Κυριακή 30 Μαΐου 2010

Επιθυμία μας το Πρωτάθλημα

Στους εκπρόσωπους του Συνδέσμου Φίλων ΠΑΟΚ Ελβετίας μίλησε ο Κώστας Χαλκίας. Ο διεθνής τερματοφύλακας του Δικεφάλου μίλησε για την πορεία της ομάδας, την αποχώρηση Σάντος και για την νέα χρονιά.

Ο Χαλκιάς σε μια συνάντηση γνωριμίας που είχε με τα μέλη του Σ.Φ. ΠΑΟΚ Ελβετίας μίλησε για πολλά θέματα που αφορούν τον ΠΑΟΚ και την Εθνική. Ο διεθνής πορτιέρο κλείνει σήμερα (Κυριακή, 30/5) τα 36 του χρόνια και θα γιορτάσει τα γενέθλιά του επί ελβετικού εδάφους.

Για την σταθερότητα στις εμφανίσεις του με τον ΠΑΟΚ και για το γεγονός ότι απολαμβάνει τη συμπάθεια του κόσμου, ο Χαλκιάς υποστήριξε: "Υπάρχει ικανοποίηση. Όταν συνδυάζεις τις καλές εμφανίσεις με την καλή πορεία της ομάδας και έρχονται θετικά αποτελέσματα είναι χαρά μου. Αν έχω κερδίσει τη συμπάθεια του κόσμου είναι γιατί ήμουν, είμαι και θα είμαι ειλικρινής. Έλεγα και θα λέω αυτό που πιστεύω. Δεν θέλω να κοροϊδεύω κανέναν σε καμία περίπτωση και ειδικά μια ιδιάζουσα περίπτωση, όπως είναι ο κόσμος του ΠΑΟΚ. Το να προσπαθείς να κοροϊδέψεις τον κόσμο του ΠΑΟΚ είναι σαν να κοροϊδεύεις τον ίδιο σου τον εαυτό.

Στηρίζει πάντα την ομάδα και είναι μια ιδιάζουσα περίπτωση, γιατί ο ΠΑΟΚ έχει πολλά χρόνια να κατακτήσει το πρωτάθλημα, ωστόσο "γεννάει" συνεχώς νέους φιλάθλους. Και αυτό είναι κάτι μεγάλο. Να ξέρουν ότι θα προσπαθώ πάντα για το καλύτερο. Σε καμία περίπτωση δεν έχει υποχρέωση ο ΠΑΟΚ να βοηθάει εμένα. Εγώ έχω υποχρέωση να βοηθάω τον ΠΑΟΚ!"

Για τους λόγους που δέθηκε με τον ΠΑΟΚ, υπογράμμισε: "Σε όσες ομάδες έχω αγωνιστεί, σε άλλες δένεσαι λιγότερο και σε άλλες περισσότερο. Δεν ήθελα να πω ότι ήμουν από μικρός ΠΑΟΚ, για να κερδίσω έτσι τη συμπάθεια του κόσμου. Εγώ δέθηκα πολύ περισσότερο απ' ότι περίμενα με τον ΠΑΟΚ.

Αυτό είναι μια πραγματικότητα. Και υπάρχουν πολλοί λόγοι. Υπάρχει θετικό κλίμα μέσα στην ομάδα, συνεργασία, υπάρχουν άνθρωποι στη διοίκηση που αγαπάνε την ομάδα και ένας κόσμος που αντιλαμβάνεται την προσπάθεια που γίνεται και την στηρίζει".

Για τον Σάντος είπε: "Πρόσφερε πολλά στην ομάδα. Πέτυχε κάτι σημαντικό. Κάτι που δεν υπήρχε σε άλλη ελληνική ομάδα. Είχε

ο ΠΑΟΚ για τρία χρόνια τον ίδιο προπονητή. Η καλή δουλειά, ιδιαίτερα τα τελευταία δύο χρόνια που είμαι στην ομάδα, φάνηκε στον αγωνιστικό χώρο. Κρατούσε ισορροπίες μέσα και έξω από τα αποδυτήρια και εκτός από κορυφαίος προπονητής ήταν και καλός άνθρωπος. Σεβόμαστε απόλυτα την απόφασή του και του εύχομαι καλή σταδιοδρομία. Ο ΠΑΟΚ έχει δρόμο και ο Σάντος έβ

αλε ένα λιθαράκι για να φτάσει εδώ που έφτασε η ομάδα".

Για τον στόχο στο νέο πρωτάθλημα εκτίμησε: "Όχι, ο ΠΑΟΚ δεν μπορεί να ξεκινήσει το πρωτάθλημα λέγοντας πάω για το πρωτάθλημα. Είναι μια επιθυμία, δεν είναι στόχος. Θα ξεκινήσουμε με στόχο να βρεθούμε στις πρώτες θέσεις, να κάνουμε πρωταθλητισμό. Αν καταφέραμε αυτό που καταφέραμε και τη φετινή χρονιά, δηλαδή 2η θέση στην κανονική περίοδο και 1η θέση στα πλέι οφ θα είναι επιτυχία".

Για το μέλλον του στον ΠΑΟΚ, ο 36χρονος τερματοφύλακας επισήμανε: "Έχω δύο χρόνια συμβόλαιο με τον ΠΑΟΚ κι αυτό που με ενδιαφέρει είναι μόνο η καινούργια σεζόν με την ομάδα. Να είμαστε καλά και βλέπουμε μετά".

Για την προσπάθεια και τους στόχους της Εθνικής ομάδας στο Μουντιάλ τόνισε: "Η Εθνική και μόνο που είναι στο Μουντιάλ είναι επιτυχία. Θα είναι τεράστια επιτυχία αν περάσουμε στην επόμενη φάση. Άθλος! Θα πάμε να το ευχαριστηθούμε, είναι γιορτή και είμαι αισιόδοξος ότι θα βγάλουμε θετικό πρόσωπο".

Δεν υπάρχουν σχόλια: