Δευτέρα 6 Αυγούστου 2012

Αποκλείστηκε λόγω... αδιαφορίας!!

Τον αποκλεισμό του Ταουφίκ Μακχλούφι από τη συνέχεια των Ολυμπιακών Αγώνων ανακοίνωσε η Διεθνής Ομοσπονδία Στίβου. Η απόφαση για τον αποκλεισμό του Αλγερινού αθλητή, λήφθηκε καθώς αυτός εγκατέλειψε την προσπάθεια του στα 800 μέτρα πριν καν διανύσει το ένα τέταρτο της απόστασης.
Αποκλείστηκε λόγω... αδιαφορίας
Συγκεκριμένα, ο 24χρονος αθλητής ο οποίος την Κυριακή είχε κερδίσει τη συμμετοχή του στον τελικό των 1.500 μέτρων, δεν απέσυρε έγκαιρα τη συμμετοχή του στα 800 μέτρα.
Όταν λοιπόν κλήθηκε να τρέξει στην κούρσα των 800 μέτρων εγκατέλειψε την προσπάθεια του με τη Διεθνή Ομοσπονδία Στίβου, να κρίνει ότι απλά δεν προσπάθησε επιβάλλοντας του την ποινή του αποκλεισμού.
Η μόνη περίπτωση ώστε ο Μακχλούφι να ανακτήσει το δικαίωμα συμμετοχής στην κούρσα των 1.500 μέτρων είναι να προσκομίσει ιατρική βεβαίωση η οποία θα πιστοποιεί ότι εγκατέλειψε την προσπάθεια του στα 800 μέτρα εξαιτίας ενός τραυματισμού και όχι λόγω αδιαφορίας.
Πηγή: thesporters.com

Χρειάζεται δεξί μπακ με Τοροσίδη στην 11άδα;

Κάτι πολύ... σπέσιαλ φαίνεται πως έχει στο μυαλό του ο Ζαρντίμ για την παρουσία του "Τόρο" στα ευρωπαϊκά ματς του Ολυμπιακού, αν ο Έλληνας άσος συνεχίσει την καριέρα του στο Λιμάνι.
Χρειάζεται δεξί μπακ με Τοροσίδη στην 11άδα;
Μάντεις δεν είμαστε και ούτε θέλουμε να γίνουμε. Αλλά από σκέψεις που έχει εκφράσει σε συνεργάτες του ο Πορτογάλος τεχνικός, μην θεωρήσετε έκπληξη αν δείτε τον Τοροσίδη σαν... στόπερ στα ευρωπαϊκά παιχνίδια του Ολυμπιακού!
Από την άποψη πως αυτή τη στιγμή σαν βασικές λύσεις προκρίνονται οι Σιόβας και Μανωλάς (ο Μοντέστο θα καλύπτει... all around) και ο Κανού, αν αποκτηθεί. Με τον Ζαρντίμ να φαίνεται πως έχει στο μυαλό του το δίδυμο Κανού-Σιόβα για την Ελλάδα, που τα πράγματα είναι πιο εύκολα. Στην Ευρώπη, όμως, που χρειάζεται εμπειρία και ο πρώην αμυντικός του Πανιωνίου δεν την έχει, είναι πολύ πιθανό να μετατοπιστεί στα στόπερ ο Τοροσίδης!
Που έχει αποδείξει πως έχει όλες τις θέσεις μέσα στο γήπεδο, καθώς με τη φανέλα του Ολυμπιακού μόνο σαν τερματοφύλακας δεν έχει αγωνιστεί. Υπάρχει, δηλαδή, το ενδεχόμενο να βρίσκεται ο Τοροσίδης στην 11άδα του Ολυμπιακού σε ένα ευρωπαϊκό παιχνίδι και ο Ζαρντίμ να ψάχνει για δεξί μπακ!
Βασική προϋπόθεση, βέβαια, για να γίνει κάτι τέτοιο, είναι να συνεχίσει την καριέρα του στο Λιμάνι ο Έλληνας άσος. Κάτι για το οποίο δεν βάζουν το χέρι τους στη φωτιά όσοι γνωρίζουν πρόσωπα και καταστάσεις στην πλατεία Αλεξάνδρας...

πηγή: sportdog.gr 

Καλή εμφάνιση για Πλατανιώτη/Σολωμού!!

Υπό τους ήχους του soundtrack του Αλμπέρτο Ιγκλέσιας, από την ταινία «La piel que habito» (σ.σ. «Το δέρμα που κατοικώ»), το ελληνικό ντουέτο της συγχρονισμένης κολύμβησης, Δέσποινα Σολωμού και Ευαγγελία Πλατανιώτη, εκτέλεσε το απόγευμα της Δευτέρας ένα όμορφο πρόγραμμα στα προκριματικά του ελεύθερου προγράμματος και περιμένει την τελική κατάταξη.
Καλή εμφάνιση για Πλατανιώτη/Σολωμού
Οι κολυμβήτριές μας συγκέντρωσαν 44.340 βαθμούς για το τεχνικό κομμάτι ενώ η καλλιτεχνική εντύπωση τους έδωσε 44.500 βαθμούς, καταλαμβάνοντας συνολικά 88.840.
Την κορυφαία βαθμολογία μέχρι στιγμής συγκεντρώνουν οι Ρωσίδες, που είναι και το φαβορί, οι οποίες και εκτέλεσαν ένα εξαιρετικό πρόγραμμα, συγκεντρώνοντας 98.600 στο ελεύθερο πρόγραμμά τους ενώ οι, πολύ καλές επίσης, Ισπανίδες ακολουθούν με 96.590.
Οι βαθμολογίες (στο σύνολο προσμετρείται η βαθμολογία του τεχνικού προγράμματος)
ΡΩΣΙΑ
Τεχνικό: 49.200
Καλλιτεχνική Εντύπωση: 49.400
ΣΥΝΟΛΟ: 196.800
ΙΣΠΑΝΙΑ
Τεχνικό: 48.280
Καλλιτεχνική Εντύπωση: 48.310
ΣΥΝΟΛΟ: 192.590
ΕΛΛΑΔΑ
Τεχνικό: 44.340
Καλλιτεχνική Εντύπωση: 44.500
ΣΥΝΟΛΟ: 178.040
ΒΟΡΕΙΑ ΚΟΡΕΑ
Τεχνικό: 42.470
Καλλιτεχνική Εντύπωση: 42.360
ΣΥΝΟΛΟ: 169.230 βαθμοί

πηγή: sportdog.gr 

Όλο και το σκέφτεται ο Κόμπι...!

Ο Κόμπι Μπράιαντ εξακολουθεί να μη λέει «όχι» στην πιθανότητα να αγωνιστεί στην Ευρώπη, δείχνοντας το 2014, οπότε και λήγει το υπάρχον συμβόλαιό του στους Λέικερς.
Όλο και το σκέφτεται ο Κόμπι...
Έχοντας ζήσει μερικά απ' τα παιδικά του χρόνια στην Ιταλία, ο All Star γκαρντ παραμένει θετικός στην πιθανότητα του υπερατλαντικού ταξιδιού. Η Τουρκία, όπου τα τελευταία χρόνια το χρήμα ρέει άφθονο, δείχνει να έχει τραβήξει το βλέμμα του, αλλά δεν αποκλείει κι άλλους προορισμούς. Αρκεί να το πάρει απόφαση.
«Θα ήταν φυσιολογικό για εμένα να αγωνιστώ στην Ευρώπη. Δε θα ήταν καθόλου υπερβολή. Μεγάλωσα στην Ευρώπη» είπε απ' το Λονδίνο ο 34χρονος και συνέχισε: «Πρέπει να εξετάσεις την αγορά και τι τρέχει αναφορικά με το επίπεδο του αθλήματος. Απ' ό,τι γνωρίζω, υπάρχει υψηλό επίπεδο στην Τουρκία τώρα. Ίσως διαθέτει την καλύτερη λίγκα στην Ευρώπη. Προφανώς κι η Ισπανία διαθέτει μία απ' τις καλύτερες λίγκες εδώ κι αρκετό καιρό.
Η Ιταλία έχει μία θέση στην καρδιά μου, μεγάλωσα εκεί, αλλά το επίπεδο δεν είναι όπως παλιά. Όταν ήμουν μικρός εκεί, διέθετε την καλύτερη λίγκα στην Ευρώπη».

Κοροϊδευόμαστε μεταξύ μας. Όλοι μαζί!!

Συγγνώμη που θα γράψω έτσι, αλλά πραγματικά νομίζω ότι κοροϊδευόμαστε μεταξύ μας. Όλοι μας.Γράφει ο Κώστας Νικολακόπουλος
Κοροϊδευόμαστε μεταξύ μας. Όλοι μαζί!!!
Διότι λέμε ότι θέλουμε ελληνοποίηση του Ολυμπιακού και δη να βάλει η ομάδα στο ρόστερ της και την ενδεκάδα της όσο το δυνατόν περισσότερους καλούς Έλληνες παίκτες. Το λέμε, αλλά το εννοούμε; Πραγματικά το εννοούμε;
• Για να τα βάλουμε κάτω: Θέλει, λέει, η ομάδα στόπερ και δεκάρι. Αυτό δε λέμε όλοι; Κι ορισμένοι προχωράνε και παρακάτω και μιλάνε και για αμυντικό χαφ. Κι ίσως και για αριστερό μπακ. Σωστά; Έτσι δεν λέμε; Κι αν πουληθεί ο Τοροσίδης, τι λέμε; Να αποκτηθεί δεξιός μπακ. Κι αν πουληθεί ο Μιραλάς, τι λέμε; Να αποκτηθεί ακραίος κυνηγός. Σωστά;
• Λοιπόν φίλοι μου, τι εννοούμε όταν λέμε να αποκτηθούν στόπερ και δεκάρι κι ενδεχομένως και κόφτης και δεξί κι αριστερό μπακ και ακραίος κυνηγός; Μα πολύ απλά εννοούμε ότι πρέπει να είναι ξένοι παίκτες. Αυτό δεν εννοούμε; Μην κοροϊδευόμαστε μεταξύ μας. Με μόνιμη κουβέντα ότι, «Έλληνες παίκτες τέτοιας κλάσης δεν υπάρχουν για τον Ολυμπιακό». Έτσι δεν είναι; Αυτή δεν είναι η πραγματικότητα;
• Ξένους παίκτες θέλουμε για την ενδεκάδα του Ολυμπιακού. Κι άντε να παίζει στην ενδεκάδα κανένας Μανιάτης, αφού πρώτα φυσικά κάνει παιχνίδια εξωπραγματικά και δη σε επίπεδο Τσάμπιονς Λιγκ η, ο Αβραάμ, όταν γυρίσει. Κι ο Μήτρογλου, με το που δεν τραβήξει σε ένα δύο παιχνίδια, αν παίξει ποτέ συνεχόμενα ένα δύο σερί παιχνίδια, δεν θα μας ξινίσει;
• Έτσι είναι ρε παιδιά. Για να μην κοροϊδευόμαστε μεταξύ μας. Και κατά τα άλλα, θέλουμε εκτός από Αβραάμ, Μανιάτη, Μήτρογλου και τον Παπάζογλου και τον Μανωλά και το Σιόβα και το Ζαραδούκα και τον Ποτουρίδη και τον Φετφατζίδη και τον Τάτο και τον Βλαχοδήμο. Και βεβαίως τον Λυκογιάννη και τον Καραγκούνη και τον Διαμαντάκο. Οπωσδήποτε! Μόνο που επί της ουσίας τους θέλουμε απλά για να «γεμίζουν» το ρόστερ.
• Και γι΄ αυτό, βέβαια, όσο ο Ολυμπιακός με την «πίεση» όλων μας, φέρνει κι άλλους κι άλλους ξένους παίκτες-καλούς, δεν λέω κακούς, όμως αυτό είναι άλλο θέμα-δεν πρόκειται να αναδειχθούν τόσοι και τόσοι ταλαντούχοι Έλληνες παίκτες.
• Και πάνω απ΄ όλα, από την στιγμή που δε θα πάρουν τις ευκαιρίες που πρέπει να πάρει ένας ποδοσφαιριστής για να αποδείξει αν αξίζει για την ερυθρόλευκη, δε θα μάθουμε ποτέ αν πραγματικά άξιζαν να παίξουν στον Ολυμπιακό. Διότι επί της ουσίας δεν είμαστε έτοιμοι να δούμε ένα Ολυμπιακό όσο το δυνατό πιο…ελληνικό. Και θα κατακρίνουμε με την πρώτη ευκαιρία, όλοι μας, την τάδε η, την δείνα επιλογή, εάν δεν πρόκειται για ένα παίκτη από το εξωτερικό και δη με ένα «ονοματάκι».
• Αυτά, για να μην κοροϊδευόμαστε μεταξύ μας…
Πηγή: sport-fm.gr

19οι Καμπουρίδης/Παπαδόπουλος!!

Την 27η θέση κατέλαβαν οι Παναγιώτης Καμπουρίδης και Στάθης Παπαδόπουλος στην έβδομη ιστιοδρομία της κατηγορίας 470 ανδρών, στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου.
19οι Καμπουρίδης/Παπαδόπουλος
Το ελληνικό πλήρωμα τερμάτισε 3:43 λεπτά πίσω από τους πρώτους της κούρσας, τους Βρετανούς Πέισενς και Μπίθελ (58:26). Οι Έλληνες ιστιοπλόοι είναι 19οι στη γενική κατάταξη με 101 βαθμούς ποινής, ενώ προηγούνται οι Αυστραλοί Μπέλτσερ και Πέιτζ με 11 βαθμούς ποινής.


πηγή: sportdog.gr

Παίζουν με τα... εσώρουχα! (ΒΙΝΤΕΟ)

Η Πλέιφορντ είναι μια ομάδα της Sunday League (κατηγορία ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου στην Αγγλία) η οποία επειδή δεν έχει χορηγό για τη νέα σεζόν αποφάσισε να παίξει την Κυριακή με τα εσώρουχα, μήπως και προσελκύσουν κάποιον σπόνσορα!
O αμυντικός και αρχηγός της ομάδας, ο 27χρονος Ρίτσαρντ Τζόουνς, δήλωσε σχετικά με το θέμα στο BBC: "Θέλαμε να κάνουμε κάτι που θα μας έκανε να ξεχωρίσουμε στους πιθανούς χορηγούς. Ελπίζουμε να βοηθήσει αυτό το βίντεο. Είχε πλάκα, αν και ήταν λίγο παράξενο"!
Μέχρι στιγμής δεν ξέρουμε αν το... κόλπο έπιασε και η ομάδα βρήκε χορηγό, αλλά στο YouTube το βίντεο πάει καλά!



πηγή: sportdog.gr 

Μια 11άδα αριστεροπόδαρων!!

Είδος προς εξαφάνιση ήταν για την ΑΕΚ οι αριστεροπόδαροι ποδοσφαιριστές τα τελευταία χρόνια. Στη φετινή προετοιμασία όμως το σκηνικό άλλαξε. Πλέον στην Ένωση υπάρχουν 11 αριστεροπόδαροι.
Μια 11άδα αριστεροπόδαρων!
Καλά ακούσατε! Ο λόγος για τους Τσαμουρλίδη, Γροντή, Κουρέλλα, Παπαδημητρίου, Καλογέρη, Κοτσαρίδη, Κατσέτη, Νικολόπουλο, αλλά και τους παλιούς Γκερέιρο, Λαγό και Κωνσταντόπουλο.

πηγή: sportdog.gr 

Χαμένη ευκαιρία για... ξύλο! (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο Μίλερ της Ρίο Μπράνκο στο ματς με την GEL κατάφερε να χάσει το... άχαστο!





 πηγή: sportdog.gr







Bolt: Ο δικός μας άνθρωπος...!!

Δεν γίνεται να μην συγκλονιστείς από τα όσα συμβαίνουν με τις κούρσες του Μπολτ. Γράφει ο Τάσος Μαγουλάς.
Bolt: Ο δικός μας άνθρωπος...
Όχι δεν αναφερόμαστε στο τρέξιμό του αλλά σε ότι προηγείται και ακολουθεί. Πολλά χρόνια, ιδιαίτερα στη χώρα μας, αναπτύχθηκε το στερεότυπο του σοβαρού αθλητή. Είτε για ποδόσφαιρο ή μπάσκετ είτε για ατομικά σπορ, η κυρίαρχη άποψη ήταν, νίκησε αλλά μην πανηγυρίσεις έξαλλα. Πανηγύρισε αλλά με μέτρο. Μέτρο είναι να μην κάνεις εξαλλοσύνες. Αλήθεια όμως, ποιος είναι αυτός που θα ορίσει το μέτρο; Ποιός είναι αυτός που θα θέσει τα στάνταρ ενός πανηγυρισμού;
Εννοείται ότι δεν υπολογίζουμε τις αναφορές του Ζακ Ρογκ το 2008 ο οποίος προσπάθησε να νουθετήσει τον Τζαμαϊκανό θεωρώντας ότι ξεπέρασε τα όρια με το μικρό πάρτι που έστησε στο παρκέ. Δεν τον υπολογίζουμε διότι φυσικά και δεν έχει καμια σχέση με τον αθλητισμό, ούτε με το αθλητικό κίνημα παρά μόνο... πελατειακή σχέση με τις χώρες που αγοράζουν το δικαίωμα διεξαγωγής των Ολυμπιακών Αγώνων.
Από κοντά και ο πρόεδρος της  IAAF ένας ωραίος τύπος που όσες φορές επισκέφτηκε την Αθήνα οι μπουφέδες στέναζαν.
Αλλά μην αναφερόμαστε μόνο σε ξένους. Πόσες φορές δεν έχουμε συζητήσει αν κάποιος ξεπέρασε τα όρια; Χόρευαν οι παίκτες του Παναθηναϊκού στο ποδόσφαιρο; Έλλειψη σεβασμού στον αντίπαλο. Έβγαλε την γλώσσα του ο Σπανούλης μετά από τρίποντο; Ντροπή του.
Ο κορυφαίος σπρίντερ του πλανήτη...
Ο Μπολτ μας παραδίδει ένα σπουδαίο μάθημα. Είναι ο κορυφαίος σπρίντερ του πλανήτη, ίσως ο μεγαλύτερος αθλητής και μπορεί στην παρουσίαση πριν τον τελικό να κάνει τον Ντι Τζέι, μετά να πιάνει διάλογο με την μασκότ των αγώνων, στο μεσοδιάστημα να ρίχνει και τις κωλοτούμπες του ή να χτενίζει τους συναθλητές του. Όλα αυτά αφού πρώτα έχει τερματίσει πρώτος με ρεκόρ.
Ο αθλητισμός, όπως και η σάτυρα, δεν πρέπει να έχουν όρια. Ο Μπολτ, ο κάθε Μπολτ να πανηγυρίσει όπως θέλει αρκεί να μην προσβάλει αντιπάλους ή φιλάθλους. Αν θέλει να βουτήξει στο εμπόδιο με τα νερά στα στιπλ, να το κάνει. Αν θέλει στήσει μία σούβλα και να σουβλίσει αρνί, δικαίωμα του. Δικαίωμα που το έχει κατακτήσει δουλεύοντας τόσο σκληρά, στερούμενος τα πάντα και προσφέροντας σπουδαίο θέαμα. Μέσα στο θέαμα είναι και ο πανηγυρισμός. Είναι η στιγμή του αθλητή κι εμείς είμαστε αυτοί που πρέπει να δείχνουμε το σεβασμό στον ήρωα της βραδυάς. Το Ολυμπιακό πνεύμα δεν θίγεται από μία τούμπα αλλά από σειρά κωλοτούμπες.
Το παιδί είναι...παιδί
Θα επιτρέψετε και μία προσωπική αναφορά: έχοντας κάνει δύο συνεντεύξεις ημίωρες με τον Μπολτ μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι αυτό το παιδί είναι...παιδί. Αυτό που βλέπουμε στους αγώνες, είναι η καθημερινότητά του. Η πλάκα, το αστείο, η απάντηση σε οποιαδήποτε ερώτηση και...μπάσκετ. Πείτε του για Κέβιν Γκαρνέτ και δεν θα σας αφήσει να φύγετε αφού θα θέλει να αναλύσει γιατί ο φόργουορντ των Σέλτικς είναι ο κορυφαίος ψηλός της ιστορίας. Μην ακούτε που φέτος τον κυνηγάει ο Κόμπε και πρέπει να είναι ευγενής. Ο Μπολτ είχε δηλώσει στον γράφοντα: «ήταν μία από τις συγκλονιστικότερες στιγμές της ζωής μου όταν έσφιξα το χέρι του Γκαρνέτ. Είχα βάλει τα κλάματα το βράδυ που κατέκτησε το πρωτάθλημα με τους Σέλτικς».
Πηγή: contra.gr

Η ώρα του Σαββίδη!!

Ο Στέλιος Μοσχούλας γράφει για το προβάδισμα που μπορεί να δώσει η είσοδος του Ιβάν Σαββίδη στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ, σε ένα δυσμενές ποδοσφαιρικό τοπίο στην Ελλάδα.
Η ώρα του Σαββίδη
Tα μαλλιά του Ζήση Βρύζα έχουν... ασπρίσει με όλα όσα έχει να αντιμετωπίσει καθημερινά στον ΠΑΟΚ. Τα προβλήματα (κυρίως οικονομικά) ξεφυτρώνουν σαν μανιτάρια.
Σίγουρα έχουν κληρονομηθεί από το παρελθόν, όμως η λύση τους μετακύλησε στο δύσκολο -και λόγω της μεγάλης οικονομικής κρίσης- παρόν.
Τη μIα χρειάστηκε να πουληθεί ο Βιεϊρίνια και να αποδεσμευτεί (γλιτώνοντας ένα ποσό) ο Κοντρέρας για να μη δεχτεί «κόκκινη κάρτα» ο ΠΑΟΚ από την πειθαρχική επιτροπή της ΟΥΕΦΑ. Στη συνέχεια ήταν αναγκαίο το δάνειο των δύο εκατομμυρίων ευρώ από τον Σαββίδη, για να μην αντιμετωπίσει ο «Δικέφαλος» πρόβλημα με το ζήτημα των αδειοδοτήσεων από την ΕΠΟ. Λίγο αργότερα ήρθε η παραχώρηση (μια και καλύφθηκε η ρήτρα του 1,5 εκατ. ευρώ) του Σταφυλίδη στην Λεβερκούζεν, η πώληση του Μαλεζά στη Φορτούνα Ντίσελντορφ και το «Ο.Κ.» για την αποδέσμευση (με κέρδος 300.000 ευρώ περίπου για τον ΠΑΟΚ) του Κρέσιτς, που βρήκε «καταφύγιο» στη Λοκομοτίβ Μόσχας. Όλα τα παραπάνω έδωσαν σημαντικές οικονομικές ανάσες.
Τα περιθώρια, όμως, έχουν στενέψει. Τα πολλά και συσσωρευμένα χρέη λειτουργούν σαν θηλιά στον λαιμό του ΠΑΟΚ και η λύση που βρίσκεται στον ορίζοντα (μια και δεν… παίρνει την ομάδα να πουλήσει κι άλλον πρωτοκλασάτο παίκτη) έχει να κάνει με τον Ιβάν Σαββίδη.
Ο Βρύζας και οι συνεργάτες του έχουν προβεί σε προσπάθειες που ήταν πάνω από τις δυνατότητές τους. Πλέον είναι αναγκαίο να πάρει τα ηνία του ΠΑΟΚ (και -γιατί όχι- και με τον Βρύζα κοντά του) ένας επιχειρηματίας με το κατάλληλο οικονομικό υπόβαθρο, που θα ακολουθήσει μια σοβαρή πολιτική, δίνοντας όραμα στον ΠΑΟΚ και κυρίως στους φιλάθλους του, που μοιάζουν ακόμη (και παρά τις πολύ καλές εμφανίσεις της ομάδας που έφτιαξε ο Δώνης) «παγωμένοι» και καχύποπτοι.
Σίγουρα όταν αναλάβει ο Σαββίδης τον ΠΑΟΚ, ο φάκελος του οποίου εγκρίθηκε την Πέμπτη από την ΕΕΑ και έχει δηλώσει ότι από τις 15 Αυγούστου θα γίνει ο μεγαλομέτοχος του «Δικεφάλου», δεν θα μοιράζει έτσι απλά τα ευρώ του… Όμως η οικονομική του επιφάνεια, σε συνδυασμό με τη λογική αντιμετώπιση μιας επιχείρησης-ποδοσφαιρικής ομάδας μπορούν να δώσουν το προβάδισμα στον ΠΑΟΚ, σε ένα δυσμενές ποδοσφαιρικό τοπίο στην Ελλάδα.
Πηγή: Sday.gr

Mόνο ο Πύρρος δικαιούται να μιλά για χαρά συμμετοχής!

Tελικά πρέπει να ασκηθεί αρνητική κριτική για την παρουσία των Eλλήνων αθλητών στους Oλυμπιακούς Aγώνες του Λονδίνου ή όχι; Γράφει ο Κώστας Κουκουλάς.
Mόνο ο Πύρρος δικαιούται να μιλά για χαρά συμμετοχής
Ή μήπως πρέπει να αρκεστούμε στην απλή φράση «αυτή η στάνη αυτό το τυρί βγάζει»; Nομίζω ότι με τις συνθήκες που επικρατούν στη χώρα, όπου τα πάντα καταρρέουν, μαζί υποχωρεί και ο ελληνικός αθλητισμός. Eίτε γιατί οι συνθήκες προπόνησης είναι τραγικές είτε γιατί μειώθηκαν οι επιχορηγήσεις είτε γιατί πλέον οι αθλητές ψάχνουν τους χορηγούς με το ντουφέκι. Tην τελευταία 20ετία οι περισσότεροι ζήσαμε μέσα σε μια μαγική φούσκα.
Σε αυτήν μπήκε και ο ελληνικός αθλητισμός. Mε αφορμή τα μετάλλια του Πύρρου και της Πατουλίδου στη Bαρκελώνη στήθηκε μια βιομηχανία παραγωγής αθλητών που για σχεδόν δύο δεκαετίες έφεραν στην Eλλάδα μετάλλια και διακρίσεις, πολύ περισσότερα απ' ό,τι σε όλους τους προηγούμενους Oλυμπιακούς Aγώνες μαζί. Για περίπου είκοσι χρόνια η Eλλάδα έμοιαζε με αθλητική υπερδύναμη. Oι χορηγοί έκαναν σειρά, το κράτος έστελνε τα τζάμπο να φέρει πίσω τους νικητές, ο κόσμος βγήκε στους δρόμους.
Oμως, σε αντίθεση με τις πραγματικά μεγάλες χώρες του αθλητισμού, όπου υπάρχουν πολύ περισσότερα παιδιά που ασχολούνται σε σωστή και όχι ερασιτεχνική βάση με δεκάδες σπορ, όπου οι υποδομές υπήρχαν χρόνια πριν και δεν δημιουργήθηκαν σε μια νύχτα στο γραφείο μιας ομοσπονδίας, όπου οι προπονητές δεν διορίζονταν με βάση τα κομματικά τους κριτήρια, αλλά με βάση την αξία τους, η ελληνική βιομηχανία πτώχευσε και έβαλε λουκέτο, καθώς κανείς δεν ήθελε ή δεν μπορούσε να σκεφτεί την επόμενη μέρα.
Tην επόμενη μέρα μετά τον Πύρρο, τη Bούλα, τον Kακλαμανάκη κτλ. Kαι ξαφνικά το «μότο» άλλαξε. O στόχος για μετάλλιο έγινε χαρά συμμετοχής ακόμα και από αθλητές που με βάση την εικόνα τους μέχρι και τους Aγώνες όφειλαν να είναι στον τελικό. Σίγουρα στο Λονδίνο δεν πήγαμε για να γίνουμε Kίνα και σίγουρα κάθε αθλητής δικαιούται να έχει μια κακή μέρα, ακόμα και αν προετοιμάζεται για τους Aγώνες τέσσερα ολόκληρα χρόνια.
Oμως οφείλει, για τον δικό του πρώτα απ' όλα κόπο, αλλά και για το εθνόσημο που έχει στο στήθος, να προσπαθήσει με όλες του τις δυνάμεις και ας αποκλειστεί. Oχι όμως να κάνει βόλτα πάνω από το σκάμμα, όπως έκανε αθλήτρια του τριπλούν και μετά να μιλάει για συμμετοχή, αν και για τους ειδικούς οι ικανότητές της ήταν τουλάχιστον για εξάδα. Για παράδειγμα, κανείς δεν νομίζω να κατηγόρησε τον Hλιάδη που δεν κέρδισε τον Pώσο με αποτέλεσμα να μείνει εκτός τελικού και να φέρει τελικά το χάλκινο, γιατί όλοι είδαν ότι έδωσε τον καλύτερό του εαυτό.
Kανείς, επίσης, δεν κατηγόρησε την Tσιάβου και τη Γιαζιτζίδου για τη... μισή λάθος κουπιά που τις έφερε στην τρίτη και όχι στη δεύτερη θέση, γιατί σε όσα λεπτά κράτησε ο αγώνας τα δύο κορίτσια έκαναν κουπί όχι με τα χέρια, αλλά με την ίδια τους την ψυχή. Kάτι που φάνηκε και στις δηλώσεις τους, που έκαναν όσους τις άκουσαν να συγκινηθούν.
Tο ίδιο χειροκρότημα αξίζει και στα παιδιά της τετράκωπου για την 4η θέση που μοιάζει με θρίαμβο. Δεν κατηγόρησε, επίσης, κανείς τα κορίτσια στην κολύμβηση που άγγιξαν το ταβάνι τους απέναντι σε κολυμβήτριες σαφώς καλύτερες. Oμως υπάρχουν και Eλληνες αθλητές και αθλήτριες όπου πρέπει να ασκηθεί κριτική, καθώς η παρουσία τους στους Aγώνες κινήθηκε πολύ κάτω από τις δυνατότητές τους και την κόκκινη γραμμή τους.
Oσο για τη χαρά της συμμετοχής που ορισμένοι και κυρίως ορισμένες επικαλέστηκαν, θεωρώ ότι μόνο ένας Eλληνας αθλητής (σε ατομικό και όχι σε ομαδικό άθλημα) θα μπορούσε να μιλήσει για αυτήν. O Πύρρος Δήμας το 2004. Oπου όντως συμμετείχε για να το χαρεί, έχοντας όμως προσφέρει στη χώρα τα μέγιστα.
Aυτός ναι, μπορούσε να δηλώσει πριν καν ξεκινήσουν οι Aγώνες ότι θα σήκωνε την μπάρα για την... τρέλα του και για τον χαβαλέ του. Mόνο αυτός και κανείς άλλος, γι' αυτό άλλωστε και ο κόσμος τού το ανταπέδωσε με ένα standing ovation που όμοιό του δεν έχει υπάρξει στην ιστορία των Oλυμπιακών Aγώνων.
Πηγή: Goal

Εκτός αγώνων δύο ντοπέ Μολδαβές!!

Οι Μολδαβές αθλήτριες Μαρίνα Μαρτζίεβα και Νατάλια Άρτιτς δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής στους Ολυμπιακούς του Λονδίνου εξαιτίας χρήσης απαγορευμένων ουσιών.
Εκτός αγώνων δύο ντοπέ Μολδαβές
Δύο αθλήτριες της Μολδαβίας βρέθηκαν να έχουν κάνει χρήση απαγορευμένων ουσιών και με απόφαση της Ολυμπιακής Επιτροπής της χώρας, αποκλείσθηκαν από την αποστολή για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου.
Πρόκειται για την σφυροβόλο, Μαρίνα Μαρτζίεβα (φωτό) και την δισκοβόλο, Νατάλια Αρτιτς, οι οποίες βρέθηκαν "θετικές" σε αιματολογικό έλεγχο που έγινε πρόσφατα.
Την ανακοίνωση για τον αποκλεισμό των δύο αθλητριών, έκανε ο πρόεδρος της Ολυμπιακής Επιτροπής της Μολδαβίας, Νικολάε Γιουράφσκι.
Πηγή: sport24.gr

Έχει και η Μάδεργουελ λαϊκή βάση!!

Η αντίπαλος του Παναθηναϊκού στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ έχει ήδη προωθήσει σχέδιο διοίκησης με μεγαλύτερη εμπλοκή των οπαδών της στα κοινά της ομάδας.
Έχει και η Μάδεργουελ λαϊκή βάση!
Οι «πράσινοι» έχουν κάνει το πρώτο βήμα για πρόκριση στα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ μετά τη νίκη τους με 2-0 επί της Μάδεργουελ και πλέον απομένει να «σφραγίσουν» το εισιτήριο στο ΟΑΚΑ. Η αντίπαλός του «τριφυλλιού», βρίσκεται και αυτή σε διεργασία μετάβασης σε ένα νέο διοικητικό σχήμα, με αυξημένη την εμπλοκή του κόσμου. Ο μεγαλομέτοχος αποχώρησε μετά από αρκετά χρόνια και χωρίς να ζητήσει αντίτιμο παραχώρησε τις μετοχές του, προωθόντας ένα σχέδιο που θα επιτρέπει στον κόσμο να έχει τον πρώτο λόγο.

Η Well Society
Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Μετά από 13 χρόνια στην διοικητική κεφαλή της «Γουέλ», ο Τζον Μπόιλ, ο οποίος αγόρασε τον σύλλογο το 1998, αποφάσισε να αποχωρήσει. Η θέση του προέδρου παραμένει κενή, αλλά ο Μπόιλ συμφώνησε να δωρήσει τις μετοχές του σε ένα ανεξάρτητο τραστ, το οποίο θα διοικούταν από τέσσερις διαχειριστές, μέλη του Δ.Σ του συλλόγου. Παράλληλα όμως, ιδρύθηκε η Well Society, μία... συμμαχία οπαδών, η οποία θα έδινε στον κόσμο τη δυνατότητα να συμμετέχει στην ιδιοκτησία του συλλόγου.

Οι οπαδοί έτσι αρχικά θα έχουν τη δυνατότητα εκλογής αντιπροσώπων στο Δ.Σ. με απώτερο σκοπό να γίνουν το «αφεντικό»!  «Η Μάδεργουελ είναι ένας σύλλογος κοινότητας και ό,τι κι αν λένε τα χαρτιά και οι μετοχές, ο σύλλογος ανήκει στην πραγματικότητα στην κοινότητα και τους οπαδούς», έλεγε ο Μπόιλ τον Φεβρουάριο του 2011, όταν και ανακοίνωνε την απόφασή του για να αποσυρθεί.

Ο... Δεκαπενταύγουστος της Μάδεργουελ
Στις 15 Αυγούστου λοιπόν είναι προγραμματισμένη η Γενική Συνέλευση, όπου αναμένεται οι μέτοχοι να εγκρίνουν την είσοδο της Well Society στο σύλλογο και το δικαίωμα εκλογής δύο μελών από τον κόσμο στο Δ.Σ. Στο μεταξύ, γίνονται όλες οι απαραίτητες διεργασίες ώστε βάσει καταστατικού και νομοθεσίας,  αυτό να γίνει εφικτό και στην πράξη. Για να επιτραπεί στην «Κοινωνία» να μπει στο σύλλογο, οι μέτοχοι σκοπεύουν να εισάγουν μία νέα κατηγορία μετοχών, με την ονομασία «A Ordinary Shares». Αυτές θα διατεθούν στη Society έναντι 376,450 λιρών και έτσι θα μπορεί και τυπικά να εκλέξει δύο εκπροσώπους.

Έλεγχος καταλληλότητας
Τα νέα άρθρα που έχουν προταθεί για το καταστατικό αναφέρουν ότι θα υπάρχουν οκτώ άτομα στο Δ.Σ, δύο από τον κόσμο, από τους «A Ordinary» μετόχους και έξι από τους «κανονικούς», τους Ordinary μετόχους. Οι δεύτεροι, θα πρέπει να δεχτούν ότι οι εκπρόσωποι από την πλευρά των οπαδών είναι «κατάλληλοι» για το Συμβούλιο. Φυσικά, υπάρχουν κάποια ζητήματα ακόμα που δεν έχουν διευθετηθεί, όπως για παράδειγμα το κατά πόσο η Society θα μπορεί να αυξήσει τον έλεγχό της στο σύλλογο, ενώ μένει να συγκροτηθεί σε σώμα και να εκλέξει το δικό της Δ.Σ πριν βγάλει τους δύο αντιπροσώπους για την ομάδα.

Το συγκεκριμένο σχέδιο απέχει αρκετά από το όραμα του Τζον Μπόιλ για μεταφορά μετοχών στην Well Society, η οποία σταδιακά θα αύξανε τον έλεγχό της στο Δ.Σ, μέχρι τελικά η ομάδα να άνηκε ολοκληρωτικά στον κόσμο της. Ωστόσο, αποτελεί χωρίς αμφιβολία ένα πρώτο βήμα, με την «Κοινωνία» να συνεχίζει να εγγράφει νέα μέλη διαρκώς και να ελπίζει ότι κάποια στιγμή θα καταφέρει να πάρει την πλήρη διοίκηση!


πηγή: gazzetta.gr

Στις 10 το βράδυ το Μαρίτιμο-Αστέρας!!

Στις 10 το βράδυ θα αρχίσει τελικά η αναμέτρηση του Αστέρα Τρίπολης απέναντι στη Μαρίτιμο την Πέμπτη στην Πορτογαλία.
Στις 10 το βράδυ το Μαρίτιμο-Αστέρας
Όπως ενημέρωσε η UEFA η σέντρα του αγώνα στο "Dos Barreiros" θα γίνει στις 10 το βράδυ της Πέμπτης (09/08) και όχι στις 11 που αρχικά είχε προγραμματιστεί.

πηγή: sportdog.gr   

Αυτοπυρπολήθηκε παλαίμαχος ποδοσφαιριστής στη Χαλκίδα!!

Φρικτό τέλος στη ζωή του έβαλε 60χρονος από τη Χαλκίδα.
Αυτοπυρπολήθηκε παλαίμαχος ποδοσφαιριστής στη Χαλκίδα!
Σύμφωνα με το egnomi.gr, ο 60χρονος αυτοπυρπολήθηκε με αποτελέσμα να χάσει τη ζωή του.

Ο αυτόχειρας ήταν γνωστός στους κατοίκους της Χαλκίδας, καθώς ασχολείτο επαγγελματικά στο παρελθόν με το ποδόσφαιρο. Σήμερα το μεσημέρι, έθεσε σε δράση το οδυνηρό σχέδιό του μέσα στο σπίτι του.

Περιλούστηκε με βενζίνη και αυτοπυρπολήθηκε. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο άτυχος άνδρας άρχισε να ουρλιάζει από τους πόνους και έπεσε πάνω σε μία τζαμαρία με αποτέλεσμα να τραυματιστεί θανάσιμα.

Αμέσως ειδοποιήθηκε η αστυνομία και το Νοσοκομείο Χαλκίδας. Ο 60χρονος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, όπου εκεί απλά διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

πηγή: newpost.gr

Σαν θέλει η νύφη κι ο γαμπρός...!!

Τι κι αν ο Κατσαβάκης με τον Κατίδη δεν έχουν τις καλύτερες δυνατές σχέσεις, μετά το πειθαρχικό του νεαρού άσου σε προπόνηση του Άρη; Η διοίκηση μιλάει με τον μάνατζέρ του για ανανεώση...
Σαν θέλει η νύφη κι ο γαμπρός...
Ο Κατίδης, βέβαια, αποτελεί κεφάλαιο για τους "κίτρινους" και καλά κάνουν και προσπαθούν να του ανανεώσουν το συμβόλαιο, από τη στιγμή που και ο ίδιος είναι θετικός.
Μήπως, όμως, θα πρέπει κάποιος να μεσολαβήσει για να τα βρει με τον Κατσαβάκη;

πηγή: sportdog.gr   

Bolt, ο ανεπανάληπτος!!

Γεννήθηκε πριν από 26 χρόνια (σε 16 ημέρες έχει γενέθλια!) στο Tρελόουνι της Tζαμάικα για να μας ...τρελάνει! Γράφει ο Βαγγέλης Μπραουδάκης.
Bolt, ο ανεπανάληπτος!
H «αστραπή» Γιουσέιν Mπολτ δεν είναι απλώς ο ταχύτερος άνθρωπος του πλανήτη. Eίναι και ο ταχύτερος «διασκεδαστής», αφού ο τρόπος που επικοινωνεί με το κοινό το κάνει να παραληρεί διπλά, για τους χρόνους και το σόου του! Aμφιβάλλει κανένας μετά το χθεσινό ολυμπιακό ρεκόρ στα 100μ. ότι και στο Λονδίνο θα κάνει το απόλυτο, «τρία στα τρία», όπως και στο Πεκίνο συνεχίζοντας να στοιβάζει χρυσά (ήδη έφτασε στα εννιά μαζί με εκείνα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος);
O Mπολτ επισκιάζει οποιονδήποτε άλλον έφτασε στην κορυφή χτες στο Λονδίνο, όποιο κι αν ήταν το κατόρθωμά του! Oπως τον Mπεν Eϊνσλι (M. Bρετανία) που κατάφερε να γίνει ο «καπετάνιος» της ολυμπιακής ιστορίας με 4ο συνεχόμενο χρυσό στα Finn της ιστιοπλοΐας -είχε ξεκινήσει με ασημένιο στην Aτλάντα το '96- ξεπερνώντας τον Δανό «θρύλο» Eλβστρομ.
Θα τον χρίσει ιππότη η βασίλισσα ή δεν προβλέπεται για «ναυάρχους»; Oπως, επίσης, τον Zου (Kίνα) στις ασκήσεις εδάφους που έφτασε τα 5 χρυσά (τρία από το Πεκίνο), αλλά δεν έχει πλέον ένα απ' αυτά καθώς το δημοπράτησε για τους σεισμοπαθείς της γενέτειράς του Σιτσουάν...
Oπως, εξάλλου, τον Aντι Mάρεϊ (M. Bρετανία) που μέσα σε μια μέρα έγινε και χρυσός και ασημένιος (στο μονό και στο μικτό) στερώντας από τον Φέντερερ (Eλβετία) τη δυνατότητα να φτάσει -όπως η Σερένα Γουίλιαμς προχτές- στο Golden Slam (όλοι οι τίτλοι γκραν σλαμ συν το χρυσό ολυμπιακό μετάλλιο)!
O Φέντερερ με τα 17 γκραν σλαμ, με τα επτά Γουίμπλεντον, ο Φέντερερ που πριν από 28 ημέρες έκανε τον Mάρεϊ να κλάψει στο ίδιο γήπεδο, παλεύει από το Σίδνεϊ γι' αυτό το χρυσό και δεν το καταφέρνει. Παιχνίδια που παίζει η μοίρα... H Kίνα πέτυχε το «αδιανόητο» στο μπάντμιντον.
Πήρε όλους τους τελικούς του αθλήματος, ο Δανός Xάνσεν έγινε ο πρώτος «πολυ-ποδηλάτης» στο όμνιουμ (έξαθλο) που πρώτη φορά εισήχθη, ο Tζουλφαλακιάν (Aρμενία) στα 74 κ. της ελληνορωμαϊκής χάρισε στη χώρα του το πρώτο της μετάλλιο και πια νιώθει σχεδόν ίσος με τον πατέρα του, Λεβόν, που ήταν χρυσός το '88 στη Σεούλ.
Πρώτο μετάλλιο για τη χώρα τους και ο Nτελ Πότρο (Aργεντινή) στο μικρό τελικό του τένις κόντρα στον Tζόκοβιτς, όπως και ο Λι (Mαλαισία) στο μπάντμιντον. Tέλος, ο Kεμπόι (Kένυα) ξεπέρασε κάθε άλλο στιπλίστα στην ιστορία με δύο χρυσά πια (το άλλο στην Aθήνα) και ισάριθμα παγκόσμια πρωταθλήματα...
Aπό τη σπουδαία 400άρα Σάνια Pίτσαρντς (HΠA), που σχεδόν μια δεκαετία τώρα μονοπωλεί την απόσταση, έλειπε μόνο το χρυσό ολυμπιακό μετάλλιο στο απλό, καθώς είχε ήδη δύο από την Aθήνα και το Πεκίνο στις σκυταλοδρομίες, για να μπει δίπλα και στα πέντε από παγκόσμια πρωταθλήματα.
Kαι το έκανε νικώντας εκείνη από την οποία έχει ηττηθεί στο Πεκίνο, την Oχουρουόγκου (M. Bρετανία), την οποία δεν τη βοήθησε το γεγονός ότι το πατρικό της είναι σε απόσταση λιγότερη του χιλιομέτρου από το ολυμπιακό στάδιο... Kι άλλο χρυσό -έφτασε τα τέσσερα- για τη Σερένα Γουίλιαμς (HΠA) στο διπλό του τένις μαζί με την αδελφή της, Bίνους! H οικογένεια μετράει επτά τέτοια ολυμπιακά μετάλλια, εκτός από τα 14 γκραν σλαμ (συν άλλα 7 στο διπλό) της Σερένα και τα 7 γκραν σλαμ (συν άλλα 7 στο διπλό της Bίνους)!
Σύνολο; 42 κατακτήσεις, οι 19 στο χορτάρι του Γουίμπλεντον! H Γιου (Kίνα) από 3μ. με αναπηδητήρα πέρασε στην ιστορία ως η καταδύτης με τα περισσότερα μετάλλια (έξι, εκ των οποίων τέσσερα χρυσά, αρχής γενόμενης από την Aθήνα) ισοφαρίζοντας το θρύλο της συμπατριώτισσάς της, Γκουό! Tέλος, στις «μεγάλες» κυρίες συμπεριλάβετε την Γκελάνα (Aιθιοπία) που έτρεξε τον μαραθώνιο τόσο άνετα λες και βγήκε βόλτα, δικαιώνοντας τον ξάδερφό της, τον Aμπέρα, που το είχε κάνει στο Σίδνεϊ και την 133 κιλών αρσιβαρίστρια Zιου (Kίνα), την παγκόσμια πρωταθλήτρια, που για να νικήσει την Kασίρινα (Pωσία) χρειάστηκε να σπάσει το παγκόσμιο ρεκόρ κατά πέντε κιλά και να το φτάσει στα 333 στο σύνολο...
Πηγή: Goal

Παράνοια!!

Η κυρία που καθόταν πίσω από το γραφείο του υποκαταστήματος της ΔΕΗ μούγκρισε όπως μόνο οι υπάλληλοι των βαθέων ΔΕΚΟ ξέρουν να κάνουν όταν τους ζητάς πληροφορία. Γράφει ο Αντώνης Πανούτσος.
Παράνοια
"Πρεεε, κρεεε", είπε, που στα δημόσια σημαίνει "περιμένετε κύριε". Δοκίμασα την τύχη μου στην επόμενη αίθουσα. Στο πρώτο γραφείο είναι αυτή που ξέρει πόσο την έχει αδικήσει η πόρνη η ζωή όταν την αναγκάζει να απαντάει σε ερωτήσεις του κοινού όταν η ίδια θα έπρεπε να κάνει κάτι άλλο. Ας πούμε, ιέρεια της λατρείας του Φωτόπουλου. Ηθελα να γυρίσω το όνομα του ρολογιού ενός σπιτιού στο όνομά μου. Η ιέρεια έβγαλε ένα ιερό φωτοτυπημένο χαρτί από το γραφείο και άρχισε να μαρκάρει. Ναι, χρειαζόμουν μια δήλωση εγκαταστάτη ηλεκτρολόγου. 
 
Ναι, χρειαζόταν να πληρώσω ένα υπόλοιπο του λογαριασμού. Ναι, χρειαζόταν ταυτότητα και ΑΦΜ. Και, ναι, χρειαζόταν βεβαίωση της Εφορίας ότι έχει πληρωθεί το ΕΕΤΗΔΕ. Το ΕΕΤΗΔΕ, γνωστό και ως «χαράτσι της ΔΕΗ», που, πορτοφολιού επιτρέποντος, είχε πληρώσει ο προηγούμενος ιδιοκτήτης, αποφάσισα να το πάρω πρώτο. Στα γκισέ της Εφορίας γινόταν της Σμύρνης στην Ιστορία της Ρεπούση. Με την επωδό «κύριε, εδώ είναι η σειρά» να συνοδεύει την ερώτηση, πρόλαβα να μάθω ότι πράγματι από εκεί έπαιρνες το ΕΕΤΗΔΕ. Είπα να το πάρω την επόμενη μέρα, που ήταν η Πέμπτη 30 Ιουλίου. 
 
Τα μαντάτα στο γκισέ ήταν άσχημα: «Δυστυχώς το σύστημα έπεσε». «Και πότε θα συνδεθεί ξανά;» ρώτησα. «Από Δευτέρα. Αλλά αύριο ούτως ή άλλως δεν δίνουμε βεβαιώσεις». Το «από Δευτέρα» το καταλαβαίνω σε δίαιτες και πληρωμές επιταγών αλλά όχι και στις δημόσιες υπηρεσίες. «Εστειλε ειδοποίηση το υπουργείο Οικονομικών γράφοντας από Δευτέρα;» αναρωτήθηκα. Η προϊσταμένη δεν προχώρησε τόσο πολύ: «Οχι, έτσι μας είπανε». Το ίδιο άκουσε και η διευθύντρια όταν την παρακάλεσα να επικοινωνήσει με το Οικονομικών. «Το μόνο που μπορώ να κάνω είναι να σας δώσω ένα τηλέφωνο να μας ρωτήσετε αν συνδέθηκε», μου είπε. «Από Δευτέρα», πάντως, το σύστημα δεν είχε συνδεθεί. Πήρα ένα τηλέφωνο έναν φίλο μου του Οικονομικών. «Κάνε μου, ρε συ, τη χάρη και αν ξέρεις κάποιον από το ΕΕΤΗΔΕ να τον πάρεις να του πεις πότε το σύστημα θα ξαναδουλέψει». «Τι το θέλεις το ΕΕΤΗΔΕ;» με ρώτησε. «Να περάσω ένα ρολόι στο όνομά μου», του απάντησα. «Μα αφού τους το έχουμε πει ότι δεν χρειάζεται ΕΕΤΗΔΕ. Σου στέλνω την εγκύκλιο», μου είπε απορημένος. 
 
Οπλισμένος με την εγκύκλιο πίσω στη ΔΕΗ και πέρασμα από τη μουγκρίστρια, την ιέρεια και τέλος τη διευθύντρια: - «Τι θέλετε;». - «ΕΕΤΗΔΕ». - «Να το κάνετε τι;». - «Να περάσω ρολόι στο όνομά μου». - «Μα αφού δεν το χρειάζεστε». Σε ένα τέταρτο είχα συμπληρώσει τα χαρτιά της επανασύνδεσης και είχα φύγει. Για πέντε ημέρες στο Δημόσιο, υπάλληλοι και διευθυντές απασχολήθηκαν για ώρες και άλλες τόσες ώρες επειδή η ιέρεια δεν γνώριζε την ύπαρξη της εγκυκλίου ή γούσταρε να ταλαιπωρεί την κοινωνία. 
 
Το κείμενο είναι αφιερωμένο στους ακροατές του ραδιοφώνου που άκουγα να διαμαρτύρονται την περασμένη Πέμπτη. Γιατί φυσικά το ΕΕΤΗΔΕ συνέχισε να είναι πεσμένο και η εγκύκλιος παρέμενε επτασφράγιστο μυστικό.
 
Πηγή: Πρώτο Θέμα

Η Γκελάνα "έσπασε" την παράδοση!!

Ο μαραθώνιος δρόμος Γυναικών μπήκε στο ολυμπιακό πρόγραμμα το 1984 στο Λος Αντζελες με καθυστέρηση 88 χρόνων αν υπολογίσουμε και τους μύθους. Γράφει ο Τάσος Παπαχρήστου.
Η Γκελάνα "έσπασε" την παράδοση
Δηλαδή την είδηση που αναγράφηκε σε εφημερίδες της εποχής των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας το 1896.
Οτι η κυρία Σταμάτα Ρεβίθη, μια φτωχή μητέρα ενός παιδιού, έτρεξε την απόσταση Μαραθώνα - Αθήνα μέχρι το τέλος της λεωφόρου Μεσογείων, την ίδια ημέρα του αγώνα ή μπορεί και την επόμενη. Ούτε το ένα ούτε το άλλο είναι ξεκάθαρο. Και πιθανότατα ούτε και θα μάθουμε ποτέ.
Μοιραία λοιπόν έπρεπε να περάσουμε από τον μύθο στην πραγματικότητα για να δούμε μια γυναίκα να κερδίζει σε έναν μαραθώνιο δρόμο.
Και η πρώτη της ιστορίας ήταν η Αμερικανίδα Τζόαν Μπενόιτ με επίδοση 2 ώρες 24.52.
Χθες είχαμε μια νέα νικήτρια, την 8η κατά σειρά, με προέλευση την Αιθιοπία, την 28χρονη Τίκι Γκελάνα με χρόνο 2 ώρες 23.07.
Το φοβερό βέβαια στον μαραθώνιο δρόμο των Γυναικών είναι ότι σε, αντίθεση με τους άνδρες, συνήθως επικρατεί η λευκή φυλή.
Οχι όμως και χθες. Η Τίκι Γκελάνα από την Αιθιοπία με επίδοση 2 ώρες 23.07 μιμήθηκε τη συμπατριώτισσά της Φατίμα Ρόμπα που κέρδισε την κούρσα το 1996 στην Ατλάντα.
Τρία χρυσά μετάλλια πήρε στον θεσμό η Ευρώπη, δύο η Αφρική, δύο η Ασία και ένα η Αμερική.
Από αυτά, δύο και μάλιστα σερί ανήκουν στην Ιαπωνία και ισάριθμα στην Αιθιοπία.
Από τις προηγούμενες επτά νικήτριες, οι πέντε βρέθηκαν στο Λονδίνο για σχολιασμό της κούρσας από την τηλεόραση.
Απουσίαζαν μόνο οι Γιεγκόροβα (Ρωσία, 1992) και Ρόμπα (Αιθιοπία 1996) ενώ η νικήτρια του 2008, η Ρουμάνα Ντίτα, μετείχε και στον χθεσινό αγώνα.
Πηγή: Goal

Βreakfast στην ...Αγία Παρασκευή!!

O Μισέλ Πλατινί ο οποίος κρέμασε τα ποδοσφαιρικά παπούτσια του το 1987 (στην ακόμη γόνιμη ηλικία των 32 ετών) είχε πει πως "είναι καλύτερα να σε ρωτούν γιατί σταμάτησες, παρά γιατί συνεχίζεις"... Γράφει ο Βασίλης Σκουντής.
Βreakfast στην ...Αγία Παρασκευή!
...Και αυτό προφανώς είχε στο μυαλό του και ο Μάικλ Φελπς, που προχθές το βράδυ αποφάσισε να κατέβει από τον βατήρα παίρνοντας μαζί του έναν ανεκτίμητο θησαυρό κι έναν αληθινό μύθο!
Εξυπακούεται ότι για να κουβαλήσει όλον αυτόν θησαυρό ο «Flying Fish» θα πρέπει να ζητήσει τη συνδρομή ενός γερανού, ώστε να σηκώσει τα 71 (57 χρυσά, 11 ασημένια, 3 χάλκινα) μετάλλια που έχει κατακτήσει σε Ολυμπιακούς Αγώνες, Παγκόσμια Πρωταθλήματα και Pan Pacific Games, συν όλα τα υπόλοιπα παράσημα τα οποία κοσμούν την πιο πλουμιστή στολή στα χρονικά του παγκοσμίου αθλητισμού
Η «σφαίρα από τη Βαλτιμόρη» μένει πια ασφαλισμένη στη θαλάμη του όπλου που εκπυρσοκρότησε 22 φορές σε Ολυμπιακούς Αγώνες και, όσο μακάβριο κι αν ακούγεται, o λεγάμενος «died with his boots on»!
Τούτη η αλληγορία (που μάλιστα υπήρξε και ο τίτλος ενός παλιού κινηματογραφικού γουέστερν με τον Ερολ Φλιν και την Ολίβια ντε Χάβιλαντ) σημαίνει ότι ο Φελπς αποσύρθηκε από τη σκηνή όντας σε πλήρη ακμή, χωρίς την ανάγκη να ανακαλεί «περασμένα μεγαλεία και διηγώντας τα να κλαις»!
Ο υπερολυμπιονίκης αποχωρεί σε ηλικία 27 ετών και περισσότερο απ' όλα τα μετάλλια και τους τίτλους του, η καριέρα του θα αποτυπώνεται στις αναμνήσεις και στις εντυπώσεις που άφησε στους αντιπάλους του
Το εννοώ αυτό, αλλά πολύ καλύτερα από μένα το εννοεί ο παλαίμαχος, πλέον, Ρεθυμνιώτης πρωταθλητής του Ολυμπιακού, Ανδρέας Ζήσιμος, ο οποίος προχθές το βράδυ ανάρτησε στο Facebook μια φράση που αποτελεί την επιτομή της αναγνώρισης προς έναν αθλητή
«Οσοι είχαμε την τύχη και τη δυνατότητα θα λέμε μετά από χρόνια στα παιδιά μας ότι κολυμπήσαμε δίπλα στον μεγάλο Michael Phelps»!
Για να πω την αμαρτία μου, περιμένω με ανυπομονησία την ανάρτηση και του (συναθλητή του Ζήσιμου στον Ολυμπιακό και στην εθνική ομάδα) Δημήτρη Μαγγανά, ο οποίος όχι μόνο κολύμπησε δίπλα του, αλλά τον άφησε κιόλας πίσω του στα 400 μέτρα ελεύθερο!
Αυτό το γεγονός συνέβη το 2005 στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Μόντρεαλ, όταν ο Φελπς ήταν ήδη ένας σούπερ σταρ κι όχι ένας πολλά υποσχόμενος δεκαπεντάχρονος, όπως τον είχα πρωτοδεί το 2000 στο Σύδνεϊ, όπου έκανε το ολυμπιακό ντεμπούτο του (έχοντας αφήσει εντελώς πίσω του το μπέιζμπολ και το λακρός), τερματίζοντας πέμπτος στα 200 μέτρα πεταλούδα
Ο Αμερικανός Superman με τα πεταχτά αυτιά και τη μεγαλοκαρδία στέφθηκε για πρώτη φορά πρωταθλητής κόσμου το 2001 στη Φουκουόκα, το 2003 στη Βαρκελώνη κατέκτησε τέσσερα χρυσά και δυο ασημένια μετάλλια και μετά από δέκα μέρες με άφησε να τα ακουμπήσω και να φωτογραφηθώ μαζί τους!
Στις 3 Αυγούστου του 2003 η αφεντομουτσουνάρα μου καμάρωνε σαν γύφτικο σκεπάρνι δίπλα του, σε ένα δισέλιδο στο «Βήμα της Κυριακής»: ο Φελπς και κάμποσοι άλλοι συναθλητές του ήλθαν στην Αθήνα κατευθείαν από τη Βαρκελώνη και φιλοξενήθηκαν στις εγκαταστάσεις του Αμερικανικού Κολεγίου της Αγίας Παρασκευής, όπου είχα βύσμα!
Εκεί ήταν και εξακολουθεί να είναι καθηγητής ο γιος του συχωρεμένου Πατριάρχη, ο Αρης Ματθαίου, ο οποίος κανόνισε μια αποκλειστική προσωπική συνέντευξη, που δεν ήταν και πολύ εύκολη υπόθεση, γι' αυτό τη θεωρώ ως μία από τις πιο σπουδαίες στιγμές της καριέρας μου
Ο Φελπς ήταν απίκο στο ραντεβού το οποίο είχε κλειστεί στις εννιά το πρωί, λίγο μετά την προπόνηση και το breakfast του που βεβαίως είναι το πιο περίφημο στον κόσμο μετά το (κινηματογραφικό) στο Τίφανι'ς!
Οι τραπεζοκόμοι μου είπαν πόσο εντυπωσιάστηκαν από τον νεαρό παγκόσμιο πρωταθλητή, επειδή μάζεψε και τους πήγε τον δίσκο με τα αποφάγια του, ενώ στα γουόκμαν του άκουγε Εμινεμ και ήδη σκεπτόταν το στοιχειωμένο ρεκόρ του Σπιτς: «Το έχω εδώ και τρία χρόνια στο μυαλό μου και θα το κυνηγήσω του χρόνου εδώ στην Αθήνα, κυνηγώντας όχι τα οκτώ χρυσά, αλλά οκτώ τέλειες κούρσες » μου είπε, ωστόσο έμελλε να το πετύχει μετά από μια πενταετία στο Πεκίνο
Σε εκείνη τη συνέντευξη ο Φελπς μου αποκάλυψε ότι «η πρώτη αγάπη μου ήταν το ύπτιο διότι όταν ήμουν μικρός και οι γονείς μου με τις αδερφές μου με πίεζαν να ασχοληθώ με την κολύμβηση, εγώ φοβόμουν να βάλω τα μούτρα μου στο νερό και διάλεξα το μόνο στυλ στο οποίο κοιτάζεις πάνω»!
Τον είχα ρωτήσει τότε ποια είναι η αίσθησή του την ώρα που πέφτει στο νερό και αρχίζει τους υπέροχους και μοναδικούς δελφινισμούς του και πήρα την απάντηση που φανταζόμουν: «Οταν αρχίζει ένας αγώνας, αισθάνομαι ότι δεν έχω όρια»!
Οντως δεν είχε όρια ούτε στο ταλέντο ούτε στην προσπάθεια μέσα στην πισίνα ούτε στα ρεκόρ ούτε στα μετάλλια ούτε στον μύθο που άφησε πίσω του.
Πηγή: Goal

Ο Χατζηαποστόλου ζητάει την παραίτηση Σαρρή από την ΚΕΔ!!

Σε νέα φάση μπαίνει η προεκλογική αντιπαράθεση στην ΕΠΟ έπειτα από το μπαράζ δημοσιευμάτων κατά της υποψηφιότητας Γκαγκάτση το Σαββατοκύριακο.
Ο Χατζηαποστόλου ζητάει την παραίτηση Σαρρή από την ΚΕΔ
Ο Βασίλης Χατζηαποστόλου, «νούμερο 2» της παράταξης Γκαγκάτση επικοινώνησε με δική του πρωτοβουλία με το Soccerplus και ζήτησε, μέσω δήλωσής του, την παραίτηση του υποψήφιου προέδρου της ΕΠΟ, Γιώργου Σαρρή από την προεδρία της ΚΕΔ και την μη συμμετοχή του στον καταρτισμό των νέων πινάκων διαιτησίας ώστε να μην επηρεάσει την ψήφο των ενώσεων. Ο καταρτισμός των πινάκων διαιτητών αναμένεται να γίνει μέσα στις επόμενες ημέρες.
Η δήλωση του κ. Χατζηαποστόλου είναι η ακόλουθη:
«Δεν είναι ηθικό και δεοντολογικό ένας υποψήφιος πρόεδρος της ΕΠΟ να κάνει τις κρίσεις των διαιτητών. Ηθικό και δεοντολογικό θα ήταν ο κύριος Σαρρής να ανακοινώσει την υποψηφιότητά του για πρόεδρος της ΕΠΟ και στην συνέχεια να παραιτηθεί από πρόεδρος της ΚΕΔ ώστε να μην μπορεί να επηρεάσει τις ψήφους των ενώσεων. Καλώ τον πρόεδρο της ΕΠΟ, Σοφοκλή Πιλάβιο να παραστεί στις αξιολογήσεις των διαιτητών, οι οποίες θα πρέπει να γίνουν από τα μέλη της ΚΕΔ που είναι πρώην διαιτητές».
Υ.Γ. Το Soccerplus.gr με αφορμή την παραπάνω δήλωση ξεκαθαρίζει προς κάθε κατεύθυνση ότι θα δημοσιεύει οποιαδήποτε δήλωση αφορά τις εκλογές της ΕΠΟ, από όποια παράταξη και αν προέρχεται και από όποιον και αν γίνεται και χωρίς να αποκλείει την φωνή κανενός όπως άλλωστε έκανε και με την δήλωση του προέδρου της ΕΠΣ Σάμου, κ. Βακάλη, ο οποίος μέσω του Soccerplus τάχθηκε υπέρ της υποψηφιότητας Σαρρή.
Πηγή: Soccerplus.gr

"Κονσέρβα" τα 100μ. από το NBC!!

Όσοι γκρινιάξατε για τη μη απευθείας μετάδοση του αγώνα που χάρισε στον Ηλία Ηλιάδη το χάλκινο μετάλλιο στο τζούντο, θα δείτε πως υπάρχουν και χειρότερα.
"Κονσέρβα" τα 100μ. από το NBC!
Το NBC δεν μετέδωσε ζωντανά τον τελικό των 100μ. κρατώντας τη μεγάλη κούρσα για «κονσέρβα» στην εκπομπή που ακολουθούσε, για λόγους τηλεθέασης!

Υπολογίζεται πως περίπου 2 δισεκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο παρακολούθησαν ζωντανά το θρίαμβο του Γιουσέιν Μπολτ, όχι όμως όσοι ήταν συντονισμένοι στο NBC, αφού το μεγάλο αμερικανικό δίκτυο δεν παρέκκλινε από τη φιλοσοφία του.

Αμέσως τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κατακλύστηκαν από καυστικά σχόλια για την απόφαση του NBC. «Χρειάστηκε λιγότερος χρόνος για τη NASA να δημοσιεύσει τις πρώτες φωτογραφίες του Curiosity από τον Άρη, από ό,τι στο NBC για να δείξει την κούρσα του Μπολτ», ήταν ένα από αυτά.
Πηγή: sport-fm.gr

Η χαρά του σπορτκάστερ...!!

Άντε να πεις το όνομα του συγκεκριμένου Ιρανού αθλητή...
Η χαρά του σπορτκάστερ...
Εμείς, βέβαια, κάναμε μία προσπάθεια και -αν δεν μας ξέφυγε κανένα γράμμα-, σας παρουσιάζουμε τον... Σαΐντ Μοχαμαντπουρκαρκαράγκ!

πηγή: sportdog.gr   

Λαθρομετανάστες και για νταντά στα παιδιά!!

Μόνο ντροπή και θλίψη προκαλούν σε κάθε νοήμονα Έλληνα -και δη, οικογενειάρχη- οι ανακοινώσεις του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΚΕ. Γράφει ο Θέμος Αναστασιάδης.
Λαθρομετανάστες και για νταντά στα παιδιά
Που ειδικά αυτή τη μέρα τάσσονται αδιακρίτως υπέρ των λαθρομεταναστών, χαρακτηρίζοντας πογκρόμ τη νόμιμη επιχείρηση ελέγχου, που επιτέλους ξεκίνησαν οι Αρχές.
Υπάρχουν συνθήκες, ώρες και ημέρες, που επιβάλλουν ειδική ευαισθησία -αν κάποιοι τη διαθέτουν στο ελάχιστο- όπως τώρα, που το πανελλήνιο έχει συγκλονιστεί από τις φρικαλέες λεπτομέρειες του εγκλήματος που έκανε ο 21χρονος Πακιστανός λαθρομετανάστης στην Πάρο.
Είναι απίστευτο ότι αυτό το πανεθνικό συναίσθημα συντριβής, φρίκης κια οργής δεν το αντιλαμβάνονται οι ηγεσίες του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΚΕ, που, μέσα στην ιδεολογική τύφλωσή τους και το φανατισμό τους, ξεχνούν πως ενίοτε η σιωπή είναι χρυσός. Λησμονούν ότι το κορυφαίο γεγονός της τραγωδίας που βίωσε η 15χρονη Ελληνίδα στα χέρια του 21χρονου λαθρομετανάστη επιβάλλει, αν μη τι αλλο, αυτό το ΛΕΠΤΟ ΣΙΓΗΣ, που κρατιέται σε ανάλογες συνθήκες απ' όλο τον κόσμο, ό,τι αντιλήψεις και ιδεολογίες και αν έχει.
Δεν θέλουμε να πιστεύουμε ότι οι ηγεσίες αυτών των δύο κομμάτων, μεταξύ των οποίων πολλοί οικογενειάρχες με μικρά παιδάκια, δεν μπορούν να καταλάβουν τι σήμα εκπέμπουν, όταν ορύονται ανά πάσα στιγμή για πογκρόμ, ενώ ουδέποτε, ΜΑ ΟΥΔΕΠΟΤΕ, έχουν βγάλει μια ανακοίνωση για τις άγριες δολοφονίες των Ελλήνων από ξένους.
Για το καλό τους, τουλάχιστον, ελπίζουμε να διατηρούν μια μίνιμουμ αίσθηση ρεαλισμού και αυτοσυντήρησης και να μην τρέξουν να πάρουν κάποιον από τους συλληφθέντες λαθρομετανάστες στο σπίτι τους για νταντά να προσέχει τα παιδιά τους. Τα εν δήμω μη εν οίκω.
ΥΓ: Κι ας μην μας πουν ότι πρόκειται για μεμονωμένο γεγονός, που δεν αφορά το σύνολο των λαθρομεταναστών. Με τόσους φόνους, βιασμούς, ληστείες και άλλες κτηνωδίες απελπισμένων έστω λαθρομεταναστών, υπάρχει σίγουρα ένα εγκληματικό υποσύνολο, ουδόλως αμελητέο αριθμητικά, που άθελά τους το συγκαλύπτουν και το προστατεύουν. Ευχή και κατάρα στον Σαμαρά, αν προλαβαίνει να κάνει μία και μόνο δουλειά, να ξεριζώσει από την Ελλάδα αυτή τη συμφορά με τους λαθρομετανάστες, που κάθε μέρα θα γίνονται πιο τρελοί, πιο μανιακοί, πιο ακραίοι, πιο βίαιοι. Αν κάποιος, δυο χρόνια τώρα, είχε μαζέψει τον 21χρονο της Πάρου, που πηγαινοερχόταν και δούλευε ελεύθερα, το 15χρονο κοριτσάκι θα 'βλεπε ανενόχλητο και άλλο ηλιοβασίλεμα. ΣΕΒΑΣΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΨΥΧΟΥΛΑ ΤΗΣ, ΚΟΜΜΑΤΙΚΑ ΤΕΡΑΤΑ.
Πηγή: protothema.gr

Ευκολάκι το 9.40 όταν το αποφασίσει!!

Ο Παναγιώτης Περπερίδης σχολιάζει την κούρσα των 100μ.
Ευκολάκι το 9.40 όταν το αποφασίσει
Κι έτσι έγινε η γρηγορότερη κούρσα στην ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων. Ο Γιουσέιν Μπολτ στην εκκίνηση των 100 μέτρων κόλλησε στο βατήρα.  Μετά τα 50 μέτρα έκανε πως γκαζώνει. Κατάπινε τον έναν μετά τον άλλον. Με συνοπτικές διαδικασίες άφησε πίσω του τα Αμερικανάκια που για λίγο πήγαν να χαρούν. Στο κατόπι του ο Μπλέικ που δεν μπόρεσε να τον απειλήσει ποτέ.
Από τον πρώτο γύρο, στη συνέχεια στον ημιτελικό και στον τελικό ο Μπολτ σχεδόν δεν ίδρωσε. Με την τρομερή συχνότητα και το άνοιγμα των διασκελισμών του ο ταχύτερος άνθρωπος του κόσμου, η «αστραπή» όπως τον λένε, εάν (λέμε εάν) δεν έκοβε (στους δυο πρώτους γύρους) και δεν καθυστερούσε (στον τελικό), το 9΄΄40 θα το έκανε αέρα. Ίσως και λιγότερο. Ο Τζαμαϊκανός μας δίνει την εντύπωση ότι σταματάει για να μην προκαλέσει. Κρατάει τα άλογά του για να μην ξεσπάσει σάλος.
Αυτό που έγινε απόψε με το 9.63 είναι πταίσμα, μπροστά σε αυτό που θα μπορούσε να κάνει αυτό το φαινόμενο. Η άποψή μου είναι ότι αυτά δεν είναι φυσιολογικά πράγματα. Συγγνώμη που σας χαλάω μια τόσο ωραία ιστορία, αλλά δεν μπορώ να το καταπιώ αμάσητο. Δεν ξέρω που σταματούσαν τα όρια του ανθρώπου. Είμαι βέβαιος ότι τα έχει ξεπεράσει κατά πολύ. Πώς; Δεν ξέρω. Ας το ψάξουν οι ειδικοί.
Ο Γιουσέιν Μπολτ έγινε αυτό που ήθελε, θρύλος των Ολυμπιακών Αγώνων. Και θα επιτείνει το μύθο του, όταν κερδίσει τα 200 και τη σκυτάλη (ή τις σκυτάλες;).
Τα 100 μέτρα έχουν εξελιχθεί σε ένα άκρως επικίνδυνο σόου. Από την χορευτική παρουσίαση, μέχρι τον τερματισμό με ταχύτητα αστραπής.
Πηγή: pamesports.gr

"Ακατέβατα και μετρητά"

O Κούγιας επιμένει να ζητάει 100 χιλιάρικα από την ΑΕΚ για τον Φουρτάδο.
"Ακατέβατα και μετρητά"
Αναλυτικά οι δηλώσεις του στο "sport24.gr":
"Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει καμία εξέλιξη στην υπόθεση του Φουρτάδο. Είναι αλήθεια πως η ΑΕΚ έκανε πρόταση για τον παίκτη αλλά την αρνηθήκαμε. Παρότι είχα δηλώσει πως δεν δίνω τον παίκτη σε άλλη Ελληνική ομάδα, για την ΑΕΚ θα κάνω την εξαίρεση.
Ο λόγος; Διότι πέρασα από αυτή την μεγάλη ομάδα. Είχα την τιμή να βρεθώ στη θέση του προέδρου, τίμησα την θέση του προέδρου και είχα την ικανοποίηση, στο μικρό διάστημα που βρέθηκα στον προεδρικό θώκο να έχουμε μια ομάδα αήττητη και να χαίρεται ο κόσμος της και όλη η Ελλάδα για το ποδόσφαιρο που έπαιζε.
Για τον λόγο αυτό, κάνω μια εξαίρεση για την ΑΕΚ και είμαι διατεθειμένος να παραχωρήσω τον παίκτη. Και επίσης θέλω να βοηθήσω, αυτή τη νέα προσπάθεια για την οποία και χαίρομαι, από ανθρώπους που είναι πραγματικοί ΑΕΚτζήδες όπως ο Θωμάς Μαύρος και ο Βασίλης Τσιάρτας. Υπάρχουν βέβαια και φίλοι μου, όπως ο Ανδρέας Δημητρέλος".

Προχωράει κανονικά με Κατσαβάκη!!

Η απόφαση του Δημήτρη Ηλιάδη, εφόσον αναλάβει τον Άρη.
Προχωράει κανονικά με Κατσαβάκη
Οπως προανήγγειλε το AllAboutARIS.com το Σάββατο, ο Δημήτρης Ηλιάδης ζήτησε από τους ανθρώπους του Άρη να μην πραγματοποιήσουν τις δύο μεταγραφές άνω των 24 μέχρι να ξεκαθαρίσει η υπόθεσή του.
Η επιθυμία του κ. Ηλιάδη διαβιβάστηκε στον Αντώνη Ζαμπέτα και τους συνεργάτες του στην ΠΑΕ από την «ΚΜΑ» και αποφασίστηκε να παγώσουν μέχρι τα μέσα της εβδομάδας οι όποιες κινήσεις γίνονταν.
Η αλήθεια είναι ότι η ΠΑΕ σε συνεργασία με τον Κατσαβάκη έχει προχωρήσει αρκετά το συγκεκριμένο ζήτημα και είναι κοντά στην επίτευξη συμφωνιών. Ωστόσο, θα περιμένουν. Από την άλλη, το επιτελείο του Δημήτρη Ηλιάδη κινείται ήδη στο μεταγραφικό μέτωπο και προετοιμάζεται.
Από την άλλη, για τον κ. Ηλιάδη δεν υφίσταται θέμα προπονητή. Ο πρώην πρόεδρος της ΠΑΕ έχει πάρει την απόφαση να συνεχίσει με τον Μάκη Κατσαβάκη και δεν σκέφτεται τίποτα άλλο πέρα από το να στηρίξει την προσπάθειά του με τον καλύτερο δυνατό τρόπο εφόσον αναλάβει.
Πηγή: allaboutaris.com

Τα επαγγελματικά (όχι όμως και ελληνικά) στάνταρ του Ζαρντίμ!

Ο επαγγελματισμός του Λεονάρντο Ζαρντίμ αγγίζει τα όρια της τελειότητας. Γράφει ο Αντώνης Κατσαρός.
Τα επαγγελματικά (όχι όμως και ελληνικά) στάνταρ του Ζαρντίμ
Tα οποία φαίνεται πως ξεπερνούν κάποια στιγμή τα δεδομένα της Ελλάδας και σε άλλες εποχές δεν θα ήταν απίθανο ακόμη και να υπονομεύσουν τη δουλειά του.
Ο ευρωπαϊκός χαρακτήρας των «ερυθρολεύκων» πάντως δεν αφήνει περιθώρια για εσωτερικές αναταράξεις και είναι πλέον εκατό τοις εκατό στο χέρι του Πορτογάλου να πιάσει την ευκαιρία από τα μαλλιά, στη μετά Βαλβέρδε εποχή και να ανεβάσει ακόμη ένα επίπεδο υψηλότερα τους Πειραιώτες.
Αρκεί να βρει τους κώδικες να επικοινωνήσει με νορμάλ τρόπο τα αυτονόητα γι αυτόν στάνταρ. Όπως έκανε εχτές όταν, γυρίζοντας μετά από μία εβδομάδα στην Ολλανδία, πήγε τους παίκτες για προπόνηση στου Ρέντη, ενώ είχαν ταξιδέψει από το Έρμελο οδικώς προς το Ντίσελντορφ και από εκεί αεροπορικώς για την Αθήνα. Κανείς βέβαια εν μίλησε και δεν υπάρχουν πιθανότητες να συμβεί αυτό, καθώς οι Έλληνες πρώτης γραμμής, όπως ο Τοροσίδης, ο Αβραάμ, ο Μανιάτης, ο Μήτρογλου και ο Φετφατζίδης δεν αποτελούν αυτό που στο «ερυθρόλευκο» παρελθόν λεγόταν κλίκα ελληνικής απόχρωσης !
Για διαφορετικούς λόγους του καθενός, η συνοχή τους εξωαγωνιστικά δεν είναι θέμα προς συζήτηση. Δεν υφίσταται με την κακή έννοια, επομένως δεν θα είναι πρόβλημα και για τον προπονητή. Έτσι κι αλλιώς στου Ρέντη διαπιστώνουν καθημερινά πως τα πέντε μέλη του «ερυθρόλευκου» τεχνικού επιτελείου δεν σηκώνουν μύγα στο σπαθί τους και είναι άξιοι εκπρόσωποι της σχολής του συμπατριώτη τους Μουρίνιο, ο οποίος βάζει πάνω απ όλα την πειθαρχία.
Τα ήδη αμέτρητα ταξίδια πάντως είναι επίσης ένα ζήτημα για τον Ολυμπιακό, καθώς μετά το πρώτο στάδιο της προετοιμασίας στην Αυστρία, ακολούθησαν τα τρία φιλικά στο νότο της Πορτογαλίας, η Ολλανδία, ακολουθεί το φιλικό με τη Σπόρτιγκ στη Λισαβόνα και η ιστορία τελειώνει στην Ιταλία με τη Νάπολη.
«Βαριές» έχουν πέσει στους ποδοσφαιριστές και οι συνήθειες του νέου τεχνικού επιτελείου των «ερυθρολεύκων» στην Αθήνα. Ο Λεονάρντο Ζαρντίμ τους «τρέχει» από τα... χαράματα, στις προπονήσεις, όπως κάνει και στα αεροδρόμια. Άπαντες στου Ρέντη έχουν βέβαια να πουν ένα καλό λόγο για τον Πορτογάλο τεχνικό και γνωρίζουν από πρώτο χέρι ότι αυτές οι τακτικές εφαρμόζονται σε όλα τα μεγάλα ευρωπαϊκά κλαμπ.
Δεν είναι άλλωστε τυχαία και τα σχόλια του βοηθού προπονητή της Οσασούνα Αλφρέντο Σάντες, που παρακολούθησε τις προπονήσεις του Ζαρντίμ στο Έρμελο, για την ποιότητα των προπονήσεων του Ολυμπιακού. Πάντως, το πρωινό ξύπνημα «φτιάχνει» κάποιες φορές ακόμη περισσότερο το κλίμα στο «ερυθρόλευκο» στρατόπεδο, καθώς τα ξεκαρδιστικά απρόοπτα δεν λείπουν. Όπως οι ατημέλητες ενδυμασίες κάποιων παικτών, που δεν βλέπουν τι φοράνε...
Πηγή: pamesports.gr

Ακούστε τον "Γερμανό"!

H προφορική παραίτηση του υπουργού Οικονομικών μπορεί να απετράπη τελικά την τελευταία στιγμή, αλλά αποτελεί άλλη μια απόδειξη των μεγάλων προβλημάτων συνοχής της νέας κυβέρνησης. Του Νίκου Χατζηνικολάου.
Ακούστε τον "Γερμανό"!
Προβλήματα που αν δεν αντιμετωπισθούν άμεσα και αποτελεσματικά είναι βέβαιο ότι θα θέσουν σε κίνδυνο όχι μόνον τη σταθερότητα του κυβερνητικού σχήματος, αλλά και αυτή καθαυτή την πορεία και την προοπτική της χώρας, σε μια περίοδο εξαιρετικά κρίσιμη για τα εθνικά μας συμφέροντα, καθώς και για την κοινωνική μας ηρεμία και γαλήνη. Και βέβαια, αυτό που προκαλεί ιδιαίτερη εντύπωση είναι το γεγονός ότι μέγα τμήμα του πολιτικού μας προσωπικού εξακολουθεί ακόμη και σήμερα να μην αντιλαμβάνεται την κρισιμότητα των περιστάσεων και να συμπεριφέρεται με αβάσταχτη ελαφρότητα, προτάσσοντας το κομματικό και όχι το εθνικό συμφέρον.
ΕΙΝΑΙ χαρακτηριστικές οι οβιδιακές πολιτικές μεταμορφώσεις κομμάτων και αρχηγών, ανάλογα κάθε φορά με τη νέα θέση στην οποία βρίσκονται και με το νέο ρόλο που καλούνται να παίξουν... Το συμφέρον του κόμματος ή του αρχηγού οδηγεί ταχύτατα και συνήθως χωρίς δισταγμό σε νέες τοποθετήσεις για τα μεγάλα και σημαντικά θέματα της πολιτικής μας ατζέντας. Τοποθετήσεις που συχνά είναι διαμετρικά αντίθετες με τις προηγούμενες, ακόμη και αν αυτές διατυπώθηκαν πρόσφατα και παραμένουν «νωπές» στη μνήμη των πολιτών... Για παράδειγμα, ας δούμε τη στάση των τριών πολιτικών αρχηγών, που τα κόμματά τους μετέχουν στην κυβέρνηση, απέναντι στην τρόικα, το μνημόνιο και την επαναδιαπραγμάτευση:
- Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ κ. Σαμαράς υπήρξε, επί ημερών κυβερνήσεως Γ. Παπανδρέου, έντονα αντιμνημονιακός. Στη συνέχεια στήριξε την κυβέρνηση Παπαδήμου, κρατώντας επαμφοτερίζουσα στάση. Μετείχαν υπουργοί προερχόμενοι από τη Ν.Δ., αλλά το κόμμα επέμενε παρά ταύτα ότι δεν... συγκυβερνά με το ΠΑΣΟΚ! Και στις τελευταίες εκλογές ο κ. Σαμαράς έκανε σημαία της προεκλογικής του εκστρατείας την επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου, δεσμευόμενος μάλιστα για τη διεκδίκηση 18 συγκεκριμένων αλλαγών. Τώρα είναι ο πιο συγκρατημένος από τους τρεις αρχηγούς σε ό,τι αφορά τον χρόνο της διεκδίκησης των αλλαγών στο μνημόνιο, αλλά και ο πιο «φανατικός» υποστηρικτής της ανάγκης να εφαρμοστούν όσα σήμερα ζητεί η τρόικα, προκειμένου «να αποκατασταθεί η αξιοπιστία της χώρας»...
- Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ του ΠΑΣΟΚ κ. Βενιζέλος υπήρξε χωρίς αμφιβολία ο πλέον «μνημονιακός» εκ των τριών αρχηγών. Είναι εκείνος που συμφώνησε με τους δανειστές και στη συνέχεια υπερασπίστηκε στη Βουλή, προκειμένου να ψηφιστούν, σχεδόν όλα όσα σήμερα καλείται η χώρα να εφαρμόσει. Και... ξαφνικά, τώρα εμφανίζεται ως αντιμνημονιακότερος των αντιμνημονιακών! Και πιέζει τον πρωθυπουργό να αμφισβητήσει όσα ο ίδιος υπέγραψε, όταν ήταν υπουργός Οικονομικών, διαφημίζοντάς τα μάλιστα τότε ως τη συμφωνία που... έσωσε τη χώρα. Και βέβαια, ο κ. Βενιζέλος έχει μετατραπεί σε... Σαμαρά της περιόδου Παπαδήμου! Στηρίζει την κυβέρνηση, αλλά δεν... συγκυβερνά!
- Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ της ΔΗΜΑΡ κ. Κουβέλης έχει επιλέξει ήπιους τόνους, προφανώς για να δώσει στην κυβέρνηση τον χρόνο που απαιτείται για να βρει τον βηματισμό της. Εμφανίζεται, όμως, μέχρι στιγμής, και παρά τις περί του αντιθέτου διαρροές, να έχει «ξεχάσει» τις προεκλογικές του δεσμεύσεις για «σταδιακή απαγκίστρωση από το μνημόνιο»... «Στα μέσα Σεπτεμβρίου θα κριθεί η κυβέρνηση και θα αποφασίσει η ΔΗΜΑΡ για τη στάση της», λέει σε ιδιωτικές συνομιλίες του ο πρόεδρός της και συμπληρώνει: «Δεν μπορούμε να μετέχουμε σε μια κυβέρνηση, αν δεν τηρεί όσα υποσχέθηκαν προεκλογικά τα κόμματα που την στηρίζουν και την προγραμματική τους συμφωνία». Αν, όμως, τα μέτρα έχουν ήδη ληφθεί μέχρι τότε; Τι θα μένει προς διαπραγμάτευση;
ΕΝΑΣ «ΓΕΡΜΑΝΟΣ» ευρωβουλευτής ελληνικής καταγωγής, ο κ. Γιώργος Χατζημαρκάκης, προτείνει τον δρόμο που πρέπει τώρα να ακολουθήσει η χώρα μας. Ιδού οι δηλώσεις του:
«Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ έχει μια πολύ λανθασμένη εικόνα για την Ελλάδα. Εχει την εικόνα ότι η Ελλάδα είναι βαρέλι χωρίς πάτο. Πιστεύουν ότι επενδύουν σε μία χώρα η οποία δεν είναι ικανή να χρησιμοποιήσει με τον κατάλληλο τρόπο αυτά τα λεφτά. Είναι πολύ λανθασμένη εικόνα αυτή, γιατί οι ίδιοι οι Γερμανοί έχουν δώσει πολλές εγγυήσεις, αλλά και οι Ελληνες έχουν ξεπληρώσει ήδη 400 εκατ. ευρώ μόνο σε τόκους προς τους Γερμανούς. Πιστεύω λοιπόν ότι τώρα πρέπει πάρα πολύ γρήγορα η Γερμανία να καταλάβει ότι η κάθε πίεση προς την Ελλάδα, την οποία θεωρώ πειραματόζωο στο εργαστήρι του ΔΝΤ, πρέπει να τελειώσει», δηλώνει ο κ. Χατζημαρκάκης. Και προσθέτει: «Η Ισπανία έχει πάρει άλλους όρους, ειδικά ως προς την επιμήκυνση, ως προς τον χρόνο αποπληρωμής του χρέους και είναι το πιο λογικό πράγμα του κόσμου και η Ελλάδα να πάρει τους ίδιους όρους. Αυτό, όμως, σημαίνει αλλαγή, ρύθμιση - αν κάποιοι το λένε αναδιαπραγμάτευση, αυτό είναι ένας όρος», λέει ο Γιώργος Χατζημαρκάκης. Και καταλήγει: «Είναι μία ρύθμιση που προσαρμόζει το πρόγραμμα της Ελλάδας με το πρόγραμμα της Ισπανίας. Αυτό είναι το βασικό. Μπορεί οι Γερμανοί να μην το θέλουν. Χρειαζόμαστε όμως έναν πρωθυπουργό με αυτοπεποίθηση, να το ζητάει. Αυτό δεν έχει γίνει προς το παρόν. Περιμένουμε τον κ. Σαμαρά στις Βρυξέλλες. Και πιστεύω ότι με μία καθαρή φωνή και καθαρή πράξη - όπως το έκανε ο πρωθυπουργός στη Χαλυβουργία - θα πετύχει τους στόχους της ρύθμισης και της αναδιαπραγμάτευσης».
Πηγή: Real News