Πέμπτη 4 Οκτωβρίου 2012

«Φανταστική η ατμόσφαιρα στο Άνφιλντ»

«Φανταστική η ατμόσφαιρα στο Άνφιλντ»
Τον θαυμασμό του για τους οπαδούς της Λίβερπουλ και την ατμόσφαιρα που δημιουργούν στο Άνφιλντ εξέφρασε ο Φραντσέσκο Γκουιντολίν την παραμονή της αναμέτρησης της Ουντινέζε με τους «κόκκινους». Ο Ιταλός προπονητής, ωστόσο τόνισε πως δεν είναι οι οπαδοί εκείνοι που αγωνίζονται και πως η ομάδα του θα προσπαθήσει να πάρει ένα θετικό αποτέλεσμα.

Η ατμόσφαιρα που δημιουργούν οι Άγγλοι οπαδοί στην έδρα των ομάδων τους είναι πάντα συγκλονιστική. Όταν μιλάμε για εκείνους της Λίβερπουλ, τότε ο χαρακτηρισμός «παροιμιώδης» είναι αυτός που προσεγγίζει περισσότερο αυτό που συμβαίνει στο Άνφιλντ κάθε φορά που αγωνίζεται η αγαπημένη τους ομάδα.

Την ατμόσφαιρα αυτή εκθείασε ο Φραντσέσκο Γκουιντολίν μιλώντας την παραμονή του αγώνα της Ουντινέζε με τη Λίβερπουλ για τη δεύτερη αγωνιστική του Γιουρόπα Λιγκ. «Στα δικά μας γήπεδα δεν αναπνέεις αυτή την ατμόσφαιρα. Εδώ όλα είναι διαφορετικά. Σου προκαλεί ανατριχίλα το κλίμα του Άνφιλντ. Είναι μια μοναδική ευκαιρία για μένα και τους παίκτες μου να ζήσουμε αυτή τη γιορτή. Γιατί οι οπαδοί της Λίβερπουλ κάνουν γιορτή το κάθε παιχνίδι. Οι φίλαθλοι, πάντως, δεν παίζουν μπάλα, οι ποδοσφαιριστές παίζουν. Οπότε εμείς θα χαρούμε την ατμόσφαιρα, αλλά θα παλέψουμε στο γήπεδο για ένα θετικό αποτέλεσμα», είπε χαρακτηριστικά ο Γκουιντολίν.

Η Λίβερπουλ δεν έχει ξεκινήσει τη χρονιά με τον καλύτερο τρόπο. «Αυτό δεν έχει σημασία όταν μιλάμε για μια σπουδαία ομάδα, με ιστορία και φανταστικό κόσμο. Η Λίβερπουλ έχει την επιτυχία γραμμένη στο γενετικό της κώδικα. Τα αποτελέσματα ακόμα δεν είναι πολύ καλά, αλλά η ομάδα άλλαξε πολύ και χρειάζεται χρόνος για να φανεί η δουλειά του προπονητή. Να είστε σίγουροι πως σύντομα θα βελτιωθεί η βαθμολογική της θέση», ήταν η εκτίμηση του Ιταλού.

Τι μπορεί να περιμένει από το ματς της Πέμπτης; «Πήραμε μια ισοπαλία με την Ανζί στην έδρα μας. Η Λίβερπουλ ξεκίνησε με νίκη εκτός. Αυτό δείχνει πως είναι δύσκολη η αποστολή μας. Ήρθαμε για να διεκδικήσουμε ό,τι καλύτερο. Θέλουμε να τιμήσουμε την ιστορία της Ουντινέζε», απάντησε ο Γκουιντολίν.



πηγή: sport-fm.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: