Δευτέρα 6 Αυγούστου 2012

Απ’ την εξέλιξη στην καθιέρωση

Στα τρία χρόνια που έμεινε στον Ολυμπιακό ο Γιάννης Παπαδόπουλος εμφανίστηκε είκοσι οκτώ φορές στον αγωνιστικό χώρο σε επίσημο παιχνίδι.
Απ’ την εξέλιξη στην καθιέρωση
Γράφει ο Θανάσης Κελαντώνης.
Ακριβώς τόσα μετράει πλέον με την Ντιναμό Δρέσδης απ' τις 8 Αυγούστου 2011 που υπέγραψε συμβόλαιο μαζί της.
Σεζόν μαθητείας η προηγούμενή του στη δεύτερη κατηγορία της Γερμανίας, σεζόν καθιέρωσης αυτή που άρχισε το προηγούμενο Σάββατο για τον ίδιο και την ομάδα του. Βασικός αμυντικός μέσος πλέον, ο Θεσσαλονικιός καλείται να εξελίξει περαιτέρω το παιχνίδι του ώστε στο τέλος της δεύτερης σεζόν να γνωρίζουν και ο ίδιος και η «αγορά» το πού μπορεί να φτάσει.
Τον παρακολουθήσαμε στο παιχνίδι στο Μπόχουμ. Σωστός στις τοποθετήσεις του, σωστός στην κίνηση στον χώρο, με καλή πρώτη πάσα όποτε χρειάστηκε να ανεβάσει την ομάδα του, η εμπιστοσύνη που του δείχνει ο προπονητής του Ραλφ Λόοζε είναι δικαιολογημένη. Και πιστέψτε μας, προκειμένου μη Γερμανός ποδοσφαιριστής να απομακρύνει απ' τη θέση βασικού Γερμανό ποδοσφαιριστή, εν προκειμένω τον Κρίστιαν Φιέλ, δεν είναι εύκολο πράγμα στη Γερμανία. Πρέπει να αξίζεις ώστε να το κερδίσεις.
Η αδυναμία του 23χρονου μέσου αυτή τη στιγμή είναι η παρουσία του έξω απ' τη μεγάλη περιοχή της αντιπάλου. Αν βελτιώσει τον συγχρονισμό του στο σουτ, όπου μερικές φορές βιάζεται να εκτελέσει, και αν βελτιώσει την αντίληψη του χώρου ώστε να αρχίσει να βλέπει πράγματα που του διαφεύγουν αυτή τη στιγμή (π.χ. επιλογή πάσας), θα γίνει ολοκληρωμένος αμυντικός μέσος με δυνατότητα μετακίνησης σε ομάδα της πρώτης κατηγορίας.
Δεν τα έχουμε βγάλει απ' το μυαλό μας τα τελευταία, συνάδελφος από εφημερίδα της Δρέσδης μάς τα επισήμανε, μεταφέροντάς μας την εκτίμηση των προπονητών ακόμα ενός Ελληνα ποδοσφαιριστή που χαράμισε δύο χρόνια απ' την καριέρα του μένοντας στο πρωτάθλημά μας. Μετά την πρώτη του σεζόν με τον Ολυμπιακό έπρεπε να έχει φύγει. Με την παραμονή του απλά καθυστέρησε την εξέλιξή του.
Πηγή: Goal

Δεν υπάρχουν σχόλια: