Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2011

Δεν το βάζει κάτω...!!

Δεν τα παρατάει ο Ερασιτέχνης Ηρακλής που αποφάσισε να προχωρήσει την υπόθεση στο CAS, ευελπιστώντας να βρει το δίκιο του εκτός χώρας.
Δεν το βάζει κάτω...
Την υπόθεση ανέλαβε ο γνωστός δικηγόρος, Γρηγόρης Ιωαννίδης, ο οποίος υποστηρίζει ότι αυτή η απόφαση είναι η ενδεδειγμένη αρκεί βέβαια να αποφασίσει το Ανώτατο Δικαστήριο της Λοζάνης ότι θα εκδικάσει την υπόθεση.

πηγή: sportdog.gr   

"Πολύ βαριά φανέλα"

Ο Σοφοκλής Πιλάβιος έστειλε το μήνυμά του μέσα από το match programme του φιλκού αγώνα της Εθνικής μας με την Ρωσία, δίνοντας συγχαρητήρια στους διεθνείς για όσα έχουν καταφέρει και τονίζοντας ότι η φανέλα της Ελλάδας είναι πλέον πολύ βαριά.
"Πολύ βαριά φανέλα"
"Είναι αξιοσημείωτο αλλά και λόγος ακόμα μεγαλύτερης υπερηφάνειας το γεγονός ότι η Εθνική ομάδα κατάφερε να προκριθεί για τρίτη συνεχόμενη φορά σε τελική φάση ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, τερματίζοντας αήττητη. Αυτή η επίδοση φανερώνει την ποιότητά της, η οποία δεν αλλοιώθηκε από την προσεκτική μεν, θεαματική δε, ανανέωσή της από τον Φερνάντο Σάντος. Παράλληλα και αυτή η επιτυχία συμβάλει στην καθιέρωση της ομάδας στη συνείδηση του φίλαθλου κόσμου, στην ανάδειξη του υγιούς κομματιού του ελληνικού ποδοσφαίρου σε μία τόσο δύσκολη εποχή, αλλά και στην σταθεροποίησή της στην πρώτη δεκάδα κατάταξης της FIFA.
Ο Ομοσπονδιακός προπονητής και οι ποδοσφαιριστές μας αξίζουν άλλη μια φορά τα συγχαρητήρια όλων μας. Με την προσπάθεια και το σεβασμό που δείχνουν στην ομάδα έχουν καταστήσει τη φανέλα της «πολύ βαριά». Είμαι σίγουρος ότι μας επιφυλάσσουν επιτυχίες ανάλογης εμβέλειας και στο μέλλον", αναφέρει ο Σοφοκλής Πιλάβιος μεταξύ άλλων.

«Ο κόσμος δίπλα στον Αρη»

Ο Κρίστι Βανγκέλι,o πρώην μέσος του Άρη μίλησε στο ραδιοφωνικό σταθμό «Αθλητικό Metropolis», για την Τσερνομόρετς και τις συνθήκες που επικρατούν στη νέα του ομάδα, αλλά και φυσικά για τους "κίτρινους".
«Ο κόσμος δίπλα στον Αρη»
Αναλυτικά οι δηλώσεις του:
«Σίγουρα για μένα στην αρχή ήταν δύσκολα. Με το πέρασμα του χρόνου όμως και με τη βοήθεια των συμπαικτών μου προσαρμόστηκα. Τώρα περνάω πολύ καλύτερα από όταν ήρθα στην αρχή».
-Σε ερώτηση για τις διαφορές του ελληνικού ποδοσφαίρου με το ουκρανικό, ο Κρίστι Βανγκέλι είπε χαρακτηριστικά: «Το ελληνικό ποδόσφαιρο είναι πολύ πιο δυνατό. Στην Ουκρανία υπάρχουν 4-5 ομάδες που είναι πολύ δυνατές και κάνουν και τη διαφορά στην Ευρώπη αλλά οι υπόλοιπες ομάδες είναι πιο αδύναμες. Δεν είναι όπως στην Ελλάδα που όλες οι ομάδες είναι πολύ δυνατές και παλεύουν για τον τίτλο, την έξοδο στην Ευρώπη και την παραμονή. Το ελληνικό πρωτάθλημα είναι πιο ποιοτικό».
-Για το αν έχει καθιερωθεί στη βασική ενδεκάδα τόνισε: «Εάν δεν ήμουν στις βασικές επιλογές του προπονητή δεν θα με έπαιρναν. Έχω καθιερωθεί στη βασική ομάδα και σε αυτό με βοήθησε και ο προπονητής μου αλλά και οι συμπαίκτες μου».
-Όσο για την παρουσία της Τσερνομόρετς στο Ουκρανικό πρωτάθλημα πρόσθεσε: «Η Τσερνομόρετς είναι μια ομάδα που ανέβηκε φέτος στη μεγάλη κατηγορία. Ξεκινήσαμε άσχημα στην αρχή αλλά στις τελευταίες αγωνιστικές έχουμε πάει πολύ καλύτερα. Μαζέψαμε κάποιους βαθμούς και καλύψαμε το χαμένο έδαφος. Στόχος μας είναι στα επόμενα τέσσερα παιχνίδια που απομένουν μέχρι και τη διακοπή να έχουμε συγκεντρώσει και άλλους βαθμούς ώστε να απομακρυνθούμε από τη ζώνη του υποβιβασμού. Εάν τα πάμε καλά και αξιοποιήσουμε τα επόμενα 4 παιχνίδια ίσως βρεθούμε κοντά στις θέσεις που οδηγούν στην Ευρώπη».
Η κουβέντα πήγε –όπως ήταν φυσιολογικό- και στον ΑΡΗ. Παρότι ο Βανγκέλι ζει στην Ουκρανία δεν χάνει χρόνο να ενημερώνεται και να παρακολουθεί συνεχώς τις εξελίξεις στην αγαπημένη του ομάδα: «Δεν θα μπορούσα να μην μαθαίνω για τον ΑΡΗ. Παρακολουθώ τα παιχνίδια της ομάδας είτε από το ίντερνετ, είτε από την τηλεόραση. Δυστυχώς με εκπλήσσει το γεγονός ότι ομάδα βρίσκεται τόσο χαμηλά στη βαθμολογία. Ο ΑΡΗΣ έχει πολλές δυνατότητες. Έχει καλό υλικό και δεν θα έπρεπε να βρίσκεται σε αυτή τη θέση. Κανονικά θα έπρεπε να είχε αυτή τη στιγμή άλλους 8 βαθμούς».
Για την αλλαγή προπονητή τόνισε: «Έτσι όπως ήρθαν τα πράγματα χρειαζόταν η αλλαγή. Ελπίζω με το νέο προπονητή, ο ΑΡΗΣ να γίνει καλύτερος στη συνέχεια και να καλύψει το χαμένο έδαφος».
-Για το τι έγινε και ο Σάκης Τσιώλης, με τον οποίο συνεργάστηκε, δεν κατάφερε φέτος να οδηγήσει την ομάδα σε θετικά αποτελέσματα υπογράμμισε: «Δεν μπορώ να καταλάβω τι έγινε. Δεν νομίζω ότι άλλαξαν πολλά πράγματα από πέρυσι. Ήρθαν βέβαια κάποιοι νέοι ποδοσφαιριστές αλλά δεν νομίζω ότι άλλαξε και πολύ η εικόνα της ομάδας. Αυτό που πιστεύω ότι φταίει είναι ότι φέτος ο Αρης έχει χάσει τη κυκλοφορία της μπάλας. Αυτό κουράζει τους ποδοσφαιριστές και δεν μπορούν να αποδώσουν όπως θα έπρεπε μέσα στο γήπεδο. Αυτό κούρασε την ομάδα και δεν μπόρεσε να αποδώσει. Επίσης πιστεύω ότι ο Αρης έπεσε ψυχολογικά εξαιτίας και του γκολ που δέχτηκε στα τελευταία λεπτά».
-Για τον Μίχαλ Πρόμπιερζ, είπε: «Δεν ξέρω πως δουλεύει. Αυτό που ξέρω όμως είναι ότι ο ΑΡΗΣ πρέπει να βασιστεί στη δύναμη και στην επιθετική γραμμή. Θα πρέπει ο νέος προπονητής να στηριχτεί σε αυτά τα στοιχεία και να βοηθήσει την ομάδα να τα βγάλει στο γήπεδο».
-Για την επιστροφή του Γιάννη Μιχαλήτσου στο πόστο του τεχνικού συμβόλου: «Δεν χρειάζεται να πω πολλά για τον κ. Μιχαλήτσο. Είναι ο άνθρωπος που μαζί με τον κ. Σεμερτζίδη με πήραν στην ομάδα. Με έχουν βοηθήσει πολύ στην καριέρα μου. Όσο για τον κ. Μιχαλήτσο την προσφορά του την γνωρίζουν όλοι στον ΑΡΗ».
-Για την Εθνική Αλβανίας, με την φανέλα της οποίας μετράει ήδη 32 επίσημες συμμετοχές σημείωσε: «Είμαι στην Αλβανία τώρα γιατί έχουμε φιλικό με το Αζερμπαιτζάν. Το κακό είναι ότι έχει φύγει ο προπονητής και η Ομοσπονδία ψάχνει να βρει τη καλύτερη δυνατή λύση, γιατί πραγματικά η ομάδα έχει ταλαντούχους παίκτες. Στόχος μας είναι όταν θα έρθει ο νέος προπονητής να ετοιμαστούμε όσο το δυνατό καλύτερα για τα προκριματικά του Μουντιάλ».
-Για το αν οι οπαδοί της Τσερνομόρετς είναι εξίσου θερμοί με τους οπαδούς του Αρη «Μέχρι τώρα παίζαμε σε άλλο γήπεδο που ήταν μικρό. Τώρα θα πάμε στο καινούριο γήπεδο που είναι μεγαλύτερο και περιμένω το κόσμο να έρθουν να στηρίξουν την προσπάθεια μας. Η πόλη που ζω ζει και αναπνέει για την ποδοσφαιρική ομάδα. Δεν είναι βέβαια αυτό που ζούσα στο Κλεάνθης Βικελίδης».
-Για την γενικότερη κατάσταση που επικρατεί στο ελληνικό πρωτάθλημα: «Ο Παναθηναϊκός αν και ξεκίνησε άσχημα κατάφερε να παρουσιάσει στη συνέχεια ένα αξιόμαχο σύνολο. Παίζει γρήγορα και πολύ ομαδικά. Αντίθετα στον Ολυμπιακό δεν υπάρχει η ίδια ομαδικότητα. Ο Ατρόμητος παρουσιάζει πολύ καλά στοιχεία αλλά και πάλι πιστεύω ότι ο Αρης θα μπορούσε να ήταν πιο δυνατός και πιο πάνω από τον Ατρόμητο».
Τέλος, ο Κρίστι Βανγκέλι έστειλε το δικό του μήνυμα στον κόσμο του Αρη λέγοντας: «Αυτό που θέλω να πω στους οπαδούς του ΑΡΗ είναι ότι τους παρακολουθώ κάθε εβδομάδα. Επίσης θέλω να τους ζητήσω να συνεχίσουν να στηρίζουν την ομάδα όπως κάνουν όλα αυτά τα χρόνια γιατί μόνο με τη δική τους συμπαράσταση μπορεί η ομάδα να ανακάμψει».

"Συμφωνώ με την φιλοσοφία του Σάντος"

Ο Παύλος Δερμιτζάκης μίλησε για το αποψινό φιλικό της Εθνικής μας ομάδας με την Ρωσία και έδειξε την προτίμησή του στην προπονητική φιλοσοφία του Φερνάντο Σάντος έναντι εκείνης του Ότο Ρεχάγκελ.
"Συμφωνώ με την φιλοσοφία του Σάντος"
Αναλυτικά όσα είπε ο Έλληνας τεχνικός στον "Novasportfm 94,6":

Για το φιλικό με τη Ρωσία:
«Είναι ένα πολύ δυνατό παιχνίδι ενόψει του Euro απέναντι σε έναν ισχυρό αντίπαλο. Τέτοιους θα βρούμε στη διοργάνωση και γι’ αυτό έχουν επιλεχθεί και για τα φιλικά. Είναι ευκαιρία να δοκιμαστούν νέα πρόσωπα για να φανεί κατά πόσο μπορούν να ανταποκριθούν. Είναι ευκαιρία, όμως και για τον κόσμο να πάει στο Καραϊσκάκη και να χειροκροτήσει την ομάδα. Πρόκειται για έναν ευχάριστο πονοκέφαλο που έχει να αντιμετωπίσει ο Σάντος, που θα κληθεί να διαλέξει από πολλούς ταλαντούχους παίκτες που έχει διαθέσιμους».
Για την αλλαγή φιλοσοφίας στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα: «Όταν η Εθνική δεν είναι ένα κλειστό κλαμπ και ο προπονητής δείχνει έτοιμος να καλέσει ανά πάσα στιγμή οποιοδήποτε παίκτη, ανεξαρτήτως ηλικίας και φανέλας, αυτό κρατάει σε εγρήγορση όλους τους παίκτες και ωφελεί και τις ομάδες τους. Όταν ξέρει ότι παρακολουθείται, ο ποδοσφαιριστής έχει κίνητρο και να βελτιώνεται».
Για το αν διαφωνεί με την προσέγγιση Ρεχάγκελ: «Δεν μπορούμε να κατηγορήσουμε τον κ. Ρεχάγκελ, διότι έδωσε τα μέγιστα και με τον τρόπο που είχε φιλοσοφήσει τις επιλογές του, κατάφερε να γίνει ο πιο επιτυχημένος προπονητής απ’ όλους που βρέθηκαν στον πάγκο της Εθνικής. Δική μου φιλοσοφία, όμως, είναι να διαλέγονται πάντα οι καλύτεροι ανά περιόδους και να ανταμείβονται για τις εμφανίσεις τους. Αυτό κάνει, νομίζω και ο κ. Σάντος και αυτή είναι η φιλοσοφία του ως προπονητής».
Για το θέαμα στη Σούπερ Λίγκα: «Παρότι βλέπουμε πολλά γκολ φέτος στο πρωτάθλημα -και αυτό δείχνει επιθετικογενείς τακτικές- παίζεται ένα ποδόσφαιρο αργό και προβλέψιμο, το οποίο δεν είναι αυτό που θέλουμε να βλέπουμε. Οι ομάδες που παίζουν καλό ποδόσφαιρο και μπορούν να το κάνουν είναι Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός, αλλά από ‘κει και πέρα…»

Κασίγιας... η επιστροφή!!

Στο Γουέμπλεϊ, όπου έκανε το ντεμπούτο του με την εθνική κάτω των 15 ετών της Ισπανίας επιστρέφει ο Ίκερ Κασίγιας μετά από 15 χρόνια, έτοιμος για μία ακόμα ιστορική στιγμή.
Κασίγιας... η επιστροφή!
Αγγλία – Ισπανία 2-3 έγραφε ο φωτεινός πίνακας του Γουέμπλεϊ την ημέρα που έκανε ντεμπούτο, ως αλλαγή, με το εθνόσημο ο 15χρονος τότε Ίκερ. Αύριο ο φύλακας-άγγελος της ισπανικής εστίας θα ισοφαρίσει το ρεκόρ του Άντονι Θουμπιθαρέτα, έχοντας 126 συμμετοχές με την εθνική.
Ο 30χρονος πλέον Κασίγιας, στα 11 χρόνια που είναι πορτιέρο των «Φούριας Ρόχας», έχει συνδεθεί με την πλέον επιτυχημένη γενιά τους, καθώς με το Ευρωπαϊκό Κύπελλο του 2008 απέκτησαν το πρώτο τους τρόπαιο μετά από 44 χρόνια! Στη συνέχεια κατέκτησαν και το Παγκόσμιο και πλέον φαντάζουν φαβορί σε κάθε διοργάνωση.
Πηγή: gazzetta.gr

Παίκτης...κικι-Ρίκου! (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο Φινλανδός... Ρίκου Ρίσκι στο ματς των Ελπίδων της χώρας του με την αντίστοιχη της Ουκρανίας παραλίγο να... βγάλει το μάτι ενός αντιπάλου με μια κλωτσιά κουνγκ-φου!
Παίκτης...κικι-Ρίκου! (ΒΙΝΤΕΟ)

Με κόσμο κόντρα σε Πανιώνιο!!

Πριν από λίγα λεπτά βγήκε η απόφαση του ΑΣΕΑΔ που δικαιώνει την ΚΑΕ ΠΑΟΚ όσον αφορά το αίτημα για μείωση ποινής της έδρας κι αυτό σημαίνει ότι η αυριανή αναμέτρηση με τον Πανιώνιο θα γίνει παρουσία φιλάθλων…
Με κόσμο κόντρα σε Πανιώνιο
Με βάση τις πρώτες πληροφορίες ο ΠΑΟΚ δικαιώθηκε όσον αφορά την δεύτερη τιμωρία του από τους περσινούς αγώνες πλέι οφ. Αυτό σημαίνει ότι οι δύο αγωνιστικές εκείνης της τιμωρίας έγιναν μία. Στο σύνολο ο ΠΑΟΚ έχει εκτίσει την ποινή του σε τρεις αγώνες και πλέον μπορεί να παίξει με κόσμο.
Πηγή: paok24.gr

Με κόσμο!!

To ΑΣΕΑΔ διέγραψε την ποινή της τελευταίας αγωνιστικής του Παναθηναϊκού και το ντέρμπι της  Α1 με τον Ολυμπιακό (20/11) θα διεξαχθεί με κόσμο στο ΟΑΚΑ!
Με κόσμο!
Με καθυστέρηση... πέντε μηνών, αφού η ποινή είχε ανακοινωθεί στις 10/6 κι η έφεση είχε κατατεθεί λίγες ημέρες αργότερα, το Ανώτατο Συμβούλιο Επιλύσεως Αθλητικών Διαφορών εκδίκασε την έφεση του Παναθηναϊκού και έκρινε υπέρ του, με τον κόσμο να δίνει κανονικά το παρών στο ΟΑΚΑ για το ντέρμπι της 5ης αγωνιστικής της Α1.
Ο Παναθηναϊκός έχει ήδη εκτίσει τις τρεις εκ των τριών αγωνιστικών κεκλεισμών των θυρών και ζητούσε την επίσπευση συγκρότησης σε σώμα του ΑΣΕΑΔ για να βγει η απόφαση.
Οι πράσινοι είχαν τιμωρηθεί λίγο μετά την κατάκτηση του περσινού πρωταθλήματος, με ποινή διεξαγωγής αγώνα χωρίς θεατές για τέσσερις αγωνιστικές ημέρες και πρόστιμο 40.000€, η οποία μειώθηκε σε τρεις αγωνιστικές, ενώ το πρόστιμο διαγράφτηκε.

πηγή: sportdog.gr   

Από την Πολωνία μέχρι το... Benfica TV!!

Το ντέρμπι των αιωνίων το επόμενο Σάββατο θα μεταδοθεί ζωντανά σε αρκετές βαλκανικές χώρες, στην Πολωνία, πιθανότατα στα Βρετανικά νησιά και τις αραβικές χώρες, ενώ και οι Πορτογάλοι φίλαθλοι θα παρακολουθήσουν απευθείας την σπουδαία αναμέτρηση μέσω του. Benfica TV!
Από την Πολωνία μέχρι το... Benfica TV!
Το κανάλι των Αετών της Λισσαβώνας θα μεταδώσει ζωντανά το σπουδαίο ντέρμπι, με τα βλέμματα των Ιβήρων στραμμένα στον συμπατριώτη τους Ζεσουάλντο Φερέιρα, τους πρώην Μπενφικίστας Κατσουράνη, Καραγκούνη, αλλά και τον Σεμπάστιαν Λέτο που φημολογείται πως ενδιαφέρει το σύλλογο της Λισσαβώνας...
Πηγή: novasports.gr

Ρίχνει το βάρος στην άμυνα!!

Ο Ερνέστο Βαλβέρδε θεωρεί πως η αμυντική λειτουργία αλλά και ο άξονας του Ολυμπιακού θα διαδραματίσουν πολύ σημαντικό ρόλο στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό.
Ρίχνει το βάρος στην άμυνα
Μοιραία ο προπονητής των πρωταθλητών Ελλάδας αξιώνει από τους παίκτες των Πειραιωτών να δώσουν μεγάλη έμφαση στον τομέα της άμυνας, κάνοντας και σχετικές ασκήσεις τόσο για τον τρόπο που θα πρέπει να αντιδρά η οπισθοφυλακή του όσο και σε ζητήματα τακτικής.
Ο Ισπανός περιμένει να υπάρξει από μέρους των παικτών του μεγάλη προσοχή τόσο στα στημένα του αιωνίου αντιπάλου της ομάδας του όσο και στις αντεπιθέσεις που θα κάνει. Αυτό που επίσης θέλει να είναι να κλείνουν καλά τους χώρους και να μην επιτρέπουν στους παίκτες του Φερέϊρα να αναπτύσσονται σωστά και να δημιουργούν έτσι κινδύνους.
Ο Βαλβέρδε προσδοκά από τους ποδοσφαιριστές του να δώσουν το καλύτερο δυνατό σε έναν πολύ σημαντικό αγώνα. Από εκεί και έπειτα περιμένει την επιστροφή όλων των διεθνών προκειμένου να μπορέσει να καταστρώσει όπως επιζητά τα πλάνα του για το ματς του Καραϊσκάκη.
Πηγή: gazzetta.gr

"Με το ζόρι κρατήθηκα..."

Ο Μίλος Τεόντοσιτς μίλησε για τα συνθήματα των Παναθηναϊκών στο ΟΑΚΑ. "Τα καταλάβαινα όλα. Ήταν πολύ άσχημα. Ήθελα πολύ να τους απαντήσω, αλλά δεν το έκανα για το καλό της ομάδας...".
"Με το ζόρι κρατήθηκα..."
Ο Σέρβος γκαρντ αναφέρθηκε με δηλώσεις του στον Τύπο της Ρωσίας στην υποδοχή που του επιφύλαξαν χθες στο ΟΑΚΑ οι φίλοι του Παναθηναϊκού.
Ο πρώην άσος του Ολυμπιακού είπε ότι ήθελε πολύ να απαντήσει στα συνθήματα των οπαδών του "τριφυλλιού", αλλά δεν το έκανε επειδή είναι επαγγελματίας.
"Ήταν πολύ δύσκολο. Μπορεί να είχε περισσότερη πίεση και πολλά νεύρα, όμως καταφέραμε να νικήσουμε", είπε αρχικά στη "Soviet Sport" και στη συνέχεια απάντησε ερωτηθείς για τα συνθήματα:
"Ναι τα άκουσα. Ήταν πολύ δυσάρεστο ως γεγονός. Καταλάβαινα κάθε σύνθημα τους. Ήταν όλα άσχημα. Θα ήθελα να τους απαντήσω πάρα πολύ, όμως δεν είναι η πρώτη φορά που παίζω μπάσκετ και έχω μάθει να κρατάω τα συναισθήματα μου. Πάντως αν έπρεπε να απαντήσω για το καλό της ομάδας σίγουρα θα το έκανα".
Τέλος, σε ερώτηση γιατί δεν έκανε δηλώσεις για το θέμα στους Έλληνες δημοσιογράφους, είπε:
"Όχι δεν φταίνε αυτοί. Απλά δε δίνω πια συνεντεύξεις στα ελληνικά μέσα. Σε αυτή την χώρα υπάρχουν μια ντουζίνα αθλητικά μέσα και πολλοί ασυνείδητοι δημοσιογράφοι".

"Πελέ... σκάσε"!

Ο...γερουσιαστής, πια , Ρομάριο δεν μασά τα λόγια του. Ο Πελέ τον κατηγόρησε πριν από λίγες ημέρες (έχει πρόβλημα, είπε) και ο πρώην φορ πέρασε στην αντεπίθεση!
"Πελέ... σκάσε"!
"Δεν καταλαβαίνω, γιατί συνεχίζει και μιλάει. Οσο μιλάει, τόσο περισσότερες μαλ....λέει. Ο άνθρωπος είναι ένα σιωπηλός ποιητής, δεν ξέρει τι συμβαίνει στη χώρα του" ήταν το χαρακτηριστικό σχόλιο του Ρομάριο ο οποίος έφερε στη βραζιλιάνικη γερουσία την υπόθεση διαφθοράς που αφορά τον πρόεδρο της βραζιλιάνικης ομοσπονδίας Ρικάρντο Τεξέιρα.
Ο Ρομάριο συνέχισε στο ίδιο ύφος: "Δεν είναι μαλ....είμαι μέλος της Γερουσίας και πρέπει να παίξω το ρόλο μου. Ο Πελέ πρέπει να μάθει να εφαρμόζει τους νόμους και ας κλείσει επιτέλους το στόμα του".
Θυμίζουμε ότι ο Πελέ έχει σημαίνοντα ρόλο στη διοργάνωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2014 το οποίο θα διεξαχθεί στη Βραζιλία.
Πηγή: contra.gr

"Με Παναθηναϊκό και στο Final 4"

Ο Νέναντ Κρστιτς μίλησε για το αγωνιστικό κίνητρο που είχε απέναντι στον Παναθηναϊκό, την ενδεχόμενη αποχώρηση του Αντρέι Κιριλένκο και το… επόμενο ραντεβού με τους πρωταθλητές Ευρώπης.
"Με Παναθηναϊκό και στο Final 4"
Αναλυτικά η συνέντευξη στο sport24.gr:
Ένα τέτοιο κλασικό ντέρμπι μεταξύ δύο ευρωπαϊκών κολοσσών είναι αρκετό για να δικαιώσει έναν αθλητή που αποφασίζει να αφήσει το ΝΒΑ για να επιστρέψει στο υψηλότερο επίπεδο της Ευρωλίγκας;
"Αναμφισβήτητα! Ένα τέτοιο παιχνίδι το βλέπεις μόνο στους τελικούς! Ηταν μια μάχη μεταξύ δύο ποιοτικών ομάδων και ξέρεις κάτι; Ακόμη και αν είχε κερδίσει ο Παναθηναϊκός, δεν θα ήταν καθόλου ντροπή για μας, γιατί θα είχαμε χάσει από έναν άξιο αντίπαλο. Δείξαμε, όμως, χαρακτήρα και ομολογώ ότι στο τελευταίο δεκάλεπτο και στην παράταση παίξαμε εκπληκτικά ειδικά στην άμυνα. Πήραμε τη νίκη και είμαστε πολύ ικανοποιημένοι, αλλά μέχρι εκεί. Ακόμη είναι αρχή και συνεχίζουμε"…
-Δώσε μας τη δική σου ερμηνεία. Δεδομένου ότι ο αγώνας δεν έκρινε κάποιον στόχο, θα μπορούσε κάποιος να υποστηρίξει ότι οι παίκτες των δύο ομάδων ήταν απαλλαγμένοι από το άγχος της επιβεβλημένης νίκης; Σας έκανε να ευχαριστηθείτε περισσότερο το παιχνίδι;
"Θα μπορούσε να το πει κανείς αυτό, αλλά θα ίσχυε περισσότερο για τους παίκτες που αγωνίζονταν τα προηγούμενα χρόνια στον Παναθηναϊκό και την ΤΣΣΚΑ. Για μας τους καινούργιους το κίνητρο ήταν διαφορετικό, υπήρχε μεγαλύτερη πίεση, για κάποιους ήταν η πρώτη φορά που αντιμετώπιζαν τον πρωταθλητή Ευρώπης στην έδρα του και θέλαμε να παίξαμε καλά και να κερδίσουμε. Θέλαμε να αφήσουμε το στίγμα μας, ότι μπορούμε να κερδίσουμε τους κατόχους του τίτλου".

"Οι μικρές λεπτομέρειες έγειραν την πλάστιγγα"
-Κατά τη γνώμη σου ποιο ήταν το στοιχείο που οδήγησε την ΤΣΣΚΑ στη νίκη; Ποια ήταν η λεπτομέρεια που μέτρησε περισσότερο;
"Ειλικρινά, δεν μπορώ να πω με απόλυτη βεβαιότητα. Μικρές λεπτομέρειες έγειραν την πλάστιγγα προς το μέρος μας. Κάποιες μεγάλες άμυνες και κάποια μπλοκ του Αντρέι (Κιριλένκο) σε κρίσιμα σημεία, το τρίποντο του Σισκάουσκας, τέτοιες μικρές πινελιές έκριναν τον νικητή. Μικρά πράγματα. Θέλω να πω δεν είναι ότι παίξαμε σπουδαία και νικήσαμε τον Παναθηναϊκό. Ήμασταν καλύτεροι σε κάποιες λεπτομέρειες και πήραμε τη νίκη".
-Κρίνοντας με βάση το επίπεδο του Παναθηναϊκού και της ΤΣΣΚΑ Μόσχας θα στοιχημάτιζες ότι οι δύο ομάδες θα συναντηθούν για κάτι πιο μεγάλο στο μέλλον;
"Εύχομαι να συναντηθούμε ξανά στο Φάιναλ Φορ! Θα δούμε όμως. Αμφότερες οι ομάδες διαθέτουν υψηλή ποιότητα, γνωρίζω ότι μονοπωλούν τους τίτλους τα τελευταία χρόνια, αν εξαιρέσουμε τη μια χρονιά που το πήρε η Μπαρτσελόνα, και έχουν τα φόντα να πρωταγωνιστήσουν και φέτος".

"Δεν θέλω να φανταστώ την ΤΣΣΚΑ χωρίς τον Κιριλένκο"
-Γίνεται πολλή συζήτηση για το λοκάουτ στο ΝΒΑ, όπου οι διαπραγματεύσεις μεταξύ των ιδιοκτητών και των παικτών έχουν κορυφωθεί. Εχεις φανταστεί την ΤΣΣΚΑ χωρίς τον Αντρέι Κιριλένκο;
(χαμογελά) "Δεν θέλω καν να το φανταστώ! Είναι μεγάλος παίκτης και έχει σημαντική συμβολή στην ομάδα μας. Οπότε άστο καλύτερα. Δεν θέλω να το σκέφτομαι και εξάλλου δεν έχει έλθει η ώρα για κάτι τέτοιο"…
-Πώς θα χαρακτήριζες τη δική σου προσαρμογή στα νέα αγωνιστικά δεδομένα μετά την απόφασή σου να αφήσεις το ΝΒΑ και να υπογράψεις διετές συμβόλαιο με την ΤΣΣΚΑ;
"Μια χαρά. Με τον Μίλος (Τεόντοσιτς) παίζουμε χρόνια μαζί στην Εθνική Σερβίας και συνεννοούμαστε με κλειστά μάτια. Με κάποιους παίκτες, όμως, χρειαζόμαστε λίγο καιρό για να γνωριστούμε καλύτερα και να αποκτήσουμε ομοιογένεια. Αυτό που με ενθουσιάζει στην ΤΣΣΚΑ είναι η έλλειψη εγωισμού. Κοιτάξτε πώς παίζει ο Χριάπα, ο Κιριλένκο. Δεν είναι καθόλου εγωιστές, αλλά αγωνίζονται μόνο για την ομάδα".
-Πες μας κάτι τελευταίο με βάση την εμπειρία σου, που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί… καφενείο. Εκτιμάς ότι ευρωπαϊκές δυνάμεις όπως η ΤΣΣΚΑ και ο Παναθηναϊκός θα μπορούσαν να σταθούν στο ΝΒΑ πετυχαίνοντας έναν αξιοπρεπή αριθμό νικών;
"100%! Ο Παναθηναϊκός και η ΤΣΣΚΑ είναι ομάδες που θα μπορούσαν να πετύχουν νίκες εάν συμμετείχαν στο ΝΒΑ. Ειδικά στην ΤΣΣΚΑ και φαντάζομαι πως το ίδιο ισχύει και στον Παναθηναϊκό, η οργάνωση είναι επιπέδου ΝΒΑ, επομένως με τις κατάλληλες κινήσεις θα μπορούσαν να σταθούν στο υψηλότερο επίπεδο ανταγωνισμού, να αντέξουν τα συνεχή ταξίδια και να συνηθίσουν τις δυσκολίες του πρωταθλήματος".
Πηγή: sport24.gr

Σαν σήμερα γεννήθηκε ο Μητσιμπόνας!!

Πριν από 49 χρόνια σαν σήμερα ήρθε στον κόσμο ένας από τους μεγαλύτερους ποδοσφαιριστές που ανέδειξε η χώρα μας. Ο Γιώργος Μητσιμπόνας γεννήθηκε 11 Νοεμβρίου του 1962 και καταξιώθηκε ως ένας από τους καλύτερους αμυντικούς της εποχής του.
Σαν σήμερα γεννήθηκε ο Μητσιμπόνας (BINTEO)
Άρχισε την καριέρα του στην ΑΕΛ παίζοντας ως επιθετικός, αλλά στη συνέχεια καθιερώθηκε στην αμυντική γραμμή ως ένας εξαιρετικός στόπερ. Εκεί παρέμεινε 8 χρόνια (1981-89), υπήρξε σύμβολο της χρυσής εποχής των «βυσσινί» και ένας από τους κύριους εκφραστές της μεγάλης επανάστασης που έφερε η ΑΕΛ στο ελληνικό ποδόσφαιρο τη δεκαετία του 80. Ο αείμνηστος Μητσιμπόνας έγραψε και έκρινε την ιστορία όταν την Πρωτομαγιά του 88 με εκπληκτικό εναέριο βολέ, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Ηρακλή, στο 87ο λεπτό κάνοντας την ΑΕΛ την 1η περιφερειακή ομάδα (και μοναδική ως σήμερα) που κατέκτησε την ελληνική κορυφή!! Ήταν ο ηγέτης, εκείνος που με το πάθος και την φωνή του ξεσήκωνε και τους συμπαίκτες του και τους καθοδηγούσε μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Ήταν ένα από τα θύματα της κατάρας που φαίνεται να κυνηγάει την ΑΕΛ. Η κατάρα που θέλει την ομάδα της ΑΕΛ να χάνει τα παιδιά της στην άσφαλτο. Το καλοκαίρι του 1989 αποχωρεί από την ΑΕΛ και υπογράφει συμβόλαιο συνεργασίας με τον ΠΑΟΚ. Στον «δικέφαλο του Βορρά» θα αγωνιστεί για τρία χρόνια μετρώντας 95 συμμετοχές και 3 γκολ. Το καλοκαίρι του 1992 αποχωρεί από τον ΠΑΟΚ και μεταπηδά στον Ολυμπιακό. Στην ομάδα του Πειραιά θα παραμείνει για δύο χρόνια μετρώντας 51 συμμετοχές και 9 τέρματα σε αγώνες πρωταθλήματος, το 1994 επέστρεψε για να αγωνιστεί άλλα 2 χρόνια στην ΑΕΛ (1994-96). Αιωνία του η μνήμη.

ΠΗΓΗ: aelole.gr

McLaren στην κορυφή!!

Αρκετά ανταγωνιστική παρουσιάζεται η McLaren στην πίστα του Άμπου Ντάμπι, εκεί όπου φιλοξενείται ο προτελευταίος γύρος του πρωταθλήματος της Φόρμουλα 1.
McLaren στην κορυφή!
Το ένα –δύο έκανε η βρετανική ομάδα με τον Λιούις Χάμιλτον να είναι ταχύτερος από τον ομοσταβλό του, Τζένσον Μπάτον, στη δεύτερη περίοδο των ελεύθερων δοκιμών.
Οι πιλότοι της McLaren και στη δεύτερη περίοδο επικράτησαν των αντιπάλων τους, κάνοντας το ένα – δύο αυτή τη φορά. Πίσω από την βρετανική ομάδα πλασαρίστηκαν οι δύο Ferrari με τον Αλόνσο να επικρατεί του Μάσα.
Ωστόσο, ο Ισπανός πιλότος είχε έξοδο στην πρώτη στροφή, στο τέλος της περιόδου, καταστρέφοντας το μονοθέσιο του. Στο ίδιο ακριβώς σημείο έξοδο είχε και ο Σεμπάστιαν Φέτελ, ο οποίος ολοκλήρωσε τη διαδικασία από την έκτη θέση.
Στη δεύτερη περίοδο ο Σένα πήρε ξανά τη θέση του πίσω από το τιμόνι της Renault.
Αναλυτικά η κατάταξη:
1. Χάμιλτον, McLaren, 1:39.586
2. Μπάτον, McLaren, +0.199
3. Αλόνσο, Ferrari, +0.385
4. Μασά, Ferrari, +0.394
5. Γουέμπερ, Red Bull, +0.518
6. Φέτελ, Red Bull, +0.546
7. Σουμάχερ, Mercedes, +0.967
8. Σούτιλ, Force India, +1.365
9. Ντι Ρέστα , Force India, +1.435
10. Κομπαγιάσι, Sauber, +1.904
11. Πέρες, Sauber, +1.979
12. Μπουεμί, Toro Rosso, 2.094
13. Πετρόφ, Renault, +2.361
14. Αλγκουερσουαρί, Toro Rosso, +2.397
15. Σένα, Renault, +2.783
16. Μπαρικέλο, Williams, +3.212
17. Μαλδονάδο, Williams, +3.324
18. Κοβαλάινεν, Lotus, +3.976
19. Τρούλι, Lotus, +4.464
20. Ροσμπεργκ, Mercedes, +4.679
21. Γκλοκ, Virgin, +5.900
22. Ντ’ Αμπρόσιο, Virgin, +6.556
23. Λιούτσι, HRT, +6.663
24. Ρικιάρντο, HRT+6.742
ΠΗΓΗ: sport-fm.gr