Πέμπτη 4 Οκτωβρίου 2012

«Ο Αλέγκρι πήρε το ματς»

«Ο Αλέγκρι πήρε το ματς»
Τα συγχαρητήριά του στον Μασιμιλιάνο Αλέγκρι για την απόδοση της Μίλαν στο ματς κόντρα στη Ζενίτ για το Τσάμπιονς Λιγκ, έδωσε μέσω της «Corriere dello sport» ο Αντριάνο Γκαλιάνι. Ο Γενικός Διευθυντής των «ροσονέρι» εκθείασε το κοουτσάρισμα του προπονητή, τονίζοντας πως αντέδρασε σωστά σε κάθε δύσκολη στιγμή.

Η πορεία της Μίλαν στο πρωτάθλημα δεν μπορεί να ενθουσιάσει κανένα οπαδό της ομάδας. Η αντίστοιχη στην Ευρώπη, αν και ξεκίνησε άσχημα, μοιάζει να έχει τις προοπτικές να δώσει χαρές στους «τιφόζι» της ομάδας του Μασιμιλιάνο Αλέγκρι. Η μεγάλη νίκη επί της Ζενίτ μέσα στην Αγία Πετρούπολη με 3-2 έδωσε την αφορμή για πανηγυρισμούς στις τάξεις των οπαδών, αλλά και για συγχαρητήρια προς τον προπονητή, που τόση κριτική έχει δεχτεί τον τελευταίο καιρό.

Πρώτος που έσπευσε να συγχαρεί τον Αλέγκρι ήταν ο Αντριάνο Γκαλιάνι. «Μπράβο στον Αλέγκρι, που «διάβασε» σωστά κάθε στιγμή του αγώνα και έκανε τις αλλαγές που έπρεπε. Ήταν αυτός που κέρδισε το ματς με το κοουτσάρισμά του», είπε ο ισχυρός άντρας της Μίλαν στα μικρόφωνα της «Corriere dello sport».

Ο Γκαλιάνι στάθηκε και σε έναν άλλο πρωταγωνιστή του αγώνα, τον Ελ Σααραουΐ. «Το είχα πει σε ανύποπτο χρόνο πως ο παίκτης αυτός έχει μεγάλες προοπτικές. Η φετινή θα είναι η χρονιά του. Ήδη έχει ξεκινήσει εκπληκτικά και είμαι σίγουρος πως θα συνεχίσει έτσι.»

Ποιες είναι οι φιλοδοξίες της Μίλαν στο φετινό Τσάμπιονς Λιγκ; «Η Μίλαν είναι μια παραδοσιακή ομάδα της διοργάνωσης. Πρώτος στόχος μας είναι να περάσουμε από τη φάση των ομίλων. Με τη νίκη μας στην Αγία Πετρούπολη ανοίγει ο δρόμος. Η επιτυχία αυτή είναι πολύ σημαντική και ίσως αποδειχτεί καθοριστική. Από τη φάση των «16» και έπειτα, πολλά θα κριθούν από την κλήρωση, αλλά και από την κατάσταση που θα βρίσκονται οι ομάδες την περίοδο εκείνη», σημείωσε ο Γκαλιάνι.



πηγή: sport-fm.gr
 

Τελειομανής ο Μουρίνιο!!

Τελειομανής ο Μουρίνιο
Ο «περίπατος» της Ρεάλ Μαδρίτης στο γήπεδο του Άγιαξ για τη δεύτερη αγωνιστική του Τσάμπιονς Λιγκ δεν στάθηκε αρκετός για να ικανοποιήσει απόλυτα τον Ζοσέ Μουρίνιο. Ο προπονητής των Μαδριλένων αν και εμφανίστηκε χαμογελαστός μετά το εμφατικό 4-1, στάθηκε στο γκολ που δέχτηκε η ομάδα του και για το οποίο, όπως δήλωσε, προτίθεται να τα «ψάλει» στους παίκτες του.

Ο 4ος όμιλος του Τσάμπιονς Λιγκ έχει χαρακτηριστεί από όλους ως ο δυσκολότερος. Η παρουσία της Ρεάλ Μαδρίτης, της Μάντσεστερ Σίτι, της Μπορούσια Ντόρτμουντ και του Άγιαξ δικαιολογεί απόλυτα αυτόν τον χαρακτηρισμό. Όταν, λοιπόν, μια ομάδα καταφέρνει να κερδίσει τα δύο πρώτα παιχνίδια της, λογικό θα ήταν να ικανοποιεί με την παρουσία της τον προπονητή της. Αν, όμως, αυτός είναι ο Ζοσέ Μουρίνιο, τότε η λογική πάει… περίπατο.

Ο προπονητής της Ρεάλ μιλώντας μετά το τέλος του αγώνα με τον Άγιαξ, στάθηκε περισσότερο στο γκολ που δέχτηκε η ομάδα του και λιγότερο στην εμφάνισή της. «Μια ομάδα σαν τη δική μας δεν επιτρέπεται να δέχεται ένα τέτοιο γκολ. Όχι μόνο αυτό. Δεν επιτρέπεται να παίζει με αυτόν τον τρόπο αμέσως μετά. Για αρκετή ώρα και μέχρι να βάλουμε το τρίτο μας γκολ, δυσκολευτήκαμε πολύ. Θα πρέπει να μιλήσω με τους παίκτες μου στα αποδυτήρια, γιατί δεν θέλω να επαναληφθεί αυτό», δήλωσε ο Μουρίνιο.

Η Ρεάλ, ωστόσο, πέρασε σχετικά εύκολα από την έδρα του Άγιαξ, κερδίζοντας με 4-1. Θα πρέπει να ικανοποιήθηκε από το αποτέλεσμα, τουλάχιστον, ο Μουρίνιο. «Ιδίως στο πρώτο ημίχρονο μου άρεσε η ομάδα. Μετά το τρίτο μας γκολ ο Άγιαξ τα παράτησε, για αυτό ολοκληρώσαμε το ματς χωρίς προβλήματα. Επαναλαμβάνω, όμως, πως δεν επιτρέπεται να δεχόμαστε ένα τέτοιο γκολ», απάντησε ο Πορτογάλος.

Πώς βλέπει την κατάσταση του ομίλου, μετά και την ισοπαλία της Ντόρτμουντ στο Μάντσεστερ; «Έχει δρόμο ακόμα. Όλες οι ομάδες είναι ισχυρές και κάθε ματς είναι μια μάχη. Είμαστε σε καλό δρόμο, αλλά τίποτα δεν έχει τελειώσει ακόμα.»



πηγή: sport-fm.gr
 

Καπετάνος: «Δεν θέλω να δώσω απάντηση σε κανέναν»

Καπετάνος: «Δεν θέλω να δώσω απάντηση σε κανέναν»
Ευχαριστημένος -και με το παραπάνω- με την παρουσία στη Ρουμανία είναι ο Παντελής Καπετάνος, όπως δήλωσε στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6.

Ο επιθετικός της Κλουζ τόνισε πως στο συγκεκριμένο πρωτάθλημα έχει βρει το ρυθμό του, ενώ ξεκαθάρισε πως οι πολύ καλές του εμφανίσεις δεν αποτελούν… απάντηση προς τις ελληνικές ομάδες.

Αναλυτικά όσα είπε ο Παντέλης Καπετάνος στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6:

Για το γκολ κόντρα στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: «Η γεύση που αφήνει το ματς με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ είναι γλυκόπικρη. Οπωσδήποτε είναι χαρά να πετυχαίνεις γκολ κόντρα σε μία τόσο μεγάλη ομάδα, αλλά δεν μπορούσα να το χαρώ, λόγω της ήττας. Πιστεύω, πάντως, πως ήμασταν καλοί και μπορούσαμε να πάρουμε έστω το βαθμό».

Για το αν γνωρίζει ότι τον παρακολουθούν οι άνθρωποι της Εθνικής ομάδας: «Έτσι όπως έχει γίνει το ποδόσφαιρο, πιστεύω πως σε παρακολουθούν και ξέρουν τι κάνεις. Αλλά, όταν σε βλέπει όλη η Ευρώπη είναι εύκολο να δουν τι μπορείς να κάνεις».

Για το ενδιαφέρον γερμανικών ομάδων προς το πρόσωπό του: «Η αγορά της Ρουμανίας είναι καλή. Έρχονται αρκετοί σκάουτερ από Ιταλία και Γερμανία και βλέπουν πολλούς παίκτες. Την τελευταία στιγμή έμαθα το καλοκαίρι ότι ήρθε πρόταση 2 εκατ. ευρώ από το Ανόβερο, αλλά ο πρόεδρος δεν ήθελε να με δώσει τότε, καθώς είχαμε στόχο την είσοδο στους ομίλους του Champions League».

Για το ντέρμπι με την Στεάουα: «Έχουμε μείνει λίγο πίσω στο πρωτάθλημα γιατί πρώτος στόχος ήταν να μπούμε στους ομίλους του Champions League. Αυτό το καταφέραμε, αλλά μείναμε πίσω στο πρωτάθλημα. Όμως, δεν χάνω την αισιοδοξία μου γιατί είμαστε ανταγωνιστικοί, ενώ το πρωτάθλημα εδώ “παίζεται” μέχρι και την τελευταία αγωνιστική».

Για το αν οι εμφανίσεις του με την Κλουζ είναι «απάντηση» για τις ελληνικές ομάδες: «Δεν θέλω να δώσω απάντηση σε κανέναν. Είχα πολλά προβλήματα τραυματισμών στην Ελλάδα. Στην ΑΕΚ έπαιζα ένα χρόνο με κομμένους κοιλιακούς. Δεν μπορούσα να κοιμηθώ από τους πόνους, αλλά έσφιγγα τα δόντια και αγωνιζόμουν. Τον τελευταίο χρόνο μόνο δεν μπορούσα να παίξω. Έκανα τις εγχειρήσεις στη Γερμανία και βρήκα το ρυθμό μου στη Ρουμανία. Εδώ είχα λίγα προβλήματα. Όταν έχεις παιχνίδια, τότε έρχονται και τα γκολ».

Για τα οικονομικά της Κλουζ: «Είναι πολύ καλά τα οικονομικά της ομάδας. Οι πληρωμές της είναι στην ώρα τους, ενώ και τα πριμ είναι αρκετά μεγάλα».

Για τον Κυριάκο Παπαδόπουλο: «Ούτε μισή ευκαιρία δεν πήρε ο Κυριάκος Παπαδόπουλος στην Ελλάδα. Μάλιστα, έχω έναν συμπαίκτη εδώ, που αγωνιζόταν στη Σάλκε και παραξενεύτηκε που δεν είχε πολλές συμμετοχές στον Ολυμπιακό ο Κυριάκος».

Παράπονα από τον Αντσελότι!!

Παράπονα από τον Αντσελότι
Στη λειτουργία των παικτών του στη μεσαία γραμμή απέδωσε κατά ένα μεγάλο βαθμό την ήττα της Παρί Σεν Ζερμέν από την Πόρτο ο Κάρλο Αντσελότι στο χθεσινό παιχνίδι για την φάση των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ.

«Δεν μπορέσαμε να ελέγξουμε τη μπάλα και μπορούμε να τα πάμε καλύτερα. Δεν έχουμε αρκετή εμπειρία και χρειαζόμαστε και άλλο χρόνο», πρόσθεσε ο ιταλός τεχνικός της Παρί και συνέχισε:

«Αντιμετωπίσαμε πρόβλημα και στην αριστερή πλευρά, ωστόσο το μεγάλο μας πρόβλημα δεν ήταν εκεί. Στη μεσαία γραμμή προσπαθήσαμε να παίξουμε με τη μπάλα αλλά δεν μπορούσαμε. Η Πόρτο μας πίεσε πολύ στο σημείο αυτό», κατέληξε.



πηγή: sport-fm.gr
 

Γκολ για… κλήση!! (video)

Γκολ για… κλήση (video)
Αν ήταν αυτοκίνητο, με τέτοια ταχύτητα θα κινδύνευε με κλήση. Όμως επρόκειτο για βολίδα, συστημένη για το «Γ» της αντίπαλης εστίας. Ο Ελισέου… ευθύνεται για ένα από τα ομορφότερα γκολ στην ιστορία του Champions League.

Αυτό με το οποίο άνοιξε το δρόμο στο θρίαμβο της Μάλαγα επί της Άντερλεχτ στις Βρυξέλλες με 3-0. Αυτό που η ταχύτητα της μπάλας καταγράφηκε στα 112 χιλιόμετρα την ώρα!



Mal1 από rrmisas



πηγή: sport-fm.gr
 

Τραυματίας ο Λαβέτσι ή…! (video)

Τραυματίας ο Λαβέτσι ή… (video)
Ο Εζέκιελ Λαβέτσι δεν πρόλαβε να περάσει στο ματς της Παρί Σεν Ζερμέν με την Πόρτο στο «Ντραγκάο» σαν αλλαγή στο 73’ κι επτά λεπτά μετά αντικαταστάθηκε από τον Χαβιέρ Παστόρε. «Είχε πρόβλημα στον προσαγωγό», εξήγησε μετά τον αγώνα ο προπονητής του, Κάρλο Αντσελότι, ωστόσο η αντίδραση του Αργεντινού μεσοεπιθετικού που κλώτσησε ένα μπουκάλι πηγαίνοντας στον πάγκο κίνησε υποψίες.

Ο 27χρονος άσος, που αποκτήθηκε έναντι 30 εκατ. ευρώ από τη Νάπολι, έχει μόλις 4 συμμετοχές κι όλα κι όλα 157 λεπτά παρουσίας στον αγωνιστικό χώρο με την Παρί. Πώς να μην είναι ύποπτη η αντίδρασή του;





πηγή: sport-fm.gr