Κυριακή 30 Μαΐου 2010

Στους τελικούς οι Lakers γιατί έτσι αρέσει στον Bryant

Οι LA Lakers θα παίξουν για τρίτη διαδοχική σεζόν στους τελικούς του πρωταθλήματος, επιδιώκοντας να διατηρήσουν τα περυσινά κεκτημένα. Με το 111-103 επί των Suns στο "US Airways Center" του Φίνιξ συμπλήρωσαν τις τέσσερις νίκες που χρειάζονταν και με συνολικό σκορ 4-2 πηγαίνουν να συναντήσουν τους Celtics, σε μια επανάληψη των τελικών του 2008 (οι "Κέλτες" είχαν κατακτήσει τον τίτλο με 4-2 νίκες). Θα είναι μάλιστα η 12η φορά (!) που οι δύο συγκεκριμένες ομάδες θα αναμετρηθούν για το τρόπαιο του πρωταθλητή και τα δαχτυλίδια που αυτό συνοδεύει, με το πρώτο παιχνίδι να διεξάγεται στο Λος Άντζελες τα ξημερώματα της Παρασκευής.

Στο έκτο παιχνίδι απέναντι στους "ήλιους", ο Kobe Bryant δίδαξε τι ακριβώς σημαίνει "παίρνω την ομάδα στις πλάτες μου". Με 37 πόντους και ορισμένα απίστευτα καλάθια, ο... μάγος των "λιμνάνθρωπων" ήταν ο βασικός λόγος που ο Steve Nash, ένας άλλος μεγάλος των παρκέ, δεν θα έχει την ευκαιρία να κυνηγήσει το δαχτυλίδι του πρωταθλητή. Είχε βέβαια και συμπαραστάτες ο Bryant. Όπως ο Ron Artest, ο οποίος τέλειωσε το ματς με 25 πόντους και 10/16 σουτ.

Οι Suns ήταν εξ αρχής πίσω στο σκορ και φορτώθηκαν με έξτρα πίεση. Ο Stoudamire, ίσως στο τελευταίο παιχνίδι του με την ομάδα, είχε μεν 27 πόντους, αλλά μόνο με 7/20 σουτ, ενώ χάθηκε και η μάχη των ριμπάουντ (δέκα λιγότερα πήραν οι "ήλιοι"). Αλήθεια είναι βέβαια πως έκαναν μεγάλη προσπάθεια στην τελευταία περίοδο, κυνηγώντας την ανατροπή. Όμως χωρίς αμυντικές λύσεις στο μαρκάρισμα του Bryant δεν ολοκλήρωσαν το έργο τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: