Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου 2015

Συναδινός: «Άνανδρη η επίθεση σε αθλητικούς συντάκτες»

Καταδίκασε ο γγΑ, Ιούλιος Συναδινός, τις επιθέσεις κατά αθλητικών συντακτών και τόνισε πως ο νόμος για την καταπολέμηση της βίας θα τηρηθεί απαρέγκλιτα.

Συναδινός: «Άνανδρη η επίθεση σε αθλητικούς συντάκτες»
Με κύκλο χωρίς τέλος μοιάζουν πλέον οι επιθέσεις κατά αθλητικών συντακτών, με τελευταία αυτή σε βάρος του Θανάση Ασπρούλια χθες στο «Ελ. Βενιζέλος». Ο γενικός γραμματέας Αθλητισμού, Ιούλιος Συναδινός, καταδίκασε το περιστατικό, τονίζοντας την ανάγκη συνεργασίας για να μείνει ο ανταγωνισμός σε αθλητικά πλαίσια και δεσμεύτηκε πως ο νόμος για την καταπολέμηση της βίας θα τηρηθεί απαρέγκλιτα προαναγγέλλοντας ενίσχυση της κείμενης νομοθεσίας.

Αναλυτικά η δήλωσή του:

«Για πολλοστή φορά γίναμε μάρτυρες άνανδρης επίθεσης οπαδών σε αθλητικούς συντάκτες και μάλιστα πάλι εκτός αγωνιστικών χώρων, σε ανύποπτο χρόνο.

Είναι σαφές ότι όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς πρέπει να εντείνουν τις προσπάθειες τους και τη συνεργασία τους με την Πολιτεία, ούτως ώστε οι όποιοι ανταγωνισμοί ομάδων να παραμένουν σε αγωνιστικό – αθλητικό επίπεδο και να μην εκτρέφουν τον φανατισμό, πυροδοτώντας παρόμοια περιστατικά.

Στο πλαίσιο αυτό, ο νόμος για την καταπολέμηση της βίας με αφορμή αθλητικές εκδηλώσεις, που ψηφίστηκε πρόσφατα, θα τηρηθεί απαρέγκλιτα και σε κάθε του διάταξη, μεταξύ αυτών και σε ό,τι αφορά ευθύνες παραγόντων, αθλητικών Μ.Μ.Ε. κλπ.

Θεωρείται δεδομένο, ότι μετά την αποτίμηση από την εφαρμογή του νέου νόμου, εάν κριθεί απαραίτητη, θα υπάρξει περαιτέρω ενίσχυση της νομοθεσίας και των ελεγκτικών μηχανισμών μόλις επανεκκινήσει το νομοθετικό έργο
».

Δεν υπάρχουν σχόλια: