Τετάρτη 30 Μαρτίου 2011

Ματέους: «Δεν πήρα χρήματα για να παίξω στην Τσετσενία»!!

Ο πρώην διεθνής Γερμανός ποδοσφαιριστής και νυν ομοσπονδιακός εκλέκτορας της εθνικής Βουλγαρίας, Λόταρ Ματέους, αρνήθηκε ότι έλαβε χρήματα προκειμένου να αγωνιστεί στην Τσετσενία, μαζί με άλλους παλιούς «αστέρες» του ποδοσφαίρου, σε μία συνάντηση που διοργανώθηκε για προπαγανδιστικούς λόγους από τον πρόεδρο Ραμσάρ Καντίροφ.

«Δεν γνωρίζω τίποτα για όλα αυτά. Το μόνο που ξέρω είναι ότι πήγα εκεί για να λάβω μέρος σε μία φιλανθρωπική εκδήλωση», δήλωσε ο Ματέους, οι ισχυρισμοί του οποίου όμως τέθηκαν εν αμφιβόλω μετά από ένα δημοσίευμα που είδε το φως της δημοσιότητας στην άλλη άκρη του πλανήτη.

Όπως αναφέρει λοιπόν η βραζιλιάνικη εφημερίδα «Estado de Sao Paulo», στην πραγματικότητα κάθε ένας από τους ποδοσφαιριστές που συμμετείχε στον αγώνα, που διεξήχθη πριν από τρεις εβδομάδες, έλαβε για τη συμμετοχή του ποσό περίπου 215.000 ευρώ.

Ο πρώην διεθνής Βραζιλιάνος Ράι, που επίσης έλαβε μέρος στον αγώνα, παραδέχθηκε ότι πήρε χρήματα, αλλά δεν καθόρισε το ποσό. Σύμφωνα με τον Καντίροφ, υποστηρικτή του αγώνα στο Γκρόζνι, οι πρώην παίκτες όπως ο Ρομάριο, ο Ντούνγκα και ο Έλμπερ έλαβαν μέρος στη συνάντηση μόνο από αγάπη για το λαό της Τσετσενίας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: