Δευτέρα 6 Αυγούστου 2012

Ο ΠΑΟΚ δεν κερδίζει από μεταγραφικά σίριαλ!!

Η περίπτωση Σηφάκη και τα μηνύματα που εκπέμπει για τις χωρίς λόγο καθυστερήσεις στην ολοκλήρωση των βασικών μεταγραφών του ΠΑΟΚ. Γράφει ο Κώστας Πετρωτός.
Ο ΠΑΟΚ δεν κερδίζει από μεταγραφικά σίριαλ
Δεν χρειάζεται να έχει κανείς εξειδικευμένες γνώσεις πάνω στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο για να αντιληφθεί ότι στη φετινή μεταγραφική περίοδο το... κουμάντο στις μεταγραφικές κινήσεις του ΠΑΟΚ το κάνει ο οικονομικός διευθυντής της ΠΑΕ, Στέλιος Σακελλάρης.
Μπορεί Βρύζας, Γεωργιάδης και Δώνης να κάνουν την έρευνα αγοράς και τις επαφές με παίκτες και τους μάνατζέρ τους, ωστόσο οι κινήσεις τους καθορίζονται σε απόλυτο βαθμό από τα χρήματα που ο οικονομικός διευθυντής κρίνει πώς υπάρχουν διάθέσιμα. Αυτός είναι και ο λόγος που η "ασπρόμαυρη' ΠΑΕ... ψειρίζει και ξαναψειρίζει κάθε μεταγραφικό στόχο της και εμφανίζει μία δυστοκία στο να κλείσει παίκτες.
Θα ήταν παράλογο να μην αναγνώριζε κάποιος πολλά ελαφρυντικά στους ανθρώπους του ΠΑΟΚ στην προσπάθειά τους να ενισχύσουν την ομάδα. Υποθέσεις που στα πρώτα χρόνια των διοικήσεων Ζαγοράκη, όταν το χρήμα έρεε άφθονο, θα έκλειναν μέσα σε μία νύχτα, τώρα παρουσιάζουν στασιμότητα και ενίοτε (βλέπετε περίπτωση Μπούντιμιρ) χαλάνε.
Ωστόσο, ακόμη και αυτά τα ελαφρυντικά δεν μπορούν να καλύψουν την έλλειψη ξεκάθαρης στρατηγικής στα μεταγραφικά. Παίρνοντας αφορμή από την περίπτωση του Σηφάκη, φαίνεται ξεκάθαρα ότι ο ΠΑΟΚ δεν έχει κατασταλάξει τι είδους παίκτες ψάχνει τη φετινή περίοδο.
Θέλει να ενισχύσει το σε μεγάλο βαθμό νεανικό υλικό του με δύο-τρεις ποιοτικούς παίκτες στους οποίους θα δώσει συμβόλαια πάνω από το μέσο όρο της υπόλοιπης ομάδας ή ψάχνει λαβράκια που δεν θα του κοστίσουν ακριβά; Το λέω αυτό γιατί, Σηφάκης με 200.000 ευρώ είναι ένα σενάριο εκτός πραγματικότητας. Και εγώ δεν λέω ότι ντε και καλά ο ΠΑΟΚ πρέπει να πάρει τον Κρητικό πορτιέρο, αλλά αν έχει να διαθέσει μόνο 200.000 γιατί κάθεται στο τραπέζι των συζητήσεων; Γιατί πρέπει να ανοίξει ένα θέμα το οποίο γνωρίζει ότι δεν υπάρχουν οι προϋποθέσεις να κλείσει τελικά; Ο Σηφάκης, ως γνωστό, είχε κασέ 400.000 ευρώ το οποίο κατέβασε στις 300.000 ευρώ στις επαφές του με τον ΠΑΟΚ.
Και δεν είναι παράλογο το κασέ για ένα διεθνή τερματοφύλακα, που, αν όλα εξελιχθούν ομαλά, πρόκειται να είναι το Νο 1 της Εθνικής για τα επόμενα χρόνια. Για να καταλάβετε πόσο πολύ μετράει η ταμπέλα "διεθνής" για ένα ποδοσφαιριστή, αρκεί να αναφέρουμε το παράδειγμα του Ντάνι Φερνάντεζ. Ο Πορτογάλος πρώην τερματοφύλακας του ΠΑΟΚ μετά από δύο ανενεργές ουσιαστικά σεζόν σε Παναθηναϊκό-Πανσερραϊκό και Κλουζ βρήκε συμβόλαιο 450.00 ευρώ ετησίως (!) στην Τβέντε με κύριο προσόν ότι είχε συμμετοχές στην εθνική Πορτογαλίας.
Συνοψίζοντας, αν ο ΠΑΟΚ είχε επιλέξει το Σηφάκη ως βασικό στόχο του για τη θέση του τερματοφύλακα θα έπρεπε να είναι διατεθειμένος να ανέβει πιο ψηλά στην πρότασή του, ευελπιστώντας αυτά τα χρήματα θα τα βγάλει στο πολλαπλάσιο από την αγωνιστική παρουσία του 28χρονου πορτιέρο στα ματς του ΠΑΟΚ και τη συμμετοχή του στα προκριματικά και πιθανόν στα τελικά του Μουντιάλ με την Εθνική.
Φυσικά, για να μην παρεξηγηθώ, δεν μέμφομαι την απόφαση του ΠΑΟΚ να μην ανεβαίνει πάνω από τις 200.000 ευρώ (αυτό θα γίνει πιο ξεκάθαρο αύριο), αφού αυτή είναι κομμάτι της οικονομικής πολιτικής του. Όμως το να αφήνει να δημιουργείται ένα σίριαλ δεν του αποφέρει κανένα κέρδος, ίσα-ίσα δημιουργεί νευρικότητα και στον κόσμο της ομάδας.
Υ.Γ. Δεν τίθεται φυσικά κανένα θέμα ρίσκου στην περίπτωση του Σηφάκη λόγω του ιστορικού με το εγχειρισμένο γόνατό του, αφού ο ίδιος φρόντισε να λύσει το θέμα προτείνοντας όρο που να καλύπτει τον ΠΑΟΚ σε περίπτωση που προκύψει κάποιο πρόβλημα, κάτι που ο ίδιος είναι βέβαιος ότι δεν πρόκειται να γίνει.   
Πηγή: olapaok.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: