Δευτέρα 6 Αυγούστου 2012

Ολυμπιακοί Αγώνες - Πόλο: Η Αυστραλία... βύθισε το ελληνικό πόλο!!

Στο πιο κρίσιμο ματς των Ολυμπιακών Αγώνων και ενώ έπαιζε για δύο αποτελέσματα, η εθνική ομάδα πόλο αποδείχτηκε εξαιρετικά κατώτερη των περιστάσεων και ηττήθηκε από την Αυστραλία με 13-8, χάνοντας το εισιτήριο για την πρόκρισή της στην οκτάδα.
Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα κρατούσε για το... τέλος τη χειρότερη εμφάνισή της στο τουρνουά, δίχως επιλογές στο σκοράρισμα, με εξαιρετικά μεγάλες αδυναμίες στην άμυνα και τους Αυστραλούς να κάνουν πάρτι και να κατακτούν εκείνοι τη νίκη - εισιτήριο για τους «8» των Ολυμπιακών Αγώνων.
Μάλιστα, οι Αυστραλοί έφτασαν και σε νταμπλ σκορ (10-5) έξι λεπτά πριν από το τέλος της τρίτης περιόδου, όταν και ουσιαστικά παρέδωσαν τα όπλα οι Ελληνες διεθνείς με το σκορ να φτάνει το 11-6 και την Ελλάδα να κάνει μια τελευταία προσπάθεια για επιστροφή στο ματς, η οποία ωστόσο δεν καρποφόρησε με αποτέλεσμα να χαθεί το ματς (13-8) και μαζί η πρόκριση για την οκτάδα των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου.
Η Ελλάδα ξεκίνησε καλά στο πρώτο οκτάλεπτο, καθώς άνοιξε το σκορ με τον Χατζηθεοδώρου, ωστόσο στη συνέχεια δέχτηκε δύο γκολ από τους Αυστραλούς. Το δεύτερο οκτάλεπτο αποδείχτηκε καταστροφικό για την Εθνική μας, καθώς τίποτα δεν λειτούργησε σωστά. Με παίκτη παραπάνω οι παίκτες του Άντριτς δεν μπορούσαν να σκοράρουν, ενώ αμυντικά δεν μπορούσαν να περιορίσουν τους Αυστραλούς. Το σκορ στο ημίχρονο έγινε 8-5 για τα «κανγκουρό», που έδειχναν πως σιγά-σιγά πίστευαν παραπάνω στην πρόκριση.
Η κακή εικόνα της Ελλάδας συνεχίστηκε και στο τρίτο οκτάλεπτο. Ούτε αμυντικά, ούτε επιθετικά μπορούσε να λειτουργήσει, με τους Αυστραλούς να εκμεταλλεύονται τις εμφανείς αδυναμίες της. Μόλις ένα γκολ σημείωσαν οι διεθνείς μας στην τρίτη περίοδο με τον Μυλωνάκη, ενώ οι αντίπαλοι σημείωσαν τρία τέρματα, εκτοξεύοντας τη διαφορά στο 11-6 υπέρ τους.
Ο Άντριτς άλλαξε τερματοφύλακα, με τον Καραμπέτσο να περνά στη θέση του Καραμπέτσου, καθώς η ψυχολογία του δεν ήταν καλή. Στο τελευταίο οκτάλεπτο, βελτιώθηκε κάπως η αμυντική λειτουργία της Ελλάδας, ενώ ο Φουντούλης μείωσε σε 11-7. Ομως ο Μίλερ σημείωσε το 12ο τέρμα των «κανγκουρό», που ουσιαστικά έστειλε την ομάδα του στους 8 του ολυμπιακού τουρνουά. Η Αυστραλία σημείωσε δύο ακόμα γκολ και η Ελλάδα ένα με τον Μιράλη. Η Εθνική μας αποχαιρέτισε τους Ολυμπιακούς Αγώνες με το πιο καλό της παιχνίδι στο τουρνουά.
Τα οκτάλεπτα: 2-3, 3-5, 1-3, 2-2.
ΕΛΛΑΔΑ: Χατζηθεοδώρου 3, Χρ. Αφρουδάκης, Δελακάς, Μυλωνάκης, Φουντούλης, Μιράλης.
ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ: Χάουντεν 3, Μπίντσγουορθ 2, Κάμπελ 2, Μίλερ 2, Γουντς, Κλίλαντ, Γιάνγκερ, Γουέιλαν.


πηγή: onsports.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: