Κυριακή 30 Μαΐου 2010

'Εμεινε ζωντανός

ΠΟΛΥ ΣΚΛΗΡΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΘΑΝΕΙ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΣΤΟ ΣΕΦ. ΝΙΚΗΣΕ ΤΟΝ ΠΑΟ ΜΕ 79-72 ΚΑΙ ΙΣΟΦΑΡΙΣΕ ΤΗ ΣΕΙΡΑ ΣΕ «1-1».«Σφυγμό» βρήκε ο Ολυμπιακός στο δεύτερο τελικό όπου με πάθος, πείσμα ΚΑΙ καλή άμυνα κατόρθωσε να λυγίσει τον ΠΑΟ με 79-72 και έφερε τη σειρά στα ίσα. Τρίτο ραντεβού των δύο «αιωνίων» την Τετάρτη στο ΟΑΚΑ (21.45)


Με το πάθος του Σοφοκλή

Με αφηνιασμένο τον Σχορτισανίτη μπήκε στον αγώνα ο Ολυμπιακός. Ο θηριώδης σέντερ των «ερυθρόλευκων» έβαλε δύο βολές, μοίρασε τάπες, ξεσήκωσε τον κόσμο και με τη βοήθεια του Τσίλντρες έδωσε προβάδισμα 4-0. Ο ΠΑΟ αντέδρασε και με τρίποντο του Διαμαντίδη πέρασε μπροστά 6-7 στο 4΄.

Στη συνέχεια τα λάθη του Διαμαντίδη, η μεγάλη αστοχία των «πρασίνων» στα δίποντα (4/12) και η αστοχία του Ολυμπιακού στις βολές, δημιούργησαν ένα κακό παιχνίδι. Στο 7΄ο Μπουρούσης έκανε το 12-9 αλλά ο ΠΑΟ με αποκάλυψη τον Τέπιτς ισοφάρισε σε 14-14 ενώ ο Μαυροκεφαλίδης έκανε το 16-14 που ήταν το αποτέλεσμα του δεκαλέπτου.

Το πρώτο τρίποντο ο Πεν!

Ισορροπία είχαμε και στις αρχές του δεύτερου δεκαλέπτου όπου οι ομάδες βρέθηκαν στο 16-16. Ένα μίνι ξέσπασμα του Τσιλντρες και ένα τρίποντο του Πεν μετά από 28 συνολικά άστοχα (υπολογίζονται τα 0/23 του πρώτου τελικού, ο Ολυμπιακός ξέφυγε με +5 (23-18) στο 13΄.

Η είσοδος του Σάρας βοήθησε οργανωτικά και εκτελεστικά τον ΠΑΟ. Αποτέλεσμα οι φιλοξενούμενοι να φέρουν το ματς στα ίσια (25-25) στο 17΄ με τον Πέκοβιτς. Ο Τεόντοσιτς έκανε με δεύτερο εύστοχο τρίποντο το 28-25 αλλά ο Γιασικεβίτσιους απάντησε με 5-0 και 28-30 στο 18΄. Το ματς πήγε καλάθι-καλάθι και το ημίχρονο βρήκε μπροστά τους φιλοξενούμενους με 33-34 από βολές του Πέκοβιτς.

Στο +9 ο Ολυμπιακός
«Ξύπνησε» ο Ολυμπιακός στην τρίτη περίοδο και πήρε προβάδισμα. Αρχικά με Σχορτσιανίτη και Τσίλντρες έκανε σερί 13-7 και ξέφυγε προσωρινά με 46-41 στο 24΄. Στη συνέχεια η είσοδος του Μπουρούση στη θέση του Σχορτσιανίτη που συμπλήρωσε τρία φάουλ έδωσαν μεγάλη ώθηση στους Πειραιώτες που έκτισαν πολύ γρήγορα διαφορά +9 (50-41) στο 26΄. Ο Πέκοβιτς με δύο καλάθια μείωσε σε 50-45 στο 28’ αλλά και πάλι οι γηπεδούχοι με τον παθιασμένο Κλέιζα και τρίποντο του Παπαλουκά ξέφυγε με 56-47 στο 30΄που ήταν το αποτέλεσμα του δεκαλέπτου.

"Λιοντάρια" για Σούπερ Λιγκ

http://www.sport24.gr/ast/cov/et/ethnikosserres2011_b.jpgΜια ανάσα από την επιστροφή του στην Σούπερ Λιγκ είναι ο Πανσερραϊκός μετά την ολοκλήρωση της 3ης αγωνιστικής των πλέι οφ.Η ομάδα των Σερρών είχε εύκολο έργο στην Κατερίνη, επικρατώντας με 4-1 του γηπεδούχου Πιερικού, κάνοντας το "τρία στα τρία" και αυξάνοντας την διαφορά από τους διώκτες της στους πέντε βαθμούς στην ειδική βαθμολογίας των πλέι οφ.

Από εκεί και πέρα, εκπληκτικό παιχνίδι έγινε στο Αιγάλεω μεταξύ του Εθνικού και του ΟΦΗ. Οι δύο ομάδες αναδείχθηκαν ισόπαλες με 4-4, ένα αποτέλεσμα που δεν άφησε καμία ικανοποιημένη.

Μεγάλοι πρωταγωνιστές στο ματς του "Σταύρος Μαυροθαλασσίτης", ο Σουμπίνιο από τον Εθνικό που πέτυχε τρία γκολ και ο Πόποβιτς από τον ΟΦΗ ο οποίος μπηκε ως αλλαγή και σημείωσε τα δύο τελευταία γκολ της ομάδας του.

Όσον αφορά τα πλέι άουτ, κερδισμένος ήταν ο Ιωνικός. Η ομάδα της Νεάπολης νίκησε εντός έδρας με 2-1 την Δόξα Δράμας και έφτασε έτσι στους πέντε βαθμούς, αφήνοντας στην τελευταία θέση της ειδικής βαθμολογίας την Ρόδο.

Η Ρόδος από την πλευρά της είναι σε πολύ δύσκολη θέση, καθώς για τρίτο παιχνίδι δεν κατάφερε να κερδίσει, μένοντας στο 1-1 με τον Θρασύβουλο στο "σμαραγδένιο" νησί. Πιερικός- Πανσερραϊκός 1-4

(85' Φρέντερικς - 26' πεν. Λεοζίνιο, 40' Μπανγκουρά, 47' , 82' Αθανασιάδης)

Ο Πανσερραϊκός είχε δοκάρι στο 6' με τον Τάντιτς

Στο 40' αποβλήθηκε ο Ολγκίν του Πιερικού

Πιερικός: Γουμάγιας, Χατζηζήσης, Τασίδης, Εξουζίδης, Γιαζιτζόγλου (45' Ρέγες), Παντελιάδης, Μακρής (57' Φρέντερικς), Μαρτίνεζ, Θάνος, Ολγκίν, Γκουγκουλιάς (46' Πλάτανος).

Πανσερραϊκός: Βαλσαμάκης, Γαλανόπουλος, Καλί, Βοσκόπουλος, Μπανγκουρά (87' Τράκις), Τάντιτς, Σκάγκλια (59' Παπάζογλου), Κωνσταντινίδης, Λεοζίνιο (46' Αθανασιάδης), Μιχαήλ, Ν. Ζαπρόπουλος.

Εθνικός- ΟΦΗ 4-4

(7' Φερέιρα, 42' πεν, 50' , 62' πεν. Σουμπίνιο - 22' , 40' Βλόνταρτσικ, 57' , 75' Πόποβιτς)

Ο Εθνικός είχε δοκάρι στο 47' με τον Σουμπίνιο

Στο 39' αποβλήθηκε ο Σιγαρδάκης του Εθνικού και στο 61' ο Μπερτίν του ΟΦΗ

Εθνικός: Συμεωνίδης, Ψιάνος, Βιδάλης (85' Γκράιμς), Καρακώστας, Μοσχογιάννης (36' λ.τρ. Σύρος), Σιλιγαρδάκης, Τσεμπερίδης, Ροντρίγκο, Σουμπίνιο, Φερέιρα (46' Κορακάκης), Φαρινολα.

ΟΦΗ: Βεζυρίδης, Σταυρακάκης (53' Αγρίτης), Πίτσος, Χαραλαμπάκης, Μπερτίν, Κάλαϊτζιτς, Κιάσσος, Μπούρμπος (54' Πόποβιτς), Κατσικογιάννης, Ζορμπάς (66' Καρακατσάνης), Βλόνταρτσικ.

Στο «στόχαστρο» της Τζένοα ο Μπαπτίστα

Την απόκτηση του Βραζιλιάνου επιθετικού της Ρόμα, Ζούλιο Μπαπτίστα, επιθυμούν οι ιθύνοντες της Τζένοα, όπως αποκαλύπτει το «Skysport».Συγκεκριμένα, το δημοσίευμα αναφέρει ότι οι άνθρωποι των «γκριφόνι» θέλουν να συναντηθούν εντός της εβδομάδας με τον ατζέντη του Μπαπτίστα, προκειμένου να καταθέσουν επίσημη πρόταση στους «τζιαλορόσι» για την απόκτηση του Βραζιλιάνου σέντερ-φορ.

Αξίζει να αναφέρουμε πάντως, πως το όνομα του 28χρονου επιθετικού είχε γραφτεί πριν από λίγες ημέρες και για τον Παναθηναϊκό.

Πρωταθλήτριες οι γυναίκες του ΠΑΟΚ

Πρωταθλήτριες οι γυναίκες του ΠΑΟΚ

Πρωταθλήτριες είναι και μαθηματικά από σήμερα οι γυναίκες του ΠΑΟΚ, καθώς επικράτησαν στο Βόλο του «Βόλου 2004″ με 1-0 και κατέκτησαν τον τίτλο. Η γυναικεία ομάδα του ΠΑΟΚ αποσπάστηκε με τη νίκη αυτή, έξι βαθμούς από την ομάδα του Βόλου και δύο αγωνιστικές πριν το φινάλε του πρωταθλήματος πανηγύρισε την κατάκτηση του τίτλου! Η Τσουκαλά στο 68΄ πέτυχε το μοναδικό τέρμα της αναμέτρησης, ενώ ο ΠΑΟΚ ολοκλήρωσε την αναμέτρηση με εννέα παίκτριες λόγω αποβολών της Αδαμάκη και της Τσελέκογλου.

Νέο πλήγμα με Βέστερμαν για Γερμανία

http://www.sport24.gr/ast/cov/he/heiko_b.jpgΗ ατυχία της Γερμανίας συνεχίζεται, καθώς έχασε λόγω τραυματισμού και τον Χάικο Βέστερμαν.Ο αμυντικός της Σάλκε υπέστη κάταγμα στο πόδι στο φιλικό με την Ουγγαρία και η ομοσπονδία ανακοίνωσε την Κυριακή πως χάνει οριστικά την διοργάνωση.

Ο Γιόακιμ Λεβ έχει χάσει κατά σειρά τους Ρόλφες, Μπάλακ και Τρες, ενώ έχει μείνει με 24 παίκτες και πρέπει μέχρι την 1η Ιουνίου να κόψει έναν ακόμη.

Το πλήγμα του Βέστερμαν είναι μεγάλο, καθώς μπορεί να παίξει σε όλες τις θέσεις της άμυνας, ενώ πιθανότατα θα ήταν βασικός ως αριστερός μπακ. Αυτό σημαίνει πως πιθανότατα σε αυτήν θέση θα παίξει ο Μάρσελ Γιάνσεν.

Οι 24 της Γερμανίας:

Τερματοφύλακες
Μάνουελ Νόιερ (Σάλκε), Τιμ Βίζε (Βέρντερ), Χανς-Γεργκ Μπουτ (Μπάγερν)

Αμυντικοί
Άρνε Φρίντριχ (Χέρτα), Ντένις Αόγκο, Ζερόμ Μπόατενγκ & Μάρσελ Γιάνσεν (Αμβούργο), Χόλγκερ Μπάντστουμπερ, Φίλιπ Λαμ (Μπάγερν), Αντρέας Μπεκ (Χόφενχαϊμ), Περ Μέρτεσακερ (Βέρντερ), Σέρνταρ Τάσκι (Στουτγκάρδη)

Μέσοι
Πιετρ Τροχόβσκι (Αμβούργο), Σάμι Κεντίρα (Στουτγκάρδη), Τόνι Κρόος (Λεβερκούζεν), Μάρκο Μαρίν & Μεσούτ Εζίλ (Βέρντερ), Μπάστιαν Σβάινσταϊγκερ & Τόμας Μίλερ (Μπάγερν)

Επιθετικοί
Λούκας Ποντόλσκι (Κολωνία), Μάριο Γκόμεζ & Μίροσλαβ Κλόζε (Μπάγερν), Στέφαν Κίσλινγκ (Λεβερκούζεν), Κακάου (Στουτγκάρδη)

Ισοπαλία πάλι για τη Ρόδο!


Την τρίτη της ισοπαλία και μάλιστα με το ίδιο σκορ (1-1) στα ισάριθμα παιχνίδια που έχει δώσει στα πλέι άουτ, παραχώρησε η Ρόδος στον Θρασύβουλο. Η νησιώτικη ομάδα βρίσκεται, πλέον, τελευταία στην ειδική βαθμολογία. Αμφίρροπο το παιχνίδι με τους αντιπάλους να διατηρούν την υπεροχή από ένα ημίχρονο.

Ο αγώνας άρχισε με τους καλύτερους οιωνούς για την ομάδα του Αντώνη Μανίκα, η οποία στο 5' είχε δοκάρι σε σουτ του Καραμαλίκη, ενώ στο 11' απέκτησε προβάδισμα στο σκορ χάρη σε σουτ του Χατζηπαντελίδη έπειτα από προσπάθεια του Ντελγκάδο. Οι φιλοξενούμενοι διατήρησαν τον έλεγχο του ματς και κράτησαν το υπέρ τους αποτέλεσμα στο πρώτο μέρος.

Στην επανάληψη, η εικόνα του ματς άλλαξε καθώς οι γηπεδούχοι ανέβασαν την απόδοσή τους και στο 56'... άγγιξαν την ισοφάριση όταν κερδισαν πέναλτι. Ωστόσο, ο Σ. Καντιμοίρης, ο οποίος ανέλαβε την εκτέλεσή του, έστειλε την μπάλα στο δοκάρι.

Το γκολ, όμως, ήρθε στο 73' για τους νησιώτες, που ήταν σαφώς πιο αποφασιστικοί στο δεύτερο σαρανταπεντάλεπτο. Ο Λάζετιτς επιχείρησε σουτ από το ύψος της περιοχής, η μπάλα είχε πάρει πορεία προς τα δίχτυα, την οποία δεν κατάφερε να ανακόψει ο Βασιλείου, παρά την προσπάθειά του.

Η Ρόδος πίεσε για την επίτευξη δεύτερου τέρματος αλλά δεν κατάφερε να το πετύχει με συνέπεια το ματς να μείνει στο 1-1.

Ρόδος (Γιώργος Στράντζαλης): Παναγιωτόπουλος, Στ. Καντιμοίρης, Παπαδημήτρης, Μπιμπίρης, Πρίπου, Πελέκης (46' Γ. Καντιμοίρης), Ιράλα, Λουτσιάνο, Λάζετιτς, Ζιλβάν (32' Κακλαμάνος), Δανάς.
Θρασύβουλος (Αντώνης Μανίκας): Μπαρτζώκας, Ντελγκάδο, Σαπάνης, Πιπίνης, Ζώνας, Βασιλείου, Παληγεώργος, Κόμπο, Καραμαλίκης, Χ. Μίχος (41' Σ. Μίχος), Χατζηπαντελίδης.

Σπουδαία νίκη με... υπογραφή Κριστόρι!


Οι παίκτες του Ιωνικού πανηγυρίζουν ένα από τα δύο γκολ του  Κριστόρι Σπουδαίας βαθμολογικής σημασίας νίκη με 2-1 σε βάρος της Δόξας Δράμας πήρε ο Ιωνικός για την τρίτη αγωνιστική των πλέι άουτ της Β' Εθνικής και πραγματοποίησε σημαντικό βήμα για την εξασφάλιση της σωτηρίας. Ο Κριστόρι ήταν ο πρωταγωνιστής του ματς αφού πέτυχε και τα δύο τέρματα των γηπεδούχων.

Ο Ιωνικός ήταν σαρωτικός στο πρώτο ημίχρονο και περιόρισε σε παθητικό ρόλο τους Μακεδόνες, οι οποίοι δεν ήταν σε θέση να αντιδράσουν. Πάντως, ως το 45' οι παίκτες του Βασίλη Βούζα παρέδωσαν... σεμινάριο για το πώς μπορούν να χαθούν γκολ. Οι γηπεδούχοι δημιούργησαν πολλές και σημαντικές ευκαιρίες, όμως δεν μπορούσαν να παραβιάσουν την εστία του Τοπαλίδη.

Με την εκπνοή του πρώτου ημιχρόνου, όμως, ο Ιωνικός άνοιξε το σκορ με πέναλτι που κέρδισε και εκτέλεσε ο Κριστόρι.

Το γκολ αυτό έδωσε νέο ενδιαφέρον στο ματς και "υποχρέψσε" τη Δόξα να αφήσει τον παθητικό της ρόλο στην επανάληψη, οπότε και παρουσιάστηκε σαφώς βελτιωμένη. Εντούτοις, ο Κριστόρι "χτύπησε" και πάλι καθώς στο 69' με σουτ πέτυχε το δεύτερο προσωπικό του τέρμα και έθεσε τις βάσεις για την κατάκτηση της νίκης.

Οι φιλοξενούμενοι δεν πτοήθηκαν και προσπάθησαν να αντεπιτεθούν και στο 83' ξαναμπήκαν στη διεκδίκηση του ματς με κεφαλιά του Σαμαρά έπειτα από εκτέλεση κόρνερ.

Ομως, ο Ιωνικός κράτησε τη νίκη μέχρι τέλους και πήρε τρεις πολύτιμους πόντους στην προσπάθεια που καταβάλει για να παραμείνει στην κατηγορία.

Ιωνικός (Βασίλης Βούζας): Παγούδης, Κεφαλούκος (46' Σάλτο), Απ. Παπαζούδης, Γεωργίου (66' Γιόνδης), Πεδάνο (59' Μακράκης), Κριστόρι, Μωραΐτης, Γάλας, Ρουσάκης, Χαλαουάνι, Μπέριος.
Δόξα Δράμας (Στράτος Βουτσακέλης): Τοπαλίδης, Πινδώνης, Βαν Ες, Ρομπίνιο, Χ. Μουρατίδης (56' Παπαθανασίου), Τρελόπουλος, Σαμαράς, Γαλακτερός, Μπαξεβανίδης, Μαχαιρούδης (84' Παρμαξίδης), Τσουκαλάς (78' Χλωρός)

Φιλικό με Γιουβέντους?


"Το Κλεάνθης Βικελίδης" Μετά το περσινό φιλικό με την Μπόκα Τζούνιορς στο Χαριλάου, δεν αποκλείεται να ακολουθήσει ένα ακόμη, φέτος, πριν την έναρξη του πρωταθλήματος. Σήμερα αναφέρθηκε η Γιουβέντους ως υποψήφια για ένα φιλικό στο Κλεάνθης Βικελίδης!

Πληροφορίες από την Ιταλία αναφέρουν ότι μεταξύ των προτάσεων που έχει δεχτεί η ιταλική ομάδα για φιλικά την περίοδο της προετοιμασίας υπάρχει και μία από τους κίτρινους. Μάλιστα, οι εκπρόσωποι της «Μεγάλης Κυρίας» βλέπουν με θετικό μάτι το ενδεχόμενο να βρεθούν στην «πόλη του θεού» για να αναμετρηθούν με το συγκρότημα του Κούπερ και είναι πολύ πιθανό εντός των επόμενων ημερών να δώσουν το τελικό «ΟΚ», επισφραγίζοντας τη διεξαγωγή αυτού του σπουδαίου αγώνα.

ΠΑΕ Ηρακλής-«Τρέχουν» για τα τελευταία έγγραφα

«Τρέχουν» για τα τελευταία έγγραφα

Αγώνας δρόμου μέσα στο Σαββατοκύριακο για τους ανθρώπους της ΠΑΕ Ηρακλής. Η διοίκηση Πρωτοδικείου, που έχει κληθεί για να «βγάλει τα «κάστανα από τη φωτιά» το τελευταίο εικοσαήμερο, σε ανοικτή γραμμή επικοινωνίας με τον πρώην αντιπρόεδρο της ΠΑΕ, Δήμο Πολύκαρπο και τους νομικούς, Χάρη Γρηγορίου και Λεωνίδα Μιχαηλίδη, επιχειρεί να αποσπάσει όλα τα απαραίτητα έγγραφα για να πάρει το «πράσινο φως» της… περίφημης Επιτροπής Αδειοδότησης για τη συμμετοχή στο επερχόμενο πρωτάθλημα της νέας περιόδου.
Οι «κυανόλευκοι» «τρέχουν» για τα τελευταία έγγραφα, όπως καταγράφεται και επίσημα, τη στιγμή που σύμφωνα με τους ανθρώπους της ομάδας στην Επιτροπή θα βρεθούν αύριο πέρα από τον πρόεδρο, Γιάννη Τάκη και ο υπεύθυνος των οικονομικών, Αλέξης Κεσόπουλος, όπως επίσης και ο νομικός, Χάρης Γρηγορίου. Η κατάσταση μόνο εύκολη δεν είναι. Οι καιροί εξακολουθούν να είναι δύσκολοι και οι ισορροπίες λεπτές.

Το αργότερο ως την Τρίτη πρωί

Σύμφωνα με την ενημέρωση που υπάρχει αυτή τη στιγμή, η απόφαση της Επιτροπής θα κοινοποιηθεί είτε αύριο το βράδυ, είτε το πρωί της Τρίτης. Σημασία έχει βεβαίως στην παρούσα φάση να υπάρξει το «οκ» και να μπορέσει η ομάδα να κάνει επιτέλους τον προγραμματισμό της. Παράλληλα, ο Πολύκαρπος επισήμανε την Παρασκευή το απόγευμα δημόσια, πώς θα είναι αύριο στην Επιτροπή Αδειοδότησης, αν χρειαστεί…

Η περιβόητη συνάντηση

Ο Πολύκαρπος το ίδιο δήλωσε και για τον Αντώνη Ρέμο, που δυστυχώς όμως παρακολουθεί από απόσταση και από μακριά τις εξελίξεις. Μάλιστα, από την ΠΑΕ τις τελευταίες μέρες προκύπτει ότι ίσως υπάρξει εν τέλει η… περιβόητη συνάντηση στην Αθήνα με τη διοίκηση Πρωτοδικείου και τον μεγαλομέτοχο, κάτι που έχει ήδη μεταφερθεί προ ημερών από το ρεπορτάζ.

Εναντιώνεται ο κόσμος

Το βέβαιο είναι πλέον πώς ο Αντώνης Ρέμος έχει χάσει κάθε του έρεισμα στις τάξεις του κόσμου. Οι απλοί φίλαθλοι απαιτούν πλέον από τον μεγαλομέτοχο να πληρώσει τα χρέη και να αναλάβει τις ευθύνες, που του αναλογούν για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στην ομάδα. Κάτι που έχουν ήδη ζητήσει οι οργανωμένοι οπαδοί της ομάδας με ανακοινώσεις. Όπως ζήτησε μέσω ανακοίνωσης η ΠΑΕ το προηγούμενο διάστημα. Οι κινητοποιήσεις είναι πάντως θέμα χρόνου. «Ξανά στους δρόμους», λένε οι οργανωμένοι. Τα μηνύματα είναι πλέον ξεκάθαρα κατά του Αντώνη Ρέμου…

Αρης-Αυτοί που μένουν και αυτοί που…θα φύγουν

Αυτοί που μένουν και αυτοί που…θα φύγουν

Μπορεί να μην υπάρχει-ούτε και πρόκειται να υπάρξει- «επίσημο ανακοινωθέν» γύρω από το ποιοι έρχονται και ποιοι θα φύγουν από τον Άρη , αλλά τα πράγματα μιλάνε από μόνα τους.
Βάσει λοιπόν των μέχρι στιγμής πληροφοριών και του ρεπορτάζ που πηγάζει από καλά διασταυρωμένες πηγές οι αλλαγές που θα σημειωθούν στο ρόστερ των «κιτρίνων» δεν θα είναι και λίγες ενώ υπό προϋποθέσεις-αν δηλαδή εκδηλωθούν σοβαρές προτάσεις για κάποιους πρωτοκλασάτους ποδοσφαιριστές- μπορεί να είναι πολύ περισσότερες.
Οι καινούριοι θα αφορούν όλες τις γραμμές και αρκετές θέσεις, από αυτή του τερματοφύλακα μέχρι την αμυντική διάταξη, το κέντρο αλλά και την επίθεση, αφού παντού υπάρχουν κενά, σύμφωνα πάντα με την «πραγματογνωμοσύνη» που κατέθεσε με τη λήξη της σεζόν ο καθ΄ ύλην αρμόδιος και αποκλειστικός υπεύθυνος Έκτορ Κούπερ.

Τι γίνεται με το υλικό

Ο Άρης τελείωσε τη σεζόν με 29 ποδοσφαιριστές στη δύναμή του.
Πρόκειται για τους:Σηφάκη, Πέσκοβιτς,Πιοβεζάν, Φρασέρι(τερματοφύλακες).
Γκιάρο, Νασούτι, Αράνο, Βανγκέλι, Κουλουχέρη, Μπουγαίδη, Νέτο, Ορτίθ, Αντζίδη, Γραικό(άμυνα).
Ναφτί, Αντού, Μεριέμ, Οικονομόπουλο, Πρίττα, Κάλβο, Γκαρσία, Φερνάντεζ, Χαβίτο(μεσαία γραμμή).
Αραβίδη, Κόκε, Τζόνσον, Κάμπορα, Λαμπριάκο, Ντέϊλι(επιθετικοί).
Από αυτούς, οκτώ είναι οι πλέον σίγουροι:
Σηφάκης, Γκιάρο, Νέτο, Βανγκέλι, Κουλουχέρης, Πρίττας, Κόκε και Κάμπορα.
Δώδεκα είναι μετέωροι (σε εκκρεμότητα), ή κατά μια έννοια μπορούμε να πούμε ότι είναι «στον αέρα» και ίσως υπό… αμφισβήτηση.
Ο λόγος για τους: Νασούτι, Αντού, Χαβίτο, Μεριέμ, Αραβίδη, Ναφτί, Κάλβο, Νάτσο, Τζόνσον, Λαμπριάκο, Ντέϊλι, Αράνο.
«Εκτός-σχεδόν- ομάδας» βρίσκονται τέσσερις «κιτρινόμαυροι».
Τα ονόματα των Πέσκοβιτς, Πιοβεζάν, Ορτίθ και Φερνάντεζ, είναι επικεφαλής στη σχετική λίστα.
Ως «λύσεις ανάγκης-προοπτικής», παραμένουν οι πέντε νεαροί που προωθήθηκαν από τις ομάδες νέων, δηλαδή οι Φρασέρι, Μπουγαϊδης, Οικονομόπουλος, Γραικός και Αγτζίδης, που θέλει να δει και να τους δώσει κάποιες ευκαιρίες ο Αργεντίνος.
Μια ανάσα οι πέντε και έπεται… συνέχεια

Αν και δεν έχει ανακοινωθεί καμία περίπτωση μεταγραφής ένας έχει ήδη επιστρέψει στο Κλεάνθης Βικελίδης και πέντε κλείνουν σύντομα .
Ο Βασίλης Ρόβας, υπολογίζεται στο έμψυχο δυναμικό, αφού …εξέτισε το «αγροτικό του» στον ΠΑΣ, ενώ ένα βήμα από την ομάδα βρίσκονται οι Τσεσνάουσκις, Λαζαρίδης, Μενδρινός και Βελλίδης.
Τα επόμενα βήματα που πρόκειται να γίνουν θα γίνουν σε συνάρτηση πάντα με το επίσημο ενδιαφέρον άλλων ομάδων για κάποια πρωτοκλασάτα ονόματα . Αν αυτό γίνει επίσημο και συγκεκριμένο και φύγουν τελικά κάποιοι βασικοί ποδοσφαιριστές , είναι λογικό ότι θα μπουν επιπλέον χρήματα στο ταμείο, όπως είναι φυσικό επακόλουθο να αποκτηθούν και κάποιοι άλλοι στις θέσεις τους για να καλύψουν τα κενά .Ήδη, ανεπισήμως, στο στόχαστρο ευρωπαϊκών και όχι μόνο συλλόγων είναι οι Σηφάκης, Κόκε, Κάλβο, Χαβίτο, ενώ άγνωστο παραμένει το τι εξέλιξη θα έχουν σημαντικά θέματα όπως αυτά με τους Νασούτι, Αράνο, Ναφτί, Γκαρσία και Τζόνσον. Ο Ναφτί , ο Αράνο και ο Γκαρσία έχουν συμβόλαια ενώ οι Νασούτι και Τζόνσον «παλεύουν» με τις μεγάλες τους ρήτρες.
Από τα αποτελέσματα των συζητήσεων-διαπραγματεύσεων θα εξαρτηθεί και το τι κινήσεις θα γίνουν στη συνέχεια.

Θέλει Βερόν η Κέρκυρα

Στην κορυφή της μεταγραφικής λίστας της Κέρκυρας βρίσκεται ο Ματίας Βερόν.Ο Αργεντινός μέσος δεσμεύεται με συμβόλαιο με τον ΠΑΟΚ ως και το 2012, ωστόσο δεν υπολογίζεται από την διοίκηση του Δικεφάλου και είναι πολύ πιθανό να παραχωρηθεί είτε ως ελεύθερος είτε με τη μορφή δανεισμού, με τους Φαίακες να παρακολουθούν από κοντά τις εξελίξεις στο θέμα του 29χρονου άσου.

Μια ζωή «πετεινός» ο Μόντριτς

Μπορεί Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Τσέλσι να… σφάζονταν στα πόδια του, ωστόσο ο Λόυκα Μόντριτς προτίμησε να ανανεώσει το συμβόλαιο του με την Τότεναμ.Ο Κροάτης μέσος υπέγραψε νέο συμβόλαιο με του «Πετεινούς» το οποίο και θα έχει διάρκεια ως και το 2016! Ο ταλαντούχος άσος μάλιστα, δήλωσε πως η επιθυμία του ήταν να παραμείνει στους Λονδρέζους, χωρίς να δείχνει ενδιαφέρον για τις άλλες ομάδες που ήθελαν να τον εντάξουν στο δυναμικό τους.
«Είχα προτάσεις από αρκετούς μεγάλους συλλόγους, όμως εγώ δεν ήθελα να μείνω εδώ. Στην ομάδα με την οποία θα ήθελα να εκπληρώσω κάθε μου όνειρο. Την τελευταία σεζόν τερματίσαμε στην πρώτη τετράδα του πρωταθλήματος, κάτι που θα προσπαθήσουμε να επαναλάβουμε και τη νέα χρονιά, φτάνοντας ακόμη και στον τίτλο», είπε ο Μόντριτς.

Ανατροπή και 1-2 για McLaren

Σπουδαίο δώρο έκανε στον McLaren η Red Bull με την ασυνεννοησία της, δίνοντας τη νίκη στο Grand Prix της Τουρκίας στον Λούις Χάμιλτον, με τον Τζένσον Μπάτον να ανεβαίνει στο δεύτερο σκαλί του βάθρου!Την πρώτη του φετινή νίκη στην Κωνσταντινούπολη πανηγύρισε δίκαια ο Χάμιλτον, κάνοντας μαζί με τον Τζένσον Μπάτον το 1-2 για τη βρετανική ομάδα, η οποία πλέον απολαμβάνει την κορυφή στο πρωτάθλημα των Κατασκευαστών με 172 βαθμούς, έναν μόλις παραπάνω από τη Red Bull, που τα «θαλάσσωσε» στο σημερινό αγώνα.

Οι «Ταύροι» ξεκίνησαν δυναμικά τον αγώνα τους, αφού ο Μαρκ Γουέμπερ δεν δυσκολεύτηκε να κρατήσει την πρωτοπορία, ενώ ο Σεμπάστιαν Φέτελ –αν και δυσκολεύτηκε- κρατήθηκε στην τρίτη θέση πίσω από τον Λούις Χάμιλτον. Μάλιστα, ο Αυστραλός έδειχνε πως τίποτα δεν θα τον κλόνιζε από τη θέση του. Ακόμη και όταν μπήκε μαζί με τον Χάμιλτον για αλλαγή ελαστικών, με τους μηχανικούς του να αποδεικνύονται πιο γρήγοροι.

Όμως, ποιος θα μπορούσε να φανταστεί πως θα κατέστρεφαν στη Red Bull από μόνοι τους την προσπάθειά τους και τη δουλειά που έκαναν ολόκληρο το Σαββατοκύριακό; Κανείς. Περίπου 20 γύρους πριν το τέλος, ο Σεμπάστιαν Φέτελ ήταν αρκετά γρήγορος ώστε να επιχειρήσει προσπέρασμα στον Γουέμπερ και όλα έδειχναν πως θα τα κατάφερνε μέχρι που ο Γερμανός από την ανυπομονησία του να περάσει μπροστά ‘σφηνώθηκε’ με το δεξί εμπρός ελαστικό του στο μονοθέσιο του ομόσταβλού του, ο οποίος σημειωτέον δεν έχει αλλάξει καθόλου τη γραμμή του.

Το λάθος ήταν αποκλειστικά του Φέτελ, ο οποίος κατέστρεψε το δεξί πίσω του τροχό και από την επαφή, τα δύο μονοθέσια βγήκαν εκτός πίστας. Ο Φέτελ εγκατέλειψε εμφανώς εκνευρισμένος, ενώ ο Μαρκ Γουέμπερ συνέχισε κανονικά μέχρι που τερμάτισε στην τρίτη θέση. Όμως, από ότι φαίνεται μερίδιο ευθύνης έχει και η ομάδα, καθώς δεν ειδοποίησε τον Γουέμπερ πως ο Φέτελ είναι ταχύτερος (τουλάχιστον δεν ακούσαμε κάτι από την ενδοεπικοινωνία).

Μαθήματα από Χάμιλτον-Μπάτον

Τις καλύτερες στιγμές όμως, μας χάρισαν οι Λούις Χάμιλτον και Τζένσον Μπάτον. Λίγο πριν το τέλος του αγώνα οι δύο τους έδωσαν ‘μάχη’ για την πρωτοπορία, παραδίδοντας μαθήματα για το πώς πρέπει να γίνονται οι σωστές προσπεράσεις, χωρίς να υπάρχουν ατυχήμα. Οι δύο τους έδωσαν ρεσιτάλ, με τον παγκόσμιο πρωταθλητή του 2008 να κερδίζει αυτόν του 2009…

«Λαλίστατος» για το μέλλον του ο Τζέιμς

Όσο πλησιάζει η 1η Ιουλίου, τόσο ο ΛεΜπρον Τζέιμς θα δέχεται ασφυκτικό πρέσινγκ από κάθε πλευρά για να υπογράψει σε μία ομάδα. Μέχρι τότε ο «King» προτιμά να κρατά κλειστά τα «χαρτιά» του. Ο 25χρονος All Star, που το καλοκαίρι μένει ελεύθερος από τους Καβαλίερς, βρέθηκε στο Κλίβελαντ για να παίξει το ρόλο του κριτή σε τοπικό διαγωνισμό καρφωμάτων, αλλά δεν απάντησε σε καμία από τις... εκκλήσεις των φίλων των Καβς να ανανεώσει με την ομάδα.

Το «Μη φύγεις, ΛεΜπρον» ακούστηκε αρκετές φορές, αλλά ο ίδιος έφυγε όπως ήρθε, δηλαδή κρατώντας το στόμα του κλειστό.

Μέχρι στιγμής οι Μπουλς κι οι Νικς έχουν ακουστεί περισσότερο από τις υπόλοιπες ομάδες για να τον αποκτήσουν, σε περίπτωση που αποφασίσει να αποχωρήσει από το Κλίβελαντ, στο οποίο βρίσκεται από το 2003, όταν κι είχε επιλεγεί στο Νο.1 του ντραφτ από τους «Ιππότες».

Επιθυμία μας το Πρωτάθλημα

Στους εκπρόσωπους του Συνδέσμου Φίλων ΠΑΟΚ Ελβετίας μίλησε ο Κώστας Χαλκίας. Ο διεθνής τερματοφύλακας του Δικεφάλου μίλησε για την πορεία της ομάδας, την αποχώρηση Σάντος και για την νέα χρονιά.

Ο Χαλκιάς σε μια συνάντηση γνωριμίας που είχε με τα μέλη του Σ.Φ. ΠΑΟΚ Ελβετίας μίλησε για πολλά θέματα που αφορούν τον ΠΑΟΚ και την Εθνική. Ο διεθνής πορτιέρο κλείνει σήμερα (Κυριακή, 30/5) τα 36 του χρόνια και θα γιορτάσει τα γενέθλιά του επί ελβετικού εδάφους.

Για την σταθερότητα στις εμφανίσεις του με τον ΠΑΟΚ και για το γεγονός ότι απολαμβάνει τη συμπάθεια του κόσμου, ο Χαλκιάς υποστήριξε: "Υπάρχει ικανοποίηση. Όταν συνδυάζεις τις καλές εμφανίσεις με την καλή πορεία της ομάδας και έρχονται θετικά αποτελέσματα είναι χαρά μου. Αν έχω κερδίσει τη συμπάθεια του κόσμου είναι γιατί ήμουν, είμαι και θα είμαι ειλικρινής. Έλεγα και θα λέω αυτό που πιστεύω. Δεν θέλω να κοροϊδεύω κανέναν σε καμία περίπτωση και ειδικά μια ιδιάζουσα περίπτωση, όπως είναι ο κόσμος του ΠΑΟΚ. Το να προσπαθείς να κοροϊδέψεις τον κόσμο του ΠΑΟΚ είναι σαν να κοροϊδεύεις τον ίδιο σου τον εαυτό.

Στηρίζει πάντα την ομάδα και είναι μια ιδιάζουσα περίπτωση, γιατί ο ΠΑΟΚ έχει πολλά χρόνια να κατακτήσει το πρωτάθλημα, ωστόσο "γεννάει" συνεχώς νέους φιλάθλους. Και αυτό είναι κάτι μεγάλο. Να ξέρουν ότι θα προσπαθώ πάντα για το καλύτερο. Σε καμία περίπτωση δεν έχει υποχρέωση ο ΠΑΟΚ να βοηθάει εμένα. Εγώ έχω υποχρέωση να βοηθάω τον ΠΑΟΚ!"

Για τους λόγους που δέθηκε με τον ΠΑΟΚ, υπογράμμισε: "Σε όσες ομάδες έχω αγωνιστεί, σε άλλες δένεσαι λιγότερο και σε άλλες περισσότερο. Δεν ήθελα να πω ότι ήμουν από μικρός ΠΑΟΚ, για να κερδίσω έτσι τη συμπάθεια του κόσμου. Εγώ δέθηκα πολύ περισσότερο απ' ότι περίμενα με τον ΠΑΟΚ.

Αυτό είναι μια πραγματικότητα. Και υπάρχουν πολλοί λόγοι. Υπάρχει θετικό κλίμα μέσα στην ομάδα, συνεργασία, υπάρχουν άνθρωποι στη διοίκηση που αγαπάνε την ομάδα και ένας κόσμος που αντιλαμβάνεται την προσπάθεια που γίνεται και την στηρίζει".

Για τον Σάντος είπε: "Πρόσφερε πολλά στην ομάδα. Πέτυχε κάτι σημαντικό. Κάτι που δεν υπήρχε σε άλλη ελληνική ομάδα. Είχε

ο ΠΑΟΚ για τρία χρόνια τον ίδιο προπονητή. Η καλή δουλειά, ιδιαίτερα τα τελευταία δύο χρόνια που είμαι στην ομάδα, φάνηκε στον αγωνιστικό χώρο. Κρατούσε ισορροπίες μέσα και έξω από τα αποδυτήρια και εκτός από κορυφαίος προπονητής ήταν και καλός άνθρωπος. Σεβόμαστε απόλυτα την απόφασή του και του εύχομαι καλή σταδιοδρομία. Ο ΠΑΟΚ έχει δρόμο και ο Σάντος έβ

αλε ένα λιθαράκι για να φτάσει εδώ που έφτασε η ομάδα".

Για τον στόχο στο νέο πρωτάθλημα εκτίμησε: "Όχι, ο ΠΑΟΚ δεν μπορεί να ξεκινήσει το πρωτάθλημα λέγοντας πάω για το πρωτάθλημα. Είναι μια επιθυμία, δεν είναι στόχος. Θα ξεκινήσουμε με στόχο να βρεθούμε στις πρώτες θέσεις, να κάνουμε πρωταθλητισμό. Αν καταφέραμε αυτό που καταφέραμε και τη φετινή χρονιά, δηλαδή 2η θέση στην κανονική περίοδο και 1η θέση στα πλέι οφ θα είναι επιτυχία".

Για το μέλλον του στον ΠΑΟΚ, ο 36χρονος τερματοφύλακας επισήμανε: "Έχω δύο χρόνια συμβόλαιο με τον ΠΑΟΚ κι αυτό που με ενδιαφέρει είναι μόνο η καινούργια σεζόν με την ομάδα. Να είμαστε καλά και βλέπουμε μετά".

Για την προσπάθεια και τους στόχους της Εθνικής ομάδας στο Μουντιάλ τόνισε: "Η Εθνική και μόνο που είναι στο Μουντιάλ είναι επιτυχία. Θα είναι τεράστια επιτυχία αν περάσουμε στην επόμενη φάση. Άθλος! Θα πάμε να το ευχαριστηθούμε, είναι γιορτή και είμαι αισιόδοξος ότι θα βγάλουμε θετικό πρόσωπο".

Η Ενάν καθάρισε την Σαράποβα

Η Ζιστίν Ενάν κέρδισε την Σαράποβα με 2-1 σετ στον γ' γύρο του Ρολάν Γκαρός, σε έναν αγώνα που παίχτηκε σε δύο δόσεις.

Η αναμέτρηση άρχισε το Σάββατο (29/5), αλλά διακόπηκε λόγω σκότους και συνεχίστηκε την Κυριακή (30/5). Η Ενάν είχε κερδίσει το πρώτο σετ εύκολα με 6-2, αλλά η Σαράποβα βρήκε το κουράγιο και πήρε το δεύτερο με 6-3.

Στο τρίτο και καθοριστικό σετ η ρωσίδα τενίστρια άρχισε πιο δυνατά και πήρε προβάδισμα 2-0 γκέιμς, αλλά η Ενάν δεν είχε πει την τελευταία της λέξη, γύρισε το παιχνίδι και κέρδισε το σετ με 6-3.

«Τρελός ο Γκουαρδιόλα αν δεν επιτρέπει στον Ζλάταν να παίζει»

‘Τρελό’ χαρακτήρισε τον Πεπ Γκουαρδιόλα ο Μίνο Ραϊόλα, για το γεγονός ότι ο Ζλάταν Ιμπραϊμοβιτς, δεν αποτελεί βασική επιλογή του, ενώ ήταν έξαλλος με τις φήμες περί αποχώρησης του από την Μπαρτσελόνα.

«Θα ήταν πολύ περίεργο να βάζει πρώτα τον σύλλογο να δαπανά 75.000.000 ευρώ και μετά ο Γκουαρντιόλα να μην τον βάζει να παίζει. Στην πραγματικότητα αν έκανε κάτι τέτοιο, θα χρειαζόταν ψυχιατρική παρακολούθηση», τόνισε χαρακτηριστικά ο μάνατζερ του Σουηδού άσου και στη συνέχεια υποστήριξε:
«Αυτή τη στιγμή δεν δεχόμαστε προτάσεις για τον παίκτη. Αν η Μπάρτσα έχει ανάγκη να βάλει χρήματα στα ταμεία της, γιατί γίνεται πάντα λόγος για τον Ίμπρα και όχι για τον Μέσι ή τον Πέδρο; Βαρέθηκα να απαντώ συνέχεια σε τέτοια πράγματα. Στην πρώτη του σεζόν στη Μπαρτσελόνα σημείωσε 21 γκολ και έδωσε 17 ασίστ, ενώ ο Ετό έβαλε 13 γκολ».

Πραντέλι ο αντί Λίπι

Ο Τσέζαρε Πραντέλι είναι κι επίσημα ο νέος ομοσπονδιακός τεχνικός της Ιταλίας.Ο μέχρι πρότινος προπονητής της Φιορνετίνα θα διαδεχτεί τον Μαρτσέλο Λίπι μετά την ολοκλήρωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Νοτίου Αφρικής.

Ο 53χρονος προπονητής συναντήθηκε την Κυριακή με τον πρόεδρο της ιταλικής ομοσπονδίας, Τζιανκάρλο Αμπάτε, και υπέγραψε τετραετές συμβόλαιο συνεργασίας με τους «ατζούρι».

Φράγκος : Μόνο νίκη!

Ενα σετ χωρίζει τους διεθνείς μας από τη δεύτερη θέση του Β’ ομίλου, για τα προκριματικά του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος του 2011, στα γήπεδα της Αυστρίας και της Τσεχίας. Μπορεί το έργο αυτό να φάνταζε εύκολο στο ξεκίνημα, ωστόσο οι παίκτες της γαλανόλευκης τα βρήκαν σκούρα απέναντι στους μαχητικούς βρετανούς. Ο πιο νέος παίκτης του ομοσπονδιακού συγκροτήματος, αλλά εξαιρετικός στη διάρκεια του δεύτερου τουρνουά, Ανδρέας Φράγκος δηλώνει ... «Δεν πάμε για το σετ, πάμε για τη νίκη».

«Τους υποτιμήσαμε»
Ο 21χρονος ακραίος του Πανελλήνιου παραδέχτηκε μετά τη δύσκολη νίκη επί των βρετανών, ότι... «Τους υποτιμήσαμε. Σκεφτόμασταν πολύ μελλοντικά και δώσαμε το βάρος μας στον αγώνα με τη Φινλανδία. Υποτιμήσαμε τους βρετανούς και γιαυτό το πληρώσαμε. Ευτυχώς δείξαμε στο τέλος το ψυχικό σθένος και πήραμε αυτό που χρειαζόμασταν».

«Δεν έχουμε την εμπειρία»
Η Εθνική μας ήταν από τις ομάδες που δεν είχε την πολυτέλεια της προετοιμασίας. Πλήρης αγωνίστηκε δυο μόλις μέρες πριν ξεκινήσουν οι υποχρεώσεις της. Κάτι τέτοιο φάνηκε μέσα στο γήπεδο, τόνισε ο νεαρός παίκτης: «Δεν έχουμε κάνει πολύ δουλειά με την Εθνική. Δείτε για παράδειγμα τη Φινλανδία, που έχει κάνει δυο εβδομάδες προετοιμασία και στο παιχνίδι με τους λετονούς ανέτρεψε την εις βάρος της διαφορά. Εμείς λόγω απειρίας είναι δύσκολο να το κάνουμε».

Τα ποσοστά της γαλανόλευκης στο παιχνίδι με τους βρετανούς ήταν αρκετά χαμηλά, τόσο στις κόντρα επιθέσεις, όσο και στα τελειώματα των φάσεων: «Δεν ήμασταν καθόλου καλοί στην επίθεση, το ματς όμως κρίθηκε στην υποδοχή, την οποία σε ορισμένα σημεία βελτιώσαμε πολύ. Ημασταν σε σχετικά καλά επίπεδα υποδοχής, σίγουρα όμως θέλουμε δουλειά και θέλουμε και διάρκεια».

Αναφορικά με τον στόχο της Εθνικής, ο Ανδρεάς Φράγκος δεν περιορίζεται... στο ένα σετ...: «Δεν πάμε για το σετ στο παιχνίδι με την Φινλανδία. Πάμε για τη νίκη».

«Δεν κάνουμε επιλογές»
Το σετ βέβαια θεωρείται δεδομένο, αφού για τον στόχο αυτό δεν θα παίξει ρόλο μόνο η απόδοση των παικτών μας, αλλά και δυο πρώην τεχνικοί... Μάουρο Μπερούτο (προπονητής Φινλανδίας αλλά και Παναθηναϊκού) και Χάρι Μπρόκιγκ (προπονητής Μ. Βρετανίας και Ηρακλή) υποσχέθηκαν... να μας κάνουν το χατίρι, ο πρώτος δίνοντάς μας το σετ με τους φινλανδούς και ο δεύτερος παίρνοντας ένα σετ από τη Λετονία, γεγονός που μας οδηγεί αυτόματα στην δεύτερη θέση.

Ετσι η Εθνική μας θα αντιμετωπίσει μια εκ των Τουρκία, Ιταλία, με τον Ανδρέα Φράγκο να... αρνείται να διαλέξει αντίπαλο: «Δεν κάνουμε επιλογές. Για μας ή μάλλον για μένα που συμμετέχω πρώτη φορά στην Εθνική, η πρόκριση στην επόμενη φάση είναι σαν να κατέκτησα το πανευρωπαϊκό».

Η Μενούνος στον μαραθώνιο της Αθήνας

Η Μαρία Μενούνος ετοιμάζεται να βάλει το σορτσάκι της και να έρθει στην Ελλάδα για να συμμετάσχει στον κλασικό μαραθώνιο της Αθήνας.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει η εφημερίδα Espresso η γοητευτική παρουσιάστρια θέλει να έρθει στη χώρα μας για να συμμετάσχει στον φετινό μαραθώνιο, στο περιθώριο του οποίου θα γίνουν εορταστικές εκδηλώσεις για την επέτειο των 2.500 χρόνων από τη Μάχη του Μαραθώνα.

Η Μενούνος έχει μαγευτεί από τη χώρα μας και αποφάσισε με την ευκαιρία της συμμετοχής της στον κλασικό μαραθώνιο να επισκεφθεί και πάλι τη χώρα μας, μετά την παρουσίαση της Eurovision της Αθήνας.

Μονρό: «Μιλάμε μόλις γυρίσω»

Τον ΠΑΟΚ έχει στο πίσω μέρος του μυαλού του ο Κρις Μονρό, όπως αποκάλυψε σε συνέντευξη που παραχώρησε. Τι είπε ο παίκτης της Αρμάνι για τον ίδιο αλλά και τους «Ασπρόμαυρους».Ο Αμερικανός γκαρντ της Αρμάνι Μιλάνο , μίλησε στα «ΣΠΟΡ του Βορρά», δείχνοντας ότι δεν έχει ξεχάσει τον «Δικέφαλο» του Βορρά.

Αποσπάσματα από τα όσα δήλωσε ο Αμερικανός παίκτης:


Για την προσαρμογή στο ιταλικό πρωτάθλημα:


«Ήταν εύκολη γιατί έχω και παλαιότερη εμπειρία στην Ιταλία. Όλα είναι καλά εδώ. Και στην ομάδα ο ρόλος μου δεν είναι να είμαι ο σταρ της. Είμαι περισσότερο βοηθητικός παίκτης, οπότε δεν έχω και μεγάλο χρόνο συμμετοχής»

Για το πως τα πάει με τις βολές:
Αν υπολογίσει κανείς πως έχω εκτελέσει τέσσερις και ευστόχησα στις τρεις είμαι πολύ καλά. Αλλά σε τέσσερα παιχνίδια...Αυτό που έγινε φέτος με τον ΠΑΟΚ δεν πιστεύω πως μπορεί να ξαναγίνει. Ήταν θέμα ψυχολογίας και πίεσης».

Για το αν σκέφτεται την Θεσσαλονίκη: «Είμαι καλά εδώ, αλλά έχω στο μυαλό μου να τελειώσω τα παιχνίδια με την Αρμάνι και να γυρίσω στη Θεσσαλονίκη. Θέλω να κάνω κι άλλες διακοπές εκεί και να δω τι θα γίνει με την ομάδα».

Για την ανανέωση του συμβολαίου του: «Θέλω να μιλήσουμε οπωσδήποτε και γι' αυτό. Δεν ξέρω αν έχει δεχθεί πρόταση ο ατζέντης μου στην Ελλάδα, αλλά πριν από κάθε συζήτηση θα πρέπει να ξεκαθαρίσουμε τι θα γίνει με τα οφειλόμενα και να εξασφαλιστώ. Όταν γυρίσω θα μιλήσουμε».

Κομαντάντε... Νίνης

Έπειτα από τον ευρωπαϊκό περίγυρο του ονόματος του, η χάρη και συνάμα η φήμη του Σωτήρη Νίνη έφτασε μέχρι τη λατινική Αμερική και συγκεκριμένα την Κούβα...

Συγκεκριμένα, σε δημοσίευμα της η εφημερίδα «Juventud Rebelde» πλέκει το εγκώμιο του «Ελ Νίνιο» και τον κατατάσσει στα αστέρια που θα πάρουν μέρος στο προσεχές Παγκόσμιο Κύπελλο της Νοτίου Αφρικής. Ο χαφ των νταμπλούχων Ελλάδας μαζί με τον Ουρουγουανό Νίκολας Λοδέιρο του Άγιαξ αλλά και τον Σλοβένο Ρενέ της Ίντερ αναφέρονται ως μία ελπίδα για τις ομάδες τους όσον αφορά τη νέα φουρνιά παικτών.

Επιπρόσθετα, γίνεται αναφορά στο πρόσφατο φιλικό της εθνικής μας ομάδας με τη Βόρεια Κορέα (2-2), ωστόσο ο Νίνης δεν μπόρεσε να αγωνιστεί λόγω του τραυματισμού που αντιμετωπίζει με τον Ρεχάγκελ να μην επιθυμεί να ρισκάρει υποτροπή.

Η 23αδα της Ουρουγουάης. Μέσα οι Αμπρέου και Νάτσο Γκονζάλες

Την τελική 23άδα της Ουρουγουάης για το Μουντιάλ της Νοτίου Αφρικής ανακοίνωσε ο Όσκαρ Ταμπάρες.Ο ομοσπονδιακός τεχνικός της σελέστε άφησε εκτός τρεις παίκτες, τους οι Χόρχε Ροντρίγκες της Ρίβερ Πλέι, Αλβάρο Γκονσάλες της Νασιονάλ και Χόρχε Μαρτίνες της Κατάνια.

Πάντως, στα πλάνα του βρίσκονται και οι γνωστοί σε εμάς από το ελληνικό πρωτάθλημα, ο πρώην επιθετικός του Άρη, Σεμπαστιάν Αμπρέου και ο πρώην άσος του Λεβαδειακού, Νάτσο Γκονζάλες.

Η 23άδα της Ουρουγουάης:

Τερματοφύλακες: Φερνάντο Μουσλέρα (Λάτσιο), Χουάν Καστίγιο (Ντεπορτίβο Κάλι), Μάρτιν Σίλβα (Ντεφενσόν)

Αμυντικοί: Ντιέγκο Λουγκάνο (Φενέρμπαχτσε), Ντιέγκο Γκοντίν (Βιγιαρεάλ), Αντρές Σκότι (Κόλο Κόλο), Χόρχε Φουτσίλε (Πόρτο), Μάρτιν Κάσερες (Γιουβέντους), Μουρίτσιο Βικτορίνο (Ουνιβερσιδάδ ντε Τσίλε)

Μέσοι: Βάλτερ Γκαργκάνο (Νάπολι), Εγκίδιο Αρεβάλο Ρίος (Πενιαρόλ), Σεμπαστιάν Εγκουρέν (ΑΙΚ Στοκχόλμης), Ντιέγκο Πέρες (Μονακό), Μαξιμιλιάνο Περέιρα (Μπενφίκα), Αλβάρο Περέιρα (Πόρτο), Ιγκνάσιο Γκονσάλες (Βαλένθια), Νικόλας Λοντέιρο (Άγιαξ), Αλβάρο Φερνάντες (Ουνιβερσιδάδ ντε Τσίλε)

Επιθετικοί: Λουίς Σουάρες (Άγιαξ), Ντιέγκο Φορλάν (Ατλέτικο Μαδρίτης), Σεμπαστιάν Αμπρέου (Μποταφόγκο), Έντινσον Καβάνι (Παλέρμο), Σεμπαστιάν Φερνάντες (Μπανφιλντ)

Και πάλι οι δυο τους

H αποχώρηση του Σέρτζιο Κονσεϊσάο από τον ΠΑΟΚ, επαναφέρει στο πόστο του τεχνικού διευθυντή τον Ζήση Βρύζα.

Ο αντιπρόεδρος του «δικέφαλου του Βορρά» αλλάζει για μια ακόμη φορά πόστο και ρόλο στην ομάδα, ωστόσο τώρα επιστρέφει στο είδος του.

Εκεί όπου o 37χρονος παράγοντας του ΠΑΟΚ διακρίθηκε πέρυσι το καλοκαίρι δημιουργώντας ένα σύνολο το οποίο έφτασε στο τέλος της χρονιάς να αγωνίζεται στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ.

Ο Ζήσης Βρύζας στην ουσία αναλαμβάνει την ευθύνη πλέον, σε απόλυτη συνεργασία φυσικά με τον Θοδωρή Ζαγοράκη, να δημιουργήσει μια ομάδα εκ νέου ανταγωνιστική.

Οι δύο άνδρες, που έχουν αποδείξει ότι συνεργάζονται άψογα σε τέτοια θέματα, αναμένεται να τρέξουν τις εξελίξεις από τις αρχές της εβδομάδος.

«Τελειώνει» του Δερμιτζάκη

Πρώτα προέχει το θέμα του προπονητή. Ο Πάυλος Δερμιτζάκης παραμένει το αδιαφιλονίκητο φαβορί για να διαδεχθεί τον Φερνάντο Σάντος στον «ασπρόμαυρο» πάγκο. Δύσκολα οι Ζαγοράκης-Βρύζας θα στραφούν σε άλλες λύσεις, αφού όλες οι πληροφορίες αναφέρουν ότι υπάρχει συμφωνία με τον 41χρονο τεχνικό του Πανθρακικού και απομένουν τα τυπικά για να υπογράψει και να ανακοινωθεί.

Υπογράφει ο Σαλπιγγίδης

Έπειτα, θα «τρέξει» ο μεταγραφικός σχεδιασμός. Εδώ προτεραιότητα υπάρχει στο θέμα Σαλπιγγίδη. Ο διεθνής άσσος δήλωσε ότι θα ανακοινώσει άμεσα τον επόμενο σταθμό της καριέρας του και αυτός αναμένεται να είναι ο ΠΑΟΚ.

Εξάλλου, πληροφορίες αναφέρουν ότι ο «Σάλπι» ήδη έβαλε την υπογραφή του στο νέο του συμβόλαιο με τον «δικέφαλο του Βορρά», ωστόσο κάτι τέτοιο δεν επιβεβαιώνεται. Όπως και να έχει αυτή τη βδομάδα αναμένεται να ξεκαθαρίσει κι αυτό το θέμα με τις αντιδράσεις των οργανωμένων καθώς φαίνεται να μην επηρεάζουν τη διοίκηση.

Από εκεί και πέρα, ο ΠΑΟΚ θα κινηθεί για την απόκτηση κι άλλων παικτών έτσι ώστε να ενισχυθεί και να είναι πανέτοιμος ενόψει των προκριματικών.

Βαλβέρδε: Ερχομαι μόνο στον Ολυμπιακό

Το όνομα του Ερνέστο Βαλβέρδε εξακολουθεί να βρίσκεται στην πρώτη θέση της λίστας των υποψήφιων προπονητών για τον πάγκο του Ολυμπιακού. Τον ισπανό προπονητή πλησίασαν κάποιοι μάνατζερ λέγοντάς του ότι ενεργούν για λογαριασμό του ΠΑΟΚ, αλλά ο Βαλβέρδε ξακαθάρισε ότι θα επιστρέψει στην Ελλάδα μόνο για τον Ολυμπιακό.

Πάντως το θέμα του τεχνικού αναμένεται να μπει στην τελική ευθεία αυτήν την εβδομάδα, καθώς αναμένεται ίσως και αύριο (31/5) να συναντηθεί ο γενικός διευθυντής της ΠΑΕ, Γιάννης Χρυσικόπουλος, με τον Σωκράτη Κόκκαλη για να συζητήσουν για το συγκεκριμένο θέμα.

Ο Χρυσικόπουλος δεν έχει κρύψει ότι είναι υπέρ της επιστροφής του Βαλβέρδε και περιμένει να του δώσει το πράσινο φως ο πρόεδρος του Ολυμπιακού, ώστε να ταξιδέψει στην Ισπανία και να κλείσει το θέμα.

Ο Βαλβέρδε λέει το ναι με ένα ποσό της τάξεως των 800.000 ευρώ περίπου, χωρίς φυσικά σε αυτά να συμπεριλαμβάνονται τα λεφτά για το γυμναστή ή τον βοηθό του. Ολα αυτά θα τεθούν επί τάπητος στη συνάντηση Κόκκαλη - Χρυσικόπουλου και στη συνέχεια θα ληφθούν οι σχετικές αποφάσεις.

"Αναπόφευκτο το διαζύγιο με Τεν Κάτε"

Ο Γιάννης Αναστασίου ήταν από τους ανθρώπους που έζησε από πολύ κοντά τον Χενκ Τεν Κάτε την εποχή που ήταν στον πάγκο του Παναθηναϊκού. Ο βοηθός του ολλανδού στο Τριφύλλι υπογράμμισε σε συνέντευξή του ότι ο Τύπος έγραψε υπερβολές για το περιβόητο rotation του Τεν Κάτε, μίλησε για τα μέτωπα που είχαν αναπτυχθεί στα αποδυτήρια και επισήμανε ότι ήταν αναπόφευκτο το διαζύγιο ανάμεσα στις δύο πλευρές.

Αποσπάσματα από τη συνέντευξη του Αναστασίου στην εφημερίδα Sportday:

Μέσα σε ένα βράδυ συμφώνησες με τον Παναθηναϊκό. Ενα πρωινό έμαθες πως παύεται η συνεργασία με τον Τεν Κάτε, άρα και η δική σου. Πώς ένιωσες εκείνη τη στιγμή; Τι έχει ακολουθήσει μέχρι το σήμερα;

"Να σου πω την αλήθεια, δεν το περίμενε κανείς μας. Η περιρρέουσα ατμόσφαιρα δεν ήταν η καλύτερη, αλλά το timing (σ.σ.: μετά τη νίκη με τον Ατρόμητο) θεωρώ πως ήταν άστοχο. Μετά τη φυγή μου από τον Παναθηναϊκό για πρώτη φορά έπειτα από 20 χρόνια απόλαυσα την οικογένειά μου. Μέχρι τα Χριστούγεννα. Μετά έπεσα με τα μούτρα στη δουλειά. Ταξίδια, ραντεβού, επιμορφωτικά σεμινάρια (σ.σ.: Μπαρτσελόνα και Αγιαξ). Σιχαίνομαι την τεμπελιά".

Θεωρείς ότι η δουλειά του Τεν Κάτε και του υπόλοιπου τεχνικού επιτελείου υποτιμήθηκε από τον Τύπο;

"Ο Τύπος υπερέβαλλε με το ροτέισον του Τεν Κάτε και προσπαθούσε συνεχώς να "κιτρινίσει" τις σχέσεις στα αποδυτήρια. Ο Παναθηναϊκός είχε 25 παίκτες, 12-13 νέους. Επρεπε να τους δοκιμάσει όλους για να ξέρει τι μπορεί να περιμένει από τον καθένα. Ο Τύπος το καυτηρίαζε αυτό. Γιατί δεν έγινε το ίδιο όταν ο Ντουντού επί Βαλβέρδε είχε πει <έχουμε σκάσει>;".

Τώρα, όντας αποστασιοποιημένος από την καθημερινότητα της Παιανίας, ποια είναι η άποψή σου; Τι έφταιξε και η σχέση του Παναθηναϊκού με τον Τεν Κάτε οδηγήθηκε σε τέλμα;

"Το μεγαλύτερο πρόβλημα στην προκειμένη περίπτωση είναι ότι ο Τεν Κάτε ήταν αδιάλλακτος σε ορισμένα θέματα και, σε συνδυασμό με την προσωπικότητα ορισμένων παικτών, υπήρχαν συγκρούσεις... Δύο μέτωπα. Ο καθένας ήθελε να δείξει ότι είναι αφεντικό. Δεν γινόταν να προχωρήσει άλλο αυτή η κατάσταση".

Δηλαδή το διαζύγιο ανάμεσα στις δύο πλευρές ήταν αναπόφευκτο;

"Ναι, όντως ήταν αναπόφευκτο. Δύσκολα θα άντεχε παραπάνω στον χρόνο...".

Πάμε στο κεφάλαιο "Νίκος Νιόπλιας". Πιστεύεις ότι με την παρουσία του στον πάγκο του Παναθηναϊκού αναδεικνύεται;

"Θέλω να του δώσω συγχαρητήρια, διότι η μέχρι τώρα προσπάθειά του έχει στεφθεί με επιτυχία. Μόνο που για να καθιερωθεί πλήρως απαιτούνται η διάρκεια σε βάθος χρόνου, η ύπαρξη ενός πλάνου και μια συγκεκριμένη ποδοσφαιρική κατεύθυνση. Καθημερινά θα κρίνεται. Αυτή είναι η μοίρα του προπονητή...".

Αλήθεια, πιστεύεις ότι ο νταμπλούχος Παναθηναϊκός φέρει τη σφραγίδα του Νίκου Νιόπλια;

"Ο Παναθηναϊκός ήταν μια ομάδα δουλεμένη στον τομέα της φυσικής κατάστασης και μάλιστα σε πολύ καλύτερο βαθμό σε σχέση με τις λοιπές ελληνικές ομάδες. Ο Νίκος μαζί με το επιτελείο του πιστεύω ότι συνέβαλλαν στον τομέα της ψυχολογίας και δούλεψαν πάνω σε συγκεκριμένους παίκτες. Η διαχείριση του δυναμικού ήταν πιο άρτια. Αγωνιστικά, η εικόνα του Παναθηναϊκού δεν νομίζω ότι διέφερε κατά πολύ σε σχέση με αυτή επί Τεν Κάτε".

Στην τρίτη στροφή

Η τρίτη αγωνιστική των πλέι οφ και πλέι άουτ της Β' εθνικής διεξάγονται σήμερα. Ο Πανσερραϊκός δοκιμάζεται στην Κατερίνη ενώ ο Εθνικός φιλοξενεί τον ΟΦΗ για μια θέση στην Σούπερ Λιγκ.

Οσον αφορά στα πλέι άουτ, στην Νίκαια ο Ιωνικός υποδέχεται την Δόξα Δράμας σε ένα ματς ζωής και θανάτου για τους γηπεδούχους ενώ η Ρόδος θα φιλοξενήσει τον Θρασύβουλο.

Το πρόγραμμα:

Κυριακή 30 Μαϊου (20:00)

Πιερικός - Πανσερραϊκός

Εθνικός - ΟΦΗ

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Πανσερραϊκός 7

ΟΦΗ 4

Εθνικός 4

Πιερικός 1

Πλέι άουτ

Κυριακή 30 Μαϊου (17:30)

Ρόδος-Θρασύβουλος

Ιωνικός-Δόξα Δράμας

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Δόξα Δράμας 6

Θρασύβουλος 5

Ιωνικός 2

Ρόδος 2

Πρωταθλήτρια Πολωνίας η Πρόκομ

Η κυριαρχία της Πρόκομ στο πολωνικό πρωτάθλημα επικυρώθηκε με τον πλέον επιβλητικό τρόπο. Η ομάδα του Τόμας Πατσέσας επικράτησε έκτος έδρας 80-79 της Ανβίλ στον τέταρτο αγώνα της σειράς των τελικών και κατέκτησε τον τίτλο, έβδομο στη σειρά, χωρίς να έχει υποστεί ήττα στα πλέι οφ. Ο Αμερικανός Κιντέλ Γουντς με 31 πόντους (5/8 τρίποντα, 7/13 δίποντα) και 11 ριμπάουντ υπέγραψε τη νίκη της Πρόκομ, η οποία θα είναι και τη νέα περίοδο παρούσα στην Ευρωλίγκα.

Στα προηγούμενα τρία παιχνίδια η μόνιμη πρωταθλήτρια Πολωνίας είχε νικήσει 93-86, 91-84 και 79-76.

Ακάθεκτη η Μπαρτσελόνα, έκανε το 2-0 επί της Μάλαγα

Ούτε στο δεύτερο παιχνίδι των ημιτελικών του ισπανικού πρωταθλήματος συνάντησε εμπόδια η Μπαρτσελόνα. Νίκησε 71-58 τη Μάλαγα και πηγαίνει πλέον στην Ανδαλουσία για το διπλό που θα της χαρίσει την πρόκριση στους τελικούς. Οι "μπλαουγκράνα" επιστράτευσαν την άμυνα, χωρίς να νοιαστούν ιδιαίτερα για τις επιδόσεις τους στην επίθεση. Βέβαια ο Χουάν Κάρλος Ναβάρο σκόραρε 16 πόντους, ενώ Φραν Βάσκεθ προσέθεσε άλλους 13.

Από την Ουνικάχα μόνο ο Τζόελ Φρίλαντ είχε διψήφιο αριθμό πόντων, φτάνοντας στους 11. Συνολικά οι παίκτες του Ρενέσες ήταν πολύ άστοχοι στα σουτ, έχοντας 33% (15/46) στα δίποντα και 28% (5/18) στα τρίποντα. Έχασαν μάλιστα και τη μάχη των ριμπάουντ (44 έναντι 36).

Στους τελικούς οι Lakers γιατί έτσι αρέσει στον Bryant

Οι LA Lakers θα παίξουν για τρίτη διαδοχική σεζόν στους τελικούς του πρωταθλήματος, επιδιώκοντας να διατηρήσουν τα περυσινά κεκτημένα. Με το 111-103 επί των Suns στο "US Airways Center" του Φίνιξ συμπλήρωσαν τις τέσσερις νίκες που χρειάζονταν και με συνολικό σκορ 4-2 πηγαίνουν να συναντήσουν τους Celtics, σε μια επανάληψη των τελικών του 2008 (οι "Κέλτες" είχαν κατακτήσει τον τίτλο με 4-2 νίκες). Θα είναι μάλιστα η 12η φορά (!) που οι δύο συγκεκριμένες ομάδες θα αναμετρηθούν για το τρόπαιο του πρωταθλητή και τα δαχτυλίδια που αυτό συνοδεύει, με το πρώτο παιχνίδι να διεξάγεται στο Λος Άντζελες τα ξημερώματα της Παρασκευής.

Στο έκτο παιχνίδι απέναντι στους "ήλιους", ο Kobe Bryant δίδαξε τι ακριβώς σημαίνει "παίρνω την ομάδα στις πλάτες μου". Με 37 πόντους και ορισμένα απίστευτα καλάθια, ο... μάγος των "λιμνάνθρωπων" ήταν ο βασικός λόγος που ο Steve Nash, ένας άλλος μεγάλος των παρκέ, δεν θα έχει την ευκαιρία να κυνηγήσει το δαχτυλίδι του πρωταθλητή. Είχε βέβαια και συμπαραστάτες ο Bryant. Όπως ο Ron Artest, ο οποίος τέλειωσε το ματς με 25 πόντους και 10/16 σουτ.

Οι Suns ήταν εξ αρχής πίσω στο σκορ και φορτώθηκαν με έξτρα πίεση. Ο Stoudamire, ίσως στο τελευταίο παιχνίδι του με την ομάδα, είχε μεν 27 πόντους, αλλά μόνο με 7/20 σουτ, ενώ χάθηκε και η μάχη των ριμπάουντ (δέκα λιγότερα πήραν οι "ήλιοι"). Αλήθεια είναι βέβαια πως έκαναν μεγάλη προσπάθεια στην τελευταία περίοδο, κυνηγώντας την ανατροπή. Όμως χωρίς αμυντικές λύσεις στο μαρκάρισμα του Bryant δεν ολοκλήρωσαν το έργο τους.

«Κλειδί» η Ουέλβα

Η ακράδαντη επιθυμία του 'Εκτορ Ραούλ Κούπερ για ένταξη στο ρόστερ του Άρη του Χεσούς Βάσκεθ είναι δεδομένη και τα πάντα πλέον εξαρτώνται από το ρόλο της Ουέλβα.

Ο Ισπανός αμυντικός μέσος της Ουέλβα είναι από τις περιπτώσεις που βρίσκονται ψηλά για τον Άρη. Ήδη οι ιθύνοντες των «κίτρινων» έχουν ξεκινήσει εδώ και μέρες τις επαφές τους με τον ίδιο τον πάικτη αλλά και με τη διοίκηση της ομάδας με σκοπό να αποσπάσουν το τελικό «ΟΚ» για να επικυρωθεί η συμφωνία.

Το «κλειδί» στην όλη υπόθεση είναι η Ουέλβα και οι προθέσεις που έχει αναφορικά με μέλλον του 30χρονου μέσου. Ο Βάσκεθ έχει ακόμη ένα χρόνο συμβόλαιο με την ισπανική ομάδα, ωστόσο οι πληροφορίες από την πλευρά του ποδοσφαιριστή αναφέρουν ότι με ένα καλό χρηματικό αντιτίμο ο πάικτης μπορεί να έρθει Θεσσαλονίκη.

Τέλος, κίνητρο για τον παίκτη αποτελεί και ο Έκτορ Ραούλ Κούπερ αλλά και η ευκαιρία να δουλέψει με τον Αργεντίνο τεχνικό.

Οικονομική η διαφορά με Κονσεϊσάο

Στις 13 του περασμένου Νοεμβρίου, όταν εν μία νυκτί, ο Σέρτζιο Κονσεϊσάο αποφάσιζε να βάλει τέλος σε μία 16χρονη λαμπρή ποδοσφαιρική καριέρα και να διαδεχτεί τον Ζήση Βρύζα στην θέση του τεχνικού διευθυντή του ΠΑΟΚ, ίσως, ο πολύς κόσμος να μην γνώριζε ότι η διοίκηση της ομάδας δεν προχώρησε σε αναπροσαρμογή του μισθού του. Οι λόγοι που ανάγκασαν τους διοικούντες του “δικεφάλου του Βορρα” να του προτείνουν αυτή τη θέση, ήταν το κενό που δημιουργήθηκε στη συγκεκριμένη θέση, μετά την αιφνιδιαστική παραίτηση του Θοδωρή Ζαγοράκη και την ανάληψη της προεδρίας της ΠΑΕ από τον Ζήση Βρύζα... Η εμπειρία, οι γνωριμίες και οι υψηλές αγωνιστικές παραστάσεις του πρώην αρχηγού της ομάδας, έπαιξαν σημαντικό ρόλο στην επιλογή του από την διοίκηση της ομάδας, η οποία κλήθηκε να βρει μία αξιόπιστη λύση μέσα σε χρόνο ρεκόρ! Ο ίδιος ο ποδοσφαιριστής, πείστηκε σχετικά εύκολα να κρεμάσει τα παπούτσια του και να βάλει το κοστούμι, με την βασική προϋπόθεσή ότι δεν θα πειραχθεί ο μισθός του...

Η διαφορά του πέρυσι με... φέτος!

Το καλοκαίρι του 2008, ο 35χρονος επιθετικός είχε υπογράψει διετές συμβόλαιο έναντι 800.000 Ευρώ (μικτά)! Ο δεύτερος χρόνος της συμφωνίας του με τον ΠΑΟΚ (2009-10) προέβλεπε αποδοχές που άγγιζαν τις 400.000 Ευρώ, κάτι που σημαίνει ότι μέχρι και το τέλος Ιουνίου, ο τεχνικός διευθυντής Κονσεϊσάο πληρώνεται με βάση τη συμφωνία του ως ποδοσφαιριστής (με μηνιάτικο ύψους 40.000 Ευρώ!). Τα νέα αγωνιστικά και οικονομικά δεδομένα που δημιούργησε η συμμετοχή της ομάδας στα προκριματικά του Champions League, η ανάγκη εξεύρεσης μεγαλύτερων οικονομικών πόρων σε συνδυασμό τη σύγκρουση ρόλων που θα δημιουργούσε η παραμονή του Πορτογάλου (με τον Ζήση Βρύζα που εκτός από αντιπρόεδρος ήταν και υπεύθυνος αγωνιστικού τμήματος), ώθησαν τον πρόεδρο της ΠΑΕ, Θοδωρή Ζαγοράκη, να του προτείνει ένα ετήσιο συμβόλαιο που δεν ξεπερνούσε τις 80.000 Ευρω. Ο Σέρτζιο Κονσεϊσάο δεν μπήκε ούτε καν στον κόπο να σκεφτεί την οικονομική προσφορά της ομάδας της Θεσσαλονίκης και κάπως έτσι απλά και φιλικά, εκδόθηκε το διαζύγιο...

Το... φιάσκο με Ζόρζε Κόστα

Επί της ουσίας, το “στήσιμο” που ο 39χρονος Πορτογάλος τεχνικός της Ολιανένσε, πρώην συμπαίκτης και επιστήθιος φίλος του Σέρτζιο Κονσεϊσάο, επεφύλαξε στον ΠΑΟΚ και τον Ζήση Βρύζα, δεν έπαιξε ρόλο στην απόφαση του Ζαγοράκη για τον πρώην πλέον τεχνικό διευθυντή της ομάδας. Ωστόσο, το γεγονός ότι ο Κονσεϊσάο είχε διαβεβαιώσει τους διοικούντες της ΠΑΕ ότι ο Ζόρζε Κόστα καλοέβλεπε την προοπτική να εργαστεί στην Θεσσαλονίκη σε συνδυασμό με την ατυχή κατάληξη της υπόθεσης (ο Κόστα δεν μπήκε ούτε στον κόπο να συζητήσει με τον ΠΑΟΚ και γι' αυτό το λόγο μετέβη με καθυστέρηση στην Κοϊμπρα για το αποχαιρετιστήριο παιχνίδι του καλού του φίλου), πείραξε πολύ τους ανθρώπους της ομάδας, που παράλληλα έχασαν και πολύτιμο χρόνο όσον αφορά την εύρεση του αντικαταστάτη του Φερνάντο Σάντος!

«Άλλαξε χέρια» ο Αγροτικός Αστέρας

Ο Χαράλαμπος Ξενιάδης είναι από σήμερα ο νέος μεγαλομέτοχος του Αγροτικού Αστέρα.Η ομάδα του Ευόσμου "άλλαξε χέρια", αφού υπογράφηκε το ιδιωτικό συμφωνητικό για τη μεταβίβαση του 52,71% των μετοχών της ΠΑΕ από τον Κωνσταντίνο Ριαβόγλου.

«Είμαι πάρα πολύ ικανοποιημένος με την επίτευξη της συμφωνίας με τον κ. Ξενιάδη. Πιστεύω ότι κάναμε την καλύτερη δυνατή επιλογή, έτσι ώστε ο Αγροτικός Αστέρας να έχει ένα ευοίωνο μέλλον. Επειδή τον τελευταίο καιρό, έχουν γραφτεί και ειπωθεί πολλές ανακρίβειες, θα τοποθετηθώ επί παντός σε συνέντευξη τύπου που θα παραθέσω εντός της εβδομάδος», δήλωσε Ριαβόγλου στην επίσημη ιστοσελίδα του συλλόγου.

Μένει ο Ζεβλάκοφ

Μπορεί της τελευταίες μέρες τα ρεπορτάζ να ήθελαν τον Ζεβλάκοφ να είναι μία ανάσα από την Ανκαρακουτσού, ωστόσο τα δεδομένα στην υπόθεση του Πολωνού φαίνεται πως έχουν αλλάξει.

Οι άνθρωποι του Ολυμπιακού επικοινώνησαν τηλεφωνικώς με τον Πολωνό άσο και του εξέφρασαν την επιθυμία τους για επέκταση της συνεργασίας τους, με τον 34χρονο αμυντικό να δείχνει θετικός στο ενδεχόμενο αυτό.

Ο έμπειρος ποδοσφαιριστής, αυτές τις μέρες έχει υποχρεώσεις με την εθνική ομάδα της πατρίδας του και θα επιστρέψει στην Αθήνα στις 8 Ιουνίου όπου και θα έχει συνάντηση με την «ερυθρόλευκη» διοίκηση για τις τελικές συζητήσεις για την ανανέωση του συμβολαίου του.

Σκέφτονται ανακοίνωση για Τεν Κάτε οι παίκτες του ΠΑΟ

Μεγάλο εκνευρισμό φαίνεται ότι έχουν προκαλέσει στον Παναθηναϊκό οι δηλώσεις Τεν Κάτε.Την ώρα που ο Κώστας Αντωνίου απειλεί με μηνύσεις, οι παίκτες του «τριφυλλιού» σκέφτονται να προχωρήσουν στην έκδοση ανακοίνωσης για να «απαντήσουν» στον Ολλανδό τεχνικό!

Οι ποδοσφαιριστές που δέχθηκαν τις «βολές» του Τεν Κάτε είναι κυρίως οι Έλληνες (Καραγκούνης, Κατσουράνης) οι οποίοι μόλις πληροφορήθηκαν τα λεγόμενα του πρώην προπονητή τους δεν έκρυψαν τον εκνευρισμό τους.

Εκνευρισμένος ήταν και ο Νίκος Νιόπλιας για τα όσα υποστήριξε ο Ολλανδός, ωστόσο ο Έλληνας τεχνικός δεν έχει διάθεση να ασχοηληθεί με το θέμα.

Θα βρει τη συνταγή ο Οτο

Ο Οτμαρ Χίτσφελντ είναι βέβαιος πως ο Οτο Ρεχάγκελ θα βρει την κατάλληλη συνταγή για να προκριθεί η Ελλάδα στην επόμενη φάση του Μουντιάλ. Ο προπονητής της Ελβετίας τόνισε πως το EURO 2004 δεν ήταν θαύμα.

Αποσπάσματα των όσων δήλωσε στη «SportDay»

Η Ελλάδα είναι στο γκρουπ με Αργεντινή, Νιγηρία, Ν. Κορέα. Ποιες δύο ομάδες πιστεύετε ότι έχουν προβάδισμα για την πρόκριση;

«Η Αργεντινή είναι πανίσχυρη, αλλά πολύ καλές ομάδες είναι και οι άλλες δύο που αντιμετωπίζετε. Ωστόσο, η Ελλάδα έχει ένα σημαντικό προτέρημα στην προσπάθειά της για την πρόκριση: αναφέρομαι στην τεράστια εμπειρία του Οτο Ρεχάγκελ. Είμαι βέβαιος ότι ο Οτο θα βρει την κατάλληλη συνταγή για να προκριθεί η ομάδα του».

Ο προπονητής μας, ο Οτο Ρεχάγκελ, είναι συμπατριώτης σας. Είναι ένα πολύ αγαπητό πρόσωπο στην Ελλάδα. Εκανε ένα θαύμα το 2004. Πιστεύετε ότι μπορεί ακόμα να δημιουργεί θαύματα;

«Ακόμα πιστεύετε ότι ήταν θαύμα; Εγώ δεν το πιστεύω. Ηταν σαφέστατα μια μεγάλη έκπληξη, αλλά όχι θαύμα. Η κατάκτηση του Euro 2004 ήταν το αποτέλεσμα μιας άψογης τακτικής που εκτελέστηκε αριστουργηματικά. Ηταν ένα κράμα τακτικής, πειθαρχίας και πολύ καλών και υπάκουων ποδοσφαιριστών. Ηταν επίσης αποτέλεσμα πολλής δουλειάς και πριν και κατά τη διάρκεια της διοργάνωσης. Γι' αυτό και απαντάω μ' αυτόν τον τρόπο στην ερώτησή σας: Ναι, είμαι βέβαιος ότι ο Οτο Ρεχάγκελ θα βρει και πάλι την τέλεια τακτική για το ρόστερ του».

Ελλάδα και Ελβετία έπαιξαν μεταξύ τους στα προκριματικά. Τι είναι αυτό που θυμάστε από τις αναμετρήσεις με την Ελλάδα;

«Θυμάμαι πόσο δύσκολο ήταν να αντιμετωπίσουμε τους Ελληνες και πόσο συμπαγής ομάδα ήταν η Ελλάδα. Στον αγώνα της Βασιλείας η Ελλάδα στάθηκε πολύ άτυχη όταν αποβλήθηκε ένας παίκτης της από νωρίς. Παρ' όλα αυτά η ελληνική ομάδα έκανε πολύ δύσκολη τη ζωή μας και χρειαστήκαμε μια στημένη φάση στο τέλος με τη σέντρα-φάουλ του Γιακίν και την κεφαλιά του Γκρίχτινγκ για να "ξεκλειδώσουμε" την αντίπαλη άμυνα. Στο πρώτο ματς τον Οκτώβριο του 2008 στην Ελλάδα κάναμε το καλύτερό μας παιχνίδι ολόκληρης της προκριματικής φάσης. Η ομάδα έδειξε χαρακτήρα και θέλησε να επανορθώσει για την ήττα από το Λουξεμβούργο, με αποτέλεσμα να νικήσουμε μέσα στην Ελλάδα».

Βρισκόμαστε σε οικονομική κρίση. Πιστεύετε ότι αυτό επηρεάζει το ποδόσφαιρο;

«Ολα εξαρτώνται από την αποτελεσματικότητα των οικονομικών. Αν ένας σύλλογος μπορεί να πληρώσει δέκα εκατομμύρια χωρίς να ανεβαίνει το χρέος, αυτό είναι θεμιτό. Οι παίκτες "φέρνουν πίσω" αυτά τα χρήματα συχνά. Ο Λούκα Τόνι στην Μπάγερν είχε κερδίσει δέκα εκατομμύρια, αλλά ο σύλλογος έχει κάνει τριάντα εκατομμύρια κέρδη. Ετσι υπήρχε ανταποδοτικότητα».

Στη Ν. Αφρική υπάρχουν κάποιες ιδιαιτερότητες. Συμφωνείτε;

«Ναι, τα βράδια είναι σαν χειμώνας. Βραδιάζει νωρίς, είναι σκοτεινά».

Θεωρείτε, δηλαδή, ότι δεν θα είναι τόσο εύκολη η διαμονή εκεί;

«Ναι, δεν είναι όπως στο Παγκόσμιο Κύπελλο στη Γερμανία, όπου μπορείς να κάνεις βόλτα στον δρόμο μετά τη δύση του ηλίου. Υπάρχει και το πρόβλημα με το υψόμετρο. Πρώτη φορά που παίζουμε σε υψόμετρο 1.400 μέτρα και στη συνέχεια πίσω στο επίπεδο της θάλασσας. Υπάρχουν αρκετά θέματα τα οποία προκύπτουν και τα οποία μπορούμε να λύσουμε μόνο ως ομάδα».

Επί τάπητος και ο Νιόπλιας

Στο νέο Δ.Σ. του Παναθηναϊκού θα πέσει επί τάπητος και το θέμα του Νίκου Νιόπλια. Δεν αποκλείεται ο προπονητής του τριφυλλιού να δώσει το «παρών» στα γραφεία της ΠΑΕ.
Ο 45χρονος τεχνικός του τριφυλλιού έχει έτοιμη την τελική του έκθεση με τις προτάσεις του για το ρόστερ του συλλόγου σε συνεργασία με τον Κώστα Αντωνίου. Ο διευθυντής ποδοσφαίρου των πρασίνων μπορεί να μην συνεχίσει και τη νέα χρονιά στην ομάδα αλλά αυτό δεν σημαίνει πως ο Νιόπλιας θα παρεκκλίνει από το πλάνο που έχει ήδη χαραχθεί.
Όπως αναφέρει η εφημερίδα «Goal», ο Νίκος Νιόπλιας θα εισηγηθεί τρία ονόματα που έχει στη μεταγραφική λίστα. Ο προπονητής του Παναθηναϊκού έχει ξεχωρίσει τους Κάρλος Μαρτσένα για το κέντρο της άμυνας, τον Νάτσο Σκόκο για το δεξιό άκρο της μεσαίας γραμμής και τον Βραζιλιάνο Σίσερο Σάντος για τη θέση του αριστεροπόδαρου εσωτερικού μέσου.
Μικρά – μικρά από τον ύπο
Στο στόχαστρο» της Χοφενχάιμ βρίσκεται ο Λουκάς Βύντρα.

Βασικός ο Μουσλίμοβιτς

Στο βασικό σχήμα της εθνικής ομάδας της Βοσνίας, που αγωνίστηκε στην Στοκχόλμη, κόντρα στην Σουηδία (4-2), αγωνίστηκε για 63 συνολικά λεπτά ο Ζλάταν Μουσλίμοβιτς. Έπαιξαν Μαιστόροβιτς και Μέλμπεργκ. Για 63 λεπτά αγωνίστηκε ο Ζλάταν Μουσλίμοβιτς, υπερασπιζόμενος το εθνόσημο της χώρας του. Ο Βόσνιος στράικερ του ΠΑΟΚ ήταν στη κορυφή της επίθεσης μαζί με τον Τζέκο, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως αντικαταστάθηκε από τον Ιμπίσεβιτς.

Συνολικά 22.589 θεατές παρακολούθησαν τον αγώνα.

Σκόκο με 3 εκατ. ευρώ

Σημερινό δημοσίευμα αναφέρει ότι η ΑΕΚ κοστολογεί τον Νάτσο Σκόκο στην τιμή των 3 εκατ. ευρώ. Τι ισχύει για την περίπτωση του παίκτη και την αλληλοσυσχέτιση με τον Ολυμπιακό. Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Φως των Σπορ» η διοίκηση της ΑΕΚ κοστολογεί τον Νάτσο Σκόκο στο ποσό των 3 εκατ. ευρώ. Γεγονός το οποίο και έχουν ήδη εξετάσει στον Ολυμπιακό με τους διοικούντες ωστόσο να εμφανίζονται πρόθυμοι να δώσουν ποσό της τάξης των 2,5 εκατ. ευρώ για την απόκτηση του Αργεντινού μεσοεπιθετικού.

Το θέμα όπως όλα δείχνουν θα ξεκαθαρίσει πολύ προσεχώς μιας και προτεραιότητα αυτή τη στιγμή έχουν τόσο τα διοικητικά όσο και αυτό του προπονητή.

Άνετη η Γερμανία, 3-0 την Ουγγαρία. Ντεμπούτο Νέμεθ

Με 3-0 επιβλήθηκε η Γερμανία της Ουγγαρίας σε φιλικό προετοιμασίας στο «Φέρεντς Πούσκας» της Βουδαπέστης.Τα «πάντσερ» πήραν κεφάλι στο σκορ μόλις στο 5’ με τον Λούκας Ποντόλσκι να ευστοχεί από τα έντεκα βήματα, σε πέναλτι που κέρδισε ο Μερτεζάκερ από τον Τόντεργκελε. Από εκεί και πέρα, οι φιλοξενούμενοι τα βρήκαν… σκούρα απέναντι στον τερματοφύλακα των «Μαγυάρων», Γκάμπορ Κίραλι ο οποίος πραγματοποίησε εντυπωσιακές επεμβάσεις σε προσπάθειες των αντιπάλων του, πρωτού νικηθεί εκ νέου στο 69’ από τον Μάριο Γκόμες.

Το τελικό 3-0 το πέτυχε ο Κακάου στο 73ο λεπτό ύστερα από ατομική ενέργεια, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως στο 60’ ο Κρίστιαν Νέμεθ αντικατέστησε τον Σάντορ Τόργκελε, πραγματοποιώντας την παρθενική του εμφάνιση με την εθνική ανδρών της Ουγγαρίας.

«Βλέπει» τελικούς η Μπαρτσελόνα

Η Μπαρτσελόνα συνέτριψε την Ουνικάχα με 71-58, έκανε το 2-0 στη σειρά των ημιτελικών και πλέον θέλει μια ακόμα νίκη για να προκριθεί στους τελικούς του ισπανικού πρωταθλήματος.Χωρίς να συναντήσει ιδιαίτερες δυσκολίες και με «όπλο» την άμυνα στα ατού της Μάλαγα, η Μπαρτσελόνα απέκτησε σημαντικό προβάδισμα για την πρόκρισή της στους μεγάλους τελικούς της ACB. Ο Χουάν Κάρλος Ναβάρο ήταν ο κορυφαίος των Καταλανών με 16 πόντους και πέντε ασίστ, ενώ ο Φραν Βάσκεζ πρόσθεσε 13 πόντους και εφτά ριμπάουντ για την Μπαρτσελόνα που προηγήθηκε με +19 (40-21) λίγο πριν από τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου!

Οι φιλοξενούμενοι αντέδρασαν, μειώνοντας σε 44-37 στο 25' αλλά μέχρι εκεί. Οι «μπλαουγκράνα» ανέβασαν στροφές, προηγήθηκαν 69-42 στα -5'30'' πριν χαλαρώσουν και επιστρέψουν στην Ουνικάχα να μαζέψει τη διαφορά. O Γιώργος Πρίντεζης τελείωσε την αναμέτρηση με έξι πόντους.

Τα δεκάλεπτα
: 12-13, 40-23, 56-46, 71-58
Μπαρτσελόνα (Πασκουάλ): Μπαζίλε, Ρούμπιο 5, Λάκοβιτς 9 (2), Ναβάρο 16 (4), Βάσκεζ 13, ΕνΝτόνγκ 8, Μόρις 7, Λόρμπεκ 1, Μάικλ 8 (2), Γκριμάου 5 (1)
Μάλαγα (Ρενέσες): Κουκ 4, Ροντρίγκεζ 8 (1), Φρέιρε, Πρίντεζης 6, Ντόουελ 2, Βελς, Χιμένεθ 3, Νιλ 6 (2), Ρούμπιο, Φρίλαντ 11 (1), Άρτσιμπαλντ 9, Μπλάνκο 7 (1)

Game 1

Μπαρτσελόνα – Μάλαγα 96-82
Game
2
Μπαρτσελόνα – Μάλαγα 71-58
Game
3
(Τρίτη 01/06) Μάλαγα - Μπαρτσελόνα
Game
4 (αν χρειαστεί)
(Πέμπτη 03/06) Μάλαγα - Μπαρτσελόνα
Game
5 (αν χρειαστεί)
(Σάββατο 05/06) Μπαρτσελόνα - Μάλαγα

Απειλούν με μηνύσεις στον Κάκο

Σκηνές... απείρου κάλλους εκτυλίχθηκαν μετά το πέρας του αγώνα μπαράζ των Τρικάλων με τον Βύζαντα Μεγάρων, με τους Μεγαρίτες να βράζουν με την διαιτησία και να απειλούν με μηνύσεις τον ρέφερι Τάσο Κάκο!Ο πρόεδρος του Βύζαντα Μεγάρων, Δημήτρης Ντραγκουμανίδης και ενώ το κλίμα... μύριζε μπαρούτι δεν δέχθηκε να κάνει δηλώσεις. «Δεν θέλω να μιλήσω, γιατί αν το κάνω θα πω μεγάλες αλήθειες. Θα γελάσει και το παρδαλό κατσίκι! Πλεονέκτημα σε πέναλτι δεν έχω ξαναδεί στη ζωή μου, αλλά το είδα σήμερα!», τόνισε.

Ο υπεύθυνος Τύπου της ομάδας των Μεγάρων, Αντώνης Υψηλάντης τόνισε: «Όπως είδατε, δικαιούμασταν σήμερα κάτι παραπάνω. Είναι ντροπή αυτοί οι άνθρωποι, άνθρωποι σαν τον Κάκο να ασχολούνται με τη διαιτησία και να στερούν από μια πόλη 45 χιλιάδων κατοίκων το δικαίωμα να πανηγυρίσει. Θα κινηθούμε νομικά, ο Κάκος στέρησε το ψωμί από 35 οικογένειες!».

Ο βοηθός προπονητής του συλλόγου, Αλέκος Σταματιόλης δήλωσε από την πλευρά του: «Μας άξιζε κάτι περισσότερο. Ο κόσμος της ομάδας ήταν καταπληκτικός. Η αίσθησή μου είναι ότι ήταν χέρι, αλλά δεν μπορώ να μιλήσω με σιγουριά, αφού δεν έχω δει τη φάση στο βίντεο».

Όσον αφορά στον τεχνικό των Τρικάλων, Σάββας Παντελίδης εκείνοε είπε: «Μέχρι το 30’ ο Βύζας Μεγάρων ήταν καλύτερος. Εμείς ευτυχίσαμε όμως να σκοράρουμε στη συνέχεια. Πιστεύω ότι δίκαια νικήσαμε και μπορούμε να πανηγυρίζουμε την άνοδο».

Η επίμαχη φάση έγινε στο 91'. Από τον Βύζαντα τονίζουν πως το σούτ του Λισγαρά πέτυχε το χέρι του Καρρά. Ο κ. Κάκος δεν έδωσε κάτι και στην αντεπίθεση τα Τρίκαλα έκαναν το 2-0.

Πέμπτη η Ελλάδα

Πραγματοποιώντας πολύ καλή εμφάνιση απέναντι στην Ιρλανδία η Εθνική μας ομάδα επικράτησε με 4-1 και κατέλαβε την πέμπτη θέση του Euro των αστυνομικών.Αποδίδοντας πολύ καλό ποδόσφαιρο στον αγώνα με την Ιρλανδία η Ελλάδα την συνέτριψε με 4-1 και πήρε την πέμπτη θέση της διοργάνωσης του Euro των αστυνομικών. Η ομάδα του Γιάννη Μωραΐτη ήταν ανώτερη σ’ όλη την διάρκεια του αγώνα και έδειξε πως θα μπορούσε να πάρει κάτι καλύτερο σ’ αυτό το πρωτάθλημα. Στην άλλη αναμέτρηση η Τουρκία με γκολ στις καθυστερήσεις κέρδισε 1-0 τη Νορβηγία και κατετάγη έβδομη.

Θέσεις 5-6

ΕΛΛΑΔΑ – ΙΡΛΑΝΔΙΑ 4-1

Σκόρερ: Τελλιάδης 15’, Τζωρτζόπουλος 68’ (Π), Τζανέτος 73’, 75’ – Quirke 92’
Κίτρινες: Μπουγατσιάς 43’ – Russell 55’
Κόκκινες: Καρβούνης 33’ – McCarthy 33’, Pender 68’

Σ’ ένα σκληρό ματς η ελληνική ομάδα ήταν ανώτερη από την αντίπαλο της και κατάφερε να νικήσει με το άνετο 4-1. Οι παίκτες του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος δεν δυσκολεύτηκαν να καταλάβουν την πέμπτη θέση στη διοργάνωση, όμως έμεινε στα πρόσωπα τους μια πικρία καθώς θα μπορούσαν να είχαν προκριθεί στα ημιτελικά. Οι Ιρλανδοί δεν κατάφεραν να μπουν σε κανένα σημείο του αγώνα στο ρυθμό της Ελλάδας και δίκαια ηττήθηκαν.

Μετά την λήξη της αναμέτρησης ο προπονητής της Εθνικής Ελλάδος, Γιάννης Μωραΐτης δήλωσε: «Παίξαμε αρκετά καλά σήμερα. Νομίζω πως η Ελληνική ομάδα σε όλα τα ματς έπαιξε ποιοτικό ποδόσφαιρο. Δείξαμε μια καλή συνολική εικόνα στη διοργάνωση. Να τονίσω πως η Εθνική είχε συνοχή και ομοιογένεια στο ρόστερ της, πράγμα πολύ σημαντικό».

O τεχνικός των Ιρλανδών, Patrick Hearve, ανέφερε: «Είμαστε απογοητευμένοι από την εμφάνιση και το αποτέλεσμα. Χάσαμε δίκαια. Το παιχνίδι ήταν δύσκολο για εμάς ειδικά όταν μείναμε με 9 παίχτες».

Θέσεις 7-8

ΤΟΥΡΚΙΑ – ΝΟΡΒΗΓΙΑ 1-0
Σκόρερ: Kapidere 93’


Σε μια μέτρια ποιοτικά αναμέτρηση χωρίς πολλές φάσεις στις δυο εστίες η Τουρκία ευτύχησε να σκοράρει στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων και να πάρει τη νίκη. Στο πρώτο ημίχρονο υπήρχε ισορροπία ανάμεσα στις δυο ομάδες. Στην επανάληψη οι Τούρκοι ήταν καλύτεροι, προσπάθησαν περισσότερο και δικαιωθήκαν. Από τη μεριά τους οι Νορβηγοί ήταν πολύ απογοητευμένοι κυρίως από τους εαυτούς τους.

Ο τεχνικός των Τούρκων, Muretin Ozkokeli, μετά τη λήξη της αναμέτρησης ανέφερε: «Παίξαμε καλά. Νομίζω κάναμε το καλύτερο μας παιχνίδι στη διοργάνωση. Στα προηγούμενα δεν μας είχε βοηθήσει καθόλου η τύχη. Αύριο είναι ο τελικός και πιστεύω πως λίγες παραπάνω πιθανότητες για την κατάκτηση του τροπαίου έχει η ομάδα της Γαλλίας».

Η ΩΣ ΤΩΡΑ ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΤΗΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗΣ:
5.ΕΛΛΑΔΑ
6.ΙΡΛΑΝΔΙΑ
7.ΤΟΥΡΚΙΑ
8.ΝΟΡΒΗΓΙΑ

ΚΥΡΙΑΚΗ 30/05/2010

Γήπεδο Απόστολος Νικολαΐδης

Μικρός τελικός ώρα έναρξης 15.00
ΕΛΒΕΤΙΑ – ΗΝΩΜΕΝΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ

Τελικός ώρα έναρξης 19.00
ΓΑΛΛΙΑ - ΓΕΡΜΑΝΙΑ