρόσφατο Μουντιάλ ο Μέσι δεν πέτυχε ούτε ένα γκολ. Αυτό λέει κάτι. Είναι άλλος παίκτης με την Εθνική Αργεντινής και άλλος με την Μπαρτσελόνα. Σίγουρα είναι ένας από τους καλύτερους παίκτες του κόσμου, μαζί με τον Κριστιάνο Ρονάλντο είναι οι δύο κορυφαίοι, αν δεν έχεις κατάλληλους συμπαίκτες δεν μπορείς να δείξεις το ταλέντο σου».
Για το ελληνικό ποδόσφαιρο τόνισε: «Στο ελληνικό ποδόσφαιρο οι μόνοι πρωταγωνιστές δεν είναι οι ποδοσφαιριστές. Πρωταγωνιστές είναι οι διαιτητές, οι παράγοντες, οι οπαδοί και δυστυχώς όχι αυτοί που πρέπει να είναι, δηλαδή οι ποδοσφαιριστές».
Για τον Ηρακλή στον οποίο αγωνίστηκς κιόλας είπε: «Δεν περίμενα να φτάσει σε αυτό το σημείο να παλεύει για την σωτηρία. Τα λάθη όμως όταν είναι επαναλαμβόμενα σε φέρνουν σε αυτή την κατάσταση. Επί εποχή Μυτιληναίου περίμενα να πάει πιο ψηλά και θα μπορούσε με τον Μυτιληναίο στην προεδρία να κάνει πολλά πράγματα ο Ηρακλής. Αν δεν έχεις όμως το κατάλληλο τιμ μόνο πρόεδρος δεν φτάνει. Το πιο σημαντικό όμως είναι για να έχεις διάρκεια θα πρέπει να δουλέψεις σωστά στις υποδομές».

Δεν υπάρχουν σχόλια: