Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου 2015

Ντέρμπι «αιωνίων»... back to back!!

Την 2η αγωνιστική που είναι προγραμματισμένη για τις 17-18 Οκτωβρίου θα διεξαχθεί το ντέρμπι Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός στο ΟΑΚΑ, λίγες ημέρες μετά τον μεταξύ τους προημιτελικό για το κύπελλο (7/10).

Ντέρμπι «αιωνίων»... back to back!
Στις 7 Οκτωβρίου θα αναμετρηθούν για ένα εισιτήριο στα ημιτελικά του κυπέλλου και περίπου δέκα ημέρες μετά, Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός θα αναμετρηθούν για την δεύτερη αγωνιστική της Basket League! Δύο σημαντικές αναμετρήσεις θα διεξαχθούν και στην πρεμιέρα, με την ΑΕΚ να υποδέχεται τον ΠΑΟΚ και τον Άρη τον Παναθηναϊκό.

Το ντέρμπι του δεύτερου γύρου είναι προγραμματισμένο για την 15η αγωνιστική στο ΣΕΦ (23/1/2016). Όσο για τους «αιώνιους» της Θεσσαλονίκης, το ντέρμπι Αρης-ΠΑΟΚ θα γίνει την 3η αγωνιστική (24/10) και το ΠΑΟΚ-Αρης την 16η (30/1/2016).

Την 4η αγωνιστική θα διεξαχθεί το ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός και την 7η το Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ, ενώ την 8η αγωνιστική η ΑΕΚ θα υποδεχθεί τον Άρη. Τέλος την 10η αγωνιστική θα παίξουν Ολυμπιακός-ΑΕΚ στο ΣΕΦ και την 12η ΑΕΚ-Παναθηναϊκός στο ΟΑΚΑ.

Αναλυτικά, το πρόγραμμα της Α1 για την σεζόν 2015-2016 όπως προέκυψε από την κλήρωση:

inner

inner

inner
*Πηγή: sport-fm.gr*

Ρομέρο... εξ ουρανού!!

Η Βέροια βρέθηκε πολύ κοντά στη νίκη με γκολ του Ναζλίδη στο 77’, αλλά ο Παναιτωλικός με σουτ του Ρομέρο που είχε μπει ως αλλαγή, κατάφερε να σώσει το βαθμό της ισοπαλίας (1-1) μέσα στο Αγρίνιο.

Ρομέρο... εξ ουρανού!
Πιο ιδεατό ντεμπούτο με τη φανέλα του Παναιτωλικού, μάλλον δεν θα μπορούσε να σκεφτεί ο Εμιλιάνο Ρομέρο, ο οποίος πέρασε στο ματς στο 71' και μετά από 11 λεπτά κατάφερε να σκοράρει, χαρίζοντας τον βαθμό της ισοπαλίας στους γηπεδούχους. Οι Αγρινιώτες ήταν καλύτεροι στο α' μέρος κόντρα στη Βέροια, αλλά ουσιαστικά άφησαν ένα ημίχρονο να περάσει ανεκμετάλλευτο.

Στο δεύτερο μέρος, η Βέροια ανασυντάχθηκε, ανέβασε την απόδοσή της, έχασε ευκαιρίες και κατάφερε να σκοράρει στο 77' με σκόρερ τον ηγέτη της, Θωμά Ναζλίδη. Ωστόσο, ο Αργεντινός που πραγματοποίησε την πρώτη του εμφάνιση με τη φανέλα των Αγρινιωτών, ισοφάρισε και αποσόβησε την ήττα για την ομάδα του.

Ο αγώνας

Με σαφή διάθεση να επιτεθεί και να πετύχει γρήγορα ένα γκολ που θα τον έβαζε σε θέση οδηγού, άρχισε το ματς ο Παναιτωλικός κόντρα στη Βέροια και ιθύνων νους αυτού της επιθετικότητας των Αγρινιωτών ήταν ο Βιγιαφάνιες. Ο Αργεντινός που την περσινή περίοδο εντυπωσίασε με τα κατορθώματά του, πήρε για πρώτη φορά φανέλα βασικού και έδειξε ο πιο ορεξάτος παίκτης των γηπεδούχων.

Μάλιστα, στο 18’ πρόσφερε τη φάση του αγώνα, καθώς κινούμενος από τη δεξιά πλευρά, εξέθεσε δύο παίκτες της Βέροιας, μπήκε μέσα στην περιοχή δίνοντας ουσιαστικά μια πάσα «πάρε-βάλε» στον Καπέλ, αλλά ο τελευταίος μπέρδεψε τα πόδια του και έστειλε την μπάλα απελπιστικά άουτ.

Από την πλευρά τους οι φιλοξενούμενοι, έχοντας να διαχειριστούν τις απουσίες των Αμντούν, Γιουσούφ και του Μαγέφσκι που ήταν στον πάγκο δεν μπορούσαν να φανούν καθόλου απειλητικοί στα καρέ του Στεφανάκου και δεν δημιούργησαν ούτε μία κλασική ευκαιρία.

Στο δεύτερο 45λεπτο η κατάσταση διαφοροποιήθηκε, αφού η Βέροια ανέβασε την απόδοσή της και κατάφερε τόσο να μην κινδυνεύσει από τον Παναιτωλικό, όσο και να φανεί απειλητική επιθετικά.

Κύριος εκφραστής της επιθετικής διάθεσης των φιλοξενούμενων ήταν ο Ναζλίδης που σε δύο περιπτώσεις (67’ και 70’) δεν μπόρεσε να σκοράρει, αφού στην πρώτη απόπειρα ο Κουτρομάνος και στη δεύτερη το… δοκάρι του στέρησαν το γκολ. Ωστόσο, στο 77’ ο επιθετικός της Βέροιας ήταν πιο προσεκτικός και αφού μπήκε μέσα στην περιοχή από τα αριστερά και πλάσαρε με το αριστερό, νίκησε τον Στεφανάκο και άνοιξε το σκορ.

Τότε, το ματς πήρε… φωτιά. Ο Παναιτωλικός επιτέθηκε για να πετύχει το γκολ της ισοφάρισης και το κατάφερε άμεσα. Μετά από φάση διαρκείας που δημιουργήθηκε από στημένη φάση των γηπεδούχων, ο Ρομέρο βρέθηκε έξω από την περιοχή και με δυνατό σουτ στο 82’ ισοφάρισε.

Μάλιστα, στη συνέχεια και συγκεκριμένα στο 84’ ο Μαρκόφσκι έχασε μεγάλη ευκαιρία να ανατρέψει το σκορ, αλλά η κεφαλιά που έπιασε μόνος του στην περιοχή πέρασε άουτ και το 1-1 έμεινε μέχρι το τέλος του αγώνα.

Παναιτωλικός (Λιονέλ Πόντες): Στεφανάκος - Κουτρομάνος, Παπάζογλου, Κούσας, Κέβιν - Ντάνι Μπεχαράνο, Μάκος - Κάπελ, Μπεχαράνο, Ουάρντα - Μαρκόφσκι.

Βέροια (Γιώργος Γεωργιάδης): Καντιμοίρης - Νέτο, Σιόντης, Εντζεγκέλε, Γιαννούλης – Μαραγκός, Βεργώνης, Ιμπραΐμ – Κόλα, Γεωργιάδης – Ναζλίδης΄ *Πηγή: sport-fm.gr*

Τέλος από την Τσέλσι η Καρνέιρο!!

Την απόφασή της να αποχωρήσει από την Τσέλσι γνωστοποίησε η Εύα Καρνέιρο στην διοίκηση του συλλόγου και έτσι πλέον αποτελεί παρελθόν από αυτόν.
Η Αγγλοϊσπανίδα γιατρός είχε χάσει το πόστο της από την πρεμιέρα της Πρέμιερ Λιγκ, όταν μπήκε με την άδεια του διαιτητή στο χορτάρι για να δώσει τις πρώτες βοήθειες στον Εντέν Αζάρ, κίνηση που δεν άρεσε στον Ζοσέ Μουρίνιο, ο οποίος δεν είχε δώσει το «οκ».
Συγκεκριμένα, ο Πορτογάλος της είχε απαγορεύσει να είναι παρούσα στις προπονήσεις, τα παιχνίδια και τα ξενοδοχεία πριν τις αποστολές ενώ κατά την διάρκεια του συμβάντος στο ματς με την Σουόνσι την είχε προσβάλει με αισχρούς χαρακτηρισμούς.
Όλα αυτά, έξι εβδομάδες αργότερα, την οδήγησαν στο να πει αντίο στην Τσέλσι έξι χρόνια μετά την πρόσληψή της στον σύλλογο και τέσσερα απ' όταν την έβαλε στην πρώτη ομάδα ο Αντρέ-Βίλας Μπόας.
Τέλος αξίζει να σημειωθεί πως φημολογείται ότι δεν έχει αφήσει στην άκρη να κινηθεί νομικά κατά των «μπλε», την ώρα που η FA εξετάζει το ενδεχόμενο τιμωρίας του Μουρίνιο για όσα της είπε.
*Πηγή: England365.gr*

Τύχη βουνό ο Γηραιός!!

Ο Ηρακλής απέδρασε από τα Περιβόλια με ισοπαλία, χάρη στον Περνίς, αλλά και την τύχη του. Ο Πλατανιάς πήρε τον πρώτο του πόντο, αλλά έχει κάθε δικαίωμα να αισθάνεται αδικημένος από το 0-0.

Τύχη βουνό ο Γηραιός
Ο Πλατανιάς πάλεψε με την ατυχία του, είχε πολλά κόρνερ, δοκάρι στο 81’ με τον Κουλιμπαλί, αλλά δεν κατόρθωσε, παρά να πάρει τον πρώτο του πόντο στη φετινή Σούπερ Λίγκα. Ο Ηρακλής περιορισμένος σε παθητικό ρόλο σε όλη τη διάρκεια του ματς, αγωνίστηκε για να μην ηττηθεί και τα κατάφερε εξαιτίας της τύχης, αλλά και της εξαιρετικής εμφάνισης του Περνίς, που κράτησε το μηδέν με καίριες επεμβάσεις. Με δέκα ποδοσφαιριστές, τελείωσε την αναμέτρηση ο Ηρακλής, λόγω αποβολής του Μπαρτολίνι.

Το ματς
Ο Πλατανιάς, μπήκε με ένα σχήμα 4-2-3-1 και τον Μιλούνοβιτς να έχει έναν ελεύθερο ρόλο, θέλοντας όμως περισσότερο να μεταφέρει το παιχνίδι προς τα δεξιά, όπου μαζί με τον Ντίνα και τον Κουλιμπαλί, οι γηπεδούχοι ήθελαν ν’ ασκήσουν πίεση. Η σκέψη φάνηκε σωστή από πλευράς Γιώργου Παράσχου, με τους τρεις παίκτες να θέλουν να συνδυαστούν σε αρκετές περιπτώσεις, ωστόσο, δεν μπόρεσαν να δημιουργήσουν κάποια καθαρή φάση. Ολοκληρωμένη προσπάθεια βγήκε μόνο μία, όταν ο Κουλιμπαλί από δεξιά, έβγαλε σέντρα, ωστόσο η κεφαλιά του Πάγκαλου, έφυγε πάνω από την εστία.

Ο τελευταίος άρχισε να παίρνει κάποιες περισσότερες πρωτοβουλίες στο τελευταίο τέταρτο του πρώτου μέρους, έχοντας κι αυτός όμως αρκετές ημιτελείς προσπάθειες. Η κατοχή της μπάλας, που στα πρώτα 35 λεπτά ήταν 63-37% για τον Πλατανιά, δείχνει και την διάθεση του Ηρακλή ν’ αμυνθεί κυρίως και να μην μπορεί ν’ απειλήσει, πέρα από μια φάση του Λάζαρ στο 2’ που πήγε σχεδόν από το κέντρο να «κρεμάσει» τον Ολιμπά, αλλά ο πορτιέρο του Πλατανιά, έδιωξε σε κόρνερ.

Το σκηνικό δεν άλλαξε, ούτε στην έναρξη του β’ μέρους, με τον Πλατανιά να έχει την εδαφική υπεροχή και τον Ηρακλή, σε εντελώς παθητικό ρόλο. Ο Παράσχος σε μια προσπάθεια να βάλει άλλον έναν παίκτη με ικανότητα να περάσει την τελική πάσα, έριξε στο ματς τον Μενδρινό, στη θέση του Στανισάβλιεβιτς, με την έναρξη του β’ μέρους.

Οι μαζεμένες φάσεις ήρθαν για τον Πλατανιά στο 70’ όταν μετά τη σέντρα του Πάγκαλου, ο Στάμος έστειλε με δύναμη την μπάλα προς την εστία της ομάδας του, με τον Περνίς ν’ αποκρούει ενστικτωδώς σε κόρνερ. Στην εκτέλεση του, ο Γκνιάτιτς έπιασε κεφαλιά, που έφυγε λίγο έξω. Ο Παράσχος που στο 66’ είχε περάσει τον Ράμος, 10 λεπτά μετά πέρασε και τον Ανγκούλο, παίζοντας με όλα τα επιθετικά του όπλα για το τελευταίο κομμάτι του ματς. Στο 81’ μετά από πολλά κόρνερ, ο Κουλιμπαλί κάνει εξαιρετική κίνηση, αλλά το σουτ του με το δεξί πέφτοντας, με γυρισμένη πλάτη, χτυπάει στο αριστερό δοκάρι του Περνίς.

Πλατανιάς: Ολιμπά, Κουλιμπαλί, Βάντερσον,Σελίν, Μπανανά, Γκνιάτιτς, Ντίνας, Στανισάβλιεβιτς (46’ Μενδρινός), Γιακουμάκης, Μιλούνοβιτς (66’ Ράμος), Πάγκαλος (77’ Ανγκούλο)

Ηρακλής: Περνίς, Μπουκουβάλας, Καρλίτος (54’ Σαραμαντάς), Στάμου, Μπαρτολίνι, Ιντζόγλου, Πορτουλίδης (66’ Μακρής), Λάζαρ, Πασάς, Κυριακίδης, Βέλλιος (75’ Λουκίνας)

Κίτρινες:Κουλιμπαλί -Μπουκουβάλας, Καρλίτος, Σαραμαντάς

Κόκκινες: Μπαρτολίνι (2 κίτρινες)

Διαιτητής: Λαμπρόπουλος *Πηγή: sport-fm.gr*

Μαζί στο ντέρμπι Σαββίδης-Μελισσανίδης!!

Μια εικόνα που δεν συνηθίζεται στο ελληνικό πρωτάθλημα -και παράλληλα θα στείλει μήνυμα εξυγίανσης- είναι πιθανότατο να δούμε στην Τούμπα. Οι Σαββίδης-Μελισσανίδης θα δουν δίπλα-δίπλα το ΠΑΟΚ-ΑΕΚ.

Μαζί στο ντέρμπι Σαββίδης-Μελισσανίδης!
Σε μια κίνηση που δεν συνιστά είδηση σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, αλλά στη δική μας αποτελεί αν μη τι άλλο ελπιδοφόρο μήνυμα για το μέλλον σκοπεύουν να προχωρήσουν οι Ιβάν Σαββίδης και Δημήτρης Μελισσανίδης.

Στο πλαίσιο των καλών σχέσεων που ούτως ή άλλως διατηρούν οι δυο άνδρες, είναι πολύ πιθανό να στείλουν μήνυμα εξυγίανσης, μέσω του μεγάλου ντέρμπι του ΠΑΟΚ με την ΑΕΚ.

Εφόσον λοιπόν γίνει πράξη η πρόθεσή τους, ο Μελισσανίδης θα βρεθεί την Τετάρτη στα επίσημα του γηπέδου της Τούμπας και σε μια εικόνα βγαλμένη από την προηγμένη ποδοσφαιρικά Ευρώπη, θα κάτσει δίπλα στον Σαββίδη για να παρακολουθήσουν μαζί το παιχνίδι των ομάδων τους. *Πηγή: sport-fm.gr*

ΑΕΚ για νίκη στη… Θεσσαλονίκη!! (pics)

Πανέτοιμη για το πρώτο ντέρμπι της χρονιάς είναι η ΑΕΚ. Με όλα σχεδόν τα όπλα της και στόχο το μεγάλο διπλό στην Τούμπα επί του ΠΑΟΚ, η «Ένωση» έφτασε το απόγευμα της Τρίτης στη Θεσσαλονίκη.

ΑΕΚ για νίκη στη… Θεσσαλονίκη (pics)
inner

inner

inner

inner

inner

inner

inner
*Πηγή: sport-fm.gr*

«Θερμό» τετ-α-τετ «αιώνιων», έπαινοι Θ. Γιαννακόπουλου για Σπανούλη!! (pics)

Με τους καλύτερούς οιωνούς έγινε η «προθέρμανση» για την Basket League, καθώς μέλη των «αιωνίων» τα είπαν σε πολύ καλό κλίμα. Εκθείασε Σπανούλη ο Θανάσης Γιαννακόπουλος.

«Θερμό» τετ-α-τετ «αιώνιων», έπαινοι Θ. Γιαννακόπουλου για Σπανούλη! (pics)
Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός έδειξαν ότι δεν έχουν να χωρίσουν τίποτα εκτός των αγωνιστικών χώρων. Λίγα λεπτά πριν την κλήρωση της Basket League μέλη των δύο ομάδων τα είπαν σε πολύ καλό κλίμα.

Αρχικά, ο Γιώργος Αγγελόπουλος και ο Τάκης Μπαλτάκος συνομίλησαν σε πολύ καλό κλίμα για λίγα λεπτά. Στη συνέχεια ο Θανάσης Γιαννακόπουλος είχε χειραψία με τον Παναγιώτη και τον Γιώργο Αγγελόπουλο, αλλά και τον Βασίλη Σπανούλη (!), βάζοντας στην άκρη την κόντρα των τελευταίων ετών…

inner

Μάλιστα, ο κύριος Γιαννακόπουλος συνομίλησε με αρκετά μέλη των «ερυθρόλευκων» και αναφέρθηκε με άκρως κολακευτικά λόγια για τον αρχηγό των Πειραιωτών.

Συγκεκριμένα τον εκθείασε για την δουλειά που έχει κάνει όλα αυτά τα χρόνια και είπε ότι είναι πολύ καλός χαρακτήρας.

inner

inner
*Πηγή: sport-fm.gr*

Η 11άδα του Ολυμπιακού!

Καμία έκπληξη από τον Μάρκο Σίλβα στην 11άδα του Ολυμπιακού για το παιχνίδι με την SKODA Ξάνθη.

Η 11άδα του Ολυμπιακού
Χωρίς εκπλήξεις η 11άδα του Ολυμπιακού στο παιχνίδι με την SKODA Ξάνθη στα Πηγάδια.

Ο Μάρκο Σϊλβα επέλεξε τον Ρομπέρτο κάτω από την εστία, και στην άμυνα τους Σιόβα, Ντα Κόστα, Μαζουακού και Ελαμπντελαουί.

Στη μεσαία γραμμή παραμένει ο Καμπιάσο ο οποίος δίπλα του θα έχει τον Μιλιβόγιετς. Μπροστά τους ο Φορτούνης, που παίρνει τη θέση του τραυματία Τσόρι. Στα άκρα οι Ντουρμάζ και Πάρντο και στην κορυφή της επίθεσης ο Ιντέγε.

Αναλυτικά:

Ρομπέρτο, Ελαμπντελαουί, Σιόβας, Ντα Κόστα, Μαζουακού, Καμπιάσο, Μιλιβόγεβιτς, Φορτούνης, Πάρντο, Ντουρμάζ και Ιντέγε.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Ο Αλί Μανσούρ με φανέλα της ΑΕΚ! (pic)

Η κιτρινόμαυρη πινελιά (με φόντο το γήπεδο) που είχε η συνάντηση Μελισσανίδη-Αλ Μανσούρ επιβεβαιώθηκε. Ο προερχόμενος από τη βασιλική οικογένεια του Κατάρ εκατομμυριούχος πόζαρε με φανέλα της ΑΕΚ.

Ο Αλί Μανσούρ με φανέλα της ΑΕΚ! (pic)
Φωτογραφικές… αποδείξεις ότι το περιεχόμενο της κουβέντας του Δημήτρη Μελισσανίδη με τον Ρασίντ Αλί Αλ Μανσούρ περιελάμβανε και την ΑΕΚ κυκλοφόρησαν την Τρίτη.

Η συνάντηση του ιδιοκτήτη της AEGEAN με το μέλος της βασιλικής οικογένειας του Κατάρ και πρόεδρο του χρηματιστηρίου της χώρας είχε γίνει γνωστή από την περασμένη εβδομάδα.

Πέραν των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων ωστόσο που τέθηκαν στο τραπέζι (και παρόλο από την ΑΕΚ φρόντισαν να κρατηθεί χαμηλά η μπάλα) είναι δεδομένο ότι συζητήθηκε και το θέμα της «Αγιά-Σοφιάς».

Μπορεί λοιπόν να μην έγινε γνωστός ο τρόπος με τον οποίο προτάθηκε στον Αλ Μανσούρ να εμπλακεί στο πρότζεκτ του γηπέδου της ΑΕΚ, επιβεβαιώνεται όμως ότι εκείνος είχε ήδη μια… γνωριμία μαζί της: Ποζάροντας ο ίδιος και οι συνεργάτες του με την κιτρινόμαυρη φανέλα που του δώρισε ο Μελισσανίδης.

inner
*Πηγή: sport-fm.gr*

Από Τετάρτη τα εναπομείναντα εισιτήρια με την Άρσεναλ!!

Ο Ολυμπιακός ενημέρωσε τους οπαδούς του ότι έχουν απομείνει εισιτήρια για το παιχνίδι με την Άρσεναλ.

Από Τετάρτη τα εναπομείναντα εισιτήρια με την Άρσεναλ
Μάλιστα, αυτά θα διατεθούν στους φίλους της ομάδας από αύριο, Τετάρτη από τις 10 το πρωί έως και τις 18:00.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός:

H Π.Α.Ε. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ, για τον αγώνα της 2ης Αγωνιστικής του UEFA CHAMPIONS LEAGUE μεταξύ των ομάδων ARSENAL – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ, που θα διεξαχθεί στο “EMIRATES STADIUM” την Τρίτη 29/9/2015 στις 19:45 (τοπική ώρα), ενημερώνει τους φίλους της ομάδας για τα εξής:

Τα εναπομείναντα εισιτήρια του αγώνα θα διατεθούν από Τετάρτη 23/9 και καθημερινά (10.00-18.00) έως την εξάντλησή τους.
Κάθε φίλαθλος για να προμηθευτεί εισιτήριο πρέπει να επιδείξει Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας ή Διαβατήριο και κάρτα φιλάθλου Ολυμπιακού.

Η Τιμή των εισιτηρίων είναι 50€

Η ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ υπενθυμίζει στους φιλάθλους ότι για να προμηθευτούν εισιτήριο για τα παιχνίδια της ομάδας μας θα πρέπει να έχουν την «κάρτα φιλάθλου Ολυμπιακού» που ο φίλαθλος θα προμηθεύεται καταβάλλοντας 10 € ετησίως, ποσό που θα πηγαίνει εξ ολοκλήρου στο ταμείο του Ερασιτέχνη, ώστε να συνεχίσουν οι ομάδες μας να πρωταγωνιστούν σε όλα τα αθλήματα.

Οι φίλαθλοι θα μπορούν να προμηθεύονται την «κάρτα φιλάθλου Ολυμπιακού» από το γραφείο του τμήματος μελών/φιλάθλων του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού που βρίσκεται στο στάδιο Γ. Καραϊσκάκης (κάτω από θύρα 19 – Εμπορική Στοά).

Επίσης θα μπορούν να προμηθεύονται την «κάρτα φιλάθλου Ολυμπιακού» και από το Internet (www.osfp.gr)

Για πληροφορίες σχετικά με την «κάρτα φιλάθλου Ολυμπιακού» μπορείτε να καλείτε στον Ερασιτέχνη Ο.Σ.Φ.Π στο 2104190902-4 και 2111007060.

*Φίλαθλοι, παρακαλούμε για την προστασία σας, να προμηθεύεστε εισιτήρια ΜΟΝΟ από τα επίσημα σημεία πώλησης της Π.Α.Ε. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ.

Ο Καντονά θα φιλοξενήσει μετανάστες στο σπίτι του για δύο χρόνια!!

Μια οικογένεια μεταναστών αποφάσισε να φιλοξενήσει στο σπίτι του ο Ερίκ Καντονά για τουλάχιστον δύο χρόνια.

Ο Καντονά θα φιλοξενήσει μετανάστες στο σπίτι του για δύο χρόνια!
Μιλώντας σε γαλλικό ραδιοφωνικό σταθμό ο Ερίκ Καντονά το έκανε γνωστό... Θα φιλοξενήσει και θα τρέφει για δύο χρόνια μια οικογένεια μεταναστών στο σπίτι του στη Γαλλία

«Εάν φιλοξενήσεις κάποιον ο οποίος δεν έχει το δικαίωμα να δουλέψει τότε δεν είσαι και υπεύθυνος για να τον ταϊζεις;» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ερίκ Καντονά ο οποίος εξήγησε τον λόγο που αποφάσισε κάτι τέτοιο...

Όπως είπε μεγάλο ρόλο σε αυτό έχει παίξει το γεγονός ότι ο παππούς του και η γιαγιά του υπήρξαν μετανάστες. *Πηγή: sport-fm.gr*

«Είναι προετοιμασμένος να περιμένει μέχρι τον Γενάρη ο Τουράν»

Προετοιμασμένος να παίξει τον Ιανουάριο είναι ο Αρντά Τουράν ανεξάρτητα από το ενδεχόμενο που υπάρχει να του δοθεί το ΟΚ να παίξει από τώρα.

«Είναι προετοιμασμένος να περιμένει μέχρι τον Γενάρη ο Τουράν»
Η Μπαρτσελόνα προσπαθεί να λάβει το ΟΚ για να τον χρησιμοποιήσει λόγω του τραυματισμού του Ραφίνια, αλλά ο Αρντά Τουράν είναι προετοιμασμένος να περιμένει.

Ο μάνατζερ του παίκτη, Αχμέτ Μπουλούτ μίλησε στην Marca για την προσπάθεια που καταβάλουν οι υπεύθυνοι της ομάδας της Βαρκελώνης να δηλώσουν τον πελάτη του στο πρωτάθλημα.

«Είναι αρκετά χαρούμενος με την ιδέα ότι μπορεί να αγωνιστεί πριν τον Ιανουάριο. Ωστόσο ξέρει ότι δεν είναι εύκολο να λάβει την άδεια από τη FIFA. Δεν είμαστε αισιόδοξοι», αναφέρει ο τούρκος μάνατζερ και συνεχίσει:

«Είμαστε ρεαλιστές. Έχουμε ήδη προετοιμαστεί ότι δεν θα μπορεί να παίξει μέχρι και τον Ιανουάριο. Πάντως, ο Τουράν είναι έτοιμος να παίξει», κατέληξε. *Πηγή: sport-fm.gr*

O Eσιέν , το πριμ, το πρόστιμο και το ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ πρόβλημα του Παναθηναϊκού!!

Ο Τάσος Νικολογιάννης αναφέρεται στο ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ πρόβλημα του Παναθηναϊκού, αλλά και στο θέμα Εσιέν, το πριμ πρωταθλήματος, το πρόστιμο αποκλεισμού που έπρεπε να μπει και τις νίκες που κάνει ο Ολυμπιακός και με διαιτητή τον Μήτσιο και στην Ξάνθη
Επιστροφή στο πρωτάθλημα από σήμερα με τον Παναθηναϊκό να παίζει αύριο με τον Λεβαδειακό σε  ένα κλίμα βαρύ, μετά και την ήττα με τον Πανιώνιο. Όλα ξεκίνησαν φέτος από τον ευρωπαϊκό αποκλεισμό και τα υπόλοιπα είναι παρεπόμενα. Ηταν αναμενόμενο η γκέλα με τον Πανιώνιο να έχει προκαλέσει τόσο θόρυβο στον κόσμο του Παναθηναϊκού, που δεν είναι διατεθειμένος να δείξει άλλη ανοχή σε μία ομάδα, που την στήριξε όσο καμία άλλη στο παρελθόν. Το πιο κακό νέο είναι, ότι ο οργανισμός του Παναθηναικού, αλλά και ο κόσμος ασχολούνται με τα γύρω-γύρω και όχι με το παιχνίδι το ίδιο, που θα είναι δύσκολο, όπως είναι τα περισσότερα παιχνίδια για τον Παναθηναϊκό ειδικά στην κατάσταση, που βρίσκεται.
ADVERTISEMENT
Και είναι ανησυχητικό αυτό, διότι η ομάδα πάει να παίξει ένα παιχνίδι με το θέμα του Εσιέν να είναι στην κορυφή της επικαιρότητας και μάλιστα σε διπλό ταμπλό. Από την μία η παράταση της εμφάνισής του λόγω μυικών ενοχλήσεων και από την άλλη το περίφημο αλκοτέστ, που έγινε θέμα για το αν ήπιε δύο μπύρες η ένα ποτήρι κρασί( με αυτά έχεις 0,30). Και λέω ότι είναι ανησυχητικό, διότι έχουμε μπει όλοι σε ένα τρυπάκι και ασχολούμαστε με θέματα γύρω-γύρω και όχι μα αυτό καθαυτό το ματς. Ναι να αποδοθούν ευθύνες για το γεγονός, ότι ο Εσιέν δεν έχει παίξει ακόμα, ναι να αποδοθούν ευθύνες αν τελικά ο Εσιέν δεν παίξει και να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι . Αλλά ρε παιδιά αύριο ο Παναθηναϊκός παίζει με τον Λεβαδειακό και αν πάει με την συγκέντρωση στον …Εσιέν που δεν παίζει θα χάσει άλλο ένα παιχνίδι και θα λέμε μετά τι φταίει.
Το σίγουρο είναι ότι ο Παναθηναϊκός αγωνιστικά είναι σε πολύ κρίσιμο σημείο. Ο Αναστασίου κρίνεται παιχνίδι με παιχνίδι αι αυτό δεν είναι και το πιο εύκολο πράγμα, για να λειτουργήσει ο οποιοσδήποτε προπονητής στον κόσμο, αλλά όπως στρώνεις…..κοιμάσαι. Οι παίκτες από την δική τους πλευρά στο γήπεδο θα δείξουν , αν έχουν πάρει το μήνυμα, ότι υπάρχουν σοβαρές απαιτήσεις από τους ίδιους. Ο Αλαφούζος πήγε και τους το είπε στη χθεσινή προπόνηση και μάλιστα σε μία προσπάθεια να τους δώσει ένα κίνητρο παραπάνω, τους έταξε και ένα μεγάλο πριμ πρωταθλήματος. Ετσι , για να μην αιωρείται και στον αέρα ότι τα …παιδιά δεν πληρώνονται και ίσως για αυτό δεν τα δίνουν όλα. Εγώ δεν είμαι Αλαφούζος, αλλά αν ήμουνα, πρώτα θα έριχνα σε όλο το αγωνιστικό τμήμα ένα βαρύ πρόστιμο για τον αποκλεισμό-ντροπή από την Καμπάλα και μετά θα τους έδινα και πριμ για την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Αλλά έπρεπε να γίνει και το πρώτο, που δεν έγινε, για να πονέσουν οι παίκτες και στην τσέπη και να καταλάβουν τι ζημιά έκαναν και αυτοί(όπως και ο προπονητής και όλοι όσοι εμπλέκονται στο αγωνιστικό) στην ομάδα, στο πρεστίζ της , για να δουν τι πίκρα έδωσαν στον κόσμο του Παναθηναϊκού.
Για να τελειώσω με κάτι ακόμα και ενόψει του αυριανού αγώνα με τον Λεβαδειακό. Για να μπορέσει ο Παναθηναϊκός να γίνει και πάλι εκλυστικός για τον κόσμο του θα πρέπει να γίνει ΟΜΑΔΑ εντός και εκτός γηπέδου. Κάτι που δεν συμβαίνει και για μένα αυτό είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα. Το «εγώ παίζω και για σένα για να καλύψω το λάθος σου» έχει γίνει φέτος «εσύ φταις , όχι εγώ». Και με αυτό δεν μιλάω μόνο για τους παίκτες. Μιλάω και για το πώς , στα δικά μου μάτια, αντιδρούν αρκετοί από αυτούς που εμπλέκονται με την ομάδα. Όχι όλοι, αλλά αρκετοί, για να κάνουν την ζημιά. Αν αυτό δεν αλλάξει μην περιμένετε να δείτε κάτι διαφορετικό.
Και φυσικά όταν η ομάδα δεν πηγαίνει καλά, όταν έρχονται οι ήττες και οι αποκλεισμοί καταλαβαίνετε, ότι όλα και βγαίνουν πιο εύκολα και διογκώνονται ακόμα πιο εύκολα. Δεν νομίζω ότι αν ο Παναθηναϊκός έπαιζε σήμερα στην Ευρώπη και ήταν πρώτος στην βαθμολογία στο πρωτάθλημα θα ασχολείτο κανείς με το αν ο Εσιέν ήπιε μία, η δύο μπύρες, η με το αν θα παίξει με τον Πλατανά,η την Ξάνθη. Θα γινόταν ένα θέμα, που θα πέρναγε στα ψιλά. Η νομίζετε εσείς, ότι όλοι οι παίκτες όλων των ομάδων κάθονται σπίτι τους και δεν βγαίνουν έξω. Και στον Ολυμπιακό , υπάρχουν παίκτες, που το ρίχνουν κάποιες φορές έξω , αλλά εκεί δεν γράφεται και δεν λέγεται τίποτα , αφού η ομάδα τους είναι πρώτη και όλα βαίνουν καλώς.
Αναφέρθηκα στον Ολυμπιακό, που σήμερα παίζει στην Ξάνθη, που είναι πολύ φιλόξενη για την ομάδα του Πειραιά, που συνήθως κερδίζει. Σίγουρα ο Ολυμπιακός κερδίζει με διαιτητή τον Μήτσιο, όπως δείχνουν τα τελευταία παιχνίδια που τον έχει παίξει ο Μήτσιος, ενώ απέναντί του δεν θα βρει σήμερα τον Μπέρτο. Ναι τον αμυντικό της Ξάνθης , που πριν τον τελικό κυπέλλου πέρυσι είχε αναφερθεί στην εύνοια , που έχει ο Ολυμπιακός  από την διαιτησία το καλοκαίρι αποκτήθηκε από τον Ολυμπιακό, αλλά έμεινε δανεικός στην Ξάνθη και σήμερα δεν παίζει διότι έπαθε…….διάστρεμμα. Και ζήσαμε εμείς καλά και αυτοί καλύτερα…
*Πηγή: gazzetta.gr*

H UEFA διαψεύδει το... ντόπινγκ!!

Η έρευνα της Sunday Times άναψε... φωτιές στην Ευρώπη, όμως η UEFA διέψευσε κατηγορηματικά την είσοδο του ντόπινγκ στο Champions League!
H UEFA έβαλε... φρένο στις αποκαλύψεις για την παρουσία του ντόπινγκ στο Champions League. Οπως ήταν φυσικό, η είδηση της χρήσης αναβολικών ουσιών την πενταετία 2008-2013 στη κορυφαία διοργάνωση αναστάτωσε όλη την ποδοσφαιρική Ευρώπη. Ωστόσο, η αντίδραση της Ομοσπονδίας ήταν άμεση, αντικρούοντας τα συμπεράσματα της έρευνας που έδειξε πως το 7.7% των 879 ποδοσφαιριστών που συμμετείχαν έδειξαν υψηλά επίπεδα τεστοστερόνης.
ADVERTISEMENT
«Αυτή η μελέτη δεν παρουσιάζει καμία επιστημονική απόδειξη της παρουσίας ντόπινγκ στο ποδόσφαιρο. H UEFA χρησιμοποιεί ένα εξαιρετικό πρόγραμμα αντι-ντόπινγκ κοντρόλ, με περισσότερους από 2000 ελέγχους τον χρόνο. Εμφανίστηκαν μόλις δυο κρούσματα  και αυτά λόγω χρήσης ναρκωτικών. Αυτό αποδεικνύει πόσο σπάνιο είναι το ντόπινγκ στο ποδόσφαιρο» τονίζει η ανακοίνωση. Η μελέτη που παρουσίασε η εφημερίδα «Sunday Times» εξέτασε 4.195 δείγματα ούρων από ποδοσφαιριστές σε 12 εργαστήρια και τα αποτελέσματα χτύπησαν... καμπανάκια.

*Πηγή: gazzetta.gr*

Το ντέρμπι της δεύτερης πόλης!!


Η Άστον Βίλα αντιμετωπίζει την Μπέρμιγχαμ μετά από τέσσερα χρόνια και ο Θάνος Σαρρής γράφει για το Second City Derby που αναβιώνει την Τρίτη (22/09) για το League Cup, την ιστορία του και το ελληνικό ενδιαφέρον!

Αντιπαλότητα στη βιβλιοθήκη....

Περπατώντας κανείς στο κέντρο του Μπέρμιγχαμ, δεν γίνεται να μην θαυμάσει στην Centenary Square την νεότευκτη, υπερσύγχρονη κατασκευή, η οποία αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες και σημαντικότερες δημόσιες βιβλιοθήκες στην Ευρώπη. Κι όμως, το 2013, όταν και άνοιξε τις πόρτες της, ένα σημαντικό μέρος της πόλης εξαγριώθηκε και αποφάσισε να γυρίσει την πλάτη του στο κτίριο-στολίδι στην δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Αγγλίας. Ο λόγος; Η βιβλιοθήκη φωταγωγήθηκε στα χρώματα της Άστον Βίλα! Το site της Birmingham Mail γέμισε με παράπονα: «Εμείς κουβαλάμε το όνομα της πόλης, όχι η Άστον Βίλα», δήλωσε ένα εξαγριωμένος οπαδός της Μπέρμιγχαμ Σίτι ενώ ένας άλλος ξεκαθάρισε: «Πώς γίνεται να αποτελεί κάτι καλό για την πόλη όταν αποξενώνει τα 2/3 των κατοίκων της;». Οι... κακές γλώσσες λένε πως η σύνδεση της βιβλιοθήκης με την Βίλα, τόσο λόγω χρωμάτων όσο και κάποιων εκδηλώσεων οδήγησε σε μποϊκοτάζ από φίλος των «μπλε», οι οποίοι είχαν απειλήσει ανοιχτά ότι θα απέχουν!

Το ντέρμπι της Μπέρμιγχαμ με την  Άστον Βίλα ίσως δεν έχει την φήμη και τις πρόσφατες μνήμες ενός Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Μάντσεστερ Σίτι ή ενός Άρσεναλ-Τότεναμ, ωστόσο, αποτελώντας την σημαντικότερη μάχη της δεύτερης μεγαλύτερης πόλης στο Νησί, έχει τη δική του ιστορία, την δική του μεγάλη αντιπαλότητα και μια μοναδική ατμόσφαιρα να το συνοδεύει. Είναι το μεγάλο ντέρμπι των Γουέστ Μίντλαντς και έχει πάρει την ονομασία Second City Derby, ακριβώς λόγω του ότι εδρεύει στην δεύτερη μεγαλύτερη πόλη μετά το Λονδίνο. Η Γουέστ Μπρομ, που βρίσκεται περίπου οκτώ χιλιόμετρα από το βορειοδυτικό μέρος της πόλης νίκησε τους Βίλανς στην Premier League και ευχήθηκε καλή επιτυχία στους Blues για το ντέρμπι της Τρίτης. Είναι γνωστό πως σε τέτοια ματς, το να νικήσει η ομάδα της Championship αυτή της Premier League είναι απολύτως λογικό! Όπως αναμενόταν, η Μπέρμιγχαμ δε δυσκολεύτηκε να εξαντλήσει τα εισιτήρια που της αναλογούν ως φιλοξενούμενος.

Χουλιγκανισμός όπως στα 80ς!

Η μάχη της Τρίτης για το League Cup λοιπόν θα είναι η πρώτη φορά που οι δύο ομάδες τίθενται αντιμέτωπες μετά το 2011. Τότε, οι Blues ήταν ακόμα στην Premier League και είχαν αναδειχθεί ισόπαλοι 1-1 με τους Βίλανς. Ένα χρόνο πριν από εκείνη την αναμέτρηση, οι δύο ομάδες συναντήθηκαν όπως τώρα για το League Cup και οι γηπεδούχοι νίκησαν 2-1 στο St Andrews, φτάνοντας τελικά μέχρι την κατάκτηση του Κυπέλλου. Το γκολ του Ζίγκιτς, ο οποίος στη συνέχεια κόστισε πάρα πολλά στη Μπέρμιγχαμ χωρίς να αγωνίζεται, ήταν εκείνο που ολοκλήρωσε το θρίαμβο και η λήξη υπενθύμισε τις βαθιές ρίζες της κόντρας: Οι οπαδοί των νικητών εισέβαλαν στο γήπεδο για να πανηγυρίσουν και κινήθηκαν προς την κερκίδα των Βίλανς.. Εκείνοι απάντησαν πετώντας καθίσματα και κάνοντας... αντεπίθεση, ενώ η αστυνομία ανέφερε πως αρχικά έφυγε φωτοβολίδα από τη μεριά των φιλοξενούμενων. Ναι, συμβαίνουν και στην Αγγλία!




«Δεν έχουμε ξαναδεί κάτι τέτοιο εδώ και 25 χρόνια, θύμισε την δεκαετία 80'». Με τα λόγια αυτά ο επικεφαλής της αστυνομία για την αναμέτρηση του Δεκεμβρίου του 2010 περιέγραψε τα όσα έγιναν, κάνοντας λόγο για «εισβολή που μπορούσε να προκαλέσει γενική σύρραξη». Συνολικά 27 άτομα χρειάστηκαν βοήθεια από τους νοσοκόμους, εκ των οποίων οι 24 μέσα στο γήπεδο. Πέντε μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο, ενώ σε αυτούς προστέθηκαν ακόμα τρεις από συγκρούσεις που έγιναν εκτός St' Andrews. Είναι χαρακτηριστικό ότι το επεισόδιο της σειράς ντοκιμαντέρ Police Academy UK που αφορούσε τον χουλιγκανισμό γυρίστηκε το 2011 στο Μπέρμιγχαμ, καλύπτοντας το πως η αστυνομία αντέδρασε στις βίαιες σύγκρουσης της προηγούμενης χρονιάς.





Ο Άλεξ ΜακΛις που ήταν στον πάγκο της Σίτι (αργότερα έγινε μισητός αφού πέρασε στην απέναντι όχθη) τότε δεν μπορούσε να μην εκφράσει την δυσαρέσκειά του. Δεν είναι τυχαίο ότι φέτος, όταν η κληρωτίδα έβγαλε το ζευγάρι, ο τοπικός Τύπος εξέφρασε τους φόβους του για διεξαγωγή του καθημερινή, τονίζοντας ότι για λόγους ασφαλείας θα ήταν καλύτερα να γίνει Κυριακή μεσημέρι, όπως όταν οι δύο ομάδες έπαιζαν στην ίδια κατηγορία, προκειμένου να μην δοθεί στους οπαδούς χρόνος να πίνουν για ώρες πριν την αναμέτρηση. Παρότι η Αστυνομία έχει δηλώσει ότι μπορεί να ελέγξει την κατάσταση, ΜΜΕ και τοπικές αρχές φοβούνται την έκθεση λόγω της αναμέτρησης της Νέας Ζηλανδίας με την Νότιο Αφρική για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράγκμπι στο ίδιο γήπεδο τέσσερις μέρες μετά, η οποία έχει στρέψει τα μάτια του κόσμου του αθλήματος στην πόλη την περίοδο αυτή. Και φυσικά, δεν μπορούσαν να μην θυμηθούν το 2010..

Παραδοσιακή κόντρα

Όπως όλα τα τοπικά ντέρμπι, η κόντρα ανάμεσα στους οπαδούς των δύο ομάδων υπήρξε από τα πρώτα χρόνια της δημιουργίας τους. Η «παρθενική» τους αναμέτρηση ήρθε στις 27 Σεπτεμβρίου του 1879, όταν η Μπέρμιγχαμ ακόμα ονομαζόταν Σμολ Χιθ Αλάιανς, σε ένα γηπεδάκι όπου οι παίκτες της Βίλα χαρακτήριζαν περιφρονητικά ως «κατάλληλο μόνο για σπηλαιολόγους». Η πρώτη επίσημη μάχη καταγράφτηκε το 1887, με την Βίλα να νικά για το FA Cup με 4-0. Στη συνέχεια, επικράτησε και στην πρώτη τους αναμέτρηση για το Πρωτάθλημα. Αρκετές μάχες τους από τότε έγραψαν ιστορία. Το 1925 η Άστον Βίλα νικούσε 3-0 με 11 λεπτά να απομένουν και η Μπέρμιγχαμ κατάφερε να ισοφαρίσει. Την επόμενη σεζόν, περίπου 23.000 άνθρωποι συγκεντρώθηκαν στο ματς των... ρεζερβών των δύο ομάδων, με τους Βίλανς να θαυμάζουν το νέο μεταγραφικό απόκτημά τους, Τομ Γουόρινγκ, που είχε αποκτηθεί από την Τρανμίρ και έπαιξε για 7 χρόνια στην ομάδα τους, σημειώνοντας 159 γκολ. Το 1963, οι Blues έχασαν 4-0 τη μάχη του Πρωταθλήματος, αλλά πήραν εκδίκηση επικρατώντας 3-1 στον τελικό του League Cup και σηκώνοντας το πρώτο σημαντικό τρόπαιο της ιστορίας τους. Η μοίρα το έφερε έτσι ώστε να είναι απέναντι στην μισητή αντίπαλο!

Στα τέλη της δεκαετίας του '70 και σε αυτή του '80 οι δύο ομάδες είχαν αρκετά σημαντικά αποτελέσματα εκατέρωθεν. Οι Blues, για παράδειγμα, ήταν εκείνοι που προσγείωσαν τη Βίλα μετά την κατάκτηση του Κυπέλλου Πρωταθλητριών Ευρώπης το 1982. Η σταδιακή πτώση και ο συνακόλουθος υποβιβασμός και των δύο μείωσε τα ντέρμπι στο Πρωτάθλημα, ωστόσο η συνύπαρξη δεν μπορούσε να ξεχαστεί. «Το ντέρμπι του Μπέργμιχαμ είναι βρώμικο, διακατέχεται εντελώς από το μίσος. Είναι συναρπαστικό, στην ίδια πόλη, κάνει το αίμα να βράζει σε μια αντιπαλότητα ανάμεσα σε ανθρώπους που δουλεύουν μαζί, πίνουν μαζί, ζουν -ακόμα- μαζί. Κανείς που βρίσκεται εκτός δεν μπορεί να καταλάβει», είχε περιγράψει ένας οπαδός της Βίλα την διαμάχη.

 Το 2002, μετά την επιστροφή της Μπέρμιγχαμ στην μεγάλη κατηγορία που πλέον ονομαζόταν Premier League, το Second City Derby αναβίωσε για πρώτη φορά στο Πρωτάθλημα μετά από 15 χρόνια. Οι νεοφώτιστοι πήραν τη νίκη και στις δύο αναμετρήσεις της χρονιάς, με το γκολ που ξεκίνησε από πλάγιο του Όλοφ Μέλμπεργκ να έχει γίνει highlight. Η συνάντηση αναθέρμανε τα μίση και υπήρξαν επεισόδια τόσο στην αναμέτρηση του Villa Park, όσο και σε αυτή του St' Andrews. Η σύγκρουση των σκληροπυρηνικών Aston Villa Hardcore με τους Birmingham Zulus τον Σεπτέμβριο εκείνης της χρονιάς έμεινε στην ιστορία ως η «μάχη του Ρόκι Λέιν». Οι δεύτεροι ήταν εκείνοι που προκάλεσαν την ακύρωση παρουσίασης βιβλίου για τους οπαδούς της Βίλα, καθώς  είχαν ξεκαθαρίσει ότι θα επιτεθούν, θεωρώντας το μέρος της παρουσίασης ως δικό τους έδαφος!

H ένταση πέρασε και στον αγωνιστικό χώρο. Ο Ντάμπλιν αποβλήθηκε για κουτουλιά στον Σάβατζ, ενώ ο Γιοχάνες Γκούντγιονσον για ένα φονικό τάκλιν στον Άπσον. Την επόμενη σεζόν, υιοθετήθηκε η λογική του ορισμού νωρίς το μεσημέρι, προκειμένου να μην υπάρχει χρόνος στους οπαδούς για να μεθύσουν. Η νίκη με 5-1 το 2008 υπέρ της Άστον Βίλα ήταν η μεγαλύτερη τα τελευταία 20 χρόνια, καθώς το 6-0 του 1988 παραμένει σε... δυσθεώρητα επίπεδα! Από την πλευρά των Blues, η μεγαλύτερη νίκη τους είναι το 4-0 του 1968. Το 2010, η Βίλα κατάφερε να κάνει ρεκόρ σερί νικών επί της συμπολίτισσας, φτάνοντας τις έξι, ενώ έχει 52 νίκες έναντι 38 της αντιπάλου της. Γενικότερα, οι Clarets and Blues, λόγω και του ευρωπαϊκού έχουν τον αέρα των περισσότερων επιτευγμάτων μέσα στον αγωνιστικό χώρο, αλλά η Σίτι είναι εκείνη που θεωρείται η σημαντική ομάδα της πόλης, διότι έχει το «Μπέρμιγχαμ» στο όνομά της. «Οι άλλοι εκπροσωπούν μόνο την περιοχή του Άστον», λένε περιφρονητικά.

Ο ΜακΛις και οι άλλοι

Ο Άλεξ ΜακΛις, όπως αναφέραμε και πριν, ήταν στον πάγκο της Μπέρμιγχαμ στην πορεία για το League Cup του 2011, το δεύτερο σημαντικό τρόπαιο στην ιστορία των Βlues. Όταν λίγους μήνες μετά δέχθηκε την πρόταση της Βίλα, προκάλεσε οργή και στις δύο πλευρές. Οπαδοί της νέας του ομάδας έκαναν διαμαρτυρία έξω από το γήπεδο με το που διέρρευσαν οι διαπραγματεύσεις, ενώ ο Σκωτσέζος προπονητής άρχισε να δέχεται μηνύματα για τη ζωή του και από τις δύο πλευρές! Οι διοικούντες την Μπέρμιγχαμ κατηγόρησαν τη Βίλα ότι χειραγώγησε τον ΜακΛις προκειμένου να παραιτηθεί από την τεχνική της ηγεσία και να γίνει  ο πρώτος προπονητής στην ιστορία που αφήνει την μία ομάδα της πόλης για την άλλη!

Το μόνο που κατάφερε, ήταν να αμβλύνει την αντιπαλότητα και να μεγαλώσει το μίσος ανάμεσα στους οπαδούς, καθώς το πέρασμά του από το Βίλα Παρκ ήταν ανεπιτυχές. Σε αντίθεση πάντως με τους προπονητές, υπάρχουν αρκετοί παίκτες που έκαναν το... εσωτερικό δρομολόγιο και ακόμα περισσότεροι που φόρεσαν τη φανέλα και των δύο με ενδιάμεσους σταθμούς άλλες ομάδες. «Μεταγραφή» έχει υπάρξει ακόμα και σε διοικητικό επίπεδο, καθώς ο Νταγκ Έλις, πρώην διευθυντής της Μπέρμιγχαμ, το 1968 ήταν μέλος συμβουλίου που απέκτησε τον έλεγχο των Βίλανς.

Ελληνικό ενδιαφέρον!

Το φετινό Second City Derby έχει και... γαλανόλευκο ενδιαφέρον αφού managing director στην «μπλε» πλευρά της πόλης είναι ο Έλληνας Πάνος Παυλάκης. Μολονότι είχε να αντιμετωπίσει την δυσπιστία των οπαδών λόγω των όσων είχε «κληρονομήσει» από τον προκάτοχό του,  κατάφερε σύντομα να τους φέρει στο πλευρό του. Με την πρόσληψη του προπονητή Γκάρι Ρόουετ η Μπέρμιγχαμ πέρυσι τερμάτισε στη δέκατη θέση της Championship, από εκεί που ήταν βασική υποψήφια για υποβιβασμό.

Ο Παυλάκης φρόντισε να του δημιουργήσει κορμό, καθώς ανανέωσε μέχρι το 2018 7 συμβόλαια, με κορυφαία αυτά των Ντόναλντσον και Ντίμι Γκρέι, ο οποίος είναι από τα πιο hot ταλέντα της Τσάμπιονσιπ και το καλοκαίρι απορρίφθηκε πρόταση 4.5 εκατομμυρίων λιρών για την απόκτησή του, ενώ δόθηκαν και χρήματα για να αγοραστούν παίκτες για πρώτη φορά λόγω του καλού housekeeping. Νοικοκύρεψε το κλαμπ και το καλοκαίρι ο προπονητής δήλωσε πως: «έχουμε την δυνατότητα να γίνουμε δημιουργικοί μέσα στα πλαίσια του μπάτζετ και ο Πάνος έχει πραγματικά βοηθήσει σε αυτό».Ο κόσμος καταλαβαίνει ότι «πονάει» την ομάδα και του πιστώνουν την επιλογή στην τεχνική ηγεσία. Η... διαδικτυακή του καζούρα στους αντιπάλους, όπως όταν μετά την ήττα από την Άρσεναλ με 4-0 στον περσινό τελικό του FA Cup τους ευχήθηκε «καλή επιστροφή στην δική μας πόλη», τον έκανε ακόμα πιο δημοφιλή στις τάξεις των οπαδών!

Με την πλάτη στον τοίχο 

Η Άστον Βίλα πέρυσι κινδύνεψε με υποβιβασμό, αλλά κατάφερε να σωθεί υπό τις οδηγίες του Τιμ Σέργουντ. Φέτος, αφού η φημολογούμενη αλλαγή ιδιοκτησιακού καθεστώτος ναυάγησε, ο σύλλογος έχασε και το μεγαλύτερο όπλο του, τον Κριστιάν Μπεντέκε, ο οποίος πήγε στη Λίβερπουλ, αλλά και τον Φαμπιάν Ντελφ. Παρότι ξεκίνησε νικώντας 1-0 την Μπόρνμουθ, μετρά πέντε συνεχόμενα ματς χωρίς τρίποντο. Από τη Λέστερ ηττήθηκε 3-2 ενώ νικούσε 2-0, ενώ «βυθίστηκε» ακόμα περισσότερο από την Γουέστ Μπρομ. Το Second City Derby λοιπον έρχεται σε μια πολύ δύσκολη συγκυρία για την ομάδα του Σέργουντ, καθώς η πίεση σε περίπτωση ήττας από την «μισητή» αντίπαλο θα γίνει αφόρητη.

Από την άλλη, ο Γκάρι Ρόουετ έδειξε με την 11άδα που παρέταξε απέναντι στην Ίπσουιτς ότι το πρωτάθλημα παραμένει η βασική προτεραιότητά του. Οι Blues παρουσιάζονται ιδιαίτερα ανταγωνιστικοί και με εξαίρεση την εντός έδρας ήττα από την φορμαρισμένη Νότιγχαμ Φόρεστ, δεν έχουν αφήσει άλλο ματς χωρίς να πάρουν έστω τον βαθμό. Τα σχόλια του κόσμου που μετράει αντίστροφα για τη σέντρα φανερώνουν αισιοδοξία για μια νίκη απέναντι στον βασικό αντίπαλο που παίζει μια κατηγορία πάνω, αλλά σε τέτοια ματς οποιαδήποτε πρόβλεψη συνήθως γίνεται συντρίμμια από τα παθιασμένα τάκλιν...
 
 
 
 
*Πηγή: gazzetta.gr*

Μία φορά κάθε 4 χρόνια!!

Ο Κώστας Νικολακόπουλος καταγράφει στο blog του στο Gazzetta την πραγματικότητα του αγώνα του Ολυμπιακού στην Ξάνθη κάτω από μία διαφορετική παράμετρο.
Πρώτη έξοδος του Ολυμπιακού λοιπόν σήμερα! Μετά από τρία παιχνίδια στο Καραϊσκάκη (με Πανιώνιο, Πλατανιά, Μπάγερν) κι ένα στο ΟΑΚΑ (με Λεβαδειακό).
ADVERTISEMENT
Και πραγματικά δύσκολη έξοδος, κόντρα σε ένα αντίπαλο, που μόλις τον περασμένο Μάη είχε βάλει για 45 λεπτά δύσκολα στον Ολυμπιακό, όσο καμία άλλη ομάδα στην Ελλάδα για την περσινή σεζόν!
Οι πρωταθλητές έχουν φυσικά στόχο το τέσσερα στα τέσσερα, αλλά μη νομίζετε πως είναι και τόσο εύκολο να ξεκινήσει μία ομάδα με τέσσερις σερί νίκες ένα πρωτάθλημα. Ακόμη και για τον Ολυμπιακό, που κυριαρχεί στο ελληνικό πρωτάθλημα είναι μία πολύ δύσκολη αποστολή.
Φαίνεται κι από το πόσο λίγες φορές το έχει καταφέρει σε ένα ορίζοντα 15ετίας! Στη συντριπτική πλειοψηφία ο Ολυμπιακός έχει τρεις νίκες στην πρώτη τετράδα των αγώνων του. Σπάνια τέσσερις.
Πέρσι τον είχε σταματήσει ο Παναιτωλικός, με το 1-1 στο Αγρίνιο. Το 2011 η ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ (1-1). Το 2010 ο Ηρακλής στο Καυταντζόγλειο (1-2). Το 2009 η Καβάλα στο Καραϊσκάκη (0-0)! Το 2008 ο ΟΦΗ στο Ηράκλειο (0-0). Το 2007 ο Παναθηναϊκός στη Λεωφόρο (0-0) κι ο Άρης στο Χαριλάου (1-1). Το 2004 η σημερινή του αντίπαλος Ξάνθη στην Θράκη (1-2). Το 2003 η Προοδευτική στη Νίκαια (0-1)! Το 2002 ο Ηρακλής στο Καυταντζόγλειο (2-2). Το 2001 ο ΠΑΟΚ στην Τούμπα (1-1). Και το 2-3 ο Ιωνικός στο ΟΑΚΑ (3-3)!
Έτσι, το 4Χ3=12 το έκανε ο Ολυμπιακός μόνο πρόπερσι, την αμέσως προηγούμενη σεζόν (Ζαρντίμ), το 2005 και το 2006 (επί Σόλιντ). Τέσσερις φορές (και δη κολλητά, δύο και δύο) σε 15 χρόνια. Άρα, μία φορά κάθε τέσσερα χρόνια γίνεται κατά μέσο όρο να αρχίζει το πρωτάθλημα ο Ολυμπιακός με τέσσερις στη σειρά νίκες.
Το καταγράφω για να γίνει αντιληπτό το μέγεθος της δυσκολίας, αλλά και της σημασίας του αποψινού αγώνα, απέναντι σε μία ομάδα που φέτος μπορεί να μη δείχνει το ίδιο θεαματική όσο πέρσι, αλλά μου μοιάζει πιο σκληροτράχηλη, πιο δυσκολοκατάβλητη, με παίκτες έμπειρους κι άρα «κωλοπετσωμένους»: ο πιο μικρός σε ηλικία από την 11άδα της Ξάνθης είναι ο Βασιλακάκης, στα 27 προς 28 χρόνια του!
Ο δε Λουτσέσκου είναι ένας πολύ φιλόδοξος προπονητής, που προσβλέπει να πάει κάποια στιγμή σε μία από τις μεγάλες ελληνικές ομάδες και ξέρει ότι το καλύτερο διαβατήριο είναι τα καλά αποτελέσματα μαζί τους. Μέχρι τώρα έχει δύο νίκες και μία ισοπαλία σε τέσσερα παιχνίδια με τον Παναθηναϊκό, μία νίκη και μία ισοπαλία σε τρία παιχνίδια με τον ΠΑΟΚ και μία ισοπαλία στο μοναδικό παιχνίδι του με την ΑΕΚ.
Μόνο από τον Ολυμπιακό δεν έχει πάρει αποτέλεσμα ο Ρουμάνος σε τρία παιχνίδια. Θεωρώ ότι θα εξαντλήσει όλα τα περιθώρια που έχει, να το πάρει απόψε. Γι΄αυτό κι ο Μάρκο Σίλβα πρέπει να είναι πολύ «ψυλλιασμένος» για το τι θα αντιμετωπίσει κι η ομάδα του να εμφανιστεί αποφασιστική από τα πρώτα λεπτά.
Αν δεν πάρουν οι ερυθρόλευκοι τις προσωπικές μονομαχίες, δεν θα έχουν τύχη γιατί έτσι θα ακυρώσουν τη διαφορά που έχουν σε επίπεδο ποιότητας.
*Πηγή: gazzetta.gr*

«Μοιραία πήρα αυτή την απόφαση, το σύστημα δεν είναι τίμιο»

Ο Γιάννης Φυσέκης στα 30 πήρε τη μεγάλη απόφαση να σταματήσει το ποδόσφαιρο για σπουδές και μιλάει στο Metropolis95,5 και την εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» για την απόφαση του να κρεμάσει τα γάντια του, για το πώς βλέπει το ελληνικό ποδόσφαιρο, για τη νέα διοίκηση του Άρη και το μέλλον του...

Αναλυτικά όσα είπε:

«Δεν μένει το συναίσθημα. Θα ήθελα να συνεχίσω το ποδόσφαιρο. Μερικές φορές δεν μπορείς να έχεις πάντα αυτό που θες.. Δεν ήταν εύκολο να συνδυάσω τις σπουδές. Για παράδειγμα, στον Άρη έπρεπε να φεύγω Κυριακή βράδυ μετά το παιχνίδι, να πηγαίνω στην Αλεξανδρούπολη για τα μαθήματα και την Τρίτη να είμαι πίσω στη Θεσσαλονίκη για να είμαι παρών στην προπόνηση. Κούραση και πολλά έξοδα, Για να συνέλθω ήθελα δύο ημέρες, δε πήγαινε άλλο. Δεν γινόταν να συνδυάσω και τα δυο προσπάθησα πολύ να βρω μια λύση και μοιραία πήρα αυτή την απόφαση. Το διδακτορικό μπαίνει στην τελική ευθεία, η φετινή χρονιά για την ομάδα ήταν μονόδρομος και δεν μπορούσα να ακολουθήσω και τα δύο. Όταν πήρα την απόφαση να συνεχίσω το διδακτορικό, δε σκέφτηκα πως θα με βοηθήσει. Όταν σου μένει κάτι τελευταίο δεν μπορείς να το αφήσεις στη μέση. Όταν τελείωσα πήρα μια υποτροφία για να κάνω το διδακτορικό και τώρα είμαι στο τρίτο έτος. Θέλω ακόμα μια χρονιά για να τελειώσω. Δεν ξέρω αν θα ασχοληθώ με αυτό. Στην Ελλάδα, έτσι κι αλλιώς, είναι λίγα τα κονδύλια για την έρευνα. Δεν ξέρω αν θα συνεχίσω ή αν θα κάνω κάτι άλλο. Εχέγγυα δεν έχεις πουθενά στην Ελλάδα. Μόνο κίνητρα. Όταν βγάζεις μια σχολή δε σημαίνει ότι αύριο θα έχεις δουλειά».

«Ποτέ δεν σκέφτηκα τα χρήματα. Η χώρα αυτή, σε οποιονδήποτε τομέα της, σίγουρα δε σου παρέχει σιγουριά... Όσα χρόνια βρέθηκα στο ποδόσφαιρο, προσπάθησα έστω να συμπεριφέρομαι και να ενεργώ ...όχι με τις επιταγές του ελληνικού ποδοσφαίρου. Το ποδόσφαιρο είναι συγκυριακό. Παιδιά που αξίζαν δεν πήραν ποτέ την ευκαιρία. Το σύστημα δεν είναι τίμιο. Ο τρόπος επιλογής ειδικά».

Για το αν έχεις μετανιώσει για κάτι στην καριέρα σου στο ποδόσφαιρο;
«Νιώθω καλά... Δεν μετανιώνω στη ζωή μου ότι και να κάνω. Πάντα και όπου κι αν ήμουν, έδινα τον καλύτερό μου εαυτό για να φέρω εις πέρας αυτό που είχα μπροστά μου. Πράγματα που δεν καθορίζονται αποκλειστικά από εμάς αλλά από την καθημερινή τριβή και ζωή γενικότερα, δεν τα σκέφτομαι. Αυτό που θα έρθει, θα το αντιμετωπίσω με συγκέντρωση και σοβαρότητα».

Για το πως βλέπεις τα πράγματα στον Άρη;
 «Αν και ξεκινήσαμε άσχημα όλοι μας πιστεύαμε ότι θα γίνουν ακόμα χειρότερα τα πράγματα, ήρθε μια καινούργια διοίκηση που σε διάστημα λίγων ημερών έφερε ικανότατους παίκτες, όπως ο Ραούλ Μπράβο που έχει παίξει στη Ρεάλ Μαδρίτης, έφερε ένα ικανό τεχνικό επιτελείο και μάλιστα χθες ήρθε και ο καινούργιος προπονητής τερματοφυλάκων. Τα πράγματα πάνε καλά, πιστεύω ότι φέτος δε θα έχουμε πρόβλημα. Η ομάδα θα είναι πολύ δυνατή, θέλει όμως λίγο χρόνο και ευτυχώς που την πρώτη αγωνιστική έχει ρεπό».
*Πηγή: metrosport.gr*

«Δε θα έρθει για να μη χάσει η ΑΕΚ»

Για το αυριανό ντέρμπι (20.30) του ΠΑΟΚ με την ΑΕΚ μίλησε στο Metropolis 95,5 ο παλαίμαχος άσος των ασπρόμαυρων, Κώστας Ορφανός.

Αρχικά είπε:

«Είχαμε καιρό να ζήσουμε τέτοια παιχνίδια, ακολουθεί και το ματς με τον Ηρακλή και εύχομαι και ο Αρης να είναι εδώ σύντομα. Εχει σημασία ο κόσμος να βλέπει παιχνίδια που του θυμίζουν ντέρμπι από το παρελθόν και εύχομαι να συμβαίνει και στο γήπεδο. Δεν ξέρω τι θα δούμε με την ΑΕΚ, αλλά είμαι βέβαιος ότι θα υπάρχει ενδιαφέρον και από τις δύο πλευρές για τη νίκη. Δεν μπορεί μια ομάδα με την ιστορία της ΑΕΚ να έρχεται στην Τούμπα και να μη θέλει να κερδίσει. Το ίδιο θα ισχύει και για τον ΠΑΟΚ στην Αθήνα. Δεν θα έρθει για να μη χάσει η ΑΕΚ και για αυτό περιμένω να δω ένα παιχνίδι ενδιαφέρον».

Για το αν ο ΠΑΟΚ είναι το φαβορί:
«Ο ΠΑΟΚ είναι φαβορί, πρέπει όμως να το αποδείξει και στο γήπεδο, οι συνθήκες είναι ευνοϊκές και ανεξάρτητα από τα σκαμπανεβάσματα οι προϋποθέσεις είναι καλύτερες έχουμε ένα αβαντάζ και ένα κίνητρο. Και οι δύο είναι φιλόδοξοι και θα είναι και μια νίκη γοήτρου μεταξύ δύο φιλόδοξων ηγετών».

Για τη γενικότερη πορεία του ΠΑΟΚ και πού μπορεί να φτάσει:
«Δημιουργήθηκε μια ανασφάλεια μετά τα δύο ανεπιτυχή αποτέλεσμα με Ξάνθη και Γιάννενα, κάτι που δεν είχε διαφανεί στην Ευρώπη. Κρυώσαμε λίγο μετά από αυτά τα αποτελέσματα, αλλά επανήλθαμε στις επιτυχίες με τη Βέροια και έρχονται δύσκολα παιχνίδια στα οποία θα φανούν μέχρι πού μπορούμε να φτάσουμε φέτος και ποιες είναι οι δυνατότητες της ομάδας».
*Πηγή: metrosport.gr*

«Να ταυτίσουμε το όνομά μας με πολλές επιτυχίες του ΠΑΟΚ» (audio)

Στο Metropolis 95.5 και την εκπομπή «Στη Σέντρα» φιλοξενήθηκε ο εκπρόσωπος της SportingbetΓιάννης Καποδίστριας και αναφέρθηκε στη σύναψη της χορηγικής συμφωνίας με την ΠΑΕ ΠΑΟΚ.

Αναλυτικά όσα είπε:

«Η ταύτιση του ονόματός μας με τον ΠΑΟΚ είναι πολύτιμη. Χαιρόμαστε που συνεργαζόμαστε με τον ΠΑΟΚ και θέλουμε να ταυτίσουμε το όνομά μας με πολλές επιτυχίες του ΠΑΟΚ. Να περιμένει ο κόσμος από εμάς εκπλήξεις συχνές και αξιόλογες. Η Sportingbet είναι μια εταιρεία που πάει πολύ καλά και δραστηριοποιείται χρόνια στην Ευρώπη. Έχει μεγάλη αποδοχή από το κοινό, αφού έχει πλήρεις υπηρεσίες και στο στοίχημα και σε άλλα παιχνίδια και θέλουμε να βελτιωνόμαστε».

Ακούστε αναλυτικά όσα είπε ο Γιάννης Καποδίστριας στο Metropolis 95.5:


Upload Audio - Download Music - Psy -Gangnam style



*Πηγή: metrosport.gr*

«Μου θυμίζει το παρελθόν» (audio)

Στο Metropolis 95.5 και την εκπομπή «Στη Σέντρα» φιλοξενήθηκε ο άλλοτε αμυντικός του ΠΑΟΚ και της ΑΕΚ Μπρούνο Τσιρίλο και αναφέρθηκε στο αυριανό ντέρμπι των δύο Δικεφάλων.

Αναλυτικά όσα είπε:

«Θα γίνει ένα όμορφο ματς. Αυτό το παιχνίδι μου θυμίζει το παρελθόν. Έζησα αυτά τα ντέρμπι και για την Ελλάδα ένα τέτοιο ματς είναι φανταστικό. Και από τις δύο ομάδες έχω να θυμάμαι τα καλύτερα και εύχομαι τα καλύτερα. Θα είναι ένα δύσκολο παιχνίδι. Όποιος είναι πιο συγκεντρωμένος και κάνει τα λιγότερα λάθη θα κερδίσει».

Για τον Μπερμπάτοφ: «Είναι ένας εξαιρετικός παίκτης και θα κάνει καλή δουλειά στον ΠΑΟΚ. Μπράβο στον ΠΑΟΚ που έφερε έναν τέτοιο παίκτη στην Ελλάδα. Είναι ένας φανταστικός στράικερ».

Για την αμυντική γραμμή του ΠΑΟΚ: «Αποτελείται από καλούς παίκτες που ξέρουν ο ένας τον άλλον. Θυμάμαι και τον Μαλεζά με τον Κοντρέρας και αυτό θα έχει καλύτερα αποτελέσματα στο παιχνίδι όταν οι παίκτες ξέρουν ο ένας τον άλλον».

Ακούστε αναλυτικά όσα είπε ο Μπρούνο Τσιρίλο στο Metropolis 95.5:




Upload Audio - Download Music - Psy -Gangnam style



*Πηγή: metrosport.gr*

Μία ανάσα από την Τσέλσι ο Μανωλάς!

Στην αποκάλυψη ότι στο φινάλε των καλοκαιρινών μεταγραφών οι Μεχντί Μπενατιά και Κώστας Μανωλάς βρέθηκαν ένα βήμα από το να υπογράψουν σε Ρόμα και Τσέλσι αντίστοιχα, έκανε η «Gazzetta dello Sport». Διαβάστε λεπτομέρειες.
Ο Κώστας Μανωλάς εντυπωσίασε την περασμένη σεζόν, πρώτη του στη Ρόμα, παρόλα αυτά βρέθηκε πολύ κοντά στο να αλλάξει φανέλα στην εκπνοή της καλοκαιρινής μεταγραφικής περιόδου.
Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της «Gazzetta dello Sport» ο Κώστας Μανωλάς θα μπορούσε κάλλιστα να είναι κάτοικος Λονδίνου από αυτό το φθινόπωρο μιας που η Ρόμα είχε δεχτεί προσφορά της Τσέλσι ύψους 35.000.000 ευρώ για τον Έλληνα διεθνή στόπερ, με τους «τζαλορόσι» να χρησιμοποιούν κατόπιν 20.000.000 ευρώ για να φέρουν πίσω τον  Μεχντί Μπενατιά από τη Μπάγερν Μονάχου.
Ο Μαροκινός κεντρικός αμυντικός έχει διατηρήσει καλές σχέσεις με την ομάδα της «αιώνιας πόλης» και ήταν θετικότατος στο ενδεχόμενο της επιστροφής του στο «Olimpico», όμως η αποτυχία των Βαυαρών να βρουν αντικαταστάτη του αποχωρήσαντα Ντάντε (Βόλφσμπουργκ) τους οδήγησε στο να ματαιώσουν το deal την τελευταία στιγμή.
*Πηγή: arenafm.gr*

Λούκας Λέιβα: «Ίσως να είχα φύγει από την Λίβερπουλ…»

Ο Λούκας Λέιβα δεν δίστασε να αποκαλύψει ότι θα μπορούσε να είχε φύγει από τη Λίβερπουλ αν δεν είχε μπει στο ματς με την Άρσεναλ.
Στα πρώτα δύο ματς της χρονιά απέναντι σε Στόουκ και Μπόρνμουθ δεν αγωνίστηκε. Αυτά ήταν και τα δύο ματς που νίκησε η Λίβερπουλ. Από την Αρσεναλ και μετά είναι βασικός στα σχέδια του Ρότζερς.
Ο Βραζιλιάνος μέσος στα ματς που έχει παίξει με Αρσεναλ, Γουέστ Χαμ, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Νόργουιτς έχει γνωρίσει δύο ήττες και δύο ισοπαλίες.
Ο ίδιος δήλωσε ότι αν δεν είχε παίξει στο ματς με την Αρσεναλ, ίσως αυτή τη στιγμή να μην ήταν παίκτης της Λίβερπουλ.
«Ίσως, αν δεν είχα μπει στο ματς με την Αρσεναλ, δεν θα ήμουν εδώ τώρα.
Όμως, πάντα πιστεύω ότι τα πράγματα συμβαίνουν για κάποιο λόγο. Είμαι πολύ χαρούμενος που έμεινα, θα συνεχίσω να παλεύω για το σύλλογο όπως κάτω τα τελευταία χρόνια», είπε συγκεκριμένα.
*Πηγή: arenafm.gr*

Συνθήματα κατά του προπονητή με παρότρυνση του επιθετικού!!

Ο επιθετικός της Βέστερλο παρότρυνε τους οπαδούς σε συνθήματα κατά του προπονητή. Τελικά τιμωρήθηκε με αποκλεισμό από την πρώτη ομάδα, μέχρι τις 5 Οκτωβρίου.
H Bέστερλο είναι «καζάνι που βράζει», ευρισκόμενη στην τελευταία θέση του βελγικού πρωταθλήματος με μόλις έξι βαθμούς. Μετά την ήττα από τη Σιντ-Τρούιντεντ, οι οπαδοί της ομάδας τραγουδούσαν συνθήματα υπέρ της απομάκρυνσης του τεχνικού, Χαρμ Βαν Βελντχόβεν.
Μέχρι εδώ όλα μοιάζουν φυσιολογικά. Ενισχυτής των συνθημάτων υπήρξε ο 24χρονος εξτρέμ της ομάδας, Μοχάμεντ Αουλάντ. Ήταν αυτός που διαπιστωμένα μετά το τέλος της αναμέτρησης με τη Σιντ-Τρούιντεντ παρότρυνε τους φιλάθλους της Βέστερλο να ενισχύσουν το σύνθημα «Χαρμ, φύγε».
Μπορεί η Βέστερλο να διανύει κάκιστη αγωνιστική περίοδο, ωστόσο η συμπεριφορά του Μοχάμεντ Αουλάντ δεν πέρασε απαρατήρητη από τη διοίκηση της ομάδας, η οποία και τιμώρησε τον 24χρονο Βέλγο εξτρέμ.
«Στη συνέχεια των γεγονότων, στα οποία εμπλέκεται ο Μοχάμεντ Αουλάντ, αποφασίζεται αυτός να αποκλειστεί από την πρώτη ομάδα, έως και την 5η Οκτωβρίου», αναφέρει η λιτή ανακοίνωση που εξέδωσε η Βέστερλο.
*Πηγή: arenafm.gr*

Tόμας Τούχελ: Νέος Κλοπ ή «μικρός» Γκουαρντιόλα;

Μετράει 11 νίκες σε ισάριθμα ματς, έχει «σπάσει» ήδη τα πρώτα ρεκόρ και έχει κάνει μακρινό παρελθόν την περσινή άσχημη σεζόν της Ντόρτμουντ. Τα πρώτα εξαιρετικά δείγματα γραφής του νέου προπονητή των Βεστφαλών, Τόμας Τούχελ!
Ρεκόρ Νο 1: Ποτέ στο παρελθόν νέος προπονητής στη Ντόρτμουντ δεν είχε ξεκινήσει τη σεζόν με νίκη 4-0. Συνέβη φέτος. Ο Τόμας Τούχελ θα έχει να καμαρώνει γι’ αυτό το ξεκίνημα και το συγκεκριμένο σκορ απέναντι στην Γκλάντμπαχ.
Ρεκόρ Νο 2: Η Ντόρτμουντ του Τόμας Τούχελ έχει ξεκινήσει με πέντε νίκες στα πρώτα πέντε παιχνίδια, έχοντας σημειώσει 18 γκολ και έχοντας δεχτεί τρία. Ο συνδυασμός νικών – γκολ σε τέτοια επίπεδα δεν έχει εμφανιστεί ποτέ ξανά στην ιστορία της Μπουντεσλίγκα.
Ρεκόρ Νο 3: Η Ντόρτμουντ του Τόμας Τούχελ έχει 11 νίκες σε 11 επίσημα παιχνίδια φέτος. Πέντε στο πρωτάθλημα, πέντε στην Ευρώπη, ένα στο Κύπελλο. Η επίδοσή της στα γκολ είναι 39-9.
Είναι νωρίς; Ίσως. Είναι υπερβολή να ειπωθεί πως αν η αρχή είναι το ήμισυ του παντός, τότε θα ξεπεράσει και τον Κλοπ; Μπορεί. Η αλήθεια πάντως είναι πως πριν προλάβει να φύγει καλά – καλά ο Σεπτέμβρης, ο Τόμας Τούχελ έχει μπει για τα καλά στη… φόρμα του Γιούργκεν Κλοπ. Έχει κάνει τη Ντόρτμουντ και πάλι ελκυστική, την έχει στην κορυφή και μετά την περσινή πολύ άσχημη σεζόν, οι Βεστφαλοί μοιάζουν και πάλι έτοιμοι να επανέλθουν στην διεκδίκηση του τίτλου.
Λάτρης του Γκουαρντιόλα
Η πορεία του μοιάζει με εκείνη του προκατόχου του στη Ντόρτμουντ. Κανείς απ’ τους δύο δεν υπήρξε σπουδαίος ποδοσφαιριστής. Όταν ο Κλοπ έφευγε από τη Μάιντς, ο Τούχελ πήγαινε για να αναλάβει – σε ηλικία 35 ετών – τα τμήματα υποδομής και μάλιστα κατέκτησε το πρωτάθλημα των U-19. Την επόμενη σεζόν έκανε το άλμα στην πρώτη ομάδα, την οποία έφτασε μέχρι και την 5η θέση, την καλύτερη στην ιστορία της. Απεχθάνονται και οι δύο τα κοστούμια. Φόρμα και αθλητικό παπούτσι σχεδόν σε κάθε αναμέτρηση της ομάδας του.
«Αν ήμουν υπάλληλος τράπεζας θα φορούσα κοστούμι, όχι τώρα που είμαι προπονητής», έχει πει ο Κλοπ. Της ίδιας σκέψης είναι και ο 41χρονος προπονητής, που σπούδασε μάνατζμεντ και δημόσιες σχέσεις.
Οι διαφορές έρχονται στον τρόπο προσέγγισης του παιχνιδιού. Ο Τούχελ έχει ως πρότυπο τον Πεπ Γκουαρντιόλα. Την περσινή σεζόν, όταν δεν δούλεψε πουθενά και απέρριπτε τη μία πρόταση πίσω απ’ την άλλη (Αμβούργο, Στουτγκάρδη, Λειψία, Νιούκαστλ) πήρε την οικογένειά του και εγκαταστάθηκε στο Μόναχο, παρακολουθώντας για έναν μήνα στενά την δουλειά του Καταλανού προπονητή. Μάλιστα, η παρουσία του εκεί φούντωσε ακόμα και σενάρια που τον θέλουν να είναι ο αντικαταστάτης του Γκουαρντιόλα, όταν ο Πεπ θα φύγει από την Μπάγερν.
Ο ίδιος ο Γκουαρντιόλα είχε εντυπωσιαστεί όταν τον συνάντησε και διαπίστωσε πόσα γνώριζε ο συνάδελφός του από τον τρόπο παιχνιδιού της Μπαρτσελόνα. Ο Τούχελ είχε δηλώσει ανοιχτά, ως προπονητής της Μάιντς, πως ήθελε να βάλει στο παιχνίδι της ομάδας πολλά από τα στοιχεία που θαύμαζε όλος ο πλανήτης στη Μπαρτσα του Πεπ.
Το ίδιο ίσως να προσπαθήσει να κάνει και στη Ντόρτμουντ. Εκεί που οι απαιτήσεις είναι αυξημένες και πλέον το είδωλό του θα είναι ο μεγάλος του αντίπαλος στη μάχη για τον τίτλο.
Οι πρώτες αλλαγές
Η Ντόρτμουντ τον επέλεξε γιατί το προφίλ του ταιριάζει σε όλα αυτά που «δουλεύει» το κλαμπ τα τελευταία χρόνια. Είναι νέος (μόλις 41 ετών), στηρίζεται περισσότερο στη δουλειά παρά στα τεράστια μπάτζετ, έχει φιλοδοξίες να αναδειχθεί και μπορεί να εξελίξει νεαρούς ποδοσφαιριστές.
Το κάνει ήδη με τον Τόμας Γκίντερ, τον 21χρονο δεξιό μπακ, που είχε αποκτηθεί πέρσι από την Φράιμπουργκ αλλά ήταν σχεδόν… αόρατος για μία χρονιά. Στη φετινή Ντόρτμουντ έχει έως τώρα πρωταγωνιστικό ρόλο και εντυπωσιακά νούμερα: σε οχτώ συμμετοχές έχει ήδη δύο γκολ και πέντε (!) ασίστ.
Ο Τούχελ εγκατέλειψε το 4-2-3-1, που ήταν το σχήμα επί Κλοπ και το γύρισε σε 4-1-4-1. Στο «1» της μεσαίας γραμμής, ο Τζούλιαν Βάιγκλ. Μόλις 20 ετών (τα έκλεισε στις 8 του Σεπτέμβρη), φετινή μεταγραφή από την Μόναχο 1860.
Πήγε στο Ντόρτμουντ και ο Τούχελ του έδωσε τη φανέλα του βασικού αμυντικού χαφ στο… σπίτι. Έχει αγωνιστεί και στα 11 φετινά παιχνίδια, τρέχει όλο το γήπεδο, μαρκάρει παντού, συμμετέχει ενεργά στην επιθετική ανάπτυξη της ομάδας. Ποδοσφαιριστής που θα απασχολήσει τα μεγαλύτερα κλαμπ της Ευρώπης και δεδομένα θα αποτελέσει παίκτη της Εθνικής Γερμανίας τα επόμενα χρόνια.
Όλα όμως ξεκίνησαν από το «νούμερο 1». Ο Τούχελ με το που ανέλαβε την τεχνική ηγεσία ζήτησε τερματοφύλακα. Και «έδειξε» τον Τόμας Μπίρκι, τον 24χρονο Ελβετό τερματοφύλακα που αγωνιζόταν στην Φράιμπουργκ. Σ’ αυτό το ξεκίνημα της σεζόν ο Μπίρκι είναι εξαιρετικός και σίγουρα πολύ καλύτερος από τον Βάιντενφέλερ.
Η αλλαγή συστήματος και η είσοδος στην ενδεκάδα των τριών συγκεκριμένων είναι οι πρώτες «πινελιές» που βάζει ο νέος τεχνικός της Ντόρτμουντ στην ομάδα. Είναι φυσικά μεγάλη υπόθεση και η «επιστροφή» ουσιαστικά των Χούμελς και Γκουντογκάν.
Οι δυο τους ταλαιπωρήθηκαν πάρα πολύ πέρσι από τους τραυματισμούς, με αποτέλεσμα η Ντόρτμουντ να χάσει αρκετή από την δύναμή της τόσο αμυντικά, με την έλλειψη του Χούμελς, όσο και μεσοεπιθετικά, με την απουσία του υπερπολύτιμου, για την συγκεκριμένη ομάδα Γκουτντογκάν.
Επόμενη «ουσιαστική επιστροφή» θα είναι εκείνη του Μάρκο Ρόις. Ναι, ο 26χρονος Γερμανός μετράει ήδη στη σεζόν έξι γκολ (τα τέσσερα στο Europa League) σε εφτά συμμετοχές. Μα όσοι γνωρίζουν καλά πόσα μπορεί να προσφέρει, ορκίζονται πως δεν έχει φορτσάρει ακόμα.
Σεβασμός στο παρελθόν, πίστη στο μέλλον
«Είναι πολύ θετικό ότι ο Γιούργκεν αποχώρησε τόσο φιλικά από την ομάδα. Το έργο που άφησε ήταν σπουδαίο και έχει κερδίσει το σεβασμό και την αγάπη όλων. Δεν έχω σκοπό να τον ανταγωνιστώ και δεν είναι αυτοσκοπός μου να έχω τις ίδιες επιτυχίες ή να τον ξεπεράσω. Ήταν κάτι παραπάνω από ένας προπονητής για τη Ντόρτμουντ. Εγώ θέλω να ανοίξω το δικό μου κεφάλαιο στην ομάδα».
Έτσι συστήθηκε ο Τόμας Τούχελ στο κοινό της Ντόρτμουντ στην παρουσίασή του ως προπονητής του συλλόγου. Με σεβασμό στον προκάτοχό του και πίστη στις δικές του δυνατότητες και φιλοδοξίες.
Όπως ακριβώς κάνει σε αυτά τα πρώτα του παιχνίδια στον πάγκο. Σεβασμό στις «παλιές» καραβάνες που έφτασαν την ομάδα μέχρι τον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ και άνοιγμα του χώρου για νέους που θα εκτινάξουν και την αξία τους και το ίδιο το κλαμπ. «Περιθώριο για βελτίωση υπάρχει πάντα. Η Ντόρτμουντ έχει ήδη καθιερώσει το δικό της στυλ.
Παίζει επιθετικά, ποδόσφαιρο κυριαρχίας και κατοχής», είχε πει στην ίδια συνάντηση. Ταπεινός μα και φιλόδοξος, είναι έτοιμος να μετατρέψει την «Ντόρτμουντ του Κλοπ» σε «Ντόρτμουντ του Τούχελ». Γιατί όχι;
*Πηγή: arenafm.gr*

Το «πρότζεκτ Φορτούνης» και ο επόμενος Μήτρογλου ή Μανωλάς!!

Ο Κώστας Φορτούνης, κατά γενική παραδοχή, αναμένεται να είναι από τους πρωταγωνιστές που θα… λάμψουν την ποδοσφαιρική σεζόν 2015-16. Κάτι που φρόντισε ο ίδιος να πιστοποιήσει από το ξεκίνημα της προετοιμασίας του Ολυμπιακού.
Οι… υποσχέσεις που άφησε -με τις καταπληκτικές εμφανίσεις του- στα φιλικά του καλοκαιριού (με αποκορύφωμα εκείνο κόντρα στη Φέγενορντ, στην Ολλανδία, «τρελαίνοντας» ξένους μάνατζερ και σκάουτ, οι οποίοι μετά ζητούσαν πληροφορίες από τους «ερυθρόλευκους» αξιωματούχους), επιβεβαιώθηκαν στην 1η αγωνιστική του πρωταθλήματος, όταν αναδείχθηκε MVP της αναμέτρησης με τον Πανιώνιο. Βέβαια ένας τραυματισμός ανέστειλε προς στιγμήν τη δραστηριοτητά του, όλα δείχνουν όμως ότι ο Μάρκο Σίλβα όχι μόνο θα τον επαναφέρει στο αρχικό σχήμα σήμερα με αντίπαλο την Ξάνθη (απόντος λόγω… θλάσης και του Τσόρι Ντομίνγκες) αλλά και πως μελλοντικά θα του δώσει τον πρώτο λόγο -για τη θέση πίσω από τον σέντερ φορ- έναντι του Αργεντινού ηγετικού άσου (στα 34 του άλλωστε είναι πιο ευπαθής στους μυϊκούς τραυματισμούς και θέλει… διαχείριση).
Η ΑΤΑΚΑ… ΟΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ
Το… πρότζεκτ Φορτούνης στον Ολυμπιακό πάντως μοιάζει να είναι καλά μελετημένο ώστε να αποτελέσει τον επόμενο… Μήτρογλου ή Μανωλά! Από την αρχή της σεζόν κιόλας όλη η Ελλάδα διαπίστωνε την κλάση του Τρικαλινού, ενώ στο «λιμάνι» τα χαμόγελα δεν κρύβονταν βλέποντας πως η επιλογή τους να αναδείξουν σε ηγέτη της νέας εποχής του Ολυμπιακού τον Κώστα Φορτούνη, πιάνει τόπο. Ο τελευταίος είχε δώσει τα πρώτα δείγματα γραφής και πέρσι, με τα 7 γκολ που πέτυχε. Αυτά και κάποιες περίτεχνες ενέργειές του έδωσαν την αφορμή στους ανθρώπους του Ολυμπιακού να ποντάρουν φέτος στο «πρότζεκτ Φορτούνης».
Η στήλη είχε αναφέρει μετά το φιλικό με τη Φέγενορντ τη φράση που ξεστόμισαν απάντες στο «λιμάνι», προπονητές, αθλητικό τμήμα και διοικητικοί: «Αν δεν πετύχει αυτός ο Ελληνας -ο Φορτούνης- στον Ολυμπιακό, δεν θα τα καταφέρει κανείς». Δεν είναι μικρό πράγμα, αν αναλογιστεί κανείς ότι το ελληνικό στοιχείο έχει να αναδειχθεί σε ηγετικό στον Ολυμπιακό από εποχής Γεωργάτου-Αλεξανδρή και των λοιπών Ελλήνων, που με την καθοδήγηση του Μπάγεβιτς -κυρίως – πήρε τα 7 σερί πρωταθλήματα.
Ο «ΔΥΣΚΟΛΟΣ» ΣΙΛΒΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΜΒΛΗΜΑΤΙΚΟ «7»
Ο Κώστας Φορτούνης λοιπόν αποτέλει κατόπιν σχεδίου το «στοίχημα» στον φετινό Ολυμπιακό. Πόνταραν επάνω του, του έδειξαν εμπιστοσύνη και τους την ανταπέδωσε. Δεν είναι τυχαίο ότι ο πιο φανατισμένος «οπαδός» του εντός του «ερυθρόλευκου στρατοπέδου» δείχνει να είναι ο «δύσκολος να τον κερδίσεις» Μάρκο Σίλβα.
Το πιο έντονο χαρακτηριστικό της τάσης ανάδειξης του Φορτούνη σε ηγέτη είναι το νούμερο που του δόθηκε στη φανέλα του. Το εμβληματικό «7» δεν δίνεται σε όποιον κι όποιον στον Ολυμπιακό. Ο αριθμός-σήμα κατατεθέν των πρωταθλητών φοριέται μόνο από παίκτες που έχουν το ειδικό βάρος να το φέρουν στους ώμους τους. Δεν υπήρχε καμιά περίπτωση να παραδοθεί τυχαία σε κάποιον, αλλά μόνο σε εκείνον που έχει τη δυναμική να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις των απανταχού «ερυθρόλευκων» οπάδων…
ΤΟ… ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΟ ΠΛΑΝΟ
Στο διά ταύτα: ο Φορτούνης μοιάζει να είναι μεγάλο κεφάλαιο για τον Ολυμπιακό. Και καλείται να «χτίσει» το δικό του «πριγκιπάτο» στην «ερυθρόλευκη» αυτοκρατορία. Θέλουν να τον δουν να εξελίσσεται σε ηγέτη ακόμη και με το δεδομένο ότι στη θέση του παίζει ο κατά τεκμήριο καλύτερος σε απόδοση παίκτης του Ολυμπιακού, ο Τσόρι… Κάτι που θα ήταν πονοκέφαλος για τον Μάρκο Σίλβα, αν ο Πορτογάλος τεχνικός δεν είχε ήδη στο μυαλό το εναλλακτικό πλάνο χρησιμοποίησης και των δύο. Γιατί για τον Πορτογάλο κόουτς ο Φορτούνης μπορεί να παίξει και στα πλάγια όσο και λίγο πίσω από τον Ντομίνγκες, ειδικά σε ματς τύπου Πανιωνίου, Λεβαδειακού, Καλλονής, αφού άρχισε να διαπιστώνει πως η δυναμική των ομάδων σαν αυτές του δίνει τη ευχέρεια να χρησιμοποιήσει σχήμα με ένα αμυντικό χαφ…
*Πηγή: arenafm.gr*

Κυκλοφόρησαν τα εισιτήρια του 2ου Διεθνούς Τουρνουά «Nick Galis Cup»

Στην κυκλοφορία τέθηκαν από την Τρίτη (22/09) τα εισιτήρια για το 2ο τουρνουά «Nick Galis Cup», το οποίο θα διεξαχθεί από τις 25 έως τις 27/09 στο «Nick Galis Hall» και θα περιλαμβάνει συναυλία των Βασίλη Παπακωνσταντίνου, Χρήστου Θηβαίου και Μίλτου Πασχαλίδη το Σάββατο 26/09.
Η πώληση των εισιτηρίων:
ΤΡΙΤΗ 22/09 – ΠΕΜΠΤΗ 24/09
Από 12.00 έως 20.00, από τα γραφεία της ΑΡΗΣ Κ.Α.Ε. (Γρ. Λαμπράκη 2, Παλαί ντε Σπορ, τηλ. 2310 265 600).
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 25/09
Από τις 12.00 έως την έναρξη των αγώνων, από τα εκδοτήρια του Αλεξανδρείου Μελάθρου και το ARIS LEGEND STORE.
ΣΑΒΒΑΤΟ 26/09
Από τις 12.00 έως την έναρξη της συναυλίας (19:30) των Βασίλη Παπακωνσταντίνου, Χρήστου Θηβαίου και Μίλτου Πασχαλίδη (μεταξύ των Περιπτέρων 7 & 8 της Δ.E.Θ.), από τα εκδοτήρια του Αλεξανδρείου Μελάθρου και το ARIS LEGEND STORE.
ΚΥΡΙΑΚΗ 27/09
Από τις 12.00 έως την έναρξη των αγώνων, από εκδοτήρια του Αλεξανδρείου Μελάθρου και το ARIS LEGEND STORE.
Ηλεκτρονική διάθεση
Οι φίλαθλοι μπορούν να προμηθευτούν ηλεκτρονικά τα εισιτήριά τους για το τριήμερο του «Nick Galis Cup», από την Τρίτη 22/09, μέσω του link https://www.viva.gr/tickets/sports/kae-aris/nick-galis-cup/
Η προπώληση και η διάθεση ηλεκτρονικών εισιτηρίων μπορεί να γίνει είτε online, είτε από το αποκλειστικό δίκτυο συνεργασιών της viva.gr με τα καταστήματα: Public, Παπασωτηρίου, Ιανός, MediaMarkt, Reload, SevenSpots.
Όσοι προμηθευτούν ηλεκτρονικά το εισιτήριό τους, θα πρέπει να ανταλλάξουν το voucher, με το επίσημο εισιτήριο της εκδήλωσης, από το ειδικό εκδοτήριο στο Αλεξάνδρειο Μέλαθρο, το οποίο θα ανοίγει κατά τη διάρκεια του τριημέρου δύο ώρες πριν από την κάθε εκδήλωση.

Πάει στη Γκάνα η Βέροια!!

Στην Γκάνα για φιλικό παιχνίδι θα πάει η Βέροια για να αντιμετωπίσει την Ασάντε Κοτόκο.
Το φιλικό παιχνίδι θα γίνει στις 11 Οκτωβρίου στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την συμπλήρωση 80 ετών από την ίδρυση του συλλόγου.
Ο αγώνα θα διεξαχθεί στο στάδιο Baba Yara στην πόλη Κουμάσι όπως ανακοίνωσε η ομάδα της Γκάνας. Αρχικά, αντίπαλος της Ασάντε επρόκειτο να είναι η Πετρολούλ Πλοέστι από την Ρουμανία, η οποία τελικά ματαίωσε την επίσκεψή της.
*Πηγή: arenafm.gr*

«Σπουδαίο κλαμπ ο ΠΑΟΚ, χαρούμενοι για την συνεργασία»(Audio)

Στον ArenaFM 89.4 φιλοξενήθηκε ο Αθλητικός διευθυντής μάρκετινγκ της Μάκρον(Macron), Ρομπέρτο Κασολάρι και μίλησε για την συνεργασία με τον ΠΑΟΚ και τις νέες φανέλες που παρουσιάστηκαν σήμερα.
Ο Ιταλός αθλητικός διευθυντής ξεκίνησε λέγοντας: «Ήταν μια εξαιρετική εμπειρία και καταλάβαμε και από κοντά ότι ο ΠΑΟΚ είναι μια πολύ μεγάλη ομάδα, είμαστε πολύ ικανοποιημένοι που θα συνεργαστούμε στην Ελλάδα με ένα τόσο μεγάλο κλαμπ».
Στην συνέχεια πρόσθεσε :«ότι η φανέλα του ΠΑΟΚ είναι μοναδική και δεν μοιάζει με καμίας άλλης ομάδας. Ήρθαν άνθρωποι του ΠΑΟΚ στην Μπολόνια και μαζί σχεδιάσαμε τις φανέλες και βγήκε αυτό το φοβερό αποτέλεσμα. Είναι τρεις φανέλες, η κλασική ριγέ φανέλα , η δεύτερη η κατάλευκη και η Τρίτη που είναι πολύ ιδιαίτερη. Είναι μια νέα μόδα, μοιάζει με καμουφλάζ, έχει μια στρατιωτική εκδοχή»
Ακούστε όσα είπε ο Ρομπέρτο Κασολάρι στον ArenaFM 89.4:




*Πηγή: arenafm.gr*