Κυριακή 26 Ιουλίου 2015

Αποχαιρέτησε και ο Γιόβετιτς!!

Μόνο η ανακοίνωση απομένει για να ολοκληρωθεί η μεταγραφή του Στεβάν Γιόβετιτς στην Ίντερ καθώς και ο ίδιος ο παίκτης αποχαιρέτησε τη Μάντσεστερ Σίτι μέσω twitter.

Αποχαιρέτησε και ο Γιόβετιτς
Στο δρόμο για την Ιταλία βρίσκεται ο Στεβάν Γιόβετιτς καθώς Μάντσεστερ Σίτι και Ίντερ έφτασαν σε πλήρη συμφωνία για τη μεταγραφή του Μαυροβούνιο υπό τη μορφή δανεισμού και μάλιστα διετούς διάρκειας.

Η Ίντερ γνωστοποίησε μέσω twitter ότι ο ποδοσφαιριστής θα μεταβεί στο ιατρικό κέντρο της ομάδας ώστε να περάσει από τις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις ενώ και ο ίδιος ο επιθετικός φρόντισε να ενημερώσει τους φίλους της Μάντσεστερ Σίτι για τις εξελίξεις στην καριέρα του, ευχαριστώντας τους για τις αναμνήσεις.






*Πηγή: sport-fm.gr*

Φινμπόγκασον: «Πάντα είχα στόχο να παίξω Τσάμπιονς Λιγκ»

Ο Άλφρεντ Φινμπόγκασον εξήγησε τους λόγους που τον έφεραν στον Ολυμπιακό σε συνέντευξη που παραχώρησε σε ιστοσελίδα της χώρας του…

Φινμπόγκασον: «Πάντα είχα στόχο να παίξω Τσάμπιονς Λιγκ»
Το Τσάμπιονς Λιγκ και το μεγάλο ενδιαφέρον για την απόκτησή του ήταν οι λόγοι που αποδέχθηκε την πρόταση του Ολυμπιακού. Αυτό ανέφερε ο Άφρεντ Φινμπόγκασον σε ιστοσελίδα της χώρας του.

Ο Ισλανδός άσος μίλησε και για το επόμενο καλοκαίρι τότε που θα έχει ολοκληρωθεί ο δανεισμός του.

«Ο Ολυμπιακός έχει οψιόν αγοράς μου μετά το δανεισμό και σίγουρα θα υπάρξουν πολλά ερωτήματα για το μέλλον μου, αλλά εγώ συγκεντρώνομαι στο τι μπορώ να προσφέρω την ομάδα και το τι θα γίνει του χρόνου θα εξαρτηθεί από τις εμφανίσεις μου


Αναλυτικά οι δηλώσεις του σε ιστοσελίδα της χώρας του

Για το δανεισμό του στον Ολυμπιακό:

“Ήθελα να παίξω σε μία μεγάλη ομάδα που διεκδικεί τρόπαια και παίζει στο Τσάμπιονς Λιγκ, αντί να είμαι στην ίδια θέση με τη Ρεάλ Σοσιεδάδ για δεύτερη σερί χρονιά. Όταν ήρθε η πρόταση, την αξιολόγησα, και είμαι πολύ ευτυχισμένος που προχώρησε η συμφωνία. Υπήρχαν πολλές προτάσεις, αλλά η ομάδα που ήθελα περισσότερο ήταν ο Ολυμπιακός. Αν δεν παίζεις σε ένα μεγάλο πρωτάθλημα, τότε καλύτερα να παίζεις στο Τσάμπιονς Λιγκ. Ο Ολυμπιακός είναι εκεί κάθε χρόνο και όταν ξεκίνησα σαν επαγγελματίας, είχα ως στόχο μου να παίξω στο Τσάμπιονς Λιγκ. Είμαι πολύ χαρούμενος που θα μπορέσω να το κάνω εδώ”.

Για την κρίση στην Ελλάδα:

“Δεν θα ερχόμουν αν υπήρχε οποιαδήποτε αβεβαιότητα για τον σύλλογο, οπότε δεν ανησυχώ. Έκαναν μεγάλη προσπάθεια για να με πάρουν και είμαι ευχαριστημένος από το ενδιαφέρον τους. Είναι μεγάλη πρόκληση να έρχομαι σε μία ομάδα που με ήθελε τόσο πολύ”.

Για το τι θα συμβεί το επόμενο καλοκαίρι:

“Ο χρόνος θα το δείξει. Το ποδόσφαιρο είναι απρόβλεπτο και τα πράγματα αλλάζουν πολύ γρήγορα. Ο Ολυμπιακός έχει οψιόν αγοράς μου μετά το δανεισμό και σίγουρα θα υπάρξουν πολλά ερωτήματα για το μέλλον μου, αλλά εγώ συγκεντρώνομαι στο τι μπορώ να προσφέρω την ομάδα και το τι θα γίνει του χρόνου θα εξαρτηθεί από τις εμφανίσεις μου”.

Για την περυσινή σεζόν στη Σοσιεδάδ:

“Ήταν δύσκολη σίγουρα η κατάσταση αγωνιστικά και δεν το αρνούμαι, αλλά την ίδια στιγμή πέρασα όμορφα. Δεν έχει σημασία σε ποια ομάδα είσαι, αν δεν παίζεις σε όλα τα παιχνίδια δεν είσαι ποτέ 100% ευχαριστημένος. Τραυματίστηκα νωρίς και άργησα να βρω ρυθμό, οπότε ήταν δύσκολο. Όμως πήρα τα θετικά της εμπειρίας. Έπαιξα αντίπαλος με τους καλύτερους παίκτες στον κόσμο και σίγουρα έγινα πιο δυνατός μετά από αυτή τη χρονιά”.

Για τον Ντέιβιντ Μόγιες:

“Είναι καλός, είχαμε καλή σχέση και είπαμε αντίο σε καλό κλίμα. Έίναι ένας προπονητής με τη μέθοδό της Πρέμιερ Λιγκ. Σίγουρα θα ήθελα να είχα περισσότερες ευκαιρίες, αλλά αυτό είναι το ποδόσφαιρο και ό, τι έγινε έγινε. Έχω όμως μόνο καλά πράγματα να πω γι’ αυτόν”.

Για το γεγονός ότι θα αγωνιστεί σε τρίτη σερί ομάδα με ριγέ φανέλες (Χέρενφεν, Σοσιεδάδ, Ολυμπιακός):

“Φαίνεται πως μου πάνε οι ρίγες. Τα χρώματα είναι σέξι και η φανέλα είναι πολύ σικ!”.

Για την ελληνική γλώσσα:

“Είναι πολύ διαφορετική γλώσσα από αυτές που μαθαίνουμε, γιατί πρέπει να μάθεις ένα δεύτερο αλφάβητο, οπότε δεν καταλαβαίνεις ούτε λέξη. Πρέπει όμως να προσπαθήσω να τα μάθω και θα δω πώς θα πάνε τα πράγματα”. *Πηγή: sport-fm.gr*

Όγδοο το ελληνικό ντουέτο!!

Την όγδοη θέση κατέλαβε το ελληνικό δίδυμο (Πλατανιώτη-Κουτίδη) στον τελικό τεχνικού ντουέτου συγχρονισμένης κολύμβησης του παγκοσμίου πρωταθλήματος υγρού στίβου.

Όγδοο το ελληνικό ντουέτο
Συγκεντρώνοντας 85.3878 βαθμούς οι Ευαγγελία Πλατανιώτη και η Ευαγγελία Κουτίδου ανέβασαν την Ελλάδα στην 8η θέση στο τεχνικό ντουέτου στον τελικό του παγκοσμίου πρωταθλήματος υγρού στίβου που διεξάγεται στο Καζάν.

Την πρώτη θέση κατέλαβαν οι Ρωσίδες Νατάλια Ιστσένκο και Σβετλάνα Ρομάσινα με 95.4672 βαθμούς, ενώ το ασημένιο μετάλλιο κατέληξε στην Κίνα με τις Ξουετσέν Χουάνγκ και Γουενιάν Σαν και τρίτη τερμάτισε η Ιαπωνία με τις Γιουκίκο Ινούκ και Ριζάκο Μιτσούι με 92.0079.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Αυτούς έκοψε ο Σίλβα!!

Ο Μάρκο Σίλβα ανακοίνωσε τα ονόματα των παικτών που θα ταξιδέψουν στο Έρμελο για τα φιλικά παιχνίδια του Ολυμπιακού κάνοντας το πρώτο... ξεσκαρτάρισμα στο ρόστερ.

Αυτούς έκοψε ο Σίλβα
Το πρώτο ξεσκαρτάρισμα στο ρόστερ του Ολυμπιακού έγινε... Ο Μάρκο Σίλβα έκανε γνωστές τις επιλογές του για την αποστολή που θα ταξιδέψει για το Έρμελο για μια σειρά από φιλικά παιχνίδια της ομάδας.

Σε αυτή δεν υπάρχουν τα ονόματα πέντε παικτών που θα μείνουν στην Αθήνα και πλέον δεν υπολογίζονται από τον Πορτογάλο για τη νέα αγωνιστική σεζόν.

Πρόκειται για τους Ολαϊτάν, Μαρτίνες, Γιαταμπαρέ, Μπενίτες και Καραμάνο που θα μείνουν στην Αθήνα για να αναζητήσουν ομάδα να συνεχίσουν την καριέρα τους.

Στην αποστολή για το Έρμελο δεν υπάρχουν και τα ονόματα των Κολοβού, Γούτα, Τζανδάρη και Μποτία. Ωστόσο αυτοί έχουν λόγο που θα μείνουν στην Αθήνα. Ταλαιπωρούνται από μυϊκούς τραυματισμούς με αποτέλεσμα να μην μπορούν να αγωνιστούν και τις επόμενες ημέρες θα κάνουν θεραπεία στο Ρέντη.

Η αποστολή αποτελείται από τους:

Αυλωνίτης, Μπουχαλάκης, Ντομίνγκες, Φορτούνης, Φινμπόγκασον, Φουστέρ, Γιαννιώτης, Γιαννιώτας, Χουτεσιώτης, Χάρα, Καπίνο, Λάτσι, Μασουακού, Νικολάου, Πάρντο, Πουλίδο, Ρομπέρτο, Σαλίνο, Σάλιακας, Σιόβας, Τσιμίκας, Βούρος, Τζελαρ, Ελαμπντελαουί, Κασάμι, Ντουρμάζ, Ντοσεβί, Μιλιβόγιεβιτς, Μανιάτης. *Πηγή: sport-fm.gr*

Γρηγορίου: «Ομάδα με δύο πρόσωπα η ΑΙΚ»

Στη δύναμη που αντλεί από την έδρα της η ΑΙΚ εστίασε ο Μιχάλης Γρηγορίου που μίλησε στην επίσημη ιστοσελίδα του Ατρομήτου για το πρώτο ευρωπαϊκό ματς της χρονιάς και την πορεία της προετοιμασίας.

Γρηγορίου: «Ομάδα με δύο πρόσωπα η ΑΙΚ»
Στη Στοκχόλμη κόντρα στην ΑΙΚ ξεκινά τις ευρωπαϊκές υποχρεώσεις του ο Ατρόμητος και ο προπονητής του, Μιχάλη Γρηγορίου τονίζει τη σημασία αυτού του αγώνα.

Εστιάζει στη δύναμη της έδρας (7 νίκες και 1 ισοπαλία το ρεκόρ της) και γι’ αυτό ξεκαθαρίζει πως το πρώτο ματς θα είναι πολύ σημαντικό.

Ο κ. Γρηγορίου αναφέρεται παράλληλα στην προετοιμασία της ομάδας των δυτικών προαστίων αλλά και τις τελευταίες προσθήκες στο ρόστερ.

Αναλυτικά όσα είπε στο «atromitosfc.gr»:

Για τις πρώτες 25 μέρες: «Ουσιαστικά πήγαμε πολύ καλά και είναι πολύ σημαντικό ότι δεν είχαμε τραυματισμούς αυτή την περίοδο. Δουλέψαμε με γνώμονα όλη τη χρονιά και όχι αποκλειστικά για τα δύο ματς που έρχονται με την ΑΙΚ. Οι παίκτες έδειξαν μεγάλη διάθεση και αν εξαιρέσουμε την ατυχία με τον Κοντοέ όλο το έμψυχο δυναμικό μας έλαβε κανονικά μέρος. Εκείνο που πρέπει να επισημάνω είναι ότι πρέπει να δουλεύουμε πολύ μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα».

Για τα δύο φιλικά παιχνίδια: «Διέκρινα μεγάλη θέληση από τους παίκτες που είναι αυτή την στιγμή το κυριότερο και δώσαμε μεγάλο βάρος στο τακτικό κομμάτι που επίσης είναι σημαντικό».

Για την ωφελιμότητα του ταξιδιού στην Κωνσταντινούπολη: «Το συμπέρασμα που αποκόμισα είναι ότι θέλουμε παιχνίδια αλλά αυτό είναι απολύτως φυσιολογικό και κατανοητό. Γι’ αυτό και είδαμε δύο διαφορετικά ημίχρονα στην απόδοσή μας. Σε κάθε περίπτωση όλα είναι συμπυκνωμένα και μέσα από τα φιλικά παιχνίδια μόνο κέρδη μπορείς να έχεις».

Για τους Μπιτόλο, Λε Ταλέκ που ενσωματώθηκαν τελευταίοι: «Είναι δύο παίκτες με εμπειρία καθώς έπειτα από πολλά ονόματα καταλήξαμε σε αυτούς. Ο Μπιτόλο έρχεται από συνεχή παιχνίδια στην Αργεντινή, για τον Λε Ταλέκ το βιογραφικό του τα λέει όλα. Εκείνο όμως που πρωτίστως μας ενδιέφερε είναι ο καλός τους χαρακτήρας και τώρα πως θα εγκλιματιστούν όσο πιο γρήγορα στην οικογένεια του Ατρόμητου».

Για το νέο αίμα που ήρθε από την ομάδα Κ20: «Είναι πολύ ταλαντούχα παιδιά και η περσινή τους πορεία το αποδεικνύει. Δουλέψαμε πολύ καλά στο Πήλιο, συνεχίζουμε να δουλεύουμε κι εδώ μαζί τους γιατί είναι το μέλλον της ομάδας».

Για το ματς στη Στοκχόλμη: «Τις επόμενες μέρες θα δουλέψουμε στο τακτικό κομμάτι. Η ΑΙΚ είναι μια παραδοσιακή δύναμη στην Σουηδία και βρίσκεται σε φουλ αγωνιστική δράση κάτι που δυσχεραίνει το έργο μας. Είναι όμως και μια ομάδα με δύο πρόσωπα στο πρωτάθλημα της. Μέσα στην έδρα της έχει 7 νίκες και 1 ισοπαλία, εκτός έδρας έχει 5 ισοπαλίες και 3 ήττες. Γι’ αυτό και το πρώτο ματς είναι πολύ σημαντικό αλλά εμείς έχουμε την ποιότητα ως ομάδα για να παλέψουμε με ίσες πιθανότητες».

«Κανένα θέμα Τσαγκλαγιάν»

Μπορεί η Τουρκία να «βουίζει» για συμφωνία του Ολυμπιακού με την Καϊσέρι Ερσίγεσπορ για τον Τσαγκλαγιάν ωστόσο οι ερυθρόλευκοι επισημαίνουν ότι δεν υπάρχει κανένα απολύτως θέμα.

«Κανένα θέμα Τσαγκλαγιάν»
Σε διάψευση των πληροφοριών που ήθελαν τον Ογουλτζάν Τσαγκλαγιάν να προβάρει τη φανέλα της ομάδας προχώρησε ο Ολυμπιακός.

Οι ερυθρόλευκοι ξεκαθάρισαν ότι «δεν υπάρχει κανένα θέμα Τσαγκλαγιάν» βάζοντας τέλος σε μια σειρά δημοσιευμάτων που μιλούσαν για "κλεισμένη" μεταγραφή.

Οι πληροφορίες από τη γειτονική χώρα έκαναν λόγο για συμφωνία της ελληνικής ομάδας με την Καϊσέρι Ερσίγεσπορ για την παραχώρηση του νεαρού άσου ο οποίος μάλιστα φερόταν έτοιμος να ταξιδέψει αύριο για την Αθήνα για να υπογράψει. *Πηγή: sport-fm.gr*

Θέλει Λάμπερτ ο Ρανιέρι!


Την πόρτα της Λίβερπουλ για την περίπτωση του Ρίκι Λάμπερτ αναμένεται να χτυπήσει η Λέστερ, που βρίσκεται σε αναζήτηση επιθετικού.

Θέλει Λάμπερτ ο Ρανιέρι
Στο στόχαστρο της Λέστερ βρίσκεται ο Ρίκι Λάμπερτ.

Ο Κλαούντιο Ρανιέρι ψάχνεται στην μεταγραφική αγορά για την ενίσχυση της γραμμής κρούσης και σύμφωνα με την «Mirror», ο επιθετικός της Λίβερπουλ βρίσκεται σε περίοπτη θέση στην λίστα του Ιταλού.

Πάντως, η Λέστερ δεν παίζει μόνη της για τον Λάμπερτ, καθώς και η Γουέστ Μπρομ παρακολουθεί την υπόθεση. *Πηγή: sport-fm.gr*

Στον τελικό του κόμπο η Εθνική!


Συνεχίζονται οι ελληνικές επιτυχίες στο παγκόσμιο πρωτάθλημα υγρού στίβου στο Καζάν, αφού η Εθνική ομάδα συγχρονισμένης κολύμβησης προκρίθηκε στον τελικό του κόμπο!

Στον τελικό του κόμπο η Εθνική
Την όγδοη θέση και παράλληλα ένα εισιτήριο για τον τελικό του κόμπο εξασφάλισε η Εθνική ομάδα συγχρονισμένης κολύμβησης στο παγκόσμιο πρωτάθλημα υγρού στίβου που πραγματοποιείται στο Καζάν.

Οι Μαρία Έλλη Λέλα Αλζιγκούζη-Κομινέα, Ιφιγένεια Δίπλα, Βαλεντίνα Φαραντούρη, Γιάνα Γκεοργκίεβα, Ευαγγελία Κουτίδη, Σοφία Μαλκογεώργου, Εβελίνα Παπάζογλου, Ευαγγελία Πλατανιώτη, Αννα Μαρία Ταξοπούλου και Αθανασία Τσόλα) συγκέντρωσαν 86.6333 βαθμούς με το πρόγραμμά τους και θα συμμετάσχουν στον τελικό που θα διεξαχθεί το προσεχές Σάββατο. *Πηγή: sport-fm.gr*

Χρύσωσε την Φιορεντίνα και τον «Σούπερ Μάριο»

Σε συμφωνία με την Φιορεντίνα αλλά και με τον Μάριο Γκόμεζ ήρθε η Μπεσίκτας. Κοντά στα 8εκατ. ευρώ τα χρήματα που θα εισπράξουν οι «βιόλα», 7εκατ. για δύο χρόνια το ηγεμονικό συμβόλαιο του παίκτη.

Χρύσωσε την Φιορεντίνα και τον «Σούπερ Μάριο»
Κάτοικος Τουρκία θα γίνει από τη νέα σεζόν, εκτός απροόπτου, ο Μάριο Γκόμεζ.

Όπως αναφέρει η πλειοψηφία των ιταλικών Μέσων, η Μπεσίκτας συμφώνησε με την Φιορεντίνα και θα κάνει δικό της τον υψηλόσωμο επιθετικό.

Το deal των δύο ομάδων έκλεισε στα 8εκατ. ευρώ (ζητούσαν 10 αρχικά οι «βιόλα»), ενώ ο Γερμανός διεθνής αναμένεται να υπογράψει διετές συμβόλαιο. Οι απολαβές του θα αγγίξουν τα 3.5 εκατ. ευρώ ετησίως, χωρίς στο ποσό αυτό να συνυπολογίζονται τα μπόνους επίτευξης στόχων.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Αυτός είναι ο Τσαγκλαγιάν!! (video)

Ένα από μεγάλα ταλέντα της Τουρκίας πρόκειται να φοράει ερυθρόλευκα. Δείτε φάσεις από γκολ και ασίστ του Τσαγκλαγιάν ο οποίος αύριο έρχεται στην Αθήνα.

Αυτός είναι ο Τσαγκλαγιάν (video)

Ποιος είναι όμως ο Τσαγκλαγιάν για να προκαλέσει το ενδιαφέρον την τουρκικής ομάδας.

Πρόκειται για έναν από τους πιο ταλαντούχους ποδοσφαιριστές στην Τουρκίας ο οποίος είχε συγκεντρώσει τα βλέμματα και των ανθρώπων της Γαλατάσαραϊ.

Είναι γεννημένος στις 22 Μαρτίου 1996 και έχει ύψος 1,88. Παρά το γεγονός αυτό θεωρείται αρκετά ικανός με την μπάλα στα πόδια κάτι που του δίνει την ευκαιρία να μην αγωνίζεται μόνο στην κορυφή της επίθεσης.

Μάλιστα, ο ίδιος –όπως λένε στην Τουρκία- φέρεται να απολαμβάνει περισσότερο το να αγωνίζεται στο δεξί άκρο της επίθεσης και όχι τόσο ως φουνταριστός.

















*Πηγή: sport-fm.gr*

Ανακοίνωσε Ελλακόπουλο η Καλλονή!!


Παίκτης της Καλλονής είναι και επίσημα ο Εμιλιάνο Ναχουέλ Ελλακόπουλος. Η ομάδα της Λέσβου ανακοίνωσε τον μονοετή δανεισμό του 23χρονου από την Τίγκρε.

Ανακοίνωσε Ελλακόπουλο η Καλλονή
Σε μία σημαντική προσθήκη προχώρησε η Καλλονή. Η ομάδα της Λέσβου ήρθε σε συμφωνία με την Τίγκρε και ανακοίνωσε την Κυριακή τον δανεισμό του Εμιλιάνο Ναχουέλ Ελλακόπουλου.

Ο 23χρονος ελληνικής καταγωγής έχει ήδη μεταβεί στην Ιταλία, όπου πραγματοποιείται το βασικό στάδιο της προετοιμασίας της ομάδας.

Αναλυτικά:

«Ο Εμιλιάνο Ναχουέλ Ελλακόπουλος (Emiliano Ellacopulos) είναι η νέα προσθήκη στο ρόστερ της Καλλονής μας! Ο 23χρονος Αργεντίνος ελληνικής καταγωγής ήρθε στην Ελλάδα για λογαριασμό της ομάδας μας και υπέγραψε δανεικός από την Τίγκρε.

Ο Ελλακόπουλος γεννήθηκε στις 14 Ιανουαρίου του 1992 και αγωνίζεται ως ακραίος μέσος. Ξεκίνησε την καριέρα του από την ακαδημία της Ατλέτικο Τίγκρε και μεταπήδησε στην πρώτη ομάδα αγωνιζόμενος για πέντε χρόνια με την φανέλα της. Τη φετινή περίοδο πήγε δανεικός στη Ουνιόν Σάντα Φε (Union Santa Fe).

Το νέο μεταγραφικό μας απόκτημα έχει ενσωματωθεί με την αποστολή της Καλλονής στην Ιταλία, όπου πραγματοποιείται το βασικό στάδιο της προετοιμασίας και αναμένεται να πάρει χρόνο συμμετοχής στο φιλικό κόντρα στην Παλέρμο σήμερα το απόγευμα.Τον καλωσορίζουμε στην ομάδα μας και του ευχόμαστε καλή επιτυχία.»

Όλοι δούλεψαν για τον Φέτελ!!

Σε έναν αγώνα με πολλές συγκινήσεις και γκάφες από τους πιλότους, ο Σεμπάστιαν Φέτελ απέφυγε τις κακοτοπιές και πήρε τη νίκη στην Ουγγαρία. Ακολούθησαν οι Red Bull, φιάσκο για Mercedes.

Όλοι δούλεψαν για τον Φέτελ

Οι Red Bull ακολούθησαν, με τον Ντανιίλ Κβίατ δεύτερο και τον Ντάνιελ Ρικιάρντο τρίτο, ενώ μόλις έκτος ήταν ο Λιούις Χάμιλτον και όγδοος ο Νίκο Ρόσμπεργκ μετά από έναν καταστροφικό για τη Mercedes αγώνα. Μάλιστα για πρώτη φορά από το Grand Prix της Βραζιλίας το 2013 δεν υπήρχε πιλότος της γερμανικής ομάδας στο πόντιουμ, έτσι μπήκε τέλος σε ένα σερί 28 αγώνων.

Πάντως ο Χάμιλτον κατάφερε να αυξήσει τη διαφορά του από τον Ρόσμπεργκ στους 21 βαθμούς.

Ανεβασμένες οι McLaren, με τον Φερνάντο Αλόνσο πέμπτο και τον Τζένσον Μπάτον ένατο. Ο Μαξ Φερστάπεν έκανε ρεκόρ καριέρας με την τέταρτη θέση που πήρε με την Toro Rosso.

Ο αγώνας

Ο Χάμιλτον είχε εφιαλτική εκκίνηση, αφού παρά την pole position του είδε να τον περνούν οι δύο Ferrari, αλλά και ο Νίκο Ρόσμπεργκ. Μάλιστα σε μια προσπάθειά του να ξεπεράσει τον ομόσταβλό του στη Mercedes, ο Βρετανός βρέθηκε εκτός πίστας διαμαρτυρόμενος στο team radio πως ο Γερμανός πιλότος τού έκλεισε τη γραμμή και τον ώθησε στην έξοδο.



Ο παγκόσμιος πρωταθλητής βρέθηκε δέκατος (!), με τον Φέτελ και τον Ραϊκόνεν να οδηγούν την κούρσα, ενώ ο Ρόσμπεργκ μην έχοντας καλό ρυθμό ήταν μεν τρίτος, αλλά σε απόσταση. Στο 19ο γύρο η Lotus του Μαλδονάδο και η Force India του Πέρες είχαν μια σύγκρουση, που όλως τυχαίως δεν έθεσε κανένα από τα δύο μονοθέσια εκτός μάχης.

Στο μεταξύ, ο Χάμιλτον δεν κατέθεσε τα όπλα και ανακτώντας την ψυχραιμία του εξαπέλυσε την αντεπίθεσή του ανεβαίνοντας με διαδοχικές προσπεράσεις στην τέταρτη θέση μέχρι τα μέσα του αγώνα και δείχνοντας να πλησιάζει απειλητικά τον Ρόσμπεργκ.

Στον 43ο γύρο είχαμε την πρώτη εγκατάλειψη, όταν ο Χούλκενμπεργκ έχασε το μπροστινό φτερό του και κατέληξε στα προστατευτικά λάστιχα. Ο Γερμανός πιλότος της Force India βγήκε αβλαβής από το μονοθέσιό του και η κίτρινη σημαία έκανε την εμφάνισή της, όπως και το αυτοκίνητο ασφαλείας για περίπου έξι γύρους.

Με την επανεκκίνηση του «κανονικού» αγώνα Χάμιλτον και Ρικιάρντο είχαν επαφή, με τον πρώτο να χάνει έδαφος, να υποχωρεί έκτος και να καταφεύγει στα πιτ λόγω κατεστραμμένου μπροστινού φτερού επιστρέφοντας στη 13η θέση, την ώρα που ο Ρόσμπεργκ περνούσε δεύτερος και πίεζε τον πρωτοπόρο Φέτελ.



Μάλιστα ο Βρετανός τιμωρήθηκε για τη σύγκρουση με τον Ρικιάρντο και υποχώρησε κι άλλο στην κατάταξη. Αναγνωρίζοντας, δε, τα λάθη του ζήτησε συγγνώμη από την ομάδα του μέσω του team radio.

Η Ferrari του Ραϊκόνεν αντιμετώπισε πρόβλημα που δεν λύθηκε ούτε στο πιτ στοπ που έκανε και επιστρέφοντας στον αγώνα βρέθηκε από την τρίτη στη 17η θέση, ενώ λίγο αργότερα μην έχοντας άλλη επιλογή εγκατέλειψε.

Οι συγκινήσεις όμως δεν είχαν τελειώσει. Στον 63ο γύρο και μετά από «κόντρα» με τον Ρικιάρντο, ο Ρόσμπεργκ είδε το ελαστικό του να κλατάρει, μπήκε στα πιτ για αλλαγή και επέστρεψε στην πίστα δέκατος, ακριβώς πίσω από τον Χάμιλτον, με τον Φέτελ να σφιχταγκαλιάζει τη νίκη.

Ο Κβίατ δεν απέφυγε το λάθος, αφού αν και δεύτερος χρησιμοποίησε μεγαλύτερο εύρος από το επιτρεπτό στην πίστα και τιμωρήθηκε με ποινή δέκα δευτερολέπτων.

Ο επόμενος αγώνας, ενδέκατος της σεζόν, θα γίνει στις 23 Αυγούστου στο Βέλγιο.

Αναλυτικά η κατάταξη:

inner

Βαθμολογία πιλότων

1 Χάμιλτον 202
2 Ρόσμπεργκ 181
3 Φέτελ 160
4 Μπότας 77
5 Ραϊκόνεν 76
6 Felipe Massa 74
7 Ρικιάρντο 51
8 Κβίατ 45
9 Χούλκενμπεργκ 24
10 Γκροζάν 23
11 Φερστάπεν 22
12 Νασρ 16
13 Πέρες 15
14 Μαλδονάδο 12
15 Αλόνσο 11
16 Σάινθ 9
17 Έρικσον 6
18 Μπάτον 6

Βαθμολογία ομάδων

1 Mercedes 383
2 Ferrari 236
3 Williams 151
4 Red Bull 96
5 Force India 39
6 Lotus 35
7 Toro Rosso 31
8 Sauber 22
9 McLaren 17
10 Manor 0 *Πηγή: sport-fm.gr*

Έκλεισε τον Τσαγκλαγιάν ο Ολυμπιακός!!

Σύμφωνα με πληροφορίες του sport-fm.gr από την Τουρκία ο Ολυμπιακός ήρθε σε συμφωνία με την Καϊσέρι Ερσιγεσπορ για την απόκτηση του νεαρού επιθετικού Ογουλτζάν Τσαγκλαγιάν.

Έκλεισε τον Τσαγκλαγιάν ο Ολυμπιακός

Σύμφωνα με πληροφορίες του sport-fm.gr από την Τουρκία οι ερυθρόλευκοι έχουν ήδη έρθει σε συμφωνία με την Καϊσέρισπορ για την απόκτηση του νεαρού ακραίου επιθετικού, Ογουλτζάν Τσαγκλαγιάν.

Πληροφορίες για το ενδιαφέρον της ελληνικής ομάδας υπήρχαν και τις προηγούμενες ημέρες με δημοσιεύματα τόσο στην Ελλάδα όσο και την Τουρκία να αναφέρονται σε αυτό.

Ωστόσο πλέον τα πάντα έχουν ξεκαθαρίσει... Οι ερυθρόλευκοι τα βρήκαν με την τουρκική ομάδα για την απόκτηση του 19χρονου άσου. Όπως είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε η συμφωνία επιβεβαιώνεται και από άτομα της Καϊσέρι Ερσιγεσπορ.

Το ποσό της μεταγραφής του Τσαγκλαγιάν θα φτάσει στα δύο εκατομμύρια ευρώ, με την ελληνική ομάδα να τα έχει βρει και με τον παίκτη για το συμβόλαιο που θα υπογράψει. Αυτό θα έχει διάρκεια τριών ετών με απολαβές ύψους 400.000 ευρώ τον χρόνο. Αύριο θα είναι στην Αθήνα για να υπογράψει. *Πηγή: sport-fm.gr*

Πρόκριση για το ελληνικό ντουέτο!!

Στον τελικό του αγωνίσματος συγχρονισμένης κολύμβησης του παγκοσμίου πρωταθλήματος υγρού στίβου προκρίθηκε το ελληνικό ντουέτο.

Πρόκριση για το ελληνικό ντουέτο!

Το ελληνικό ντουέτο συγκέντρωσε 84.1564 βαθμούς και θα διεκδικήσει ό,τι καλύτερο στον τελικό που θα πραγματοποιηθεί το απόγευμα της Κυριακής.
*Πηγή: sport-fm.gr*

«Ο Ντε Χέα δεν φεύγει με οποιοδήποτε ποσό»

Ξεκάθαρο μήνυμα προς τη Ρεάλ Μαδρίτης έστειλε η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ μέσω δηλώσεων ενός εκπροσώπου της στη Marca.

«Ο Ντε Χέα δεν φεύγει με οποιοδήποτε ποσό»
«Δεν μπορούμε να καταλάβουμε τους λόγους για τους οποίους η Ρεάλ Μαδρίτης δεν θέλει να πληρώσει. Εάν πραγματικά θέλουν τον Ντε Χέα τότε πρέπει να πληρώσουν το ποσό το οποίο ζητάμε. Αλλά ω εκ του θαύματος δεν λένε τίποτα», ανέφερε και συνέχισε:

«Ως Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ αντιλαμβανόμαστε ότι για τον τερματοφύλακά μας είναι μια ευκαιρία να παίξει στη Ρεάλ. Είναι η επιλογή του και εμείς δεν μπορούμε να τον σταματήσουμε. Αλλά όχι όμως δεν οποιοδήποτε ποσό», τόνισε ένας εκπρόσωπος της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ο οποίος ξεκαθάρισε ότι εάν –πραγματικά- η Ρεάλ Μαδρίτης θέλει να αποκτήσει τον Ντε Χέα *Πηγή: sport-fm.gr*

Την Δευτέρα υπογράφει ο Γιόβετιτς!!

Η επιβεβαίωση ήρθε από την Ίντερ. Ο Στεβάν Γιόβετιτς θα βρεθεί την Δευτέρα στο Μιλάνο προκειμένου να περάσει από ιατρικά κι εν συνεχεία να ολοκληρώσει τον δανεισμό του από την Σίτι.

Την Δευτέρα υπογράφει ο Γιόβετιτς
Παίκτης της Ίντερ θα πρέπει να θεωρείται ο Στεβάν Γιόβετιτς. Οι «νερατζούρι», με ανάρτησή τους στο twitter, ουσιαστικά επιβεβαιώνουν την συμφωνία με την Μάντσεστερ Σίτι για τον δανεισμό του Μαυροβούνιου επιθετικού.

Ο παίκτης θα πατήσει την Δευτέρα το πόδι του στο Μιλάνο, προκειμένου να περάσει από τις καθιερωμένες ιατρικές εξετάσεις. Αν δεν προκύψει κάποιο απρόοπτο εν συνεχεία θα υπογράψει συμβόλαιο με την Ίντερ.

Οι «πολίτες» τον παραχωρούν με μορφή δανεισμού για τα επόμενα δύο χρόνια, ενώ η Ίντερ έχει την δυνατότητα ενεργοποίησης οψιόν αγοράς.





*Πηγή: sport-fm.gr*

Εκτός ο Μπολάτ με Παναθηναϊκό!!


Χωρίς τον νεοαποκτηθέντα της τερματοφύλακα, Σινάν Μπολάτ, θα ταξιδέψει στην Ελλάδα η Μπριζ για τον αγώνα της Τρίτης κόντρα στον Παναθηναϊκό για το ματς του γ’ προκριματικού γύρου του Champions League.

Εκτός ο Μπολάτ με Παναθηναϊκό
Ανέτοιμος κρίθηκε από την τεχνική ηγεσία της Μπριζ ο νέος τερματοφύλακας, Σινάν Μπολάτ που αποκτήθηκε για να αντικαταστήσει τον Μάθιου Ράιαν ο οποίος αποτελεί ήδη μέλος της Βαλένθια.

Ο Μισέλ Πρεντόμ ανακοίνωσε την αποστολή των Βέλγων στην οποία συμπεριέλαβε τον Γάλλο αμυντικό, Ζαν Καρλ Καστελέτο. Η αποστολή της Μπριζ αναμένεται στην Ελλάδα αύριο (27/7) και θα αφιχθεί με πτήση τσάρτερ.

Η αποστολή της Μπριζ:

Τερματοφύλακες: Μπρουζές, Τένκενς, Χόουμπεργκενς.

Αμυντικοί: Ντε Φο, Ντουάρτε, Καστελέτο, Κουλς, Ντενσβίλ, Ντε Μποκ, Μέτσελε, Μπολινγκολί.

Μέσοι: Σίμονς, Βάσκεζ, Βάνακεν, Βόρμερ, Ροτέν.

Επιθετικοί: Ντε Σάτερ, Ντιαμπί, Ιζκιέρντο, Στορμ, Ντιερξ, Ουλάρε, Σέις. *Πηγή: sport-fm.gr*

«Φουλάρει» για Γουέλμπεκ η Μπεσίκτας!!

Μετά την απόκτηση των Αντρέας Μπεκ και Ρικάρντο Κουαρέσμα, η Μπεσίκτας έχει βάλει στο στόχαστρό της τον Ντάνι Γουέλμπεκ ώστε ο Άγγλος να αποτελέσει τον αντικαταστάτη του Ντεμπά Μπα.

«Φουλάρει» για Γουέλμπεκ η Μπεσίκτας
Οι μεταγραφικές «βόμβες» στην Τουρκία καλά κρατούν από όλες τις πρωτοκλασάτες ομάδες του πρωταθλήματος και στο πλαίσιο αυτό η Μπεσίκτας θέλει να συνεχίσει το ίδιο δυναμικά.

Μετά την απόκτηση των Αντρέας Μπεκ και Ρικάρντο Κουαρέσμα, ο επόμενος αστέρας που βρίσκεται στο στόχαστρο είναι ο Ντάνι Γουέλμπεκ. Ο σύλλογος της Τουρκίας προχώρησε στην πώληση του Ντεμπά Μπα κατά τη διάρκεια του φετινού μεταγραφικού παζαριού, παραχωρώντας τον στην κινεζική Σανγκάι Σενούα και ο Άγγλος άσος της Άρσεναλ θεωρείται η ενδεδειγμένη λύση για την κορυφή της επίθεσης.

Σύμφωνα με την «Daily Star», ο πρόεδρος της Μπεσίκτας, Φικρέτ Ορμάν, προτίθεται τις επόμενες μέρες να ταξιδέψει μέχρι το Λονδίνο για να κορυφωθούν οι διαπραγματεύσεις ανάμεσα στις δύο ομάδες και φυσικά να πειστεί ο ποδοσφαιριστής να φορέσει… φέσι. *Πηγή: sport-fm.gr*

Η επιστροφή του Μοχάμεντ Άλι στους τίτλους!! (video)

Η επιστροφή του Μοχάμεντ Άλι στους τίτλους (video)

Ο Μοχάμεντ Άλι είδε τον κόσμο του να γκρεμίζεται όταν αρνήθηκε να καταταχθεί κατά την διάρκεια του πολέμου του Βιετνάμ. Έχασε τον παγκόσμιο τίτλο του, αλλά όχι την πίστη ότι θα επιστρέψει δριμύτερος.
Μια τέτοια μέρα πίσω στο 1971 o Μοχάμεντ Άλι κράτησε ξανά έναν παγκόσμιο τίτλο στα χέρια του.

Ό,τι του στέρησε η άρνησή του να καταταχθεί στον αμερικανικό στρατό κατά την διάρκεια του πολέμου του Βιετνάμ, με συνέπεια να μείνει 3,5 χρόνια μακριά από τα ρινγκ.

Ο θρυλικός πυγμάχος νίκησε τον Τζίμι Έλις με τεχνικό νοκ-άουτ και έβαλε τις βάσεις για μια (δεύτερη) μεγάλη καριέρα.




*Πηγή: sport-fm.gr*

Ο Φινμπόγκασον άργησε έναν χρόνο…!!

O Λάμπρος Γκαραγκάνης γράφει στο sport-fm.gr για τον Άλφρεντ Φινμπόγκασον: Τo όπλο που σίγησε κι έρχεται στον Ολυμπιακό σε στιγμή που καλείται ξανά να πυροβολήσει!

Ο Φινμπόγκασον άργησε έναν χρόνο…

Το ένα εκατομμύριο στη Σοσιεδάδ, ποσό σημαντικό για τέτοιου είδους μετακίνηση, δεν αναιρεί το γεγονός πώς και του χρόνου τέτοιον καιρό οι Νταμπλούχοι Ελλάδας φορ θα ψάχνουν. Ο Ισλανδός αποτέλεσε το σήριαλ του περυσινού καλοκαιριού. Εκεί που, ορθώς, κρίθηκε υπερβολικό ποσό τα περίπου δέκα εκατομμύρια ευρώ που αξίωνε η Χέρενφεϊν. Τα έδωσαν οι Βάσκοι, οι οποίοι – για να περιγράφεται η πραγματικότητα – τώρα τα κλαίνε! Ο διεθνής Ισλανδός στράικερ προέρχεται από μία σεζόν στην Πριμέρα Ντιβιζιόν, στην οποία ξεχώρισε αρνητικά σαν τη μύγα μες στο γάλα σε μία μεσαία ομάδα της Ισπανίας.

Το Πρωτάθλημα έπαιξε ρόλο, διότι ήταν το πλέον απαιτητικό της καριέρας του. Άλλαξε ο προπονητής μέσα στη σεζόν και ο Ντέιβιντ Μόγιες που ανέλαβε κατάλαβε ένα πράγμα: Πώς με ελκυστικό, επιθετικό, ποδόσφαιρο και δίχως «χτίσιμο» της άμυνας τήν κατηγορία θα την έχανε. Έτσι η Σοσιεδάδ παρουσίασε ένα σφριγηλό πρόσωπο από τη μέση και πίσω, με «θύμα» την παραγωγικότητα. Ο Άλφρεντ Φινμπόγκασον την κόντρα δεν μπορούσε να την παίξει, μένοντας φυσιολογικά σε δευτερεύοντα ρόλο. Δύο γκολ και μία ασίστ η συνεισφορά του στη Λίγκα και τρία 90λεπτα σε 25 συμμετοχές. Έξι εκ των οποίων ήταν ως αλλαγή, με χρόνο στο γήπεδο για τον παίκτη κάτω από δέκα λεπτά!

Ο 26χρονος βγήκε τελείως εκτός ρυθμού, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να συνεισφέρει ούτε στις φάσεις που είναι κομμένες και ραμμένες στο παιχνίδι του. Υπήρξε κακός στις ατομικές μονομαχίες και στις στημένες μπάλες, έχασε εύκολα γκολ που ένας κανονικός Φινμπόγκασον θα τα σημείωνε και γενικά ήταν ένα ψάρι έξω από τα νερά του. Έρχεται στον Ολυμπιακό, ο οποίος παρουσιάζει εμφανή κενά στη θέση και δυσκολία στο σκοράρισμα (τουλάχιστον στα πρώτα φιλικά), για να δώσει και να πάρει. Στο ελληνικό Πρωτάθλημα θα βρει τον τρόπο να πετύχει εύκολα τέρματα και να πάρει ψυχολογία. Είναι γερό σκαρί, με ελάχιστους τραυματισμούς στην καριέρα του.

Η Σούπερ Λιγκ είναι διοργάνωση ελαφρώς κατώτερη της Ερντιβίζιε και ίδιου επιπέδου με τις αντίστοιχες σε Βέλγιο και Σουηδία, Λίγκες στις οποίες, επίσης, έκανε σημαντική καριέρα ο «Φίνμπο». Το Τσάμπιονς Λιγκ είναι το μεγάλο του στοίχημα, διότι εκεί θα βρει αντιπάλους ισχυρού βεληνεκούς, σαν αυτούς που τον έκαναν να μην φαίνεται στην Ισπανία! Οι «ερυθρόλευκοι» έχουν παίκτες (Πάρντο, Τσόρι) που μπορούν να τον τροφοδοτήσουν και να τον βοηθήσουν να περάσει στο χορτάρι στοιχεία που μπορεί. Στάθηκε πολύς κόσμος στις ασίστ στην Ολλανδία, εκεί που ο Φινμπόγκασον έκανε όργια με τη Χέρενφεϊν.

Αυτό το προσόν, όμως, δεν το έβγαλε πουθενά αλλού και όσοι τον έχουν δει γνωρίζουν πώς πρόκειται για παίκτη άριστο στα τελειώματα, μα όχι δημιουργικό ποδοσφαιριστή. Είναι ικανός στο εναέριο παιχνίδι να πάρει την πρώτη κεφαλιά εντός της περιοχής αντιπάλου, αλλά ούτε καν να παίξει με πλάτη την άμυνα και να μοιράσει «σπάζοντας» την μπάλα. Ο Ολυμπιακός πήρε τον Φινμπόγκασον για να του δώσει το εύκολο τέρμα, αυτό που θα του ετοιμάσουν στο πιάτο οι άλλοι. Δεν είναι ο δημιουργικός φορ – πιθανότατα γι΄ αυτό δεν έπιασε στην Πριμέρα – και καλό θα ήταν μην προκύψουν τέτοιες απαιτήσεις στο πρόσωπό του.

Αν, τώρα, βρει ρυθμό και μπορέσει και συνεισφέρει και στον τομέα αυτό, θα είναι σούπερ εξέλιξη για τη νέα του ομάδα. Άλλον Φινμπόγκασον θα βλέπαμε πέρυσι στην Ελλάδα, άλλον περιμένουμε φέτος. Ο βορειοευρωπαίος θα χρειαστεί χρόνο για να βρει γκολ και ψυχολογία. Έχει κάνει φοβερές χρονιές στην καριέρα του (ο δανεισμός στη Χέλσινγκμποργκ και η διετία στη Χέρενφεϊν), σε Λίγκες – όπως η σουηδική και η ολλανδική – κοντά στη δική μας. Με υπομονή και σωστό τεχνικό χειρισμό, ο Ολυμπιακός έχει έναν παίκτη του οποίου, ναι μεν, η καριέρα θέλει αναγέννηση, με δεδομένη ικανότητα, πάντως, να του δώσει το απαραίτητο στοιχείο του εύκολου τέρματος. *Πηγή: sport-fm.gr*

Συγκίνηση για Μπιανκί!! (video/pics)

Συγκινητικές στιγμές στην πίστα της Ουγγαρίας πριν το Grand Prix. Ενός λεπτού σιγή κρατήθηκε στη μνήμη του Ζιλ Μπιανκί, με όλους τους πιλότους να σχηματίζουν έναν κύκλο αγκαλιασμένοι.

Συγκίνηση για Μπιανκί (video/pics)

inner

Όλοι τήρησαν ευλαβικά την ενός λεπτού σιγή, ενώ μετά την ολοκλήρωσή του ακολούθησε ένα παρατεταμένο χειροκρότημα με τη συγκίνηση εμφανή στα πρόσωπα όλων.

inner

Παρόντες ήταν και μέλη της οικογένειας του αδικοχαμένου πιλότου.

inner

Ο Μπιανκί είχε τραυματιστεί στο Grand Prix της Ιαπωνίας στη Σουζούκα τον περασμένο Οκτώβριο και τους τελευταίους μήνες βρισκόταν σε κώμα σε νοσοκομείο, μέχρι να χάσει οριστικά τη μάχη πριν από οκτώ ημέρες, σε ηλικία μόλις 25 ετών.









*Πηγή: sport-fm.gr*

Παγκόσμια Πρωταθλήτρια η Τσιάβου!!


Μια σπουδαία επιτυχία για την ελληνική κωπηλασία ήρθε από την Αμαλία Τσιάβου, η οποία αναδείχθηκε Παγκόσμια Πρωταθλήτρια Κ23 κατακτώντας την πρώτη θέση στον τελικό του σκιφ ελαφρών βαρών!

Παγκόσμια Πρωταθλήτρια η Τσιάβου!

Η νεαρή Γιαννιώτισα έλαμψε στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κ23 που διεξάγεται στην Βουλγαρία, κατακτώντας την πρώτη θέση στον τελικό του σκιφ ελαφρών βαρών με χρόνο 7:43.500 και πανηγύρισε το χρυσό μετάλλιο!

Δεύτερη τερμάτισε η Γιαπωνέζα Κιάκι Τομίτα με 7:476.130 και τρίτη η Λιθουανή, Σονάτα Πετρικάιτε με 7:47.150. *Πηγή: sport-fm.gr*

Στο Ντάλας ο Μεϊρί, ανατροπή με Λάσμε!!!

Σε σίριαλ με πολλά επεισόδια εξελίσσεται το θέμα του δεύτερου σέντερ του Παναθηναϊκού. Την ώρα που ο Σαλάχ Μεϊρί συμφώνησε με τους Μάβερικς, υπάρχει νέα προσέγγιση με Στεφάν Λάσμε!

Στο Ντάλας ο Μεϊρί, ανατροπή με Λάσμε!

Την ίδια ώρα όπως αναφέρει το Eurohoops, ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος επανέφερε στο κάδρο ως πρώτο στόχο τον Στεφάν Λάσμε! Παρόλα όσα διέρρευσαν οι «πράσινοι» για τον Γκαμπονέζο σέντερ και τον τρόπο που δεν επήλθε η επιστροφή πριν δύο μέρες (άρνηση του παίκτη να υπογράψει όρο τιμωρίας σε περίπτωση κρούσματος ντόπινγκ), φέρονται να έχουν προσεγγίσει ξανά τον 33χρονο σέντερ, που εξετάζει ξανά το ενδεχόμενο να επιλέξει τους κυπελλούχους Ελλάδας!

Όλα αναμένεται να ξεκαθαρίσουν τις επόμενες ώρες, καθώς ο Λάσμε θα πάρει την οριστική απόφασή του εντός της ημέρας. Θυμίζουμε, ο Γκαμπονέζος εξετάζει και πρόταση της Γαλατάσαραϊ. *Πηγή: sport-fm.gr*

Ο «γητευτής» Βάργκας και το «κούμπωμα» Σιμόες-Γιόχανσον!

Ο Κώστας Μιαούλης γράφει για την 2η φιλική αναμέτρηση της ΑΕΚ, για τον «γητευτή» της μπάλας Βάργκας, για τον Βασιλαντωνόπουλο, τον Σιμόες και την ευχάριστη έκπληξη Κρισάντους.

Ο «γητευτής» Βάργκας και το «κούμπωμα» Σιμόες-Γιόχανσον
Σε αυτά τα παιχνίδια, αυτό που μετράει είναι η εικόνα να βελτιώνεται από το ένα παιχνίδι στο άλλο. Επίσης, για να προχωρήσουμε σε οποιαδήποτε κρίση, θα πρέπει να λάβουμε υπόψη μας, πως ο αντίπαλος σήμερα, παρατάχθηκε με αναπληρωματικούς, μιας και χθες είχε επίσημη υποχρέωση για το πρωτάθλημα.

Η ΑΕΚ εμφανίστηκε σαφώς βελτιωμένη σε κάποιους τομείς, συγκριτικά με το ματς κόντρα στην Χάποελ Τελ Αβίβ. Αυτό είναι φυσιολογικό, μιας και οι ποδοσφαιριστές, όσο θα προχωρούν οι μέρες θ’ αποκτούν περισσότερη χημεία μεταξύ τους και αυτό θα συμβεί μόνο μέσα από τα συνεχή παιχνίδια.

Σε ατομικό επίπεδο ο Βάργκας, είναι αυτός που περιμένουν οι «Ενωσίτες» να κάνει την διαφορά και την κάνει. Έχει αυτό το παραπάνω από όλους τους συμπαίκτες του μέσα στο γήπεδο και μπορεί να κάνει εύκολο κι απλό το πιο δύσκολο. Δείχνει να έχει προσαρμοστεί πολύ σύντομα στο παιχνίδι της ομάδας και στις απαιτήσεις που έχει ο Τραϊανός Δέλλας από εκείνον. Για το τι μπορεί να κάνει μέσα στο γήπεδο, δε νομίζω, πως όσοι τον έχουν δει, έχουν την παραμικρή αμφιβολία.

Εκείνος που είχε προβληματίσει, κάπως στο πρώτο παιχνίδι ήταν ο Σιμόες που σήμερα όμως μαζί με τον Γιόχανσον, έδειξαν να «κουμπώνουν» πολύ καλά. Με δεδομένο πως αυτοί οι δύο θα είναι το δίδυμο στα αμυντικά χαφ, θεωρώ πως θα πρέπει η παρουσία τους και στα επόμενα φιλικά παιχνίδια να είναι ταυτόχρονη, για να μπορέσουν ν’ αποκτήσουν την απαραίτητη «χημεία». Είναι πολύ σημαντικό για την συνολική λειτουργία της ομάδας, να μπορέσουν αυτοί οι δύο παίκτες να βελτιώσουν τη συνεργασία τους.

Ακόμα σε ατομικό επίπεδο, πολύ καλός ήταν ο Βασιλαντωνόπουλος. Ο νεαρός μπακ-χαφ έχει όλα εκείνα τα στοιχεία που του επιτρέπουν να βελτιωθεί και να γίνει μια εξαιρετικά αξιόπιστη μονάδα. Τα όσα έδειξε στο δεύτερο μισό της σεζόν που πέρασε, με τη φανέλα του Απόλλωνα δεν είναι τυχαία. Βέβαια η κανονική του θέση είναι χαφ και γι’ αυτό ίσως και τα γεμίσματα του, προς την αντίπαλη περιοχή, γίνονται πάντοτε στην καρδιά της άμυνας και είναι πάντα επικίνδυνα. Η σέντρα που βγάζει στον Σιμόες στο τέλος του πρώτου μέρους, είναι υποδειγματική.

Ο Κρισάντους μπορεί να έκανε εξαιρετική εμφάνιση σήμερα, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως έγινε ξαφνικά αξιόπιστη λύση. Θεωρώ πως θα πρέπει να προσθέσει πολλές ακόμη στο ενεργητικό του, για να θεωρείται αξιόπιστη λύση. Άλλωστε δεν είναι ένας ποδοσφαιριστής που μάθαμε χθες, τον είδαμε για περίπου ένα εξάμηνο και ξέρουμε. Παρόλα αυτά η ΑΕΚ, χρειάζεται κι έναν ακόμα επιθετικό για να «γεμίσει» το οπλοστάσιο της μπροστά και αυτό δεν χωράει συζήτηση.

Στα μείον, από το σημερινό ματς θα σημειώσω το γεγονός πως το καλό passing game, θα πρέπει από ένα σημείο και μετά να μεταφράζεται και με καλές τελικές πάσες και στο πρώτο ημίχρονο η ΑΕΚ, δεν μπόρεσε να βρει κάποια τέτοια από τον άξονα. Επίσης για ένα ακόμα παιχνίδι, αυτός που απογοήτευσε ήταν ο Μπαρμπόσα. Παρά τις φιλότιμες προσπάθειες του, όσα επιχειρούσε έμεναν ξανά ημιτελή και ο προβληματισμός γι’ αυτόν αυξάνεται όσο και φέτος, δεν προσφέρει τα αναμενόμενα. *Πηγή: sport-fm.gr*

Δέλλας: «Είδαμε αυτά που θέλουμε» (Web TV)

Ικανοποιημένος από την εικόνα της ΑΕΚ στο νικηφόρο φιλικό με την Κορόνα Κίελτσε εμφανίστηκε ο Τραϊανός Δέλλας, ο οποίος τόνισε πως είδε αυτά που ήθελε να δει από την «Ένωση».

Δέλλας: «Είδαμε αυτά που θέλουμε» (Web TV)
Την άποψη ότι είδε αρκετά πράγματα από εκείνα που ήθελε να δει στο σημερινό φιλικό με την Κορόνα Κίελτσε εξέφρασε ο Τραϊανός Δέλλας, μιλώντας στους εκπροσώπους του Τύπου στην Πολωνία.

Ο προπονητής της «Ένωσης» τόνισε πως είδε την κατοχή της μπάλας και την πίεση ψηλά, ενώ σχολίασε και την συνεργασία του Τζεμπούρ με τον Αραβίδη, όπως και την εμφάνιση του Κρισάντους.





Αναλυτικά όσα δήλωσε μετά το τέλος του αγώνα

Για την εικόνα της ΑΕΚ στο σημερινό φιλικό:

«Άσχετα αν παίξαμε με δύο διαφορετικές ενδεκάδες, το θέμα είναι να δούμε τη φιλοσοφία της ομάδας. Θέλαμε να έχουμε στην κατοχή μας την μπάλα, να πιέζουμε ψηλά και να κρατήσουμε τον αντίπαλο μακριά από την εστία μας και αυτό το είδαμε».

Για το δίδυμο Αραβίδη-Τζεμπούρ και την εμφάνιση του Κρισάντους:

«Πρέπει να κάνουμε δοκιμές, μας δίνεται η δυνατότητα, δεν είναι μόνο το αποτέλεσμα. Να δούμε ποιος ταιριάζει περισσότερο με τον άλλο. Όλα τα παιδιά προσπαθούν στις προπονήσεις και ο καθρέφτης όλων είναι το γήπεδο».

Για τον δικό του στόχο μέσα από τα φιλικά:

«Θέλουμε να αποκτήσουμε διάρκεια σε αυτό που κάνουμε και να γινόμαστε καλύτεροι και πιο εύστοχοι στις φάσεις μας».

Για τον Σοϊλέδη και τον Κορδέρο που έχουν κάποια προβλήματα τραυματισμών:

«Έχουν κάποια μικροπροβλήματα τα παιδιά και τα προφυλάσσουμε για να μην μείνουν για μεγαλύτερο διάστημα εκτός προπονήσεων».
*Πηγή: sport-fm.gr*

Όργια στο β' από Βάργκας και... Μάκη!!


Με σκόρερ τους Κρισάντους & Βάργκας η ΑΕΚ επικράτησε 2-0 της Κορόνα Κιέλτσε στο 2ο φιλικό επί πολωνικού εδάφους, αποδίδοντας καλό ποδόσφαιρο, στο τελευταίο μισάωρο. Βίντεο με τις φάσεις και τα γκολ.

Όργια στο β' από Βάργκας και... Μάκη!
Με μια έξαρση στο τελευταίο ημίωρο, η ΑΕΚ επικράτησε απέναντι στην Κορόνα Κιέλτσε με σκορ 2-0 και δείχνει να κάνει ορισμένα βήματα προόδου, σε σύγκριση με το προηγούμενο παιχνίδι, παρότι είναι φανερό πως χρειάζεται ενίσχυση, αλλά και οι ποδοσφαιριστές ν’ αποκτήσουν περισσότερη ομοιογένεια. Σκόρερς ο Κρισάντους στο 69’ (ευχάριστη έκπληξη) και Βάργκας στο 72’.

Μπορεί η κλάση του Βενεζουελάνου που σημείωσε ένα πανέμορφο γκολ, να είναι δεδομένη, αλλά στη φιλική αναμέτρηση, απέναντι στους αναπληρωματικούς της Κορόνα Κιέλτσε (νίκησε 2-0 τη Ζαγκλέμπιε χθες βράδυ) η ευχάριστη έκπληξη ήρθε από την εμφάνιση του Μακόλεϊ Κρισάντους, που κέρδισε πέναλτι που απώλεσε ο Βάργκας (απόκρουση), άνοιξε το σκορ από ασίστ του Ανάκογλου και έδωσε ασίστ στον Βάργκας για το 2ο γκολ. Η ΑΕΚ είχε ένα καλό 20λεπτο στο πρώτο μέρος, αλλά μετά έπεσε, ενώ στο 2ο ημίχρονο μετά το 60’ μπόρεσε να ξεδιπλώσει αρκετά απ’ αυτά που θέλει να δει ο Δέλλας. Στα ενθαρρυντικά η βελτιωμένη εικόνα του Σιμόες (καλή συνεργασία με Γιόχανσον) και το νέο καλό παιχνίδι του Βασιλαντωνόπουλου.









Καλή για 20' έπεσε μετά

H AEK άρχισε με πέντε αλλαγές σε σύγκριση με το πρώτο παιχνίδι απέναντι στη Χάποελ Τελ Αβίβ. Ο Βασιλαντωνόπουλος αντί του Γκάλο, ο Άρθο αντί του Τζανετόπουλου, ο Σιμόες αντί του Κορδέρο, ο Μπαρμπόσα αντί του Γροντή και ο Πλατέλλας αντί του Βάργκας με την γνωστή διάταξη 4-2-3-1 και τον Αραβίδη να παίζει μπροστά, τον Τζεμπούρ πιο πίσω και τους Πλατέλλα και Μπαρμπόσα στις περσινές τους θέσεις.

Ο Σιμόες με τον Γιόχανσον βρίσκονταν στην μεσαία γραμμή και φάνηκε να «κουμπώνουν» αρκετά καλά στη συνεργασία τους. Ωστόσο η ΑΕΚ, δεν μπορούσε να φτάσει σε κάποια καλή τελική προσπάθεια, μιας και οι περιττές ενέργειες από το καρέ από τη μέση και μπροστά, χαλούσαν την τελική πάσα. Η «Ένωση» επιχείρησε αρκετά σουτ, χωρίς όμως να πατάει εύκολα περιοχή και αυτό πρέπει να προβληματίσει τον Δέλλα. Μάλιστα προς το τέλος του ημιχρόνου, άρχισαν να γίνονται και ορισμένα λάθη, στη μεσαία γραμμή, που αποσυντόνισαν την ομάδα.

Καλύτερες στιγμές της στο 9’ με την προσπάθεια του Μπαρμπόσα με δεξί σουτ να φεύγει κόρνερ, στο 21’ με ωραίο κλέψιμο του Γιόχανσον που έδιωξε με δυσκολία ο Οτσέινα, ενώ στο 44’ ο Βασιλαντωνόπουλος που είχε πολλά ανεβάσματα και θετικές ενέργειες, μετά από ωραία συνεργασία με τον Μπαρμπόσα, έβγαλε σέντρα, αλλά η κεφαλιά του Σιμόες, ήταν εύκολη λεία για τον Οτσέινα. Η ΑΕΚ κινδύνευσε μόνο από ένα σουτ του Γκζέλακ στο 27’ που εξουδετέρωσε εντυπωσιακά ο Ανέστης, που πέντε λεπτά αργότερα, έδωσε τη θέση του, στον Μπαρόχα.

Ξέσπασμα μετά το 60'

Στο δεύτερο μέρος η ΑΕΚ παρατάχθηκε ως εξής: Μπαρόχα στο τέρμα, Σβάρνας δεξιά, Γροντής αριστερά, Τζανετόπουλος και Λαμπρόπουλος στόπερ, Σιμόες με Ανάκογλου στα χαφ, δεξιά ο Γκάλο, αριστερά ο Σιμόες και ο Βάργκας δεκάρι πίσω από τον Κρισάντους.

Ήταν φυσικό το σχήμα αυτό ν’ αργήσει να βρει τη «χημεία» του, αλλά μετά το 60’ με 65’ άρχισαν να βρίσκονται οι παίκτες, με την ΑΕΚ να χάνει την ευκαιρία να ανοίξει λογαριασμό από την άσπρη βούλα, όταν ο Κρισάντους εκτέλεσε πέναλτι, αλλά ο Βάργκας δεν μπόρεσε να νικήσει τον Οτσέινα. Στο 69’ ωραία σέντρα του Γροντή, ο Κρισάντους με το κεφάλι έσπασε τη μπάλα στον Βάργκας, που πλάσαρε λίγο έξω.

inner

Τελικά στο 70’ άνοιξε το σκορ, με τον Ανάκογλου, να βγάζει εξαιρετική πάσα στον Κρισάντους, που πλάσαρε στην έξοδο τον πορτιέρο της Κορόνα για το 1-0. Στο 72’ ο Ζόριτς μοίρασε πολύ ωραία στον Κρισάντους, αυτός πάσαρε στον Βάργκας και ο Βενεζουελάνος με εξαιρετικό πλασέ στο απέναντι «παράθυρο» έκανε το 2-0.Με την είσοδο του Πλατέλλα στο 70’ ο Γκάλο πήγε δεξί μπακ, ο Σβάρνας στόπερ και ο Τζανετόπουλος αμυντικός χαφ. Η ΑΕΚ είχε κάποιες ακόμα καλές στιγμές προς το τέλος για ν' ανεβάσει τον δείκτη του σκορ, που έμεινε στο 2-0.

inner

ΑΕΚ: Ανέστης (32’ Μπαρόχα), Βασιλαντωνόπουλος, Αρθο, Κολοβέτσιος, Πεταυράκης, Σιμόες, Γιόχανσον, Πλατέλλας, Μπαρμπόσα, Αραβίδης, Τζεμπούρ

Στο δεύτερο μέρος: Μπαρόχα (62’ Βούρας), Σβάρνας, Γροντής, Λαμπρόπουλος, Τζανετόπουλος, Σιμόες (70’ Πλατέλλας), Ανάκογλου, Γκάλο, Ζόριτς, Βάργκας, Κρισάντους

Κορόνα Κιέλτσε: Οτσέινα, Κομπρίλ, Κίερτς, Βρενσιένσκι, Κρζελακ, Ζατέφσκι, Ρογκάλα, Σιέρπινα, Ζάγκατς, Άανκουρ, Τρίτκο
*Πηγή: sport-fm.gr*

Υπόθεση «Πίου»: Από τον «Αγαπούλα» στα 58 «γκολ» που έφαγε!!

«Ήμουν απελπισμένος, δεν είχα να φάω» εξομολογείται το «μαύρο πιστόλι» της γνωστής διαφήμισης και περιγράφει πώς έγινε βαποράκι ενός από τα μεγαλύτερα κυκλώματα ηρωίνης.

Υπόθεση «Πίου»: Από τον «Αγαπούλα» στα 58 «γκολ» που έφαγε

Ο ευρύτερα γνωστός στο τηλεοπτικό κοινό ως «Πίου, το μαύρο πιστόλι», που έκανε θραύση με την περιβόητη διαφήμιση εταιρείας κινητής τηλεφωνίας, συνελήφθη από αστυνομικούς της Δίωξης Ναρκωτικών στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος» για εισαγωγή ηρωίνης.

Ο Νιγηριανός είχε καταπιεί 58 αυτοσχέδιες συσκευασίες ηρωίνης, συνολικού βάρους 1.285 γραμμαρίων, ενώ διαπιστώθηκε ότι αποτελεί μέλος ευρύτερου κυκλώματος διακίνησης ναρκωτικών από χώρες της Αφρικής προς τη Δυτική Ευρώπη. Σήμερα, μιλώντας στο «ΘΕΜΑ», δηλώνει μετανιωμένος και σκέφτεται πως η ζωή του στη φυλακή θα είναι εφιάλτης. «Λυπάμαι πολύ. Δεν είμαι μέλος κανενός κυκλώματος. Βρέθηκα σε μια κατάσταση ανάγκης, δεν σκεφτόμουν καθαρά και αυτό το εκμεταλλεύτηκε ο άνθρωπος που μου πρότεινε να κάνω αυτή την τρέλα και να θέσω τη ζωή μου σε κίνδυνο.

Στη ζωή μου έχω εργαστεί σκληρά. Εχω κάνει όλες τις δουλειές που μπορεί να φανταστεί κανείς: μπογιατζής, οικοδόμος, μεταφορέας, πωλητής, ποδοσφαιριστής, καθαριστής. Δεν επεδίωξα ποτέ το άκοπο κέρδος. Δυστυχώς τον τελευταίο καιρό ήμουν απελπισμένος. Μας είχαν κόψει το ρεύμα και κινδυνεύαμε με έξωση. Παρ’ όλα αυτά, το λάθος που έκανα ήταν τραγικό και θα το πληρώσω», αναφέρει στο «ΘΕΜΑ».

Ο ίδιος παραδέχεται ότι στην Ελλάδα γνώρισε ανθρώπους με ζεστή καρδιά, οι οποίοι τον βοήθησαν και στάθηκαν δίπλα του στα δύσκολα. Μέσα σε αυτούς είναι και η σύζυγος και μητέρα των δύο ανήλικων παιδιών του, την οποία, όπως λέει, ερωτεύτηκε και αγάπησε αληθινά. «Λατρεύω την οικογένειά μου και τα παιδιά μου. Ξέρω ότι θα είναι δύσκολο να με συγχωρέσει η γυναίκα μου. Είναι άνθρωπος με ηθική. Θέλω, όμως, να ξέρει πως δεν τους εγκατέλειψα. Επρεπε να βρω χρήματα. Ενιωθα άχρηστος. Εφτασα στο σημείο να μην έχω τίποτα να προσφέρω στα παιδιά μου», επισημαίνει. Αναφορικά με την οικογένειά του στη Νιγηρία, δηλώνει ότι «ακόμα δεν γνωρίζουν τίποτα».

Ο Τζόελ που έγινε… Πίου

Ενα διαφημιστικό σποτ διάρκειας ενός λεπτού ήταν αρκετό για να μιλούν όλοι για τον Πίου, τον αλλοδαπό που καθάριζε τζάμια στα φανάρια και ξαφνικά βρέθηκε να βάζει γκολ από τα αποδυτήρια. Ωστόσο, μπορεί το «Μαύρο Πιστόλι» από τη... Φαναρμπαχτσέ να σκόραρε στα δίχτυα της διαφήμισης εταιρείας κινητής τηλεφωνίας, στην πραγματικότητα όμως ο κατά κόσμον Τζόελ Ανιίνο έβγαζε το μεροκάματό του δουλεύοντας ως βοηθός καμεραμάν σε εταιρεία κινηματογραφικών παραγωγών.

Ο 37χρονος Τζόελ γεννήθηκε στη Νιγηρία και αποφάσισε πριν από 15 χρόνια να μεταναστεύσει στην Ελλάδα. Στη χώρα μας ήρθε για να δοκιμαστεί από ποδοσφαιρικές ομάδες. Εξάλλου, από μικρός θυμάται τον εαυτό του να κλωτσάει μια μπάλα στις αλάνες της ποδοσφαιρομάνας Ούλι Ανάμπρα, απ’ όπου κατάγεται. Δυστυχώς, όμως, δεν στάθηκε ιδιαίτερα τυχερός και το όνειρο να ακολουθήσει μια επαγγελματική ποδοσφαιρική καριέρα έδειχνε να απομακρύνεται αρκετά. Κατάφερε να παίξει μόνο σε ομάδες του ερασιτεχνικού πρωταθλήματος μέχρι να καταλήξει τελικά στην ομάδα του «Αγαπούλα».

Παράλληλα, έκανε πολλές δουλειές για να επιβιώσει. Αλλοτε δούλευε στην οικοδομή και άλλοτε ως μικροπωλητής. Στην πορεία γνώρισε τη μέλλουσα γυναίκα του Αργυρώ, με την οποία απέκτησε δύο παιδιά. Η γνωριμία τους έγινε, σύμφωνα με τον ίδιο, μέσω κοινών φίλων στα Χανιά, ο έρωτάς του ήταν κεραυνοβόλος και το 2006 αποφάσισαν να ανέβουν τα σκαλιά της εκκλησίας. Κάπου εκεί, η ζωή του άρχισε να μπαίνει σε τάξη αφού απέκτησε σταθερή δουλειά και μεροκάματο στην εταιρεία του πεθερού του Γιάννη Παπαδάκη, γνωστού μακενίστα.

Ο κ. Παπαδάκης τον έπαιρνε μαζί του ως βοηθό στα τηλεοπτικά πλατό σε όλα σχεδόν τα γυρίσματα κι έτσι ο Τζόελ σύντομα δημιούργησε γνωριμίες και φιλίες στον χώρο των media. Μία από αυτές έπαιξε μάλιστα καθοριστικό ρόλο στην… καριέρα του ως ποδοσφαιριστή, καθώς τον πρότεινε στη διαφημιστική εταιρεία που είχε αναλάβει να φέρει εις πέρας το τηλεοπτικό σποτ μεγάλης εταιρείας κινητής τηλεφωνίας.

Το «Μαύρο Πιστόλι» έγινε αμέσως γνωστό στο πανελλήνιο και άρχισε να μοιράζει αυτόγραφα στους δρόμους μέχρι που κατέληξε να μεταφέρει ηρωίνη από την Αφρική στην Ελλάδα.

«Δύο χρόνια ήταν άφαντος»

Η σύζυγός του Αργυρώ Παπαδάκη δεν μπορεί να πιστέψει αυτό που συνέβη. Σοκαρισμένη και ταυτόχρονα θυμωμένη, μιλάει στο «ΘΕΜΑ» για το περιστατικό και επισημαίνει πως δύο χρόνια τώρα ο σύζυγός της ήταν άφαντος και δεν γνώριζε πολλά γι’ αυτόν. «Είμαστε σχεδόν 10 χρόνια παντρεμένοι αλλά τα τελευταία δύο χρόνια είμαστε σε διάσταση. Τον έβλεπα κάθε τέσσερις μήνες που ερχόταν να δει τα παιδιά για λίγες ημέρες. Ελειπε συνεχώς και μεγάλωνα τα παιδιά μόνη μου. Εδινε μόνο ένα μικρό ποσό αλλά δύσκολα τα έβγαζα πέρα. Ευτυχώς με βοηθούσαν οι γονείς μου. Τώρα περιμένω να πάρουμε διαζύγιο και να ηρεμήσω. Λόγω της διάστασης οι επαφές μας ήταν περιορισμένες και δεν γνώριζα πολλά γι’ αυτόν. Το μόνο που ήξερα είναι ότι μεταφέρει ανταλλακτικά αυτοκινήτων με κοντέινερ και ότι πουλάει αυτοκίνητα στην Αφρική. Αυτή τη δουλειά είχε δηλώσει στην οικογένειά μας».

Ο γάμος του «Πίου» με τη δασκάλα μουσικής από τα Χανιά έγινε το 2006 και στο μυστήριο είχαν παρευρεθεί συγγενείς του από τη Νιγηρία. Κανείς δεν μπορούσε τότε να φανταστεί τι μέλλει γενέσθαι καθώς οι δυο τους έμοιαζαν ευτυχισμένοι και αγαπημένοι. «Είχα πάει κι εγώ μαζί του στη Νιγηρία για να γνωρίσω την οικογένειά του. Οι άνθρωποι ήταν πολύ ευγενικοί και στοργικοί. Τα προβλήματα άρχισαν τα τελευταία τρία χρόνια που δεν είχε δουλειά, λίγο μετά τη διαφήμιση. Επαιξε για λίγο μπάλα στον Πανακρωτηριακό στα Χανιά αλλά δεν πληρωνόταν. Ο ρόλος του ήταν περισσότερο διαφημιστικός. Λυπάμαι γιατί η οικογένειά μου τον βοήθησε πολύ και ειδικά ο πατέρας μου. Τον πήρε βοηθό του και του έμαθε τη δουλειά. Αυτό που θέλω τώρα είναι να προφυλάξω τα παιδιά μου γιατί όλο αυτό τους κάνει τεράστιο κακό».

«Εάν πατήσει στην Κρήτη, θα του κόψω τα πόδια»

«Μου προκαλεί αηδία. Εγώ τον βοήθησα και εκείνος μάς εξευτέλισε. Με τον άνθρωπο αυτόν δεν υπάρχει καμία σχέση πλέον, αν πατήσει τα πόδια του στο χωριό θα του τα κόψω», ήταν τα πρώτα λόγια του πεθερού του. Εξοργισμένος, ο κ. Παπαδάκης εξήγησε πως «ο Τζόελ ήταν σε διάσταση με την κόρη του εδώ και δύο χρόνια. Μας έλεγε ότι πούλαγε αυτοκίνητα στην Αφρική και ότι έπρεπε να κάνει ταξίδια. Την οικογένειά του ποτέ δεν τη βοήθησε. Εγώ ψωνίζω στα εγγονάκια μου», είπε συγκινημένος όταν αναφέρθηκε στην 9χρονη κόρη και στον 3χρονο γιο του «Πίου».

Η νομική άποψη

«Ηταν μια πράξη απελπισίας καθώς είχε φτάσει σε οικονομικό αδιέξοδο και προσπαθούσε να βρει δουλειά. Είναι ένας σκληρά εργαζόμενος άνθρωπος», λέει στο «ΘΕΜΑ» ο συνήγορός του Δημήτρης Γκαβέλας και συνεχίζει: «Τον τελευταίο καιρό ασχολούνταν με το εμπόριο ως μικροπωλητής προϊόντων στην Αφρική. Δυστυχώς έφτασε στο σημείο να του κάνουν έξωση και να του κόψουν το ρεύμα. Δεν τη νομιμοποιούμε αυτή τη συμπεριφορά, είναι όμως βαθιά μετανιωμένος και το μόνο που σκέφτεται είναι πόσο απογοήτευσε την οικογένειά του. Θεωρώ ότι συντρέχουν πολλές ελαφρυντικές περιστάσεις στο πρόσωπο του κατηγορούμενου, τις οποίες το δικαστήριο θα σταθμίσει οπωσδήποτε όταν λάβει την απόφαση για τον συγκεκριμένο άνθρωπο. Ο λόγος για το μέγεθος της απελπισίας στο οποίο βρέθηκε και για τον μεγάλο βαθμό έκθεσης της ίδιας του της ζωής κατά την τέλεση της πράξης του».

Πηγή: protothema.gr

Με Κύπρο ξεκινάει η Εθνική!!

Εντός έδρας με αντίπαλο την Κύπρο ξεκινάει το ταξίδι της Εθνικής Ελλάδας στα προκριματικά του Μουντιάλ 2018 τον Οκτώβριο του 2016. Τον Μάρτιο του ’17 με Βέλγιο. Δείτε ολόκληρο το πρόγραμμα.

Με Κύπρο ξεκινάει η Εθνική

Όσον αφορά τον μεγάλο αντίπαλο της «γαλανόλευκης», το Βέλγιο, είναι εκτός έδρας στις 25 Μαρτίου και έξι μήνες αργότερα στην Ελλάδα.

Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα, έχοντας ρεπό την 1η αγωνιστική , θα τεθεί για πρώτη φορά αντιμέτωπη με τους Ρώσους στις 6/9/2016 εκτός έδρας. Υπενθυμίζεται ότι η Ρωσία ως διοργανώτρια δεν έχει επίσημες υποχρεώσεις μέχρι τη διεξαγωγή του Παγκοσμίου Κυπέλλου και για αυτό τον λόγο θα παίξει με τις ομάδες του 8ου ομίλου που έχει τις λιγότερες από τους υπόλοιπους των προκριματικών.

Αναλυτικά το πρόγραμμα του 8ου ομίλου (ώρες Ελλάδας)

06/09/2016, 21:45, Βοσνία-Εσθονία
06/09/2016, 21:45, Κύπρος-Βέλγιο

07/10/2016, 21:45, Βέλγιο-Βοσνία
07/10/2016, 21:45, Ελλάδα-Κύπρος

10/10/2016, 21:45, Βοσνία-Κύπρος
10/10/2016, 21:45, Εσθονία-Ελλάδα

13/11/2016, 21:45, Βέλγιο-Εσθονία
13/11/2016, 21:45, Ελλάδα-Βοσνία

25/03/2017, 19:00, Κύπρος-Εσθονία
25/03/2017, 21:45, Βέλγιο-Ελλάδα

09/06/2017, 21:45, Βοσνία-Ελλάδα
09/06/2017, 21:45, Εσθονία-Βέλγιο

31/08/2017, 21:45, Κύπρος-Βοσνία
31/08/2017, 21:45, Ελλάδα-Εσθονία

03/09/2017, 19:00, Εσθονία-Κύπρος
03/09/2017, 21:45, Ελλάδα-Βέλγιο

07/10/2017, 19:00, Βοσνία-Βέλγιο
07/10/2017, 21:45, Κύπρος-Ελλάδα

10/10/2017, 21:45, Βέλγιο-Κύπρος
10/10/2017, 21:45, Εσθονία-Βοσνία

Τα φιλικά με τη Ρωσία θα διεξαχθούν ως εξής:

06/09/2016, 21:45, Ρωσία-Ελλάδα
07/10/2016, 21:45, Εσθονία-Ρωσία
10/10/2016, 21:45, Ρωσία-Βέλγιο
13/11/2016, 19:00, Κύπρος-Ρωσία
25/03/2017, 19:00, Βοσνία-Ρωσία
09/06/2017, 21:45, Ρωσία-Κύπρος
31/08/2017, 21:45, Βέλγιο-Ρωσία
03/09/2017, 19:00, Ρωσία-Βοσνία
07/10/2017, 21:45, Ρωσία-Εσθονία
10/10/2017, 21:45, Ελλάδα-Ρωσία *Πηγή: sport-fm.gr*

Ο «έτοιμος» (και δανεικός) Ερνάνι κι ο φευγάτος Μαζουάκου!!

Ο Κώστας Νικολακόπουλος δίνει στο sport-fm.gr τις τελευταίες πληροφορίες για τα θέματα εξτρέμ και μπακ στον Ολυμπιακό.

Ο «έτοιμος» (και δανεικός) Ερνάνι κι ο φευγάτος Μαζουάκου

• Ο ίδιος συνάδελφος τόνισε, πάντως, ότι μόλις πριν 15 ημέρες η Πόρτο με αφορμή φήμες περί επιστροφής του Ερνάνι στην Γκιμαράες ως δανεικού, είχε εκδώσει δελτίο Τύπου και διέψευδε κατηγορηματικά, τονίζοντας ότι ο Πορτογάλος κυνηγός θα «συνεχίσει στην ομάδα»!

• Τι μπορεί (μπορεί, όχι σίγουρο) να άλλαξε την απόφαση της Πόρτο; Φυσικά το ενδιαφέρον του Μάρκο Σίλβα εκ μέρους του Ολυμπιακού κι ότι ο Ισπανός προπονητής της Πόρτο, ο Λοπετέγκι, στα μέχρι τώρα φιλικά έχει 4ο στην ιεραρχία των εξτρέμ τον Ερνάνι, πίσω από Μπραχίμι, Τέγιο και Βαρέλα.

• Κι ενώ φαίνεται πως το πιο πιθανό είναι ότι ο Ερνάνι έρχεται, πολλά δείχνουν ότι ο Μαζουάκου το πιο πιθανό είναι να φεύγει.

• Το ενδιαφέρον από Ιταλία είναι υπαρκτό. Μιλάμε για Ίντερ και Ρόμα χωρίς να αποκλείω και τη Γιουβέντους. Ο Ολυμπιακός φέρεται να τον κοστολογεί 11-12 εκ. Ευρώ, οι πληροφορίες λένε ότι υπάρχει προσφορά γύρω στα 8,5-9 εκ. Ευρώ. Η διαφορά δεν είναι μεγάλη κι ο Γάλλος αριστερός μπακ δεν κρύβει την επιθυμία του να φύγει.

• Προς το παρόν, πάντως, ο Μαζουάκου γύρισε τραυματίας από την Τουρκία. Και δεν ξέρω αν θα προλάβει να είναι έτοιμος να ακολουθήσει την αποστολή για την Ολλανδία, που αναχωρεί αύριο. Δεν είναι τυχαίο ότι ενημερώθηκαν πως μάλλον θα πετάξουν με την ομάδα τόσο ο Τσιμίκας, όσο κι ο Νικολάου, δύο ταλαντούχοι αριστεροί αμυντικοί από τη Β ομάδα. Ο Τσιμίκας έπαιξε τις προάλλες στα τελικά του ΕΥΡΟ -19 ετών κι ο Νικολάου πήρε το βάπτισμα του πυρός στο φιλικό του Ολυμπιακού με την Αντάλιασπορ.

• Ο Μαζουάκου, παρεμπιπτόντως, εκμεταλλευόμενος το τριήμερο ρεπό που έχει δώσει ο προπονητής σε όλη την ομάδα πήγε το Σαββατοκύριακο στην πατρίδα του, τη Γαλλία.

• Να κρατήσουμε μία πισινή για τις εξελίξεις με το Γάλλο, διότι προσφορές μεγάλες έρχονται και για τον Ομάρ, από Αγγλία (ιδίως), Γερμανία και Πορτογαλία. Κι ο Ολυμπιακός δεν θέλει να χάσει και τους δύο βασικούς του ακραίους μπακ. Παίζει ρόλο και το μέγεθος της κάθε πρότασης, αλλά και το πόσο εύκολο είναι να βρεθούν εναλλακτικές επιλογές. Για τον Ομάρ π.χ. υπάρχει τουλάχιστον η έτοιμη λύση του Σαλίνο. Για να δούμε.

• Τέλος, για το Μιλιβόγεβιτς, όπως έχω γράψει, ο Ολυμπιακός ζήτησε από τη Φενέρμπαχτσε 12,5 εκ. Ευρώ και δε νομίζω οι Τούρκοι να επανέλθουν. *Πηγή: sport-fm.gr*

Τελειώνει του Γιόβετιτς στην Ίντερ!

Εντός της ημέρας είναι πιθανό να φτάσει στο Μιλάνο ο Στέφαν Γιόβετιτς για να ολοκληρώσει τη μεταγραφή του στην Ίντερ, καθώς αναμένεται να υποβληθεί σε εξετάσεις και να υπογράψει.

Τελειώνει του Γιόβετιτς στην Ίντερ
Στην τελική ευθεία έχει μπει η μεταγραφή του Στέφαν Γιόβετιτς στην Ίντερ.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα στην Ιταλία, ο Μαυροβούνιος επιθετικός αναμένεται εντός της ημέρας να μεταβεί στο Μιλάνο, όπου και θα υποβληθεί στις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις πριν υπογράψει στους «νερατζούρι».

Τα ρεπορτάζ στη γειτονική χώρα αναφέρουν πως η μεταγραφή του 25χρονου άσου θα κοστίσει 15 εκατ. ευρώ στους Ιταλούς, στους οποίους θα υπογράψει για τα επόμενα δύο χρόνια ως δανεικός και θα λάβει 3 εκατ. ευρώ. *Πηγή: sport-fm.gr*

«Στόχος του Ολυμπιακού ο Ερνάνι»

Το ενδιαφέρον του Ολυμπιακού για τον Ερνάνι επιβεβαιώνουν οι Πορτογάλοι. Ο ρόλος του στους «δράκους», η εισήγηση του Μάρκο Σίλβα και η κίνηση των «ερυθρολεύκων».

«Στόχος του Ολυμπιακού ο Ερνάνι»

Η «Record» επιβεβαιώνει το ενδιαφέρον των Πειραιωτών για τον ποδοσφαιριστή, ο οποίος αποτελεί στόχο των «ερυθρολεύκων» έπειτα από εισήγηση του νέου προπονητή, Μάρκο Σίλβα.

Στο δημοσίευμα επισημαίνεται πως ο Λοπετέγκι έχει άλλες προτεραιότητες για την θέση, εξ ου και ο περιορισμένος ρόλος του στους «Δράκους».

Σε αντίθεση με την προοπτική των Πειραιωτών, όπου όπως αναφέρουν οι Πορτογάλοι θα του δοθεί η δυνατότητα να αγωνιστεί περισσότερο και σε υψηλό επίπεδο. *Πηγή: sport-fm.gr*

Αγκωνιά στον Τέρι έριξε ο Ιμπραΐμοβιτς!! (video)

Αρνητικός πρωταγωνιστής στο φιλικό της Παρί Σεν Ζερμέν με την Τσέλσι έγινε ο Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς, όταν στην διεκδίκηση της μπάλας έριξε αγκωνιά στον Τζον Τέρι! Δείτε το βίντεο.

Αγκωνιά στον Τέρι έριξε ο Ιμπραΐμοβιτς (video)
Το γύρο του διαδικτύου κάνει η αγκωνιά του Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς στον Τζον Τέρι κατά τη διάρκεια του αγώνα της Παρί Σεν Ζερμέν με την Τσέλσι, στο πλαίσιο της διεθνούς διοργάνωσης International Champions Cup.

Η κίνηση του Σουηδού επιθετικού έγινε αντιληπτή από τον διαιτητή της αναμέτρησης, ο οποίος υπέδειξε την παράβαση και ζήτησε από τον διεθνή στράικερ να παίζει πιο ήρεμα.

Ωστόσο, από το ριπλέι φαίνεται πως ο Ιμπραΐμοβιτς χτύπησε ηθελημένα τον αρχηγό των «μπλε».

Δείτε το βίντεο


*Πηγή: sport-fm.gr*

Σενάριο για Λάζιτς και ΠΑΟΚ!

Την περίπτωση του Ντζόρτζε Λάζιτς που έμεινε ελεύθερος από την Μέταλουργκ φέρεται να εξετάζει ο ΠΑΟΚ, αν και τα χαρακτηριστικά του δεν ταιριάζει στα στάνταρ που έχουν θέσει οι Θεσσαλονικείς.

Σενάριο για Λάζιτς και ΠΑΟΚ

Ο Σέρβος χαφ έμεινε ελεύθερος από τη Μέταλουργκ, λόγω της κατάστασης που επικρατεί στην Ουκρανία, και προτάθηκε στον Φρανκ Άρνενσεν που εξετάζει προσεκτικά την περίπτωσή του.

Αναλυτικά το δημοσίευμα για τον 32χρονο μέσο

«Μπορεί η περίπτωσή του να μη συγκαταλέγεται στα ηλικιακά στάνταρ που έχει θέσει για το νέο ΠΑΟΚ ο Φρανκ Άρνεσεν, ωστόσο, μελετάται γατί το κόστος της δεν είναι μεγάλο. Ο λόγος για τον Ντζόρτζε Λάζιτς που έμεινε ελεύθερος από τη Μέταλουργκ για την ακρίβεια δεν μπόρεσε να τον κρατήσει λόγω της δύσκολης κατάστασης στην Ουκρανία).

Ο 32χρονος κεντρικός μέσος αγωνίστηκε για έξι χρόνια στην ομάδα του Ντονετσκ και πέρυσι είχε μία γεμάτη σεζόν με εννιά γκολ. Έχει αγωνιστεί και στην Παρτιζαν με την οποία κατέκτησε Κύπελλο και Πρωτάθλημα, ενώ είχε κληθεί και στην εθνική Σερβίας από τον Κλεμέντε, αλλά δεν αγωνίστηκε.

Ο Άρνεσεν εξετάζει τα στοιχεία του και θα αποφανθεί αν μπορεί να είναι μία καλή λύση, χωρίς μεγάλο κόστος που θα "γεμίσει" το ρόστερ του ΠΑΟΚ
». *Πηγή: sport-fm.gr*