Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου 2015

«Μοιραία πήρα αυτή την απόφαση, το σύστημα δεν είναι τίμιο»

Ο Γιάννης Φυσέκης στα 30 πήρε τη μεγάλη απόφαση να σταματήσει το ποδόσφαιρο για σπουδές και μιλάει στο Metropolis95,5 και την εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» για την απόφαση του να κρεμάσει τα γάντια του, για το πώς βλέπει το ελληνικό ποδόσφαιρο, για τη νέα διοίκηση του Άρη και το μέλλον του...

Αναλυτικά όσα είπε:

«Δεν μένει το συναίσθημα. Θα ήθελα να συνεχίσω το ποδόσφαιρο. Μερικές φορές δεν μπορείς να έχεις πάντα αυτό που θες.. Δεν ήταν εύκολο να συνδυάσω τις σπουδές. Για παράδειγμα, στον Άρη έπρεπε να φεύγω Κυριακή βράδυ μετά το παιχνίδι, να πηγαίνω στην Αλεξανδρούπολη για τα μαθήματα και την Τρίτη να είμαι πίσω στη Θεσσαλονίκη για να είμαι παρών στην προπόνηση. Κούραση και πολλά έξοδα, Για να συνέλθω ήθελα δύο ημέρες, δε πήγαινε άλλο. Δεν γινόταν να συνδυάσω και τα δυο προσπάθησα πολύ να βρω μια λύση και μοιραία πήρα αυτή την απόφαση. Το διδακτορικό μπαίνει στην τελική ευθεία, η φετινή χρονιά για την ομάδα ήταν μονόδρομος και δεν μπορούσα να ακολουθήσω και τα δύο. Όταν πήρα την απόφαση να συνεχίσω το διδακτορικό, δε σκέφτηκα πως θα με βοηθήσει. Όταν σου μένει κάτι τελευταίο δεν μπορείς να το αφήσεις στη μέση. Όταν τελείωσα πήρα μια υποτροφία για να κάνω το διδακτορικό και τώρα είμαι στο τρίτο έτος. Θέλω ακόμα μια χρονιά για να τελειώσω. Δεν ξέρω αν θα ασχοληθώ με αυτό. Στην Ελλάδα, έτσι κι αλλιώς, είναι λίγα τα κονδύλια για την έρευνα. Δεν ξέρω αν θα συνεχίσω ή αν θα κάνω κάτι άλλο. Εχέγγυα δεν έχεις πουθενά στην Ελλάδα. Μόνο κίνητρα. Όταν βγάζεις μια σχολή δε σημαίνει ότι αύριο θα έχεις δουλειά».

«Ποτέ δεν σκέφτηκα τα χρήματα. Η χώρα αυτή, σε οποιονδήποτε τομέα της, σίγουρα δε σου παρέχει σιγουριά... Όσα χρόνια βρέθηκα στο ποδόσφαιρο, προσπάθησα έστω να συμπεριφέρομαι και να ενεργώ ...όχι με τις επιταγές του ελληνικού ποδοσφαίρου. Το ποδόσφαιρο είναι συγκυριακό. Παιδιά που αξίζαν δεν πήραν ποτέ την ευκαιρία. Το σύστημα δεν είναι τίμιο. Ο τρόπος επιλογής ειδικά».

Για το αν έχεις μετανιώσει για κάτι στην καριέρα σου στο ποδόσφαιρο;
«Νιώθω καλά... Δεν μετανιώνω στη ζωή μου ότι και να κάνω. Πάντα και όπου κι αν ήμουν, έδινα τον καλύτερό μου εαυτό για να φέρω εις πέρας αυτό που είχα μπροστά μου. Πράγματα που δεν καθορίζονται αποκλειστικά από εμάς αλλά από την καθημερινή τριβή και ζωή γενικότερα, δεν τα σκέφτομαι. Αυτό που θα έρθει, θα το αντιμετωπίσω με συγκέντρωση και σοβαρότητα».

Για το πως βλέπεις τα πράγματα στον Άρη;
 «Αν και ξεκινήσαμε άσχημα όλοι μας πιστεύαμε ότι θα γίνουν ακόμα χειρότερα τα πράγματα, ήρθε μια καινούργια διοίκηση που σε διάστημα λίγων ημερών έφερε ικανότατους παίκτες, όπως ο Ραούλ Μπράβο που έχει παίξει στη Ρεάλ Μαδρίτης, έφερε ένα ικανό τεχνικό επιτελείο και μάλιστα χθες ήρθε και ο καινούργιος προπονητής τερματοφυλάκων. Τα πράγματα πάνε καλά, πιστεύω ότι φέτος δε θα έχουμε πρόβλημα. Η ομάδα θα είναι πολύ δυνατή, θέλει όμως λίγο χρόνο και ευτυχώς που την πρώτη αγωνιστική έχει ρεπό».
*Πηγή: metrosport.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: