Δευτέρα 6 Αυγούστου 2012

Χ. Αφρουδάκης: «Θα ζυγίσω την κατάσταση»

Από το χτίσιμο της νέας ομάδας θα εξαρτηθεί η παραμονή του στην Εθνική Πόλο των Ανδρών, όπως τόνισε ο Χρήστος Αφρουδάκης.
Ο 28χρονος περιφερειακός μίλησε μετά την ήττα-αποκλεισμό από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου από την Αυστραλία και τόνισε πως πιστεύει σε καλύτερες μέρες του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος.
«Θα ζυγίσω την κατάσταση, θα δω πώς είναι τα πράγματα γενικότερα στην υδατοσφαίριση και πώς θα χτιστεί η νέα ομάδα. Αν δεν μπουν από την αρχή οι βάσεις, αν δεν υπάρξει ένα πλάνο τετραετίας, και πας όπως πήγαμε εμείς την προηγούμενη τετραετία, αλλά αντί άλλων, καλύτερα να μείνουμε έξω για να απογοητευόμαστε κιόλας», ήταν η αρχική τοποθέτηση του Αφρουδάκη για να προσθέσει:
Για την ήττα από την Αυστραλία: «Να μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας, αποτύχαμε. Από το αποτέλεσμα φαίνεται ότι ίσως αξίζαμε να αποκλειστούμε. Παίξαμε καλά στα πρώτα 2-3 παιχνίδια, ήμασταν μέτριοι με τους Ισπανούς και στο πιο κρίσιμο παιχνίδι δεχθήκαμε 13 γκολ από μία ομάδα όπως η Αυστραλία. Δεν ξέρω τι φταίει, αλλά όταν τρως τόσο εύκολα γκολ δεν μπορείς να νικήσεις κανέναν. Ευελπιστώ ότι βάλαμε ένα λιθαράκι, έστω και αρνητικό, που μπορεί να μας βοηθήσει για το μέλλον».
Καταλήγοντας, τόνισε: «Η εθνική δεν τελειώνει ποτέ, όπως δεν τελείωσε το 2008, όπως δεν τελείωσαν οι γυναίκες που αποκλείστηκαν από τους Ολυμπιακούς. Στον αθλητισμό κανείς δεν έχει συμβόλαιο με την επιτυχία. Πρέπει να προχωρήσουμε και ιδιαίτερα οι νεότεροι πρέπει να σηκώσουν το κεφάλι ψηλά, γιατί μπορούμε να ξαναχτίσουμε αυτή την ομάδα και να φτάσουμε σε ένα ικανοποιητικό επίπεδο».

Δεν υπάρχουν σχόλια: