Τρίτη 8 Μαρτίου 2016

Κρατάει Μαρινάκη ο «Στράμα»!


Κρατάει Μαρινάκη ο «Στράμα»

Την παραμονή του Νίκου Μαρινάκη, αναμένεται να εισηγηθεί ο Αντρέα Στραματσόνι, παρά την εντύπωση που έχει δημιουργηθεί πως θα μείνει ελεύθερος το καλοκαίρι ο παίκτης.

Ο Νίκος Μαρινάκης, θεωρούνταν πως θα μείνει ελεύθερος το καλοκαίρι, κάτι που φαίνεται να αλλάζει, με τον Αντρέα Στραματσόνι σύμφωνα με τη «Live Sport», να έχει ενημερώσει τον παίκτη για την πρόθεση του να εισηγηθεί την παραμονή του στην ομάδα.

Ο Μαρινάκης που βρέθηκε μετά από καιρό στο αρχικό σχήμα στο ματς με τον Ατρόμητο, παίρνοντας τη θέση του Μέστο, έχει συμβόλαιο με τους «πράσινους» μέχρι το προσεχές καλοκαίρι, ενώ πριν την απομάκρυνση του Λεωνίδα Βόκολου είχαν ξεκινήσει συζητήσεις για ανανέωση του συμβολαίου του.

Παράλληλα, ο Αντρέα Στραματσόνι φαίνεται να έχει ζητήσει από τον παίκτη, να βελτιώσει συγκεκριμένους τομείς στο παιχνίδι του.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Κάρι και Τόμπσον… επέστρεψαν!!

Μετά από μια κακή βραδιά, Κάρι-Τόμπσον ξαναβρήκαν το χέρι τους και οι Γουόριορς νίκησαν,έστω και δύσκολα, το Ορλάντο με 119-113 κάνοντας ρεκόρ με 45 σερί εντός έδρας νίκες.Ήττες για Καβαλίερς, Σπερς.

Κάρι και Τόμπσον… επέστρεψανΟι Γουόριορς άφησαν γρήγορα πίσω τους την ήττα από τους Λέικερς. Επικράτησαν 119-113 του Ορλάντο και έφτασαν την επίδοση ρεκόρ των 45 σερί εντός έδρας νικών. Ο Στεφ Κάρι είχε 41 πόντους με 7/13 τρίποντα και ο Κλέι Τόμπσον πρόσθεσε άλλους 27 με 5/11, μια μέρα αφότου μαζί είχαν 1/18 πίσω από τα 7,25μ. Ο πλέι μέικερ των πρωταθλητών έγινε ο πρώτος παίκτης που σπάει το φράγμα των 300 τριπόντων σε μια σεζόν φτάνοντας τα 301.

Θύμα έκπληξης έπεσαν οι Καβαλίερς, που έχασαν 106-103 στο Κλίβελαντ από τους Γκρίζλις, παρότι οι τελευταίοι έπαιζαν χωρίς Μπαρνς, Κόνλεϊ, Ράντολφ, Άντερσεν και Γκασόλ.

Το νικηφόρο σερί οκτώ αγώνων των Σπερς σταμάτησε από τους Πέισερς, με 99-91 στην Ιντιανάπολις. Ο Μόντα Έλις είχε 26 και ο Πολ Τζορτζ 23 πόντους για τους νικητές, ενώ τα «σπιρούνια» έφτασαν τις δέκα ήττες.

Οι Κλίπερς έκαναν εντυπωσιακό πέρασμα με 109-90 από το Ντάλας και το δίδυμο Κρις Πολ (27π., 7 ασίστ)-ΝτεΆντρε Τζόρνταν (23π., 20 ριμπ.) έκανε θραύση.

Ο Κέμπα Γουόκερ πέτυχε 21 από τους 34 πόντους του στο τρίτο δωδεκάλεπτο και οι Χόρνετς επικράτησαν 108-103 των Τίμπεργουλβς.

Οι Πέλικανς επιβλήθηκαν 115-112 των Κινγκς με 31 πόντους και 10 ριμπάουντ από τον Άντονι Ντέιβις. Για το Σακραμέντο ο ΝτεΜάρκους Κάζινς είχε 40 πόντους και 16 ριμπάουντ, ενώ ο Κώστας Κουφός σε μόλις 6:52 είχε ένα άστοχο δίποντο και ένα κλέψιμο.

Αναλυτικά:

Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς-Ορλάντο Μάτζικ 119-113 Κάρι 41 (13 ριμπ.), Τόμπσον 27, Ρας 11, Γκριν 1 (10 ασίστ)-Γκόρντον 20 (16 ριμπ.), Φουρνιέ 20, Τζένινγκς 20, Ολαντίπο 19, Σμιθ 13.

Σάρλοτ Χόρνετς-Μινεσότα Τίμπεργουλβς 108-103 Γουόκερ 34, Τζέφερσον 20, Γουίλιαμς 15, Μπατούμ 11-Τάουνς 28 (14 ριμπ.), Γουίγκινς 25, ΛαΒίν 19, Ντιένγκ 12, Ρούμπιο 10 (10 ασίστ).

Κλίβελαντ Καβαλίερς-Μέμφις Γκρίζλις 103-106 Τζέιμς 28, Ίρβινγκ 27, Λοβ 14 (11 ριμπ.), Τόμπσον 11-Άλεν 26, Τσάλμερς 17, Στίβενσον 17, Γκριν 16 (10 ριμπ.), Κάρτερ 15.

Ιντιάνα Πέισερς-Σαν Αντόνιο Σπερς 99-91 Έλις 26, Τζορτζ 23, Στάκεϊ 12, Μαϊνμί 11, Τζορτζ Χιλ 5 (10 ριμπ.), Τέρνερ 9 (10 ριμπ.)-Όλντριτζ 23 (12 ριμπ.), Λέοναρντ 23, Μιλς 17, Ντάνκαν 9 (14 ριμπ.).

Νιου Ορλίνς Πέλικανς-Σακραμέντο Κινγκς 115-112 Ντέιβις 31 (10 ριμπ.), Κόουλ 23, Χόλιντεϊ 20 (10 ασίστ), Άντερσον 19-Κάζινς 40 (16 ριμπ.), Ρόντο 18 (10 ασίστ), Γκέι 18 (10 ριμπ.), Κάσπι 15, Μπελινέλι 12.

Ντάλας Μάβερικς-Λος Άντζελες Κλίπερς 90-109 Νοβίτσκι 22, Λι 13, Φέλτον 10-Πολ 27, Τζόρνταν 23 (20 ριμπ.), Ρέντικ 22, Κρόφορντ 15, Ρίβερς 10.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Απορρίφθηκε από τον Κλοπ λόγω πανηγυρισμού!!


Απορρίφθηκε από τον Κλοπ λόγω πανηγυρισμού

Μία ιστορία που δείχνει ξεκάθαρα πως το ταλέντο όχι μόνο δεν αρκεί για τον Γερμανό τεχνικό αλλά πως το βασικό στοιχείο είναι για την επιλογή του είναι άλλο.

Κι όμως ο Γιούργκεν Κλοπ έχει πει «όχι» σε μεταγραφή παίκτη εξαιτίας του τρόπου που πανηγύρισε την επίτευξη ενός γκολ. Την ιστορία αυτή αποκάλυψε ο διευθυντής μάρκετινγκ της Μπορούσια Ντόρτμουντ, Κάρστεν Κράμερ, σύμφωνα με την οποία ο Κλοπ του είχε πει πως τον ενδιαφέρει πολύ ένας ποδοσφαιριστής: «Τον είχε παρακολουθήσει σε πολλά βίντεο. “Αυτόν τον επιθετικό θέλω να υπογράψει στην ομάδα”, είχε πει».

Μάλιστα την ημέρα που ο 49χρονος προπονητής παρακολούθησε από την εξέδρα τον υποψήφιο για την Ντόρτμουντ παίκτη, όχι μόνο έπαιξε καλά, αλλά σκόραρε κιόλας. Αλλά εκεί ήταν που η υπόθεση «στράβωσε». Κι αυτό γιατί δεν άρεσε καθόλου στον Γερμανό τεχνικό ο πανηγυρισμός του ποδοσφαιριστή: «Δεν κάνει για την Ντόρτμουντ. Αυτός πανηγυρίζει για τον εαυτό του, όχι για την ομάδα», ήταν η… ετυμηγορία.

Ο Κράμερ βέβαια δεν αποκάλυψε το όνομα της κομμένης μεταγραφής, αλλά η συγκεκριμένη περίπτωση δείχνει καθαρά τη νοοτροπία του Γιούργκεν Κλοπ αλλά και τα κριτήρια επιλογής του.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Πονοκεφαλιάζει ο Πογέτ!!


Πονοκεφαλιάζει ο Πογέτ

Κάρτες και τραυματισμοί προβληματίζουν τον Γκουστάβο Πογέτ περισσότερο από ό,τι η αγωνιστική παρουσία της ΑΕΚ χθες στην Τρίπολη. Πολλές οι απουσίες με Πανθρακικό.

Η ΑΕΚ είναι το ακλόνητο φαβορί για τη δεύτερη θέση στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος. Ακόμη και μετά το χθεσινό 0-0 με τον Αστέρα στην Τρίπολη βρίσκεται στο +5 από τον Παναθηναϊκό, το +12 από τον ΠΑΟΚ και το +13 από τον Πανιώνιο.

Ο Γκουστάβο Πογέτ προβληματίζεται όχι για τη μέτρια χθεσινή εμφάνιση απέναντι στους Αρκάδες, αλλά περισσότερο για τις απουσίες από τραυματισμούς και κάρτες.

Στον ερχόμενο αγώνα με τον Πανθρακικό, τη Δευτέρα στο ΟΑΚΑ, εκτός μάχης είναι λόγω καρτών οι Βάργκας, Μπαρμπόσα, Τζεμπούρ και Ντίντακ, ενώ δεν υπολογίζονται οι τραυματίες Μπακάκης και Σουκουλίνι.

Παράλληλα, αμφίβολος είναι σε πρώτη φάση ο Γιόχανσον, που αποχώρησε από το χθεσινό παιχνίδι με διάστρεμμα και ενδέχεται να χάσει το ερχόμενο ματς, ενώ στο όριο των έξι καρτών έφτασε ο Σιμόες.

Το παρήγορο για τον Πογέτ είναι πως εξέτισε και επανέρχεται ο Πέτρος Μάνταλος.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Σε ρυθμούς ντέρμπι από σήμερα στο Ρέντη!


Σε ρυθμούς ντέρμπι από σήμερα στο Ρέντη

Στο εντός έδρας ντέρμπι στρέφουν από σήμερα την προσοχή τους στον Ολυμπιακό, με τον Μάρκο Σίλβα να έχει κάποια πράγματα στο μυαλό του για το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό.

Μετά το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ για το Κύπελλο Ελλάδας και την αναβολή του αγώνα με τον Ηρακλή για το πρωτάθλημα, ο Μάρκο Σίλβα αποφάσισε να δώσει διήμερο ρεπό στους ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού.

Οι «ερυθρόλευκοι» λοιπόν επιστρέφουν σήμερα στις προπονήσεις, με την προσοχή τους να είναι στραμμένη στο προσεχές ντέρμπι της Κυριακής με τον Παναθηναϊκό στο Καραϊσκάκη.

Μπορεί το παιχνίδι με τους «πράσινους» να μην έχει βαθμολογικό ενδιαφέρον, όμως οι Πειραιώτες έχουν λόγους να πάρουν τη νίκη απέναντι στον «αιώνιο αντίπαλο». Ο Πορτογάλος τεχνικός δεν υπολογίζει τους Φελίπε Πάρντο, Ομάρ Ελαμπντελαουί και Αρτούρ Μαζουακού.

Την ίδια ώρα, ο Δημήτρης Σιόβας δείχνει πως έχει ξεπεράσει τον τραυματισμό του και θέτει υποψηφιότητα για την ενδεκάδα. Από εκεί και πέρα, φανέλα βασικού αναμένεται να πάρει και ο Νταβίντ Φουστέρ, ο οποίος το τελευταίο διάστημα είναι φορμαρισμένος και έχει βοηθήσει σημαντικά τον Ολυμπιακό, καθώς στα δύο τελευταία παιχνίδια έχει πετύχει τρία γκολ.

Ο Σίλβα δεν προτίθεται να αλλάξει τη μεσοεπιθετική γραμμή της ομάδας του, χρησιμοποιώντας ως αμυντικά χαφ τους Μιλιβόγεβιτς και Καμπιάσο. Στην επίθεση θα είναι οι Φουστέρ, Φορτούνης, Σεμπά και Ιντέγε.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Με «Βίγια» βασικό και Λέτο στην αποστολή στο ντέρμπι!!


Με «Βίγια» βασικό και Λέτο στην αποστολή στο ντέρμπι

Τον Λούκας Βιγιαφάνιες ετοιμάζει για το αρχικό σχήμα στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, ο Αντρέα Στραματσόνι. Κανονικά στην αποστολή ο Λέτο, δύσκολα να είναι έτοιμος ο Μπουμάλ.

Κεφάλια μέσα στον Παναθηναϊκό, με τους «πράσινους» να ξεκινούν τη δουλειά για να παρουσιαστούν έτοιμοι στο ντέρμπι της Κυριακής με τον Ολυμπιακό.

Ο Ιταλός τεχνικός έχει ξεκινήσει να κάνει τις πρώτες σκέψεις για το σχήμα και τους παίκτες που θα παρατάξει στο «Καραϊσκάκη», με τον Λούκας Βιγιαφάνιες να προορίζεται για το αρχικό σχήμα.

Ο Αργεντινός που τα πήγε εξαιρετικά κόντρα στον Ατρόμητο, ετοιμάζεται για βασικός, σε έναν ελεύθερο ρόλο που θα ξεκινάει από τις πτέρυγες και θα καταλήγει κοντά στο Μπεργκ, στο 4-3-3 που θα κατεβάσει μάλλον ο Στραματσόνι.

Παράλληλα, σχεδόν δεδομένη πρέπει να θεωρείται η επιστροφή του Αμπέντ που εξέτισε την τιμωρία του και τίθεται στη διάθεση του προπονητή του, ενώ ο Μέστο θα επιστρέψει στο δεξί άκρο της άμυνας.

Επιπλέον, ο Σεμπάστιαν Λέτο, που πραγματοποίησε το πολυαναμενώμενο ντεμπούτο του στην επιστροφή του στους «πράσινους», θα βρίσκεται κανονικά στην αποστολή και αν χρειαστεί θα παίξει στο δεύτερο ημίχρονο.

Όσον αφορά τον Μπουμάλ, αναμένεται να επιστρέψει από σήμερα κανονικά στις προπονήσεις και στα «δίτερμα», αλλά είναι σχεδόν αδύνατο να είναι στην αποστολή για το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό.

Ο άσος του Παναθηναϊκού, χρειάζεται να βρει ρυθμό, με τον Στραματσόνι να τον υπολογίζει κατά πάσα πιθανότητα στο εντός έδρας παιχνίδι με τον Ηρακλή.

Τέλος, αυτό που φαίνεται πως ζητάει ο προπονητής του «τριφυλλιού» από τους παίκτες του, είναι να διατηρήσουν την ψυχραιμία τους στο ματς, αγνοώντας τυχόν προκλήσεις από τον διαιτητή.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Σε 7 δόσεις η πληρωμή της Εφορίας - Μένει και ο ΕΝΦΙΑ!!


Σε 7 δόσεις η πληρωμή της Εφορίας - Μένει και ο ΕΝΦΙΑ

Σε καταρχήν συμφωνία για να αυξηθεί ο αριθμός πληρωμής των δόσεων σε επτά μηνιαίες δόσεις, αντί των τριών διμηνιαίων που ισχύουν σήμερα, ήρθαν κυβέρνηση και δανειστές.


Σε καταρχήν συμφωνία για να αυξηθεί ο αριθμός πληρωμής των δόσεων σε επτά μηνιαίες δόσεις, αντί των τριών διμηνιαίων που ισχύουν σήμερα, ήρθαν κυβέρνηση και δανειστές.

Αν και το σχέδιο Αλεξιάδη φαίνεται να έπεισε τους δανειστές, προκειμένου να διευκολυνθούν οι πληρωμές και να μη συσσωρεύονται βάρη στους πολίτες, δεν συνέβη το ίδιο και για τις μεγάλες αλλαγές, τις οποίες σχεδίαζε η κυβέρνηση για φέτος στον Φόρο Ακινήτων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αλλά και όσα δήλωσε σε τηλεοπτική του συνέντευξη χθες ο κ. Αλεξιάδης:

- Φορολογικές δηλώσεις: η υποβολή των δηλώσεων Ε1 φέτος θα ξεκινήσει με 1,5 μήνα καθυστέρηση, από τις 15 Μαρτίου περίπου. Αναπόφευκτα στην κυβέρνηση εξετάζουν ήδη να δώσουν και παράταση στην καταληκτική διορία υποβολής των δηλώσεων, ώστε να τελειώσουν στις 15 Μαΐου αντί στις 30 Απριλίου.

– Εξόφληση φόρου: Αλλάζει το χρονοδιάγραμμα εξόφλησης του φόρου εισοδήματος που θα προκύψει με την εκκαθάριση των φετινών φορολογικών δηλώσεων. «Το υπουργείο προσπαθεί να πείσει τους θεσμούς έτσι ώστε η πληρωμή του φόρου φυσικών προσώπων να γίνει σε επτά μηνιαίες δόσεις αντί 3 διμηνιαίων που ήταν την προηγούμενη χρονιά» σημείωσε ο αναπληρωτής υπουργός κύριος Αλεξιάδης, με στόχο να ελαφρυνθούν οι πολίτες και να μην τους πέσουν όλα τα φορολογικά βάρη μαζεμένα ή «διπλά» σε διμηνιαίες δόσεις. Στο τέλος Μαΐου θα ξεκινήσει η πληρωμή της πρώτης δόσης του φόρου.

- Φόρος Ακινήτων: Φαίνεται να εγκαταλείπονται τα σχέδια του οικονομικού επιτελείου για την εφαρμογή από φέτος ενός νέου φόρου ακινήτων ο οποίος θα αντικαταστήσει τον ΕΝΦΙΑ και θα μεταφέρει τα φορολογικά βάρη από τους μικροϊδιοκτήτες στους έχοντες πολύ μεγάλη περιουσία. Σύμφωνα με τον κ. Αλεξιάδη, ο φόρος ακινήτων που θα κληθούν να πληρώσουν φέτος οι φορολογούμενοι θα υπολογιστεί μεν με τις νέες μειωμένες αντικειμενικές αξίες, αλλά όχι με ένα νέο σύστημα που θα στηρίζεται στις εμπορικές τιμές και θα προβλέπει ένα μικρό αφορολόγητο όριο.

Με δεδομένο όμως ότι και φέτος θα πρέπει να εξασφαλιστούν έσοδα ύψους 2,65 δισ. ευρώ, αναμένονται περιορισμένης έκτασης παρεμβάσεις ή και αυξήσεις στους συντελεστές υπολογισμού του φόρου, που θα επηρεάσουν κυρίως τους φορολογούμενους οι οποίοι έχουν στην κατοχή τους ακίνητα μεσαίας και υψηλής αξίας.

Πηγή: protothema.gr

Λέτο: «Νίκη στο ‘Καραϊσκάκη’ για να δώσουμε χαρά στον κόσμο μας»


Λέτο: «Νίκη στο ‘Καραϊσκάκη’ για να δώσουμε χαρά στον κόσμο μας»

Ευχαριστημένος από το ντεμπούτο του, «σκλαβωμένος» από την αγάπη του κόσμου και αποφασισμένος για νίκη με τον Παναθηναϊκό στο «Καραϊσκάκη» απέναντι στον Ολυμπιακό δήλωσε ο Σεμπαστιάν Λέτο.

Ο Σεμπαστιάν Λέτο νιώθει πως ο ίδιος και οι συμπαίκτες του στον Παναθηναϊκό χρωστούν στον κόσμο για τη συμπαράστασή του τη νίκη απέναντι στον Ολυμπιακό στο ντέρμπι της ερχόμενης Κυριακής. Μιλώντας στη «Live Sport», ο Αργεντινός φορ έδειξε ενθουσιασμένος από την αγάπη των φιλάθλων και αρκετά ικανοποιημένος από το ντεμπούτο του, ενώ υποσχέθηκε πως σύντομα θα είναι 100% έτοιμος.

Αναλυτικά ο Σεμπαστιάν Λέτο μίλησε για:

- την επιστροφή του: «Είχα πολύ καιρό να αγωνιστώ και θεωρώ ότι έδειξα καλά πράγματα. Επίσης, η επανεμφάνισή μου συνδυάστηκε με νίκη της ομάδας, κάτι που είναι πολύ σημαντικό. Όλα πήγαν καλά και αυτή είναι η αρχή για την επιστροφή μου».

- το πότε θα είναι απόλυτα έτοιμος: «Θα προσπαθήσω να το κάνω το συντομότερο δυνατό. Χρειάζομαι μερικά παιχνίδια για να βρω ρυθμό και έπειτα θεωρώ ότι θα είμαι σε θέση να κάνω καλά πράγματα. Ακόμα δεν είμαι σε τοπ φόρμα, χρειάζομαι χρόνο. Αλλά είναι λογικό, ήμουν καιρό εκτός και δεν είναι απλό να μπω στο γήπεδο και να είμαι όπως πριν. Δεν θα προσδιορίσω χρόνο, δεν βιάζομαι, όλα θα γίνουν στην ώρα τους».

- την υποδοχή του κόσμου: «Είναι φανταστικοί. Πάντα είχα την υποστήριξη και την αγάπη τους. Μου δίνει δύναμη και κίνητρο για να δώσω πολλά στον Παναθηναϊκό. Με βοήθησαν να ξαναβρώ την όρεξή μου για το ποδόσφαιρο. Εδώ νιώθω καλά και αυτό μου βγαίνει».

- το ντέρμπι με τον Ολυμπιακού: «Κάθε ποδοσφαιριστής περιμένει αυτά τα παιχνίδια, είναι τα σημαντικότερα σε μία σεζόν, αυτά που μπορούν να τον αναδείξουν. Όλοι θα δώσουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε για να νικήσουμε και να δώσουμε χαρά στον κόσμο μας. Τους το χρωστάμε».

- τη συνεργασία με Μπεργκ, Βιγιαφάνιες και Καλτσά: «Έχουμε ποιοτικούς μεσοεπιθετικούς και συνεργαζόμαστε καλά στην προπόνηση. Μας βγήκε στο γήπεδο. Θεωρώ ότι, όσο δουλεύουμε με τον προπονητή, θα αποκτάμε αυτοματισμούς και θα παρουσιάζουμε όμορφο θέαμα».
*Πηγή: sport-fm.gr*

Έρχεται για Φορτούνη η Γιουβέντους!!


Έρχεται για Φορτούνη η Γιουβέντους

Άνθρωπος της Γιουβέντους μεταξύ άλλων σκάουτερ αναμένεται να βρεθεί στο ντέρμπι του Ολυμπιακού με τον Παναθηναϊκό, προκειμένου να παρακολουθήσει από κοντά τον Κώστα Φορτούνη.

Πολλοί είναι οι ευρωπαϊκοί σύλλογοι που θα στείλουν άνθρωπό τους στην Ελλάδα για το προσεχές ντέρμπι του Ολυμπιακού με τον Παναθηναϊκό, το οποίο πάντα προσελκύει το μεγαλύτερο ενδιαφέρον την κάθε σεζόν.

Όπως γράφει σήμερα η SportDay, η Γιουβέντους είναι μία από αυτούς και όλα δείχνουν πως θέλει να «τσεκάρει» από κοντά (άλλη μία φορά) τον Κώστα Φορτούνη. Ο διεθνής μεσοεπιθετικός έχει ξεχωρίσει φέτος με τις εμφανίσεις που έκανε στην Ευρώπη (κυρίως στο Champions League) και παράλληλα είναι ο πρώτος σκόρερ του ελληνικού πρωταθλήματος.

Από την πλευρά τους, οι «ερυθρόλευκοι» αναμένεται να δώσουν τον Έλληνα άσο μόνο αν το ποσό είναι εντυπωσιακό, οχταψήφιο νούμερο και με τον αριθμό «2» μπροστά, ένα ποσό ρεκόρ για τα ελληνικά δεδομένα.

Εκτός από τη Γιουβέντους, έχει ακουστεί πως για τον Φορτούνη ενδιαφέρονται επίσης η Ρόμα, η Άρσεναλ, η Λέστερ, η Έβερτον, η Τότεναμ, και η Λεβερκούζεν.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Νταμπλ-νταμπλ ο Giannis!!


Νταμπλ-νταμπλ ο Giannis

Διψήφιος σε δύο κατηγορίες στατιστικής ήταν ο Αντετοκούνμπο απέναντι στους Μπουλς, αλλά οι Μπακς έχασαν στο Σικάγο 100-90. Τρομερή εμφάνιση από Γκασόλ.

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο δεν ήταν εξίσου εντυπωσιακός με τα προηγούμενα βράδια, αλλά ακόμη και σε μια μάλλον μέτρια βραδιά για τον ίδιο έκανε νταμπλ-νταμπλ.

Οι Μπακς, πάντως, έχασαν ξανά, 100-90 από τους Μπουλς στο Σικάγο. Ο 21χρονος άσος χρησιμοποιήθηκε και πάλι κυρίως σε ρόλο πλέι μέικερ έχοντας 12 πόντους (2/2 βολές, 5/13 δίποντα), 10 ασίστ, 5 ριμπάουντ, 3 κλεψίματα, 1 τάπα και 3 λάθη σε 36:46.

Οι «ταύροι» είχαν μεν τον Τζίμι Μπάτλερ εκτός μάχης λόγω ενοχλήσεων στο γόνατο, αλλά και έναν εξαιρετικό Πάου Γκασόλ, ο οποίος έκανε τριπλ-νταμπλ με 12 πόντους, 17 ριμπάουντ, 13 ασίστ και 5 τάπες.

inner
*Πηγή: sport-fm.gr*

Συνάντηση συνδέσμων-ΠΑΕ ΠΑΟΚ!!


Συνάντηση συνδέσμων-ΠΑΕ ΠΑΟΚ

Δίωρης διάρκειας συνάντηση τη Δευτέρα έγινε στα γραφεία της ΠΑΕ ΠΑΟΚ με τη συμμετοχή των μελών της συντονιστικής επιτροπής των συνδέσμων του "Δικεφάλου" και μελών του ΔΣ των «ασπρόμαυρων».


Στη συνάντηση, η «ασπρόμαυρη» ΠΑΕ εκπροσωπήθηκε από τους Λιούμπος Μίχελ, Μάκη Γκαγκάτση, Μαρία Γκοντσάρεβα και Κώστα Φωτιάδη.

Βασικό θέμα ήταν η αναγνώριση των οργανωμένων συνδέσμων από την ΠΑΕ, ώστε η λειτουργία τους να συμβαδίζει με τις προϋποθέσεις που έχει θέσει ο Σταύρος Κοντονής.

Επιπλέον, συζητήθηκαν και διάφορα θέματα, όπως η αντιμετώπιση των οπαδών από την ελληνική Αστυνομία στον διακοπτέντα ημιτελικό του Κυπέλλου κόντρα στον Ολυμπιακό. Οι οργανωμένοι εξέφρασαν τη δυσαρέσκειά τους για τον τρόπο συμπεριφοράς της Αστυνομίας, ζητώντας την αρωγή της ΠΑΕ.

Παράλληλα, εξέφρασαν τη διάθεση να στηρίξουν τον Ιβάν Σαββίδη στην προσπάθεια να «χτυπήσει» το κατεστημένο του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Όσον αφορά την ομάδα, δεν έκρυψαν ότι έχουν πολλά παράπονα από τους παίκτες, αναφερόμενοι στην εξωγηπεδική ζωή τους.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Οι πιθανές ποινές της Σαράποβα!!


Οι πιθανές ποινές της Σαράποβα

Μέχρι και τέσσερα χρόνια αποκλεισμό μπορεί να τιμωρηθεί η Σαράποβα

Έως και τέσσερα χρόνια αποκλεισμό, κάτι που θα σημάνει και το τέλος της καριέρας της, μπορεί να τιμωρηθεί η Μαρία Σαράποβα για τη χρήση της απαγορευμένης ουσίας που έκανε.

Βάσει των κανονισμών, εάν η Παγκόσμια Ομοσπονδία τένις διαπιστώσει ότι η Ρωσίδα έκανε χρήση της ουσίας για να βελτιώσει τις επιδόσεις της τότε θα της επιβληθεί το μέγιστο της ποινής που είναι τα τέσσερα χρόνια.

Εάν, αποδειχθεί ότι δεν είχε πρόθεση για κάτι τέτοιο τότε η ποινή μειώνεται στα δύο χρόνια.

Η Ρωσίδα τενίστρια έχει το δικαίωμα να καταθέσει έφεση στο CAS όταν γίνει γνωστή η ποινή.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Ο Κοτσώνης έστελνε στο ΣΔΟΕ τον δικαστή Τζιμπλάκη!!


Ο Κοτσώνης έστελνε στο ΣΔΟΕ τον δικαστή Τζιμπλάκη!

Νέες συνομιλίες του Εφέτη Αθηνών, Γιάννη Τζιμπλάκη με τον προφυλακισμένο, Αιμίλιο Κοτσώνη αποκάλυψε η «ΔΙΚΗ στον ΣΚΑΪ».

Νέες συνομιλίες του Εφέτη Αθηνών Γιάννη Τζιμπλάκη με τον προφυλακισμένο πρώην παράγοντα της ΠΑΕ Ολυμπιακός Αιμίλιο Κοτσώνη αποκάλυψε η "ΔΙΚΗ στον ΣΚΑΪ". Στους διαλόγους που κατέγραψε ο υπερκοριός της ΕΥΠ ο Κοτσώνης αποκαλεί τον δικαστή Τζιμπλάκη "αδερφό" και τον στέλνει (!) στο ΣΔΟΕ να ρωτήσει τον "Γρηγόρη" για υπόθεσή του.

Μετά από ποινική προκαταρκτική εξέταση που διέταξε η πρόεδρος του Αρείου Πάγου Βασιλική Θάνου, ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Μανώλης Ρασιδάκης ερευνά τα αδικήματα της δωροδοκίας, κατάχρησης εξουσίας, παράβασης καθήκοντος και αποσιώπησης λόγου εξαίρεσης για τον Γιάννη Τζιμπλάκη, ο οποίος ήταν ο εισηγητής του βουλεύματος του σκανδάλου των στημένων αγώνων. Παράλληλα ερευνάται και ο αντεισαγγελέας εφετών Αθηνών Παναγιώτης Πούλιος, ο οποίος συνέταξε την εισαγγελική πρόταση προς το Συμβούλιο Εφετών. Ήδη κατέθεσαν δυο μάρτυρες και ο τέως δήμαρχος Βόλου Αχιλλέας Μπέος.

Ιδού οι νέες συνομιλίες:

ΝΟΜΙΜΗ ΥΠΟΚΛΟΠΗ ΕΥΠ 15.06.2012, ΩΡΑ: 19:43
ΣΥΝΟΜΙΛΙΑ ΑΙΜΙΛΙΟΥ ΚΟΤΣΩΝΗ, προφυλακισμένου για το Noor One με ΓΙΑΝΝΗ ΤΖΙΜΠΛΑΚΗ, Εφέτη Αθηνών
ΚΟΤΣΩΝΗΣ: Γιαννάκη μου τι κάνεις;
ΤΖΙΜΠΛΑΚΗΣ: Γεια σου Αιμίλιε, καλησπέρα... καλά εσύ;
ΚΟΤΣΩΝΗΣ: Καλά είμαι...
ΤΖΙΜΠΛΑΚΗΣ: Τι γίνεται;
ΚΟΤΣΩΝΗΣ: Μια χαρά.
ΤΖΙΜΠΛΑΚΗΣ: Που είσαι;
ΚΟΤΣΩΝΗΣ: Στο μαγαζί είμαι.
ΤΖΙΜΠΛΑΚΗΣ: Είχαμε κανένα νέο καλό;
ΚΟΤΣΩΝΗΣ: Τίποτα ησυχία... παίκτες έχουμε πάρει καλούς... Έλληνες πολλούς.
ΤΖΙΜΠΛΑΚΗΣ: Μπράβο καλό είναι αυτό... που έχουμε κι Έλληνες... ο προπονητής καλός φαίνεται εε;
ΚΟΤΣΩΝΗΣ: Ναι.
ΤΖΙΜΠΛΑΚΗΣ: Θα δούμε τώρα... οι κριτικές είναι καλές... θα δούμε και στην πράξη...
ΚΟΤΣΩΝΗΣ: Να σε ρωτήσω κάτι... πότε θέλεις να πάμε για φαϊ;
ΤΖΙΜΠΛΑΚΗΣ: Αυτήν την βδομάδα περνούσα από τον Γρηγόρη, δεν τον έβρισκα... και θέλω να συνεννοηθώ πρώτα με αυτόν γιατί μου είπε... να μιλήσουμε πρώτα και μετα να .. εε.. να κανονίσουμε... τώρα, από βδομάδα τώρα... μετά τις εκλογές.
ΚΟΤΣΩΝΗΣ: Ναι αυτό λέω.
ΤΖΙΜΠΛΑΚΗΣ: Θα σου πω την Τρίτη που θα πάω... αν τον δω, γιατί αυτές τις μέρες που περνούσα δεν ήταν στο γραφείο...
ΚΟΤΣΩΝΗΣ: Άμα είναι κανόνισε για την Τρίτη το βράδυ να πάμε...
ΤΖΙΜΠΛΑΚΗΣ: Ναι θα σου πω... την Τρίτη το βράδυ...
ΚΟΤΣΩΝΗΣ: Εντάξει;
ΤΖΙΜΠΛΑΚΗΣ: Έλα θα τα πούμε... έλα γεια.


ΝΟΜΙΜΗ ΥΠΟΚΛΟΠΗ ΕΥΠ 12.07.2012 , ΩΡΑ 22:28
ΣΥΝΟΜΙΛΙΑ ΑΙΜΙΛΙΟΥ ΚΟΤΣΩΝΗ, προφυλακισμένου για το Noor One με ΓΙΑΝΝΗ ΤΖΙΜΠΛΑΚΗ, Εφέτη Αθηνών
ΤΖΙΜΠΛΑΚΗΣ: Ναι;
ΚΟΤΣΩΝΗΣ: Γιάννο μου; Ο Αιμίλιος είμαι.
ΤΖΙΜΠΛΑΚΗΣ: Έλα Αιμίλιε.. Τι κάνεις;
ΚΟΤΣΩΝΗΣ: Μήπως τον είδες σήμερα να ρωτήσεις;
ΤΖΙΜΠΛΑΚΗΣ: Εεε... σήμερα... όταν πήγα ήταν στο ΣΔΟΕ... αύριο πάλι εκεί... αύριο θα ρωτήσω.
ΚΟΤΣΩΝΗΣ: Εντάξει... απλώς για να τα βγάλω σιγά-σιγά... μην χαθούνε.
ΤΖΙΜΠΛΑΚΗΣ: Αύριο... θα τον δω αύριο.
ΚΟΤΣΩΝΗΣ: Γιατί σε λιγότερο από ένα μήνα... μην νομίζεις.
ΤΖΙΜΠΛΑΚΗΣ: Ναι το ξέρω, το ξέρω... θα σου πω αύριο... αύριο θα σου πω.
ΚΟΤΣΩΝΗΣ: Εντάξει
ΤΖΙΜΠΛΑΚΗΣ: Εντάξει; Θα τα πούμε... θα σε πάρω να βρεθούμε...
ΚΟΤΣΩΝΗΣ: Εντάξει αδερφέ...
ΤΖΙΜΠΛΑΚΗΣ: Εντάξει Αιμίλιε.
ΚΟΤΣΩΝΗΣ: Να' σαι καλά.
ΤΖΙΜΠΛΑΚΗΣ: Έλα τα λέμε... γεια.

Έγγραφα – σοκ για το KORIOPOLIS
Η εκπομπή αποκάλυψε έγγραφο του εφέτη ανακριτή Γ.Καλόφωνου, με το οποίο ανακαλούσε δική του εντολή για πλήρη απομαγνητοφώνηση του σκανδάλου των στημένων αγώνων. Μάλιστα ο προηγούμενος ανακριτής Γ.Κασίμης είχε ζητήσει να απομαγνητοφωνηθούν όλα τα cd της δικογραφίας, αλλά η Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών του υπουργείου Δημόσιας Τάξης επικαλέστηκε φόρτο εργασίας!

Ανακριτική έρευνα για Γκιρτζίκη
Η 2η τακτική ανακρίτρια Αθηνών Ιωσηφίνα Βιοπούλου άρχισε την έρευνα για την υπόθεση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων της ΕΠΟ της περιόδου 2004-2006. Οι κακουργηματικές διώξεις για οικονομικές ατασθαλίες που ξεπερνούν τα 4.000.000 ευρώ ασκήθηκαν από την εισαγγελέα διαφθοράς Πόπη Παπανδρέου. Μεταξύ των προσώπων που είναι κακουργηματικά κατηγορούμενοι βρίσκεται και ο πρόεδρος της ΕΠΟ Γιώργος Γκιρτζίκης.
*Πηγή: sport-fm.gr*

«Ο Παππάς έπρεπε να κατηγορηθεί για ποινικά αδικήματα»


«Ο Παππάς έπρεπε να κατηγορηθεί για ποινικά αδικήματα»

Ερώτηση για το ποδόσφαιρο θα καταθέσει τη Βουλή ο Κώστας Ζουράρις όπως τόνισε στη «Δίκη στον ΣΚΑΪ» κατηγορώντας τον διαιτητή του αγώνα της Τούμπας.

Την πρόθεσή του να καταθέσει ερώτηση στη Βουλή για το ελληνικό ποδόσφαιρο έκανε γνωστή ο Κώστας Ζουράρις μιλώντας στην εκπομπή «Δίκη στο ΣΚΑΪ».

«Θα ψάξω να δω τη διατύπωση της, σε ερώτηση την οποία θα μετατρέψω σε επερώτηση. Δεν ξέρω αν θα την απευθύνω στον Κοντονή ή στον υπουργό Δικαιοσύνης γιατί πρόκειται για εγκληματικές καταστάσεις σε σχέση με την δικαστική εξουσία. Η άποψή μου είναι ότι αυτά τα γεγονότα δεν έχουν καμία σχέση με τον αθλητισμό. Αν ο πρόεδρος του Ολυμπιακού είναι υπόδικος σε πέντε-έξι υποθέσεις αυτή η υποδικία ανήκει στον τομέα της ποινικής δικαιοσύνης και επομένως γιατί να ασχοληθεί ο υπουργός Αθλητισμού; Οι ΠΑΕ θα πρέπει να περάσουμε στο υπουργείο Εμπορίου», ανάφερε ο βουλευτής και συνέχισε τονίζοντας για τον διαιτητή του αγώνα της Τούμπας:

«Η ατιμωρησία δημιουργεί την οργή, η οργή παράγει ανομία και παρανομία, η αρχική παρανομία είναι για λόγους χρηματικούς ή δόξας και αυτό το πράγμα δεν έχει σχέση με τον αθλητισμό. O διαιτητής ο προχθεσινός (στο παιχνίδι Κυπέλλου ΠΑΟΚ-Ολυμπιακος) έπρεπε να παραπεμφθεί για ποινικά και αστικά αδικήματα. Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ χάνει εκατομμύρια από αυτή τη διαιτησία, τα αστικά αδικήματα χρήζουν αποζημιώσεως και είναι ηθικός ή φυσικός αυτουργός για να υπάρξει βία».», κατέληξε.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Με όλα τα αστέρια η προεπιλογή της Αυστραλίας!


Με όλα τα αστέρια η προεπιλογή της Αυστραλίας

Με όλα τα αστέρια ανακοινώθηκε τη Δευτέρα η προεπιλογή της εθνικής μπάσκετ της Αυστραλίας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο τον ερχόμενο Αύγουστο.

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός των «καγκουρό», Αντρέι Λεμάνις, ανακοίνωσε 26 παίκτες και ανάμεσα σε αυτούς βρίσκονται οι επτά NBAer, ήτοι ο γνωστός στο ελληνικό κοινό, Ααρον Μπέινς, ο Κάμερον Μπέρστοου, ο Αντριου Μπόγκουτ, ο Μάθιου Ντελαβεντόβα, ο Ντάντε Εξουμ, ο Τζόε Ινγκλς και ο Πάτρικ Μιλς, όπως και οι Ντέιβιντ Αντερσεν, Αλεξ Μάριτς, Μπροκ Μότουμ, Μπραντ Νιουλεϊ, Νέιθαν Τζαβάι και Ράιαν Μπρόεκοφ.


Αναλυτικά, η αποστολή: Αντερσεν, Μπέρστοου, Μπέινς, Μπλάντσφιλντ, Μπόγκουτ, Μπραντ, Μπρόεκοφ, Κρέεκ, Ντελαβεντόβα, Εξουμ, Γκίμπσον, Γκάλντινγκ, Ινγκλς, Τζαβάι, Κίκερτ, Λις, Μάριτς, Μάρτιν, Μιλς, Μότουμ, Νιούλεϊ, Νόρτον, Σίμονς, Στέιντι, Ουόκερ
*Πηγή: sport-fm.gr*

Η δήλωση της Σαράποβα!! (video)


Η δήλωση της Σαράποβα (video)

Δείτε την Μαρία Σαράποβα εμφανώς συγκινημένη να ανακοινώνει ότι έχει κάνει χρήση απαγορευμένης ουσίας.










*Πηγή: sport-fm.gr*

Μενδόνιο: Η ουσία των δρομέων μεγάλων αποστάσεων!!


Μενδόνιο: Η ουσία των δρομέων μεγάλων αποστάσεων

Το μεγάλο ερώτημα στο θέμα ντόπινγκ της Σαράποβα είναι το εξής: Τι είναι το μενδόνιο;

Η Σαράποβα ανέφερε ότι ο γιατρός της χορήγησε ένα φάρμακο το οποίο περιείχε την απαγορευμένη ουσία, Μενδόνιο.

Το ερώτημα λοιπόν που προκύπτει είναι το εξής... Τι είναι το μενδόνιο;

Πρόκειται για μια ουσία η οποία χρησιμοποιείται αρκετά στην φαρμακευτική. Έχει αποδειχθεί ότι αυξάνει αρκετά την αντοχή στους αθλητές μειώνοντας το στρες. Την ίδια στιγμή έχει βρεθεί ότι βοηθά αρκετά την αποθεραπεία από τις προπονήσεις.

Η χρήση του έχει βρεθεί σε άλλα αθλήματα. Ειδικότερα σε αυτά που έχουν να κάνουν με τους δρόμους αντοχής. Μάλιστα, πολλοί αθλητές από την Αιθιοπία έχουν βρεθεί ότι έχουν χρησιμοποιήσει το Μενδόνιο για να αυξήσουν την απόδοσή τους.

Ωστόσο, η χρήση του απαγορεύθηκε από τον περασμένο Ιανουάριο.

Η Σαράποβα υποστήριξε ότι άρχισε να λαμβάνει ένα φάρμακο, λόγω κάποιων αρρυθμιών που είχε αλλά και για κάποια πρώτα σημάδια διαβήτη.

Επίσης, υποστήριξε, μάλιστα, ότι ανά τακτά χρονικά διαστήματα ταλαιπωρούταν από ιώσεις, και μετά από εξετάσεις που της έγιναν διαπιστώθηκε ότι είχε μεγάλη έλλειψη μαγνησίου.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Στη Ρέτζιο Εμίλια το «θρίλερ»!


Στη Ρέτζιο Εμίλια το «θρίλερ»

Μετά από ένα συγκλονιστικό ματς που κρίθηκε στην παράταση, η Ρέτζιο Εμίλια επικράτησε με 98-96 της Βενέτσια για την 22η αγωνιστική του «σπαγγέτι σιρκουί».

Η Ρέτζιο Εμίλια επικράτησε με 98-96 στην παράταση (κ.α. 84-84) της Βενέτσια του Μάικ Μπράμου στη Ρετζιάνα Εμίλια, στο πλαίσιο της 22ης αγωνιστικής της lega Basket και παρέμεινε σταθερά στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας πίσω από την πρωτοπόρο Αρμάνι Μιλάνο και εξακολουθεί να μάχεται για την πρώτη θέση της κανονικής περιόδου, αφήνοντας τους Βενετσάνους στην έβδομη και οριακά στις θέσεις των πλέι οφ.

Ο Αραντόρι και ο Καουκένας με 25 και 24 πόντους αντίστοιχα ήταν οι κορυφαίοι των νικητών.

Από πλευράς φιλοξενούμενων, Γκριν και Γκος είχαν 28 και 21 πόντους αντίστοιχα, ενώ ο ομογενής φόργουορντ είχε 12 πόντους και 5 ριμπάουντ.



Το πρόγραμμα και τα αποτελέσματα της 22ης αγωνιστικής:

Κυριακή 6/3

Αβελίνο – Καντού 81-77
Αρμάνι Μιλάνο – Τορίνο 94-90 παρατ. (κ.α. 79-79)
Βαρέζε – Τρέντο 96-82
Σάσαρι – Bίρτους Μπολόνια 85-91
Καζέρτα – Πιστόια 88-94
Κρεμόνα – Ορλαντίνα 74-73
Μπρίντιζι – Πέζαρο 81-76

Δευτέρα 7/3
Ρέτζιο Εμίλια – Βενέτσια 98-96 παρατ. (κ.α. 84-84)
*Πηγή: sport-fm.gr*

Πάει Σίξερς ο Γουίμς!!


Πάει Σίξερς ο Γουίμς

Ο Σόνι Γουίμς θα παραμείνει στο ΝΒΑ, καθώς συμφώνησε με τους Σίξερς λίγες μέρες μετά την αποδέσμευσή του από τους Σανς.

Στο ΝΒΑ θα παραμείνει ο Σόνι Γουίμς. Ο πρώην άσος της ΤΣΣΚΑ αποδεσμεύτηκε από τους Σανς, αλλά συμφώνησε με τους Σίξερς.

Ο 29χρονος σούτινγκ γκαρντ/φόργουορντ είχε φέτος 2,5 πόντους, 1,3 ασίστ και 1,1 ριμπάουντ σε 11:41 κατά μέσο όρο με το Φίνιξ.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Με φόρα για Ευρώπη…!!

Αρχίζει να ελπίζει για την έξοδο στην Ευρώπη η Εστορίλ, μετά το 3-1 στην έδρα της Ρίο Αβε για την 25η αγωνιστική της Superliga.

Με φόρα για Ευρώπη…Η Εστορίλ νίκησε με 3-1 στην έδρα της Ρίο Αβε, στον αγώνα που ολοκλήρωσε την 25η αγωνιστική της πορτογαλικής Superliga και μείωσε στο -5 από την πέμπτη προνομιούχο θέση και την Αρούκα, ελπίζοντας για την έξοδο στο Europa League της επόμενης αγωνιστικής περιόδου, εκεί που φαινόταν πως είχε μείνει αρκετά πίσω και δεν προλάβαινε, μένοντας για τέταρτο αγώνα αήττητη.

Έτσι, «έκοψε» το δρόμο για τους γηπεδούχους, οι οποίοι έμειναν στο -2 από την πεντάδα, ενώ, σε αντίθετη περίπτωση, θα ξεπερνούσαν την Αρούκα και τώρα θα ψάξουν αλλού για να καλύψουν το χαμένο έδαφος.

Οι φιλοξενούμενοι αιφνιδίασαν και προηγήθηκαν με 3-0 με τα δυο γκολ του Ματέους και αυτό του Μπονατίνι, πριν μειώσει ο παλιός μας γνώριμος, Ελντερ Πόστιγκα. Στο 79' αποβλήθηκε ο Ντιέγκο Κάρλος για τους νικητές.



Τα αποτελέσματα της 25ης αγωνιστικής:


Παρασκευή 4/3

Πάσος Φερέιρα - Μαρίτιμο 2-2
(50' και 54' Ντιόγκο Ζότα / 57' Ζοάο Ντιόγκο, 70' Ντιέγκο Σόουζα)

Σάββατο 5/3

Σπόρτινγκ - Μπενφίκα 0-1
(20' Μήτρογλου)

Κυριακή 6/3

Τοντέλα - Αρούκα 0-1
(72' Ματέους)

Ουνιάο Μαδέιρα - Μπελενένσες 0-0

Σετούμπαλ - Μορεϊρένσε 0-1
(63' Πετρολίνα)

Μποαβίστα - Νασιονάλ 0-1
(22' Αγκρά)

Ακαντέμικα - Γκιμαράες 2-0
(50', 52' Μαρίνιο)

Μπράγκα - Πόρτο 3-1

Δευτέρα 8/3

Ρίο Άβε - Εστορίλ 1-3


Η επόμενη (26η) αγωνιστική):

Παρασκευή 11/3
Μαρίτιμο-Μποαβίστα (22:30)

Σάββατο 12/3
Εστορίλ-Σπόρτινγκ Λισ. (20:30)
Πόρτο-Ουνιάο Μαδέιρα (22:45)

Κυριακή 13/3
Μορεϊρένσε-Ακαντέμικα (18:00)
Αρούκα-Σετούμπαλ (18:00)
Νασιονάλ-Ρίο Άβε (18:00)
Γκιμαράες-Πάσος Φερέιρα (20:15)
Μπελενένσες-Μπράγκα (22:30)

Δευτέρα 14/3
Μπενφίκα-Τοντέλα (22:00) *Πηγή: sport-fm.gr*

Γκιρτζίκης: «Ύψωσα ανάστημα και δεν αφήσα ανυπεράσπιστο το άθλημα»

Υπομονή μέχρι τον ερχόμενο Οκτώβριο ζήτησε ο Γιώργος Γκιρτζίκης να κάνουν όσοι του ζητούν να παραιτηθεί, αν και φάνηκε σίγουρος για την επανεκλογή του στην προεδρία της ΕΠΟ.

Γκιρτζίκης: «Ύψωσα ανάστημα και δεν αφήσα ανυπεράσπιστο το άθλημα»Μιλώντας σε εκδήλωση της ΕΠΣ Πειραιά ο Γιώργος Γκιρτζίκης τόνισε πως όσοι του ζητούν να παραιτηθεί, έπειτα από τα όσα συμβαίνουν στο ελληνικό ποδόσφαιρο, θα πρέπει να περιμένουν τον ερχόμενο Οκτώβριο.

Παράλληλα, ο πρόεδρος της ΕΠΟ εμφανίστηκε σίγουρος για την επανεκλογή του ενώ τόνισε πως στην περίπτωση που παρουσιαστεί άλλο υποψήφιος με πλάνο, ικανότητες και τόλμη, θα είναι ο πρώτος που θα τον στηρίξει.

Αναλυτικά:

«Σε αυτήν την θέση δεν με διόρισε κάποιο κόμμα ή κάποια Κυβέρνηση. Σε αυτήν την θέση με εξέλεξαν 51 από τις 55 Ενώσεις. Ας έχουν την υπομονή, όλοι αυτοί που θέλουν άλλον πρόεδρο να πάμε στον Οκτώβριο σε εκλογές και τότε να δούμε ποιος θα κερδίσει.

Ας βρουν έναν υποψήφιο, ο οποίος να έχει την εμπειρία, τις ικανότητες και την τόλμη να διοικήσει την Ομοσπονδία, ο οποίος θα παρουσιάσει το διαφορετικό του σχέδιο. Αν επικρατήσει, θα είμαι ο πρώτος που θα του δώσει συγχαρητήρια! Εγώ αυτό που κάνω είναι αυτό που έκανα σε όλη μου τη ζωή. Να υπερασπίζομαι με κάθε τρόπο το ποδόσφαιρο. Το άθλημα δεν είναι ανυπεράσπιστο. Ούτε πρόκειται να γίνει έρμαιο της κάθε Κυβέρνησης, που φαίνεται να επιβραβεύει τους ταραξίες. Αυτό δεν μπορούν να το χωνέψουν.

Βλέπουν έναν άνθρωπο σαν εμένα που ύψωσε ανάστημα και αρνήθηκε να αφήσει ανυπεράσπιστο το άθλημα και κοιτάζουν το πως θα τον ρίξουν. Το θέμα τους είναι να ρίξουν τον Γκιρτζίκη. Δεν το κρύβουν πλέον. Και επειδή δεν μπορούν να βρουν κάτι μεμπτό στην πορεία μου, προσπαθούν να αποδώσουν σε μένα και στην Ομοσπονδία, όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το άθλημα. Δεν θα τους περάσει.

Εμείς θα συνεχίζουμε να υπερασπιζόμαστε το καλό του ελληνικού ποδοσφαίρου. Θα κάνουμε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για να προστατεύσουμε την Ομοσπονδία, τις ομάδες, τους αθλητές και τους προπονητές, που είναι αυτοί που πλήττονται από την ματαίωση του Κυπέλλου Ελλάδας. Πάντα σε συνεργασία με την UEFA και την FIFA. Εγώ εξελέγην από το ποδόσφαιρο, λογοδοτώ στο ποδόσφαιρο και υπερασπίζομαι το ποδόσφαιρο. Και θα επανεκλεγώ από το ποδόσφαιρο στις εκλογές του Οκτωβρίου. Αυτή η προσπάθεια που ξεκινήσαμε δεν θα μείνει στην μέση»
*Πηγή: sport-fm.gr*

Άλμα «παραμονής»


Άλμα «παραμονής»

Η Εσπανιόλ πήρε πολύ σημαντική νίκη 2-1 επί της Βαγιεκάνο, που αποτελεί μεγάλο βήμα για την παραμονή.

Ένα μεγάλο βήμα στην προσπάθεια που κάνει να απομακρυνθεί από τη ζώνη του υποβιβασμού και την παραμονής της στην Πριμέρα Ντιβισιόν έκανε η Εσπανιόλ. Στο παιχνίδι απέναντι στην Βαγιεκάνο, το οποίο έριχνε την αυλαία της 28ης αγωνιστικής του ισπανικού πρωταθλήματος, ανάμεσα σε δύο ομάδες με το ίδιο στόχο, η γηπεδούχος πήρε τη νίκη 2-1 και αύξησε τη διαφορά της από τις τελευταίες θέσεις.

Ωστόσο η επιτυχία αυτή δεν ήρθε εύκολα. Η Εσπανιόλ άνοιξε το σκορ στο 12ο λεπτό με τον Άμπραχαμ. Ωστόσο στο 67ο λεπτό η Βαγιεκάνο ισοφάρισε με ένα τρομερό σουτ του Μπεμπέ.

Τελικά, η νίκη ήρθε για τους γηπεδούχους με το τέρμα του Πέρεθ στο 77ο λεπτό.



Το πρόγραμμα της 28ης αγωνιστικής

Σάββατο, 5/3

Ρεάλ Μαδρίτης-Θέλτα 7-1
(41' Πέπε, 50', 58', 64', 76' Ρονάλντο, 77' Χεσέ, 81' Μπέιλ - 62' Άσπας)

Βιγιαρεάλ-Λας Πάλμας 0-1
(30' Νταβίντ Γκαρθία)

Χετάφε-Σεβίλλη 1-1
(86' Βελάσκεθ - 79' Μπανέγα)

Λα Κορούνια-Μάλαγα 3-3
(43' Μπόρχες, 69' Καρτάμπια, 80' Λούκας - 29' Τσάρλες, 63' Καμάτσο, 89' αυτ. Αρίμπας)

Κυριακή, 6/3

Μπέτις-Γρανάδα 2-0
(85’ Εντιαγέ, 90’+5’ Κάστρο)

Εϊμπάρ-Μπαρτσελόνα 0-4
(8' Μουνίρ, 41', 76' πεν. Μέσι, 84' Σουάρες)

Ρεάλ Σοσιεδάδ-Λεβάντε 1-1
(14' Ρέγιες - 24' Ντέιβερσον)

Χιχόν-Αθλέτικ Μπιλμπάο 0-2
(27' Μπενιάτ, 59' Ντε Μάρκος)

Βαλένθια-Ατλέτικο Μαδρίτης 1-3
(28' Τσερίσεφ - 24' Γκριζμάν, 72' Τόρες, 85' Καράσκο)

Δευτέρα, 7/3

Εσπανιόλ-Ράγιο Βαγεκάνο 2-1
(12’ ΄Άμπραχαμ, 77’ Πέρεθ – 67’ Μπεμπέ)


Η επόμενη αγωνιστική (29η0

Παρασκευή, 11/3

Μάλαγα-Χιχόν (21:30)

Σάββατο, 12/3

Μπαρτσελόνα-Χετάφε (17:00)
Θέλτα-Ρεάλ Σοσιεδάδ (19:15)
Ατλέτικο Μαδρίτης-Λα Κορούνια (21:30)
Ράγιο Βαγιεκάνο-Εϊμπάρ (23:05)

Κυριακή, 13/3

Λεβάντε-Βαλένθια (13:00)
Σεβίλλη-Βιγιαρεάλ (17:00)
Μπιλμπάο-Μπέτις (19:15)
Λας Πάλμας-Ρεάλ Μαδρίτης (21:30)

Δευτέρα, 14/03

Γρανάδα-Εσπανιόλ (21:30)
*Πηγή: sport-fm.gr*

Επισημοποίησε το «όχι» του Ερυθρού Αστέρα και ο Παναθηναϊκός!!


Επισημοποίησε το «όχι» του Ερυθρού Αστέρα και ο Παναθηναϊκός

Ανακοίνωση ενημερωτικού χαρακτήρα για την αρνητική απάντηση που πήρε στο αίτημά της για την χορήγηση 200 εισιτηρίων στην αναμέτρηση κόντρα στον Ερυθρό Αστέρα στο Βελιγράδι εξέδωσε η ΚΑΕ Παναθηναϊκός

Αναλυτικά:

«Τη Δευτέρα 7/3/2016 η ΚΑΕ Παναθηναϊκός με επιστολή της προς τη διοίκηση του Ερυθρού Αστέρα αιτήθηκε 200 εισιτήρια προκειμένου να ικανοποιήσει την επιθυμία των οπαδών της ομάδας που θέλουν να της συμπαρασταθούν στον αγώνα της Παρασκευής (11/3) στο Βελιγράδι.

Η απάντηση από τη διοίκηση του Ερυθρού Αστέρα, κατόπιν σχετικής εισήγησης της αστυνομίας που χαρακτήρισε τον αγώνα "υψηλού κινδύνου", ήταν αρνητική.

Παράλληλα υπογραμμίστηκε να μην ταξιδέψουν μεμονωμένα στο Βελιγράδι οπαδοί που δεν έχουν στη διάθεσή τους εισιτήριο για τον αγώνα»
*Πηγή: sport-fm.gr*

Ολυμπιακός: «Καμία ενημέρωση για τις προθέσεις Κοντονή»


Ολυμπιακός: «Καμία ενημέρωση για τις προθέσεις Κοντονή»

Άγνοια σχετικά με τις προθέσεις του Σταύρου Κοντονή, που θέλει να κάτσουν στο ίδιο τραπέζι Ολυμπιακός, ΑΕΚ, Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ, δηλώνουν οι Πειραιώτες.

Από τον Ολυμπιακό τονίζουν πως μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει κάποια προσέγγιση απ’ την πλευρά του Σταύρου Κοντονή, σχετικά με την πρόθεσή του να κάτσουν στο ίδιο τραπέζι οι Πειραιώτες, η ΑΕΚ, ο Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ.

Οι ερυθρόλευκοι τονίζουν πως για να πάρουν θέση επί του συγκεκριμένου θέματος θα πρέπει πρώτα να προηγηθεί επικοινωνία με την πλευρά του Υφυπουργού Αθλητισμού κάτι που, ωστόσο, τουλάχιστον έως και αυτή την ώρα δεν έχει συμβεί ώστε να μπορούν να τοποθετηθούν.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Μπαντής: «Δυσαρεστημένοι από την ισοπαλία με την ΑΕΚ»


Μπαντής: «Δυσαρεστημένοι από την ισοπαλία με την ΑΕΚ»

Μόνο οι τρεις βαθμοί είναι ο στόχος του Αστέρα στο συγκεκριμένο σημείο του πρωταθλήματος, σύμφωνα με όσα είπε ο Γιώργος Μπαντής μετά την ισοπαλία με την ΑΕΚ και πριν τα ματς με Ατρόμητο και Ολυμπιακό.

Τίποτα άλλο πέρα απ’ το τρίποντο δεν μπορεί να ευχαριστήσει τους ανθρώπους του Αστέρα, στο συγκεκριμένο σημείο του πρωταθλήματος σύμφωνα με τον Γιώργο Μπαντή, ο οποίος σχολίασε και τα ερχόμενα ματς με Ατρόμητο και Ολυμπιακό, μετά την ισοπαλία με την ΑΕΚ.

Αναλυτικά όσα είπε ο τερματοφύλακας των Αρκάδων:

Για το αν είναι ικανοποιητικός ο βαθμός απέναντι στην ΑΕΚ: «Κάθε πόντος για κάθε ομάδα είναι σημαντικός. Εμάς, όμως, δεν μας φτάνει αυτό. Είμαστε σε ένα σημείο που χρειαζόμαστε μόνο να παίρνουμε τους τρεις βαθμούς. Είμαστε δυσαρεστημένοι απ’ αυτό, αλλά ευχαριστημένοι από την εικόνα που έδειξε η ομάδα».

Για την δυσκολία του Αστέρα στο σκοράρισμα: «Όταν θες να μπεις στην τετράδα και έχεις να σκοράρεις τόσο καιρό δεν μπορεί να είναι καλό. Δουλεύουμε ήδη πάνω σ’ αυτό. Σήμερα ήρθαν οι ευκαιρίες και σίγουρα στη συνέχεια θα έρθει και το γκολ».

Για τα δύσκολα παιχνίδια που ακολουθούν κόντρα σε Ατρόμητο και Ολυμπιακό: «Όταν φτάνεις στο τέλος, η τακτική είναι σημαντική στο ποδόσφαιρο. Δεν μας φτάνει ο ένας βαθμός, στόχος μας είναι η νίκη και θα το επιδιώξουμε».

Για τις καλές αποκρούσεις που έκανε: «Δεν μ’ αρέσει να μιλάω για τον εαυτό μου. Στο ποδόσφαιρο υπάρχουν έντεκα παίκτες, κανείς δεν μπορεί να καταφέρει κάτι μόνος του. Κι εγώ χωρίς τους συμπαίκτες μου δεν θα είχα καταφέρει τίποτα».
*Πηγή: sport-fm.gr*

Χάβος: «Πλησιάσαμε περισσότερο στο γκολ»


Χάβος: «Πλησιάσαμε περισσότερο στο γκολ»

Την άποψη ότι ο Αστέρας Τρίπολης πλησίασε περισσότερο τη νίκη απ’ όσο η ΑΕΚ εξέφρασε ο Μάκης Χάβος. Ο προπονητής των Αρκάδων δήλωσε ευχαριστημένος από την προσπάθεια της ομάδας και περιμένει βελτίωση.

Ικανοποιημένος σε γενικές γραμμές από την παρουσία της ομάδας του απέναντι στην ΑΕΚ -αν ληφθεί υπόψη ότι ήταν και το πρώτο παιχνίδι υπό τις οδηγίες του- εμφανίστηκε ο Μάκης Χάβος.

Ο τεχνικός των Αρκάδων σημείωσε ότι στο δεύτερο παιχνίδι εκείνοι ήταν καλύτεροι και πλησίασαν περισσότερο το γκολ.

Χαρακτήρισε, δε, ως βασικό πρόβλημα της ομάδας το ψυχολογικό κομμάτι και παρουσιάστηκε βέβαιος πως όταν αρχίσει να παίζει όπως θέλει ο ίδιος, μπορεί να μπει στα πλέι-οφ.

Αναλυτικά όσα είπε ο Χάβος

Για το παιχνίδι: «Στο πρώτο ημίχρονο ήταν ισορροπημένο και οι δυο πρόσεχαν κυρίως την άμυνα. Ήμασταν πολύ καλοί στα 2/3 του γηπέδου, αλλά όχι στο τρανζίσιον. Προσπαθούσαμε να κλέψουμε την μπάλα στο κέντρο, αλλά η ΑΕΚ ήταν δυνατή εκεί με τρία χαφ. Έπρεπε να παίξουμε περισσότερο από τα πλάγια.

Υπήρχε μια νευρικότητα, ίσως και λογω της δικής μου παρουσίας για πρώτη φορά. Μίλησα με τα παιδιά στο ημίχρονο και το διορθώσαμε. Κλέψαμε μπάλες, γίναμε πιο απειλητικοί και πλησιάσαμε πιο πολύ το γκολ. Παίξαμε με μια ομάδα που είναι δεύτερη στο πρωτάθλημα, που δεν χάνει καθόλου εύκολα και κανένας δεν της έχει κάνει τόσες φάσεις. Συγχαρητήρια στα παιδιά, κρατάμε την εμφάνιση και περιμένω να τα πάμε ακόμα καλύτερα για να μπούμε στα πλέι-οφ».

Για το διάταξη του Αστέρα με δυο χαφ: «Ο Αστέρας έχει καλό υλικό και δίνει τη δυνατότητα στον προπονητή να κάνει αλλαγές. Οι σχηματισμοί είναι απλοί στο ποδόσφαιρο, αλλά επειδή το πρόβλημα μας ήταν κυρίως ψυχολογικό, γι’ αυτό επέλεξα να παίξουμε με δυο χαφ στο κέντρο».

Για την επιθετική δυστοκία της ομάδας: «Είναι το πέμπτο παιχνίδι που δεν σκοράρει η ομάδα. Είδατε και σήμερα ότι κάναμε φάσεις. Τις περισσότερες από κλεψίματα της μπάλας, αλλά έτσι γίνεται στο σύγχρονο ποδόσσφαιρο. Πιστεύω ότι θα λυθεί το πρόβλημα. Υπάρχει ποιότητα από τη μέση και μπροστά, αλλά εξαρτάται και από τον αντίπαλο. Όταν παίζεις με τη δεύτερη ομάδα του πρωταθλήματος που χάνει σπάνια, δεν είναι το ίδιο εύκολο».

Για το πού εστιάζει τις προσπάθειες βελτίωσης του Αστέρα: «Όταν μια ομάδα δεν παίρνει αποτελέσματα, το πρώτο που κοιτάς είναι να τονώσεις το ηθικό τους. Πρέπει να μην υπάρχει φόβος. Διέκρινα ότι υπάρχει ένα άγχος, γιατί τα παιδιά θέλουν να μπουν στα πλέι-οφ. Έκανα ατομικές συζητήσεις με τα παιδιά και πιστεύω ότι θα το βελτιώσουμε».

Για τον λόγο που δεν ρίσκαρε πριν το 60’: «Είναι συγκεκριμένα τα κριτήρια για να επιλέξεις 11 παίκτες. Πάντα εξαρτάται από τον αντίπαλο και το τι θέλεις να κάνεις. Δεν μπορεί ένας παίκτης εύκολα να βρει ρυθμό. Μίλησα με τον Τσάβες και πιστεύω ότι μπορεί να βοηθήσει. Έπρεπε να διασφαλίσουμε το μηδέν. Για εμένα τα παιχνίδια δεν κερδίζονται στο 20’, αλλά μετά το 60’. Θα είμαστε καλύτεροι όταν αρχίσουμε να παίζουμε όπως θέλω».
*Πηγή: sport-fm.gr*

Σοϊλέδης στο sportfm.gr: «Να αυξήσουμε τη διαφορά από τους υπόλοιπους»


Σοϊλέδης στο sportfm.gr: «Να αυξήσουμε τη διαφορά από τους υπόλοιπους»

Για την ισοπαλία στην Τρίπολη κόντρα στον Αστέρα και το στόχο του Κυπέλλου που χάθηκε μίλησε στο sportfm.gr ο Άρης Σοϊλεδης, κρατώντας ψηλά τον πήχη για τη συνέχεια των υποχρεώσεων της ΑΕΚ.

Μόνο νίκες στα υπόλοιπα παιχνίδια θέλει η ΑΕΚ, σύμφωνα με όσα είπε ο Άρης Σοϊλέδης στο sportfm.gr και τον Νίκο Ράλλη, τονίζοντας τις δυσκολίες του παιχνιδιού με τον Αστέρα στην Τρίπολη.

«Ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι. Ο Αστέρας είχε κλειστεί πίσω και μας περίμενε. Στηρίχθηκε σε αντεπιθέσεις. Δεν ήμασταν σε καλή μέρα, όμως πήραμε έναν σημαντικό βαθμό και πλέον κοιτάζουμε μπροστά. Πρέπει να πάρουμε τις νίκες στα υπόλοιπα παιχνίδια, για να μπούμε στα πλέι οφ με διαφορά από τις υπόλοιπες ομάδες», σχολίασε αρχικά ο αμυντικός των «κιτρινόμαυρων».

Όσο για την οριστική διακοπή του Κυπέλλου, είπε: «Χάσαμε ένα μεγάλο στόχο για εμάς, που ήταν το Κύπελλο. Ήταν πολύ σημαντικό να το διεκδικήσουμε. Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε πλέον είναι να συγκεντρωθούμε στο πρωτάθλημα, να πάρουμε τη δεύτερη θέση στα πλέι οφ και να παίξουμε ξανά στην Ευρώπη».
*Πηγή: sport-fm.gr*

Έλλειψη στη δημιουργία, είχε κόντρα και τον Παπαπέτρου!!


Έλλειψη στη δημιουργία, είχε κόντρα και τον Παπαπέτρου

Ο Κώστας Μιαούλης γράφει για την ισοπαλία της «Ένωσης» στην Τρίπολη, για την κακή μέρα των παικτών αλλά και του Πογέτ, αλλά και για τον Παπαπέτρου που δεν έβλεπε τον «παλαιστή» Ιγκλέσιας.

Η ΑΕΚ δεν έχει την ικμάδα του Ιανουαρίου αλλά και σε μεγάλο μέρος του Φλεβάρη. Ακόμα και στο ματς με τον Παναθηναϊκό, ήταν φανερό πως οι απώλειες που καλείται ν’ αντιμετωπίσει από παιχνίδι σε παιχνίδι την επηρεάζουν μιας και το βάθος του ρόστερ δεν είναι κι αυτό που θα επιτρέπει στον Πογέτ να μπορεί ν’ αντικαταστήσει όσους λείπουν.

Το ματς της Τρίπολης ήταν από τα σπάνια μέχρι τώρα που και ο Ουρουγουανός δεν βρέθηκε στην καλύτερη του μέρα από πλευράς κοουτσαρίσματος και αλλαγών. Η ΑΕΚ δεν μπόρεσε να αξιοποιήσει τις πάρα πολλές στημένες φάσεις που κέρδισε στο πρώτο ημίχρονο. Κι εκτός των άλλων είχε και τον διαιτητή που κι ένα πέναλτι δεν της έδωσε στο 34’ αλλά και τον Ιγκλέσιας άφησε σ’ ένα ματς που θα έπρεπε να έχει πάρει το λιγότερο... τρεις κίτρινες κάρτες. Έφταναν οι δύο για να έχει τελειώσει το ματς νωρίτερα γι’ αυτόν, αλλά ο Παπαπέτρου τις είχε...ξεχάσει για τον Ιγκλέσιας.

Είναι πιθανό ο Πογέτ να περίμενε τον Αστέρα να προσπαθήσει να κάνει παιχνίδι. Όμως ο Αστέρας στο πρώτο μέρος περιορίστηκε στο δικό του μισό. Αν ήξερε πόσα στημένα από κόρνερ και φάουλ θα παραχωρούσε στο πρώτο μέρος η γηπεδούχος ομάδα, πιθανότατα θα είχε ξεκινήσει τον Πέκχαρτ. Σε αυτό το κομμάτι μπορεί να του δώσει κανείς αυτό το ελαφρυντικό, αλλά κι οι αλλαγές του σήμερα, δεν έπιασαν τόπο.

Θεωρώ πως με την αναγκαστική αλλαγή του Γιόχανσον, η μετακίνηση του Βάργκας στα χαφ για να περάσει σαν αριστερός επιθετικός ο Τζεμπούρ δεν είχε τα επιθυμητά αποτελέσματα. Μέχρι να περάσει στο ματς ο Τζανετόπουλος και ν’ αλλάξει το σχήμα, η ΑΕΚ έχασε τη μεσαία γραμμή και όταν αυτό αποκαταστάθηκε εν μέρει με την είσοδο του νεαρού μεσοαμυντικού, είχε χαθεί πολύτιμος χρόνος. Η «Ένωση» σπατάλησε και τις ευκαιρίες που της παρουσιάστηκαν και απολύτως φυσιολογικά ήρθε το 0-0. Πάλι καλά που στο τέλος με την φάση της απώλειας της μπάλας από τον Τζεμπούρ δεν έγινε και η ζημιά να χάσει το ματς η ΑΕΚ.

Ο Γιόχανσον αποτελεί άλλη μια απώλεια για τον Πογέτ. Φαινόταν από μακριά πως ο κουρασμένος Σουηδός από παιχνίδι σε παιχνίδι θα πάθαινε τη ζημιά και την υπέστη σε μία φάση που λες πως είναι η κακιά στιγμή. Όμως γενικά το παιχνίδι του και ο πεσμένος του ρυθμός έχουν αρνητικό αντίκτυπο στο δημιουργικό κομμάτι, αφού δεν έχει τα κουράγια να καλύπτει και στο κέντρο, αλλά να μπαίνει σαν κρυφός φορ στην αντίπαλη περιοχή, ενώ λείπουν πολύ και οι δημιουργίες του.

Επιπλέον με την απουσία του Μάνταλου, αυτό το πρόβλημα ήταν ακόμα πιο έντονο στη δημιουργία. Η ΑΕΚ προσπάθησε χωρίς επιτυχία να παίξει από τα άκρα. Οι κάρτες και η κόπωση θα παίξουν κομβικό ρόλο στα τελευταία παιχνίδια της σεζόν για την κανονική περίοδο και η «Ένωση» καλείται ν’ αντέξει. Το ματς αυτό, από άποψη δημιουργίας και κόπωσης αποτελεί ένα «καμπανάκι» για τον Πογέτ και τους ποδοσφαιριστές.

Για το τέλος κράτησα τον Παπαπέτρου. Δεν είδε το ξεκάθαρο πέναλτι πάνω στον Λαμπρόπουλο από τον Ιγκλέσιας που στο ματς αυτό έκανε επίδειξη των παλαιστικών του δυνατοτήτων με την λαβή κεφαλοκλείδωμα στον Λαμπρόπουλο. Επιπλέον ο ρέφερι του χαρίστηκε σε ακόμα δύο-τρεις περιπτώσεις με αποτέλεσμα να βγάλει το παιχνίδι κανονικάτατα και να κάνει στο τέλος και τσαμπουκάδες με τη λήξη του αγώνα, σε μία αναμέτρηση που θα έπρεπε να είχε βγει από νωρίς, αν ο Παπαπέτρου του έδειχνε τις κάρτες που έπρεπε.
*Πηγή: sport-fm.gr*

ΣΟΚ: Θετική σε απαγορευμένη ουσία η Σαράποβα!!


ΣΟΚ: Θετική σε απαγορευμένη ουσία η Σαράποβα!

Ντοπέ η Σαράποβα! Η Ρωσίδα τενίστρια το ανακοίνωσε σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου. «Δεν θέλω να τελειώσω έτσι την καριέρα μου. Ελπίζω να παίξω ξανά», τόνισε.

Στην έκτακτη συνέντευξη Τύπου η Μαρία Σαράποβα δεν έκανε γνωστή την απόφασή της να σταματήσει την καριέρα της, αλλά κάτι άλλο που ίσως να έχει και αυτό ως αποτέλεσμα!

Η Ρωσίδα τενίστρια ανακοίνωσε ότι βρέθηκε θετική σε έλεγχο ντόπινγκ που της έγινε κατά τη διάρκεια του Αυστραλιανού Όπεν.

'Οπως εξήγησε, τα τελευταία δέκα χρόνια λαμβάνει ένα φάρμακο, με την έγκριση του ιατρού της, στο οποίο δεν υπάρχει καμία ουσία ανάμεσα στη λίστα με τις απαγορευμένες, όπως ορίζει η WADA.

Η λίστα της WADA τροποποιήθηκε από την 1η Ιανουαρίου, στην οποία πλέον συμπεριλαμβάνεται και μια από τις ουσίες του φαρμάκου που λαμβάνει. Όπως διευκρίνισε αυτή είναι το Μελδόνιο.

inner

«Στις 22 Δεκεμβρίου έλαβα ένα γράμμα από την WADA για τις αλλαγές που θα γίνουν τον νέο χρόνο, και για τις τροποποιήσεις που θα γίνουν στη λίστα. Εγώ δεν κοίταξα τη λίστα», τόνισε και συνέχισε:

«Δεν ξέρω είναι κάτι πρωτόγνωρο για εμένα. Απλώς έλαβα ένα γράμμα πριν από λίγες ημέρες και πλέον βρίσκομαι σε επικοινωνία με την Παγκόσμια Ομοσπονδία. Γνωρίζω ότι αυτό θα έχει συνέπειες. Δεν θέλω να σταματήσω την καριέρα μου με αυτόν τον τρόπο. Ελπίζω να μου δοθεί η ευκαιρία να αγωνιστώ ξανά», κατέληξε.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Πογιέτ: «Η ποιότητα κοστίζει»


Πογιέτ: «Η ποιότητα κοστίζει»

Σαφές μήνυμα έστειλε μετά το παιχνίδι με τον Αστέρα ο Γκουστάβο Πογιέτ. Ο Ουρουγουανός σημείωσε ότι για κάποια προβλήματα η λύση είναι μόνο μεταγραφές και είπε χαρακτηριστικά ότι η ποιότητα κοστίζει.

Καμία διάθεση να ωραιοποιήσει καταστάσεις και να «στρογγυλέψει» την άποψή του για το πώς η ΑΕΚ μπορεί να κάνει πρωταθλητισμό εμφανίστηκε και πάλι ο Γκουστάβο Πογιέτ.

Στη συνέντευξη Τύπου μετά το παιχνίδι με τον Αστέρα και με αφορμή ερώτηση για την μέτρια παρουσία της «Ένωσης» στον επιθετικό τομέα, ο Ουρουγουανός σημείωσε ότι η προπόνηση μπορεί να βελτιώσει πράγματα, αλλά σε κάποια προβλήματα η λύση είναι μονάχα μεταγραφές.

Είπε λοιπόν ξεκάθαρα ότι αυτό κάνουν οι μεγάλες ομάδες, σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι «η ποιότητα κοστίζει»

Αναλυτικά όσα είπε ο Πογιέτ

Για το παιχνίδι: «Όπως ξέρετε, είναι δύσκολο να παίζεις με αντίπαλο που μόλις έχει αλλάξει προπονητη. Πάντα μου αρέσει να βλέπω τον αντίπαλο και να ψάχνω τα υπέρ και τα κατά του, αλλά τώρα δεν μπορούσα να το κάνω. Αν σκεφτόμουν πέντε διαφορετικές ομάδες για το πώς θα έπαιζε, δεν θα το έβρισκα. Πρέπει να το πιστώσουμε στον προπονητή του Αστέρα αυτό.

Χρειάστηκε να προσαρμοστούμε και να βρούμε τους τρόπους για να κερδίσουμε το παιχνίδι. Δυστυχώς δεν μπορέσαμε να βρούμε τον ρυθμό για να δημιουργήσουμε φάσεις. Έτσι, έγινε ένα ματς που όποιος έβαζε γκολ, θα νικούσε. Δεν το έβαλε κανείς και τελικά η ισοπαλία ήταν δίκαιη. Από ‘κει και πέρα, συμβαίνουν πράγματα όπως η απώλεια του Γιόχανσον και του Κορδέρο, που προερχόταν από τραυματισμό. Μπορώ να βγάλω κάποια συμπεράσματα για το μέλλον από αυτό το παιχνίδι για να δω τι μπορούμε να διορθώσουμε ώστε να εμφανιστούμε καλύτεροι».

Για τη χρησιμοποίηση του Τζεμπούρ σε τρεις διαφορετικές θέσεις: «Στο 4-4-2 δεν σκέφτομαι να τον χρησιμοποιήσω. Ο Τζεμπούρ ψάχνει μια θέση για να βοηθήσει την ομάδα. Το έχει ξανακάνει να παίξει στα πλάγια. Αν η ομάδα παίζει σε έναν καλό ρυθμό, μπορεί να προσφέρει. Αν όχι, είναι δύσκολο».

Για το γεγονός ότι χωρίς τον Μάνταλο η ΑΕΚ δυσκολεύεται να φτιάξει φάσεις: «Δεν είναι κακό που δεν έπαιξε σε δυο παιχνίδια. Μιλάμε για ευκαιρίες. Κάποιοι τις παίρνουν και καλούνται να αποδείξουν ότι μπορούν να τις αρπάξουν. Αλήθεια είναι ότι ο Μάνταλος μας λείπει, αλλά με τον Παναθηναϊκό νικήσαμε και σήμερα φέραμε ισοπαλία με μια ομάδα που δεν είναι και η τελευταία στη βαθμολογία».

Για το γεγονός ότι τρεις επιθετικοί δεν τελείωναν τις φάσεις: «Σε ένα ποσοστό, ο προπονητής μπορεί να πείσει τους παίκτες για κάποια πράγματα μέσα από τις προπονήσεις και να υπάρξει βελτίωση. Η πλειοψηφία όμως των προπονητών -και αυτό αφορά τις μεγάλες ομάδες- αγοράζει παίκτες για να λύσουν αυτό το πρόβλημα. Η ποιότητα κοστίζει».

Για το αν η τακτική του Αστέρα δυσκόλεψε την ΑΕΚ να κάνει το παιχνίδι της: «Πισυεύω ότι έπαιξε με πολύ έξυπνο τρόπο. Τόσο εμείς, όσο και αυτοί παίξαμε πολύ κλειστά. Προφανώς έτσι όπως πήγε το παιχνίδι είχε την ευκαιρία να το κερδίσει ή έστω να μην το χάσει. Να συμπληρώσω ότι ο τραυματισμός του Γιόχανσον δεν μας επέτρεψε να πάρουμε μια απόφαση που θα ρισκάραμε περισσότερο.

Ήμασταν 100% σίγουροι ότι ο Κορδέρο δεν θα τελείωνε το παιχνίδι. Νομίζω ότι αν δεν υπήρχε ο τραυματισμός του, θα μπορούσαμε να βάλουμε έναν παίκτη με τον οποίο θα ρισκάραμε περισσότερο. Ο νέος προπονητής του Αστέρα έκανε πολύ καλή δουλειά, μου αρέσει ότι άρχισε να φτιάχνει την ομάδα από την άμυνα».

Χάνουν τους «μεγάλους» Κάπελ, Κέβιν!!


Χάνουν τους «μεγάλους» Κάπελ, Κέβιν

Τα ματς κόντρα σε Ολυμπιακό, ΠΑΟΚ, ΑΕΚ θα χάσουν οι Κάπελ και Κέβιν στον Παναιτωλικό, όπως ενημέρωσε η διοίκηση και η τεχνική ηγεσία της ομάδας του Αγρινίου.

Συγκεκριμένα:

Ο Κάπελ συμπλήρωσε επτά κίτρινες κάρτες και θα απουσιάσει από τα παιχνίδια της 26ης και 27ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας με ΠΑΟΚ και ΑΕΚ.

Ο Κέβιν συμπλήρωσε, επίσης, επτά κίτρινες κάρτες και θα απουσιάσει από τα παιχνίδια της 28ης και 29ης αγωνιστικής με Ατρόμητο και Ολυμπιακό.

Στα αγωνιστικά, πρόγραμμα βελτίωσης της φυσικής κατάστασης ακολούθησαν στην προπόνηση της Δευτέρας οι ποδοσφαιριστές.

Ατομικό πρόγραμμα ακολούθησε ο Κουτρομάνος, ενώ απουσίασε ο τραυματίας Παπάζογλου.

Η προπόνηση της Τρίτης θα γίνει στις 11.30 στο EMILEON.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Κορδέρο: «Να αυξήσουμε τη διαφορά μας»


Κορδέρο: «Να αυξήσουμε τη διαφορά μας»

Όσο το δυνατόν μεγαλύτερη διαφορά από τον τρίτο θέλει να έχει η ΑΕΚ στο τέλος του πρωταθλήματος όπως τόνισε ο Κορδέρο.

Στόχος της ΑΕΚ στις αγωνιστικές που απομένουν είναι να αυξήσει τη διαφορά της από τον Παναθηναϊκό όπως τόνισε ο Μιγκέλ Κορδέρο μετά το τέλος του αγώνα με τον Αστέρα Τρίπολης.

«Πρέπει να εκμεταλλευτούμε τα υπόλοιπα ματς για να αυξήσουμε την διαφορά μας από τον τρίτο της βαθμολογίας. Χρειαζόμαστε την μέγιστη διαφορά εν' όψει πλέι οφ», τόνισε χαρακτηριστικά ο άσος της Ένωσης και ο οποίος σχολίασε για το πρόβλημα το οποίο παρουσιάζει η ομάδα στο σκοράρισμα στα εκτός έδρας ματς:

«Το πλέον σημαντικό είναι οτι έκτος έδρας δεν δεχόμαστε γκολ και όταν δημιουργούμε παίζουμε μέσα. Πρέπει να το δουλέψουμε στα 3 εκτός που μας μένουν», τόνισε και κατέληξε:

«Μπορώ να παίξω και στις δύο θέσεις, τόσο μπροστά στην άμυνα, όσο και δίπλα στα αμυντικά χαφ. Χρειάζομαι λίγο χρόνο να προσαρμοστώ αλλά μπορώ να παίξω και στις δύο θέσεις».
*Πηγή: sport-fm.gr*

Τρία προβλήματα για Παράσχο!


Τρία προβλήματα για Παράσχο

Με τρία προβλήματα για τον Γιώργο Παράσχο ολοκληρώθηκε τη Δευτέρα η προπόνηση του Πλατανιά στο Μάλεμε.

Ο Μενδρινός ακολούθησε το μεγαλύτερο μέρος του προγράμματος του Καστοριανού τεχνικού, ενώ ατομικό ακολούθησαν ο Γουνδουλάκης και ο Ράμος, με άπαντες να μην αγωνίζονται κόντρα στον Πανιώνιο το περασμένο Σάββατο.

Το πρόγραμμα της ημέρας περιελάμβανε αποκατάσταση για όσους αγωνίστηκαν κόντρα στους «κυανέρυθρους», ενώ οι υπόλοιποι προπονήθηκαν σε έντονους ρυθμούς.
*Πηγή: sport-fm.gr*

«Αυτοκτόνησε» η Φενέρ!!


«Αυτοκτόνησε» η Φενέρ!

Η Φενερμπαχτσέ έδειξε αυτοκαταστροφικές τάσεις στο δεύτερο ημίχρονο κόντρα στην Μπάνβιτ, με αποτέλεσμα να το πληρώσει και να γνωρίσει την ήττα με 76-75!

Στο πρώτο ημίχρονο η Φενερμπαχτσέ έδειχνε πως θα είχε ένα εύκολο βράδυ κόντρα στην Μπάνβιτ, αλλά στο δεύτερο έδωσε πολλά… δικαιώματα και έτσι ηττήθηκε 76-75!

Μοιραίος για την ομάδα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς, η οποία κατάφερε να επιστρέψει από το -9 (71-62), ήταν ο Μπόμπι Ντίξον καθώς έκανε λάθος στην τελευταία επίθεση του παιχνιδιού!

Πρώτος σκόρερ για τους νικητές ήταν ο πρώην γκαρντ του Παναθηναϊκού, Έι Τζέι Σλότερ, με 19 πόντους, ενώ 15 πρόσθεσε ο Μοερμάν. Από την αντίπαλο του «τριφυλλιού» στο Top16 της Ευρωλίγκας κορυφαίος ήταν ο Μπογκντάνοβιτς με 22 πόντους, ενώ απόντες ήταν οι Κώστας Σλούκας, Πέρο Άντιτς και Έκπε Ουντό.

Τα δεκάλεπτα: 20-31, 36-45, 55-55, 76-75

Τα αποτελέσματα της 20ής αγωνιστικής:

Σάββατο 05/03
Μπεσίκτας-Τραμπζονσπόρ 85-74
Μπουγιουκτσεκμετσέ-Γκαζιαντέπ 81-97
Τουρκ Τέλεκομ-Ιστανμπούλ ΒΒ 100-111
Γαλατασαράι-Ουσάκ Σπορτίφ 92-84

Κυριακή 06/03
Κόνιασπορ-Άνκαρα 95-100 (84-84 κ.α.)
Γεσιλγκιρεσούν-Νταρουσάφακα 77-72
Καρσίγιακα-Αναντολού Εφές 77-89

Δευτέρα 07/03
Μπάνβιτ-Φενερμπαχτσέ 76-75
*Πηγή: sport-fm.gr*

Κλήθηκε στην εθνική ο Μαχαμάτ!!


Κλήθηκε στην εθνική ο Μαχαμάτ

Στην εθνική ομάδα του Τσαντ κλήθηκε ο Αζράκ Μαχαμάτ του Λεβαδειακού τη Δευτέρα από τον ομοσπονδιακό τεχνικό του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος της αφρικανικής χώρας.

Η ομάδα του πρώην μέσου του Πλατανιά θα αγωνιστεί στις 23 του μήνα κόντρα στην Τανζανία για τα προκριματικά του Copa Africa του 2017, όμως εκείνη την περίοδο θα έχουν διακοπή τα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα και ο ίδιος δε θα χάσει κάποιο ματς των «πράσινων» της Βοιωτίας.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Σπαλέτι: «Ζητώ από τους παίκτες μου να πετύχουν το αδύνατο»


Σπαλέτι: «Ζητώ από τους παίκτες μου να πετύχουν το αδύνατο»

Η ήττα (2-0) στο «σπίτι» της καθιστά δύσκολη την πρόκριση στη Ρόμα απέναντι στην Ρεάλ. Ο Σπαλέτι όμως τόλμησε να το ζητήσει.

Γνωρίζει ότι είναι δύσκολο αλλά τολμά να το ζητήσει. Ο Λουτσιάνο Σπάλετι μιλώντας στη συνέντευξη Τύπου του αυριανού επαναληπτικού του Τσάμπιονς Λιγκ εξέφρασε την εμπιστοσύνη του στους ποδοσφαιριστές του, οι οποίοι είναι ικανοί – όπως είπε- να πετύχουν το ακατόρθωτο.

«Ζητώ από την ομάδα μου να πετύχει το ακατόρθωτο. Ο τρόπος με τον οποίο προπονούνται οι παίκτες μου, μου δίνει το δικαίωμα να τους ζητήσω κάτι τέτοιο», τόνισε ο τεχνικός της Ρόμα ο οποίος συνέχισε:

«Δεν πρέπει να έχουμε χαμηλό ηθικό και να πάμε να παίξουμε απλώς για να χάσουμε. Εάν υπάρχει κάποιος στην ομάδα που δεν συμφωνεί με εμένα τότε δεν θα προπονηθεί ξανά μαζί μου. Το αποτέλεσμα του πρώτου αγώνα ήταν άδικο βάσει της εμφάνισης που είχαμε. Ήμασταν άτυχοι σε συγκεκριμένες στιγμές. Αύριο θα πρέπει να είμαστε ικανοί να διαπιστώσουμε πότε πρέπει να επιτεθούμε και πότε να αμυνθούμε», τόνισε ο Ιταλός τεχνικός.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Διάστρεμμα ο Γιόχανσον!!


Διάστρεμμα ο Γιόχανσον!

Άτυχος στάθηκε ο Γιάκομπ Γιόχανσον. Ο Σουηδός μέσος της ΑΕΚ τραυματίστηκε κόντρα στον Αστέρα και η πρώτη διάγνωση αναφέρει πως υπέστη διάστρεμμα στην δεξιά ποδοκνημική.

Η ΑΕΚ επιστρέφει στην Αθήνα όχι μόνο με βαθμολογικές απώλειες έπειτα από την ισοπαλία στην έδρα του Αστέρα.

Ο Γιάκομπ Γιόχανσον τραυματίστηκε στο 44ο λεπτό πέφτοντας στο έδαφος άσχημα, με αποτέλεσμα να γυρίσει τον αστράγαλό του. Στο δεύτερο ημίχρονο δοκίμασε το πόδι του, όμως δεν μπόρεσε να συνεχίσει και αντικαταστάθηκε λίγα λεπτά μετά την επιστροφή των δύο ομάδων στον αγωνιστικό χώρο.

Η πρώτη διάγνωση του ιατρικού τιμ της Ένωσης έδειξε διάστρεμμα στην δεξιά ποδοκνημική και μένει να ξεκαθαρίσει το ακριβές διάστημα της απουσίας του, έπειτα από τις εξετάσεις που θα υποβληθεί. Βέβαια δεν αποκλείεται, μέσα στην ατυχία του, να σταθεί τυχερός και το χτύπημα να μην είναι τόσο βαρύ και να την γλιτώσει με μερικές μέρες εκτός αγωνιστικής δράσης.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Στο πλευρό της ΑΕΚ ο Σουκουλίνι!! (pics)


Στο πλευρό της ΑΕΚ ο Σουκουλίνι (pics)

Από τις εξέδρες του «Θ. Κολοκοτρώνης» παρακολούθησε το ματς της ΑΕΚ με τον Αστέρα ο Μπρούνο Σουκουλίνι, όπως, άλλωστε, είχε προαναγγελθεί.

inner

inner

inner
*Πηγή: sport-fm.gr*

Χάβος: «Μπορούσαμε να νικήσουμε την ΑΕΚ»


Χάβος: «Μπορούσαμε να νικήσουμε την ΑΕΚ»

Απόλυτα ικανοποιημένος ήταν ο Μάκης Χάβος με την εικόνα του Αστέρα στο 0-0 με την ΑΕΚ, λέγοντας πως η ομάδα της Τρίπολης θα μπορούσε να πάρει τη νίκη.

Ευχαριστημένος ήταν ο Μάκης Χάβος από την εμφάνιση του Αστέρα Τρίπολης στο 0-0 με την ΑΕΚ, με τον Έλληνα προπονητή, ο οποίος έκανε το ντεμπούτο του στον πάγκο των Αρκάδων, να τονίζει πως η ομάδα του θα μπορούσε να πάρει τη νίκη.

«Είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένος από τα παιδιά. Στο πρώτο ημίχρονο ήταν ένα πολύ ισορροπημένο ματς με οργάνωση και καλή αμυντική λειτουργία και από τις δύο ομάδες γι’ αυτό και δεν έγιναν πολλές φάσεις. Στο δεύτερο ημίχρονο παίξαμε πιο καλά, απελευθερωθήκαμε και θα μπορούσαμε να πάρουμε το παιχνίδι απέναντι σε έναν πολύ δυνατό αντίπαλο», ήταν τα λόγια του Μάκη Χάβου στην κάμερα της Nova.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Τσαμπουκάς Ιγκλέσιας με Λαμπρόπουλο!! (Pics)


Τσαμπουκάς Ιγκλέσιας με Λαμπρόπουλο! (Pics)

Ένταση στον αγωνιστικό χώρο σημειώθηκε μετά τη λήξη του Αστέρας Τρίπολης-ΑΕΚ. Έπειτα από αψιμαχίες τους κατά τη διάρκεια του αγώνα, οι Λαμπρόπουλος και Ιγκλέσιας «αρπάχτηκαν» στο χώρο της σέντρας.

«Άναψαν τα αίματα» μετά το τελευταίο σφύριγμα στο Αστέρας Τρίπολης-ΑΕΚ.

Έχοντας λογομαχήσει αρκετές φορές κατά τη διάρκεια του ματς, οι Ιγκλέσιας και Λαμπρόπουλος συνέχισαν τις αψιμαχίες και μετά τη λήξη.

Πιο συγκεκριμένα, οι δυο παίκτες αντάλλαξαν «γαλλικά» στο χώρο της σέντρας, ενώ κινήθηκαν και απειλητικά ο ένας εναντίον του άλλου.

Ευτυχώς όμως παρενέβησαν οι υπόλοιποι παίκτες και άνθρωποι από τους πάγκους, οι οποίοι τους χώρισαν και εκτονώθηκε η ένταση.

inner

inner

inner
*Πηγή: sport-fm.gr*

Πογέτ: «Ο Αστέρας έπαιξε πολύ αμυντικά»


Πογέτ: «Ο Αστέρας έπαιξε πολύ αμυντικά»

Στον τρόπο με τον οποίο ο Αστέρας αντιμετώπισε το παιχνίδι στάθηκε ο Γκουστάτβο Πογέτ στις πρώτες του δηλώσεις μετά το τέλος του αγώνα.

Παράπονα από τον Αστέρα και την αμυντική τακτική με την οποία προσέγγισε το παιχνίδι άφησε ο Γκουστάβο Πογέτ μετά το τέλος του αγώνα.

«Ο Αστέρας θέλησε να σταθεί πολύ αμυντικά. Έτσι δεν μας άφησες πολλά περιθώρια να παίξουμε. Φαντάζομαι θα είναι ικανοποιημένοι με το 0-0», τόνισε ο τεχνικός της ΑΕΚ και κατέληξε:

«Ήταν ένα παιχνίδι στο οποίο πιστεύω ότι ο αποτέλεσμα είναι δίκαιο».

Διπρόσωπη ΑΕΚ στην Τρίπολη!!

Μπλόκο, 0-0, στην ΑΕΚ από τον μαχητικό Αστέρα στην Τρίπολη. Η Ένωση δεν εκμεταλλεύτηκε το καλό της ημίχρονο (δεν της δόθηκε πέναλτι), ενώ στο 2ο (έχασε τον Γιόχανσον) κινδύνεψε σοβαρά απ' τους Αρκάδες

Παρά την θέληση τόσο του Αστέρα όσο και της ΑΕΚ, η αναμέτρηση στην Τρίπολη έληξε χωρίς νικητή και σκορ, 0-0.

Καλύτερη η ομάδα του Πογέτ στο πρώτο 45λεπτο. Ήταν σταθερά στην επίθεση, μπορεί να της έλλειψε η κλασική ευκαιρία, όμως δεν απειλήθηκε ιδιαίτερα απ’ τις αντεπιθέσεις των γηπεδούχων. Δεν δόθηκε καθαρό πέναλτι στην Ένωση στο 34ο λεπτό, όταν ο Ιγκλέσιας έριξε με κεφαλοκλείδωμα στο έδαφος τον Λαμπρόπουλο.

Ο τραυματισμός του Γιόχανσον έκατσε… κουτί στον Αστέρα, που πήρε τα ηνία στο δεύτερο και πίεσε αρκετά τον Μπαρόχα και τους αμυντικούς του. Η ΑΕΚ συνήλθε μετά το 70’, όταν ο Πογέτ το «γύρισε» σε 4-2-3-1, όμως και πάλι της έλειψαν οι καθαρές ευκαιρίες. Αποβλήθηκε σωστά με δεύτερη κίτρινη ο Τζεμπούρ στην εκπνοή (90+3΄), δεν αποβλήθηκε ο Ιγκλέσιας για φάουλ με το γόνατο στον Αραβίδη στο 78'.

Το ματς:



Με πρώτο τους μέλημα να κλείσουν χώρους και να μην απειληθούν ξεκίνησαν οι δύο ομάδες το ματς. Πάντως, παρότι το παιχνίδι ήταν κλειστό και χωρίς ρυθμό, η ΑΕΚ ξεχώρισε. Με μπροστάρη τον Βάργκας, η ομάδα του Πογέτ ανέβασε σημαντικά την απόδοσή της μετά το πρώτο τέταρτο, ενώ στα μετόπισθεν δεν απειλήθηκε σχεδόν καθόλου από τον Αστέρα, που περίμενε τις επιθέσεις στην κόντρα για να δημιουργήσει κινδύνους.

inner

Σταδιακά, οι κιτρινόμαυροι αύξησαν την πίεσή κι έφεραν την μπάλα στην περιοχή του Μπαντή κυρίως με στημένες φάσεις. Η «καθαρή» ευκαιρία μπορεί να τους έλειψε, όμως θα μπορούσαν να φτάσουν μια… ανάσα απ’το γκολ αν διαιτητής και βοηθός έβλεπαν το κεφαλοκλείδωμα του Ιγκλέσιας στον Λαμπρόπουλο (34’) κι έδειχναν πέναλτι. Απ’ την πλευρά τους οι Αρκάδες με δημιουργό τον Νίκο Φερνάντες έβγαιναν στην κόντρα, όμως δεν βρήκαν λύση στην τελική πάσα με αποτέλεσμα το 0-0 να μην αλλάξει μέχρι το φινάλε του ημιχρόνου.

Άτυχη, αφού έχασε ένα από τα σημαντικότερα «γρανάζια» του κέντρου (Γιόχανσον – μπήκε ο Τζεμπούρ) ήταν η ΑΕΚ στο ξεκίνημα του δεύτερου 45λεπτου. Ο Αστέρας εκμεταλλεύτηκε σε μεγάλο βαθμό την έλλειψη συνοχής στο παιχνίδι της Ένωσης και για πρώτη φορά ανέβασε τις γραμμές του και πίεσε τον Μπαρόχα και τους αμυντικούς του. Οι γηπεδούχοι δημιούργησαν πολλά προβλήματα στους κιτρινόμαυρους καθώς κυριάρχησαν στον άξονα κι εκμεταλλεύτηκαν τα συνεχή λάθη στην μεσαία γραμμή.

inner

Το ματς ξαναγύρισε προς τα… νερά της ομάδας του Πογέτ, όταν ο Ουρουγουανός άλλαξε το σύστημα σε 4-2-3-1 με την είσοδο του Τζανετόπουλου. Για πρώτη φορά στο δεύτερο ημίχρονο η ΑΕΚ κυκλοφόρησε την μπάλα και πλησίασε με ορθολογικό τρόπο την εστία του Μπαντή, όμως ο Σιμόες δεν τελείωσε σωστά τις δύο «κολλητές» ευκαιρίες που του παρουσιάστηκαν (80’ και 81’). Στο φινάλε ο Αστέρας ξαναβγήκε μπροστά με γεμίσματα, όμως ο Άρθο και ο Λαμπρόπουλος καθάρισαν στον αέρα. Στο φινάλε αποβλήθηκε ο Τζεμπούρ με δεύτερη κίτρινη κάρτα.

Οι συνθέσεις:


Αστέρας Τρίπολης (Μάκης Χάβος): Μπαντής, Λούι, Σανκαρέ, Ζησόπουλος, Γιαννούλης, Ιγκλέσιας, Κουρμπέλης (82’ Χαμντανί), Μπερτόλιο, Δημούτσος, Νίκο Φερνάντες (65’ Τσάβες), Ιωαννίδης (58’ Μάσα)

Στον πάγκο: Θεοδωρόπουλος, Αλόκο, Ντουντού, Παντελιάδης

ΑΕΚ (Γκουστάβο Πογέτ): Μπαρόχα, Γκάλο, Άρθο, Λαμπρόπουλος, Σοϊλέδης, Σιμόες, Κορδέρο (73’ Τζανετόπουλος), Γιόχανσον (49’ Τζεμπούρ), Μπαρμπόσα (64’ Μπουονανότε), Βάργκας, Αραβίδης

Στον πάγκο: Ανέστης, Κολοβέτσιος, Βασιλαντωνόπουλος, Πέκχαρτ

Διαιτητής: Αναστάσιος Παπαπέτρου

Γήπεδο: Θεόδωρος Κολοκοτρώνης
*Πηγή: sport-fm.gr*