Κυριακή 26 Ιουλίου 2015

Δεν θέλουν να υποβιβάσουν την Κέρκυρα!!


Μυρίζει (νέο) σκάνδαλο: η Πειθαρχική Επιτροπή της Σούπερ Λίγκας επιχειρεί να αγνοήσει το πόρισμα της ΕΕΑ για τους Φαίακες και αναζητεί νομικό τέχνασμα για να τους κρατήσει στην κατηγορία.

Δεν θέλουν να υποβιβάσουν την Κέρκυρα!

Η οδός Αστροναυτών στο Μαρούσι στην οποία βρίσκονται τα γραφεία της Superleague, πρέπει να μετονομαστεί σε "Οδός Σκανδάλων".
Κι αυτό διότι η Πειθαρχική Επιτροπή της Λίγκας, που παράδωσε... πάλλευκη την Βέροια στον μικρόκοσμο του ποδοσφαίρου, παρά τις καταγγελίες Καλαϊτζίδη, Γεωργέα και Καλογέρη ότι το παιχνίδι της με τον Ολυμπιακό ήταν χειραγωγημένο, έχει στα σκαριά άλλο ένα καραμπινάτο σκάνδαλο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα μέλη της ΠΕ επιχειρούν να κάνουν το άσπρο – μαύρο, να μην εφαρμόσουν τις σχετικές διατάξεις των κανονισμών και να κρατήσουν την Κέρκυρα στην πρώτη κατηγορία!

Στις 2 Ιουλίου, από την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού ανακοινώθηκαν τα εξής σχετικά με την προσφυγή – καταγγελία της ΠΑΕ Εργοτέλης κατά της ΠΑΕ Κασσιόπη λόγω παράβασης των όρων μεταβίβασης μετοχών της: "Η Επιτροπή έκρινε ότι συντρέχει περίπτωση εφαρμογής του άρθρου 69 παρ.12 ν.2725/99 και θα αποστείλει έκθεση στο αρμόδιο δικαιοδοτικό όργανο για την αποβολή της ομάδας από το πρωτάθλημα. Η απόκτηση των μετοχών από τον Ίσσαρη είναι εικονική και η Επιτροπή του απαγορεύει την άσκηση όλων των δικαιωμάτων από τις μετοχές αυτές".

Εισηγητής της ΕΕΑ στην υπόθεση "Κέρκυρα" ήταν ο Παναγιώτης Περάκης, ο οποίος ξεκάθαρα προτείνει την επιβολή των ποινών που ορίζει το άρθρο 69. Ο Περάκης ήταν ο επικεφαλής της νομοπαρασκευαστικής επιτροπής του νόμου Κοντονή, ενώ θα είναι πρόεδρος και στη νέα νομοπαρασκευαστική για το αναθεωρημένο αθλητικό νομοσχέδιο. Επομένως είναι βαθύς γνώστης του αθλητικού δικαίου.

Αρμόδιο δικαιοδοτικό όργανο είναι η Πειθαρχική Επιτροπή της Λίγκας τα μέλη της οποίας έπρεπε απλώς να επικυρώσουν την εισήγηση της ΕΕΑ για υποβιασμό της Κέρκυρας ή αποβολή της από τις επαγγελματικές κατηγορίες. Κάτι που προφανώς... δεν επιθυμούν να κάνουν, όπως αποδεικνύεται από τη στάση και την πρακτική τους. Γι' αυτό εδώ και τρεις συνεχείς ημέρες φέρονται να αναζητούν μία νομική φόρμουλα, ένα νομικίστικο τέχνασμα, ώστε να αποφύγουν να εφαρμόσουν τον κανονισμό!

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του sport-fm.gr, τα μέλη της ΠΕ σχεδιάζουν να υποστηρίξουν στο σκεπτικό της απόφασης τους ότι στο πόρισμα της ΕΕΑ δεν αναφέρεται η... ανάκληση του πιστοποιητικού συμμετοχής της Κέρκυρας στο πρωτάθλημα! Και γι’ αυτό... δεν μπορούν να αποφασίσουν αν πρέπει να την αποβάλουν από τα επαγγελματικά πρωταθλήματα ή αν θα πρέπει να την υποβιβάσουν στη δεύτερη κατηγορία.

Έτσι, όμως, μπαίνουν στην ουσία της υπόθεσης! Και το μείζον ζήτημα είναι ότι βάσει των κανονισμών το μοναδικό πράγμα που έπρεπε να κάνουν ήταν, όπως προαναφέραμε, να επικυρώσουν απλώς την εισήγηση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού και να απομακρύνουν την Κέρκυρα από την πρώτη κατηγορία.

Είναι χαρακτηριστικό και προκαλεί αίσθηση το γεγονός ότι τα μέλη της ΠΕ έκαναν διάσκεψη για την υπόθεση της Κέρκυρας ακόμα και χθες Σάββατο έπειτα από δύο συνεδριάσεις την Πέμπτη και την Παρασκευή! Δεν έχει ξανασυμβεί στα χρονικά της Super League το πρωτοβάθμιο όργανο να συνεδριάσει Σάββατο!

Κάτι που δείχνει την... αγωνία που έχουν τα μέλη της Επιτροπής να βρουν μία νομική... ντρίμπλα για να λάβουν μία απόφαση που προφανώς θα αποτελεί σκάνδαλο αν δεν υιοθετεί την εισήγηση της ΕΕΑ. Απόφαση που θα ανακοινωθεί πιθανότατα την Τρίτη. Και αν οι πληροφορίες επιβεβαιωθούν, τότε το μπαλάκι θα το στείλει η ΠΕ της Λίγκας στην Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ, δηλαδή στην... εξέδρα, δηλώνοντας ουσιαστικά αδυναμία να εκδώσει ετυμηγορία εξαιτίας της μη αναφοράς στο... πιστοποιητικό!

Και η εν λόγω Επιτροπή της ομοσπονδίας έχει γράψει κι αυτή ολόκληρα... κεφάλαια με σκανδαλώδεις αποφάσεις. *Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: