Πέμπτη 4 Οκτωβρίου 2012

Όταν έσφιξε η ζώνη…!!

Όταν έσφιξε η ζώνη…
Δείχνοντας χαρακτήρα όταν ο Πανιώνιος τον «ζόρισε» με την άμυνα ζώνης, ο Παναθηναϊκός τσέκαρε το εισιτήριο για τα ημιτελικά του Κυπέλλου νικώντας με 82-61 στο ΟΑΚΑ. Δυσκολίες για τους «πράσινους» απέναντι στους ανταγωνιστικούς «κυανέρυθρους» για τρία δεκάλεπτα, όμως στο τέταρτο ήταν καταιγιστικοί. Πρώτος σκόρερ ο Σχορτσανίτης με 14π., αποθέωση από 4.000 φίλους της ομάδας που έδωσαν μήνυμα συμπαράστασης στη νέα… εποχή. Συμμετοχή στο τέλος για τον 15χρονο Χαραλαμπόπουλο και τον 16χρονο Τολιόπουλο εκατέρωθεν.

Το ματς

Οι «πράσινοι» ξεκίνησαν με πεντάδα τους Διαμαντίδη, Ούκιτς, Ματσιούλις, Πάνκο και Άρμστρονγκ, με μοναδικό απόντα τον τραυματία Κίτσεν κι εν αναμονή του Λάσμε που έρχεται την Παρασκευή. Οι «κυανέρυθροι» άρχισαν το ματς με τους Αθηναίου, Παππά, Πέιν, Μίλμπερν και Μπόγρη, ενώ ο Θανάσης Σκουρτόπουλος δεν είχε στη διάθεσή του τον Μπούκερ που έγινε πατέρας και τον τραυματία Μοτσενίγο.

Πρόβλημα στη ρακέτα

Με αιχμή τον Πάνκο, που πέτυχε 7 γρήγορους πόντους, ο Παναθηναϊκός είχε τον έλεγχο του παιχνιδιού (11-8). Όμως ο Πανιώνιος έβρισκε λύσεις για να παραμένει στο παιχνίδι έχοντας μάλιστα κι ένα προσωρινό προβάδισμα (7-8), ενώ προβλημάτισε τον Αργύρη Πεδουλάκη χάρη στα επιθετικά ριμπάουντ και τα δύο γρήγορα φάουλ που φορτώθηκαν Άρμστρονγκ και Σχορτσανίτης. Δύο συνεχή τρίποντα από Ματσιούλις απομάκρυναν τους γηπεδούχους (22-14) προτού το μήλον της μεταγραφικής έριδος, Καββαδάς, διαμορφώσει το 22-16 του δεκαλέπτου.

Πίεση και διαφορά

Με τους Κυπελλούχους να χρησιμοποιούν στα πρώτα 12 λεπτά του ματς όλους πλην ενός (του 15χρονου Χαραλαμπόπουλου) τους παίκτες της δωδεκάδας, την πίεση στην άμυνα να αυξάνεται και τον Σκορδίλη να προσφέρει λύσεις στο «5», η διαφορά έφτασε σε διψήφια επίπεδα (26-16) στο ξεκίνημα της δεύτερης περιόδου, ενώ με γκολ-φάουλ του Τσαρτσαρή άγγιξε το +14 (34-20). Ο Γκιμπς έδωσε το σύνθημα αντεπίθεσης στον Πανιώνιο, που με οκτώ «αναπάντητους» πόντους πλησίασε στους έξι (34-28) προτού ο Σχορτσανίτης με δύο βολές γράψει τον επίλογο του πρώτου μέρους.

Η ζώνη το έκανε… ντέρμπι

Με πόντους από το «ζωγραφιστό» ο Πανιώνιος μείωσε στο -4 (36-32) με την έναρξη του δευτέρου μέρους, αλλά οι… παλιοσειρές Τσαρτσαρής και Διαμαντίδης φρόντισαν να αυξήσουν ξανά τη διαφορά (41-32), ενώ στις δύο περιπτώσεις που η ομάδα της Νέας Σμύρνης πλησίασε ξανά, «Σόφο» και Ματσιούλις απάντησαν με γκολ-φάουλ. Οι «πράσινοι» έφτασαν και στο +12 (51-39), αλλά η επιλογή του Θανάση Σκουρτόπουλου να εφαρμόσει άμυνα ζώνης αποδείχτηκε σοφή. Οι γηπεδούχοι βραχυκύκλωσαν επιθετικά και οι φιλοξενούμενοι έτρεξαν ένα σερί 6-0 που έκανε το ματς και πάλι ντέρμπι (51-45), αλλά Διαμαντίδης και Σχορτσανίτης με προσωπικές ενέργειες περιόρισαν τη ζημιά κλείνοντας το δεκάλεπτο με 56-48 για την ομάδα τους.

Αγρίεψε στο τέλος

Ο Παναθηναϊκός μπήκε αποφασισμένος να μην επιτρέψει στους αντιπάλους του να ελπίζουν στην έκπληξη ως το τέλος. Με μπροστάρη τον ανίκητο στη ρακέτα Σχορτσανίτη και τον Μπράμος να βοηθά στο σκοράρισμα, οι γηπεδούχοι έτρεξαν ένα επί μέρους σκορ 15-5 και πέντε λεπτά πριν το τέλος με διαφορά 18 πόντων (71-53) τσέκαραν το εισιτήριο για τα ημιτελικά. Με την άμυνα να σφίγγει σαν κλοιός και τον Ούκιτς να σκοράρει συνεχώς, πότε εκμεταλλευόμενος το miss match με τον Γκιμπς και πότε στον αιφνιδιασμό, η διαφορά έφτασε και τους 20, 77-57. Στο 1:52 πριν το τέλος ο 15χρονος Βασίλης Χαραλαμπόπουλος πέρασε στον αγώνα καταχειροκροτούμενος και λίγα δευτερόλεπτα μετά σκόραρε με κάρφωμα στον αιφνιδιασμό. Στον αντίποδα, για τον Πανιώνιο έπαιξε στο φινάλε ο 16χρονος Βασίλης Τολιόπουλος. Η διαφορά έφτασε και στο 82-69 πριν το τελικό 82-61.

Πλέον ο Παναθηναϊκός περιμένει την κλήρωση για τον αντίπαλό του στα ημιτελικά, που θα γίνουν στις 22 Δεκεμβρίου.

Δεκάλεπτα: 22-16, 36-28, 56-48, 82-61.

Διαιτητής: Χριστοδούλου, Πηλοΐδης, Βαρδάλος.

Παναθηναϊκός (Πεδουλάκης): Ξανθόπουλος, Σχορτσανίτης 14 (6/6 βολές, 4/6 δίποντα, 3 ριμπάουντ), Μπράμος 10, Πάνκο 9 (3 ριμπ.), Ματσιούλις 12 (2 ριμπ.), Άρμστρονγκ, Ούκιτς 12 (3 ριμπ., 4 ασίστ), Γιαννόπουλος 7, Τσαρτσαρής 5 (7 ριμπ.), Διαμαντίδης 9 (3 ριμπ., 3 ασίστ), Χαραλαμπόπουλος 2, Σκορδίλης 2.

Πανιώνιος (Σκουρτόπουλος): Μπόγρης 2 (5 ριμπ., 3 κλεψ.), Πέιν 11 (3 ριμπ. 4 ασίστ), Αθηναίου 4, Γκιμπς 6, Μίλμπερν 11, Μπατής 4, Γιάνκοβιτς 10 (3 ριμπ.), Καββαδάς 9, Τολιόπουλος, Παππάς 4 (2 ριμπ., 4 ασίστ).

* Τον αγώνα παρακολούθησαν περίπου 4.000 θεατές. Ανάμεσά τους ο πρόεδρος της ΚΑΕ Δημήτρης Γιαννακόπουλος (οικογενειακώς), ο Θανάσης Γιαννακόπουλος, αλλά και ο Ντέγιαν Τομάσεβιτς.






πηγή: sport-fm.gr

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: