Δευτέρα 6 Αυγούστου 2012

Η «ταυτότητα» που ξεθωριάζει…!!

Ολοένα και πιο συχνά στο σύγχρονο ποδόσφαιρο οι σύλλογοι παρουσιάζουν εκτός έδρας φανέλες οι οποίες δεν ανταποκρίνονται σε καμία περίπτωση στην ιστορία της ομάδας. Άλλοτε δεν συμβαδίζουν καν με την κομψότητα, έχοντας ως συνέπεια να χαρακτηρίζονται απλά κακόγουστες.
Η «ταυτότητα» που ξεθωριάζει…
Κανείς πάντως σε αμφότερες τις περιπτώσεις δεν ρωτάει τη γνώμη των οπαδών, οι οποίοι δεν έχουν παρά μόνο να εκφράσουν τη διαμαρτυρία τους, χωρίς βέβαια να περιμένουν να εισακουσθούν.

Κάτι τέτοιο συμβαίνει φέτος το καλοκαίρι στην Ουέλβα, όπου η εταιρία που ντύνει τον ισπανικό σύλλογο προέβει σε κάτι πρωτότυπο, το οποίο προκάλεσε την αντίδραση των οπαδών της στο διαδίκτυο, αλλά και τη χλεύη των αντιπάλων. Η Ουέλβα παρουσίασε τη νέα εκτός έδρας φανέλα της για τη φετινή σεζόν, η οποία είναι πουά με κόκκινο φόντο και άσπρες βούλες!
Μιλώντας μετά την παρουσίαση της δεύτερης φανέλας του συλλόγου, ο οπαδός της Ουέλβα Πίλαρ Μάντσα εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του για το γεγονός πως ο σύλλγος δεν σέβεται την ιστορία του, χάνοντας ουσιαστικά την ταυτότητά του.
«Όταν παρουσίασαν τη φανέλα, όλοι θεώρησαν πως αυτή η δεύτερη εμφάνιση αποτελούσε ασέβεια. Καταλαβαίνω πως ο σύλλογος ίσως θέλει να γίνει εφευρετικός, αλλά αυτό δεν μπορεί να γίνεται σε βάρος της ταυτότητάς του. Θα είμαστε περίγελος σε ολόκληρη την Ισπανία», τόνισε σε τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό.
Η αντίδραση ήταν άμεση με τον Μάντσα να οργανώνει μια διαμαρτυρία έξω από το γήπεδο της Ουέλβα, ωστόσο μόλις δέκα οπαδοί της ομάδας ανταποκρίθηκαν στην κίνηση αυτή, με τον ίδιο τον Μάντσα να τονίζει πως δεν περίμενε κάτι άλλο από τη στιγμή που οι οπαδοί της ομάδας δεν ύψωσαν τη φωνή τους εναντίον διάφορων άλλων σοβαρών καταστάσεων που έχουν δημιουργηθεί μέσα στον σύλλογο.
«Γιατί να περιμένω οπαδούς να έρθουν για να διαμαρτυρηθούν για μια φανέλα, όταν τόσα χρόνια λίγοι είναι αυτοί που διαμαρτύρονται για σημαντικότερα θέματα σε σχέση με την ομάδα, όπως εναντίον του απαράδεκτου οικονομικού σχεδιασμού το οποίο βιώνει ο σύλλογος τα τελευταία χρόνια;» πρόσθεσε ο Μάντσα.
Πέρα από την Ουέλβα πάντως το φετινό καλοκαίρι αποδείχτηκε πως το ποδόσφαιρο έχει αλλοτριωθεί στον βωμό του χρήματος και των χορηγών. Ακόμη και στην Αγγλία, όπου το άθλημα κρατάει περισσότερο τον παραδοσιακό του χαρακτήρα, οι ιδιοκτήτες της Κάρντιφ αποφάσισαν να αλλάξουν το χρώμα της εντός έδρας φανέλας από μπλε σε κόκκινο, κάτι που συνέβη και στο σήμα του συλλόγου. Κι αν σκεφτεί κανείς πως το παρατσούκλι της ομάδας είναι «Bluebirds», τότε αντιλαμβάνεται προς ποια κατεύθυνση έχουν αλλάξει τα πράγματα.
ΠΗΓΗ: othersidefootball.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: