Δευτέρα 6 Αυγούστου 2012

Το "μπολόνιο" δεν ανησυχεί τον Ιβάν

Ποιος είπε ότι ο Μπόλονι έχει φύγει οριστικά από τον ΠΑΟΚ; Πρακτικά έχει αποχωρήσει. Γράφει ο Γιώργος Ζαχαριάδης.
Το "μπολόνιο" δεν ανησυχεί τον Ιβάν
Ωστόσο, θα πρέπει να δεχθείτε ότι ο κυκλοθυμικός Ρουμάνος άφησε δυο πράγματα για προίκα κι αυτό είναι που επιβεβαιώνει τη μεταφυσική του παρουσία.
Για το Eνα δεν πρέπει να είμαστε αχάριστοι. Το άλλο θα πρέπει να μας θυμίζει ότι λίγη προσοχή στις επιλογές προπονητών δεν κάνει κακό. Από όσο θυμάμαι (και) στην περίπτωση του Ρουμάνου, όταν πρωτοήρθε το περσινό καλοκαίρι, νόμιζε κανείς ότι έφτασε ο Μεσσίας…
Κατ’ αρχάς, άφησε προίκα ένα τσούρμο από νεαρούς που ήδη αποδίδουν το μέγιστο της αντικειμενικής τους αξίας και δεν αποκλείεται να κερδίσουν αρκετό χώρο στην ενδεκάδα.
Όχι ότι ο Δώνης πανηγυρίζει με την εικόνα της ομάδας του, αλλά, κάτι είναι κι αυτό όσο η διοίκηση προχωρά σε αποψίλωση, λόγω οικονομικής στενότητας, γεγονός που από 'δω και πέρα δεν εξηγείται καθότι υποτίθεται ότι θα αναλάβει ο λεφτάς Ιβάν και θα ρεύσει το χρήμα. Ποιος ο λόγος, λοιπόν, να συζητούμε για στενότητα;
Σε αυτό το σημείο βέβαια, αναρωτιέται κανείς, τι είναι αυτό που οριστικοποιεί την παρουσία του Ιβάν Σαββίδη στον ΠΑΟΚ; Και μη μου πείτε ότι η έγκριση της ΕΕΑ ήταν καθοριστική. Ακόμη κι αυτό θα μπορούσε να είχε ολοκληρωθεί ως διαδικασία, πολύ νωρίτερα.
Ήταν βέβαιο ότι εφόσον παρέθετε τα απαραίτητα δικαιολογητικά η ΕΕΑ δεν θα μπορούσε να του αρνηθεί. Άρα υπήρχε κάτι άλλο που τον φρέναρε και ενδεχομένως να έλαβε τις διαβεβαιώσεις ή ακόμη και να ρυθμίστηκε οριστικά, ώστε να προχωρήσει στην αγορά των μετοχών του ΠΑΟΚ.
Τι ήταν αυτό τελικά; Αφορά τα χρέη; Μήπως περίμενε τον Βρύζα να προχωρήσει σε κάθαρση του αγωνιστικού τμήματος διώχνοντας τους ακριβούς και πουλώντας τους εμπορεύσιμους; Σιγά μην ασχολήθηκε με τον Κρέσιτς και τον Σταφυλίδη... Ούτε που τους γνωρίζει.
Λέτε να περιμένει κάτι από τον Ζαγοράκη, μια που όλοι επιμένουν στην επάνοδό του; Ή μήπως ψάχνουμε πολύ κοντά στον ΠΑΟΚ, αλλά, οι πραγματικές αιτίες βρίσκονται μακριά και σε υψηλά πολιτικά κλιμάκια;
Ακόμη κι αυτό είμαστε υποχρεωμένοι να το εξετάσουμε, αφού ο Ιβάν είναι γνωστό ότι γλυκοκοιτάζει την Τούμπα και αναφέρεται σε νέες εγκαταστάσεις σπουδαιότερου εμπορικού ενδιαφέροντος.
Κρίνοντας από όσα γνωρίζουμε για τον επιχειρηματία, το αγωνιστικό τμήμα κι αν ο ΠΑΟΚ καταφέρει να πάρει έναν τίτλο, δεν αποτελεί από τις προτεραιότητές του. Ούτε και για την ομάδα του, τη Ροστόφ, προέκυψε ποτέ έντονο ενδιαφέρον.
Ο Σαββίδης αναλύει νούμερα και αξίες σε ευρώ και ρούβλια και τα συναισθήματα σε τέτοιες περιπτώσεις είναι περιττά και επιζήμια. Κάπως έτσι θα κινηθεί και με τον ΠΑΟΚ και ίσως σύντομα να διαπιστώσουμε ότι δεν ήταν ο μοναδικός σκοπός για να βάλει πόδι στην Ελλάδα. Θα υπάρχουν κι άλλες, παράλληλες επιχειρηματικές δραστηριότητες που τον έπεισαν να έρθει στη Θεσσαλονίκη.
Μη νομίζετε δηλαδή ότι ο Ιβάν έμαθε για τον… Τσε Γκεβάρα του ΠΑΟΚ, ο οποίος έπαθε θλάση και σήκωσε το τηλέφωνο με αγωνία για να ακούσει νέα από τον γιατρό της ομάδας. Δεν θα ρωτήσει αν πέρυσι οι θλάσεις έγιναν ανέκδοτο κι αναλογούσαν δυο τη χρονιά ανά ποδοσφαιριστή, δημιουργώντας ουσιαστικά μια νέα μονάδα μέτρησης του συγκεκριμένου τραυματισμού: το «μπολόνιο».
Αυτό ήταν που σας έλεγα παραπάνω, για την προίκα του Ρουμάνου, καλή του ώρα. Η πρώτη θλάση, μισό «μπολόνιο». Η δεύτερη θλάση της σεζόν, ένα ολόκληρο «μπολόνιο».
ΥΓ.: Συμπαθέστατε Γιώργο Δώνη, δεν ξεχνώ κάτι που ψέλλισες περί πρωταθλητισμού ή «δεν μου κάνει το Κύπελλο».
Πηγή: Sportday

Δεν υπάρχουν σχόλια: